#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Μόνο στη Ελλάδα αυτά!!!

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

ΠΟΙΑ ΕΙ ΝΑΙ Η ΕΛΑΧΊΣΤΗ ΚΟΙΝΉ ΣΥΝΙΣΤΑΜΈΝΗ ΣΥΝΕΝΝΌΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΊΩΣΗΣ ΑΝΆΜΕΣΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΌΝΙΑ? ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΛΠΊΔΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ? ΠΟΙΟ ΠΟΛΊΤΕΥΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΛΕΎΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ?

Είχα ένα καθηγητή που του έμοιαζε.  Παλιά πολύ παλιά στο Λύκειο.  Με τα γυαλάκια του, ντυμένος αυστηρά, με εκείνη τη χαρακτηριστική φάτσα που μοιάζει με κουίζ  οπτικής «ποιον νομίζεις πως βλέπεις?» Ξέρετε εκείνες τις διφορούμενες εικόνες που άλλοι βλέπουν μια γριά κακιασμένη κι άλλη μια πανέμορφη νεανίσκη!  Κι οι ψυχίατροι μετά κάνουν τις εκτιμήσεις τους για το πως και το γιατί...

Εξάρχεια / Τοίχοι : ένα ντοκιμαντέρ


ΕΞΑΡΧΕΙΑ  |  ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ from μικροπόλεις on Vimeo.


Κυβερνητισμός και αριστερά

Σχόλιο Traverso Rossa : Το κείμενο που αναρτούμε αποτελεί μια πολιτική τοποθετηση απέναντι στην οποία στεκόμαστε πολιτικά , ιδεολογικά αλλά και απο στρατηγική και τακτική άποψη κάθετα αντίθετοι. Δεδομένου ότι η γραμμή της αριστερής κυβέρνησης  ως  τακτική υποταγμένη σε μια "σοσιαλιστική" προοπτική αποτελεί κατα την γνώμη μας ιδεοληπτικός σχεδιασμός επι χάρτου, καθώς διαχρονικά -πόσο μάλλον-  σε συνθήκες καπιταλισιτκής κρίσης είναι τελέιως ανέφικτο να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε έναν ωμό καπιταλισμό και σε ένα καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο που αντλεί την μυθοπλασία του απο μια προηγούμενη καπιταλιστική φάση που πέρασε ανεπιστρεπτί. Είναι αυτονόητο για εμάς ότι στο κρίσμο ταξικό σταυροδρόμι που βρισκόμαστε είναι απαραίτητο να αρθρωθεί μια συνολική πολιτική και ιδεολογική πρόταση επαναστατικής υπέρβασης του καπιταλισμού που θα αμφισβητήσει σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο τα "ιερά και τα όσια" του σύγχρονου καπιταλισμού. Χρειαζόμαστε δηλαδή μια άλλη εξουσία, μια εργατική εξουσία που θα επιβάλλει καθολική αναστροφή πορείας στην ιστορική εξέλιξη, γέννημα ενος εργατικού επαναστατικού ρεύματος, που θα θέσει το ζήτημα της επανάστασης οχι ως αίτημα για πολιτική ζύμωση αλλά ως ωμή ιστορική αναγκαιότητα.

Η μοναξιά της επανάστασης


Σύνταγμα 22/1/2012, ώρα 17:00+κάτι ψιλά. Περιμένοντας…

Ο Δημήτρης Καζάκης στο Θησείο


Ο πρώην πρύτανης και οι "μπράβοι" του έδειραν φοιτητή του πολυτεχνείου Κρήτης

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου δύο μέλη του συλλόγου φοιτητών του πολυτεχνείου Κρήτης κάτσανε να φάνε σε εστιατόριο της πόλης που τύχαινε να βρίσκεται και ο πρώην πρύτανης του ιδρύματος, ο κ. Γρυσπολάκης, συνοδευόμενος από άλλα δύο άτομα. Ξαφνικά ο ένας εκ των δύο από τους οποίους συνοδευόταν ο κ. Γρυσπολάκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο οδηγός του, προέβη σε μια απρόκλητη λεκτική επίθεση προς τους δύο φοιτητές, βρίζοντάς τους και απειλώντας τους, καθώς δεν δίστασε να χτυπήσει έναν εκ των δυο σοβαρά στο πρόσωπο. 

ΑποΓουρουνοποίηση Τώρα


Οσο ασχολούμαστε με λάθος πράματα...
Οσο έχουμε λαθεμένες προτεραιότητες...

Οσο παρακολουθούμε Αδρανείς και Αμέτοχοι 
την εξέλιξη της Βαρβαρότητας...

Μεταβιομηχανικές φαντασιώσεις και σύγχρονος καπιταλισμός

του 'Αγγελου Καλοδούκα
Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009 έφερε στην επιφάνεια χρόνια προβλήματα που συσσωρεύονταν στην οικονομική βάση των ανεπτυγμένων καπιταλισμών του «δυτικού κόσμου». Διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα ανταγωνιστικότητας των οικονομιών τους μέσα σε ένα διεθνές οικονομικό περιβάλλον που το χαρακτήριζε ο οξυμένος ανταγωνισμός τόσο ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες όσο και από χώρες «αναπτυσσόμενες» -Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, και όχι μόνο.

Στο Ντιγιάρμπακιρ όπου και αν σκάψεις βρίσκεις Κούρδους δολοφονημένους από το Τουρκικό κράτος

Νέος ομαδικός τάφος - Εντοπίστηκε κοντά σε πρώην κτίριο της στρατιωτικής αστυνομίας
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , τα οστά 23 ατόμων εντόπισαν οι τουρκικές αρχές σε ομαδικό τάφο που βρισκόταν κοντά σε ένα πρώην κτίριο της στρατιωτικής αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ, κύρια πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας στην οποία η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κούρδοι, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Τα πρώτα οστά είχαν βρεθεί νωρίτερα τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ερευνών που γίνονται στο Ιτς Καλέ, στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, κοντά στα ερείπια παλατιού του 13ου αιώνα. Εκεί αναμένεται μετά τις ανασκαφές και τις εργασίες αποκατάστασης των ευρημάτων να ανεγερθούν ένα μουσείο και ένα πολιτιστικό κέντρο.

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ


  Αδυνατώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι συνεργάζονται με το κράτος. Γιατί πληρώνουν οτιδήποτε τους επιβληθεί, γιατί σκύβουν το κεφάλι. Γιατί προσκυνούν όσα τους καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια. Οι πρεσβευτές του καπιταλισμού, πέταξαν τα δημοκρατικά προσωπεία και έδειξαν τα αποκρουστικά τους πρόσωπα. Οποιαδήποτε πρόσχημα για κοινωνική\ταξική ειρήνη κατέρρευσε.
Δεν χρειαζόμαστε κανένα αφεντικό. Ούτε πρέπει να νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε κάποιον από πάνω μας, για να προσέχει κάθε κίνησή μας. Δεν πρέπει να αναγνωρίζουμε κανέναν από αυτούς που το σύστημα εξυψώνει ως σημαντικούς. Αυτοί παίζουν τον ρόλο του μεσολαβητή (καθεστωτικοί δημοσιογράφοι, υποτιθέμενες πνευματικές αυθεντίες), ώστε να μας πείσουν να “προσαρμοστούμε” και να πειθαρχήσουμε. Πιο εύκολα ξεπουλιέσαι, όταν δέχεσαι ψίχουλα από αυτόν που σχεδιάζει να κάνει την ζωή σου μαριονέτα.

Ο SOROS, TA ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!

ΟΤΑΝ O ΑΡΧΙΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ "ΒΛΕΠΕΙ"... ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ!
Μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν από την έξοδο από το ευρώ, "βλέπει" ο... αρχικερδοσκόπος Soros στην Ελλάδα.
Σε γεύμα με δημοσιογράφους στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, "αποκάλυψε" τα εξής:  «Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ότι υπάρχει μια πανίσχυρη ομάδα η οποία τάσσεται ευνοϊκά σε αποχώρηση από την ευρωζώνη. Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν πολύ μεγάλο συμφέρον να διακανονίσουν τις οφειλές τους με την εφορία σε υποτιμημένες δραχμές και όχι σε ευρώ».
Η συγκεκριμένη δήλωση του Soros έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο, ανάρπαστη από τα εγχώρια παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ...

Για τους αγώνες των καθαριστριών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Νοιώθουμε την ανάγκη να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας. Συνάδελφοι,άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, εργαζόμενοι, πιστεύουμε, πρέπει να γνωρίζετε τα προβλήματα τα δικά μας που ίσως σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι κρύβετε πίσω από την σημερινή κατάσταση στο σύστημα Υγείας και όχι μόνο.

Ένα χρόνο η Διοίκηση του νοσοκομείου Γ. Γεννηματά εξετάζει , ενημερώνετε και προσπαθεί να καταλάβει πιες είναι οι ευθύνες της τις οποίες αρνείται να αναλάβει για να εφαρμόσει τον νόμο και να πετάξει από το νοσοκομείο την εταιρεία ΦΑΣΜΑ Α.Ε. η οποία συνεχίζει ακόμα να καθαρίζει το νοσοκομείο ενώ πιάστηκε από την επιθεώρηση εργασίας για αδήλωτη εργασία.

