#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

80 ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ – «ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ» ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ!

Μετά τις απαράδεκτες δεσμεύσεις, στις οποίες υποχρεώθηκε η Ελλάδα προς τους δανειστές και την πλήρη αποδοχή όλων των απαιτήσεων των κυρίαρχων κύκλων των Βρυξελλών από τη κυβέρνηση του «δοτού» Λ. Παπαδήμου, έρχεται Γερμανική… απόβαση στην χώρα!

Συγκεκριμένα, μετά το αυριανό Eurogroup, ο περίφημος επίτροπος Όλι Ρεν θα ανακοινώσει την ενίσχυση της παρουσίας της Task Force («Ομάδα Δράσης») υπό τον Χ. Ράιχενμπαχ στην Αθήνα, «σφραγίζοντας» έτσι και επίσημα την καθιέρωση της «ενισχυμένης επιτροπείας» στην Ελλάδα για την εφαρμογή του νέου μνημονίου (και ας μην ξεχνάμε και τη δημιουργία «ειδικού λογαριασμού»).

Η νέα αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη στη ΚΡΗΤΗ TV

Ο εργάτης και η μετανεωτερικότητα στην καπιταλιστική παραγωγή.


1. Ο οικονομικός μετασχηματισμός

1.1. Φορντισμός – Τεϋλορισμός
Κείμενο της συντακτικής επιτροπής http://wwwpraxisred.blogspot.com/
Κανείς πλέον δεν αμφισβητεί πως τα τελευταία είκοσι χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγαλειώδους μεταβολής στη δομή της καπιταλιστικής οικονομίας η οποία επηρεάζει κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής. Η μεταβολή αυτή άρχισε να εμφανίζεται ήδη από το 1970 και την κρίση του φορντικού μοντέλου παραγωγής. Πολλές απόψεις έχουν διατυπωθεί αναφορικά με τη φύση αυτών των αλλαγών, την εμβέλειά τους, τη σχέση τους με την προηγούμενη «οικονομική εποχή» και την κατεύθυνσή τους. Προκειμένου να παρουσιάσουμε, όμως, τις σύγχρονες όψεις της οικονομίας είναι αναγκαίο να σκιαγραφήσουμε το πορτραίτο του φορντισμού – τεϋλορισμού, το καθεστώς συσσώρευσης που ακολούθησε την γέννηση της δεύτερης Βιομηχανικής Επανάστασης.

ΟΜΕΡΤΑ

Η μαφία πάντα ακολουθεί νόμους σιωπής. Σαν αυτούς που ακολουθεί αντίστοιχα και το πολιτικό σύστημα. Ακόμη και τα θύματα της Μαφίας στην Ιταλία τηρούσαν αυτόν τον όρκο σιωπής, με αποτέλεσμα η Κόζα Νόστρα να γίνει πανίσχυρη. Oι κανόνες της μαφίας πάντα επιβάλλονται βίαια.
Αλήθεια, δεν σας θυμίζει πάρα πολύ αυτή η περιγραφή, την πολιτική των λίγων;

"Είμαστε παγιδευμένοι"

Σε μια συνέντευξη του στην εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung" ο οικονομολόγος Hans-Werner Sinn λέει, "ότι το τρένο που θα μας πήγαινε προς μιαν ένωση μεταφοράς και διανομής χρήματος έφυγε" και οτι οι "ομπρελλες διάσωσης" θα έχουν σύντομα εξαντληθεί

Prof. Dr. Hans-Werner Sinn

 Η πλειονότητα των Ελήνων είναι θυμωμένη
  • Με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και
  • Με τους Γερμανούς
γιατί, λέει, δεν δίνουν στην Ελλάδα λεφτα. Σαν και η Ελλάδα να είναι ένας ζητιάνος, που έμαθε να περνά κάθε λίγο και λιγάκι απο το σπίτι του ευεργέτη του ζητώντας του ελεημοσύνη. Αντι, μια και ο ζητιάνος αυτός είναι κατα τα άλλα υγιής, να πάρει ένα τσαπί ή ένα εργαλείο και να παράγει μόνος του τα πρός το ζείν.  


