#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΕΡΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!


Ακόμη μια προδοσία του Γ.Παπανδρέου σε βάρος του λαού και της χώρας. Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Μητρόπουλος. ο Παπανδρέου έχει ήδη συναινέσει από το Μνημόνιο 1 για την τοποθέτηση επιτρόπου-υπερπρωθυπουργού επί των δημοσιονομικών!
Έχει ήδη συμφωνήσει να προϊσταται επίτροπος-γκαυλάϊντερ, όλων των υπουργών και του ίδιου του Έλληνα Πρωθυπουργού, έχοντας τη δυνατότητα να προβάλει βέτο στον Προϋπολογισμό!
Ο Γ. Παπανδρέου παρέδωσε εν γνώσει του την Ελλάδα στα χέρια των δανειστών, πίσω όμως από την πλάτη του λαού! Όπως μάλιστα αποδεικνύεται σήμερα, προσυπέγραψε την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας συμφωνώντας στην εγκατάσταση Γερμανού υπερ-πρωθυπουργού, που θα μπορεί να κατάσχει τα έσοδα του κράτους υπέρ των τοκογλύφων!


Για το ελληνικό χρέος μίλησε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία.


Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρέος στο έξαλλα ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αυτιά του.

Spiegel : Κύριε Ritschl, η Γερμανική κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία στο θέμα της Ελλάδας, στη λογική «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε». Κρίνετε δίκαιη αυτή τη συμπεριφορά;

Ritschl : Όχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και το ρόλο του «Δασκάλου της Ευρώπης» η Γερμανία τα χρωστάει… στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον Α΄ αλλά και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το ξεχνούν όλοι.


Spiegel : Θα μας πείτε τι ακριβώς συνέβη τότε;

Τρικομματικό θεατρικό παιχνίδι

 Π. Λαφαζάνης: "Τρικομματικό θεατρικό παιχνίδι στη Βουλή, νέα ληστεία σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των εργαζόμενων, καταστροφική επίθεση στο περιβάλλον" 1/2/2012Το Βατοπέδι σε νούμερα
Το Βατοπέδι σε νούμερα Β’ Μέρος - Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 23:00 μμ 


Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ

Ένα εκατομμύριο κοστολογεί ο Εφραίμ τις αποκαλύψεις της Πανδώρας

Αγωγή με την οποία ζητά την καταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ, έκανε ο Εφραίμ για το σύνολο των δημοσιευμάτων του Κώστα Βαξεβάνη. Η αγωγή που αναφέρεται ακόμη και σε δημοσιεύματα πριν από 3 χρόνια, φτάνει τις 48 σελίδες και υποστηρίζει πως έχει συκοφαντηθεί, ενώ έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψή του. Αν και η αγωγή δεν μπορεί να σταθεί νομικά, αφού όσα έχουν γραφτεί στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα, δύο πράγματα είναι σημαντικά.
Πρώτο:δεν γίνεται αγωγή και στα μέσα ενημέρωσης που φιλόξενησαν τις αποκαλύψεις (ALPHA,NET,ΕΠΙΚΑΙΡΑ,www.koutipandoras.gr κλπ) αλλά μόνο στον Κώστα Βαξεβάνη.

ΤΟ ΕΙΠΑ ΤΟ 1983, ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…


Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
Ούτε το Μνημόνιο, ούτε οι δανειακές συμβάσεις είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας…
Ούτε δυσθεώρητο χρέος, ούτε η βαθιά ύφεση, ούτε ακόμα και εκείνη η κατοχική κυβέρνηση του ημιπαράφρονα μειοδότη πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου κι αυτή ακόμα η θλιβερή συγκυβέρνηση της «παράδοσης της χώρας» του δοτού τραπεζοϋπάλληλου…
Το μεγάλο και ανυπέρβλητο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η πολτοποίηση της συνείδησης του δηλητηριασμένου με το δηλητήριο του άκρατου ατομισμού και του με κάθε τρόπο ανελέητου κυνηγιού του χρήματος, ελληνικού λαού, που επέβαλε και ανακήρυξε ως κυρίαρχο ήθος ο «Μέγας εκμαυλιστής» του Ελληνικού λαού, Ανδρέας Παπανδρέου…

Ένα σπίτι για κάθε άστεγο…είναι αυτονόητο δικαίωμα!

