#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Το ερχόμενο Σάββατο, 11/2/2012, κυκλοφορεί η «Ελευθεροτυπία» των εργαζομένων


Σε 50.000 φύλλα πρόκειται να κυκλοφορήσει η “Ελευθεροτυπία” των συντακτών το ερχόμενο Σάββατο, 11/2/2012, όπως αποφάσισε η εκλεγμένη 5μελής Συντακτική Επιτροπή των απλήρωτων επί 6 μήνες δημοσιογράφων της εφημερίδας.
Από την άλλη πλευρά οι …αντιμνημονιακοί μεγαλομέτοχοι και τα στελέχη της εταιρείας “Χ.Κ. Τεγόπουλος” δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, και, μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα (άρθρο 99), επιδιώκουν να “προστατευτούν” από τους “πιστωτές”, δηλαδή να μην πληρώσουν ποτέ τις νόμιμες οικονομικές απαιτήσεις των συντακτών, τεχνικών και διοικητικών της εφημερίδας και του τυπογραφείου της...

Σου τα γραψα. Τα φώναξα. Να στα τραγουδήσω ;Με κούρασες συνΈλληνα.
Με απογοήτευσες.

Δεν έχω τίποτα κοινό μαζί σου.


Άντε Γαμήσου !


Όταν σηκωθείς στα δύο σου πόδια και δω ότι θες πραγματικά να ζήσεις και όχι απλά να επιβιώσεις, 

θα είμαι δίπλα σου.


ΖΩΗ όχι ΕΠΙΒΙΩΣΗ...


Έως τότε ... άντε γαμήσου.
 

ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ;


Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α. 
Το ακούσαμε και αυτό, ο διορισμένος και εγκάθετος πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός που προωθήθηκε για να διαπραγματευθεί με την τρόικα, το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, ως γνώστης του αντικειμένου, γιατί τα κόμματα αδυνατούσαν και έκαναν πίσω (να απαλλαχθούν από την ευθύνη), απειλεί και εκβιάζει, ότι αν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης δεν συμφωνήσουν σ’ αυτά που......
θέλει να επιβάλλει η τρόικα, θα παραιτηθεί και θα πάμε σε εκλογές (μας απειλεί δηλ. με εκλογές)!!!!!!!

Στις συμπληγάδες της νέας ΕΕ και των δανειστών

 ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣYΜΦΩΝΟ
 
 Λεωνίδας Βατικιώτης
Χειρότερα μάλλον δεν γίνεται… Κι ας ξέρουμε, ότι όσες φορές ειπώθηκε κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια επήλθε διάψευση και μάλιστα άμεσα. Η προηγούμενη εβδομάδα όμως, όπως ξεκίνησε με τη σύνοδο κορυφής και την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από τους 25 ηγέτες της ΕΕ και τελειώνει με την κορύφωση των διαπραγματεύσεων για την συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, προδιαγράφει ένα μέλλον ζοφερό, απέραντης φτώχειας σε όλη την Ευρώπη και τον πλήρη και οριστικό υποβιβασμό του ελληνικού λαού σε φόρου υποτελή απέναντι στους δανειστές. Αν φυσικά όλα αυτά εφαρμοστούν… Η πρώτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για τον καινούργιο χρόνο μπορεί να μην συγκλήθηκε υπό το βάρος μιας απρόσμενης όξυνσης της κρίσης (δεν συνοδεύτηκε επομένως από δραματικές ανταποκρίσεις και ολονύχτια παζάρια), όπως σχεδόν συστηματικά συνέβαινε τον προηγούμενο ενάμισι χρόνο, το θέμα της ωστόσο ήταν η θεσμική κατοχύρωση του έκτακτου καθεστώτος που εγκαινιάσθηκε την προηγούμενη περίοδο με αφορμή την δημοσιονομική κρίση. Το κείμενο που υπέγραψαν οι 25 χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση την Αγγλία και την Τσεχία, σηματοδοτεί το τέλος αυτής της πορείας αφόρητων πιέσεων για μεγαλύτερη λιτότητα και συνεχών εκβιασμών από την μεριά του Τέταρτου Ράιχ για τον περιορισμό των ελλειμμάτων, και την αρχή μιας άλλης, όπου οι περικοπές κοινωνικών δαπανών και οι μειώσεις μισθών, στο όνομα της διασφάλισης της βιωσιμότητας του ευρώ, θα είναι ο απαρέγκλιτος κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Όταν οι κόμποι σπάνε το χτένι…

Η πανεθνική κρίση και ο αναγκαίος προσανατολισμός
 
 Ρούντι Ρινάλντι
Θέλουν να μας πείσουν ότι αυτές τις μέρες γίνονται διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν είναι ακριβές. Οι εκβιαστές υποβάλλουν όρους, διαπραγματεύονται πιθανόν μεταξύ τους, αλλά οι εκβιαζόμενοι δεν προσέρχονται σε καμία διαπραγμάτευση. Οι δοτοί συνεργοί -κατοχικοί στην ουσία- εκπρόσωποι της χώρας-πειραματόζωου, προσέρχονται άβουλοι, μετά από επίδειξη ασυνάρτητης δουλικότητας, υπό την ιαχή του πληθωρικού Βενιζέλου «μέχρι την Κυριακή θα έχουν κλείσει όλα, τα καλαμπούρια τέλειωσαν». Το βασικό πρόβλημα εκβιαστών και συνεργών είναι η διαχείριση της καταστροφής και τίποτα παραπάνω. Οι δανειστές με το αγγλικό Δίκαιο και την γερμανική επιτροπεία να βάλουν στο χέρι ολόκληρη την χώρα, να «πληρωθούν σε είδος», χωρίς πολλά τραντάγματα και οι συνεργοί να διασωθούν από την οργή και να μασκαρευτούν, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι αποφεύγοντας γιαούρτια, αλεύρια, αποδοκιμασίες και άλλα πληβεία αντανακλαστικά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Καψής, το δήλωσε άλλωστε καθαρά: «Έχουμε φθάσει στα όρια της επίσημης χρεοκοπίας». Η καταστροφή, η χρεοκοπία είναι κοντύτερα από ποτέ. Η διαχείριση της καταστροφής είναι το ζητούμενο για τους ιθύνοντες

Τις φωτιές τις έβαλαν «Σκοπιανοί με αλβανικές ταυτότητες»!!! Χρεωκοπία της χώρας ή των πολιτών;


 Την ώρα που τα καθεστωτικά κόμματα των εφοπλιστών-καναλαρχών-τραπεζιτών-εργολάβων και του ΣΕΒ στήνουν προπαγανδιστικά σκηνικό σκληρής διαπραγμάτευσης για να ωραιοποιήσουν την σικέ συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου που οδηγεί στην καταστροφή τον κόσμο της εργασίας και ιδιωτικοποιεί-εμπορευματοποιεί κάθε κοινωνικό αγαθό.
Την ώρα που διατυπώνονται οι πιο τρελές απαιτήσεις των εργοδοτών - Μείωση κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ, Κατάργηση 13ου-14ου μισθού, 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, μείωση 35% επικουρικών συντάξεων, μείωση 30% στο εφάπαξ- και έρχονται ξανά στο προσκήνιο οι «απειλές», με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να στέλνει τελεσίγραφο στην Αθήνα, λέγοντας πως αν οι υπουργοί Οικονομικών κρίνουν ότι όλα πηγαίνουν άσχημα στην Ελλάδα, "δεν θα υπάρξει νέο πακέτο, κάτι που σημαίνει κήρυξη χρεοκοπίας τον Μάρτιο". "Αν χρειαστεί να διαπιστώσουμε ότι όλα παίρνουν τον κατήφορο στην Ελλάδα, τότε δεν θα υπάρξει καινούριο πρόγραμμα αναχρηματοδότησης της χώρας που να της επιτρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της", δήλωσε."Αυτό θα σήμαινε μια χρεοκοπία τον Μάρτιο", πρόσθεσε.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

Στην αρχή μας είπαν ότι οι αρχηγοί δεν τα βρήκαν!
Ο μόνιμος αντιρρησίας Σαμαράς που δεν κάνει ποτέ και σε τίποτα πίσω, υπογράφει όμως τα πάντα, το παλεύει λέει το πράγμα για να αποτρέψει τα χειρότερα.
Ο σούπερ πατριώτης Καρατζαφέρης, που περηφανεύεται ότι πρώτος ζήταγε την ένωσή τους για το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση του λαού της, δεν θα συναινέσει σε μέτρα που επιβάλουν τα ινδάλματά του και θα οδηγήσουν στην επανάσταση! 
Και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός τους ανακοίνωσε ότι τα ...βρήκαν σε τέσσερα σημεία! 
Τόσο καλά!

Ο άνθρωπος που κόβει μισθούς παίρνει...242.000 δολάρια!

Δουλειά του είναι να εφαρμόζει συνταγές λιτότητας, μειώνοντας δραματικά το επίπεδο διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρά την αποτυχία των μεθόδων του, ο ίδιος εμμένει στην ορθότητά τους. Άλλωστε ο ίδιος ουδέποτε έχει βιώσει αυτά για τα οποία καταδικάζει ολόκληρους λαούς....
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο Πόλ Τόμσεν αμείβεται ετησίως με ποσό τουλάχιστον 242.000 δολαρίων, χωρίς κρατήσεις και αφορολόγητο.
Το πραγματικό ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς ως αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα Β05 και μπορεί να λαμβάνει μέχρι 309.000 δολάρια ετησίως.

Είμαστε βέβαιοι ότι τη θέλουμε αυτή την Ευρώπη;


Ένας Βρετανός ευρωβουλευτής, οΝάιτζελ Φαράτζ, έκανε στο Ευρωκοινοβούλιο αυτό που δεν τολμούν να κάνουν οι Έλληνες συνάδελφοί του για να υπερασπιστούν τη χώρας μας.

Χαρακτήρισε ως “αστεία” την πρόταση για επίτροπο στην Ελλάδα και ακολούθως επιτέθηκε στη Γερμανία λέγοντας: «Θεώρησα ότι πρόκειται για αστείο… Δεν είναι δυνατόν, ακόμη και αυτή η Ε.Ε. δεν μπορεί να φτάσει τόσο χαμηλά. Η Ελλάδα δεν είναι εταιρεία που χρεοκοπεί, αλλά μια χώρα με ψυχή και υπερηφάνεια που οδηγείται στον εξευτελισμό και την απελπισία χάρη στο ποταπό σχέδιο της Ε.Ε.».

Ο Φαράτζ κατακρίνει το γεγονός ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν μια θυγατρική της επιχείρηση που χρεοκοπεί και έχει ανάγκη από την επέμβαση της μητρικής εταιρείας.

ΤΣΑΟΥΣΑ "ΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΠΟ ...ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ"Διαβάζοντας το γνωστό κείμενο που κυκλοφορεί για τον Πέτρο Κωστόπουλο με τίτλο "Η γλίτσα του νεοπλουτισμού" ένιωσα παράξενα.

Παράξενα, που ο Κωστόπουλος κατάντησε από μαιευτήρας, μουνόπανο, παράξενα, που οι περισσότεροι από όσους κάποτε τον έγλειφαν, σήμερα του πετάνε δυο φορές σκατά στη μούρη.

Παράξενα, που η ελπίδα της κουφάλας πεθαίνει τελευταία ακόμα και τώρα, την εποχή της απόλυτης κατάρρευσης, που αντί να μαζευτούμε όλοι στα λαγούμια μας για περισυλλογή και ανασυγκρότηση, ανοίγουμε τη μασέλα με τους κοφτερούς κυνόδοντες διάπλατα και σκίζουμε σάρκες από την αλλοτινή μας σάρκα.

Ξόδευε λέει ο Κωστόπουλος και ζούσε βασιλιάς στ΄ανάκτορα.

Είχατε δει τα σπίτια όσων δούλευαν για χρόνια στην ΙΜΑΚΟ; Εγώ είχα δει αρκετά και ξέρω.

λύσεις υπάρχουν


απαιτούμε την άμεση αξιοποίηση κτιρίων
του ελληνικού κράτους 
 που βρίσκονται σε χρόνια αχρηστία

ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Το Σάββατο της 28ης Γενάρη και λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης προχώρησε σε μια μαζική παρέμβαση ενάντια στη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων στις γειτονιές μας. Η παρέμβαση αυτή κατά την οποία κολλήθηκαν αφισάκια, μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια ξεκίνησε από την πλατεία Κανάρια και δια μέσου της οδ. Φιλίας των λαών και της λεωφ. Ειρήνης κατέληξε στην κεντρική πλατεία (και στις δύο πλατείες βρίσκονται σε περίοπτη θέση 2 ενεχυροδανειστήρια / ένα τρίτο βρίσκεται ενδιάμεσα αυτών επί της λεωφ. Ειρήνης).

…απέναντί τους αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη  και την «από τα κάτω» οργανωμένη,  συλλογική κι ανυποχώρητη δράση μας ενάντια σε όσους μας καταληστεύουν τη ζωή.

> ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Αν δε γκρεμίσεις τον κόσμο που εσύ έχτισες, θα θαφτείς στα συντρίμια του…


Σλάβοι Ζίζεκ: Η εξέγερση της μισθωτής μπουρζουαζίας

Πώς έγινε ο Μπιλ Γκέιτς [Bill Gates] ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ; Ο πλούτος του δε σχετίζεται με το κόστος παραγωγής των προϊόντων της Microsoft: δεν είναι αποτέλεσμα παραγωγής λογισμικού σε χαμηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές του ή πιο επιτυχημένης “εκμετάλλευσης” των εργαζομένων του (η Microsoft πληρώνει τους διανοητικά εργαζόμενούς της ένα σχετικά υψηλό μισθό). Αν ήταν έτσι, η Microsoft θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό: οι άνθρωποι θα επέλεγαν ελεύθερα λογισμικά όπως το Linux, που είναι το ίδιο καλό ή και καλύτερο από τα προϊόντα της Microsoft. Εκατομμύρια άνθρωποι αγοράζουν ακόμα το λογισμικό της Microsoft, επειδή η ίδια έχει επιβληθεί σαν ένα σχεδόν καθολικό πρότυπο, πρακτικά μονοπωλώντας το πεδίο, ενσάρκωση αυτού που ο Μαρξ αποκαλούσε “γενική διάνοια” , εννοώντας τη συλλογική γνώση σε όλες τις μορφές, από την επιστήμη ως την πρακτική τεχνογνωσία. O Γκέιτς ιδιωτικοποίησε ουσιαστικά μέρος της γενικής διάνοιας και έγινε πλούσιος από την ιδιοποίηση του μισθώματος που επακολούθησε.

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ»

ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε.
Του JOHAN VAN OVERTVELDT*
Το ευρώ αγωνίζεται να επιβιώσει. Πάνω από μια δεκαετία τώρα, οι πολιτικοί ηγέτες αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις των οικονομολόγων για τα δομικά ελαττώματα της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης. Σήμερα ηΕλλάδα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αντιμετωπίζουν μια οξύτατη οικονομική κρίση, ενώ η Ισπανία, η Ιταλία και το Βέλγιο ακολουθούν κατά πόδας στον ίδιο δρόμο. Η γενική ατμόσφαιρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι γεμάτη αβεβαιότητα και φόβο για το μέλλον. Τα κράτη μέλη του ευρώ πρέπει να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού αν θέλουν να επιζήσει η νομισματική ένωση, αλλά οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης δεν έχουν ενεργήσει αποφασιστικά σε αυτόν τον τομέα.
Οι οικονομικές αγορές «δεν κατανοούν το ευρώ», ισχυρίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2010. Η Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, και νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρατήρησε σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη μερικές μέρες νωρίτερα ότι «Η Ευρώπη είναι δυσνόητη για τις αγορές».

Πολιτικοί on sale

Οι πολιτικοί μετεξελίχθηκαν πρωτίστως σε εκφραστές των ισχυρών ξένων κέντρων. Ορισμένοι μπήκαν στο payroll των πολυεθνικών και πολλοί περισσότεροι εξαρτήθηκαν από τα συμφέροντα αφενός μιας χούφτας επιχειρηματιών στους οποίους έχουν παραχωρηθεί σκανδαλωδώς τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια και αφετέρου μιας γραφειοκρατίας αποτελούμενης από στελέχη υπουργείων, υπηρεσιών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πράσινων και μπλε συνδικαλιστών μέσω των οποίων καθηλώθηκε το εργατικό κίνημα, μεσοαστών ελεύθερων επαγγελματιών που ευημερούν φοροδιαφεύγοντας, πανεπιστημιακών που διορίζονταν σε συμβούλια και θέσεις εξουσίας ή επωφελούνταν από κερδοφόρα προγράμματα κ.λπ.

Οι πολίτες με ήθος και οι διανοούμενοι με συνέπεια αγνοήθηκαν, δυσφημίστηκαν και λοιδωρήθηκαν.

Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ έλεγε στους συντρόφους του...

..ότι την ιστορία θα την γράψουν οι νικητές για αυτό λοιπόν δώστε όλη σας την ενέργεια στον αγώνα γιατί εάν ηττηθούμε θα μας διαγράψουν από την ιστορία. Σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ!!
 

Μην περιμενεις να σε καλεσουν για..ΝΑ ΠΑΣ!

Μπορεις και ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ να κατεβεις σημερα (13.00) εκει που θα βρισκονται κλεισμενοι οι πλεον ακαταληλοι και επικινδυνοι ανθρωποι για να αποφασισουν για τη ζωη σου.
Γιατι αν περιμενεις να σε καλεσουν...ατυχησες.

Γιατι μην ξεχνας οτι σημερα ειναι κυριακη και αργια.

Και ολοι αυτοι που καιγονται για το καλο σου σημερα ΑΡΓΟΥΝ (χαρακτηριστικα).

Αυριο βεβαια αυτοι οι ιδιοι μπορει να απεργουν. 

Αλλα τοτε ισως να ειναι αργα!


Δευερα - Παρασκευη οι αγωνες τους.


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΓΕΙ.
(Με μια μικρη εξαιρεση της Κυριακης των εκλογων.)

Γι αυτο σου λεω μην περιμενεις να σε καλεσουν....


    ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΣ!!!
 

Μπορεί να φταίνε τα φεγγαρια ή και οι καλικάντζαροι

 Αλλά  ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν θα ομολογήσουν ότι φταίει το σύστημα.
 Κρίση!
Τι διάβολο είναι αυτή η κρίση από που έρχεται και που πάει;
Τι την προκάλεσε;
Υπάρχει κάτι που  να μπορεί να την καταστείλει;
Είναι αναγκαίο άραγε να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα; 
Δεν φτάνει η βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας;
Δεν είναι αρκετό το ότι αυτή την στιγμή εξοντώνουν κυριολεκτικά την ζωή μας;
Όχι,δεν είναι αρκετό να βιώνουμε και να αγανακτούμε με  τα αποτελέσματα της κρίσης.
Αν δεν μάθουμε τι είναι αυτό που την  προκαλεί,δεν είναι δυνατόν να την αντιμετωπίσουμε.
Είναι όπως όταν  έχεις αρρυθμίες,αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που τις προκαλεί δεν μπορείς να τις αντιμετωπίσεις.
Μπορεί μάλιστα να παίρνεις λάθος φάρμακα και αντί να τις καταστείλεις, να κάνεις ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στον οργανισμό σου.
Να υποστείς "ανήκεστον βλάβην"

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών» για την 2η Επέτειο της Αγροτικής Λαϊκής Εξέγερσης Τρικάλων του 1925

 Βάιος Φασούλας
Εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» για την 2η Επέτειο του 1925, η οποία μετά από 87 ολόκληρα χρόνια από κείνη την αποφράδα για την Τρικαλινή κοινωνία ημέρα της 2ας Φεβρουαρίου του 1925· μια ημέρα «άχρωμη» για την τοπική ιστορία· μια ημέρα για την οποία ο συντοπίτης μας Ναύαρχος ε. α. κ. Νίκος Γκόγκος προ δέκα περίπου χρόνια ξεκίνησε την αναζήτηση αναποδογυρίζοντας όλα τα παλιά κλειδωμένα σεντούκια, για να συνεχίσει το έργο της αναζήτησης η «Πρωτοβουλία Πολιτών», η οποία έβγαλε στην επιφάνεια και ανέδειξε την ξεχασμένη Αγροτική-Λαϊκή Εξέγερση των Τρικάλων του 1925, προκειμένου να την ανασύρει απ’ τη λήθη.

Οι πολυεθνικές κυβερνούν τον κόσμο

147 πολυεθνικές κυβερνούν τον κόσμο!
Ποιος κυβερνά τον κόσμο; Το κλασικό και σχεδόν γραφικό αυτό ερώτημα, που σε κάθε εποχή δέχεται διαφορετικές απαντήσεις, έχει την απάντησή του και στις μέρες μας: μόλις 147 επιχειρήσεις!
Μπορείτε να απαντήσετε και 737 επιχειρήσεις, καθώς οι 147 πρώτες ελέγχουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι 737 (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι 147) ελέγχουν το 80% της οικονομίας του πλανήτη! Είναι απίστευτη πραγματικά η συγκέντρωση του κεφαλαίου και η αλληλοδιασύνδεση των κολοσσιαίων επιχειρήσεων που κυριαρχούν στην υδρόγειο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ-Τα χρονια της θυελλαςΤα χρόνια της θύελλας είναι ο τίτλος μίας ελληνικής πολεμικής κινηματογραφικής ταινίας, του 1984, σε σκηνοθεσία και σενάριο Νίκου Τζίμα, και πρωταγωνιστές τους Μάνο Κατράκη, Τίτο Βανδή, Χρήστο Καλαβρούζο, Μιχάλη Σταματάκη, Κατερίνα Κουτρουβίδα και Μενέλαο Ντάφλο.
 

Η Τρόικα βάζει φυλακή όλο το Έθνος !

Κατ' απαίτηση της Τρόικα, η ελληνική κυβέρνηση και δη ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρός της κ. Βενιζέλος, σχεδόν πρόθυμα, αποδέχθηκε τον αποκλεισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, κυρίως επαγγελματιών, από τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Η Τρόικα κατεβάζει το....


Νάτοι οι Τρομοκράτες

Οπως κάθε φορά, έτσι και τώρα...
...σε κάθε "κρίσιμη" φάση...
...πριν από ένα "πακέτο" ή μιά "δόση"...