#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Αυτή είναι η βία του κράτους και των ρουφιάνων του...

Μην τους δωσεις το αιμα σου κοπελα μου ελα να παλεψουμε μαζι... δεν εισαι μονη!!!
 
 
Η κοπέλα, μητέρα δύο παιδιών, απειλεί να αυτοκτονήσει, το μόνο που ζητάει είναι να μιλήσει στον Κουτρουμάνη εδώ και τρεις ώρες αλλά... τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σωπαίνουν, το ίδιο και ο...
υπουργός...
 

Η εξόντωση του Ελληνικού λαού 'εγινε νόμος του κράτους !

Είναι απίστευτοι.
Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και μάλλον έχουν περάσει σε άλλη διάσταση.

Διαθέτουν φαντάζομαι καλούς οικονομολόγους και έχουν την δυνατότητα να ερμηνεύσουν τα σημάδια των καιρών.

Κάπου θα έχει πάρει το μάτι τους και θα το διαπιστώνουν άλλωστε και στην καθημερινότητα.

" Η κοινωνία δεν μπορεί πια να ζήσει κάτω από την κυριαρχία της αστικής τάξης, δηλαδή η ύπαρξη της αστικής τάξης δεν συμβιβάζεται άλλο με την κοινωνία".

Το διεθνές κεφάλαιο είναι σε θέση να γνωρίζει  ότι το σύστημά τους δεν τραβάει άλλο.
 Δεν μπορεί να μην γνωρίζουν ότι το σύστημα αυτό έχει ήδη σαπίσει, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο,ότι αυτή η κρίση είναι τόσο βαθιά που δεν μπορούν να την διαχειριστούν;

Τι επιδιώκουν λοιπόν;
Την εξαθλίωση της εργατικής τάξης; 
 

15 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ 2 ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων, που σημειώθηκαν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σκοτώθηκαν δύο τούρκοι στρατιώτες και 16 κούρδοι αντάρτες, ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές.
Προηγούμενος απολογισμός από τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας έκανε λόγο για 10 νεκρούς αντάρτες.
Το πρώτο ένοπλο επεισόδιο καταγράφηκε στο Ντιγιάρμπακιρ, τη σημαντικότερη πόλη στην....
περιοχή, η οποία αποτελεί θέατρο συχνών συγκρούσεων ανάμεσα στον στρατό και τους αντάρτες.


Ο λαός, το (παρα)κράτος και οι αυλοκόλακες των ΜΜΕ


Παναγιώτης Μαυροειδής
Όταν ζεις τα ιστορικά γεγονότα δεν διαισθάνεσαι πάντα την σημασία τους. Πρέπει να χωνευτούν λίγο οι εικόνες, τα νοήματα, τα μηνύματα.
Η Κυριακή 12 Φλεβάρη 2012, πολύ γρήγορα θα κατανοηθεί, ως μια μεγάλη στιγμή της ελληνικής ιστορίας, με τρείς  πρωταγωνιστές.
Ας δούμε τα πράγματα με  καθαρό μυαλό.

Υπάρχει λαός!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο λαός. Οργισμένος, αποφασισμένος, ασυγκράτητος, δυναμικός, πανίσχυρος. Οι κουβεντούλες και οι αναλύσεις για τους ‘’ανθρώπους του καναπέ’’, δεν αντανακλούν  την ανησυχία για την καθυστέρηση στη λαϊκή αντίδραση, αλλά αντίθετα την προσπάθεια για εμπέδωση αυτής της ταυτότητας: Τα τρία τέταρτα του κόσμου να κάτσουν στον καναπέ και μια μικρή αγωνιζόμενη μειοψηφία, αντι να δρα με αυτοπεποίθηση, να σιχτιρίζει απελπισμένα αυτούς που βλέπουν τηλεόραση. Ο μύθος και ευχή για ‘’λαό του καναπέ και του φραπέ’’, κάηκε στη λαϊκή φλόγα του Συντάγματος και των άλλων πλατειών και δρόμων.