Η ακραία κατασταλτική αντιμετώπιση του Δημάρχου Αθήνας και τέως Συνηγόρου του Πολίτη Γ. Καμίνη σε βάρος των αστέγων και των πολιτών που κινητοποιήθηκαν υπέρ των αστέγων  έφερε στο προσκήνιο την βάρβαρη αντιμετώπιση σε βάρος της ζωής  χιλιάδων ανθρώπων που επιφυλάσσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και οι διαχειριστές των πολιτικών της Τρόικα και του Μνημονίου. Έστειλαν την Αστυνομία σε βάρος της συνέντευξης τύπου που οργάνωσε η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» την Δευτέρα 30/1 ενώ χθες έστειλαν τα ΜΑΤ να εκκενώσουν το κλειστό κυλικείο του Πνευματικού Κέντρου Αθήνας.

Μια πολύ σωστή και σημαντική πρόταση του ΚΑΖΑΚΗΧθές, ο Καζάκης, πρωτοδιατύπωσε και σήμερα επανέλαβε μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρόταση (στο “ράδιο εννέα”):
Κάλεσε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, από τον Καμμένο μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να συντάξουν, από κοινού, μια επιστολή την οπόια θα απευθύνουν προς Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ με το εξής πολύ απλό και αποφασιστικό περιεχόμενο: 

Είμαστε η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και απευθυνόμαστε προς εσάς για να ξεκαθαριστεί ότι δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις αυτής της παράνομης κυβέρνησης και αυτού του κοινοβούλιου που είναι αναντίστοιχο με τη λαικη θέληση τυχόν παράνομες αποφάσεις αυτών των θεσμών δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωριστούν από εμάς και από τον ελληνικό λαό
ο Καζάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι όλοι αυτοί που θα συνυπογράψουν την επιστολή αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκασμένοι να συμφωνήσουν σε τίποτα άλλο πολιτικά. παρά μόνο σε αυτό: να μπει άμεσα ένα στοπ στην πορεία καταστροφής που ακολουθείται.

η πρόταση Καζάκη, είναι η σημαντικότερη συγκεκριμένη πολιτική πρόταση που έχει κατατεθεί εδώ και καιρό.

ΑΡΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


Η πολιτική εκμετάλλευση του δημόσιου χρέους από τους διεθνείς τοκογλύφους, τους εγχώριους υπαλλήλους της Τρόϊκας και τη διορισμένη κυβέρνηση των τραπεζιτών για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, η δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών των Ελλήνων πολιτών και την συστηματική εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, βαδίζει ταχύτατα προς την πιο καταστροφική για τον λαό λύση του δράματος που βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια.

Οι σημερινές συνθήκες κοινωνικής και πολιτικής πόλωσης, η αναστολή ορισμένων άρθρων του Συντάγματος (που έτσι κι αλλιώς έχει καταντήσει κουρελόχαρτο), η περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και τη νομιμοποίηση της πιθανής καταστολής των κοινωνικών αντιδράσεων, δείχνει πλέον κάτι περισσότερο από πιθανή.

Ντρέπομαι γιατί δεν μπόρεσα να σηκώσω από τον καναπέ συνέλληνες...

