#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΝΑ ΜΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟ.. ΘΑ ΑΡΓΗΣΩ ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ


Αύριο θα είναι μια μέρα δύσκολη. Άλλη μια μέρα, που η μυρωδιά από τα δακρυγόνα, θα μου τρυπάει τα ρουθούνια και θα καίει τα πνευμόνια μου. Ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου, απ' όλη την Ελλάδα, θα είμαι και εγώ. Εκεί, χωρίς να προκαλώ, απλά και μόνο με τη παρουσία μου. Το μυαλό μου θα είναι στους πιθηκάνθρωπους με τις πράσινες στολές, τις ασπίδες και τα γκλοπ.

Μην κάνουν "ντου" και δεν προλάβω να κάνω πίσω. Και με πλακώσουν 5 με τα γκλοπ και τα πόδια τους. Δεν αντέχεται τόσο ξύλο. Είναι σκληρή εμπειρία. Τα μάτια μου θα ...είναι στραμμένα στον έναν, από τους πιθηκάνθρωπους, που ρίχνει τα δακρυγόνα. Μηδέ το ακούσω και πέσει επάνω μου. Όπως τον Οκτώβρη. Σταμάτησε επάνω στα πόδια μου, δε πρόλαβα να πάρω ανάσα και για δέκα λεπτά έφτυνα αίμα. Ποιος ξέρει πόσο καρκίνο εισέπνευσα. Ποιος ξέρει αν ήμουν 60 και όχι 30, τι θα είχα πάθει.

ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας
Σε ένα προηγούμενο άρθρο στο οποίο αναπτύξαμε ορισμένες θεμελιώδεις θεωρητικές έννοιες, δείξαμε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία αντίφαση στο γεγονός του ότι το πολιτικό κόμμα της εργατικής τάξης, το απαραίτητο όργανο των αγώνων για την απελευθέρωση αυτής της τάξης, περιλαμβάνει στις γραμμές του μονάχα ένα μέρος, μια μειοψηφία, της τάξης, αλλά δείξαμε, επίσης, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για μια τάξη ως ιστορικό κίνημα χωρίς την ύπαρξη ενός κόμματος που έχει μια σαφή συνείδηση αυτού του κινήματος και των σκοπών του και το οποίο τίθεται στην πρωτοπορία αυτού του κινήματος μέσα στην πάλη. Μια πιο λεπτομερής εξέταση των ιστορικών καθηκόντων της εργατικής τάξης μέσα στην επαναστατική της πορεία, τόσο πριν όσο και μετά την ανατροπή της εξουσίας των εκμεταλλευτών, δεν μπορεί παρά να επιβεβαιώσει την επιτακτική αναγκαιότητα ενός πολιτικού κόμματος που πρέπει να κατευθύνει όλο τον αγώνα της εργατικής τάξης.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. – ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες του Ε.ΠΑ.Μ., Ελληνίδες και Έλληνες,

Αυτές τις κρίσιμες ώρες όπου η χώρα οδηγείται σε εξόντωση και η δημοκρατία στο απόσπασμα, οφείλουμε όλοι να αγωνισθούμε για την ζωή μας, τη γη μας, την ελευθερία μας και την αξιοπρέπειά μας με την μαζική παρουσία μας στους δρόμους και τις πλατείες.
 
Να κινηθούμε όλοι μας, όπως έχει προγραμματισθεί από την Οργανωτική Επιτροπή, για να μην αφήσουμε τους νέους Τσολάκογλου να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους και να αποτρέψουμε τις οποιεσδήποτε προβοκάτσιες επιχειρήσουν να στήσουν απέναντι στις μεγάλες διαδηλώσεις του ελληνικού λαού για να κτυπήσουν το κίνημα αντίστασης με φασιστικές μεθόδους.
 

Εξέγερση, δηλαδή επιβίωση, δημοκρατία, ελπίδα

Παναγιώτης  Μαυροειδής

Ήταν η βδομάδα που όλα τέθηκαν καθαρά. Στο στόχαστρο είναι ακριβώς η εργαζόμενη πλειοψηφία. Η χρεωκοπία αφορά ακριβώς αυτούς.

