#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ(Ε.ΠΑ.Μ)

Προς :

1)      Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

2)      Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

3)      Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την  Ανατροπή

4)      Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

5)      Δημοκρατική Αριστερά

6)      Άρμα Πολιτών

7)      Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα

8)      Οικολόγοι – Πράσινοι

9)      Δημοκρατική Αναγέννηση

10)   Πρωτοβουλίες Πολιτών, Λαϊκές Συνελεύσεις, Κινήματα και Μέτωπα Πολιτών

 

Οι πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογεί το καθεστώς υποτέλειας για τη διασφάλιση των απαιτήσεων και των συμφερόντων των τοκογλύφων δανειστών και του παρασιτικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα μας σε πλήρη υποταγή και διάλυση και το λαό σε ολοκληρωτική εξαθλίωση μας θέτουν αντιμέτωπους με την ιστορική ευθύνη που έχουμε όλοι μας να συστρατευθούμε για να αποτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων. 

Παράλληλα έχουμε τη μοναδική  ιστορική ευκαιρία εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας να αποτρέψουμε με την ενωτική δράση μας τα υποχθόνια αυτά σχέδια.

Οφείλουμε επίσης να δηλώσουμε δημόσια προς τους επίσημους εκπροσώπους των δανειστών Τρόικα, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ιδιώτες διαπραγματευτές «αναδιάρθρωσης» του χρέους (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο) ότι τα σχέδια που επιχειρούν να προωθήσουν ως αποφάσεις της παράνομης κυβέρνησης και του απαξιωμένου κοινοβουλίου της χώρας μας, δεν πρόκειται να αναγνωρισθούν από τον ελληνικό λαό και θα ανατραπούν με την κατάκτηση της εξουσίας από αυτόν. Ούτε η επικείμενη συμφωνία με τους Δανειστές και η νέα δανειακή σύμβαση ούτε τα νέα μνημόνια που θα την ακολουθήσουν.   

Δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε ούτε να επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση της νέας Συνθήκης – φυλακής για τη Σταθερότητα και την Οικονομική Διακυβέρνηση ούτε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης που θα καταστήσουν πλέον απροκάλυπτα ολόκληρη την «Ευρωπαϊκή Ένωση» ένα ολοκληρωτικό μηχανισμό ηγεμονίας του τοκογλυφικού και μεγάλου  κεφαλαίου και  θα μας αλυσοδέσουν οπισθάγκωνα.

Τέλος απευθυνόμαστε προς τους ιδιώτες επενδυτές, τραπεζίτες και δανειστές και τους προειδοποιούμε ότι θα χάσουν τα λεφτά τους επενδύοντας στη λεηλασία αυτής της χώρας και στην υποδούλωση του ελληνικού λαού.   

Η κοινή δήλωση όλων των δυνάμεων που έχουμε συνεπή στάση απέναντι στο μνημόνιο  την οποία σας καλούμε να συνδιαμορφώσουμε δεν σηματοδοτεί  κάποια ευρύτερη συνεργασία που θα αναστείλει την αυτοτέλεια των πολιτικών και ιδεολογικών προταγμάτων και των δράσεων μας.  

Μπορούμε να διατηρήσουμε στο πλαίσιο αυτό ο καθένας μας τη δική του ερμηνεία και οπτική για την κοινωνική κατάσταση και τα ιδιαίτερα προτάγματά μας για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Με την κοινή μας δήλωση δεσμευόμαστε απέναντι στον ελληνικό λαό συμπράττοντας ισότιμα να κινητοποιηθούμε και να ενεργοποιήσουμε τις μέγιστες δυνάμεις του  για να εξουδετερώσουμε την πύρινη λαίλαπα που έρχεται ακάθεκτη να τον εξοντώσει χωρίς κανένα έλεος. 

Έχουμε χρέος να σταματήσουμε εδώ και τώρα την ελεύθερη πτώση, την κοινωνική διάλυση, τη γενοκτονία που μας επιφυλάσσουν. 

 

Σύνταγμα... κάγκελα παντού!Ο φόβος φυλάει τα έρμα και από τις 06:30 το πρωί της Τετάρτης άνδρες των ΥΜΕΤ στήνουν... κιγκλιδώματα στο Σύνταγμα, ενώ τρεις κλούβες βρίσκονται ήδη στη Β. Σοφίας. Η Βουλή... οχυρώνεται ενόψει συλλαλητηρίου!

Αφίσες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

Καιρός να κάνουμε κάτι... για αρχή ας στηρίξουμε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ........

