#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Herr Schäuble, sind Sie zufrieden?indymedia athens: θα μας βρείτε μπροστά σας

Εκτός λειτουργίας η σελίδα Athens Indymedia. 
Διαβάστε την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες βράδυ από την διαχειριστική ομάδα του:
 Από τη στιγμή που η γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε ως κοινωνία στα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματααπαντήθηκε μαζικά την περασμένη Κυριακή, 12/2, με τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη την Ελλάδα, η εξουσία παίζει το τελευταίο της χαρτί, αυτό της όξυνσης της καταστολής, για να αποσβέσει την κοινωνική οργή.
Την Κυριακή το πρωί δεκάδες αγωνιστές απήχθησαν από το κράτος τρομοκράτη, μερικοί ακόμα και μέσα από τα σπίτια τους. Τέσσερις διαδηλωτές στην Αθήνα, υπερασπιστές του δικαιώματος για ζωή, κι όχι επιβίωση, προφυλακίστηκαν. Κάποιοι άλλοι διώχθηκαν 3 μέρες μετά τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Λίγες μέρες πριν, ξεπουλημένοι πολιτικοί, συνεργάτες των τροϊκανών εγείρουν θέματα στα κανάλια για τη λειτουργία και ύπαρξη του Indymedia.

ΚΑΖΑΚΗΣ : ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ (17-2-2012)

ΚΥΠατζήδικη δουλειά!

Στην προσπάθεια τους να αφαιρέσουν κάθε ηθική και πνευματική αντίσταση του λαού μας κλέβουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Αυτό που υποτίθεται πως έπρεπε να είναι καλά φυλαγμένο ήταν το παγκόσμιο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Κι όμως  το άφησαν αφύλακτο.
Ολοκληρώνοντας με τον τρόπο τους το βρομερό σχέδιο καταρράκωσης του πνευματικού υπόβαθρου του λαού, απογύμνωσαν την αστυνομική δύναμη της περιοχής με μεταθέσεις και αποσπάσεις στα κεντρικά για να τους φυλάνε από την λαϊκή οργή (ο κάθε μνημονικός βουλευτής έχει 5-6 μπατσόσκιλα να τον φιλάνε), και έτσι το προσέφεραν σαν εύκολη λεία στους διάφορους αρχαιοκάπηλους κλεπταποδόχους  εντολείς τους και αφεντικά τους.
Λένε και πιστεύουν «με τι κουράγιο να βγεις στο δρόμο να αντισταθείς όταν αφαιρούνε την ιστορία σου...»…
Και ώμος ο ελληνικός λαός θα δώσει την δική του απάντηση στην κλοπή της χώρας του και της ιστορίας του.

Υστ. Μήπως πρέπει να ρωτήσουμε τους νυν και πρώην ένοικους του Μαξίμου, γιατί κάποιοι από αυτούς γνωρίζουν... Μην ξεχνάμε πως πρώην ένοικος του μεγάρου κατέχει παράνομα ιδιωτική συλλογή -ολόκληρο μουσείο- στην βίλα του με τους εφτά καμπινέδες...

gregor der grieche

Ορκίζομαι, εγω ο Έλληνας πολίτης ..

Ληστεία κατά παραγγελία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Η ληστεία στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας διήρκεσε τόσο όσο χρειάστηκε ηείδηση να κάνει το γύρο του κόσμου που έπληξε για άλλη μια φορά την ήδη πληγωμένη εικόνα της Ελλάδας.
Στα απόνερα της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, και η παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.
Η ληστεία ήταν σχεδιασμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Οι δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις 07:34 το πρωί στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων έχοντας συγκεκριμένο στόχο: να μη φύγουν αν δεν έχουν στα χέρια τους τα πολύτιμα χρυσά στεφάνια και τη συλλογή με τα γραμματόσημα.
Στο μουσείο εκείνη την ώρα υπήρχε μια άοπλη φύλακας, μια 48χρονη γυναίκα, η οποία μόλις είχε αναλάβει τη βάρδιά της στις 07:00.

Θα πληρώσει κάποιος;

Daily Mail: «Οι Έλληνες μαζεύονται σε ουρές για λίγο κομμάτι κρέας»

Τις ομοιότητες της σύγχρονης Ελλάδας και αυτής του 1941 αναφέρει σε ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail τονίζοντας ότι «μια βόλτα στην Ομόνοια αρκεί για να ανακαλύψετε το βάθος του πόνου».
«Οι Έλληνες στέκονται στην ουρά για τα συσσίτια όπως όταν ήταν υπό τη κυριαρχία των Ναζί, οδηγούνται στην αυτοκτονία και χάνουν κάθε μέρα τις δουλειές τους. Εδώ και τρία χρόνια το τσουνάμι της κρίσης έχει χτυπήσει την Ελλάδα, με περικοπές μισθών, απολύσεις και τα μικρά παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα. Πολλές οικογένειες δεν ανάβουν την θέρμανση γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Anonymous - Μήνυμα προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Τζορντάνο Μπρούνo

