#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ύμνος του ΕΑΜ

Οι αριθμοί δεν λενε ψέματα ...

Ραφαέλ Κορέα: Ο άνθρωπος που "ελευθέρωσε" τον Ισημερινό από το ΔΝΤ

Σύνθημα του, "Πρώτα ο Λαός και μετά το χρέος"
Είπε το μεγάλο «όχι» στους ξένους πιστωτές, τα έβαλε με τις πολυεθνικές και εξοικονόμησε χρήματα για να τα επενδύσει σε κοινωνικές δαπάνες.
Οι ρηξικέλευθες κινήσεις του τον έκαναν «ήρωα» στα μάτια των περισσότερων συμπατριωτών του και σύμβολο αντίστασης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στις αδυσώπητες χρηματαγορές.

Ο Ισημερινός από χώρα που την εξαθλίωναν οι αγορές μετατράπηκε σε χώρα με ραγδαία ανάπτυξη και  άνοδο του βιοτικού επιπέδου της χώρας.

Η εποχή της Μελισσάνθης - Μια πληγωμένη σκύλα"Το Εμβατήριο της Μελισσάνθης". Μουσική απ' την "Εποχή της Μελισσάνθης" του Μάνου Χατζιδάκι (1980), μια ελεγεία για την "μελαγχολική" απελευθέρωση που "δεν πρόλαβε να γίνει λαϊκή, την καταγράψαν μ' ευκολία εθνική, και την γιορτάζουνε στα Δημαρχεία και στις Νομαρχίες". 
Και όταν την τιμούν οι μαθητές θίγονται δημαρχαίοι και κυβερνήτες προσκυνεμένοι σαν τον Φίλιο και την Διαμαντοπούλου και τους απειλούν με ποινές, γιατί τρέμουν την απελευθέρωση τη λαϊκή! 
http://harrytsopanos.blogspot.com/

Συγκέντρωση αύριο των χαλυβουργών στην Ομόνοια

Με συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, αύριο Παρασκευή 24 Φλεβάρη στις 11 π.μ.,  κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργάτες - απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Η εργοδοσία για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε προχθες πόσο αδιάλλακτη και αδίστακτη είναι, με επιστολή που έστειλε στο σωματείο, όπου, αφού χαρακτηρίζει κινήσεις εντυπωσιασμού τις κινητοποιήσεις στα γραφεία της στην Κηφισιά, δηλώνει ότι «δεν προτιθέμεθα να γίνονται συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας» και ξεκαθαρίζει ότι θα «προχωρήσει το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του εργοστασίου Ασπροπύργου» (δηλαδή τις 180 απολύσεις που μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει).

Απευθυνόμενη στους εργάτες εκτιμά πως «είναι λυπηρό που δεν έχετε αντιληφθεί ότι τα συμφέροντα της εταιρείας και των εργαζομένων σε αυτή είναι κοινά, πολύ περισσότερο τώρα που όλοι μας ζούμε αυτές τις δραματικές συνθήκες στη χώρα μας»! 

Η αλήθεια για τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας

Η αγορά έχει υποτιμήσει τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας και της εξόδου της χώρας από το ευρώ, απαντούν οι αναλυτές της Morgan Stanley και της JP Morgan σε εκείνους (μεταξύ των οποίων γνωστοί οικονομολόγοι αλλά και κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι) που το τελευταίο διάστημα επιμένουν ότι η Ευρώπη πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην Ελλάδα, αφού είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό προστατευμένη απέναντι στους κινδύνους της κρίσης.

«Μας κάνει έκπληξη η εμφανής αδιαφορία με την οποία πολλοί στην αγορά ή ακόμα και στους κύκλους των αποφάσεων μιλούν για την πιθανότητα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», τονίζει σε μελέτη της Morgan Stanley ο οικονομολόγος της, Arnaud Mares. «Μήπως έχουμε υποτιμήσει τις επιπτώσεις μιας ελληνικής χρεοκοπίας», αναρωτιέται και η ομάδα αναλυτών της JP Morgan, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου.