Ντρέπομαι γιατί η γυναίκα του σημερινού " Έλληνα" Πρωθυπουργού δεν μιλάει Ελληνικά!
Ντρέπομαι γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπηρετεί την Τριμερή Επιτροπή και όχι την Ελλάδα
Ντρέπομαι γιατί η κυβέρνηση είναι υποχείριο της τρόϊκα...
Ντρέπομαι γιατί εκλεγμένοι εκπρόσωποι της χώρας επιτρέπουν στην Μέρκελ να μας συμπεριφέρεται σαν νέος Χίτλερ.
Ντρέπομαι γιατί ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκδικούν το κατοχικό δάνειο.
Ντρέπομαι γιατί η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να ορίσει την ΑΟΖ.
Ντρέπομαι γιατί ξένοι ορίζουν το εισόδημά μου και τη ζωή μου.
Ντρέπομαι γιατί 'Έλληνίδες" και "¨Ελληνες" αλλοιώνουν την ιστορία και την γλώσσα μας.
Ντρέπομαι για το σάπιο-ενδοτικό πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά.
Ντρέπομαι γιατί δεν μπόρεσα να σηκώσω από τον καναπέ συνέλληνες για να πετάξουμε όλους τους παραπάνω στην θάλασσα!

Ντρέπομαι γιατί αρκέστηκα μόνο να μουτζώνω τους κλέφτες

"Είμαστε παιδιά που δεν το βάζουμε κάτω..."

Το πάνελ των ομιλητών: Γ. Κασιμάτης, Μ. θεοδωράκης, Δ. Τσακνιάς (συντονιστής), Μ. Γλέζος
Με βασικούς στόχους την αντίσταση και τη ριζική αλλαγή του συστήματος που εκτρέφει κυβερνήσεις σαν τις σημερινές, αλλά και την αλληλεγγύη, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Γιώργος Κασιμάτης παρουσίασαν χθες την πρωτοβουλία τους για τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού κινήματος με την επωνυμία Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛΑΔΑ). Υπογραμμίζοντας πως η συγκρότηση ενός πλατιού κινήματος αντίστασης “αποτελεί εθνική ανάγκη”, οι τρεις άνδρες σημείωσαν πως βιώνουμε “μια μεγάλη εθνική τραγωδία”, ενώ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, τόνισαν ότι “είμαστε παιδιά που δεν το βάζουμε κάτω”.

Αλυσίδες στο λαιμό...

Αλυσίδες στο λαιμό... και στο χέρι αριθμό...


Επείγουσα εγκύκλιο απέστειλε ο πρωθυπουργός 
στους υπουργούς τους, τους περιφερειάρχες, δημάρχους και 
διευθυντές α΄βάθμιας εκπαίδευσης.
 Με την πρωθυπουργική εγκύκλιο καλούνται οι παραπάνω να 
συντονιστούν και να υλοποιήσουν άμεσα το Σχέδιο "Τελική Λύση".
 Το Σχέδιο προβλέπει την άμεση σφραγιδοποίηση όλων των 
κατοίκων της χώρας

"ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!

Στοιχεία - κόλαφος της αγροτικής παραγωγής για τους ξενοκίνητους μνημονιολάγνους!
Τέλος στην φημολογία ότι οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού έβαλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες της φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι κύκλοι ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για να θρέψει τον ελληνικό λαό.

Επαγγελματίες Υποκριτές

Εγεννήθη σε ορυχείο από μπαμπά κομμουνιστή,
περηφανεύεται από καιρό η Αννούλα η ντερμπεντέρισα...
Η Αννούλα μας.


Ελαβα δήλωση σύμφωνα με την οποία...
το ορυχείο και ο κομμουνισμός...ουδεμία ευθύνη/σχέση
έχουν με την Αννούλα!!
Την Αννούλα της φωτοτυπίας, της ασιτίας
και της τρικλοποδιάς!!
(και του νεοφιλελευθερισμού).

ΔΕΘ για ένα τσουβάλι πατάτες!

Ας δοκιμάσουμε την εκβιαστική λύση!

Σε όλες τις πολιτικές δημοσιεύσεις που σχίζουν ιμάτια για την κατάσταση και την πρακτική που ακολουθούν τρόικα και πολιτικό σύστημα η απάντηση είναι μία:

Ή αντιδρούμε άμεσα ή συνεχίζουμε την παθητική ανοχή μας αλλά με πλήρη πρακτική αποχή απο εφορίες - διατάγματα - νομικές υποχρεώσεις, με απόλυτη απαξίωση του συστήματος ώστε το σύστημα να μην έχει τρόπο να συνεχίσει την λειτουργία του.

