#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Πέστα χρυσόστομη! Η Κανέλλη για το ...αγγούρι & τις παπάρες
e-Volos.gr: Ο δημοσιογράφος Δ. Φιλλιπίδης στο "Marconi Radio 96,1 F.M."

     ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να κόψουν συνέντευξή του Δημήτρη Καζάκη σε ομογενειακό ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης:

 ΑΚΟΥΣΤΕ τα όσα δήλωσε, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, ο Έλληνας δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Φιλλιπίδης, στην εκπομπή του οποίου, στον ομογενειακό Ρ/Σ Hellas FM, φιλοξενήθηκε πριν λίγες ημέρες ο Οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης.
Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

Δεν μπορώ πια να σωπαίνω, ντρέπομαι!

Ντρέπομαι γιατί τήν πατρίδα μου, τήν κυβερνοῦν, ἐδῶ καί δεκαετίες, τά γνωστά «τζάκια», τά ὁποῖα ἐναλλάσσονται στήν ἐξουσία. Καραμανλῆδες- Μητσοτάκηδες-Παπανδρέϊδες!; Γιατί; Τί συμβαίνει;Ντρέπομαι γιά τήν κατάντια τοῦ πολιτικοῦ μας συστήματος, γιατί ἀπέκρυψε, καί συνεχίζει νά ἀποκρύπτει τήν ἀλήθεια ἀπό τόν λαό μας.

Ἡ δικτατορία στήν πληροφόρηση συνιστᾶ ἔγκλημα κατά τῆςΔημοκρατίας καί τοῦ λαοῦ μας. Ὅλα γίνονται στό ἡμίφως ἤ στό σκοτάδι. Ὅλοι τους συνειδητά ἔφεραν τήν Πατρίδα σέ τέτοιο χάλι. Ναί, συνειδητά!Ντρέπομαι γιατί τά Κόμματα κατάντησαν «μαγαζάκια» διορισμένων «ἀνθυπάτων»!Ντρέπομαι γιά τά κανάλια ἐκεῖνα καί τούς δημοσιογράφους ἐκείνους πού χρόνια τώρα παίζουν τόν ρόλο τοῦ νταβατζῆ καί τοῦ προαγωγοῦ... Τά λένε ὅλα, ἐκτός ἀπό τήν ἀλήθεια.

Απλά μαθηματικά...
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!
Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!
Τα ψέματα τελείωσαν! Οι βρώμικοι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι της ΕΕ μαζί με την εγχώρια μεγαλοαστική καμαρίλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ εκβιάζουν αδίστακτα τον ελληνικό λαό, ακόμα και το «εσωτερικό» των κομμάτων τους.
Αυτό το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ απευθύνει αδίστακτα στους πολίτες το δίλημμα:

ME TΡIKOMMATIKO ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Στην πρακτική κατάλυση κάθε ίχνους των θεσμών και των διαδικασιών κι αυτής ακόμα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ετοιμάζονται να καταφύγουν οι εταίροι της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ), για να περάσουν από τη Βουλή τη συμφωνία πακέτο "PSI-2ο Μνημόνιο-2η Δανειακή Σύμβαση" για την εξαθλίωση του λαού και τη λεηλασία της χώρας!

Βάλτε μπουρλότο!

  απο το ΒΗΜΑ  07.02.2012
του Γ. MΑΛΟΥΧΟΥ

Σήμερα το πρωί, η Ελλάδα καλείται να υπογράψει τη θανατική της καταδίκη. Μετά το στραγγαλισμό του τελευταίου 48ωρου και τη γνωστοποίηση των απαιτήσεων για τον «ειδικό λογαριασμό», υπάρχει άραγε ακόμα άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι οι λέξεις «διάσωση» και «αλληλεγγύη» έχουν την παραμικρή σχέση με τα όσα καλείται, με το πιστόλι στον κρόταφο, να υπογράψει η Αθήνα; Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι μέσα απ’ όλα αυτά μπορεί να έρθει κάποιο είδος «διάσωσης» και ό,τι αυτό επιχειρείται; Ασφαλώς όχι. 

Ακόμα και οι φανατικότεροι υπέρμαχοι της γερμανικής πολιτικής, που εκφράζεται με την προβιά της τρόικας, έχουν αντιληφθεί πλέον ότι το μόνο που γίνεται είναι ένας συνδυασμός διασφάλισης των ξένων πιστωτών και πλήρους άλωσης της χώρας, η οποία, αντιθέτως, κάθε άλλο παρά απομακρύνεται από τη χρεοκοπία: η νέα ύφεση που θα φέρει η νέα σύμβαση, εκτός της εσωτερικής διάλυσης, θα οδηγήσει με βεβαιότητα και στην κατάρρευση των δημοσιονομικών στόχων. Μέχρι και ο γερμανικός Spiegel κατακεραύνωσε χθες τη γερμανική πολιτική, λίγο μετά που ο Κρούγκμαν ρωτούσε γιατί οι ισχυροί της Ευρώπης οδηγούν την Ελλάδα ευθέως στο θάνατο…

Επείγον / υπογραφές για κοινοποίηση εγγράφου

Αγαπητοί συναγωνιστές! Η ομάδα Νομικής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης του Ε.ΠΑ.Μ. πρόκειται να αποστείλουν Εξώδικο όπου θα δηλώνουμε ότι: Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ , η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Ε Σ, ΔΕΝ μας εκπροσωπούν, ΔΕΝ συναινούμε στις αποφάσεις και νόμους αυτών των κυβερνήσεων έχουν πλαστογραφήσει δημόσια έγγραφα κ.λ.π.. Το έγγραφο αυτό με την πλήρη μορφή του θα κοινοποιήθεί αύριο Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου από την Νομική Σύμβουλο και μέλος του Κ. τομέα Αθήνας κ. Μαρία Εξαρχουλάκου και πρόκειται να κοινοποιηθεί σε 17 (δεκαεπτά) φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, όπως ΠρόεδροςΕλληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρος Ελληνικής Βουλής, Eurogroup Τρόικας, Ο.Η.Ε. ΄Υπατη Αρμοστεία ολομέλεια, Εισαγγελέα Διεθνούς ποινικού Δικαστηρίου Ρώμης, Ευρωπαικό Δικαστήριο, Ελληνική ομογένεια Αυστραλίας, Ηνωμένων πολιτειών, Γερμανίας, Ευρώπης. Το εξώδικο αυτό θα κοινοποιηθεί μέσω δικαστικών κλητήρων ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Επίσης θα κοινοποιηθεί σε Διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για τον λόγο αυτό χρειάζονται οι δικές μας υπογραφές (Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΔΤ)και 1-2 ευρώ από τον καθένα μας ώστε να πληρωθούν οι δικαστικοί κλητήρες που θα επιδώσουν (στο εξωτερικό η καθε επίδοση στοιχίζει 500 ευρώ ).Αύριο 08/02 στον Κεραμεικό όδός Σφακτηρίας 23 και ώρα 19.00 θα είναι μαζί μας η κ. Μαρία Εξαρχουλάκου η οποία θα μας ενημερώσει εκτενέστερα για το Εξώδικο, καθώς και για την μύνηση εναντίον της Προέδρου ων Ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του χαρατσιού. Η παρουσία ΟΛΩΝ των μελών του Τομέα μας, η παρουσία εκπροσώπων των Τομέων όλης της Αττικής είναι Επιτακτική, δεδομένου οτι πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές.

Ξημερώνουν κρίσιμες μέρες: Όλοι στους δρόμους…

Γράφει ο kokkiniotis
Το Σάββατο 12/2 είναι η μαύρη επέτειος τηςσυμφωνίας της Βάρκιζας που έβαλε ταφόπλακα στους αγώνες του ελληνικού λαού για λευτεριά-ανεξαρτησία, για «να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του».
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 13/2, όπως όλα δείχνουν η «συμμορία των τεσσάρων» θα αποπειραθεί να ψηφίσει την επαίσχυντη δανειακή σύμβαση με τους τοκογλύφους της τρόικας.

Δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο αναμονής και αδράνειας. 
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!
 Όλοι μαχητικά στους δρόμους κάθε μέρα για να τους ανατρέψουμε!

Ψοφήστε ή Επαναστείστε

Στην αρχή έκοψαν το "λίπος" μας.
Μετά πετσόκοψαν τις σάρκες μας.
Τώρα σπάζουν τα κόκκαλά μας...

Η ΕΛ.ΑΣ. "προβλέπει" λαϊκή εξέγερση...

Αμηχανία, νευρικότητα και έντονες αντιπαραθέσεις επικρατούν μεταξύ των στελεχών των υπηρεσιών δημόσιας ασφάλειας της χώρας τα τελευταία 24ωρα.
Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του diktionews.gr στο μέγαρο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου σημειωτέον στεγάζεται και η ΕΥΠ (στον 4ο όροφο συγκεκριμένα) προσπαθούν να... βρουν άκρη για το πώς θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες λαϊκές εξεγέρσεις όχι μόνον στο κέντρο της Αθήνας αλλά σε πολλές περιοχές τόσο της πρωτεύουσας όσο και της περιφέρειας.
Το πλέον ανησυχητικό, κατά ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα οργανωμένο κίνημα – όπως αυτό των «αγανακτισμένων» - στο οποίο μπορούν οι δυνάμεις ασφαλείας να «εστιάσουν».

Mπορούμε αλήθεια να θρέψουμε τον πληθυσμό μας;

Διατροφική αυτάρκεια στο 94% διαπίστωσε προ ημερών η (αμαρτωλή) ΠΑΣΕΓΕΣ και η είδηση υιοθετήθηκε με ευκολία από πολλούς. Είναι όμως έτσι; Χωρίς να διεκδικούμε τον τίτλο του ειδικού θέτουμε κατ’ αρχήν ένα προβληματισμό, ως προς τη μέθοδο, με την οποία «μετρήθηκε» η αυτάρκεια σε βασικά διατροφικά είδη. Γιατί δεν νομίζουμε ότι στέκει επιστημονικά η πρόσθεση των βρώσιμων ελιών και των επιτραπέζιων σταφυλιών στα οποία η παραγωγή μας έχει υπερεπάρκεια (615% και 322% αντίστοιχα), με τις φακές και το χοιρινό κρέας όπου κυριαρχούν οι εισαγωγές (επάρκεια 41% και 38% αντίστοιχα) για να βγει ο μέσος όρος. Η βαρύτητα του κάθε αγροτικού προϊόντος στη διατροφή του πληθυσμού προφανώς είναι ένας παράγοντας που στην λίστα της ΠΑΣΕΓΕΣ δεν έχει ληφθεί υπόψη… Ο λαός πρέπει να γνωρίζει και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Όσο προχωρά η δανειακή πρόσδεσή μας στο άρμα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. τόσο περισσότερο εξαρτημένη θα είναι η χώρα μας. Και στον τομέα της διατροφής, η εξάρτηση δεν διαφέρει και πολύ από τον τομέα της ενέργειας. Η πρόκληση για την Αριστερά είναι να προβάλλει ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο. Αλλά γι αυτό χρειάζεται γνώση και δυνάμεις που δεν διαθέτει ο γράφων.