#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΣ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΤΟ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ…

Μανώλης Οθωνας: «Αν ήμουν τρόικα θα έπαιρνα το αεροπλάνο και θα έφευγα»
Χάρης Καστανίδης: «Η χώρα μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση κι εμείς ως ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε»
Ανδρέας Λοβέρδος: «Οποιος επιχειρήσει να πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου θα μετατρέψει τη χώρα σε μακελειό»
Πάρης Κουκουλόπουλος: «Πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις καιπολύ μας είναι»
Μιχάλης Χρυσοχοίδης: «Δεν είχα διαβάσει το μνημόνιο γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις στο υπουργείο μου...»
Κώστας Σκανδαλίδης: «Υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στο ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να εκλέξει άμεσα νέο πρόεδρο»
Χρήστος Παπουτσής: «Δικαιούμαι να αναρωτιέμαι, τι ήταν αυτό που κρατούσε κλειστά τόσο καιρό τα στόματα και ποιες δυνάμεις τα απελευθέρωσαν; Είναι άραγε τόσο αθώοι όλοι;»
Γ. Α. Παπανδρέου: «I left my heart in Costa Rika»
Λ. Παπαδήμος: «Πόσο βαθιά θέλετε αφεντικά;»
  http://harryklynn.blogspot.com/

Ο νέος Εμφύλιος: πολιτικοί-επιχειρηματίες-Τράπεζες συνειδητά πολεμούν τους πολίτες!


Ας αφήσουμε τις θεωρίες-άλλωστε τις ξέρουμε καλύτερα από αυτούς τους ημιμαθείς:
·        Όταν έχεις δεκάδες κλειστά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, δεκάδες κρουαζιερόπλοια δεμένα και έχεις ανθρώπους να πεθαίνουν στο κρύο-ή από το κρύο, άστεγοι, ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!
·        Όταν έχεις μηχανισμούς στρατιωτικούς, υποδομές έτοιμες να παράξουν χιλιάδες μερίδες σε χρόνους εκστρατείας και αφήνεις να πεινούν οικογένειες με παιδιά και να πεθαίνουν άνθρωποι από αβιταμίνωση, όπως στον Αλβανικό λιμό του 1991, ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!

"Ελληνική Χαλυβουργία", 90 μέρες απεργία: Ανάγκη συντονισμού του αγώνα με τους εργάτες των άλλων εργοστασίων

Στην πύλη του χαλυβουργείου αλλά και πολλών μεγάλων εργοστασίων του κλάδου όπου χέρι - χέρι μοιράζουν κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού συνεχίζουν την πάλη τους οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, που συμπληρώνουν σήμερα τρεις ολόκληρους μήνες (90 μέρες) σκληρού και περήφανου απεργιακού αγώνα. Αντιμετωπίζουν παλικαρίσια την αδίστακτη εργοδοσία του Μάνεση που έχει μπει μπροστά για λογαριασμό όλων των βιομηχάνων επιδιώκοντας να υπογράψουν την εξαθλίωσή τους. Επιμένουν αγωνιστικά να απαιτούν επαναπρόσληψη και των 65 απολυμένων και εργασία με 8ωρο χωρίς καμία μείωση μισθών αρνούμενοι κάθε πρόταση για 5ωρο ή εκ περιτροπής εργασία. Αντεργατικά μέτρα που όπως αποδείχτηκε και από τις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη αποτελούν αξιώσεις όλων των εργοδοτών.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι χαλυβουργοί, στην τελευταία Γενική τους Συνέλευση, αποφάσισαν να απλώσουν τον αγώνα τους παντού, σε κάθε χώρο εργασίας και γειτονιά. Η αρχή έγινε με τις μαζικές εξορμήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ) στη Βοιωτία.

Δελτίο Τύπου


ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ,
Τούτες τις στιγμές που ο τόπος περνάει την χειρότερη στιγμή στην Ιστορία του κατά την οποία όλοι καλούμαστε σε ένα ασφυκτικό καθεστώς νέας κατοχής, όχι απλώς να πληρώσουμε το λογαριασμό ενός χρέους που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όσο περισσότερο πληρώνεται, τόσο περισσότερο να αυξάνει, αλλά να αποδεχθούμε την υποθήκευση και εκποίηση της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, καταστρέφοντας τη ζωή μας και αυτή των παιδιών μας, Σας καλούμε να έρθετε κοντά μας και να πυκνώσετε τις τάξεις του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.).

2012: Έτος οικονομικής αστάθειας με το βλέμμα να στρέφεται ανατολικά

Nexus 01.2012

Τι ειρωνεία! Η νέα χρονιά ξεκίνησε για την Ευρωπαϊκή Ένωση με την προεδρία να μεταφέρεται στην Δανία. Πολλοί θα μειδιάσουν χαιρέκακα και για πολλούς λόγους. Όχι μόνο επειδή η μικρή σκανδιναβική χώρα είχε την προνοητικότητα πριν μια δεκαετία, παρότι ήταν αυτή και το Λουξεμβούργο τα μοναδικά κράτη που πληρούσαν τα κριτήρια του Μάαστριχτ, να μην ενταχθεί στη ευρωζώνη και να συνεχίσει να διατηρεί το εθνικό της νόμισμα. Μια επιλογή που μόνο οφέλη της εξασφάλισε. Είναι, κατ’ επέκταση, και το γεγονός ότι η προεδρία της ΕΕ μεταφέρεται εκτός ευρωζώνης.

Δηλητήριο στη φλέβα

Σαν μαστουρώσεις με την καινούργια δόση, καλύτερο θα δεις τον κόσμο. Θα είναι πολύ πιο φτωχός, θα χορταίνει δεν θα χορταίνει κάθε μέρα το ψωμί, μα θα είναι όμορφος «όπως παλιά».

Στο πιο ζαχαρωμένο σου όραμα θα είσαι μια φανταχτερή πεταλούδα πάνω σ' ένα φυλλαράκι βασιλικού μιας τενεκεδένιας γλάστρας σε λαμπερή από πάστρα και χαμόγελα λαϊκή αυλή. Φυσικά, δουλειές στην πόλη και λεφτά στις τσέπες του λαού δεν θα υπάρχουν για δείγμα,
όμως μέσα στη μαστούρα σου οι γείτονες θα καλημερίζονται με εγκαρδιότητα και θα είναι φίλοι, τα παιδιά τους θα παίζουν παρέα, τα μεγαλύτερα θα ερωτεύονται μεταξύ τους, θα τρέφονται από την αγάπη τους μέσα στην καλύβα (ώσπου να τις χάσουν και τις δυο, εσύ όμως την έξωση δεν θα τη δεις, ούτε τα χαστούκια, τον δικηγόρο της τράπεζας, τον μπάτσο, τις χειροπέδες).

Γιατί πραγματικά ανεβαίνουν οι τράπεζες;


  απο:   http://wwwpraxisred.blogspot.com/

Σχόλιο Praxis: Την ώρα που οι άνεργοι φτάνουν στο ένα εκατομμύριο, που ανακοινώνονται άλλες 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο (βλέπε προηγούμενο post), την ώρα που μια μικρή πόλη 20.000 αστέγων ανθρώπων κοιμάται στους δρόμους της Αθήνας και τρώει απο τα συσσίτια, οι τράπεζες (και η τάξη που εκφράζουν) κάνουν πάρτυ πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων. Αφού το Δημόσιο Χρέος, όπως είχαμε γράψει και παλιότερα αξιοποιήθηκε με όλους τούς τρόπους για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, τώρα γύρω απο τα παζάρια του PSI έχει στηθεί νέο πανηγύρι. Βέβαια καθώς ακόμα και η ενδεχόμενη "χρυσή τομή" της αποφυγής της αποκλειστικής έκδοσης κοινών μετοχών (δηλαδή η εγγυοδοσία θα είναι κατά το ήμισυ κοινές (κράτους-ιδιωτών) και τα κατά το ήμισυ "προνομιούχες" που γλιτώνει-προς το παρόν- τις τράπεζες απο την κρατικοποιήση) δεν θα λύσει μακροπρόθεσμα τα δομικά προβλήματα του Ελληνικού Καπιταλισμού.

Τσιπάκια ελέγχου σε εργαζομένους


Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την 
απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος. Πιστεύω πως με την προμήθεια τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων στο σύνολο των υπηρεσιών”. Αυτά λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας μιλώντας για την πρόσφατη απόφαση του δήμου να ξεκινήσει έρευνα για την αγορά ανάλογης τεχνολογίας.

Δεν θα αργήσει τούτη η ώρα...


Οι Δανειακές Συμβάσεις: Αλήθειες & Ψέμματα

Ιδιαίτερα απ΄το λεπτό 36΄45” κι έπειτα
(οδηγήστε με το βελάκι/ επιμείνετε μέχρι να βρείτε το σημείο).
Βέβαια, όλη η εκπομπή έχει ενδιαφέρον.
(Αν παρουσιάσει πρόβλημα το link,
επανέλθετε λίγο αργότερα.)

Εκπομπή ΑΕ – 12:30 26/01/2012
(πηγή: radio9.gr )