#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.

Το τέλος του πολιτικού μας συστήματος

Το 2011 δεν μας άφησε μόνο την εμβάθυνση της πολιτικής κρίσης σε όσες χώρες είχαν ήδη πληγεί το 2010 και τη βύθιση στη δίνη της κι άλλων οικονομιών. Μας άφησε και την μετάσταση της κρίσης στην πολιτική, στο ίδιο το πολιτικό σύστημα και όχι στο κυβερνών κόμμα. Πρόκειται μάλιστα για φαινόμενο που ξεπερνάει κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα, όσο κι αν ακόμη κι εδώ η Ελλάδα διεκδικεί τον τίτλο του πειραματόζωου.

ΠουστροΠροδότες

Ενεκα που δεν έκλεισα μάτι απόψε...
 ένεκα το "πνεύμα" των ημερών...
ένεκα τους πουσταράδες που μας διαφεντεύουν...
έπεται χοντροκατάσταση!!
(Παρακαλώ τη...συμπάθειά σας).

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας!

 Σχολεία χωρίς βιβλία γιατί η Υπουργός δεν φρόντισε την έγκαιρη εκτύπωσή τους.

Χίλια σχολεία καταργημένα γιατί η Υπουργός ενδιαφέρεται πρώτα να πληρωθούν οι τοκογλύφοι που απομυζούν τη χώρα μας. Χιλιάδες μαθητές χωρίς τη δυνατότητα να πάνε στα σχολειά τους γιατί η Υπουργός δεν φρόντισε να υπάρχουν λεωφορεία.

 Χιλιάδες μαθητές υποσιτίζονται γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι και η Υπουργός υπόσχεται .. «μικρογεύματα» που θα τα πληρώνει με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι λέει ο λαός.


Ο Αχιλλέας μέσα σου


Όποιος θέλει εκλογές να σηκώσει το χέρι του. Ας μετρηθούμε τώρα για να δούμε πόσο καλά τα κατάφεραν και αυτή την φορά τα ανδρείκελα που δεν έχουν ένα ένσημο καθαρής εργασίας στην ζωή τους. Είστε πολλοί αυτοί που θέλετε εκλογές και οι περισσότεροι θα τσιμπήσετε κάνοντας το χατήρι να σας αποκαλούν εκλογικό σώμα και όχι λαό.  Θα σας σύρουν πάλι ήσυχα και ωραία στην ουρά να τους δώσετε το δικαίωμα να βιάσουν τα ίδια σας τα παιδιά με τις ευλογίες του δήθεν δημοκρατικού καθήκοντος.  Το θέμα είναι πώς καταφέρνουν πάντα και έχουν έτοιμα σχέδια να σας βάλουν στο σφαγείο χωρίς να προηγηθεί το μαντρί αυτή την φορά. Αυτή τη φορά έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλούς σωτήρες, κόμματα και κινήματα που δημιουργηθήκαν για έναν και μόνο λόγο:

Ο Εφιάλτης και οι 299 ήρωες

Είναι πολύ αστεία αυτή η ιστορία με τον βουλευτή που έβγαλε ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό τον περασμένο Μάιο. Και είναι αστεία γιατί «αθωώνει» τον τρόπο με τον οποίο έχουν βγάλει εκατομμύρια άλλοι βουλευτές, αλλά αυτοί είναι «πατριώτες» και τα κρατάνε στην Ελλάδα τα κλεμμένα. Ο «προδότης», ο Εφιάλτης, τα έβγαλε έξω.

Αστείος είναι και ο αριθμός των χρημάτων: Ένα εκατομμύριο. Το όνειρο κάθε μικροαστού.

ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ


Στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, 3 κλάδοι γνώριζαν άνθιση: Οι μαυραγορίτες, οι ταγματασφαλίτες και οι ρουφιάνοι. Τους πρώτους τους βλέπεις πως ξεφυτρώνουν σε κάθε περιοχή και γειτονιά σαν μανιτάρια, υπό την ταμπέλα “Αγορά Χρυσού”. Άτομα που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον πόνο ανθρώπων που αναγκάζονται να πουλήσουν κοσμήματα, βαπτιστικά, βέρες και οτιδήποτε άλλο, μέσα στην απελπισία τους.

Ανταλλάζουν χρυσό για λίγα χρήματα, σε συμπολίτες μας που αγωνιούν να καλύψουν έστω και προσωρινά τρέχουσες ανάγκες.

Η κατάληψη του ΕΜΠ το ‘ 44 από το λόχο των σπουδαστών και η επίθεση των Άγγλων

Την Τρίτη, 5 του Δεκέμβρη, πολύς λαός κατηφορίζει από τις συνοικίες για να θάψουμε τους νεκρούς. Μπροστά τα φέρετρα, συνθήματα και κατάρες.  Στο Σύνταγμα, πάλι ακούγονται ριπές. Τρίτη στη σειρά μέρα χτυπούν στο ψαχνό τους διαδηλωτές. Παρά τις οδηγίες γι’ αυτοσυγκράτηση, άλλη υπομονή δεν χώραγε … Αγγλικά τανκς ήταν στο Πολυτεχνείο. Λίγο μετά το μεσημέρι, το μεγαλύτερο μέρος του Λόχου Σπουδαστών (που ανήκε στρατιωτικά στον εφεδρικό ΕΛΑΣ Αθήνας) προωθήθηκε από τα Εξάρχεια και κατέλαβε όλα τα κτίρια του Πολυτεχνείου, στη συμβολή Στουρνάρη και Πατησίων. Σκοπός να διαφυλαχτεί το Πολυτεχνείο από τους αντιπάλους και να χτυπηθεί η Ασφάλεια που βρισκόταν απέναντι, στην οδό Πατησίων. Ο κύριος όγκος του λόχου έπιασε το κτίριο της Αρχιτεκτονικής, μια ομάδα το κτίριο Γκίνη και μια Τρίτη κατέλαβε τη Γραμματεία, ακριβώς απέναντι από την Ασφάλεια.


Μπορούμε να ξεφύγουμε

Τα κανάλια προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν λύσεις. Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ δείχνει ότι οι πολίτες αν θέλουν μπορούν να βρουν τρόπους να επιβιώσουν.
"Μέσω του διαδικτύου και της ιστοσελίδας Ο τόπος μου, Πολίτες κατάφεραν να διαθέσουν μέσα σε μόλις 10 ώρες 24 τόνους πατάτας, χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων και λοιπών αρπακτικών, με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι πολύ χαμηλές (25 λεπτά το κιλό). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η παράδοση θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου από τις 09:00 το πρωί στην Κατερίνη και η ποιότητα της πατάτας θα είναι άριστη. Η "πρωτοβουλία 2,5€ το δεκάκιλο", αγκαλιάστηκε από τους πολίτες με στόχο να χτυπήσουν τα σούπερ μάρκετ και τους μεσάζοντες. Τις επόμενες ημέρες το ίδιο αναμένεται να γίνει και με άλλα προϊόντα, όπως ρύζι και όσπρια.