Μιλάμε για τον ορισμό της ταξικότητας της επίθεσης. Όσο φτωχότερος είναι κάποιος, τόσο περισσότερο πρέπει να χτυπηθεί. Τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών θα την έχουν αυτοί που παίρνουν απλά τον βασικό μισθό. Αυτοί που έχουν ανάγκη  την Εργατική Εστία ακόμη  και για ένα εισιτήριο στο θέατρο ή για μια βόλτα στα λουτρά της Αιδηψού. Όσοι έχουν ανάγκη ένα χαμηλότοκο δάνειο από τον ΟΕΚ. Αυτοί οι δύο οργανισμοί καταργούνται…

Αλλά και η εκδικητικότητα ενός γερασμένου συστήματος σε όλο της το μεγαλείο. Όσο πιο νέος είναι κάποιος, τόσο περισσότερο πρέπει να τιμωρηθεί. 22% η γενική μείωση στον βασικό μισθό, αλλά 32% στους νεοπροσλαμβανόμενους…

Ότι πρέπει να μας στοιχειώνει…

Οποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια...


Ο Καρατζαφέρης τρομοκρατεί ότι θα κατεβάσει τον στρατό στον δρόμο!

 Κανένας στρατιώτης και μόνιμος δε θα ακολουθήσει τον Ακροδεξιό λακέ του κεφαλαίου και λεκέ της κοινωνίας!

Το αστικό πολιτικό σύστημα διαλύεται. Οι  υπουργοί της πραξικοπηματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ φεύγουν με την ουρά στα σκέλια. Βουλευτές,  ο ένας μετά τον άλλο δηλώνουν ότι δε θα ψηφίσουν τη Δανεική Σύμβαση, που έτσι και αλλιώς δεν τους έχουν δώσει ακόμη να διαβάσουν οι Παπανδρέου-Σαμαράς -Καρατζαφέρης.


Το ΠΑΣΟΚ φυλλοροεί, ενώ ο Σαμαράς, όπως σωστά επισημαίνει πολιτικός σχολιαστής μετατρέπεται από αντιμνημονιακό λυκόσκυλο (έστω και στα λόγια) σε σκυλάκι του μνημονιακού καναπέ, με τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ  να διαδηλώνουν στη Ρηγίλλης και τους βουλευτές να ετοιμάζονται να του κουνήσουν το μαντήλι-μόνο το ακροδεξιό και πολεμοκάπηλο ΔΙΚΤΥΟ 21 θα του μείνει.

Υπάρχει μία μόνο Κόκκινη Γραμμή ! (ή αυτοί ή Εμείς)


http://e-apenanti.blogspot.com/

Γιατί δεν είναι αργά για το μεγάλο ΟΧΙ

Το τελευταίο διάστημα έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας, παρά το κοινό αίσθημα για το κακό τέλος που θα έχει, για όλους μας, η ιστορία του νέου Μνημονίου και της κυβέρνησης συνταγματικής εκτροπής που μας κυβερνά . Από τη μία υπάρχει ένα δυναμικό κομμάτι που ετοιμάζεται να πει το βροντερό ΌΧΙ στην καθοδική πορεία προς την εξαθλίωση και από την άλλη υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που παραδέχεται την κακή πορεία των γεγονότων αλλά ωστόσο δε θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει θετική ανατροπή στις εξελίξεις. Και όμως το δεύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας σφάλλει. 

Σφάλλει γιατί δεν λαμβάνει υπόψη στο συλλογισμός της ότι η ήδη ακολουθούμενη πορεία μας έχει σπρώξει σε μία καθοδική πορεία προς ένα αβυσσαλέο κενό χωρίς ο πάτος να εμφανίζεται στο οπτικό μας πεδίο. Η δε συνέχιση με μεγαλύτερη ένταση της ίδιας πολιτικής θα μας οδηγήσει μία ώρα αρχύτερα στην απόλυτη εξαθλίωση. Κατά συνέπεια μάλλον το επιχείρημα αντιστρέφεται. Τίποτα δε θα γίνει μόνο αν δεν αντιδράσουμε. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Δόλιοι και άρπαγες. Εφιάλτες και Ηρόστρατοι, μαζί.
Η πολιτική τους ισοδυναμεί με κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Φτιάχνουν μια ζούγκλα με τους ίδιους να έχουν αναλάβει τους ρόλους των κανίβαλων και των παχύδερμων.
*
Εξοντώνουν, εξαπατούν, τρομοκρατούν, κινδυνολογούν, εκβιάζουν, παραχαράσσουν, πλαστογραφούν, διαστρεβλώνουν. Αποφασίζουν και διατάζουν! 
Είναι μια στυγνή κομαντατούρ της πλουτοκρατίας. Μια ακρίδα που έχει επιπέσει επί της κεφαλής του ελληνικού λαού.
*
Κατάργησαν μισθούς.
Εκμηδένισαν συντάξεις.
Διέγραψαν εργασιακά δικαιώματα.
Γύρισαν τη ζωή 100 χρόνια πίσω.
Φέσωσαν την Ελλάδα μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.
Τίναξαν τους φόρους και τα χαράτσια στα ύψη.
Εφεραν στον τόπο τα βαμπίρ του ΔΝΤ.
Ξεπουλούν ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει δημόσια περιουσία και πατρίδα.