Oι επιτυχιες της συγκυβερνησης

Την ωρα που αυτοι ψηφιζουν στην Βουλη την πληρη καταργηση ολων των δικαιωματων των εργαζομενων με απωτερο στοχο την μονιμη φτωχοποιηση του λαου αυτες οι εικονες θα πυκνωνουν στους δρομους των πολεων μας.

Αποτυχημένες οι αναδιαρθρώσεις όπου τις επιβάλλουν οι δανειστές

Τα μέτρα βίαιης εξαθλίωσης του πληθυσμού που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο (μείωση μισθών και ημερομισθίων έως και ένα τρίτο για τους νέους κάτω τω 25 ετών, οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και άλλα) δείχνουν με τον πιο ώμο τρόπο πως το ζητούμενο από το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 -27 Οκτωβρίου δεν ήταν γενικώς και αορίστως η ελάφρυνση του χρέους. Σκοπός για παράδειγμα δεν ήταν να σταματήσει η απαράδεκτη ηθικά κατάσταση να αφιερώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό 87 δις. ευρώ για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και για την παιδεία 5,7 δις. ή  την υγεία 4,8 δισ. ευρώ.

Για τα κότερα και τους πύργους σας

Απλώσατε τις αρπάγες σας με σβάστικες
και λόγια προσβλητικά φασίστες,
για το βούτυρο στο παντεσπάνι το δικό σας
και των πατρώνων σας...

Ξεχάσατε το ψωμί των εργατών στις χώρες σας,
που ‘ναι το ίδιο με το δικό μας....
τ’ αρπάξατε όλα,
ώστε τα κότερα και οι πύργοι σας να μείνουν αλώβητοι τσακάλια...

Το... εκατομμύριο της υποκρισίας...

  Ορισμένοι έχουν αναγάγει σε ζήτημα πρώτης γραμμής το γεγονός ότι ένας, λέει, βουλευτής, μετέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ από τις καταθέσεις του, στο εξωτερικό. 

Πρόκειται για μέγιστη υποκρισία, σε δύο τουλάχιστον επίπεδα.

Πρώτον, επειδή οι... καταγγέλλοντες είναι στελέχη κομμάτων και Μέσα Ενημέρωσης που με όλες τους τις δυνάμεις τάσσονται υπέρ της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων, υπέρ των ξένων επενδύσεων, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας κοκ. 

Με δυο λόγια είναι υπέρ της πολιτικής των εισροών

κεφαλαίων που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και των αθρόων εξαγωγών δισεκατομμυρίων ευρώ που γίνεται στις μέρες μας, από όλες σχεδόν τις πολυεθνικές που λειτουργούν στη χώρα. Με αυτή την έννοια το εκατομμύριο του βουλευτή τούς μάρανε...

Μπροστά προχωρούσε ο μικρός μαθητής του 5ου Γυμνασίου Γιάννης Δρακόπουλος…

(η περιγραφή από το βιβλίο του Πέτρου Ανταίου,  «Συμβολή στην ιστορία της ΕΠΟΝ», εκδόσεις Καστανιώτη, τόμος β΄ σελ. 29)
Η ΕΠΟΝ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της ηρωικής μάχης που ακύρωσε τα σχέδια των Γερμανών για την επιστράτευση. Είχαμε κάνει παλιότερα σχετικό αφιέρωμα στη Λέσχη (Μέρος Α, Β, Γ, Δ).
Τα σχολεία είχαν αρχίσει πολυήμερη αποχή από τις 22 του Φλεβάρη.  Στις 25 του Φλεβάρη συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις κατά ομάδες σχολείων. Το απόγευμα μετά από συγκέντρωση 6-7 σχολείων στο λόφο του Παγκρατίου τα παιδιά ξεκίνησαν τραγουδώντας τον ύμνο με συνθήματα κατά της επιστράτευσης, κρατώντας σε συναγερμό τη γειτονιά. Τότε τους ρίχτηκαν οι “γκλοριόζοι” με προτεταμένα τα περίστροφα και με φωνές – βία! βία!