Μπορούμε

Από τον "Ριζοσπάστη"
Χτες, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σε αγαστή συνεργασία, σχεδίασαν τη χαριστική βολή σε ό,τι έχει ακόμη απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα, συναποτελώντας τη μαύρη αντεργατική συμμαχία μαζί με τρόικα, κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τ' άλλα αστικά κόμματα, για τη σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση. 

Ηδη, με τα μέχρι τώρα μνημόνια, έχουν σφαγιαστεί πολλές από τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, αλλά τώρα, με το νέο αντεργατικό έγκλημα, χτυπούν καθολικά για να καταργήσουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων αποτελεί την ανατίναξη του θεμέλιου όλων των ως τώρα εργατικών κατακτήσεων με σκληρούς ταξικούς αγώνες, με θυσίες και αίμα εργατών. 

Περί δημοκρατίας του Σόλωνα - γιατί δεν εφαρμόζεται η σεισάχθεια στην σημερινή Ελλάδα

 Ο Σόλωνας, η δημοκρατία και η κατάντια της σημερινής Ελλάδας.

Επειδή η δικαιοσύνη της πόλης του Σόλωνα τεχνουργεί την ομοιότητα των πολιτών σε βάση φυσική, δεν υπάρχει ισοκατανομή των αγαθών, ούτε εξομοίωση των ποιοτήτων, ούτε η αταξική κοινωνία. Και οι πολίτες της πόλης του Σόλωνα δεν είναι ούτε οι Ουριήλ, ούτε οι Γαβριήλ και οι άλλοι άγγελοι. Ο Σόλων, ο μεγαλύτερος ριζοσπάστης και οραματιστής, είναι συντηρητικός.

Έτσι, η ισότητα της δημοκρατίας του Σόλωνα εδράζεται απάνου στη φυσική ανισότητα των πολιτών, που παρότι ανισότητα κατά το όμοιο, (όλοι οι δάσκαλοι λόγου χάρη δεν έχουν το ίδιο ταλέντο), ωστόσο είναι ισότητα κατά το διάφορο, δάσκαλοι και πολιτικοί και μαστόροι, λόγου χάρη, είναι ίσοι απέναντι στην πόλη.

Η μεγάλη θολούρα του ελληνικού PSI

Σκούρα τα πράγματα σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς η Γερμανία, η Γαλλία και το ΔΝΤ που έχουν ουσιαστικά αναλάβει να διεκπεραιώσουν το μεγάλο … παζάρι ως άμεσα ενδιαφερόμενοι καθώς θα καταβάλουν το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του δεύτερου ελληνικού πακέτου, πιέζουν πλέον δραματικά και τις δύο πλευρές, Ελλάδα και πιστωτές. Στόχος τους είναι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών να μην απαιτήσει άλλα επίσημα κεφάλαια πέρα από τα μέχρι στιγμής συμπεφωνημένα 130 δις ευρώ.

Ο GAP δήλωσε πως ούτε αυτός είχε διαβάσει το Μνημόνιο...

Κόστα Ρίκα Διαλυνά
Από την Κόστα Ρίκα όπου βρίσκεται για το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είπε πως δεν διάβασε το Μνημόνιο γιατί είχε άλλες υποχρεώσεις ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως ούτε αυτός είχε διαβάσει το Μνημόνιο επειδή εκείνη την εποχή ήταν...
 πρωθυπουργός της χώρας και είχε άλλες υποχρεώσεις.

Ποιός θα πει την αλήθεια στους εργάτες ;

Πηγή :Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΤΩΝ  στη Μαγνησία

  http://kentroagona-ergaton.blogspot.com/

Εργάτες της χαλυβουργίας
Τα ταξικά σας αδέλφια στον Ασπρόπυργο συμπληρώνουν 90 ημέρες ανυποχώρητου αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και την επιβίωση. Η απόφασή σας να δεχτείτε τους όρους του εργοδότη στο δίλημμα «500€ για 4 μήνες ή απολύσεις» δεν είναι μια νίκη αλλά μια παράταση ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η χρεοκοπία του καπιταλισμού είναι δεδομένη. Οι συνάδελφοί σας στον Ασπρόπυργο δεν αποδέχτηκαν τους όρους της εργοδοσίας και κατέβηκαν σε απεργία διαρκείας εξαιτίας των απολύσεων, μέσα σε συνθήκες μαζικής ανεργίας, ύφεσης, φοροληστείας και χρεοκοπίας. Το ταξικό σας και όχι το κομματικό σας καθήκον ήταν και είναι να απεργήσετε κι εσείς μαζί τους.