Τα καταστροφικά αδιέξοδα του νέου μνημονίου


Γιώργος  Κατρούγκαλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης
Οι ελάχιστοι εναπομείναντες απολογητές του νέου μνημονίου ισχυρίζονται ότι αποτελεί τη μόνη ελπίδα της χώρας απέναντι στην άτακτη χρεοκοπία. Η αλήθεια είναι ότι το φάρμακο τους είναι πιο θανατηφόρο από την αρρώστια. Τα νέα μέτρα συνεχίζουν τις ίδιες πολιτικές του πρώτου μνημονίου, που δεν είναι μόνο άδικες και αντικοινωνικές, αλλά καιβαθύτατα αναποτελεσματικές. Θα οδηγήσουν, αναπόφευκτα, σε άτακτη χρεοκοπία, στην οποία θα οδηγηθούμε άκοντες, χωρίς να την έχουμε εμείς οι ίδιοι επιλέξει, χωρίς προετοιμασία, με την οικονομία διαλυμένη και κατεδαφισμένο το κοινωνικό κράτος.

15.02.1999

Ρουφιάνε πόσα πήρες???

Στις 18 Φεβρουαρίου, είμαστε όλοι Έλληνες!

WE ARE ALL GREEKS NOW!

(Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ του ελληνικού λαού οργανώνεται στο ίντερνετ.)

Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ του ελληνικού λαού οργανώνεται τις τελευταίες ώρες στο ίντερνετ.
Με κεντρικό σύνθημα το «Είμαστε όλοι Έλληνες», ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη συνεννοούνται ώστε το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου να υπάρξουν κινητοποιήσεις υπέρ της Ελλάδας.
Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:

«Σάββατο 18 Φλεβάρη, μέρα διεθνούς κινητοποίησης
Είμαστε όλοι Έλληνες
Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς

«Μας οδηγούν στο θάνατο»


Για κίνδυνο εξαφάνισης της Ελλάδας από την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση κάνει λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του προς τη διεθνή κοινή γνώμη, μιλώντας για «συνωμοσία εναντίον του ελληνικού λαού».
«Εάν τα σκαλιά που μας οδηγούν στο θάνατο είναι είκοσι, έχουμε διανύσει πάνω από τα μισά» γράφει χαρακτηριστικά ο Μ.Θεοδωράκης, καλώντας τον ελληνικό λαό σε ξεσηκωμό.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε την Τρίτη, αλλά γράφτηκε την Κυριακή -πριν ο Μ.Θεοδωράκης μπει με τον Μ.Γλέζο στη Βουλή κατά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, έχοντας πέσει θύμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών από την αστυνομία.

Επιγραμματικά, ο Μ.Θεοδωράκης κάνει λόγο για συνωμοσία κατά του ελληνικού λαού την οποία «ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2009», συνεχίστηκε με «ψεύτικη εκτίναξη του δημόσιου ελλείμματος από το 9,2% στο 15%» και κατέληξε στην υπογραφή του μνημονίου, «της πλήρους υποταγής μας στους δανειστές μας».

Πρωτοβουλία κατά ευρώ - ΕΕ: Πολύμορφη ενότητα με σταθερό πλαίσιο

του Θοδωρή Βουρεκά
Το εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της ΕΕ» είχε από τη γένεσή του και σχεδόν εξορισμού να αντιμετωπίσει μια σύμφυτη δυσκολία, μια πρωτότυπη εσωτερική αντίφαση. Από τη μια διεκδικούσε να γίνει ένα ειδικό πολιτικό μέτωπο και από την άλλη το θέμα του και η στόχευσή του ήταν και είναι ένα γενικό και στρατηγικής σημασίας πολιτικό ζήτημα, που είναι η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Δεν είναι ένα ειδικό μετωπικό εγχείρημα, όπως θα ήταν
π.χ. μια μετωπική πολιτική κίνηση για τα ζητήματα χώρου, πόλης, περιβάλλοντος. Ούτε είναι μια πολιτική μετωπική κίνηση πάνω σε ένα συγκυριακό ζήτημα, όπως συνέβη για παράδειγμα με την «Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκη 2003», με αφορμή την τότε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 