Υπερέλλην Πάγκαλος

" Είμαι υπέρ της απώλειας κυριαρχίας. Ανέκαθεν ήμουν".
Αυτή είναι η νέα, κατακλυσμιαία δήλωση Πάγκαλου.
Γεννετική σύλληψη λονδρέζου-παριζιάνου-βερολινέζου,
λοιπόν, ο "τεράστιος" γερανομεταφερόμενος Κύριος.
Ευρωπαϊκός τύπος. 
Γαλλογερμανός...ναι!! Βούλγαρος ή Λεττονός...ποτέ!!
Μήτε, φευ, ινδός ή κινέζος ή μεξικάνος.
Αυτά...είμαστε ΕΜΕΙΣ.  Η πλέμπα. Οι κοπρίτες.
Αιωνίως Υπερέλλην ο Κύριος.
Μάλλον...περιορισμένως Ελλην.

Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε απο το 73

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΤ - ΔΕΛΤΑ - ΔΙΑΣ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΜΕΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ - Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 20

Την απόδοση ενός ιδιότυπου καθεστώτους, που επί της ουσίας θα σημάνει πλήρη νομική ασυλία, για τα μέλη των δυνάμεων καταστολής, προωθεί η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Iράκ: Λουτρό αίματος Σιιτών με πάνω από 50 νεκρούς

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων και πυροβολισμών στο Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στόχος των αιματηρών επιθέσεων ήταν περιοχές στις οποίες ζουν Σιιίτες και συγκεκριμένα αστυνομικοί και σημεία ελέγχου.

Στη Βαγδάτη εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαδοχικές εκρήξεις στην εμπορική περιοχή Καράντα, ενώ τουλάχιστον δύο έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Μπακούμπα, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

Επιστροφή στη δεκαετία του 50

Της Μαρία Λούκα
Κοινωνικό κράτος: υπό κατάρρευση
Μαθητές που κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες φορώντας μπουφάν και σκουφους, καθηγητές πανεπιστημίου με αερόθερμα στα γραφεία, νοσοκομεία χωρίς γάζες και με χαλασμένους τομογράφους, ασθενοφόρα που μένουν από βλάβη στη μέση του δρόμου, μικροβιολογικά εργαστήρια χωρίς φιάλες, φυλακές χωρίς ζεστό νερό και επαρκή γεύματα, ψυχιατρεία που αναβιώνουν τη «ντροπή» της Λέρου, νήπια που μένουν σπίτι και ηλικιωμένοι που βουλιάζουν στη μοναξιά, εξαθλιωμένοι και ανασφαλείς εργαζόμενοι που προσπαθούν με πενιχρά μέσα να παράσχουν υπηρεσίες σε εξίσου ανασφαλείς και ταλαιπωρημένους πολίτες. Δεν είναι εμπειρίες από τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ ή τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας αλλά στιγμιότυπα της πραγματικότητας που διαμορφώνεται καθημερινά στην Ελλάδα του 2012. Για την ακρίβεια σε ότι έχει απομείνει απ’ αυτήν.

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


  Η μανία της κυβέρνησης και της τρόικας (αφού προβλέπεται με το 2ο μνημόνιο) να κλείσουν ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει πολύ περισσότερο, πέρα από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που θα μείνουν στον δρόμο, καθώς δεν προβλέπεται σχέδιο για την απορρόφησή τους.

Όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο υπουργός εργασίας, κανένας από τους δύο οργανισμούς δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού συντηρείται με τις εργοδοτικές και τις εισφορές των εργαζόμενων. Οι επιπτώσεις του κλεισίματος 2 υγιών και χρήσιμων οργανισμών, είναι πολλές. Μεταξύ άλλων:

Μεταλλαγμένα δίποδα

Λένε, πως τα χαρτιά που ρίχνεις στην τουαλέτα, γίνονται τερατόμορφα σκουλήκια.
και μετά, σαν φτάνουν στη θάλασσα, εξολοθρεύουν όλα τα ψάρια.
Λένε, πως αυτά τα χαρτιά δεν πρέπει να καταλήγουν ούτε στη χωματερή
γιατί γίνονται μαύρα φίδια που δαγκώνουν τους γλάρους.
Γι' αυτό κάψτε τα χαρτιά αυτά, ούτε στη χωματερή,
ούτε στη θάλασσα δεν πρέπει να φτάνουν.
Μυθοπλασίες της καθημερινότητας

Στα δέκα-τέσσερα, έρποντας, έφθασαν ως το κονγκλάβιο οι υποτακτικοί του. Στα δέκα-τέσσερα ήπιαν νερό, γεύτηκαν τροφή, δέχθηκαν και υπέγραψαν τους όρους της υποταγής. Στα δέκα-τέσσερα πάλι, έρποντας, επέστρεψαν στη γή που ξεπούλησαν. Να διαλαλήσουν τη σωτηρία της, ερπετά κατ' επιλογή και παρά φύση. Και απαίτησαν, τα καθ' έξιν και κατά προτροπήν ερπετά, υποδοχή θριαμβευτών.

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΧΛΙΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

Μπορώ να καταλάβω την ικανοποίηση ενός τζογαδόρου, για όλο αυτό το θέατρο που παίζεται. Την αδιαφορία για τον άνθρωπο απέναντι στο προσωπικό κέρδος. Την υποκρισία και τα τεχνάσματα γιατί είναι πρωταρχικά εργαλεία στο τζόγο. Μπορώ να τον καταλάβω ακόμα περισσότερο αν είναι μεγάλος καρχαρίας και τζογάρει χοντρά. Με δις. Αν είναι από τους μεγάλους ελεγκτές κι όχι τους μίζερους ελεγχόμενους.

Μπορώ να καταλάβω και τον υποτακτικό στο μεγάλο καρχαρία. Το δεξί του χέρι. Το τσιράκι του. Τον μπράβο του. Άσχετο με το αν είναι ο ιδιαίτερός του, ο πρωθυπουργός ενός κράτους, ο χαφιές στην επιχείρησή του, ή η χαρτορίχτρα του. Όλοι αυτοί είναι από κοντά. Τσιμπολογάνε από τη πίτα του.  Τον έχουν από δίπλα για να κάνουν τα κουμάντα τους, να ανοίγουν πόρτες, να φτιάχνουν το κομπόδεμα της οικογένειας.

Το σύνδρομο του λουστράκου

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Εγώ, ξέρετε, δεν έχω γεννηθεί ούτε υπουργός ούτε αντιπρόεδρος, αλλά έχω ξεκινήσει από τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και ξέρω τι σημαίνει μεροδούλι - μεροφάι». Θα μπορούσε να είναι λαϊκός τραγουδιστής, από αυτούς που με την τσίμπλα στο μάτι ψαρεύουν την πελατεία τους στα πρωινάδικα. Ίσως ακόμη και πρωταγωνιστής σε μελό του πενήντα. Ο φτωχός πλην έντιμος λουστράκος. Όμως, όχι! Είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ...

ΧΑΡΙΣΜΑ Δ.Ε.Η. ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!!

