#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο Τραπεζίτης και οι ευαισθησίες του επιτελείου του

 Τις τελευταίες ώρες κορυφαία στελέχη  της συγκυβέρνησης ανέπτυξαν ξαφνικά μια τέτοια  ευαισθησία για τα "δεινά και τα πάθη του Ελληνικού λαού" που τους οδήγησαν να εκφράσουν δυναμικά και έμπρακτα την ευαισθησία τους,άλλοι παραιτούμενοι, άλλοι με δηλώσεις ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο ή με τον έντονο προβληματισμό και τις ενστάσεις τους. Και δεν είναι άλλοι από εκείνους, που επί δύο χρόνια δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να βάζουν τις υπογραφές τους κάτω από τις συμφωνίες καταλήστευσης και εξόντωσης του Ελληνικού λαού και  των εργαζομένων.
Ο δοτός πρωθυπουργός εναγώνια και εκείνος με την σειρά του, "δίνει την μάχη" και σε δραματικούς τόνους εκφράζει και αυτός το μεγάλο δράμα που ζει.


"Πλανώνται πλάνην οικτράν και δημαγωγούν όσοι πιστεύουν ότι είναι προτιμότερη μία χρεοκοπία από τα επώδυνα μέτρα που παίρνονται"


ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ! ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΧΛΙΑΡΟ Σ/Κ.
ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ...
 ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ... ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.
  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Ανακοίνωση Δικτύου για την Περιεκτική Δημοκρατία-Κάτω η χούντα, έξω η τρόικα, έξω απο την Ευρωπαική Ένωση τώρα.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ  
 ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ
Ενώ η ντόπια και υπερεθνική Χούντα συνεχίζουν αδίστακτα την καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων με τη γνωστή τακτική των θεατρινισμών, εμπαιγμών και χυδαίων εκβιασμών, το μόνο που μένει για το λαϊκό κίνημα είναι να αντεπιτεθεί ΤΩΡΑ με τη μεγαλύτερη δυνατή σφοδρότητα απέναντι τους. Τα καθημερινά στοιχεία για την κατάσταση στη χώρα είναι απάνθρωπα. Οι άνεργοι ξεπέρασαν κατά τα επίσημα στοιχεία το 1 εκατομμύριο, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται και πεθαίνουν πλέον στο δρόμο, οι φτωχοί ξεπερνούν το ένα τρίτο του πληθυσμού ενώ τα παιδιά των φτωχών οικογενειών υποσιτίζονται, πολλές οικογένειες έχουν διακόψει τη θέρμανση του σπιτιού τους και όσοι εργάζονται ακόμα, εξευτελίζονται για ένα μισθό της πείνας και αναγκάζονται να σκύβουν το κεφάλι γιατί το φάσμα της ανεργίας απλώνεται σε κάθε εργασιακό χώρο.

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Κριτική στις τρέχουσες θέσεις του ΣΥΝ για την ασφάλεια και την εθνική ενότητα
 
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Για μια ακόμη φορά, στις 26 Ιανουαρίου, ο Α. Τσίπρας και οι Θ. Δρίτσας (βουλευτής), Κ. Ήσυχος (ΠΓ του ΣΥΝ), Τ. Μαυρόπουλος (επιτροπή σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΝ), συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας. Θέλουμε να θυμίσουμε ότι αντίστοιχη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου του 2011. Εκεί, επιβεβαίωσαν «τις κοινές αντιλήψεις σε σχέση με τις διεκδικήσεις των ένστολων εργαζομένων, καθώς και τη συμφωνία σε σειρά προτάσεων θεσμικής εξυγίανσης και εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας», σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΥΓΗ. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, πέρα από αυτά, κυρίως διαπίστωσε ότι όλοι εμείς και τα σώματα ασφαλείας «βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης, διότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας είναι κομμάτι του λαού μας που αγωνιά, διεκδικεί, αγωνίζεται για περισσότερη δημοκρατία για λαϊκή κυριαρχία και για μια άλλη πολιτική, που δεν θα πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα και δεν θα εξουθενώνει το λαό μας».

νομιμόφρονες γερμανοτσολιάδες…

Το παρακάτω περιστατικό δεν είναι αποκύημα της ευσεβούς φαντασίας κάποιων θρησκόληπτων. Ούτε επινοήθηκε από κάποιους επαγγελματίες κληρικούς, προκειμένου να ασκήσουν θρησκευτική προπαγάνδα.
Πρόκειται για γεγονός αδιαμφισβήτητο και πανθομολογούμενο απ’ το λαό μιας ολόκληρης κωμόπολης. Που ιστορήθηκε από συγκαιρινούς, προς το περιστατικό, πνευματικούς ανθρώπους. Αλλά και επιβεβαιώθηκε από αλλοεθνείς και αλλόδοξους, που θα είχαν κάθε λόγο να το αμφισβητήσουν:
Συνέβη τον Ιούλιο 1944.
Οι αντάρτες είχαν στήσει ενέδρα κοντά στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας, στην οποία και σκότωσαν μερικούς Γερμανούς.
Και οι Γερμανοί-σύμφωνα με τα ναζιστικά αντίποινα-αποφασίζουν να τουφεκιστούν 100 (εκατό) κάτοικοι των Φιλιατρών και να καεί η μισή η πόλη.

Γερμανοί Anonymous δίνουν στη δημοσιότητα επιταγές μεγαλοεπιχειρηματιών σε κορυφαίους 'Ελληνες πολιτικούς

Βγαίνουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες της μεταπολίτευσης.

40 χρόνια διαπλοκής επιχειρηματιών και πολιτικής εξουσίας οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Κι αυτή τη στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια τα πειστήρια του εγκλήματος, που δεν είναι άλλα από επιταγές και αριθμούς λογαριασμών στους οποίοι οι επιχειρηματίες κατέθεταν τεράστια ποσά στα ονόματα κορυφαίων πολιτικών αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

Γερμανοί Anonymous υποστηρίζουν πως εξασφάλισαν από τραπεζικά στελέχη, αλλά και νομικά γραφεία, πλούσιο υλικό με συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος της νοσηρής διαπλοκής στη χώρα μας.

Της πουτάνας...
 

Ξεσηκώστε και ξεσηκωθείτε για την μεγάλη αναμέτρηση της Κυριακής 12 Φεβ. 2012

Την Κυριακή, 12 Φεβ. 2012, θα αναμετρηθεί ο λαός με τον φασισμό των διεθνών τραπεζιτών και των εγχώριων συμμάχων και υπηρετών τους. Κινήσεις και μέτωπα μας καλούν να πάρουμε μέρος στην μεγάλη αναμέτρηση. Θα κριθούν πολλά σε αυτή τη μάχη. Θα κριθεί το μέλλον μας και η επιβίωσή μας.
Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη (ήδη περνάνε με τηλεβόα από τους δρόμους και ενημερώνουν) και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ο λαός θα διαδηλώσει εναντίον της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης. Ενωμένος σαν γροθιά.
Είναι οι στιγμές ιστορικές και κρίσιμες και απαιτούν την παρουσία όλων μας. Χωρίς διαμάχες και διχασμούς. Ολοι. Αριστεροί και δεξιοί.

Το ποινικό μητρώο του ΔΝΤ

Οικονομική αποτυχία και κοινωνική καταστροφή σε 5 ηπείρους
Συντριβή δεκάδων εθνικών οικονομιών μέσω της βύθισής τους στην δίνη της ύφεσης, θάνατοι από πείνα 6 τουλάχιστον εκατομμυρίων ανθρώπων, έκρηξη της ανεργίας και της πορνείας, στατιστικές αλχημείες μπροστά στις οποίες ωχριούν τα «γκρικ στατίστικς», βίαιες κοινωνικές εκρήξεις που συνοδεύονται από επιχειρήσεις αιματηρής καταστολής με εκατοντάδες νεκρούς και ωμές πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο των κυβερνήσεων συνθέτουν τα έργα και τις ημέρες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ενός οργανισμού που με την ίδρυσή του, το 1945, κλήθηκε να εγγυηθεί την μεταπολεμική οικονομική ισορροπία και τρεις σχεδόν δεκαετίες μετά τα πρώτα του βήματα μετατράπηκε στο πιο φονικό εργαλείο του διεθνούς νεοφιλελευθερισμού και της αμερικανικής ηγεμονίας.

Κάνε με περήφανο!

Ναι, κάνε άλλη μια φορά το θαύμα σου!
Κάνε ό,τι προστάζει η αγέρωχή σου φύση.
Κάνε ό,τι έκαναν κι οι προηγούμενοι.
Κάνε ό,τι θες να κάνουν κι οι επόμενοι.

Κάνε κάτι για να σταματήσεις την κατρακύλα.

Αν δεν το κάνεις, εσύ θα φταις.
Αυτοί ό,τι ήταν να κάνουν, το κάνανε.
Τώρα ήρθε η ώρα της δικής σου απάντησης.
Ήρθε η ώρα να υψώσεις το ανάστημά σου.
Ήρθε η ώρα να σηκώσεις τη γροθιά σου.

Εν ονόματι της Πατρίδας και της Δημοκρατίας


Εν ονόματι της Πατρίδας. Της Δημοκρατίας.
Της Εθνικής Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας...
 

Οι μπίζνες της Κρίσης

Σχόλιο Praxis: Tην ώρα που οι εργαζόμενοι και ο λαός γεμίζουν στριμώχνονται στις ουρές του ΟΑΕΔ για το "επίδομα" ανεργίας (που τώρα με τη μείωση του κατώτατου θα μειωθεί και άλλο), την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις, το τραπεζικό κεφάλαιο στην Ελλάδα προχωράει γρήγορα σε "μπίζνες" εντός και εκτός Ελλάδας για να προσαρμοστεί στην νέα εποχή της "Λατινοαμερικανοποιήσης" του Ευρωπαικού Νότου. Μέσα απο συγχωνεύσεις, εξαγορές, συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, έλληνες, κύπριοι, ρουμάνοι και τούρκοι τραπεζίτες και κεφαλαιοκράτες χορεύουν πάνω στο πτώμα της ελληνικής εργατικής τάξης και των δικών τους εργατικών τάξεων με την προστασία και καθοδήγηση των αστικών κρατών. Καθώς η αποταμιευτική βάση συρρικνώνεται σε όλο τον Ευρωπαικό Νότο (και στην Ελλάδα ιδιαίτερα) οι τραπεζικοί όμιλοι ανασυγκροτούνται για να συνεχίσουν το έργο τους.

Κερδοφορια ελλαδας vs κερδοφοριας εξωτερικου 

ΠΕΝΘΟΣ


Η χώρα ξεπουλήθηκε επιτέλους. Τώρα δεν έμεινε τίποτα. Τώρα δεν έχουμε κάτι ακόμη να χάσουμε. Ή μήπως έχουμε να χάσουμε μια λέξη που αρχίζει από “αξιο-” και τελειώνει σε “-πρέπεια”; Θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο του σκλάβου; Πραγματικά, λυπάμαι, θυμώνω και αηδιάζω. Λυπάμαι γι’ αυτούς που δεν φταίνε, θυμώνω με αυτούς που αδιαφορούσαν ή κορόιδευαν όσους μαζευόμασταν στο Σύνταγμα και ενημερώναμε καιρό πριν (βλέπε Μεσοπρόθεσμο), αηδιάζω με αυτούς που ακόμη υποστηρίζουν πως θα τους σώσει ο Γιωργάκης ή ο Αντωνάκης. 
Πού ήταν όλοι αυτοί, όταν έπρεπε να κάνουν έστω το ελάχιστο; Από την κάλπη (όπου πάντα μόλις την πλησίαζαν συντηρητικοποιούνταν) μέχρι  την απλή παρουσία στην πλατεία του Συντάγματος. Δεν ήταν πουθενά παρόντες. Απλά έκριναν από μακριά, ή είχαν μια δικαιολογία έτοιμη για να μην συμμετέχουν. Η συμμετοχή γι’ αυτούς καθορίζονταν, από την εναρμόνιση των άστρων στην σωστή θέση.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ
«Χρειαζόμαστε βαθιούς αναπροσανατολισμούς στις συντεταγμένες της χώρας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι βασικές αρχές της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
«Σε στιγμές που κρίνουν το μέλλον και σφραγίζουν την ιστορία της χώρας ο κάθε πολίτης, κι αυτός που δραστηριοποιείται σε συλλογικότητες, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει, χωρίς δεσμεύσεις, τη δική του, εντελώς προσωπική άποψη.
Πιστεύω ότι υπάρχει μια σημαντική αλλαγή δεδομένων μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη και τον κίνδυνο που αισθάνθηκε η Ευρωζώνη από το ενδεχόμενο ο ελληνικός λαός να εκφράσει με δημοψήφισμα ή εκλογές την απόρριψη του όλου σχεδιασμού της τρόικα.

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Την Κυριακή καλείται η βουλή των Ελλήνων να αποφασίσει
για την ζωή ή τον θάνατο των Ελλήνων
ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Την Κυριακή ψηφίζεται στη Βουλή το νέο μνημόνιο με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο. Όλοι εμείς πρέπει, θέλουμε και οφείλουμε να αντισταθούμε. Η παρουσία μας στο Σύνταγμα είναι η αρνητική μας ψήφος και η...
προειδοποίηση για την οργή που θα ακολουθήσει.
Το μέλλον που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα δεν είναι το μέλλον μας. 
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!


ΈΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ – Κόπηκε η εκπομπή Καζάκη – Κακλαμάνου

Η εκπομπή ΑΕ του Δημ. Καζάκη και του Μάνου Κακλαμάνου στο Ράδιο 9 από σήμερα σίγησε.

Ο επιχειρηματίας Δημ. Κοντομηνάς μετά από συμφωνία με τους Γερμανούς του ALFA αποφάσισε να καταργήσει την μοναδική ελεύθερη φωνή στο Ελληνικό Ραδιόφωνο.


Σήμερα το πρωί κάλεσε τον κύριο Κακλαμάνο, διευθυντή του σταθμού και του ζήτησε να αλλάξει άρδην η γραμμή του ράδιο 9, υπέρ του μνημονίου.


Από την στιγμή αυτή και μετά η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑE του Καζάκη -Κακλαμάνου καταργήθηκε!!
 

Μια φοβερή ανάλυση για το μέλλον της Αμερικής

Αναδημοσιεύουμε, μεταφρασμένη στα ελληνικά, μια φοβερή ανάλυση που αξίζει να διαβάσετε, από τοCulture of Life News για το μέλλον της Αμερικής. Μην τη χάσετε, πραγματικά είναι καταπληκτική:

Ο «χορός του θανάτου» για το χρέος των ΗΠΑ συνεχίζεται με το σύνολο του πληθυσμού να κάθεται, βλέποντας με τρόμο και με ένα όπλο στο μέτωπο, κάτι που είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οξύναμε τον πόλεμο μας κατά της Λιβύης, με το Λονδίνο να πετάει έξω την Λιβυκή κυβέρνηση και εγκαθιστώντας τους αντάρτες σε ένα πραξικόπημα. Η γκρίνια για τον προϋπολογισμό είναι εντελώς εκπληκτική, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο Μπους ξεκίνησε τους πολέμους του χαμηλώνοντας τη φορολογία, και τώρα αυτό το τρελό καθεστώς μείωσης των φόρων συνεχίζεται, καθώς οι πλούσιοι αποφεύγουν να πληρώνουν για τους πολέμους τους, τους οποίους θέλουν σαν τρελοί. Έχουν βασικά κηρύξει τον πόλεμο σε όλους σχεδόν τους Μουσουλμάνους, και σχεδιάζουν έναν τεράστιο παγκόσμιο πόλεμο κατά της Κίνας, την ίδια ώρα που κάνουν μπίζνες στην Κίνα. 

