#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ

 Δημήτρης Αργυρός
Παρ’ όλες τις καιρικές δυσκολίες- λέμε τώρα- ένα σημαντικό τμήμα του κόσμου της εργασίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη εργασία. Δίνοντας μια άμεση δυναμική απάντηση  που σαφέστατα αποτελεί αναγκαιότητα να συνεχιστεί αμεσότατα  και συντονισμένα με στόχο τον λαϊκό- εργατικό ξεσηκωμό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σίγουρα είναι ζητούμενο και πρέπει να προβληματίσει τις ηγεσίες και τον κόσμο της αριστεράς γιατί σύσσωμος ο κόσμος της εργασίας δεν ξεσηκώνεται, αν και σιχτιρίζει, αν και αντιλαμβάνεται τι λεπίδι του ετοιμάζουν. Σίγουρα δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να δώσει απάντηση και κανένας μονάχος του δεν μπορεί να δώσει. Αυτό πρέπει να γένει πεδίο προβληματισμού και επιστημονικής έρευνας για το συλλογικό στρατευμένο ηγεμόνα-διανοούμενο της μάχιμης αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Φωτιά και τσεκούρι στους δημίους και προσκυνημένους…

ΘΑΝΑΤΟΣ!!!

Θάνατος είναι οι ευρω-δήμιοι και τα εκτελεστικά τους όργανα: Τα ανδρείκελα της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου.

Θάνατος είναι το αιμοσταγές ρύγχος των τοκογλύφων…

Θάνατος είναι τα νέα μέτρα της ολοκληρωτικής σφαγής μας: Η χαριστική βολή των εκτελεστών μας και των προσκυνημένων δωσίλογων…

Και ο ακόμα χειρότερος ΘΑΝΑΤΟΣ είναι η ΦΡΙΚΗ του ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ του θανάτου μας. Οι δήμιοι και τα ανδρείκελά τους δεν μας εκτελούν μόνο, αλλά χορεύουν, με εκβιαστικές υστερίες, με ψυχωτικούς χλευασμούς και αχαλίνωτα ψεύδη, ΠΑΝΩ στο πτώμα μας…

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ


Το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό του νεοκατοχικού καθεστώτος ετοιμάζεται να υπογράψει την τελειωτική παράδοση της χώρας αυτές τις ώρες.
Το κάνουν με ψυχρή καρδιά και περίσσιο κυνισμό, διαπράττοντας χειρότερη εθνική προδοσία κι απ’ αυτήν του Τσολάκογλου, ο οποίος τουλάχιστον είχε για δικαιολογία την άνιση μάχη σε έναν πόλεμο με υπέρτερες δυνάμεις.
Οι ώρες είναι κρίσιμες γιατί, αν τους το επιτρέψουμε, θα οδηγηθούμε στην επιβολή μιας νέας βαρβαρότητας, ενός πρωτοφανούς εργασιακού μεσαίωνα, μιας εφιαλτικής κοινωνίας για μας και για τις γενηές που έρχονται, οι οποίες δεν θα ζήσουν ποτέ με τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αμέτρητες θυσίες και αίμα, με εργατικούς και λαϊκούς αγώνες. Θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.

Να τελειώνουμε με τα καθάρματα μια και καλή!