 Τζορντάνο Μπρούνo: Ο πρώτος μάρτυρας της επιστήμης
Σαν σήμερα, το 1600, καίγεται στην πυρά ο «αιρετικός» Τζορντάνο Μπρούνo, ένας φιλόσοφος, κοσμολόγος και αποκρυφιστής που αρνείται να αποκηρύξει τη δική του θρησκεία, την επιστήμη και τη φιλοσοφία. Το επικίνδυνο – για την Καθολική Εκκλησία και τον ίδιο- έργο του, συνδυάζει αστρονομικές ιδέες για ένα άπειρο και ομοιογενές σύμπαν, πανθεϊστικά πιστεύω, καθώς και την τέχνη της απομνημόνευσης.

Γεννιέται στη Νόλα της Ιταλίας, το 1548, και σε ηλικία μόλις 11 ετών μετακομίζει για σπουδές στη Νάπολι, όπου εντάσσεται στο Τάγμα των Δομινικανών, και το 1572 γίνεται ιερέας. Παράλληλα, αναπτύσσει ένα μοναδικό και ιδιαίτερα πολύπλοκο μνημονικό σύστημα, το οποίο βασίζεται στην οργάνωση της γνώσης, και καλείται να το παρουσιάσει ενώπιον του Πάπα, ο οποίος τον τιμά για την εξέχουσα ικανότητά του. Ωστόσο, ο Τζορντάνο Μπρούνο έχει μια κακή συνήθεια: σκέφτεται ελεύθερα.

η Κίρκη…


Γραφει ο Παπα - Ηλίας Υφαντής

Η προηγούμενη Κυριακή (12-2-12) ήταν η Κυριακή του Ασώτου.

Και το γεγονός ότι ο πολιτικός υπόκοσμος επέλεξε την ημέρα αυτή, προκειμένου να διαπράξει την πλέον βδελυρή προδοσία σε βάρος της πατρίδας δεν είναι καθόλου συμπτωματικό…

Ο άσωτος της ευαγγελικής παραβολής πούλησε το μεράδι του απ’ την πατρική περιουσία.
Οι ξεπουλημένοι απατεώνες της πολιτικής συμμορίας αποφάσισαν το ξεπούλημα της πατρίδας, προκειμένου να φάνε και να σπαταλήσουν τα αργύρια της προδοσίας αγκαλιά με τους συνεταίρους τους τοκογλύφους.

Κάθε μέρα 1.000 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους

Αύξηση της τάξης του 4,26% κατέγραψε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο του 2012, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού. Η ανεργία φαίνεται να πλήττει ιδιαιτέρως τις γυναίκες και τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αστυνομία ζητά στοιχεία διαδηλωτών... Στείλτε τους αυτούς τους κουκουλοφόρους, είναι ΑΣΦΑΛΗΤΕΣ!


Γράμμα από το Νότο

Όχι, δεν είμαστε όλοι Έλληνες.

Αφήστε μας να λύσουμε τα θέματα μόνοι μας αυτή την φορά. Δεν έχει ανάγκη από γάζες το δέντρο που κόπηκε από την ρίζα. Αφήστε το να βρει τον τρόπο μόνο του να ξαναθεριέψει ή αν δεν έχει γερές ρίζες να εξαφανισθεί για να μην μετατραπεί σε κισσό.

Είναι συγκινητικές οι πικετοφορίες και τα κείμενα συμπαράστασης σας μέσω διαδικτύου αλλά είναι πλέον πολύ αργά.

Αργήσατε, Ευρωπαίοι, να κατανοήσετε τι μας φυλούσαν για το τέλος οι δικοί σας εξουσιαστές που έχουν τα τσιράκια τους στην Ελλάδα από την εποχή παλαιών Φιλελλήνων.


Απαγόρευση της κυκλοφορίας πότε να περιμένουμε;


Κάποιοι στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι μπορούν διά νόμου να ακυρώσουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία έκφρασης των πολιτών επιχειρώντας ουσιαστικά να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις και τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας.
Κάποιοι «φιλήσυχοι» βουλευτές πιστεύουν ότι μπορούν να ακυρώσουν με μια υπογραφή το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ελεύθερα, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του κράτους, των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών.
Είναι οι ίδιοι που...

Ρουφιάνεψε Ελεύθερα

Κάποτε φορούσαν και κουκούλες για να ρουφιανέψουν...


Σήμερα, βλέπετε, στη δημοκρατική κοινωνία που ζούμε και πάνω από όλα σε μια κοινωνία με ελευθερία λόγου και έκφρασης δε την χρειάζεσαι την κουκούλα...

Να ΄ναι καλά η ελληνική αστυνομία που ζητά και τη βοήθεια μας.'Οχι μόνο δημοσιεύουν πρόσωπα συλληφθέντων αλλά και φωτογραφίες ζητώντας να βοηθήσουμε στη σύλληψή τους. Και μαζί με αυτούς τα καθεστωτικά μέσα τα αναδημοσιεύουν με κάθε ευκαιρία...


Ξέρουν ότι πρόκειται για προδοσία. Όμως το ψήφισαν

Η κ. Παναρίτη βουλευτής επικρατείας του ΠαΣοΚ, κηπουρός του GAP, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων μια μέρα πριν την ψήφιση του νέου μνημονίου, με τα άσχημα Ελληνικά της, έκανε μια καταπληκτική ομιλία και τοποθετήθηκε με επιχειρήματα κατά της νέας σύμβασης δανεισμού.

Θα περίμενε κανείς ότι θα καταψηφίσει το μνημόνιο.
Παρόλα αυτά έβαλε την υπογραφή της και φώναξε δυνατά, το γνωστό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Δείτε το video.

Κάτω απ' τα χέρια από τους μαθητές μας!

Η βαρβαρότητα κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ πρέπει να ανατραπεί

Την Κυριακή 19/2 απαντάμε συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις

 Οι Παρεμβάσεις ΔΕ καταγγέλλουν τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ στη μαθητική διαδήλωση της Αθήνας την Παρασκευή 17 Φλεβάρη. Η αντικυβερνητική διαδήλωση των μαθητών της Αθήνας είναι μήνυμα ελπίδας. Ένα μήνυμα ότι το μέλλον αυτής της χώρας δεν προσκυνά και δε δέχεται μοιρολατρικά την εξαθλίωση που φέρνουν τα απανωτά  Μνημόνια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.


H Ελλάδα μας δείχνει πως να διαμαρτυρόμαστε

Guardian

Με τίτλο «Η Ελλάδα μας δείχνει πως να διαμαρτυρόμαστε ενάντια σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα» και με φωτογραφία ενός φλεγόμενου Έλληνα αστυνομικού η βρετανική εφημερίδα Gurdian δημοσιεύει άρθρο του καθηγητή κοινωνιολογίας Τζον Χόλογουεϊ στο οποίο γίνεται λόγος για τα πρόσφατα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
«Η οργή των πολιτών, που είδαμε σε ελληνικές πόλεις, κατά των μέτρων λιτότητας, εμπνέουν όλους αυτούς που υποφέρουν για το συμφέρον των τραπεζών και των πλουσίων» τονίζει στο άρθρο του ο κ. Χόλογουεϊ.

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Μέσα σ΄ολα ήρθε κι η κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Το γεγονός σχολιάστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Δεν θέλω να μας πικράνω μέρες δύσκολες που περνάμε, αλλά η εγκατάλειψη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δεν αποδεικνύεται από το γεγονός πως ένα άτομο μόνο φύλαγε τους πολύτιμους θησαυρούς. Το αίσχος είναι μεγαλύτερο και διαχρονικό.

Κατ΄αρχήν, πλήθος Ελλήνων, με αυτή την ευκαιρία,  είδε έστω και από τη τηλεόραση πως υπάρχει κάποιο Μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία. Αγνοούσε την ύπαρξή του, όπως αγνοεί και πως είναι ο χώρος της αρχαίας Ολυμπίας αφού ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να κατηφορίσει προς τα εκεί. Όπως αγνοεί πως είναι οι Δελφοί ή ακόμα και η Ακρόπολη, την οποία χιλιάδες συμπατριώτες Αθηναίοι τη βλέπουν από χαμηλά τρώγοντας κοψίδια στο Μοναστηράκι ή αραχτοί σε κάποια καφετέρια εκεί γύρω.

Οι καπιταλιστές δολοφόνοι.

Οι συνάνθρωποι μας πεθαίνουν. Η καλύτερα θα έπρεπε να πω δολοφονούνται. Φόνος δεν θεωρείται μόνο όταν σκοτώνεις άμεσα κάποιον πχ με πυροβολισμό, αλλά και το να αφαιρέσεις από οποιονδήποτε τα αναγκαία να ζήσει, ή να τον εξαναγκάσεις σε αυτοκτονίαΤο καπιταλιστικό σύστημα θεωρεί τους εργαζόμενους αναλώσιμους. Δημιουργεί τέτοιες συνθήκες φτώχειας, απελπισίας και διαίρεσης της εργατικής τάξης, ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται ευκολότερα τους φτωχούς εργάτες ή αγρότες. Η δολοφονία της εργατικής τάξης γίνεται με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η παντελής έλλειψη μέτρων ασφάλειας ιδίως στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Πολλοί εργάτες βρίσκουν τραγικό θάνατο από διάφορα εργατικά ατυχήματα. Πολλά απ’ αυτά θα είχαν αποφευχθεί  αν δινόταν περισσότερα χρήματα για την προστασία και την εκπαίδευση του προσωπικού. Η κατάσταση μάλιστα τα τρία τελευταία χρόνια χειροτερεύει.