Καταλήψεις δημαρχείων και περιφερειών σε όλη τη χώρα

     
Κατάληψη στην Περιφέρεια Πάτρας

Με απόφαση του συντονιστικού των πρωτοβάθμιων Σωματείων Αχαΐας (συμμετέχει και η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας) η πορεία που ξεκίνησε από το εργατικό κέντρο κατευθύνθηκε στη διορισμένη μείζονα Περιφέρεια (Κορίνθου και Τσαμαδού) στην Πάτρα. Πραγματοποιήθηκε λειτουργική κατάληψη έως νεωτέρας.


Καταλήφθηκαν τα εξής:

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ


Αδέρφια μην ξεχνάτε: ήρθε ο καιρός πια να ξεσηκωθούν οι γειτονιές. 
Οι άνθρωποι που τόσο καιρό επαναστατούν απ τις τηλεοράσεις και τα πληκτρολόγια να βγουν πλέον στους δρόμους.

Την κυριακή 12-2-2012 οι πορείες πρέπει να ξεκινήσουν από τις γειτονιές και όχι με ραντεβού στο Σύνταγμα. 

Κάθε περιοχή να ορίσει ώρα και μέρος συνάντησης και όλοι μαζί να κατευθυνθούμε προς το Σύνταγμα η τον Λευκό Πύργο (για την Θεσσαλονίκη) και στα κεντρικά σημεία όλων των πόλεων της Ελλάδος.

Στην διαδρομή για τον τελικό μας προορισμό πρέπει να καλούμε όλο τον κόσμο που είναι φοβισμένοι και κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Οι νέοι να σηκωθούν απ τις καφετέριες και οι ηλικιωμένοι απ τα καφενεία και να έρθουν μαζί μας.

Αν χρειαστεί να τους περιμένουμε γιατί μη ξεχνάτε ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται η δεν έχουν παρέα για να κατεβούν.

Ας τους δώσουμε λοιπόν εμείς θάρρος για να μας ακολουθήσουν με μια μόνο λέξη.

Η καταστροφή δεν έχει ηλικία.

Αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ποδοσφαιρο με κεφαλι πεσμενου ανθρωπου


Καμμενα μυαλα ματατζηδες,ποσο αντρες ειστε τελικα.
 

Όταν η οργή ενός λαού είναι ικανή να «πνίξει» τα πάντα


Μηνυμα του KKE απο την ΑΚΡΟΠΟΛΗ προς τον Ελληνικο Λαο.

Πανό με το σύνθημα «Κάτω η δικτατορία των Μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης» κρέμασαν πριν από λίγη ώρα μέλη του KKE, στον  Βράχο της Ακρόπολης.

  http://redflyplanet.blogspot.com/

Σαμαράς και Ζάππειο 3

Τα γνωστά σε όλους Ζάππειο1 και Ζάππειο2 αποτέλεσαν
το βαρύ πυροβολικό των (υποτιθέμενων) εναλλακτικών
προτάσεων αντιμετώπισης της κρίσης, εκ μέρους της
 ΝΔ και του Α.Σαμαρά...

Αντίο πατρίδα

Να την ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα. Την Ελληνίδα που φορά το μαύρο μαντήλι για να πενθεί τις χαρές που δεν έζησε και αυτές που έφυγαν ανεπιστρεπτί. Να κουβαλά το ταψί με το ξεροψημένο από φούρνο ψωμί στο κεφάλι ισορροπώντας τα τσακισμένα πόδια της στο καλντερίμι κρατώντας το μέτωπο ψηλά σαν Καρυάτιδα που ακόμα και γερασμένη είναι εκεί για να κρατά τη μετόπη της αξιοπρέπειας.

Να τον ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα. Να χώνει το τσαπί τόσο βαθιά στην γη σκοτώνοντας το χώμα για να σπείρει με τα χέρια του ζωή. Να τον δω να σταματά και να ξαποσταίνει κοιτώντας τον ήλιο που κονταροχτυπιόταν από τα γεννοφάσκια του για το ποιος θα αντέξει πιο πολύ μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ

Γιατί το πακέτο αφορά εμάς κι όχι εκείνους.
Γιατί κι αν μας αφαίρεσαν το δικαίωμα ψήφου στις κάλπες υπάρχει πάντα το δικαίωμα ψήφου στους δρόμους.
Γιατί ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να αποτρέψουμε το αίσχος
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ.
Οι δανειστές, οι κυβερνώντες και οι λαοί που παρακολοθούν
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Τη Κυριακή πρέπει να ψηφίσουμε όλοι στο δικό μας Κοινοβούλιο.