Στην Αμερική έχει αρχίσει το εξής φαινόμενο:στα καλά του καθουμένου, εκεί που κάποιο μαγαζί πάει για κλείσιμο λόγω χρεών, πέφτει σύρμα (SMS, FACEBOOK) και πλακώνει κόσμος που αρχίζει να αγοράζει ότι βρει μπροστά του. Οι ιδιοκτήτες από άφραγκοι και χρεωμένοι ξεπουλάνε σε μία μέρα !!!! και γλυτώνουν το κλείσιμο. Αυτό για τους ξένους λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη. Κάτι που στη χώρα μας, έχει εκλείψει από το '60 !!!


Βρε, πού τη βρήκαν τόση λεβεντιά;


του Διονύση Ελευθεράτου

Έχουν παρέλθει 25 χρόνια από τότε που η φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και οι στίχοι του Νικόλα Άσιμου κοινοποίησαν την ικανότητα του άγνωστου κοινού θνητού να διερωτάται υπερήφανος, την ώρα κατά την οποία ομολογεί την ψυχολογική κατάρρευσή του: «Βρε, πού τη βρήκα τόση λεβεντιά;». Εν αντιθέσει προς το σαρκαστικό Άσιμο, οι διάσημοι αστέρες της εγχώριας πολιτικής ελίτ δεν ψελλίζουν σε πρώτο πρόσωπο το «καταρρέω».

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ! ( video)

- Δεν ενοχλεί τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης η μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα
- Τι είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1
- Δήλωσε Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού

Η απαίτηση της τρόικας για μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα «μεταφράστηκε» από πολλούς ως απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Μόνο που ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, δε συμφωνεί! 

Το αντίθετο μάλιστα! Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει υπέρ της απώλειας κυριαρχίας! Το είπε ξεκάθαρα σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 

Μάο Τσετούνγκ: Για την πράξη

Για την πράξη[1]

Η σύνδεση γνώσης και πράξης - Η σύνδεση γνώσεων και δράσης[2]

Ο προμαρξιστικός υλισμός εξέταζε τα προβλήματα της γνώσης χωρίς να λαβαίνει υπόψη την κοινωνική φύση των ανθρώπων, χωρίς να λαβαίνει υπόψη την ιστορική εξέλιξη της ανθρωπότητας, και εξαιτίας αυτού ήταν ανίκανος να εννοήσει, πως η γνώση εξαρτάται από την κοινωνική πράξη, πως δηλαδή εξαρτάται από την παραγωγή και την ταξική πάλη.

Νεοφιλελεύθεροι μέχρι Θανάτου

Δεν είναι τρελοί. Δεν είναι παράλογοι.
Δεν είναι τυχαίοι ή άσχετοι.
Είναι Αληταράδες. Ψεύτες και Προδότες.
Πρωτίστως είναι...Νεοφιλελεύθεροι. 
Ακραίοι. Σκληροί. Αθλιοι.
Πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις έξωθεν εντολές.
Απόλυτα ταυτισμένοι με τους πλουτοκράτες 
και τα συμφέροντα τους.
 

Η νέα διάσωση της Ελλάδας δεν διασώζει τίποτα…

Μετά από τρεις βδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων, υψηλών εντάσεων και χαμένων χρονοδιαγραμμάτων, έφτασε η ώρα της συμφωνίας για τη δεύτερη ελληνική διάσωση. Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένονταν να εγκρίνουν χτες βράδυ το δεύτερο πακέτο διάσωσης ύψους 130 δις ευρώ που έχει σαν στόχο τη χρηματοδότηση του ελληνικού PSI και τον περιορισμό του ελληνικού δημοσίου χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020.


Λιγότερες ελευθερίες. Και μετά;


«Προφυλακίστηκε ο μαθητής που πετούσε νεράτζια στη Βουλή».

«Απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων».

«Δίωξη για κακούργημα στον αφισοκολλητή της γενικής συνέλευσης».

«Εκτός νόμου τα κόμματα της Αριστεράς».

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι τίτλοι εφημερίδων από ένα ζοφερό -αλλά όχι και τόσο μακρινό- μέλλον, πρόγευση του οποίου δίδει το εκ νέου άνοιγμα της συζήτησης για περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Μια συζήτηση που ασφαλώς δεν ανοίγει τυχαία καθώς συμπίπτει με τις γερμανικές προσπάθειες να μπει μια ολόκληρη χώρα «στο γύψο», μέσω της επιτροπείας.

video με τις μούτζες στους επισήμους

Mερικά αποσπάσματα από την δήλωση του eurogroup

Προειδοποιούμε ότι η ανάγνωση απαιτεί ψυχραιμία

Τι υπογράψαμε (υπέγραψαν)

We also welcome the (…) provision of assurances by the leaders of the two coalition parties regarding the implementation of the programme beyond the forthcoming general elections.
Καλωσορίζουμε επίσης την (…) παροχή διαβεβαιώσεων από τους ηγέτες των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος και μετά τις επικείμενες γενικές εκλογές.


όταν


αναδημοσίευση από το βυτίο
Όταν ήμουν 30, είδα μια γριά κάπου στην επαρχία να αρπάζει με τα δύο χέρια το μικρόφωνο της δημοσιογράφου. Φώναζε. Δεν θέλω να ζήσουν τα παιδιά μου τη φτώχεια που έζησα εγώ. Ακούτε;
Όταν ήμουν 30, άνοιξα το ραδιόφωνο και άκουσα θυσίες, σωτηρίες, απειλές, νουθεσίες, αλαζονικά ανθρωπάκια. Κουμπιά σε πουκάμισα πιεσμένα, έτοιμα να σπάσουν. Κουμπιά και παρατάξεις, συντάγματα και έθνη, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ουρές για προνοιακά επιδόματα. Άκουσα πρώην γραφικούς τηλεβιβλιοπώλες να μιλάνε από υπουργικά τηλέφωνα. Άκουσα να εξορίζουν τις πέτρες και να ευλογούν τα τσεκούρια.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…


NON PASARAN
ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Ξέρω πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η χθεσινή ημέρα είναι η απαρχή μια νέας εποχής για την Ελλάδα! 
Ότι γλυτώσαμε την χρεοκοπία, ότι αποφύγαμε την καταστροφή…
Μήπως πολλοί δεν ήταν και εκείνοι που πίστεψαν ότι «λεφτά υπάρχουν;» Εκείνοι που πίστεψαν στις αντιμνημονιακές κορόνες του Σαμαρά; 
Καλά δούλεψαν οι πουλημένοι εκβιαστές πολιτικοί, τα βοθροκάναλα, οι φυλλάδες και τα τα ρουφιανοδημοσιογραφάκια!

Οι ρουφιάνοι των εργοδοτών και των δανειστών παρέδωσαν υπόδουλος τους εργαζόμενους και την χώρα

 ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ!

Η Μέρκελ απαίτησε την παρουσία του Παπαδήμου στη συνάντηση του γιούρογκρουπ των οικονομικών υπουργών για να γίνει ο εξευτελισμός της πλήρους υποδούλωσης όσο γίνεται με τον πιο επίσημο τρόπο. Η χρεωκοπία των εργαζομένων και της χώρας έκανε ένα τεράστιο άλμα προς τα μπρος. Ενώ έχουμε πλησιάσει το σημείο μηδέν όπου βρέθηκε η Αργεντινή κατά τη χρεωκοπία της αυτοί υπόσχονται μια συνεχόμενη εις το διηνεκές χρεωκοπία για τους εργαζόμενους και το λαό.


ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Ομιλία - συζήτηση στον Όμιλο για τη μελέτη της επαναστατικής θεωρίας. (Χανιά - 20/02/2012)
Μια σοβαρή, επιστημονική, μαρξιστική, κομμουνιστική, επαναστατική προσέγγιση της σχέσης ταξικού-εθνικού-διεθνικού στη σημερινή συγκυρία.
Δ. Πατέλης. Εισήγηση, μέρος 1ο.
Δ. Πατέλης. Εισήγηση, μέρος 2ο.
Δ. Πατέλης. Ερωταποκρίσεις, μέρος 1ο.
Δ. Πατέλης. Ερωταποκρίσεις, μέρος 2ο.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Μεγαλύτερη αξία έχει το να γράφεις, παρά να μαθαίνεις ιστορία.

Κι εμείς έχουμε μπουχτίσει από το να μαθαίνουμε κάθε χρόνο για μια 25η Μαρτίου, μια 28η Οκτωβρίου, μια 17 Νοέμβρη.


Μπορούμε όμως να αφήσουμε τα παιδία μας, ή ακόμα και τους ίδιους μας τους εαυτούς να συμβιβαστούν με ένα ένδοξο παρελθόν που δεν έχει πια συνέχεια; Γιατί εμείς να μην φτιάξουμε το δικό μας μέλλον, την δικιά μας ιστορία;