Αυτούσιο απόσπασμα του μνημονίου 2
Μέτρα για την αύξηση του ανταγωνισμού στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Η Κυβέρνηση οριστικοποιεί τα μέτρα που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. [ 1ο τρίμηνο 2012]
Η Κυβέρνηση αρχίζει την εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. [ 2ο τρίμηνο 2012]

ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

1. Σήμερα 23 Φλεβάρη 1943 συνήλθε στην Αθήνα Πανελλαδική Σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος:
α) Οι αντιπροσωπείες εθνικών οργανώσεων Νέων: “Αγροτικής Νεολαίας Ελλάδος”, “Ενιαίας Εθνικοαπελευθερωτικής Εργατοϋπαλληλικής Νεολαίας”, “Ενιαίας Μαθητικής Νεολαίας”, “Ένωσης Νέων Αγωνιστών Ρούμελης”, “Θεσσαλικού Ιερού Λόχου”, “Λαϊκής Επαναστατικής Νεολαίας”, “Λεύτερης Νέας”, “Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδος”, “Σοσιαλιστικής Επαναστατικής Πρωτοπορίας Ελλάδος”, “Φιλικής Εταιρέιας Νέων”.
β) Αντιπροσωπεία του ΕΑΜΝ Μακεδονίας, Πελοποννήσου και τα μέλη της ΚΕ του ΕΑΜΝ.
γ) Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου των φίλων της νέας γενιάς.


ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΤΑ €107 ΔΙΣ;

Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ «ΑΠΟΚΡΥΨΕΙΣ» ΤΩΝ ΜΜΕ!
PSI+: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
H συμφωνία του Eurogroup, έγινε δεκτή με διθυραμβικά σχόλια από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα οποία υπερπροβάλλουν ως μια δήθεν μεγάλη ελάφρυνση, το «κούρεμα» του χρέους προς τους ιδιώτες, κατά €107 δις (53,5%).
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Υπάρχει όντως, ουσιαστική ελάφρυνση για τη χώρα και ζημία για τους ιδιώτες πιστωτές;
Καταρχήν, ως γνωστόν, το μέγεθος του ελληνικού δημόσιου χρέους προσεγγίζει τα €350 δις, περίπου, επομένως ένα ονομαστικό «κούρεμα» της τάξης των €107 δις, δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα.

ΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Η ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την άμεση απόσυρση φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ, χωρίς τη σχετική άδεια, ζητεί η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η οποία ανακοινώνει ότι σταματά τη φωτογραφική κάλυψη όλων των θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία


Η ανακοίνωση της ΕΦΕ:

Βοσκάτε πρόβατα μέχρι να 'ρθεί το Πάσχα

Σήμερα θα απευθυνθώ σε αυτούς που ψηφίζουν τα κόμματα της καταστροφής.
Ευτυχώς μείνατε λίγοι. Αν δεν είστε πλουτοκράτες ή κομματόσκυλα, τότε είστε αφελείς. Για να μη σας ονομάσω διαφορετικά. Για πιο λόγο εξακολουθείτε να στηρίζετε αυτούς που σας εξοντώνουν; Μήπως σας αρέσει; Σας αρέσει να σας λένε ψέματα;  Να σας ταπεινώνουν να σας τα παίρνουν όλα; Και καλά σε σας. Σας αρέσει να τα κάνουν αυτά στα παιδιά σας; Στους ανθρώπους που αγαπάτε;
Μη μου πείτε ότι το κάνετε από ιδεολογία. Ακόμα και κάποιος με λοβοτομή θα χει καταλάβει, ότι αυτοί που κυβερνάν δεν έχουν ιδεολογία. Πιστεύουν μόνο στο χρήμα και την εξουσία. Δε νοιάζονται για τίποτα, μόνο για τον εαυτό τους. Αφού όλοι λεν τις ίδιες ηλιθιότητες, ανεξάρτητα αν είναι ΠΑΣΟΚ, ΠΟΛΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΝΔ κλπ, 

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ;