Κουκουλοφόροι εν δράσει.


Ο Αντωνάκης "δεσμεύτηκε" να "κατεβάσει" τις κουκούλες μας...
'Οχι τα βρακιά μας...
 

Λαπαβίτσας: Να πάμε σε αθέτηση πληρωμών με επιστροφή στη δραχμή
Ισημερινός - Δήλωση υποστήριξης προς τον ελληνικό λαό


Αριστερή ΔιέξοδοςYannis Tsal
Τα κοινωνικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής και όλου του Κόσμου, που συγκεντρώθηκαν στο Κίτο του Ισημερινού , στην διεθνή συνάντηση με θέμα : "Πρόοδος της Νέας Περιφερειακής Χρηματοπιστωτικής Αρχιτεκτονικής και των Λογιστικών Ελέγχων του Χρέους», εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και στηρίζουμε την διαμαρτυρία του ενάντια στα τραγικά αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλονται από τις συνταγές και τα σχέδια που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την "τρόικα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Προσοχή προς όλα τα blogs ...επίθεση με virus Από το "Παπατζήδες"
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ BLOG ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ press-gr.blogspot.com  Εχει ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΜΕ VIRUS ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΊΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛA BLOGS ΠΟΥ ΤΟ ΈΧΟΥΝ ΡΟΗ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ BLOGS ... ΑΦΑΙΡΈΣΤΕ το προσωρινά απο την ΡΟΗ το blog

Στην Ισλανδία βίωσαν την χρεοκοπία που φοβόμαστε!

Στην Ελλάδα σήμερα όλη μέρα ΜΜΕ και πολιτικοί παρουσιάζουν εικόνες από εμπάργκο τροφίμων φαρμάκων και καυσίμων και το αποκαλούν χρεοκοπία. Τερατολογούν για να στηρίξουν Σαμαρά ΓΑΠ και τραπεζίτες.

Ας δούμε τι συνέβη σε μια πραγματική πολύ πρόσφατη χρεοκοπία.


Ας το διαβάσουμε το παρακάτω άρθρο σαν βιβλίο οδηγιών manual χρεοκοπίας.…


Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λίγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο.


«Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ» φωνάζουν στη Νέα Υόρκη

Έχουν ανέβει οι ρυθμοί στη Νέα Υόρκη. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα της πλατείας Συντάγματος, όπως: «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ, ΟΥΣΤ».
Επίσης τους αρέσει ένα άλλο σύνθημα, «Ξεφτίλες – κλέφτες πολιτικοί έξω από τη Βουλή». Αυτά τα λένε οι ομογενείς.


Οι Αμερικανοί φωνάζουν «Η Νέα Υόρκη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Νέα Υόρκη».

Οι διαδηλωτές έχουν και ένα ταμπούρλο. Το ξέρουμε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν σας λένε τίποτα, αλλά για αυτό υπάρχει το tsantiri σας.

http://epam-ir.blogspot.com/

Γιατί επενδύουμε στον Hellenismus και όχι στον Ελληνισμό;

Η παγκόσμια ευθύνη του καθιστά τον ευρύτερο του Hellenismus Eλληνισμό μία πρόκληση, που μπορεί και είθε να οδηγήσει σε πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων, ακόμη και της ιδίας της τρόϊκας!

 

του Νίκου Γεωργαντζά

Και γιατί άραγε ψηφίζουμε Hellenismus και όχι Ελληνισμό; Ίσως όντως να χρήζει τούτο νομικής παρέμβασης από εισαγγελείς, αλλά το φαινόμενο της υπερψήφισης από 199 μέλη της πολιτικής τάξης του μνημονίου #2, το οποίο αντί γιά συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία περιέχει... κουκίδες [1], δεν παύει να είναι παρά ένα παράδειγμα της επένδυσης της πολιτικής αυτής τάξης στον Hellenismus και όχι στον Ελληνισμό.

