#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΖΑΚΗΣ - ΟΜΙΛΙΑ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (7-2-2012)


Προλειαίνεται το έδαφος για ανοικτή και απροκάλυπτη δικτατορία

Οι «δημοκρατικές» ΕΚΤΡΟΠΕΣ, συνταγματικές και κοινοβουλευτικές, δηλαδή τα συγκαλυμμένα πραξικοπήματα οδηγούν αναπόφευκτα στα ΑΝΟΙΚΤΑ πραξικοπήματα, στην απροκάλυπτη και ωμή δικτατορία: Πολιτικής ή στρατιωτικής μορφής.

Η κυβέρνηση των πράσινων ανδρεικέλων άνοιξε ορθάνοικτα τα παράθυρα των πραξικοπηματικών εκτροπών.

Προϊόν αυτών των συνταγματικών και θεσμικών εκτροπών ήταν το συναινετικό κοινοβουλευτικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της παπαδήμιας συγκυβέρνησης.

Αυτό το κοινοβουλευτικό συναινετικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ άνοιξε ορθάνοικτα τις πόρτες της ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ εκτροπής: Της ωμής δικτατορίας, του γύψου…

Δείτε το όλοι: Η ιστορική ομιλία του Β.Παπαχρήστου

Για ένα πανευρωπαϊκό κίνημα: «Να μην ζήσουμε σαν δούλοι»

Καθώς η οικονομική ολιγαρχία και ο Νεοφιλελευθερισμός εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερες χώρες, με όλο και πιο τραγικά αποτελέσματα για την πλειονότητα των πολιτών (ανεργία, εξαθλίωση, περιστολή των πολιτικών μας δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης), η ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων από την ίδια την κοινωνία μοιάζει επιτακτική.
Μόλις πριν από ένα χρόνο ζήσαμε ένα κοσμοϊστορικό γεγονός: την Αραβική Άνοιξη. Οι λαοί της Αιγύπτου, της Τυνησίας και όλου του αραβικού κόσμου μας έδειξαν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, πέρα από αυτόν της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής υποδούλωσης. Κι εμείς τους αγκαλιάσαμε, τους υποστηρίξαμε όπως οφείλαμε. Αντίστοιχα, τις τελευταίες μέρες, ξέσπασαν μεγάλες διαδηλώσεις σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ρουμανία, δίνοντας τον παλμό της οργής που βράζει και απειλεί να πνίξει το γερασμένο μας πολιτικό σύστημα, που δουλεύει για χάρη των αριθμών και όχι των ανθρώπων. Ποιά είναι η στάση μας, όμως, όσον αφορά τα γεγονότα της Ευρώπης; Σε αντίθεση με την αραβική άνοιξη, πολλοί Ευρωπαίοι αρκούνται ν’ αναπαράγουν την υποκρισία των Μέσων Ενημέρωσης, χλευάζοντας, απαξιώνοντας και λοιδορώντας κάθε κίνηση αμφισβήτησης.

Με Ναζιστικής Έμπνευσης Μέτρα, ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός καταργεί τις Διαδηλώσεις!

Ο Παπαδήμος-υπάλληλος των Σκρουτζ μαζί με το Βενιζέλο-Μαύρο Πητ στην νέα εποχή του Γιάννη Αγιάννη!!!
 
 Το αστικό σύστημα εξουσίας θέλοντας να περιφρουρήσει τα τεράστια κέρδη που υπόσχεται ο εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας που επιβάλλουν, σε συνδυασμό με την ιστορικά πρωτόγνωρη δυνατότητα λεηλασίας της κοινωνικής ιδιοκτησίας μέσω της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού, δείχνει τα δόντια του. Καθώς, ούτε τα «δάνεια της Ανεξαρτησίας» της Επανάστασης του 1821 δε πρόσφεραν τέτοια δυνατότητα εκμετάλλευσης ενός ολόκληρου λαού και της κοινωνικής περιουσίας του, αφού οι τότε δανειστές, Έλληνες και ξένοι, μαζί με τους προύχοντες της εποχής δε μπόρεσαν να βάλουν στο χέρι τα «Εθνικά Κτήματα», κάτι που βεβαίως επιτρέπει το Μνημόνιο Νο2, επιχειρούν την κατάλυση κάθε κοινωνικής ελευθερίας!

Τα έλεγε ο Δημήτρης Πατέλης εδώ και πολύ καιρό...

Ήταν ωραία ημέρα αλλά η επόμενη θα είναι πιο ωραία


Πώς καταλαβαίνουμε ότι η προχτεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ψήφιση του Μνημονίου ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες; Μα, είναι πάρα πολύ απλό: ούτε ένα ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε στους διαδηλωτές. Ούτε μια εικόνα από τη μεγαλειώδη και βροντερή διαδήλωση. Είναι πια τρομοκρατημένοι.
Προχτές, αποφάσισα να κάνω αυτό που κάνει ο Λουκάνικος. Όποιος έχει παρατηρήσει προσεκτικά τον Λουκάνικο στις πορείες και τις διαδηλώσεις, θα έχει προσέξει πως –κάποια στιγμή- ο Λουκάνικος τσεκάρει όλη την πορεία ή τη διαδήλωση. Πάει από τη μια άκρη ως την άλλη. Και μετά, πάει πάλι μπροστά.

Εμπρός να σπάσουμε τις αλυσίδες

Την Κυριακή 12/2, ημέρα της δραματικής επετείου της συμφωνίας της Βάρκιζας τον Φεβρουάριο του 1945, που έστρωσε τον δρόμο για τον εμφύλιο, επέλεξαν το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό και τα ξένα κέντρα που επιβουλεύονται την ύπαρξή μας για να ολοκληρώσουν το συμβόλαιο ξεπουλήματος του λαού και της χώρας.

Η νίκη τους, παρ’ όλα αυτά, είναι πύρρεια. Ο λαός, παρά την συνεχή κατατρομοκράτησή του από τα κατοχικά ΜΜΕ, ξεχύθηκε σαν ποτάμι στους δρόμους, συγκλίνοντας από παντού στο Σύνταγμα πολύ νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα. Το καθεστώς, τρομαγμένο από την πρωτοφανή λαϊκή οργή και συμμετοχή, εξαπέλυσε απρόκλητα και απροκάλυπτα την επίθεσή του, ενώ ακόμα δεκάδες χιλιάδες πολίτες δεν είχαν καν φτάσει στο κέντρο ή βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στους σταθμούς των τραίνων, τα οποία ξεχείλιζαν από κόσμο και δεν σταματούσαν.

Ειρηνικές διαδηλώσεις τέλος !!


Οι υπερήφανοι χαλυβουργοί με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουν και κλιμακώνουν το σκληρό αγώνα...


Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έβαλε φωτιά στην χώρα

 Του Γιώργου Δελαστίκ -"Επίκαιρα"

Ρήμαξε τους Έλληνες και την Ελλάδα, επέφερε ραγδαίες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και μετέτρεψε σε άβυσσο το χάσμα μεταξύ λαού και πολιτικής ηγεσίας η εβδομάδα που πέρασε.

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας την Κυριακή που η Βουλή ψήφιζε το επαίσχυντο νέο Μνημόνιο. Η αστυνομία προσπάθησε να τους αναχαιτίσει με τη δράση προβοκατόρων και την εξαπόλυση του μεγαλύτερου ίσως χημικού πολέμου, σε μια προσχεδιασμένη απόπειρα να τους εμποδίσει να φτάσουν στο Σύνταγμα και παράλληλα να αποσπάσει την προσοχή από τον τεράστιο όγκο του πλήθους και να την εστιάσει στις καταστροφές των κουκουλοφόρων.


Ουρές για λίγο κρέας (Βίντεο)

 Σφίγγετε η καρδιά σου παρακολουθώντας κάτι τέτοια βίντεο όπως αυτό που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Αλφα. Να βλέπεις δηλαδή χιλιάδες ανθρώπους να σχηματίζουν τεράστιες ουρές για λίγο κρέας και ένα ποτήρι κρασί. Αυτό που προοριζόταν για γλέντι της Τσικνοπέμπτης μετατράπηκε σε συσσίτιο για ανέργους και συνταξιούχους, Και δυστυχώς τέτοιες εικόνες θα τις βλέπουμε συνέχεια αν αντί να μοιραζόμαστε την φτώχια μας δεν αποφασίσουμε να μοιραστούμε τα πλούτη τους.

Μια πολύ περίεργη τοποθέτηση που γεννά πολλά ερωτηματικά.

του Δ.Καζάκη

Στον Ριζοσπάστη (16/2) υπάρχει ένα ανώνυμο σχόλιο το οποίο αναρωτιέται «ποιος είναι ο ρόλος του Δ. Καζάκη;» Το ίδιο ερώτημα φαίνεται να απασχολεί πολλούς. Τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον κ. Μιχελάκη, ακόμη και την κ. Ντόρα Μπακογιάννη που μόλις χθες στο EXTRA3, αναρωτιόταν περίπου το ίδιο. Ο καθένας βέβαια δίνει την δική του ιδιαίτερη απάντηση, ανάλογα με το ακροατήριο το οποίο θέλει να περιχαρακώσει και τα αντανακλαστικά που θέλει να κινητοποιήσει. Όλες όμως οι απαντήσεις φαίνεται να συγκλίνουν στον ίδιο κοινό παρανομαστή: πρόκειται για έναν σκοτεινό και επικίνδυνο τύπο! Γιατί; Διότι κατά τον κ. Γεωργιάδη είναι ένας κομμουνιστής που θέλει να κάνει την Ελλάδα, βόρεια Κορέα. Κατά τον κ. Μιχελάκη διότι παίζει περίεργα παιχνίδια μιας και θέτει θέμα εξόδου από το ευρώ και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Κατά την κ. Μπακογιάννη διότι δεν ξέρει τι του γίνεται και παρασύρει κόσμο. Ενώ κατά τον ανώνυμο σχολιογράφο του Ριζοσπάστη διότι είναι επικίνδυνος για το «λαϊκό κίνημα».