Βασίλης Βιλιάρδος
Δεν είναι απίθανο να οδηγείται «διατεταγμένα», υποθηκευμένη πια η Ελλάδα, μετά τη διεθνή τρομοκρατία και τη συνθηκολόγηση κάποιων κομμάτων, στη λεηλασία του δημοσίου και του ιδιωτικού πλούτου της – ερήμην των Πολιτών της δε, στη χρεοκοπία και στη δραχμή.
“Κοινοβουλευτική δικτατορία θεωρείται εκείνο το πολίτευμα στο οποίο, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής δηλαδή, συνεργάζονται μεταξύ τους, συναποφασίζουν και ψηφίζουν μαζί νόμους, ενάντια στην κοινή Βούληση” . “Η Ιστορία συνήθως επαναλαμβάνεται – όχι φυσικά γραμμικά, αλλά ούτε και με την ίδια μορφή. Στα πλαίσια αυτά, η Ελλάδα είναι ξανά αντιμέτωπη με τη Γερμανία – ενώ η κυρία Merkel “φαίνεται πως εγκυμονεί το νέο Hitler, εφαρμόζοντας τις μεθόδους του 3ου Ράιχ”, κατά τις κατηγορίες του πρίγκιπα του Λιχτενστάιν (άρθρο).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ “ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ” ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΔΟΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

”ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ”

ΟΙ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΕΝΟΙ “ΕΛΛΗΝΕΣ” ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ??

Ατυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε διανοούμενους, δεν φαίνονται ποτέ πουθενά για το καλό μας. Μόνο τα “σκατά” τους τρώμε στη μάπα από τα κουραδομήντια. Δηλαδή, το “ότι δηλώσεις είσαι”, την αναισθησία για το συνάνθρωπο, τον ναρκισισμό, το ξεπουλημα του παραδόπιστου σε ότι αποφέρει χρήμα και φήμη, την αδιαφορία για την κοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις του κώλου, τον υποκειμενισμό του “δημιουργού”, την τύφλα ως προς το ρόλο της γνώσης, την πραχτώρευση ντόπιων και ξένων συμφερόντων(βλέπε ΔΟΛιους, ”αγγλίδες”) κ.ο.κ.

Πρώτα οι τοκογλύφοι!

Αντιγράφουμε την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του Eurogroup: "Τέλος, το Eurogroup καλωσορίζει την πρόθεση της Ελλάδας να εισαγάγει μέσα στους επόμενους δύο μήνες το νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους. Η πρόβλεψη αυτή θα κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα όσο το δυνατόν συντομότερα".
Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε να προχωρήσει σε εσωτερική νομική δέσμευση και στη συνέχεια σε συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου τα συμφέροντα των πιστωτών να προηγούνται των αναγκών επιβίωσης του ελληνικού λαού. Την υποχρέωση αυτή ανέλαβαν οι κύριοι Παπαδήμος και Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Και καλά ο πρωθυπουργός, συμπεριφέρεται με το επαγγελματικό κεκτημένο του τραπεζίτη. Ο κ. Βενιζέλος, όμως, ο οποίος είναι συνταγματολόγος και υπήρξε γενικός εισηγητής της πλειοψηφίας στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, τι είδους διαπραγμάτευση έκανε ώστε να αποδεχθεί τον έσχατο πολιτικό εξευτελισμό της χώρας και μαζί ακόμη και τον δικό του επιστημονικό εξευτελισμό;

ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΣ

Τα ανδρείκελα των τοκογλύφων και όλη η παρασιτική καμαρίλα της προπαγανδιστικής αλητείας σκούζουν υστερικά για τον «θρίαμβο» των «σκληρών διαπραγματεύσεων», με τα ευρω-χουντικά αρπακτικά!!!
Το θάνατο της Ελλάδας και την κηδεία του ελληνικού λαού τα χαρακτηρίζουν μέγα «ιστορικό γεγονός» …σωτηρίας!!!
Η θεσμοθετημένη μετατροπή της χώρας σε αποικιακή γαλέρα των μαφιών του χρήματος είναι «ιστορικό γεγονός» … «εθνικής διάσωσης και ανάπτυξης»!!!
Και όλα αυτά οι ελεεινοί και τρισάθλιοι δωσίλογοι και τα έμμισθα,
λιπαρά «παπαγαλάκια» τους, τα εμφανίζουν ΟΧΙ μόνο σαν ΘΡΙΑΜΒΟ, αλλά και...