Η ΛΕΞΗ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Επιβεβαιώνετε η μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων (ματ) και βλαχοδιμοιριών... ακόμη, με κατεύθυνση σήμερα το βράδυ για την Αθήνα. 

Η λέξη "επανάσταση" ακούγεται σε κάθε επιτελικό γραφείο της αστυνομίας καθώς οργασμός κινήσεων συνοδεύει την μάταια ελπίδα των εντολοδόχων των πολιτικών να την μπλοκάρουν εν τη γενεσει της. 

Εχουν πάρει απόφαση να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα
δίνοντας  ρητές εντολές στους αξιωματικούς της ελ.ας. οι οποίοι μάλλον θολωμένοι από τον ζήλο τους για προαγωγές δεν αντιλαμβάνονται ότι θα χυθεί το αίμα και δικών τους ανθρώπων.
 
Ξυπνήστε τώρα... Δεν είναι ακόμη αργά !!!
 
Η άρνηση εκτέλεσης διαταγής από μια πολιτική ηγεσία διορισμένη και όχι εκλεγμένη είναι πταίσμα μπροστά στα γεγονότα που πρόκειται να ακολουθήσουν...
 
Η συμμετοχή θα θεωρηθεί προδοσία. 

Και γνωρίζετε πως τιμωρείται η προδοσία !!!

anti-ntp

Ένας νέος «Μάης του '68» είναι εφικτός. Αρκεί όμως;

 Νικόλαος Μόττας
Ήταν το 1992 όταν ο διάσημος πολιτικός επιστήμονας Φράνσις Φουκουγιάμα είχε προβλέψει ότι επήλθε το τέλος της ιστορίας.  Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και η φαινομενική επικράτηση του αμερικανικού οικονομικού φιλελευθερισμού ήταν οι λόγοι που είχαν οδηγήσει τότε τον συντηρητικό καθηγητή σε αυτήν τη διαπίστωση. «Ζούμε», έγραφε τότε ο Φουκουγιάμα, «το τέλος της ιστορίας όπως την ξέραμε: το τέλος της ιδεολογικής εξέλιξης του ανθρώπου και την παγκοσμιοποίηση της Δυτικής Φιλελεύθερης Δημοκρατίας ως τελικής μορφής της ανθρώπινης διακυβέρνησης» [1].
 

Πολιτικό σύστημα στο χείλος του γκρεμού

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Χρεοκοπία με σφραγίδα Παπαδήμου» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Π» στις 22.12.11 και χρειάστηκαν λιγότερο από δύο μήνες για να επιβεβαιωθεί. Με το δεύτερο «μνημόνιο» χρεοκοπίας επί θύραις, με το πρωτόγνωρο χάος στους κόλπους των τριών εταίρων της συγκυβέρνησης, αλλά και με την ίδια την κυβέρνηση Παπαδήμου ένα βήμα πριν από τη διάλυση. Και η χώρα βρίσκεται εκεί που από πολύ καιρό προαναγγέλλουμε: ένα βήμα πριν από τη δική της χρεοκοπία.

Το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τη σφοδρή κρίση στο εσωτερικό τους. Όμως, ακόμη και αν αυτή εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους, οδηγεί αναπόδραστα στο ίδιο αποτέλεσμα: θέτει υπό αμφισβήτηση τη σταθερότητα, την ενότητα και τη δυνατότητά τους να υπάρξουν στο μέλλον όπως τα ξέραμε.

