#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Δημοκρατία τώρα!

Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι δημοκρατία, να τελειώνει αυτή η απάτη που ανακυκλώνουν τα παπαγαλάκια της εξουσίας. Είναι ολιγαρχία. τελεία και παύλα._

"Λέγω δε οίον δοκεί δημοκρατικόν το κληρωτάς είναι τας αρχάς το δ' αιρετάς ολιγαρχικόν." [Aριστοτέλης - Πολιτικά, Δ, 1294β 8-9]
(Ελεύθερη μετάφραση στα νέα Ελληνικά: Το κύριο γνώρισμα και η ειδοποιός διαφορά της Δημοκρατίας έναντι της ολιγαρχίας είναι ότι σ’ αυτήν οι άρχοντες αναδεικνύονται με κλήρωση και όχι με εκλογή.)

Κήρυξη ανένδοτου αγώνα για την ανατροπή του πολιτεύματος.

Συντεταγμένος ο λαός για…


Προς ένα νέο φιλελληνισμό

Oπως απέδειξε η συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής και η κάλυψή της, τα μέσα ενημέρωσης ,περισσότερο από ποτέ, επιλέγουν και αποκλείουν πραγματικότητες, προβάλλουν αξιώσεις καθολικότητας για τη μερική τους θέαση, προσφέρουν μια επιλεκτική και στρεβλή ματιά με αξιώσεις αντικειμενικότητας. Κάθε θέμα που καλύπτουν, παρουσιάζει ταυτόχρονα - ανάλογα με τον τρόπο κάλυψής του- τις πολιτικές επιδιώξεις και τους στόχους των καναλιών. Στην εποχή της κρίσης, ο λόγος των καναλιών έπαυσε να είναι απλά συνοδευτικός της εξουσίας, έγινε ένας λόγος απαραίτητος για την επιβολή των μέτρων, μέσω των αποσιωπήσεων, των τονισμών και των υπογραμμίσεών του. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζουν τα κανάλια την κοινή γνώμη της Ευρώπης και του υπόλοιπου δυτικού κόσμου για την Ελλάδα.

Το ψέμα των μίντια

Η Ελλάδα μάς δείχνει πώς να διαδηλώνουμε

Από τον Guardian (via Αυγή)

Του Τζον Χόλογουεϊ

Δεν μου αρέσει η βία. Δεν πιστεύω ότι κερδίζουμε πολλά από τις καμένες τράπεζες και τις σπασμένες βιτρίνες. Παρόλα αυτά, αισθάνομαι ικανοποίηση όταν βλέπω τις αντιδράσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας για την αποδοχή από το ελληνικό κοινοβούλιο των μέτρων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, αν δεν υπήρχε μια έκρηξη οργής, θα αισθανόμουν βαθιά απογοήτευση.

Είναι η χαρά του να βλέπεις το ποδοπατημένο σκουλήκι να γυρίζει και να βρυχάται. Η χαρά τού να βλέπεις εκείνους που χαστουκίστηκαν χιλιάδες φορές να χαστουκίζουν και οι ίδιοι. Πώς μπορούμε να ζητάμε από τους ανθρώπους να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τη βάναυση επιδείνωση του επιπέδου ζωής τους που συνεπάγονται τα μέτρα λιτότητας;


Κινητοποίηση με τρακτέρ στις 22 Φλεβάρη

Προετοιμάζονται οι αγρότες της Καρδίτσας
Κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα πραγματοποιούν την Τετάρτη, 22 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στα Φάρσαλα, οι αγρότες της περιοχής, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας.
Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στη νέα σφοδρή επίθεση που εξαπολύει εναντίον τους η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, συγκρούονται με την ΚΑΠ της ΕΕ, που, με τη νέα αναθεώρησή της για το 2014-2020 τους οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή και, ταυτόχρονα, παλεύουν για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, προς όφελος του λαού.
Οι αγρότες των Φαρσάλων, άμεσα, διεκδικούν να:


Μα τι κάνει η αριστερά μες τη Βουλή;


Στέφανος Μολόχας

 «Πρέπει να κινητοποιήσουμε κοινωνικές δυνάμεις, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο πολιτικής και κοινωνικής δράσης, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να μην περάσει αυτό το πακέτο που καρατομεί βίαια, άγρια, μισθούς και συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και θα βυθίσει την χώρα με μαθηματική βεβαιότητα, σε άγρια φτώχεια, άγρια ύφεση[…].» Τάδε έφη ο Δ. Παπαδημούλης στον ρ/σ «Στο κόκκινο 105,5» στις 9/2.

 

OΛΛΑΝΔΙΑ: Η απεργία συνεχίζεται!

Η μεγαλύτερη απεργία στην Ολλανδική ιστορία, με 3000 απεργούς, κρατεί τώρα πάνω από 6 εβδομάδες.
Η ένωση καθαριστών FNV Bondgenoten ζητούν επιδόματα ασθενείας και έχουν σχετικά χαμηλες μισθολογικές αξιώσεις για αυξήσεις.
Όμως, οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί από τους εργοδότες στο διάστημα των τεσσάρων μηνών των συνομιλιών και μετά από 7 γύρους διαπραγματεύσεων.

Όχι, δεν είναι Έλληνας, και όχι, δεν είναι αριστερός!

Χαμένα...σκλιά!!

  Την φωτογραφία την πήρα από: http://antipetroula.blogspot.com/

Τα χαμένα σκ'λια (σκυλιά για τους πρωτευουσιάνους)
είναι μιά ιδιαίτερη κατηγορία σκ'λιων...
Δεν έχει να κάνει με ράτσα ή φύλο.
Ενα Χαμένο Σκ'λι (Χ.Σ. ,χάρη συντομίας) μπορεί να είναι...
...κόπρος. Κυνηγόσκυλο. Κανίς. 
Θηλυκό ή αρσενικό...


Λες να ναι αλήθεια ?

Ένας, πρώην (;) στέλεχος του ΔΝΤ, ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογείται στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!

Ο Ανδρέας Γεωργίου, οποίος καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, με στόχο να γίνει επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Το μέγα πολιτιστικό γεγονός της δεκαετίας!

Γ.Π.

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΗΝ 12-2-2012; ΝΕΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Financial Times: ‘Η ζωή για τους Έλληνες θα γίνει τόσο ανυπόφορη που θα θέλουν οι ίδιοι να χρεοκοπήσουν και να φύγουν από την Ευρωζώνη”

- ”Η Ευρωζώνη θέλει να επιβάλλει κυβέρνηση της επιλογής της στην Ελλάδα – την πρώτη αποικία της Ευρωζώνης” είναι το κύριο άρθρο της εφημερίδας που βάζει στο κάδρο το δίδυμο Μέρκελ Σόιμπλε 
– ”Κατανοούμε τη δυσπιστία Σόιμπλε όμως η ίδια η Γερμανία δεν θα ήθελε να εφαρμόσει αυτά που ζητά από την Ελλάδα”
– ”Η ζωή για τους Έλληνες θα γίνει τόσο ανυπόφορη που θα θέλουν οι ίδιοι να χρεοκοπήσουν και να φύγουν από την Ευρωζώνη”
Διαβάστε όλο το άρθρο του Wolfgang Münchau στους FT:

ΣΣΣΤ!...ΗΣΥΧΙΑ!...Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

όμως: «o Ανατολικός άνεμος [εξακολοθεί να] είναι πιο ισχυρός απο τον Δυτικό.''