Η αποικιοκρατία και «η μάχη για την Αφρική»

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1898, ο βρετανικός στρατός με 25000 στρατιώτες, αντιμετώπισε τον διπλάσιο σουδανικό στρατό στο Ομντουρμάν, δίπλα στο Χαρτούμ, στη καρδιά μιας από τις λίγες εναπομείνασες ανεξάρτητες χώρες στην Αφρική.

Το Σουδάν ήταν μια χώρα «καταραμένη». Τα εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια του εναλλάσσονταν από την καυτή έρημο στο τροπικό δάσος, που μαστιζόταν από αρρώστιες. Αυτή ήταν και η εικόνα των ίδιων των Σουδανέζων: «Όταν ο Αλλάχ δημιούργησε το Σουδάν», έλεγαν, «γέλασε». Η ζωή ήταν δύσκολη σε μια τέτοια χώρα. Παρόλα αυτά, οι Άγγλοι είχαν έρθει για να την πάρουν από τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί.

Λ. Βατικιώτης: Η «χρεοκοπημένη» Αργεντινή είναι ο καθρέφτης της σημερινής Ελλάδας
 Η συνέντευξη με τον οικονομολόγο Λεωνίδα Βατικιώτη έγινε μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και πριν κατατεθεί στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Ο Λ. Βατικιώτης είχε ταξιδέψει στην Αργεντινή και ήταν αυτόπτης μάρτυρας του «προγράμματος» που επέβαλε το ΔΝΤ στη χώρα. Οι ομοιότητες με την σημερινή κρίση στην Ελλάδα είναι σοκαριστικές. Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στο 

Μπόχα...κλείστε μύτες!!

Πολύ γουστάρω τα προπαγανδιστικά δελτία των 8 και 9.
Μπουκώνω στο ψέμα, τη διαστρέβλωση, τον πατριωτισμό.
Καμαρώνω μισθωμένους δημοσιοκάφρους και Προδότες
κυβερνητικούς.
Κι ύστερα...απολαμβάνω αλήθειες!! Εστω...τις δικές μου.
Πάω στον καθρέφτη...στήνομαι και ρωτώ:
"Ακόμα είσαι μαλάκας;;"
"Τόοοσο πολυμαλάκας;;".
Και παίρνω απάντηση...ναι!! Παίρνω απάντηση!!

Ναζί και μεγαλοκαπιταλιστές πάνε χέρι-χέρι

Η πρόσφατη, πρόστυχη και προβοκατόρικη επίσκεψη της δολοφονικής οργάνωσης των νεοναζιστών στους αγωνιζόμενους εργάτες της Χαλυβουργίας, επιχείρησε να συγκαλύψει την ταύτιση τους με τον βιομήχανο. Εξάλλου πάντα οι φασίστες ήταν μισθοδοτούμενα όργανα και πολιτικά αντικείμενα των βιομηχάνων και των μυστικών υπηρεσιών, ξένων και ελληνικών. Ο εθνικοσοσιαλισμός είχε πρόφαση τον «σοσιαλισμό» και επίδικο την εξυπηρέτηση των «εθνικών συμφερόντων», των μεγαλοκαπιταλιστών και μεγαλοκτηματιών δηλαδή, με τους οποίους γρήγορα συνδέθηκε. Ο μεγάλος του εχθρός ήταν πάντα το εργατικό κίνημα και η κομμουνιστική αριστερά.


Τονίζουμε όμως το παραπάνω γεγονός για να θυμίσουμε σε όλα αυτά τα καθάρματα που πάτησαν ξαφνικά στο κατειλημμένο για μήνες εργοστάσιο και για ψηφοθηρικούς λόγους επιχείρησαν να το παίξουν φίλοι των εργατών, ορισμένα σκοτεινά επεισόδια του παρελθόντος τους.