#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Της φυλακής


FREE photo hosting by Fih.grΗλίας Πετρόπουλος
Υπάρχει ένα περιβάλλον ζωής που δεν θέλει να το ξέρει ο λεγόμενος «καθώς πρέπει» κόσμος. Μιλάει γι' αυτό και για τους ανθρώπους του με περιφρόνηση. Είναι οι φυλακισμένοι, που θεωρούνται απ' όλους απόβλητοι της κοινωνίας - κατακάθι της και ντροπή της. Ο Ηλίας Πετρόπουλος, συγγραφέας με ερευνητικές κεραίες, που έτυχε να περάσει από τις φυλακές, υπόσχεται πως θα γράψει ένα βιβλίο-στιλέτο, που θα βγάλει στην επιφάνεια όλο το πύο που κρύβει το κοινωνικό απόστημα των φυλακών - και που θα στρέφεται όχι εναντίον των φυλακισμένων, αλλά εναντίον της εξουσίας και των υπηρετών της. Σαν πρόλογος του, μικρή πικρή γεύση από την εργασία που έτοιμάζει, μπορεί να θεωρηθή το βιβλίο ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ. Αναφέρεται στους διάφορους τρόπους εκφράσεως των φυλακισμένων και αποκαλύπτει πολλές πτυχές της σκληρής κι άχαρης διαβίωσης τους. Και το βιβλίο συμπληρώνεται με ορισμένα γραπτά ντοκουμέντα - κραυγές αγανακτήσεως κι επικλήσεις για δικαιοσύνη κι ανθρωπισμό. Όλα αυτά δοσμένα με την ζωντάνια και τον παλμό του συγγραφέα. Και του λόγου το αληθές συμπληρώνεται με εικόνες, παραστάσεις και σχέδια, έτσι που το ντοκουμένο ν' αποκτά περισσή αυθεντικότητα.

Σπασε τη "βιτρινα" και παρτο πισω...

...απο σενα το χουν κλεμενο
 

http://anarhogatoulis.blogspot.com/

Δώστε τώρα στους συμπολίτες σας τα πρακτικά της σύσκεψης-ενόψει των λαικών δικαστηρίων που έρχονται...


Kαλούμε το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει της δημοσιότητα τα πρακτικά της συνάντησης με τους 3 άβουλους αρχηγούς των κομμάτων της δοτής συγκυβέρνησης, για να ενημερωθούν οι πολίτες ενόψει των λαικών δικαστηρίων που πρόκειται από στιγμή σε στιγμή να στηθούν σ’ ολόκληρη τη  χώρα.

"Έτσι θα μάθουν"

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Δείτε τους. Ανεβοκατεβαίνουν στο πολιτικό βήμα. Παρελαύνουν στη μικρή οθόνη και στα μικρόφωνα. Μιλούν περί «ανταγωνιστικότητας». Πουλούν «μούρη» περί «υπευθυνότητας». Κάνουν μαθήματα «πατριωτισμού». Ζητούν «σύνεση».

Καταγγέλλουν τις «αρρυθμίες». Ποζάρουν σαν εμβριθείς κατήγοροι των «υπευθύνων». Κηρύττουν τον «ορθολογισμό». Απαιτούν ανάληψη των «ιστορικών ευθυνών».

Και τι σημαίνει «ανταγωνιστικότητα», «υπευθυνότητα», «σύνεση», «εξορθολογισμός», «πατριωτισμός», «ανάληψη της ιστορικής ευθύνης»;

Μα ότι ο εργάτης πρέπει να ζει (στην καλύτερη περίπτωση) με 600 ευρώ καθαρά!

Πάνω από πέντε εκατ. άνεργοι στην Ισπανία

Σχεδόν τα 5,3 εκατομμύρια έφταναν οι άνεργοι στην Ισπανία στο τέλος του 2011, δηλαδή ποσοστό 22,85% το μεγαλύτερο από το πρώτο τρίμηνο του 1995, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο αριθμός των ανέργων είχε φτάσει τους 5.273.600, καταγράφοντας συνεχή αύξηση από το προηγούμενο τετράμηνο που ήταν 4,978 εκατομμύρια (21,52%), ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.
Πηγή: epikaira.gr 

Απορίες ενός μαλάκα

1) Εγώ στις εκλογές του 2009 ψήφισα...ελληνικά!!
    Γιωργάκη και Πασοκ...
 
 
 

Χρειαζόμαστε μια αριστερή κυβέρνηση για να πληρώσει το χρέος;

Γιώργος Κρεασίδης
Καθώς σταδιακά διαμορφώνεται ένα σκηνικό σύγκρουσης στην κοινωνία μπροστά στην προοπτική της νέας δανειακής σύμβασης που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου με την Τρόικα, η κοινωνία περιμένει να δει να γίνεται συγκεκριμένη η στάση της Αριστεράς. Η αναμονή δεν αφορά τόσο την απόρριψη της δανειακής σύμβασης, καθώς είναι δεδομένο το όχι από όλες τις τάσεις, έκτος φυσικά από το κόμμα του Φ. Κουβέλη που σταθερά αρνείται κάθε στήριξη και αλληλεγγύη στους κοινωνικούς αγώνες.
Το θέμα είναι τι προτείνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς στους εργαζόμενους και την κοινωνία προκειμένου να μην περάσει η σύμβαση και να αποτύχει, να καταρρεύσει η Χούντα του Τραπεζίτη. Πώς μπορούν οι αγώνες να νικήσουν, με ποιο πλαίσιο, τι προτείνει η Αριστερά για το «μετά».

Οι Ιππείς Της Πύλου

Αντίσταση στο μπαράζ παραπληροφόρησης

Εξακολουθεί το διαδίκτυο να αποτελεί τον λαϊκό προμαχώνα αντίστασης ή μήπως έχει καταληφθεί ύπουλα από τον εχθρό;
Οι διεθνής εξελίξεις τρέχουν με τέτοιες ταχύτητες που είναι αδύνατον για τον απλό άνθρωπο να τις παρακολουθήσει. Κάποτε αρκούσε να διαβάσει κάποιος μερικές εφημερίδες για να σχηματίσει γνώμη και να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Σήμερα, οι ευκαιρίες  που παρέχει η τεχνολογία και οι τεράστιες δυνατότητες που έχει ανοίξει το διαδίκτυο στον τομέα της πληροφόρησης, αντί να έχουν συμβάλει θετικά στον τομέα αυτό, διαπιστώνει κανείς ότι χειραγωγείται πολύ αποτελεσματικά, ώστε να προκαλείται μάλλον σύγχυση. Είναι τέτοιας έκτασης η ροή των πληροφοριών που είναι αδύνατον σε κάποιο μεμονωμένο άτομο να μπορέσει να τις αξιολογήσει, να εξετάσει την φερεγγυότητα τους και ακολούθως να τις ταξινομήσει. Τι μπορεί άρα να συμπεράνει κανείς; Μπορεί να συμπεράνει, πως έχουμε εδώ ένα νέο σχέδιο παραπλάνησης του απλού λαού, που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε: Σχέδιο μαζικής αποδυνάμωσης μέσω υπερ-πληροφόρησης.

Η νέα Δανειακή Σύμβαση που ετοιμάζεται να υπογραφεί

3 σχετικά βίντεο

 

 

 

Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Γράφει ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ
Η Αριστερά δε μπορεί να περιμένει μεγάλες θετικές (όχι τυφλές!) ενωτικές λαϊκές κινητοποιήσεις ανατροπής της σημερινής άθλιας κατάστασης, όσο αποφεύγει η ίδια να απαντήσει, ευθέως και πειστικά, στην τρομοκρατία των κυρίαρχων κύκλων περί «πτώχευσης» της χώρας και εξόδου από το ευρώ.
Ο λόγος είναι απλός: είναι πολύ δύσκολο να ξεσηκωθεί ένα μεγάλο οργανωμένο ΠΟΛΙΤΙΚΟ εργατικό – λαϊκό κίνημα για την απαλλαγή από την τρόικα, τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, όσο αυτά που συνεπάγεται αυτή η απαλλαγή: η στάση πληρωμών επί του χρέους (πτώχευση με πρωτοβουλία του δανειζόμενου) και η έξοδος από το ευρώ, θεωρούνται από το λαό, εξαιτίας της βρώμικης αστικής προπαγάνδας, ως τα απόλυτα κακά που ισοδυναμούν με «επίγεια κόλαση»!

Εργοστασιακοί εργάτες στην Ινδία εξεγείρονται και σκοτώνουν τον πρόεδρο της επιχείρησης

Εργάτες στο εργοστάσιο της εταιρείας κεραμικών Regency εισέβαλαν στο σπίτι του αφεντικού τους και τον έριξαν αναίσθητο με σιδερένιους σωλήνες αφότου μια συζήτηση περί μισθών πήγε στραβά.
Οι εργάτες ήταν αρκετά οργισμένοι ώστε να σκοτώσουν τον πρόεδρο K.C. Chandrashekhar αφότου ο ηγέτης του σωματείο τους,  M. Murali Mohan, δολοφονήθηκε από ροπαλοφόρους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας την Πέμπτη. Το περιστατικό εργασιακής βίας συνέβη στο Yanam, μια μικρή πόλη στην πολιτεία  Andra Pradesh στην ανατολική ακτή της Ινδίας. Η αστυνομία εκλήθη στο εργοστάσιο από τη διοίκηση για να καταπνίξει μια εργασιακή διαφωνία. Οι εργάτες ζητούσαν για αυξήσεις στους μισθούς και επαναπρόσληψη προηγουμένως απολυθέντως εργατών από τον Οκτώβρη. Ο Murali απολύθηκε μερικές ώρες αργότερα.

1920-1934: Τσουνάμι αυτοκτονιών την εποχή του... κραχ

Λοιπόν, το θέµα δεν προσφέρεται για πλάκα… Μόνο µια φράση ταιριάζει στις σηµερινές «ιστορίες… ελληνικές», αυτή που λέει και το τραγουδάκι «πάµε σαν άλλοτε»… και αυτό γιατί, µε βάση επίσηµα στοιχεία, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί.
Σύµφωνα µάλιστα µε στοιχεία της Ελληνικής Αστυνοµίας, ο αριθµός των αυτοκτονιών σε σχέση µε το 2009 έχει αυξηθεί κατά 2 5%, ενώ σε σχέση µε τα προ του 2009 χρόνια κατά 40%!!!

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε διεθνή συμφωνία για φίμωση του διαδικτύου.

Tα περισσότερα ιστολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση...
Χθες (26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην.......
αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος.
Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους.
Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος... Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο.

Πλατεια ΤΑΧΡΙΡ και Βουλης γωνια...ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ...Ενα χρονο μετα την εξεγερση... 
 ΤΙΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ...Δυο χρονια μετα την κατοχη...
 ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ 
 

Ένας στους πέντε Γερμανούς δεν ξέρει τι έγινε στο Άουσβιτς

Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στη Γερμανία κατά την 67η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, δείχνουν την άγνοια των νέων για τα τραγικά γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και τα αντισημιτικά αισθήματα που τρέφει μερίδα τους.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, ένας στους πέντε Γερμανούς ηλικίας από 18 έως 30 ετών δηλώνει πως δε γνωρίζει τι συνέβη στο στρατόπεδο. Παράλληλα νέα έρευνα δείχνει ότι το ένα πέμπτο των Γερμανών τρέφει αντισημιτικά αισθήματα.
«Αυτό είναι ακριβώς το 20%, είναι πολύ για τη Γερμανία» δήλωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ (της γερμανικής Βουλής) Νόρμπερτ Λάμερτ, κατά τη διάρκεια τελετής όπου ο 91χρονος κριτικός λογοτεχνίας Μαρσέλ Ράιχ Ρανίτσκι μίλησε για το πως επιβίωσε από το γκέτο της Βαρσοβίας.

Κανέλλη για βουλευτέςΗ επίθεση στους εργάτες της Ζώνης

Μόλις οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης σήκωσαν ανάστημα και είπαν «όχι» στη μείωση του μεροκάματου και ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν και να περιφρουρήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν κατακτήσει και είναι «πληρωμένα» με βαρύ φόρο αίματος από τον κλάδο τους, εφοπλιστές, εργολάβοι και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση και ΜΜΕ, εξαπέλυσαν στους εργάτες ενορχηστρωμένη επίθεση. Τμήμα της επίθεσης είναι και η γνωστή «πατέντα» της άθλιας προπαγάνδας με πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και χροντροκομμένα ψέματα ότι οι αγώνες τους και οι κατακτήσεις τους είναι η αιτία που η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας βρίσκεται σε ρότα συρρίκνωσης, αν όχι και διάλυσης.

Ζητούνται Ξυλοκόποι!

πηγή

Την προσοχή σας, παρακαλώ

Για ένα λεπτό...Ησυχία...
Το μάθημα ιστορίας επαναλαμβάνεται...

Κοινωνικός μεσαίωνας δια χειρός μαύρου μετώπου και "κοινωνικών" εταίρων

Του Β.Α

Η επιχείρηση σοκ και  δέος που ξεκίνησαν εδώ και δύο χρόνια ενάντια στη στις ζωές και την συνείδηση  των εργαζομένων η αστική τάξη της χώρας με τους διεθνής συνεργάτες της και τα πολιτικά τους ανδρείκελα συνεχίζεται.

Από το μνημόνιο στο μεσοπρόθεσμο, στο πολυνομοσχέδιο και τώρα στις νέες «πιέσεις» – προσταγές  της τρόικας προς την κυβέρνηση του τραπεζίτη για νέα δυσβάσταχτη επιδρομή στα εναπομείναντα  εισοδήματα της εκμεταλλευόμενης  πλειοψηφίας.