"Ευτυχώς" φαίνεται ότι "χάρη" στους ένδοξους πολιτικούς μας, εν τέλη μπορεί και να γλυτώσουμε την άτακτη χρεωκοπία και να κερδίζουμε ακόμα και 400 ευρώ το μήνα,. "Ευτυχώς" φαίνεται ότι "χάρη" στον οικουμενικό μας πρωθυπουργό και τους θαυμαστούς παρακαθήμενούς του θα γλυτώσουν οι τράπεζες της χώρας από τη χρεοκοπία και θα βγάλουν και το κατιτίς τους. "Ευτυχώς" και "δόξα το θεό" χάρη στην εκκλησία θα έχουμε ένα πιάτο φακές το μεσημέρι στα συσσίτια. "Ευτυχώς" και "χάρη" στην "μεγαλοσύνη" του υπουργού μπορεί και να μην χάνουμε το σπίτι μας αμέσως όταν δεν έχουμε να πληρώνουμε τα χαράτσια τους, αλλά θα μπορούμε να ζούμε με τον εφιάλτη του πότε θα του έρθει η πρωινή "έμπνευση" για να εκδώσει την διαταγή κατάσχεσης. "Ευτυχώς", "χάρη" στην κοινοβουλευτική αριστερά, ζωή να΄χει, έχουμε πολυφωνία στην βουλή και κοιμόμαστε ήσυχοι. "Ευτυχώς" που υπογράφουν αυτοί για το μέλλον μας γιατί εμείς οι καημένοι "δεν ξέρουμε" να υπογράφουμε. "Ευτυχώς" που οι εργατοπατέρες κήρυξαν 24 απεργία. "Ευτυχώς"...

http://athens.indymedia.org/
ΦΩΤΟ:wonderjlawwall

http://antipetroula.blogspot.com/Ενας τιποτένιος Παπανδρέου

Η Ελλάδα πυρπολείται κι αυτός δεν καταδέχεται
ούτε μιά δήλωση, ούτε μιά λέξη...


ένταλμα σύλληψης της τρόικα

 
 Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:200/2/76η
Προς εκπροσώπους: Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ
                                   Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν
                                   Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ
Κύριοι,
  Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ' εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:
  Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Στα μαμόθρεφτα της Αριστεράς.

Τα αγοράκια Τσίπρας και Κουβέλης μπορούν 
να φορέσουν τα κοντοπαντέλονά τους και να
τραβήξουν σε καμιά αλάνα να παίξουν
"κλέφτες και αστυνόμοι"...

Όλοι ζητούν την πτώχευσή μας!

Από τη Ρήξη Φεβρουαρίου
Του Σταύρου Χριστακόπουλου*

Η Ελλάδα βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν από τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους της, με τους όρους που περιγράφαμε πριν από ένα μήνα στη «Ρήξη». Από τότε μέχρι σήμερα σχεδόν τίποτε δεν έχει αλλάξει ως προς τα διακυβεύματα. Αντιθέτως η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ υπό τον Παπαδήμο πηγαίνει από υποχώρηση σε υποχώρηση, παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα περί «κόκκινων γραμμών».

Στην πραγματικότητα έχουν επιδεινωθεί δραματικά όλοι οι όροι αυτής της διαπραγμάτευσης μεταξύ ΔΝΤ, ευρωζώνης και ιδιωτών κατόχων ελληνικού χρέους – από την οποία είναι σταθερά απούσαη συγκυβέρνηση, η οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας σε Γερμανία και ΔΝΤ, με τον Παπαδήμο να μην αποτελεί τίποτε περισσότερο από κομιστή των εντολών και εκβιασμών της Μέρκελ.

Απόφαση σύσκεψης σωματείων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες. αγρότες και κτηνοτρόφοι, νέοι και νέες,
Λαέ της Ηπείρου.

Απεργία! Oλοι στους δρόμους!

Τριήμερο κινητοποιήσεων – Μόνο Ηλεκτρικός για τις μετακινήσεις


 Την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε συλλαλητήρια στο Σύνταγμα Παρασκευή και το Σάββατο στις 11:00, και την Κυριακή το απόγευμα στις 17:00. Σε 48ωρη απεργία τις ίδιες ημέρες καλεί και το ΠΑΜΕ, καθώς και σε συγκέντρωση στις 11:00 την Παρασκευή στην Ομόνοια. Συλλαλητήρια οργάνωσε σε διάφορες πόλεις της χώρας και σήμερα Πέμπτη. Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο Μνημόνιο κάλεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έκλεισε λίγο μετά τις 17:00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», λόγω των συγκεντρώσεων. Κινητοποιήσεις εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πίστωση επί θανάτου (του Anselm Jappe)