199 Ευχαριστώ

FREE photo hosting by Fih.gr Γράφει ο Παύλος Χαϊκάλης
 
Και ναι, χθες ξαφνικά, είδα φως μέσα μου. Κατάλαβα τα πάντα. Όχι, δεν ήταν το φως από τις εκρήξεις και τις φωτιές που έβαλαν τα «άκρα», μόνο όπως είπε και ο υπουργός που με προστατεύει εμένα, τον απλό πολίτη, και γι αυτό τον ευχαριστώ πολύ. Ήταν το φως της συνειδητοποίησης για όλα τα τεκταινόμενα. Και τους ευχαριστώ όλους, και τους 199. Μ’ έσωσαν. Με γλύτωσαν από την... καταστροφή. Όχι μόνο εμένα. Όλους τους Έλληνες. Όλη τη χώρα. Σας ευχαριστώ πολύ.
Σ’ ευχαριστώ πολύ Γιώργο Παπανδρέου, γιατί τώρα που ολοκλήρωσες το μεγάλο έργο που έκανες αφιλοκερδώς 2 χρόνια, κατάλαβα πόσο μπροστά θέλεις να μας πας. Και τα κατάφερες. Ήδη κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι την Ευρώπη και αισθάνομαι υπερήφανος για την ηγεσία μου, που ακολουθεί πιστά τις ευρωπαϊκές επιταγές.

Δεν παραδίνομαι,ρε!!


Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.


Guardian (μεταφραση):Η Ελλάδα κείτεται χρεωκοπημένη, εξευτελισμένη και στις φλόγες: Το λίκνο της Δημοκρατίας ξόφλησε; 
Πώς περιγράφουν ξένα πρακτορεία την κατάσταση στην Ελλάδα... Σημειώνουμε οτι οι υποκειμενικές απόψεις που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν μας εκφράζουν απαραιτήτως.

 Μεταφράσαμε, ως "Ελεύθερη Ελλάδα", άρθρο της εφημερίδας Guardian που κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και σας το παραθέτουμε

της Helena Smith

Η βία, οι λεηλασίες και το χάος που συμβαίνουν στη χώρα υπογραμμίζουν το ρήγμα, το οποίο βαθαίνει, ανάμεσα στον Ελληνικό Λαό και τους πολιτικούς του
Αστυνομικοί συγκρούονται με διαδηλωτές στην απεργία εναντίον των μέτρων λιτότητας στην Αθήνα Photograph: Louisa Gouliamaki/AFP/Getty Images  

Η Ελλάδα ξεφορτώθηκε την στρατιωτική της διακτατορία τον Ιούλιο του 1974. Ωστόσο, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, καθώς η χτυπημένη από το Χρέος χώρα περνά μια κρίση, την οποία μερικοί ίσως χαρακτήριζαν τόσο άσχημη όσο η μεγάλη σκοτεινή νύχτα της περιόδου της Χούντας. είναι αδύνατο να διαδηλώσει κάποιος στο λίκνο της Δημοκρατίας.

Όταν οι λεηλασίες της νύχτας συναντάνε τις λεηλασίες της μέρας

Tης Χριστίνας Καλαμπαλίκη

 Έχω μόλις επιστρέψει από την Αθήνα. Βρέθηκα στη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συντάγματος. Μιας συγκέντρωσης, θαυμάσιας ένδειξης της δυναμικής του Κινήματος, εκείνου του καλοκαιριού της 29ης Ιουνίου, διαψεύδοντας όλους εκείνους που το θέλανε «νεκρό» ή νυσταλέο και...αργοκίνητο
 Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας όχι μόνο για να εκφράσουν την καθολική αντίθεση στην πολιτική του νέου μνημονίου, αλλά και για να ρίξουν τη μαύρη συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων, των τραπεζιτών, της τρόικας και της ΕΕ. Αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα οργανώθηκε ένα Κύμα αντίστασης στη διάλυση της ζωής μας, μέσα από κινητοποιήσεις πολιτών.