Εχουμε αποδεχτεί την συνέχιση της ζωής μας μέσα σε αυτό όπως τα διεθνή και τοπικά λαμόγια το απαιτούν με τους δικούς τους όρους (κέρδη δικά τους - ζημίες δικές μας) και όσο λειτουργούμε μέσα σε αυτό, τόσο οι μάγκες θα εκτρέπονται απο την λογική και την τιμιότητα και θα πορεύονται στην εκμετάλευση και την κλοπή.

...ο σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων καπιταλιστών

Όταν οι ηγέτες δεν είναι νενέκοι του ΔΝΤ!


Στον Ισημερινό υπογράφτηκαν -παρά τις διεθνείς πιέσεις- νέες συμφωνίες από τον πρόεδροRafael Correa για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τον οποίο λυμαινόταν με αποικιοκρατικές συμβάσεις οι ΗΠΑ και οι 7 αδελφές…
Τώρα το πετρέλαιο ανήκει στο λαό του Ισημερινού με ποσοστό 95%, ενώ πριν 5 χρόνια ήταν το αντίθετο!
Αυτή είναι η αλλαγή εποχής που ζει ο Ισημερινός με λαϊκό ηγέτη κι όχι νενέκο υπάλληλο του ΔΝΤ τον...
Rafael Correa, για την οποία νοιώθει περήφανος ο λαός του!
Τώρα γιατί οι σοσιαλιστές ηγέτες της Λατινικής Αμερικής σνομπάρονται από την «Σοσιαλιστική» Διεθνή που προτιμάει να έχει στις τάξεις της σοσιαΛΗΣΤΕΣ και δικτάτορες, ή δολοφόνους σαν τον σιωνιστή εγκληματία Μπάρακ, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…
Στην Ελλάδα της τρόικας και του ΔΝΤ που θα ανήκει ο ορυκτός πλούτος της χώρας;


 

Ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός ή μια επαναλαμβανόμενη δυστοπία;


Έπειτα από τις πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας για ουσιαστική παραχώρηση κάθε δικαιώματος ελέγχου των δημοσιονομικών του Ελληνικού κράτους και την αντικατάσταση των κυβερνήσεων Γ.Α.Παπανδρέου και Σ.Μπερλουσκόνι από τους τεχνοκράτες Λ.Παπαδήμο και Μ.Μόντι με πραξικοπηματικό τρόπο, φαντάζει οξύμωρο να μιλάμε ακόμη για λειτουργία έστω και της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» στον Δυτικό κόσμο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η οικονομία αποτελεί το μοναδικό ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο τις πολιτικές ηγεσίες αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των ίδιων των πολιτών κάθε χώρας. Μέχρι πρόσφατα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τις νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις ν’ αδιαφορούν πλήρως για τα πραγματικά προβλήματα, αθετώντας τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και εφαρμόζοντας μια ακραία Νεοφιλελεύθερη πολιτική εκφραζόμενη από τα πιο αντιδραστικά μέτρα, την οποία επιχειρούσαν να επιβάλουν παραβιάζοντας όλες τις πολιτικές ελευθερίες. Αλλά ακόμα και τότε υπήρχε η επίφαση της αιρετότητας των κυβερνώντων μέσα από το θεσμό των «εθνικών εκλογών». Ο μύθος αυτός – ίσως ο τελευταίος που είχε απομείνει στο ιδεολογικό οπλοστάσιο του αντιπροσωπευτικού «δημοκρατικού» συστήματος – σήμερα έχει καταρριφθεί και είναι αδιανόητο να θεωρούμε πως ζούμε σε οποιουδήποτε είδους δημοκρατία.

Αφήστε μας να χρεοκοπήσουμε!


  Άρθρο Ε. Φράγκου
Είναι πλέον καθαρό ότι οι «αδελφοί μας ΓΕΡΜΑΝΟΙ, οι του ΔΝΤ και οι φίλοι τους», με τα μέτρα που επιδιώκουν να επιβάλουν, δεν φροντίζουν μόνο για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας αλλά και για την βιολογική εξόντωση  των Ελλήνων.  Θα τους αφήσουμε να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση και την τελική υποδούλωσή μας; Σήμερα με την υπόθεση του Διστόμου ακούσαμε για μια ακόμη φορά ότι ο κύριος Σημίτης υπέγραψε  την παραίτηση της Ελλάδας από τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.  Αν αυτό ισχύει, που κατά τα φαινόμενα ισχύει, δεν θα το σύρει στα δικαστήρια κανείς;  Πρόκειται περί εσχάτης προδοσίας!  Θα μείνει ατιμώρητος;
Όλα επιτρέπονται λοιπόν στην Ελλάδα;  Αντιπρόεδροι που είπαν δεν πειράζει θα την πάρει ο άνεμος τη σημαία.  Υπουργοί που αφού σκόρπισαν θάνατο στην Ελλάδα επιβραβεύτηκαν με το ΠΕΧΩΔΕ.  Εύγε μας….

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Χτύπημα από τους ANONYMOUS

Ολοι σημερα στους δρομουςΑΙΣΧΟΣ! ΥΠΕΡ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!

ΩΡΑ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Για άλλη μια φορά το Διεθνές Δικαστήριο τηςΧάγης επιβεβαίωσε το «στημένο» και βρώμικο ρόλο του.
Αλλά τι να κάνει η Χάγη όταν είχε προηγηθεί ηπολιτική και δικαστική Ελλάδα, η οποία είχεπεριφρονήσει το δίκιο των θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας και τα καταδίκασε για δεύτερη φορά!
Η Ιταλία παρέβη τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Γερμανία (!) επιτρέποντας τη διεξαγωγή δικαστικών διαδικασιών με αντικείμενο την καταβολή αποζημιώσεων από το Βερολίνο προς τα θύματα ναζιστικών εγκλημάτων, αναφέρεται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ


  Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Στην Πολωνία οι νεκροί από το κρύο ξεπερνούν τους 30...

Πάνω από 60 οι νεκροί στην Ουκρανία, περισσότεροι από 1.000 οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία λόγω υποθερμίας, πάνω από 40.000 εκείνοι που τις τελευταίες μέρες του χιονιά εκλιπαρούν για λίγη ζεστασιά και λίγο φαγητό στα κέντρα αστέγων της χώρας...

Στη Ρουμανία οι νεκροί έφτασαν τους 22, οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τους 360...

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία. Αφορούν - μόνο - τα καταγεγραμμένα περιστατικά...

Θέσεις για το σύγχρονο «κράτος έκτακτης ανάγκης»

Του Δημήτρη Μπελαντή
* Το σύγχρονο «Κράτος Έκτακτης Ανάγκης» αποτελεί μια οξυμένη μορφή της μεταδημοκρατικής-νεοφιλελεύθερης μορφής κράτους (Κόλιν Κράουτς, 2006)  ως ειδικότερης εκδήλωσης του μονοπωλιακού αστικού κράτους. Ήδη στην μεταδημοκρατική μορφή κράτους (από το 1980 μέχρι και σήμερα), παύουν να διακρίνονται τα προγράμματα των αστικών κομμάτων εξουσίας ως καθαρές εναλλακτικές των μορφών ενσωμάτωσης των λαϊκών και μικροαστικών στρωμάτων στον αστικό συνασπισμό εξουσίας – με την έννοια ενός πιο νεοφιλελεύθερου πόλου από τη μια, και ενός πιο φιλοκοινωνικού-σοσιαλδημοκρατικού πόλου από την άλλη. Πρόκειται  πλέον για μια μεταηγεμονική μορφή. Στην μεταδημοκρατική μορφή κράτους παύει, επίσης, να λειτουργεί η ηγεμονία μέσα από την παραχώρηση «δικαιωμάτων» και ικανοποίηση άμεσων συμφερόντων των λαϊκών τάξεων. Η μεταδημοκρατική μορφή αρχίζει στις αρχές της δεκαετίας 1980 (στην Ελλάδα μετά το 1989). Παύουν, λοιπόν, να υφίστανται κλασικές προγραμματικές διαφορές των κομμάτων εξουσίας, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην κλασική κεϋνσιανή-φορντιστική περίοδο.

Μια άδικη απόφαση

Γράφει ο mitsos175
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε τη Γερμανία στη διαμάχη της με την Ιταλία για τις αποφάσεις σχετικά με τις ναζιστικές θηριωδίες στο Δίστομο….
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης τα ιταλικά δικαστήρια παραβίασαν το δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας, εγκρίνοντας κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου για να αποζημιώσουν τις οικογένειες των θυμάτων τουναζισμού στην Ιταλία, αλλά και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου….
To Δικαστήριο επισημαίνει μάλιστα ότι η Ελληνική Νομολογία είναι αντίθετητελικά στα επιχειρήματα της Ιταλίας.

Οι λόγοι που το Διεθνές Δικαστήριο πήρε αυτή την απόφαση είναι εντελώς άλλοι με αυτό που είπαν επίσημα.
Το Διεθνές Δικαστήριο συγκροτείται από 15 δικαστές που εκλέγονται για 9 έτη από το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση τουΟΗΕ.

Σήμερα δεν πρέπει να είναι μόνο οι αναρχικοί στους δρόμους


Σήμερα, Σάββατο 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση ενάντια στο καθεστώς εκτάκτου εθνικής ανάγκης που έχουν επιβάλει τα ντόπια και ξένα αφεντικά. Δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο κατάλληλο timing για μια τέτοια διαδήλωση, αφού το μεσημέρι της ίδιας μέρας Παπαδήμος και αρχηγοί των συγκυβερνώντων κομμάτων θα έχουν μία πολύ σημαντική σύσκεψη: με την απειλή της χρεοκοπίας, αποζητείται η απόλυτη μετατροπή μας σε σκλάβους. Σε μας ωστόσο η απειλή τους δεν πιάνει. Το αναρχικό σύνθημα αντίσταση-αλληλεγγύη-αξιοπρέπεια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι πιο πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Ξανακόβουν το "Κουτί της Πανδώρας" εξαιτίας του Εφραίμ! Ο Ταγματάρχης στη Συγγρού για την εκπομπή του Βαξεβάνη!...


Επιχειρούν ξανά να κόψουν την εκπομπή του Βαξεβάνη εξαιτίας του Εφραίμ;
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος ετοίμασε μια συγκλονιστική συνέχεια του πρώτου επεισοδίου η οποία δείχνει ξεκάθαρα την εμπλοκή πολιτικών προσώπων-τέως υπουργών κλπ.
Σήμανε συναγερμός στη Συγγρού και έσπευσε ο Ταγματάρχης να τους δώσει γη και ύδωρ-δηλαδή να τους υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια της εκπομπής-με την ελπίδα πως θα συνεχίσει να διοικεί το κρατικοδίαιτο μαγαζί και  μετά τις εκλογές.

Ταξική τύφλωση

Δημοσιεύτηκε επιστολή που υπογράφουν οι λεγόμενοι "κοινωνικοί έτεροι" προς τον πρωθυπουργό.

Είναι πραγματικά δύσκολο να χρεώσεις ταξική προδοσία στα τσιράκια που η εργοδοσία έχει διορίσει να καμώνονται τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στα στημένα τραπέζια διαλόγου. Κι αυτό γιατί η ταξική προδοσία, προϋποθέτει να είσαι δεξιός, πουλημένος, εξαγορασμένος αλλά εργάτης, βρε αδερφέ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ταξική συνεργασία. Καθήσανε στο ίδιο τραπέζι, οι αστοί που έχουν αναλάβει να εκφράσουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, με τους αστούς που έχουν αναλάβει να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας από τυχόν "ασύμμετρες" εργατικές απειλές. Αυτό είναι όλο.

Στο τρομοκρατικής εμπνεύσεως, λοιπόν, κείμενο τους οι κύριοι αυτοί, αναφέρουν: