#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Κοράκια στους αιθέρες


Από μένα καλύτερα τάχουν πεί οι ποιητές. Πριν καταπλακωθούν και αφανισθούν από τα δώρα των Δαναών. Και ακόμη καλύτερα οι εκ-ποιητές. Με τα έργα τους αλλά και τους λόγους τους. Οσάκις αποφασίσουν να εκφωνήσουν τα παραγγέλματα των πατρώνων τους. Και αφού οι πρώτοι εξέλιπαν, μένει ν' ακούσουμε προσεκτικά τους δεύτερους.
Τον εκποιητή - λοιπόν - που λές εσύ προδότη, εγώ τον λέω ανδρείκελο. Μισθοφόρο εκτελεστή. Εισβολέα και συνάμα ράμπο-ολετήρα μιας χώρας που ασφαλώς και δεν είναι δική Του. Ο προδότης προδίδει τη χώρα του. Ο μισθοφόρος δεν έχει γεννηθεί για να προδίδει τ' αφεντικά Του. Του δικού μας μισθοφόρου χώρα και πατρίδα είναι τα εργαστήρια του αφανισμού λαών και χωρών. Είναι οι παράδεισοι και τα καταφύγια των μαχητών της εξολόθρευσης, που για μια στιγμή ξαποσταίνουν και ξανά σε κάποια άλλη χώρα εφορμούν.
(Πάρτε για παράδειγμα την κυρία Ξαφά. Ιέραξ των αιθέρων. Από Λατινική Αμερική, Ινδική Χερσόνησο, Ελλάδα και ξανά πίσω και από την αρχή. Και τούτον εδώ που τον είχαμε μονάκριβο σοφό και τον δανείσαμε να φροντίζει τα δάνειά μας. Συνωστισμός κορακιών, λοιπόν, στους αιθέρες).

Ψάχνοντας στα σκουπίδια … για δουλειά

Το 2001 ήταν εικόνα στα ντοκιμαντέρ που αναφέρονταν στην κρίση της Αργεντινής. Οι  cantoneros , οι άνθρωποι που κατά χιλιάδες μάζευαν χαρτιά και ανακυκλώσιμα υλικά στους δρόμους του Μπουένος Άιρες προκειμένου να τα πουλήσουν και να βγάλουν χρήματα, αποτέλεσαν το σύμβολο της εξαθλίωσης. Δέκα χρόνια μετά , η ίδια εικόνα έγινε καθημερινό στιγμιότυπο στους δρόμους της Αθήνας που όλο και περισσότερο μοιάζει με λατινοαμερικάνικη πρωτεύουσα. Οι «άνθρωποι με τα καροτσάκια» που ψαρεύουν ένα μεροκάματο στους μπλε κάδους και τις χωματερές είναι το έμβλημα της ελληνικής κρίσης.

Τα «κοκκινάδια» των όψιμων αντιστασιακών


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Η «αντιστασιακή» ρητορεία των μετόχων της συγκυβέρνησης και των... συνοδοιπόρων τους, από τον πρωθυπουργό μέχρι τα κανάλια, με αφορμή τη γερμανική επιθυμία περί ξένου επιτρόπου για τον προϋπολογισμό, ήταν μοιραίο να κρατήσει μόνο λίγες ώρες. Το ίδιο και οι «κόκκινες γραμμές», με τις οποίες οι συγκυβερνώντες «εξόπλισαν», υποτίθεται, τον Παπαδήμο για να διαπραγματευτεί και με την τρόικα και στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Με μια μόνο δήλωσή του ο Παντελής Καψής φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι: «Ελπίζω να μην χρειαστεί να αποφασίσουμε πάνω σε αυτό (σ.σ.: μισθοί, συμβάσεις και άλλα τέτοια ενοχλητικά), αλλά, όταν έρθει η στιγμή, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, με επίγνωση όλων των συνεπειών μας. Δεν είναι απλά ζητήματα. Αυτό συμφωνήθηκε:

Η ΕΛΕ δικαιώθηκε..............με το PSI

 Χωρίς σχόλια....οι υπογραμμίσεις δικές μας
Λ.Βατικιώτης: «Το PSI δικαίωσε την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»
«Λεόντιος συμφωνία υπέρ τραπεζών το PSI»

Ο κ. Βατικιώτης χαρακτηρίζει “λεόντιο συμφωνία υπέρ των τραπεζών και κατά του ελληνικού κράτους” το σχεδιασμό της τρόικας. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όμως “δεν θα τη βγάλει καθαρή”, προσθέτει, καθώς πήρε μόνο μία μικρή παράταση ζωής. Σύντομα θα περάσει στα χέρια των μεγάλων τραπεζικών οργανισμών Γερμανίας και Γαλλίας, “με εξαίρεση ίσως την Εθνική Τράπεζα”. Οι τράπεζες ωστόσο “πρέπει να εθνικοποιηθούν”, τονίζει.

Ηλεκτρονική Καταστολή: Το εμπόριο σκοτώνει το διαδίκτυο


της Κατερίνας Σταυρούλα

Η χρήση του διαδικτύου από τον καθένα αποτελεί την ουσία του μέσου. Η άμεση εμπλοκή του χρήστη είναι στον κόσμο των bytes το κύτταρο του ιστού. Η επιλογή της ορολογίας είναι στρατηγική στη διαμόρφωση της ιδεολογία που διαπερνά και εν δυνάμει διαμορφώνει το διαδίκτυο. Με αυτό ως δεδομένο για να προσεγγίσεις τη δυνατότητα και την προβληματική είναι απαραίτητο ένα σημείο εκκίνησης. Και χαρακτηριστικότερο όλων το αρτικόλεξο www ή World Wide Web που μεταφράζεται περιφραστικά σε Ιστός/Δίκτυο Παγκόσμιου Εύρους.

Σκάνδαλα με ψεύτικους ράβδους χρυσού σε τράπεζες... και η GATA που μυρίστηκε την εμπλοκή Rothchild


"ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός"...
Αν ξεχωρίζαμε κάποια ονόματα οικογενειών, στο βάθος της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας -από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα- για τις απάτες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι βέβαιο πως θα φιγουράριζε ανάμεσα τους σε περίοπτη θέση αυτό της δυναστείας των Rothchild...
Ψεύτικοι ράβδοι χρυσού στην Τράπεζα της Αγγλίας και της Fort Knox των ΗΠΑ

Σύμφωνα με άρθρο της Pakistan Daily, από τις 11 Γενάρη 2010, αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο με επιχρυσωμένες μπάρες χρυσού που κυκλοφορούν εδώ και 15 χρόνια σε μεγάλες τράπεζες χωρών, όπου ανάμεσα σε άλλους εμπλέκεται η γνωστή οικογένεια τραπεζιτών Rothchild, που μαζί με την δυναστεία των Rockefellers είναι οι τρισεκατομμυριούχοι του πλανήτη μας, που εμπλέκονται σε εκατοντάδες μικρά και μεγάλα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται πλέον σταδιακά...

Ε.ΠΑ.Μ. - "Μύρισαν" μέρες Εθνικής Αντίστασης στην Αγία Παρασκευή!
Ανθρωπόμορφες ύαινες με κοστούμια και ταγιεράκια

Μια νύχτα θα 'ρθει από μακριά,
αέρας Πεχλιβάνης
να μην μπορείς να κοιμηθείς,
μόλις τον ανασάνεις
θα 'χει θυμάρι στα μαλλιά,
κράνα για σκουλαρίκια
και μες στο στόμα θα γυρνά,
ρητορικά χαλίκια

  Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης
Οι «ύαινες» θα πλησιάζουν ουρλιάζοντας, κάθε φορά θα ουρλιάζουν και περισσότερο. Θα δείχνουν τα δόντια τους για να σκορπίσουν το τρόμο μα τα κεφάλια τους θα είναι ανθρώπινα και θα φοράνε ακριβά κοστούμια και γραβάτες, οι αρσενικές, και σινιέ ταγιεράκια με μεταξωτά φουλάρια στο λαιμό και στους ώμους, οι θηλυκές. Θα μιλάνε γλώσσες πολλές, γλώσσες όλων των κρατών, όλων των εθνοτήτων, όλων των θρησκειών και όλων των χρωμάτων. Θα μιλάνε τη γλώσσα του λαού, μα και τη γλώσσα του Θεού, τη γλώσσα του χρήματος μα και της φτώχιας. Θα λένε ψέματα που θα μοιάζουν με αλήθειες και από όπου και αν περνάνε θα αφήνουν πίσω τους χήρες και ορφανά. Θα κλαίνε χύνοντας αίμα και όχι δάκρυα, και αντί για καρδιές θα έχουν τραπεζικές  θυρίδες που θα ανοίγουν με κωδικούς και όχι με αισθήματα.  

Μεχρι σήμερα μαθαίναμε πως και γιατί ανεβαίνουν οι τιμές... ήρθε η στιγμή να μάθουμε και πως να τις ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ....


Στις 11/02/2009 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα απαλλοτρίωση στο super market “Γαλαξίας” και στη συνέχεια τα προϊόντα μοιράστηκαν στην τοπική λαϊκή αγορά, με τους παρευρισκόμενους να δείχνουν θετικότατη ανταπόκριση. Για το γεγονός αυτό, τα “έμμισθα σκυλιά των αφεντικών” συλλαμβάνουν 4 άτομα, με μοναδικό κριτήριο ενοχής το ότι βρίσκονταν κοντά στη λαϊκή, και εξαιτίας της προγενέστερης και διαρκούς κοινωνικής και πολιτικής τους δράσης. Αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.
Πράξεις σαν και αυτήν είναι βαθύτατα πολιτικές και εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της αυτομείωσης. Ως αυτομέιωση ορίζονται οι συλλογικές δράσεις που στοχεύουν στη μείωση του κόστους της ζωής μας. Το πρώτο ανάλογο μαζικό κίνημα που έχει παρατηρηθεί ήταν τη δεκαετία του '70 στην Ιταλία όπου οι συνθήκες σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, οδήγησαν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα σε παρόμοιες δράσεις.
Οι συλλογικές αυτές ενέργειες, όπως μαζικές αρνήσεις πληρωμών ( λογαριασμών νερού, ΔΕΗ, διοδίων, εισιτηρίων Μ.Μ.Μ. και νοσοκομείων, χαρατσιών κτλ) , απαλλοτριώσεις super market, μπλοκάρισμα ακυρωτικών μηχανημάτων αστικών μέσων μεταφοράς, επανασυνδέσεις παροχών νερού και ρεύματος, καταλήψεις στέγης κ.α. συντελούν στην αντίσταση κατά της υποτίμησης των ζωών μας.

Ο μεταμοντέρνος Μεσαίωνας ........

 Θα διαθέτει και κολαστήριο και καθαρτήριο.
Μόνον ο παράδεισος δεν θα φαίνεται στο βάθος του ορίζοντα.

 Να μιλήσουμε για μια ταινία;
Μια ταινία που τα πλάνα της γυρίζονται χρόνια τώρα και δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε.

Το σενάριο, οι ρόλοι, τα γυρίσματα,το θέμα που διαπραγματεύεται,οι πρωταγωνιστές και θεατές............
Πάμε να μπούμε στο κλίμα των γυρισμάτων ας πούμε για κάποια πλάνα.
Μια μέρα,  από το πρωί αξημέρωτα.
Ντρινννννν...........
Και ανοίγεις τα μάτια έχεις πάθει όβερ ντόουζ.
Που είμαι, που βρίσκομαι, από που έρχομαι και που πάω...και όταν απαντήσεις τα βαθιάς φιλοσοφικής αξίας ερωτήματα, κάνεις κλικ ανοίγεις την τηλεόραση, κάνεις  άλλο ένα κλικ και κοιτάς την ώρα. 
5 το πρωί και σηκώνεις το τηλέφωνο. 

Η λαμπρή καριέρα του Irving Brown, ή ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ΓΣΕΕ

Πηγή: Lenin Reloaded

Λήμμα Wikipedia:
O Irving Brown (Μπρονξ, 1911 - Παρίσι, 1989) ήταν αμερικανός συνδικαλιστής, μέλος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων (AFL) και κατόπιν, της AFL-CIO, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δυτική Ευρώπη και την Αφρική κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, με την ενθάρρυνση σχισμάτων μέσα στα συνδικάτα με στόχο την αντιμετώπιση της κομμουνιστικής επιρροής. Την ίδια στιγμή, όντας πράκτορας της CIA, ίδρυσε το 1962 το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Ελεύθερη Ανάπτυξη της Εργασίας, σε συνεργασία με το πρώην μέλος του Κ.Κ ΗΠΑ και πράκτορα της CIA, Jay Lovestone.
[...]
Ψυχρός πόλεμος

Ανακοίνωση της εταιρείας «Τυποεκδοτική»

Είχαμε προειδοποιήσει ότι με αφορμή την αίτηση της Τυποεκδοτικής για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, θα κλιμακωθεί ο βρώμικος πόλεμος σε βάρος της.

Διάφορα κέντρα, όπως εκείνο που χρησιμοποιεί την ΑΥΡΙΑΝΗ και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, τραβούν μπροστά στην προβοκάτσια με χυδαία και αισχρή παραπληροφόρηση. Εκείνοι που άντλησαν εκατομμύρια από το χρηματιστήριο, που δεν έχουν βάλει από το 2000, ούτε ένα ευρώ στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER τον οποίο υπερχρέωσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια, που εκβιάζουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενούς τους, έχουν το θράσος να πρωτοστατούν στο βρωμερό πόλεμο απέναντι στην Τυποεκδοτική, εξαιτίας του κύριου μετόχου της που είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Σας αρέσει η ευελφάλεια;

 Νίκος Σαραντάκος
Πριν από καμιά δεκαριά μέρες, στην ημερίδα «Για την Ελλάδα τώρα», η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε ότι «η ευελφάλεια, δηλαδή η ευελιξία και η ασφάλεια» είναι και τώρα η λύση. Ο νεολογισμός της κ. Διαμαντοπούλου σχολιάστηκε πολύ, συνήθως όχι ευνοϊκά, ενώ πολλοί τον χαρακτήρισαν τερατώδη, πρέπει όμως να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούστηκε η νεόκοπη αυτή λέξη.

Πρωϊνά γιούχα

Στον αγαπητό πρόεδρο Καρατζαφύρερ...

Γκυ Ντεμπόρ, Έκθεση περί της κατασκευής καταστάσεων

Η μπροσούρα «Έκθεση περί της κατασκευής καταστάσεων και των συνθηκών οργάνωσης και δράσης της διεθνούς καταστασιακής τάσης » (πλήρης τίτλος) αποτελεί την ιδρυτική διακήρυξη της Καταστασιακής Διεθνούς επαναστατικής οργάνωσης. Η δημοσίευση έγινε από τον Γκυ Ντεμπόρ, τον Ιούνιο του 1957, μόλις ένα μήνα πριν την ίδρυση της οργάνωσης στο Cosio d’Arroscia της Ιταλίας. Aυτή η έκθεση, λοιπόν, διασαφηνίζει την κύρια πολιτική κατεύθυνση και βασικά τα κριτήρια που θα πρέπει να διακατέχουν ένα κίνημα πραγματικά επαναστατικό.
Ο Ντεμπόρ αναλύει τη στενή σχέση ανάμεσα στην επανάσταση, τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή , και τον λόγο για τον οποίο η κυρίαρχη κουλτούρα λειτουργεί με τους όρους ενός «στημένου παιχνιδιού», όπου οι συντηρητικές δυνάμεις απαγορεύουν ανατρεπτικές ιδέες να έχουν άμεση πρόσβαση στο δημόσιο λόγο. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι τα παγκόσμια επαναστατικά κινήματα που αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920-30 απέτυχαν λόγω λόγω της αδυναμίας τους να προσεγγίσουν να προσεγγίσουν μια απελευθερωτική νέα στάση στον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή.

Προς όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα

 ΚΑΛΕΣΜΑ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων σε Δημόσιο κ’ Ιδιωτικό τομέα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 5 Φλεβάρη στις 11 πμ στο Πολυτεχνείο

 Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ετοιμάζεται να ικανοποιήσει ότι έχει απομείνει από τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικας, για την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας. Νέο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, ακύρωση της ΕΓΣΣΕ, μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, κατάργηση των κλαδικών συλλογικών Συμβάσεων, γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας και των ωριμάνσεων και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, και 150.000 απολύσεις στο δημόσιο. Την ίδια στιγμή η φτώχεια διογκώνεται και οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατ.

πάρτε μια γεύση από την εκπομπή το κουτί της Πανδώρας που θα προβληθεί απόψε και προσπαθεί να λογοκρίνει ο ΕφραίμΓια πρώτη φορά μιλάει ο παραιτηθείς εισαγγελέας εφετών του Βατοπεδίου κ.Ηλίας Κολιούσης, αποκλειστικά στο Κουτί της Πανδώρας, και αποκαλύπτει, τις πιέσεις που του ασκήθηκαν, τα στοιχεία που απέκρυβε ο Άρειος Πάγος και τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση «για να έχει ήσυχη τη συνείδηση του».
Το βίντεο αποτελεί απόσπασμα της συνέντευξης που θα προβληθεί στην εκπομπή «Το Βατοπέδι σε νούμερα» την Τρίτη το βράδυ στις 11μ.μ στη ΝΕΤ από το Κουτί της Πανδώρας.

http://www.koutipandoras.gr/

ΝΑΤΟ και ιδιώτες δουλεύουν μαζί σε βάρος του λαού μας

Το ΝΑΤΟ ως γνωστό το χρυσοπληρώνουμε. Όχι όλοι. Οι φορολογούμενοι, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, καλύπτουν τα 500 εκατ. ευρώ που κοστίζει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές αποστολές, ενώ το ελληνικό κράτος έχει τη δεύτερη μετά τις ΗΠΑ, μεγαλύτερη συμμετοχή (σε ποσοστό ΑΕΠ) στο νατοϊκό προϋπολογισμό. Αυτοί που κερδίζουν είναι ο Κόκκαλης, ο Χούμπαυλης, ο Μυτιληναίος που συμμετέχει στην ανοικοδόμηση του Ιράκ, οι εφοπλιστές με τα γνωστά αφορολόγητα που αναλαμβάνουν τις νατοϊκές θαλάσσιες μεταφορές και σημαντικό τμήμα συμβολαίων για τη μεταφορά από τη λεία των πετρελαίων χωρών που σφραγίζει η νατοϊκή επέμβαση, οι εργολάβοι κλπ.

Ανοιχτά ερωτήματα για μια θεωρία της μετάβασης: αντίσταση, ηγεμονία, εξουσία

του Γιώργου Καλαμπόκα
(Το παρόν κείμενο θα δημοσιευτεί στο τεύχος 29 του περιοδικού «Εκτός Γραμμής» που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο)

Είναι μάλλον κοινότοπο να το επαναλαμβάνουμε, αλλά η συγκυρία, στη δίνη της οποίας στροβιλιζόμαστε, σφραγίζεται, εκτός από την καταφανή οικονομική, και από μια ιστορική πολιτική κρίση. Γιατί δεν μπορεί κανείς να αναγνωρίσει στη σύγχρονη ιστορία των ανaπτυγμένων καπιταλιστικών σχηματισμών, μετά τον Μάη του ’68, τα στοιχεία μιας άλλης τέτοιας εκτεταμένης κρίσης πολιτικής εκπροσώπησης των αστικών κομμάτων, σε τελική ανάλυση, κρίσης της ίδιας της αστικής στρατηγικής. Αυτή ακριβώς η κρίση μάς επιτρέπει να συζητάμε με άλλους όρους, με όρους πιο κοντινούς στην πολιτική και όχι απλώς στην ιδεολογία, ερωτήματα αλλά και δυνατότητες μιας άλλης προοπτικής.
Μια «αντικειμενική» κρίση