Με το να ψηφίζουμε Hellenismus και όχι Ελληνισμό, “επισήμως και θεσμικά ολοκληρώθηκε η υποδούλωση, η δική μας και των παιδιών μας για τα επόμενα 30 με 50 χρόνια... Αυτή η παρατεταμένη υποδούλωση σημαίνει από εμάς την απαιτούμενη αντίσταση και εξέγερση [2].

Εν τω μεταξύ, οι Παπαδημοβενιζελοπαπαντρεοσαμαράδες βάζουν χέρι πάλι τώρα στις συντάξεις γιά το ‘ναι΄ της τρόϊκας. Με βάση την κατά κόρον διαφθορά της ελληνικής πολιτικής τάξης [3], όλα δείχνουν να κατέληξαν σε μία ακόμα επώδυνη συμφωνία γιά τους συνταξιούχους: τα €100 εκ. θα αντληθούν από τις κύριες συντάξεις και τα €200 εκ. από τις επικουρικές [4].

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Η «νέα οικονομική διακυβέρνηση» και η κρίση του ευρώ.


Μια παλιά ιστορία που εξηγεί γιατί είμαστε ανιστόρητοι

του Κώστα Βαξεβάνη

Οι Γερμανοί είναι  φίλοι μαςΚι ο λαικισμός ένας μεγάλος εχθρός. Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερος από τον εαυτό μας. Αυτόν τον “εθνικό” εαυτό μας που μας δικαιολογεί πάντα αφού πρώτα μας τοποθετήσει στον υψηλό θρόνο απ όπου όλοι και όλα, τα ξένα, των άλλων, φαίνονται υποδεέστερα. Αρκεί να μην χρειάζεται να μετρήσουμε με συγκεκριμένα μέτρα. Να μην μιλάμε δηλαδή για έλλειμα, παραγωγικότητα,απόδοση, κόστος. Αρκεί να μιλάμε για αόριστες, μη μετρήσιμες,σχεδόν μεταφυσικές έννοιες. Υπερηφάνεια, δόξα, ελληνικότητα,δίκιο. Διαθέτουμε την μεγαλοπρέπεια των φιλολογικών εννοιών. Τώρα βέβαια αν κάνουμε τον κόπο να κοιτάξουμε την ιστορία των άλλων λαών (και των Τούρκων και των Σέρβων και των Άγγλών και των Βούλγαρων) θα διαπιστώσουμε πως όλοι αυτοπροσδιορίζονται ως περήφανοι, γενναίοι, ηρωικοί,αδικημένοι .Και διαθέτουν όλοι και κατ αποκλειστικότητα τη θεία ευλογία.

Καρναβάλια και Σκουπίδια.

Βλέπω πως δεν φοβάστε τα...τανκς.
Σαν πολύ ψύχραιμοι το παίζετε...

Ήταν κάποτε, πριν από λίγα χρόνια, μια χώρα...

Κάποιοι απ' το χώρο της Αριστεράς στέκονται σαστισμένοι και δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο. Τι έγινε και τι γίνεται εδώ και 2 χρόνια. Τι έπαθε ο κόσμος και φωνάζει για κατοχές, για χούντες, για προδότες και δωσίλογους; Μήπως έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο, ένα τεράστιο εθνικιστικό ρεύμα και ο λαός βρίσκεται σε παράκρουση; Σε λίγο θα τα χάσουν τελείως, γιατί στους χώρους που συμπαθούν (ευρωπαϊκούς) θα αναπτυχθεί ένας νέος φιλελληνισμός ενάντια στα διατάγματα και τα τελεσίγραφα που επιβάλλουν τον αφανισμό και την κοινωνική καταστροφή. Μα είναι δυνατόν μια Αριστερά να μην μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται; Κι όμως, φαίνεται πως είναι δυνατόν.


Ο φόβος της κακοποίησης από τα ΜΑΤ είναι ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ που δεν κατεβαίνει ΟΛΟΣ ο ελληνικός λαός στις συγκεντρώσεις.