Παρέλαση δεν θα προλάβεις


Ο Πρόεδρος της Τυραννίας, Κάρολος Παπούλιας, παραιτείται του μισθού του. Ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως οι χούντες δεν έχουν πρόεδρο αλλά αυτός θα συνεχίσει να είναι διακοσμητικός πρόεδρος της χούντας, ώστε να μη χρειαστεί να επιστρέψει όσα εκατομμύρια έχει τσεπώσει μέχρι τώρα.

Μετά την παραίτηση από το μισθό του, ο κ. Παπούλιας ζητάει να παραιτηθούν οι πολίτες από τα γιαούρτια που θα του ρίξουν, ενώ τους ζητάει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να παραιτηθούν και αυτοί από τους μισθούς τους.

Πόσο χρόνο έχουμε;

Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος
Από τη δεκαετία του 1970, και ιδιαίτερα από αυτή του 1980 και μετά, μια νέα φάση έχει σηματοδοτηθεί και έχει τεθεί στο πολιτικό προσκήνιο για τον καπιταλισμό. Η φάση αυτή, η αποκαλούμε και νεοφιλελεύθερη, αρχικά χωρίζεται σε δύο περιοχές εφαρμογής. Η πρώτη από αυτές περιλαμβάνει τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρας και η δεύτερη τις υπό ανάπτυξη. Στις δεύτερες περιλαμβάνονται κυρίως χώρες της Λατινικής Αμερικής και της νοτιοανατολικής Ασίας. Καθώς στον αναπτυγμένο κόσμο η λεγόμενη αναδιάρθρωση των οικονομιών είχε αρχίσει με τη μείωση των πραγματικών μισθών, αλλά και με τη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με την προώθηση της «ευέλικτης» εργασίας, η μείωση των εισοδημάτων καμουφλαριζόταν με την επέκταση του δανεισμού των νοικοκυριών και του δημοσίου. Στις υπό ανάπτυξη χώρες η διαδικασία αυτή έπαιρνε πιο βίαιη μορφή που σωστά έχει περιγραφεί από την Κλάιν στο «Δόγμα του σοκ».

ΠΡΟΣ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ» ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ!

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Το πλήγμα που εδέχθη η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου και το τρικομματικό μπλοκ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΛΑΟΣ) από τη λαοθάλασσα της Κυριακής και τη μεταμεσονύχτια ψηφοφορία στη Βουλή, υπήρξε κάτι παραπάνω από βαρύ. Μπορεί, μάλιστα, και να αποδειχθεί η χαριστική βολή για το κυρίαρχο αστικό μπλοκ, τουλάχιστον, με τη μορφή που το γνωρίσαμε ως σήμερα!
Μετά την Κυριακή, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, η κυβέρνηση και μαζί της τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν, γνωρίζουν καταστάσεις όλο και βαθύτερης κρίσης, που αρχίζει και αγγίζει τα όρια της αποσύνθεσης!

Ποιοι κατέστρεψαν την Αθήνα- Ποιοι ειναι αυτοι που κλαψουρίζουν

Η Αθήνα καταστράφηκε από την αντιπαροχή του εθνάρχη Καραμανλή λόγω του κομμουνιστικού κινδύνου στην επαρχία!

Ολοι είδαμε την Κυριακή τις συμμορίες των κουκουλοφόρων να καίνε με σχέδιο ό,τι μπορούν, παλευοντας απεγνωσμένα να κρύψουν την τεράστια διαδήλωση που σόκαρε ΕΕ και εληνικό αστικό πολιτικό συστημα εξουσίας. Δε μιλάω βεβαια για τους απλούς διαδηλωτές που εξαγριωμένοι από τον ψεκασμό και το απρόκλητο κυνηγητό από τα ΜΑΤ  αμύνθηκαν με όποιο τρόπο είχαν εκείνη τη στιγμή. Οποιος δεν είδε το βίντεο με τις μηχανες των ΔΙΑΣ  (κάντε κλικ στο χρωματιστο λίνκ) να πέφτουν πάνω σε κόσμο και μετά να σκορπίζουν τον τρόμο με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, ας του ρίξει μια ματιά και θα καταλάβει. Αυτοί όμως που αμύνθηκαν, δεν κουβάλαγαν μαζί τους πετρέλαιο ουτε είχαν στο μυαλό τους να καψουν νεοκλασσικά κτίρια. Κανένας δεν καίει το ιδιο του το σπίτι για να εκδικηθεί άλλους. Ας μην τρελαθούμε, απλά είναι τα πράγματα.

