#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Η σημαία και το εθνικό νόμισμα – ΣΥΜΒΟΛΑ αυθυπαρξίας μιας χώρας


(Αξίωμα δημοσιονομικής θεωρίας)
Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας – φιλόλογος
     Επιχειρώ σήμερα να διατυπώσω κάποιες σκέψεις παρακινούμενος από το άρθρο του συμπολίτη μας κ. Αδάμου Ευαγγέλου στην έγκριτη  εφ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ της Κατερίνης στις  20/1/2012 με τίτλο: «Επιτήδειοι καί  Επικίνδυνοι Δραχμιστές (Στην αντάρα της δραχμής χαίρεται ο λύκος)   

      Και το κάνω με την ξεκάθαρη πεποίθηση ότι συμβάλλω, με προϋπόθεση το δημοκρατικό διάλογο και την καλόπιστη κριτική, στη διακίνηση των απόψεων σχετικώς με κάποιο θέμα ή πρόβλημα, που ανέλυσε ο Χ γράψας και ενδιαφέρει και εμένα και τον οποιονδήποτε αναγνώστη. Για μένα δημοσιοποιημένες απόψεις είτε προσωπικές μου είτε άλλων και μάλιστα τέτοιες που κάνουν εκτιμήσεις για πολιτικές ή οικονομικέςεπιλογές έχουν ανάγκη, μέχρι και την απαίτηση του διαλόγου και μάλιστα του αντιλόγου. Διαφορετικά αιωρούνται στην κονίστρα της αρθρογραφίας στείρες, χαμένες στην ερημιά της αδιαφορίας και της ανυποληψίας,  απλησίαστα θέσφατα ατομικής και μόνο αυτoϊκανοποίησης.
     Και έρχομαι στο δια ταυτα: Γράφει λοιπόν ο κ. Ευαγγέλου στην πρώτη παράγραφο του προαναφερθέντος άρθρο του:

Υπόδικος ο Γ. Παπανδρέου και το σύστημα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Του Γιώργου Δελαστίκ - "Επίκαιρα"
 
Συντριπτικό ήταν το πολιτικό πλήγμα κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της περί αυτόν ηγετικής ομάδας υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.Το αίτημα παραπομπής στη Βουλή του φακέλου της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να υπαχθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Μνημονίου, αναδεικνύει το βάρος του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού εγκλήματος που διεπράχθη εναντίον της χώρας μας από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η υπόδειξη διερεύνησης της ενδεχόμενης ύπαρξης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπα-κωνσταντίνου, κ.ά., αντανακλά την καθολική υποψία των Ελλήνων ότι οι πολιτικοί πρωταγωνιστές του εγκλήματος κατά του ελληνικού λαού έδρασαν συνειδητά, εκτελώντας προδιαγεγραμμένο σχέδιο.

επάγγελμα πατριώτης

“Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων”
Samuel Johnson, 1775

Να λοιπόν ένα χαρακτηριστικό δείγμα μαφιόζων!!!
Ήταν μήπως τίποτα μελαμψοί και αχτένιστοι και άπλυτοι;
Μήπως δεν είχαν τα απαραίτητα χαρτιά, που θα αποδείκνυαν στα αστυνομικά μπλόκα του ΔΝΤ-ΥΠΟ-ΠΡΟΠΟ ότι δικαιούνται να αναπνέουν;
Ήταν μήπως “ανθέλληνες” αναρχικοί και “θολοκουλτουριάρηδες” αριστεροί;
Μπα.. τι θαύμα είναι τούτο; Κουστουμαρισμένοι, αξιοπρεπείς και καλοταϊσμένοι; Γίνονται αυτά τα πράγματα στις “καθώς πρέπει” κοινωνίες σαν τη δικιά μας;
Είναι δυνατόν οι πατριώτες να τοκογλύφουν άλλους πατριώτες;
Δηλαδή ο Βέγγος στην ταινία δεν ισχύει και στην πραγματικότητα; Δε μπορεί όνειρο θα είναι. Μα αν είναι όνειρο τότε ο “καλός ο κυριούλης¨, ο “Μακεδόνας”, ο πατριώτης της προεκλογικής αφίσας , γιατί λένε ότι είναι ο αρχηγός της συμμορίας;

Οι δραχμοφονιάδες

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις. Ο Παπανδρέου είναι τουρίστας. Οι δελφίνοι του ψυχαγωγούν τον σαλταρισμένο κόσμο λέγοντας βλακείες. Η συγκυβέρνηση δείχνει εικόνα χάους. Τα κόμματα που τη στηρίζουν μοιάζουν με διαλυμένη διαδήλωση. Ο Σαμαράς ξαναβάφει ροζ τις κόκκινες γραμμές. Ο ΛΑΟΣ κάνει μόκο για τις φωτογραφίες με τους εκβιαστές. Ο Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση. Και το PSI προχωρεί, με τη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ να απειλούν με χρεοκοπία. Όλα ανθηρά...

Είναι λίγα τα ψωμιά σας....

O Κύριος (με Κ κεφαλαίο) στην φωτογραφία, δακρύζει από αξιοπρέπεια.
 
Δεν τα έφαγε μαζί σας, αντιθέτως σας τάϊζε για να τον κυβερνάτε. 
 
Και εσείς  τον κοροϊδεύατε, τον κλέβατε και τώρα στα γεράματα  τον υβρίζετε και  του στερείτε τα απολύτως απαραίτητα προς το ζην.
 
Εσείς, αδιάβαστοι ἤ διαβασμένοι πράσινοι παλιάνθρωποι και οι λοιποί Παπαδήμιοι,  αφού φάγατε, και αφού ήπιατε,  τώρα απλώς υπάρχετε για να εκτελέσετε τις τελευταίες εντολές των δανειστών- αφεντικών σας με σκυμμένο το κεφάλι όχι από ντροπή, αλλά ως ένδειξη υποταγής. 
 
Αλλά τα ψωμιά σας είναι λίγα, πολύ λίγα...
 
Δ.Μ. 
 
 φωτο :   http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/