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΕΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ…

Χάρρυ Κλυνν
Ποιο είναι το κωλόπαιδο που έχει αρπάξει τον Μανώλη Γλέζο από το λαιμό; Ποιο είναι αυτό το φασισταριό που σηκώνει το κουλό του για να χτυπήσει τον Μανώλη Γλέζο;
Τι θα ισχυριστεί αυτό το μπατσοκάθικο; Ότι του επιτέθηκε ο 90χρονος ήρωας της Αντίστασης; Τι φασιστοσκατόφιδα γεννάει αυτό το γαμημένο το σύστημα; Το Γλέζο ρε τσόγλανε; Τον παππού σου ρε καραφασιστοπουσταριό;
Παπουτσή απαιτούμε να...
αναγνωριστεί το σκατοκάθικο και να καθίσει στο σκαμνί για προσβολή της Ελλάδας… Γιατί ο Γλέζος ρε μπατσορουφιάνοι, είναι η Ελλάδα.

Να σου πω εγώ, κ.Παπούλια

Από τη διαβόητη 11-11-11, που ο κ.Παπούλιας "όρκισε"
την κυβέρνηση του PapaΔοτού, στην ουσία εξαφανίστηκε!!

ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΣΠΙΤΙ !!! ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!


ΤΩΡΑ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΒΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ!!!
ΤΗΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!!!
ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΑΡΡΩΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΗ!!!!...
ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!!!
ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΑ!!!!
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΗΤΕΡΑ!!!! ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!
ΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!
 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!
Μ.Τ. Anti-ntp
 

Στους μνημονιακούς εγκληματίες, τους χειρότερους δωσίλογους κάθε εποχής...

Τι θα γινόταν αν χρεοκοπούσαμε;;;

Σας απείλησαν και σας είπαν όλοι μαζί οι παρατρεχάμενοι και τα παπαγαλάκια τους, πως αν δεν ψηφίσουν τα νέα μέτρα, θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε :

Πρώτες 72 ώρες : Μαζικές αναλήψεις και πολιορκία τραπεζών…

Πρώτες δύο εβδομάδες : Ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα, αρχίζουν οι πρώτες λεηλασίες…

Παραγωγή και παραγωγοί χωρίς αφεντικά

«Τόλμησε να αγωνιστείς, τόλμησε να νικήσεις!»
Σήμερα η εργασία είναι μια πραγματική τρομοκρατία των αφεντικών και του κράτους, που χτίζουν το κοινωνικό συμβόλαιο-κανιβαλισμό του «αποδέξου ή ψόφα». Οι απολυμένοι, οι νεόφτωχοι, οι απλήρωτοι, οι περιθωριοποιημένοι είναι το αποτέλεσμα αυτής της μορφής μονοπωλιακής βίας των καταπιεστών και του κράτους, που την υφίστανται συνολικά τα κοινωνικά υποκείμενα σε όλο το πλέγμα των κοινωνικών σχέσεων.

Φωτογραφίες από την σκοτεινή πλευρά της καθημερινότητας

παίθρια κουζίνα. Με 30% κάτω από το όριο της φτώχειας το 2010 στην Ελλάδα και κανείς δε θέλει να μιλήσει για το τι μετρήθηκε το 2011. Το 2012 άστο καλύτερα… ίσως και να μη χρειαστεί να το μετρήσουν…

Περιμένοντας τους προβοκάτορες…

απο το Omnia tv
Τί περιμένουν μπροστά από την οθόνη μαστουρωμένοι?
Είναι οι προβοκάτορες να δράσουν σήμερα.
— Γιατί μέσα στην Βουλή μια τέτοια συμμαχία;
Τί κάθοντ’ οι πολιτικοί και δεν μας νουθετούνε;
Γιατί οι προβοκάτορες θα φθάσουν σήμερα.
Τί λόγους πια θα βγάζουν οι πολιτικοί;
Οι προβοκάτορες σαν έλθουν θα επιχειρηματολογήσουν και για κείνους.
—Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στου χρηματιστηρίου την πιο μεγάλη οθόνη
στον δείκτη επάνω, επίσημος, φορώντας το ευρώ;
Γιατί οι προβοκάτορες θα φθάσουν σήμερα.

Ευάλωτοι στη φτώχεια οι Γερμανοί συνταξιούχοι


Γερμανια εμπειρογνώμονες κατέθεσαν γνωμοδότηση για διεύρυνση της συνταξιοδότησης στα 70. Από αυτή τη ρύθμιση απειλούνται γύρω στα 11 εκατομμύρια συνταξιούχοι με ανέχεια.
 Η φτώχεια χτυπά την πόρτα και σε άλλα στρώματα.
Για εκατομμύρια συνταξιούχους στη Γερμανία έχει επιστρέψει προ πολλού η μεταπολεμική εποχή: το διαιτολόγιό τους αποτελείται από πατάτες και καρότα τουλάχιστον για μία εβδομάδα, διότι η σύνταξη φθάνει για τρεις και όχι για τέσσερις εβδομάδες.
Ο ΟΟΣΑ προβλέπει στο άμεσο μέλλον ραγδαία αύξηση των φτωχών συνταξιούχων στη Γερμανία.