Αν δεν υπήρχε ο φόβος της βάρβαρης κακοποίησης και του σακατέματος από τα ΜΑΤ, ο λαός θα είχε δώσει λύση στα “πολιτικά αδιέξοδα” της χώρας και του πολιτικού συστήματος, μέσα σε μερικές ώρες. Είναι μόνο ο φόβος της κακοποίησης και του σακατέματος από τα ΜΑΤ που κρατάει τον ελληνικό λαό στο σπίτι. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει.
Το Σύνταγμά μας (άρθρο 1, παρ. 2) λέει πως “Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία” και πως (άρθρος 1, παρ. 3) “Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.”
Ομως οι εξουσίες μπορεί μεν να πηγάζουν όλες από τον λαό, κατά το μαγειρεμένο από το πολιτικό σύστημα Σύνταγμά μας, αλλά ΟΥΤΕ υπέρ του λαού υπάρχουν, ούτε ασκούνται όπως το Σύνταγμα ορίζει. Ακριβώς το αντίθετο γίνεται.
Οι εξουσίες που πηγάζουν από τον μοναδικό ιδιοκτήτη της εξουσίας, τον λαό, ασκούνται υπέρ της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου και υπέρ των συμμάχων τους, των διεθνών τοκογλύφων. Και εις βάρος του λαού. Και αυτό γίνεται με την βία. Γίνεται με την βία της επιλεκτικής εφαρμογής μαγειρεμένων νόμων. Αλλά κυρίως γίνεται με την φυσική βία. Με την φυσική βία που οι άνδρες των ΜΑΤ ασκούν στον λαό.


Είναι δυνατόν;;;;!!!!!

Πραγματικά έφυγε η γη κάτω απ’ τα πόδια μας βλέποντας το βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης μας και στο οποίο διακρίνεται ο πρόεδρος των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» Γ. Σιφωνιός να δηλώνει, έχοντας δίπλα του στέλεχος της Χρυσής Αυγής –στην φωτογραφία ο τύπος με τα μαύρα γυαλιά και το ξυρισμένο κεφάλι-  ικανοποιημένος («έχουμε όλοι την Ελλάδα δίπλα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά) που αντιπροσωπία της φασιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή, επισκέφτηκε τους απεργούς Χαλυβουργούς για να δηλώσει την «συμπαράστασή» της.


Ντοκουμέντο: Αυτό είναι το έγγραφο για την είσοδο Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

  Το έγγραφο με το οποίο Ελλάδα και Τουρκία μπήκαν στο ΝΑΤΟ αποδέσμευσε η Ιμπεριαλιστική Συμμαχία με την ευκαιρία της επετείου για τα 60 χρόνια των δύοσυμμάχων. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 1951. Ένα χρόνο αργότερα η ελληνική Βουλή θα επικύρωνε την ένταξη της χώρας. 

 
  Ελλάδα και ΝΑΤΟ  Η Ελλάδα εισήλθε στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με το δεύτερο κύμα διεύρυνσης το 1952, επί κυβερνήσεως Νικόλαου Πλαστήρα, ενώ διένυε το τρίτο μετεμφυλιακό έτος και μάλιστα την εποχή της δεύτερης δίκης Μπελογιάννη, στις 18/2/52.  Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952, με μόνες αρνητικές ψήφους τις οκτώ της ΕΔΑ και τη μία του ανεξάρτητου βουλευτή της Αριστεράς Μιχάλη Κύρκου.

 Στην αγόρευσή του, οπρωθυπουργός Πλαστήρας δήλωσε: «Δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι όταν η Ελλάς συμμετέχει εις το Ατλαντικόν Σύμφωνον μετά των μεγάλων δυνάμεων, αι οποίαι κατοικούνται από ελευθέρους δημοκρατικούς λαούς, αισθάνεται αυτή ασφαλεστέραν… Αι άλλαι θεωρίαι περί ειρηνεύσεων και ουδετερότητος…δεν έχουν καμμίαν σχέσιν με το γεγονός αυτό».