Ο Λαός μίλησε! Φύγετε τώρα!

Συνεχίζουμε μέχρι να γκρεμίσουμε τη κυβέρνηση  και τις πολιτικές που λεηλατούν το λαό και τους εργαζόμενους.

Δεν θα πληρώσουμε εμείς το χρέος τους.

Να ανατρέψουμε το βάρβαρο Μνημόνιο ΙΙ και τη δανειακή Σύμβαση.


Ο «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα» χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Αθήνα στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις για να μην περάσει η βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου ΙΙ και της νέας δανειακής σύμβασης.

Γιατί οι Ευρωπαίοι οδηγούν την Ελλάδα στην κατάρρευση

Προκαλεί έκπληξη το ότι οι επίσημοι πιστωτές επέβαλαν στην Ελλάδα τόσους σκληρούς όρους με το δεύτερο μνημόνιο όπως επίσης προκαλεί έκπληξη το ότι οι Έλληνες πολιτικοί τους αποδέχτηκαν. Αλλά αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι οι Ευρωπαίοι επέβαλαν αυτούς τους όρους και οι Έλληνες πολιτικοί τους δέχτηκαν με πλήρη επίγνωση ότι θα βυθίσουν την ελληνική οικονομία βαθύτερα στην ύφεση, ότι θα οδηγήσουν σε πλήρη εκτροπή των στόχων του προϋπολογισμού και ότι και η δεύτερη διάσωση της Ελλάδας μοιραία θα αποτύχει. Οι Ευρωπαίοι πιστωτές και οι Έλληνες πολιτικοί διάλεξαν – αρκετά συνειδητά – ένα δρόμο αποτυχίας, κατάρρευσης, αντεγκλήσεων και διαιρέσεων.

Tι θα γινοταν αν δεν ψηφιζαμε το μνημονιο

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ : Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρακάτω ένα άρθρο σε ελεύθερη μετάφραση από εδώ
 http://www.ilgiornale.it/interni/se_leuropa_tedesca_assassina_grecia/14-02-2012/articolo-id=571969-page=0-comments=1

Γιατί πλέον κανείς δεν έχει ψευδαισθήσεις για το τι συμβαίνει ούτε εδώ, ούτε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Επιμένουν, ακόμα όσοι είναι είτε υπάλληλοι και προσπαθούν να πλασάρουν απλά το προϊόν της εταιρείας που ανήκουν είτε οι ανεγκέφαλοι που επιμένουν να αναμασάνε τις ίδιες αηδίες...

Δεν υπάρχει έλεος για τους έλληνες. Δεν έχει έλεος η Ευρώπη, η Μερκελ, ο Σαρκοζι, όλοι οι άλλοι που κοιτάζουν και σκέφτονται «ελπίζουμε να μην συμβεί και σε εμάς», δεν έχουν ούτε οι ελληνικές κυβερνήσεις που έδωσαν την ψευδαίσθηση στους έλληνες πως μπορούν να ζήσουν με πολυτελείς κρατικούς μισθούς και σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

Το πλάνο για να σωθεί η Αθήνα από τη χρεοκοπία θα υποχρεώσει τουλάχιστον τρεις γενιές ελλήνων να αγωνίζονται για να πληρώσουν τα χρέη. Σε αυτό το σημείο, φαίνεται, πως η χρεοκοπία είναι ο μόνος δρόμος. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αλλά εκείνος ο κόσμος που διαδηλώνει μπροστά στο Κοινοβούλιο, απελπισμένος, χωρίς προοπτική, είναι το σημάδι μιας άλλης χρεοκοπίας: εκείνη της Ευρώπης..

Η εκτροπή

Του Δημήτρη Μυ
Οι μεταρρυθμιστές - εκσυγχρονιστές άλλων εποχών φρόντιζαν, εκτός των άλλων, και για την σωτηρία της ψυχής των ιθαγενών: τους βάπτιζαν χριστιανούς για να τους εξασφαλίσουν το εισιτήριο στον Παράδεισο. Μετά τους λήστευαν και τους σκότωναν έχοντας ήσυχη τη συνείδησή τους. Οι σύγχρονοι προφέσορες των διαρθρωτικών αλλαγών δεν διαφέρουν και τόσο από τους Ισπανούς Κονκισταδόρες, οι οποίοι επωμίστηκαν το βάρος και την ευθύνη να διδάξουν δίκαιο και εμπορικά ήθη στους Ινδιάνους.
Και οι σημερινοί εκσυγχρονιστές έχουν τον θεό τους (την αγορά). Ως φανατικοί θρησκευόμενοι προχωρούν σε βίαιους μαζικούς προσηλυτισμούς (ΜΜΕ) και διοικούν με σιδερένια πυγμή (διορίζοντας τραπεζίτες - πρωθυπουργούς). Η μέγιστη, ωστόσο, ομοιότητα του μεταρρυθμιστικού παρελθόντος με το εκσυγχρονισμένο παρόν δεν είναι οι κανόνες, αλλά η ερμηνεία τους.

ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ…

Σε μία συζήτηση σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους άπορους πολίτες της ΕΕ, ευρωβουλευτές επεσήμαναν ότι 19.000.000 άνθρωποι πεινάνε στην Ευρώπη και περιμένουν αυτήν βοήθεια για να ζήσουν. 
Επίσης κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση πάνω από σαράντα εκατομμύρια νεόπτωχοι.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ

Εργασιακό μεσαίωνα επιβάλει στις επιχειρήσεις του, δεν καταβάλει ούτε τις νόμιμες αποδοχές στούς εργαζόμενους και παριστάνει στα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. ότι είναι...φιλάνθρωπος, ψωμοδότης και Χριστιανός.
Ιδού λοιπόν:

Α) ΠΤΩΧΕΥΣΗ της εφημερίδας του Γ. Καρατζαφέρη «ΑΛΦΑ 1» ζητεί επί 15 χρόνια ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ Δημοσιογράφος του, που εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την Τετάρτη (15 Φεβρουαρίου 2012). Η αίτηση αφορά σε προσφυγή εναντίον της Α1, για δεδουλευμένες αποδοχές του, οι οποίες δεν του έχουν καταβληθεί παρά την δικαίωσή του απο το Πρωτοδικείο και στη συνέχεια απο το Εφετείο Αθηνών με την υπ’αριθ.4320/2011 απόφαση.

Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης ενάντια στον καπιταλισμό...


Αντωνάκη εμάς θα μας κλάσεις τ` αρχίδια...

Μίκης Θεοδωράκης: Η αλήθεια για την Ελλάδα

Με μια επιστολή – «φωτιά» που έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα, ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά με ονόματα και χωρίς να διστάσει, για μια διεθνή συνωμοσία, με «στόχο της την ολοκλήρωση της καταστροφής της Ελλάδας» .


Ο Μίκης αφήνει αιχμές περί προδοσίας από Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως έκαναν συστηματική εκστρατεία να πείσουν τους ξένους πως η Ελλάδα είναι ένας Τιτανικός έτοιμος να βυθιστεί.
Με σκληρή γλώσσα αναφέρεται και στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, χαρακτηρίζοντάς τοντραπεζίτη-πρωθυπουργό. Ο Μ. Θεοδωράκης δίνει έμφαση στην φράση του πρωθυπουργού «Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν», καθώς διερωτάται ποιοι μας έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν.