#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

ΦΟΒΕΡΟ! ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ...

Αίτηση εξαίρεσης από το Τέλος Ακινήτων 
    Προς  Κο Διευθυντή ΔΕΗ Υποκατάστημα ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

  Κύριε Διευθυντά.
  Ονομάζομ_____________________________  και σήμερα ενημερώθηκα για τις κατηγορίες οι οποίες μπορούν να εξαιρεθούν από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων το οποίο περικλείεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων...

του Δημήτρη Καζάκη
Έλαβα και παραθέτω την παρακάτω επιστολή, όπως και την απάντηση που συνέταξα:

Για να μπορέσει ο λαός πρέπει να του πούμε την αλήθεια…

  Με αφορμή την εκδήλωση του ΕΠΑΜ και την ομιλία του  κ. Καζάκη στις 17- 12 2011 στο Βόλο για την οικονομική κρίση και τις διεξόδους απ’ αυτή θα ήθελα να καταθέσω μερικές σκέψεις.
Καταρχάς πρέπει να επισημάνω ότι με εντυπωσίασε το πλήθος του κόσμου  σε σημείο που σκέφτηκα πως « να ,κάτι κινείται» αφού σε άλλες παρόμοιες συγκεντρώσεις ο κόσμος είναι αισθητά λιγότερος, στα όρια θα έλεγα  της απογοήτευσης. Παρακολούθησα όλη την ομιλία με μεγάλη προσοχή και με ακόμη μεγαλύτερη  τόσο την Πολιτική όσο και την Επαγγελματική γεωγραφία του κόσμου που συμμετείχε, αφού η κοινωνία μας είναι μικρή και λίγο – πολύ όλοι γνωριζόμαστε.

Μέσα στη φωτιά της Κρίσης, σφυρηλατείται ο "καινούργιος" Ελληνικός Λαός!Παρέμβαση της ομάδας Real Democracy Now! Berlin/GR στην ομιλία Σημίτη - Cohn-Bendit στο Βερολίνο, 23/1/2011.
Δελτίο τύπου

Χτες, Δευτέρα 23/1/2011 το ίδρυμα Heinrich-Böll των Γερμανών Πρασίνων διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα "Η Ελλάδα στην κρίση; Πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην Ευρώπη;". Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με ομιλητές τους Κώστα Σημίτη και Daniel Cohn-Bendit.

Κρίση: Μύθοι και πραγματικότητα


Την Κυριακή 29/1 στις 10.30 πμ στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου στο Μακρόπουλο (κεντρική πλατεία) θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Είναι μονόδρομος τα Μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές1 Υπάρχει διέξοδος;».
Ομιλητές:

Γιώργος Κατρούγκαλος – Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματολόγος
Σπύρος Μαρκέτος – Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας
Παναγιώτης Μαυροειδής – Εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας ενάντια στο Ευρώ και την Ε.Ε»
Λευτέρης Τσακίρης – Οικονομικός μελετητής μέλος της Επ. Αγώνα στο Μαρκόπουλο.

Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με δυνατότητα παρεμβάσεων από τους παρευρισκομένους. Θα προβληθεί σχετικό βίντεο για την κρίση.
 

http://seisaxthia.blogspot.com/

V.A Vazioulin-Το πρόβλημα της αντίφασης στο Κεφάλαιο του K.Marx

Το Κεφάλαιο είναι το έργο της ζωής του Κ. Μαρξ, η κορύφωση της δημιουργίας του. Η ιδιοφυΐα του Κ. Μαρξ εκδηλώθηκε ανάγλυφα στην εκπληκτική εμβρίθεια και αρτιότητα του Κεφαλαίου. Πέρασαν πολλές δεκαετίες από την εποχή που δημοσιεύθηκε το Κεφάλαιο και όμως εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη γραμμή της επιστήμης. Μεταξύ άλλων θεμάτων του Κεφαλαίου, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διερεύνηση του προβλήματος της διαλεκτικής αντίφασης, διότι, κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει στην παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία βαθύτερη, συνεπέστερη και εκτενέστερη αντανάκλαση της διαλεκτικής αντίφασης. Η πραγματική αντίφαση, όπως είναι γνωστό, υπάρχει σε κίνηση. Η νόηση, η οποία αναπαράγει την κίνηση και την αντίφαση, πρέπει να είναι επίσης κινούμενη και αναπτυσσόμενη. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν στο Κεφάλαιο παγιωμένοι ορισμοί. Ο κάθε ορισμός αποκτά εδώ πλήρη αποδεικτική ισχύ μόνο στην ενότητα του με όλους τους άλλους. Ο Μαρξ δίνει μια πλήρη απεικόνιση της αντίφασης μόνο μέσω του συνολικού πλαισίου των συμφραζόμενων της επιστήμης.

Γι' αυτό η λογική ανασύσταση της αντίφασης προϋποθέτει την έκφραση με το σύνολο των λογικών κατηγοριών της πεμπτουσίας της ανάπτυξης της επιστήμης με όλες τις αναγκαίες συνάφειες και πλευρές.

'Οταν οι εκλογές θαρθούν!!


(Αγαπητό μου...πουλί...
  Κάποτε θάρθει και η δική σου σειρά να...πηδήξεις!!).
 

«Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε το λιμάνι, πουλήστε και την μάνα σας να φύγετε ρουφιάνοι»

 Ντόπια και ξένα αρπακτικά σε αρμονική συνεργασία με την συγκυβέρνηση μαύρου μετώπου-τρόικας έχουν ορμήσει σαν κατακτητές να λεηλατήσουν την όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει, να εξαθλιώσουν τα λαϊκά στρώματα οδηγώντας τα στην ανεργία και δημιουργώντας τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.

Μόνο ένα ξεφύλλισμα των αστικών εφημερίδων σου δίνει μια γεύση τι σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς και ενάντια σε μας. Η νέα φορολεηλασία, των λαϊκών στρωμάτων που προγραμματίζουν μέχρι το τέλος του χρόνου την εκτιμούν ότι θα τους αποφέρει 6 δισ. ευρώ, ενώ για τι διετία 2013-2014 άλλα 7 δισ.

Εμείς...τι ρόλο βαράμε;;

Ο Γιωργάκης αυτοπροσδιορίστηκε ως Σωτήρ number One...

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - Δευτέρα 30 Γενάρη


Γειτονιές αλληλεγγύης και όχι ρατσιστικού μίσους. Να καταδικαστούν οι φασιστικές συμμορίες
Τη Δευτέρα 30/1 εκδικάζεται η υπόθεση των φασιστών «αυτόνομων εθνικιστών» που στις 23 Γενάρη του 2010 είχαν επιτεθεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούσαν μεταξύ άλλων ο Α' σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αττικής, η Β' ΕΛΜΕ Αθηνών, η 5μελής ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" 7ου διαμερίσματος στην Πανόρμου. Οι εν λόγω νεοναζί αφού είχαν προσπαθήσει δύο βδομάδες νωρίτερα να ακυρώσουν με τρομοκρατία αντιρατσιστική εκδήλωση της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό στον Πολιτιστικό Σύλλογο έκαναν δολοφονική επίθεση στην συγκέντρωση καταγγελίας για τα παραπάνω, τραυματίζοντας στο κεφάλι με καδρόνι μια δικαστική υπάλληλο και ελαφρύτερα άλλους δύο πριν απωθηθούν από τους συγκεντρωμένους και συλληφθούν έπειτα από την αστυνομία.

Να υπερνικήσουμε το φόβο και τη μοιρολατρία

O άνθρωπος έχει τη ζωική του πλευρά. Μπορεί να ξέφυγε από τις αρπάγες της φύσης σ’ ό,τι αφορά τον τρόπο οργάνωσης της ζωής του, την οργανωμένη κοινωνία, αυτό που ονομάζουμε πολιτισμό – πρόβλεψη – πρόνοια – επιστήμη – τεχνική, και σε τούτο διαφέρει από κάθε ζώο που βασίζεται στο ένστικτο, αλλά δεν παύει να τον αμαυρώνει η ζωική του φύση.
 
   Γεννιέται, μεγαλώνει, πεθαίνει, αναπαράγει φυσικά το είδος του (είναι άλλο πράγμα η κοινωνική αναπαραγωγή), τρώγει, κοιμάται, ξεκουράζεται κ.λπ. Oι υλιστές φιλόσοφοι υποστήριζαν και υποστηρίζουν πως ο πολιτισμός κρίνεται εκτός των άλλων από την υπερνίκηση αυτής της ζωώδους πλευράς και σ’ αντίθεση με τις ανόητες «φιλοσοφίες» που εξυμνούν κάθε φυσική μας πλευρά (δες τη λατρεία των πρωτόγονων φυλών) εξηγούν πως η εξύψωση του ανθρώπου σε «ον κοινωνικό» είναι αναγκαία και νομοτελειακή. Η φύση κρατάει για τον εαυτό της τη νομοτέλεια – χρόνος, ο άνθρωπος τη νομοτέλεια – ελευθερία.

Η φωτογραφία της ημέραςΝτίνος Χριστιανόπουλος: "Δε θέλω ούτε τα βραβεία, ούτε τα λεφτά τους"

Την πρόθεσή του να μην παραλάβει το βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά ούτε και το χρηματικό έπαθλο που το συνοδεύει γνωστοποίησε ο γνωστός ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος. Η αντίδραση του ποιητή ήταν άμεση μόλις έγινε γνωστή η είδηση της βράβευσής του με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου του.
"Ούτε θα εμφανιστώ ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους». Κατ' αυτόν τον τρόπο...

Δ. ΠΑΤΕΛΗΣ - ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" (20/1/2012)

ΕΠΑΜ. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο. Δημήτρης Καζάκης

Ε.Πα.Μ., 
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, 
ΕΠΑΜ, Καζάκης Δημήτρης.

Χωρίς προβολή από τα ΜΜΕ.
Γυρνάει από άκρο σε άκρο όλη την Ελλάδα, φωνάζει και ενημερώνει τον κόσμο, δυόμιση χρόνια τώρα. Στα πρωϊνάδικα όταν τον φωνάζουν τα κάνει μπάχαλο.
Αντισυστημικός, με ξεκάθαρο λόγο.

Πρέπει να τον ακούσεις αν δεν τον έχεις πάρει ακόμη χαμπάρι και δεν μπορεί... Θα συμφωνήσεις απόλυτα μαζί του.Ακούστε το αρχείο των εκπομπών στο δικτυακό radio 9 : Αρχείο εκπομπών.

Διαδώστε οποιαδήποτε φωνή εκτός του συστήματος.ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ!! ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ...


Χιλιάδες συνομιλίες και μηνύματα βρίσκονται καθημερινά στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ

O «Μεγάλος Αδελφός» ζει και βασιλεύει. Χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες και αποστολές μηνυμάτων βρίσκονται καθημερινά στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Με αυτή την κάλυψη, ωστόσο, παρακολουθούνται πολιτικοί, επιχειρηματίες και ιδιώτες, για άλλους λόγους και όχι βέβαια «εθνικούς». 
Ο ίδιος περιγράφει λεπτομερώς τα «κόλπα» των χειριστών των κέντρων και των συσκευών παρακολούθησης για να «μετατοπίζεται» ο στόχος κάτω από τη μύτη των αρμόδιων ελεγκτών, να παρακάμπτονται οι εταιρείες κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας και να σβήνονται τα ίχνη της παρακολούθησης.

Ο ακροβάτης

Αναδημοσίευση από το βυτίο
Κοιτάει τον καλοσιδερωμένο άντρα με το εξαιρετικά γυαλισμένο μαύρο παπούτσι, καθώς αιωρείται πάνω απ’ τον ξαπλωμένο άντρα στα σκαλιά της Ασκληπιού. Ο άντρας με το γκρι κοστούμι σχεδόν πηδάει πάνω απ’ τον άστεγο για να ανέβει τα τρία σκαλιά της εισόδου της πολυκατοικίας, στην οποία βρίσκεται το γραφείο του. Βλέπει την αντιστοιχία. Και ο ίδιος πάνω από κάποιο ανώνυμο, παγωμένο πόδι πρέπει να περάσει κάθε πρωί.
Στην είσοδο του γραφείου, στην έξοδο του μετρό, πέντε μέτρα παρακεί απ’ τα σταρμπακς, λίγο μετά το ΑΤΜ. Γεμίσαμε άυπνους ημικοιμισμένους, νεκροζώντανους με πλαστικά ποτήρια στο χέρι, κουβέρτο-πεζοδρόμια. Για να φτάσει στο προορισμό του πρέπει να παίζει διαρκώς ένα ιδιότυπο κουτσό, να σηκώνει προσεχτικά το πόδι, να κινείται σε ένα ατέλειωτο ναρκοπέδιο. Πτώματα ζωντανών σπαρμένα ανάμεσα στα πόδια βιαστικών ημιαπασχολούμενων.

Έχει η Αριστερά «γραμμή παρέμβασης»;

  Γιώργος Παπαδάκης
Ένα είναι το βασικό ερώτημα που κυριαρχεί στα μυαλά όλων των αγωνιστών του κινήματος. Μπορούν να νικήσουν οι αγώνες; Μπορεί να μπει φραγμός στον οδοστρωτήρα μέτρων και αλλαγών που κατεδαφίζει δικαιώματα ενός αιώνα;
Επ’ αυτού υπάρχουν πλήθος απαντήσεων. Μια πρώτη απάντηση είναι ότι χρειάζεται αγώνας και αντίσταση και ο κόσμος να μπει στη βουλή και να τους διώξει όπως στην Αργεντινή. Άλλη ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές και η σύμπραξη των δυνάμεων του αντιμνημονιακού μπλοκ θα δώσει λύση με την κατάληψη της κυβέρνησης. Υπάρχουν δυνάμεις που λένε ότι χρειάζεται ένα νέο Ε.Α.Μ. ή μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Τέλος κάποιοι μιλούνε για «εργατική κυβέρνηση» ή ρήξη και ανατροπή για μια «εργατική δημοκρατία» και προβάλουν ένα πρόγραμμα αντικαπιταλιστικών στόχων πάλης.