Την αλήθεια. Κι ας πονάει.


Πέφτουν οι μάσκες. Αποκάλυψη. Ποιος κρυβόταν πίσω από υποσχέσεις και γεμάτα πορτοφόλια. Ποιοι φορούσαν γραβάτες, σακάκια και κυρίως παντελόνια! Φαίνονται σιγά σιγά. Ο ένας μετά τον άλλον. Στην ουρά κάποιοι για να παραιτηθούν. Να μην ψηφίσουν τα μέτρα. Στην ουρά να ταχυδρομήσουν επιστολές. Να γυρίσουν την πλάτη στο μνημόνιο. Δεν το διάβασαν. Δεν το κατάλαβαν. Δεν ήξεραν. Αναβολή στην αναβολή. Συμβούλια και συσκέψεις, υπουργικά και κοινοβουλευτικές. Όλα πάνε παραπέρα. Αργότερα. Να κατευνάσουν πρώτα τα πνεύματα. Να ηρεμήσουν τους φοβισμένους. Να οργανωθούν μεταξύ τους. Να αλλάξουν στέγη. Να βρουν καλύτερη κομματική αγκαλιά. Γιατί σιγά μην τους πήρε ο πόνος για τον έλληνα που μετρά κέρματα για να πληρώσει το ψωμί. Για την θεσούλα ο πόνος. Την καρεκλίτσα. Προστατευμένοι από παντού. Πόσο άλλαξαν τα πράγματα…

Κρίση κατοικίας και άστεγοι στην Αθήνα στο φόντο της κρίσης

 της Bάσω Καλαμά
 Μία από τις πιο τραγικές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής ένωσης και του
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι το απολύτως ορατό πλέον κοινωνικό φαινόμενο των αστέγων. Άνθρωποι που έχασαν την ιδιοκτησία τους λόγω δανείων ή άλλων οφειλών, νέοι άνεργοι που δεν μπορούν να συντηρήσουν μια κατοικία και έχουν απομακρυνθεί από την οικογένεια τους και άτομα που έχασαν την δουλειά τους λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν και αδυνατούν να επαναπροσληφθούν σε μια νέα εργασία λόγω της ηλικίας τους, αποτελούν μία νέα κατηγορία αστέγων, δημιούργημα της κρίσης, που έρχονται να προστεθούν στην παλαιότερη κατηγορία που αποτελούνταν κυρίως από μετανάστες και τοξικοεξαρτημένους.

Ποτάμι Λάβας θα γίνουμε...

Ενα Ποτάμι Λάβας θα γίνουμε.
Να κάψουμε ΟΛΑ τα σκουπίδια 
της νεώτερης πολιτικής ιστορίας μας...

12 Φλεβάρη 1945: Η Συμφωνία της Βάρκιζας (1)

Στις 2 Φλεβάρη του 1945, στη Βάρκιζα, στο εξοχικό σπίτι του πολιτικού της Δεξιάς Παναγιώτη Κανελλόπουλου («Η Μακρόνησος είναι ο Παρθενών της νεοτέρας Ελλάδος» και «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός Σας» προς τον Βαν Φλήτ), ξεκίνησε η διάσκεψη που έμελλε να ενταφιάσει –προσωρινά – τους αγώνες του ελληνικού λαού, το κομμουνιστικό κίνημα και την αριστερά, το όραμα για μια άλλη κοινωνία. Η διάσκεψη αυτή, μετά από δέκα μέρες κατέληξε στην γνωστή «Συμφωνία της Βάρκιζας» το πρακτικό της οποίας υπογράφηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες των ανταρτών που παραδίνουν τ’ άρματα, όπως και τα κινηματογραφικά στιγμιότυπα που διασώζονται (ορισμένα περιλαμβάνονται στην ταινία του Φώτου Λαμπρινού: «Άρης Βελουχιώτης, Το Δίλημμα»).

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με την επίκληση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, καταλύονται πολύχρονες ατομικές ελευθερίες πίσω από ένα επίχρισμα νομιμότητας.  Με το εκβιαστικό δίλημμα ή αποδέχεστε τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα της τρόικας ή χρεοκοπούμε, η σωτηρία της χώρας ταυτίζεται με τη σωτηρία των τραπεζών και όχι του λαού της.
Τι είναι αυτό όμως που εμποδίζει το λαό να απαλλαγεί από το σάπιο αυτό σύστημα με τους κυβερνώντες του και ποια θα είναι η εναλλακτική λύση για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας σε νέες υγιείς βάσεις; Είναι ερωτήματα που καθημερινά μας βασανίζουν. Κυρίαρχος είναι αυτός που αποφασίζει για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ξέρει να την διαχειρίζεται ή πρέπει να είναι ο ίδιος ο λαός που θα αποφασίζει μόνος του για τη ζωή του χωρίς να αποφασίζουν άλλοι αντί γι’ αυτόν;  Πώς όμως, ο λαός θα γίνει κυρίαρχος δηλαδή θα εκφράσει και θα ασκήσει τη βούλησή του νομοθετώντας και κυβερνώντας;

ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 
 
ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
          
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ 
 

Παραγωγή και παραγωγοί χωρίς αφεντικά

«Τόλμησε να αγωνιστείς, τόλμησε να νικήσεις!»

Σήμερα η εργασία είναι μια πραγματική τρομοκρατία των αφεντικών και του κράτους, που χτίζουν το κοινωνικό συμβόλαιο-κανιβαλισμό του «αποδέξου ή ψόφα». Οι απολυμένοι, οι νεόφτωχοι, οι απλήρωτοι, οι περιθωριοποιημένοι είναι το αποτέλεσμα αυτής της μορφής μονοπωλιακής βίας των καταπιεστών και του κράτους, που την υφίστανται συνολικά τα κοινωνικά υποκείμενα σε όλο το πλέγμα των κοινωνικών σχέσεων.

Στον αντίποδα, ο σύγχρονος κοινωνικός ανταγωνισμός που αναπτύσσεται ενάντια στη βίαιη προλεταριοποίηση εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είναι ένα «ένστικτο ζωής», μια διαρκής σύγκρουση που πηγάζει από την αντίθεση κράτους-κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης και όλων των αντιπαραθέσεων. Αλλά με όρους διαφορετικούς από το παρελθόν, που έχουν να κάνουν κυρίως με τη βίαιη ανάπτυξη της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

“Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα! “

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο....
γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Η πληρης ξεφτιλα

Μεσα στην αιθουσα συνεντευξεων του ευρωπαικου κοινοβουλιου ο Γιουνκερ...ενας απο τους κατακτητες της χωρας ρωτηθηκε απο ξενη δημοσιογραφο:
Τι θα συμβει αν το Ελληνικο κοινοβουλιο καταψηφισει την συνθηκη>?

Απαντηση:
Το Ελληνικο κοινοβουλιο θα την ψηφισει την συνθηκη.

Επικρατησε μια σιωπη και εκεινος επανελαβε:

Το Ελληνικο κοινοβουλιο θα την ψηφισει την συνθηκη....επικρατησε ταραχη,ψιθυροι...

Αυτο λοιπον ειναι το κοινοβουλιο μας,δεδομενο,παραδομενο,πληρωμενο,προδοτικο.
Αυτους πληρωνουμε για να μας οδηγησουν στην καταδικη μας.
 

Μας σκοτώνουν θα τους αφήσουμε;; Λάβαρα Μαύρα ΑνέμισανΑδερφια ετοιμαστείτε για πόλεμο!ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΑΡΣΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γράφει ο mitsos175 
 Έχουν τελειώσει. Διαλύονται. Στη λαϊκή συνείδηση είναι πεθαμένοι. Προσπαθούν τώρα, που το νερό στο πλοίο έφτασε στα ρουθούνια, να αρπάξουν ο καθένας για την πάρτη του το σωσίβιο. Προσπαθούν να κρατηθούν. Μάταια.

Ο ακροβάτης ο Καρτζαφύρερ για παράδειγμα. Λέει να φύγει τρέχοντας. Διαφωνεί λέει. Πως, σε πιστεύω, ασχημάντρα μου! Δεν πειράζει, ξέρω πως δεν αλλάζεις γνώμη εσύ. Με τίποτα. Δε μου λες, τα υπουργία ήταν καλά; Αλλά τώρα θα βλέπεις τη Βουλή με τα κιάλια. Δεν ξέρω αν θα φαίνεται απ’ τον Κορυδαλλό. Από ψηλά κρεμασμένος, απ’ το Γουδί, ίσως έχεις καλύτερη θέα. Ότι αποφασίσει ο κόσμος.


Απειλούν. Τρομοκρατούν. Εκβιάζουν. Στο τέλος όμως όλοι οι εκβιαστές, οι κλέφτες το βάζουν στα πόδια.

Για το μέγεθος της καταστροφής

Πόλυς Τακόπουλος
Σύντροφοι-ες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η οργανωμένη προσπάθεια Τρόϊκας και Κυβέρνησης να καταστρέψουν και κυριολεκτικά να ισοπεδώσουν την κοινωνία και τους ανθρώπους. Ακόμα και τώρα όμως δεν μας λένε την αλήθεια. Λένε την μισή αλήθεια και ως γνωστόν «η μισή αλήθεια είναι ένα μεγάλο ψέμα». Κάποια στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που επισταμένα τα μεγάλα δίκτυα και κανάλια αποσιωπούν.  
 

«Μας ψεκάζουν»;

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Ξαφνικά η Ελλάδα κατέρρευσε. Οι βεβαιότητές της έγιναν μια άμορφη μάζα, η θλίψη και η απόγνωση εξαπλώθηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη. Ξαφνικά! Ύστερα από μια πενταετία κατηφόρας και δύο χρόνια ξέφρενης πορείας προς το βάραθρο, δύο χρόνια ξένης επικυριαρχίας, δύο χρόνια εξαθλίωσης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, εντελώς ξαφνικά η Ελλάδα αντελήφθη ότι την έσβησαν από τον χάρτη για δεκαετίες. Ότι την παρέδωσαν χωρίς αντίσταση. Ούτε του πολιτικού συστήματος ούτε του ελληνικού λαού.
Πολλοί είναι αυτοί που έλπιζαν ματαίως ότι, έστω την τελευταία στιγμή, «κάτι θα γίνει» και «θα τη σκαπουλάρουμε». Ο μύθος του Έλληνα «καταφερτζή», βαθιά ριζωμένος στη λαϊκή ψυχή, όπως όλοι οι όμορφοι, διασκεδαστικοί και ανακουφιστικοί μύθοι, ήταν το τελευταίο καταφύγιο.

Όλοι στον αγώνα όλοι στους δρόμους


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Ε.Β.Ο.–ΠΥΡ.ΚΑΛ.)–ΑΙΓΙΟΥ

Έδρα: Αίγιο, Γέφυρα Μεγανίτη Τηλ 2691069510 Τηλ Fax 2691060960

Αίγιο, 09/2/2012

Αρ. Πρωτ. : 321


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