#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Aκύρωση των μνημονίων-άρνηση του χρέους- εξοδος απο το ευρώ

Νίκος Φωτόπουλος
Υποστηρίζεται η άποψη,ότι το αίτημα της στάσης πληρωμών είναι δυνατόν να αποσυνδεθεί από το αίτημα της εξόδου από το ευρώ καθώς και από τον αγώνα για την ανατροπή του ειδικού καθεστώτος το οποίο έχει επιβληθεί στη χώρα.
 
Σύμφωνα με τη θέση αυτή,η οποία με διάφορες παραλλαγές διατυπώνεται από μερίδες της ρεφορμιστικής και της ριζοσπαστικής αριστεράς,ο αγώνας για την έξοδο από το ευρώ δεν πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων,αλλά αντίθετα,θα πρέπει να έχει ένα χαρακτήρα ''ζύμωσης'' και ότι πρώτιστα οφείλουμε να παλεύουμε για αυτά καθ'αυτά τα ζητήματα της απαλλαγής από το ειδικό καθεστώς των Μνημονίων,της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης,της νέας Δανειακής Σύμβασης που ετοιμάζεται κλπ.

ΣΤΕ: η ΔΕΗ δεν δικαιούται ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα


H  ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το τέλος ακινήτων. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες – πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε... νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Τα καθήκοντα της αριστεράς σήμερα

 

Το βίντεο από την ομιλία του Κ. Γούση, σε εισήγηση εκ μέρους του ΝΑΡ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ) στη Θεσσαλονίκη (24/01/2012) για την αριστερά, το αριστερό μέτωπο και την αντικαπιταλιστική προοπτική. Η τοποθέτηση αναφέρεται στην πρόταση για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, τα καθήκοντα και τις ιεραρχήσεις της αριστεράς στη συγκυρία και τη σχέση του πολιτικού στόχου της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης με το ερώτημα της εξουσίας και μιας νέας κομμουνιστικής προοπτικής.
ΠΗΓΗ: Χρονικά

Ο στρατός εγγυητής της αστικής ομαλότητας-καταλήστευσης του λαού μας

Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία σε συνεργασία με την Τρόικα οδηγεί τις εκμεταλλευόμενες τάξεις στον κοινωνικό καιάδα, δίνει για ακόμα μια φορά μαθήματα ολοκληρωτισμού. Μετά το ανατρεπτικό και ταξικό «ΟΧΙ» που είπε ο λαός στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, η κυβέρνηση αποφάσισε «να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης» της 25ης Μαρτίου με μέσα που θυμίζουν την Αποκλεισμένη Γάζα. Την 25η Μαρτίου η Αθήνα κηρύσσετε Κατεχόμενη Πόλη από τις Δυνάμεις καταστολής, που εφαρμόζοντας το βάρβαρο Δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας, καταγράφει τον εργαζόμενο λαό μας ως Ασύμμετρη Απειλή και τον αντιμετωπίζει ως Εσωτερικό Εχθρό. Αναπτύσσοντας σημεία ελέγχου και θέτοντας επί της ουσίας τείχη του αίσχους, του Απαγορεύεται η πρόσβαση στο χώρο της Παρέλασης!

Μανώλης Γλέζος: «168 δισ. ευρώ οι γερμανικές αποζημιώσεις»Δριμεία επίθεση του Μανώλη Γλέζου κατά της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις. «Γιατί αυτοεξαιρείται ο κύριος υπεύθυνος;»
Για δίκαια «πανανθρώπινα» που «δεν διαγράφονται με τίποτα» και πρέπει να διεκδικήσουμε, έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Γλέζος υπογράμμισε το γεγονός, ότι όλες οι χώρες, ακόμα και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο,  πήραν τις επανορθώσεις από τον πόλεμο.
«Μόνο η Ελλάδα δεν πήρε. Για ποιον λόγο;», διερωτήθηκε.
Όπως είπε, «και η Βουλγαρία και η Ιταλία, που ήταν κατακτήτριες χώρες, πλήρωσαν αυτά που τους καταλόγισε η Διασυμμαχική Επιτροπή των Παρισίων. Θα βλέπανε ποτέ την Ελλάδα οι φασίστες οι Βούλγαροι και οι φασίστες οι Ιταλοί, αν δεν ήταν οι Γερμανοί;», είπε.
«Συνεπώς, ο κύριος υπεύθυνος αυτοεξαιρείται και οι κολαούζοι πληρώνουν. Για ποιον λόγο;», τόνισε.

«Θέλουν να μας τιμωρήσουν»

Ακόμη, υποστήριξε, ότι η Γερμανία θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα, επειδή κατέρριψε τον μύθο περί αήττητου του Άξονα, με το έπος ’40 – ’41.
«Γιατί αν δεν υπάρχει ναζιστικό καθεστώς σήμερα στη Γερμανία το οφείλει και στην πάλη του ελληνικού λαού», επισήμανε ο Μανώλης Γλέζος, αναφέροντας πως σήμερα, οι γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται χωρίς τόκους, στα 168 δισ. ευρώ.
Απαντώντας στο σχόλιο, ότι αρκετές φορές ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως γραφικός για τις απόψεις του είπε:
«Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Σημασία έχει τώρα, να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ότι οι Γερμανοί μας οφείλουν και δεν  μπορούν να ξεφύγουν από αυτό. Είναι Δίκαια πανανθρώπινα, είναι δίκαια που δεν παραγράφονται με τίποτα, πρέπει να τα διεκδικήσουμε και όχι με τον τρόπο που ζητάει η Γερμανία».

Ζήτωσαν οι σωτήρηδες!!

Ζήτω για τον Δοτό
Τον υπάλληλο-"πρωθυπουργό"...

Το facebook μπλόκαρε το λογαριασμό του Χάρρυ Κλυνν...

...γιατί ανέβασε μία φωτογραφία της Merkel με σβάστικα...
Γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο Χάρρυ Κλυνν ενημέρωσε τους... φίλους του μέσω twitter, ότι το facebook, μετά από καταγγελία, μπλόκαρε προσωρινά το λογαριασμό του επειδή είχε αναρτήσει μία φωτογραφία της Merkelπου έφερε στο μπράτσο ένα περιβραχιόνιο με σβάστικα...
Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο Χάρρυ Κλυνν

Ανακοινωση για τη γερμανική πρόταση για Επίτροπο στην Ελλάδα

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Ούτε ο Σόλωνας. Ούτε ο Τζέφερσον. Ούτε ο Ρουσό. Ούτε ο Γκάντι. Όλος ο πολιτισμός συντρίβεται».
«Οι πλατείες και οι δρόμοι μας περιμένουν. Χωρίς αργοπορία. Μέχρι τη νίκη. Όποιο κι αν είναι το τίμημά της».

 «Μόνο στις εποχές της οθωμανικής κατάκτησης, της ήττας του 1897, της μικρασιατικής καταστροφής, της ναζιστικής κατοχής και της ήττας στον εμφύλιο από τα αμερικάνικα όπλα έχει ζήσει η Ελλάδα τέτοιες στιγμές εξευτελισμού, προσβολής, υποτίμησης και κατάλυσης της κυριαρχίας της.