Από την έκδοση Κείμενα για την εργασία και την κρίση (Εκδόσεις των Ξένων)

«Ο Guardian σημείωνε στην ιστοσελίδα του την Παρασκευή ότι το κτίριο της Times Square, στην καρδιά του Μανχάταν, στην πρόσοψη του οποίου αναγράφεται το ύψος του δημόσιου αμερικανικού χρέους, δεν έχει πια αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει το αστρονομικό ποσό των δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την ακρίβεια 10.299.020.383, ένα μέγεθος τεράστιο το οποίο οφείλεται κυρίως στη χρηματοδότηση του σχεδίου Πόλσον και την ενίσχυση των ιδρυμάτων Freddie Mac και Fannie Mae. Χρειάστηκε μάλιστα να απαλειφθεί το σύμβολο $, που καταλάμβανε το τελευταίο τετράγωνο της επιγραφής, έτσι ώστε ο περαστικός να μπορέσει να πιει το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία γουλιά».(1) Ποιος θέλει να το θυμάται αυτό σήμερα; Ο μεγάλος φόβος του περασμένου Οκτωβρίου μοιάζει ήδη πιο μακρινός και από τον «μεγάλο τρόμο» των αρχών της γαλλικής επανάστασης. Κι όμως, πριν από ένα χρόνο, είχαμε την εντύπωση ότι το νερό έμπαινε από παντού και το καράβι βυθιζόταν. Είχαμε επίσης την εντύπωση ότι όλος ο κόσμος, χωρίς να το λέει, το περίμενε εδώ και καιρό. Οι ειδικοί αναρωτιούνταν ανοιχτά για τη φερεγγυότητα ακόμη και των πιο ισχυρών κρατών και οι εφημερίδες δημοσίευαν στην πρώτη σελίδα την πιθανότητα μιας αλυσιδωτής πτώχευσης των ταχυδρομικών ταμιευτηρίων στη Γαλλία. Στα οικογενειακά συμβούλια συζητούσαν αν ήταν απαραίτητο να αποσύρουν όλα τα χρήματα από την τράπεζα και να τα φυλάξουν στο σπίτι. Οι χρήστες των τρένων αναρωτιούνταν αν, προαγοράζοντας ένα εισιτήριο, τα τρένα θα συνέχιζαν να κυκλοφορούν δύο βδομάδες αργότερα. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους απευθυνόταν στο έθνος, για να μιλήσει για τη χρηματοπιστωτική κρίση, με όρους παρόμοιους με εκείνους που είχε χρησιμοποιήσει μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, και η Monde τιτλοφορούσε το περιοδικό της τον Οκτώβριο του 2008: «Το τέλος ενός κόσμου». Όλοι οι σχολιαστές συμφωνούσαν στις εκτιμήσεις τους ότι αυτό που επρόκειτο να συμβεί δεν ήταν μια απλή περιστασιακή αναστάτωση των χρηματοπιστωτικών αγορών, αλλά η χειρότερη κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ή το 1929.

Το φίδι βγήκε από το αβγό του…

Το παρακάτω κείμενο στάλθηκε από το ΤΣ, φίλο της Αφορμή και επιχειρεί να αναδείξει το πρόβλημα του φασιστικού κινδύνου και την ανάγκη της αντιφασιστικής πάλης.
Η απάντηση αυτή την φορά του αντιφασιστικού κινήματος πρέπει να είναι άμεση.
Ευρωεκλογές 2009. Η χρυσή αυγή νομιμοποιείται πλήρως και συμμετέχει σε αυτές ως νόμιμο κόμμα. Η αριστερά και ο ευρύτερος αντιφασιστικός χώρος εκτός απο μερικές διαμαρτυρίες και κάποια καμένα εκλογικά περίπτερα δεν έχει ουδεμία αντίδραση.
Πρωθυπουργικές εκλογές 2009. Η χρυσή αυγή ως νόμιμο κόμμα συμμετέχει στις εκλογές και μάλιστα παίρνει και ένα ποσοστό της τάξεως του 0,3%. Και πάλι κανένας επίσημος χώρος ή φορέας δεν αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει.