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΤΑΦΩ...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Άβουλοι, μοιραίοι, σπιθαμιαίοι. Τίποτα δεν διαπραγματεύθηκαν. Τίποτα δεν διέσωσαν. Υπέκυψαν ασυζητητί σε όλους τους όρους και τις απαιτήσεις των επικυρίαρχων υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, βυθίζοντας τη χώρα μας στο πιο βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας της.
Ο λόγος για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης - τον Γιώργο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, τον Αντώνη Σαμαρά της ΝΔ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ. Εξαιρετικά εύκολο αποδείχθηκε να καμφθούν οι επί μήνες ανέξοδα διαφημιζόμενες ως δήθεν ανυποχώρητες «κόκκινες γραμμές» του προέδρου της ΝΔ - σαν παγωτό χωνάκι στον ήλιο της Σαχάρας! Για τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Καρατζαφέρη δεν υπήρχε φυσικά καμιά αμφιβολία ως προς το τι θα έπρατταν, αφού αυτοί είχαν ψηφίσει ήδη το πρώτο Μνημόνιο, αλλά αποδείχθηκε ότι και ο Α. Σαμαράς δεν είχε την κρίσιμη στιγμή το σθένος να διαφοροποιηθεί από αυτούς που σωστά λοιδωρούσε, κατατασσόμενος τελικά στην ίδια με αυτούς κατηγορία στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Τα ονόματα όλων αυτών που κατείχαν θέσεις ευθύνης και συναίνεσαν να παραδώσουν την Ελλάδα στις απαιτήσεις των κοινωνικών βαρβάρων της ΕΕ και του ΔΝΤ θα γραφτούν με μαύρα γράμματα στις δέλτους καταισχύνης της ελληνικής ιστορίας - πράγμα που φυσικά τους ίδιους καθόλου δεν τους νοιάζει.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΔΟΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΩ
ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΩΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ!
ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 Σε ένα πρωτοφανές πραξικόπημα, που θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας, καταφεύγει η κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού, προκειμένου να περάσει άρον - άρον και με διαδικασίες"ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε" το τερατούργημα του νέου μνημόνιου από τη Βουλή.
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο τέρας ετοιμάστηκε και μοιράστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ ορίστηκε η Επιτροπή της Βουλής που θα το συζητήσει το Σάββατο στις 14.00 και την Κυριακή θα ψηφιστεί σε μία συνεδρίαση στην Ολομέλειας της Βουλής!

Επικίνδυνη πολιτική αποσταθεροποίηση

Οι τελευταίες παραιτήσεις (απόγευμα 10/2/2012) υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου, οι παραιτήσεις βουλευτών και οι αρνήσεις ψήφισης του νέου μνημονίου, είναι κατ αρχήν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων και της ισχυρής και καθολικής αντίθεσης του λαού στα μέτρα και το νέο μνημόνιο.

Ωστόσο, το μεγάλο έλλειμμα της εργατικής τάξης, και του εργαζόμενου λαού ευρύτερα, να αντιτάξουν ένα ισχυρό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο πάλης που θα αποτελεί εναλλακτικό κέντρο εξουσίας του λαού, στην εξουσία του κεφαλαίου, με ένα ελάχιστο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση με αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό και φιλολαϊκό περιεχόμενο με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό χωρίς ταλαντεύσεις, θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη δημοκρατική εξέλιξη για τη χώρα μας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟ: Η εικόνα με την ελληνική σημαία και τα λόγια του Κολοκοτρώνη


Μια εικόνα με την ελληνική σημαία και «χαραγμένα» τα λόγια του Κολοκοτρώνη έχει κοινοποιηθεί στο Facebook από αρκετούς συμπατριώτες μας τις τελευταίες ώρες.
Η εικόνα με την προτροπή: «Εἶσ’ Ἕλληνας?? Τί Προσκυνᾶς?? Σηκώσου Απάνω!!! Ἐμεῖς Καὶ Στοὺς Θεοὺς Ορθοὶ Μιλοῦμε…», που παρακινεί και πάλι τους Έλληνες και όπως αναφέρει το mediagate.gr, να ορθώσουν το ανάστημά τους τις δύσκολες και κρίσιμες αυτές ώρες για την χώρα, έχει κερδίσει τους Έλληνες χρήστες του Facebook, οι οποίοι κάνουν εκατοντάδες likes και κοινοποιήσεις…

Το αστικό σύστημα πανικόβλητο - Ολοι στους δρόμους


2 Βίντεο
Ηταν αναμενόμενο ότι θα εγκριθεί ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Εμείς το ξαναλέμε: 
Αν θα περάσουν ή όχι οι σχεδιασμοί των πλουτοκρατών και του πολιτικού τους σχεδιασμό να μας μετατρέψουν δούλους και να μας οδηγήσουν στην παντελή εξαθλίωση εξαρτάτε από το πόσο μαζική και δυναμική θα είναι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα.

Το κράτος αυτό το ξέρει καλά. Είναι πανικοβλημένο και παίρνει τα μέτρα του. Ξέρει ότι την Κυριακή μέρα που θα ψηφίζεται αυτή η επαίσχυντη συμφωνία στο κοινοβούλιο τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου θα βρίσκεται στους δρόμους. Γ’ αυτό παίρνει τα μέτρα του για να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό». Την μέρα αυτή η Αθήνα θα αστυνομοκρατείται. Μιλιούνια μπάτσων έρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας κάτι που ομολογούν και οι ίδιοι γνωρίζοντας το ενδεχόμενο η λαϊκή αντιβία να στραφεί στα «σκυλιά των αφεντικών» τους, όπως λέει και το αναρχικό σύνθημα. (Δείτε το βίντεο).