Του Κώστα Παπουλή

 Μετά  την ψήφιση και των τελευταίων μέτρων, η χώρα παραδίδεται πλήρως στους δανειστές της και στο Βερολίνο. Η οριστική χρεοκοπία είναι ζήτημα χρόνου, ενώ η πλήρης κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας, θα συμβεί μέσα στο έτος. Έτσι, μέσα  στα 4  χρόνια (2009-2012), η  Ελλάδα θα μοιάσει   στην  Αργεντινή,  όπου η ύφεση, τα σκληρά χρόνια  1998-2001, ήταν αθροιστικά -22%, ποσοστό, που η πατρίδα μας, πιθανότατα, ή σχεδόν σίγουρα,  θα ξεπεράσει. Όσον αφορά τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό, για μείωση του χρέους στο 120% το 2020, πέρα ότι δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα, μια που φέτος οδηγούμαστε στην ολοσχερή καταστροφή, είναι   αστείος και  σε επίπεδο θεωρητικής άσκησης. Η ελληνική οικονομία την περίοδο από  το 1980-2000, εμφάνισε μέσο ρυθμό ανάπτυξης 1,5%, ενώ κατά την διάρκεια της φούσκας του ευρώ 2001-2008, 4,2%. Ο υψηλός αυτός ρυθμός,  στηρίχτηκε στην ροή του εξωτερικού δανεισμού. Σήμερα η ροή αυτή καλείται να αλλάξει φορά, αλλά απαιτείται συγχρόνως και να ξαναδημιουργηθούν,  ρυθμοί ανάπτυξης που να προσεγγίζουν  την τελευταία περίοδο. Οικονομική πολιτική ή τετραγωνισμός του κύκλου;

Κραυγή σόκ από μια 65χρονη στην Κρήτη! ΑΚΟΥΤΕΕΕΕ;;;Για την προβοκάτσια των φασιστών της ΧΑ ενάντια στους εργαζόμενους στη Χαλυβουργία

του Παναγιώτη Μαυροειδή
Αγανάκτηση και οργή προκάλεσε στους εργαζόμενους το βίντεο που εμφανίζει εκπροσώπους της φασιστικής Χρυσής Αυγής να παριστάνουν τους αλληλέγγυους στους απεργούς της Χαλυβουργίας και να φωτογραφίζονται μάλιστα με τον πρόεδρο του σωματείου.
Σε κάθε πράγμα πρέπει να ξεχωρίζουμε τις  ειδήσεις από τις εντυπώσεις. Τις εντυπώσεις λοιπόν, τις έχασε το ΠΑΜΕ,  που χρεώνεται την ανοχή στην παρουσία των φασιστών. Οι  ειδήσεις ωστόσο-και αυτές είναι πολλές -  βρίσκονται στην Χρυσή Αυγή.
Η Χρυσή Αυγή: κατά των απεργών  και τοπικά και κεντρικά!
 Η ΧΑ πήγε στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ  στις 17/2/12. Δηλαδή  110  περίπου μέρες  μετά από το ξεκίνημα της απεργίας των εργατών  στις 31/10/11, όταν η ιδιοκτησία προχώρησε σε απολύσεις 34 συναδέλφων τους, χωρίς ειδοποίηση, χωρίς αιτιολογία.

Θα προλάβουμε;

Στην χώρα μας, εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας γίνονται για δύο λόγους: Ο πρώτος, για να αιφνιδιάσει το εκάστοτε κυβερνών κόμμα τους πολιτικούς του αντιπάλους και εκμεταλλευόμενο τα ρουσφέτια ή μια θετική συγκυρία να ξαναβγεί. Αυτόν τον λόγο σήμερα ξεχάστε τον. Ο άλλος λόγος  είναι, να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα για τους κυβερνώντες. Αυτό συμβαίνει, αν η κατάσταση χειροτερέψει τόσο, ώστε να είναι προτιμότερη μια πρόωρη ήττα από μια σίγουρη μελλοντική συντριβή. Είχαμε πει πολλές φορές, ότι οι εκλογές απαγορεύτηκαν. Τα διαλυμένα κόμματα τα οποία ψήφισαν το μνημόνιο, βλέπουν με τρόμο την πολιτική τους εκτέλεση στην κάλπη. Επίσης θα ζητήσουμε την τιμωρία των υπευθύνων. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Οι πολιτικοί φοβούνται τη φυλακή.