φαρισαϊσμός και δοσιλογισμός….


O παπα-Γιάννης, όπως το ξανά ’χουμε πει, συνηθίζει να επικαιροποιεί τα κηρύγματά του.
Στο κήρυγμα της περασμένης Κυριακής (5-2-12) του Τελώνη και του Φαρισαίου, είπε, μεταξύ άλλων:
Ας έρθουμε τώρα να ιδούμε πού και πώς συναντάμε τους δύο τύπους της ευαγγελικής παραβολής στη σημερινή κοινωνική μας πραγματικότητα.
Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, που ταλανίζουν τα «γουρούνια» της Νότιας Ευρώπης και ιδιαίτερα εμάς τους τελώνες Έλληνες, τους διεφθαρμένους και τεμπέληδες, δεν είναι ολόιδιοι με το φαρισαίο της παραβολής;
Και να σκεφθεί κανείς ότι οι Γερμαναράδες, που μας εξευτελίζουν, υπήρξαν ο κακουργότερος, μεταξύ των ευρωπαίων, λαός, στον εικοστό αιώνα: Με τους δυο παγκοσμίους πολέμους, με τους οποίους κατέστρεψαν την Ευρώπη, θυσιάζοντας εκατομμύρια αθώων ανθρώπων.
Οι νεώτεροι δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος της γερμανικής κακουργίας. Αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι, που ζήσαμε τη θηριωδία τους, απορούμε πώς οι λαοί του Νότου και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες ανεχόμαστε το απύθμενο θράσος τους.

Σφοδρή επίθεση Χάρρυ Κλυνν στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια!


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ(!) ΤΑ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ. ΗΛΙΘΙΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ.
Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει όταν θα έχει ξεπουληθεί και η τελευταία πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας και όταν θα έχουμε χρεωθεί μέχρι 15ης γενεάς! Μην αναρωτιέστε λοιπόν, μεγαλοδημοσιογράφοι της δεκάρας γιατί συνεχίζουν οι Τροϊκανοί με τα ίδια υφεσιακά μέτρα αφού και οι ίδιοι παραδέχτηκαν ότι δε βοηθάνε να βγει η χώρα από την κρίση…

Ίσως αύριο να είναι άργα

 Του Γ.Σ
Τις τελευταίες ώρες έχει χυθεί πολύ μελάνι για την περιβόητη συμφωνία και για τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της συγκυβέρνησης με την τρόικα.

Όλοι εμείς που φυσικά δεν είμαστε αυτόπτες και αυτήκοες μάρτυρες των συνομιλιών δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια στιγμή στο αόριστο μέλλον, για να μάθουμε κατά λέξη τι ειπώθηκε σε αυτές τις συνομιλίες και μετά να πάρουμε θέση για τα όσα συνέβησαν. Είναι πλέον διάχυτη η εντύπωση σε όλο και μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου ότι ούτε συνομιλίες πραγματοποιούνται, ούτε διαφωνίες μεταξύ των ετέρων της κυβέρνησης και του δοτού τραπεζίτη πρωθυπουργού υπάρχουν. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες είναι αφενός μια πρωτοφανής σε ένταση προπαγανδιστική προσπάθεια, ώστε να εμπεδώσει και να αποδεχθεί ο λαός τα νέα μέτρα που έρχονται με το Μνημόνιο 2, αφετέρου μία μάχη μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης, γiα να γίνει μια όσο το δυνατόν αναλογικότερη μοιρασιά του πολιτικού κόστους.

Κατορθώματα...

1) Η ποιοτική απόσταση/διαφορά ανάμεσα στο Κοράκι 
και τον Καβάφη ή τους Beatles είναι δεδομένη και χαώδης...

Ανίκανοι και δειλοί, κατάντησαν μοιραίοι

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Η ζωή των ανθρώπων δεν είναι μόνο αριθμοί και δημοσιονομικά μεγέθη. Είναι πάνω απ' όλα αξιοπρέπεια: ατομική, οικογενειακή, εργασιακή, κοινωνική, εθνική. Αυτή την αξιοπρέπεια κήδεψαν χθες με όλες τις «τιμές» οι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης, με τελετάρχες τον Λουκά Παπαδήμο και τους «υπαλλήλους» της τρόικας. Όσο για τη δική τους χαμένη τιμή, ποιος χέστηκε. Κάθε ίχνος πολιτικής υπερηφάνειας, ό,τι είχε απομείνει από αυτήν, χάθηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι στη Βουλή των Ελλήνων ηγούνται της συντριπτικής πλειονότητας των εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού, εκλήθησαν από καιρού να διαχειριστούν μια κρίση που εξελίχθηκε σε χρεοκοπία – εν πολλοίς απότοκη της πολιτικής που άσκησαν είτε οι ίδιοι είτε τα κόμματά τους επί δεκαετίες.

Οι «ΟΧΙ ΧΡΕΟΣ» διαδήλωσαν έξω από την ελληνική πρεσβεία της Ρώμης

κυρίαρχο σύνθημα: Ιταλοί και Έλληνες: μια φάτσα μια ράτσα, ένας αγώνας (“Italiani, greci: stessa faccia, stessa razza, stessa lotta”)
Η διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία της Ρώμης ήταν σε συμπαράσταση των Ιταλών στους αγωνιζόμενους Έλληνες Εργαζόμενους.
Το πολιτικό πλαίσιο ήταν η...

Η ΔΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ...

Μου έρχονται στο μυαλό οι φωνές ενός φίλου, σχετικά με τους λαθρομετανάστες .

Γιατί να έρχονται εδώ? Να καθίσουν στη πατρίδα τους, να παλαίψουν με το λαό τους για δουλειά, για τα δικαιώματά τους, να ορθοποδήσει η πατρίδα τους από όπου και να προερχεται ο καθένας. Να σηκώσουν ανάστημα και να κάνουν επανάσταση. Γιατί να σέρνονται σαν ζητιάνοι στο κόσμο, με σκυμμένο το κεφάλι και να παρακαλάνε ένα κομμάτι ψωμί αντί να πολεμήσουν? Μου τη δίνει στα νεύρα η κακομοιριά τους έλεγε...

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο φίλος έφυγε από Ελλάδα για να βρει μια καλύτερη τύχη και δυστυχώς δεν κάθισε εδώ μαζί μας να ζητήσει το δίκιο του, να πολεμήσει, να επαναστατήσει. Γιατί με το νου χορταίνει η κόρη και με τον ύπνο τα μοσχάρια...

Τι απέγιναν οι «Αγανακτισμένοι»;

Του Γιώργου Καραμπελιά

Εδώ και τρεις μήνες, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» μοιάζει να έχει σιγήσει, τη στιγμή που, αντίθετα, θα έπρεπε να εντείνει τις κινητοποιήσεις ενάντια στη νέα «ντρίπλα» των καθεστωτικών δυνάμεων, με την κυβέρνηση Παπαδήμου και την προσχώρηση / εγκλωβισμό του Σαμαρά στο μνημονιακό στρατόπεδο.

Την ώρα που έρχονται τα χειρότερα, με το νέο μνημόνιο και το οριστικό ξεπούλημα της χώρας, λείπει η ισχυρή λαϊκή πίεση που θα μπορούσε να τα αποτρέψει και να στριμώξει το πολιτικό σύστημα. Και αυτό είναι εφικτό, διότι η συναίνεση των κομμάτων και η εσωτερική συνοχή τους κρέμεται από μία κλωστή, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή. Θα αρκούσε μια ισχυρή λαϊκή πίεση για να σπάσει.

Η ανατολή της Ευρωπαϊκής νύχτας…

Φωτογραφίζει ο Γ. Χρυσοχοϊδης, φωτογραφία από το aristotelous17.wordpress.com
 
Γράφει ο Αποστόλης Φωτιάδης 

Το μοναχικό ταξίδι των ελίτ προς την Κυριαρχία…

 
Ναι παιδιά, σίγουρα… Η αιτία της κρίσης χρέους στην Ευρώπη είναι τα τοκοχρεολύσια της Ελλάδας. Και το λένε και το ξαναλένε οι τηλεορασόπληκτοι αστέρες τόσο συχνά που λες «δε μπορεί, αλήθεια θα είναι». Και το λέει και η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, η Ελληνική κρίση χρέους είναι απειλή για την σταθερότητα της Ευρωζώνης. Στον ύπνο τους όμως βλέπουν άλλους εφιάλτες και ακούνε φωνές να διηγούνται το σενάριο της καταστροφής τους. «Ξέρει κανείς ότι η Deutsche Bank λειτουργεί σήμερα με χρηματοοικονομική μόχλευση 44 προς 1; Έχει μοχλεύσει 44 φορές το κεφάλαιο της, το πρωταρχικό κεφαλαίο της;

ΛΥΠΑΜΑΙ...

Καληνύχτα αδέρφια…
Λυπάμαι που θα ζήσουμε στην εξαθλίωση και στην απόλυτη φτώχεια της μακρόχρονης κρίσης…
Λυπάμαι για τα παιδιά και τα εγγόνια μας…
Λυπάμαι για τη γενιά της κρίσης που ατενίζει ένα μέλλον χωρίς αύριο…
Λυπάμαι για τους άνεργους, τους άστεγους, τους πεινασμένους…
Λυπάμαι για την Πατρίδα μας που την μετατρέψανε σε ένα άθλιο προτεκτοράτο…
Λυπάμαι για τη χαμένη μας περηφάνια, για την απαξίωση της καταγωγής μας…
Λυπάμαι για τις εξαθλιωμένες συνειδήσεις μας που ανέχτηκαν και ανέχονται τη σπείρα των επίορκων πολιτικών που καταχράστηκαν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και κατέστρεψαν την ωραιότερη χώρα του κόσμου…
Λυπάμαι που δεν έχουμε το κουράγιο να ξεσηκωθούμε για να απαλλάξουμε τον τόπο από την τρόικα και την κυβέρνηση των νεοραγιάδων που μετέτρεψε τον Ελληνικό λαό σε νεόπτωχο ενοικιαστή του τόπου του… Σε σκλάβο που το αίμα του θα επανεκκινήσει την καταρρέουσα νεοφιλελεύθερη οικονομία της παγκοσμιοποίησης…

Η «εθνική αυτοκριτική» ως ιδεολογικός μηχανισμός

 ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ*
Η κρίση έχει πλέον το δικό της γραμματειακό είδος. Εννοώ εκείνο το είδος σχολίου που ηδονίζεται στο να απογυμνώνει και να μαστιγώνει τον κακό ελληνικό χαρακτήρα ως το πρώτο κινούν αίτιο των σημερινών κοινωνικών δεινών. Με αυτή την έννοια και ο λόγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δεν είναι και τόσο ορφανός όσο πιστεύεται: μπορεί και να είναι η πιο προωθημένη στην ωμότητά της εκδοχή της συναφούς γραμματείας στην οποία δοκιμάζονται πολλοί λογοτέχνες και καλλιτέχνες, ιδιαίτερα όταν καλούνται να μιλήσουν για την κρίση ή, πιο απλά, να αποτιμήσουν το χρόνο που έφυγε.