#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Λένιν

Σαν πέθανε ο Λένιν
Διηγούνται πως ένας στρατιώτης της νεκρικής φρουράς
Στους συντρόφους του είπε: Δεν ήθελα
Να το πιστέψω. Μπήκα μέσα ‘κει που ‘ταν ξαπλωμένος και
Του φώναξα μέσα στ’ αυτί: «Ιλίτς
Έρχονται οι εκμεταλλευτές!» Δεν κινήθηκε. Τώρα Ξέρω πως είναι νεκρός.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Η ιστορία του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα

Στις 30 Νοέμβρη 1943 τη νύχτα οι ταγματασφαλίτες συνεργάτες των χιτλερικών εξαπολύουν επίθεση σε 19 νοσοκομεία της Αθήνας. Γιατί στα νοσοκομεία; Γιατί τα νοσοκομεία είχαν μετατραπεί σε κάστρα της Αντίστασης κατά των κατακτητών. Ψυχή οι ανάπηροι πολέμου κατά των Ιταλών φασιστών εισβολέων στα 1940-1941, που έμεναν αναγκαστικά στα νοσοκομεία αφού δεν υπήρχε δυνατότητα περίθαλψής τους στα σπίτια τους. Ετσι μέσα από τα νοσοκομεία οι ανάπηροι αναπτύσσουν τη δική τους αντιστασιακή δράση, ενταγμένη βεβαίως στη λαϊκοαπελευθερωτική πάλη του λαού μας με την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ. Είναι μια πτυχή της ιστορίας σχεδόν άγνωστη, αλλά ηρωική, όπως όλες οι μεγάλες ηρωικές πράξεις εκείνη την περίοδο.

Όταν όλα τα σκίαζε η φοβέρα

Με την εισβολή των Γερμανών ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα ξεκινά η ξενική κατοχή.

Για μια ευρεία κοινωνική συμμαχία – Προς μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή

 Γράφει ο Παύλος
Θα ήθελα να ευχαριστήσω προκαταβολικά όποιον κάνει τον κόπο να διαβάσει αυτό το σχετικά μεγάλο κείμενο. Ωστόσο νομίζω ότι ήταν αναγκαία μια όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη θεωρητικοπολιτική παρέμβαση πάνω σε αυτά τα θεμελιώδη προβλήματα, στο βαθμό μάλιστα που τα βλέπω από μια διαφορετική από το συνηθισμένο οπτική.
Το κείμενο χωρίζεται σε τρία κεφάλαια.
1. Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ και Η ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗ – ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Έχω ταχθεί επανειλημμένα υπέρ πλατιών κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών. Με το παρόν κείμενο θέλω να εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ και ταυτόχρονα να διερευνήσουμε μαζί μέχρι που μπορεί να φτάνουν αυτές οι συμμαχίες.

Απομακρυνθείτε!! Πέφτει χοντρό βρισίδι!!

(Επαναλαμβάνω: όποιος "ντρέπεται" ή έχει αναστολές ή είναι
"καθώς πρέπει"...να μην προχωρήσει παρακάτω...
Είπα και ελάλησα...).!!

Πολυεθνικές: Οι δυνάστες του πλανήτη

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί υπάρχει τέτοια χαοτική διαφορά ανάμεσα στο βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων της δύσης και των ανθρώπων της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.
Μα φυσικά για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές!

Ας πάρουμε παράδειγμα την apple, την εταιρεία του μακαρίτη του Steve Jobs όπου όταν πέθανε οι απανταχού gadgetάκηδες του πλανήτη είχανε γεμίσει το ίντερνετ με εικόνες και ''σοφίες'' του.

Δεν μας οδήγησαν απλά σε οικονομικό αδιέξοδο! Κάνουν ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ!!!!

100.000 βιογραφικά για δουλειές στο εξωτερικό έστειλαν τα Ελληνόπουλα!
Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία των νέων και η τάση φυγής τους στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass, αναφορικά με τον αριθμό συμπλήρωσης ευρωπαϊκών βιογραφικών από Έλληνες πολίτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το Europass, το 2011 συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 95.732 ευρωπαϊκά βιογραφικά από Έλληνες πολίτες, καθιστώντας τη χώρα, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από τις πρώτες στην ΕΕ στη συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων (πίσω από την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία). Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2010 ανήλθε στα 53.043 και για το 2009 στα 36.269 βιογραφικά.Σημειώνεται, ότι το 67% όσων συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό αφορά νέους χωρίς εργασία έως 35 ετών, ενώ, την ίδια στιγμή, περισσότεροι από τους μισούς εμφανίζονται καταρτισμένοι, καθώς μιλούν από μία έως τρεις ξένες γλώσσες (30.676 μία, 32.348 δύο και 12.939 τρεις ξένες γλώσσες). Τέλος, περίπου το 40% διαθέτει μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία (17,1% έως 2 έτη και 21,3% καθόλου).

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Εργοδότες – ΓΣΕΕ, καταργούν ΌΛΕΣ τις συλλογικές συμβάσεις!


Αποκαλυπτική καταγγελία του ΠΑΜΕ: Στο τραπέζι των «κοινωνικών εταίρων» βρέθηκε πρόταση που υπονομεύει κάθε Συλλογική Σύμβαση.  
Ανοίγει ο δρόμος για την απόλυτη κυριαρχία των ατομικών διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία.
Θέλουν να καταργήσουν τις Συμβάσεις και μάλιστα με νόμο! Αυτό προωθούν οι «κοινωνικοί εταίροι» στο διάλογο – απάτη που έχουν στήσει με τη ΓΣΕΕ. Αυτό αποκάλυψε χτες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, παρουσιάζοντας έγγραφο – φωτιά το οποίο βρέθηκε στο τραπέζι του «διαλόγου» κατά την πρώτη συνάντηση των «κοινωνικών εταίρων» την Τετάρτη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Η κρίση, η Αριστερά, η ΕΛΕ και η Διαδικτυακή Λασπολογία

Τ. Φωτοπουλος 
Τη στιγμή ακριβώς που ολοκληρώνεται η οικονομική και κοινωνική καταστροφή του λαού αυτής της χώρας στα χέρια της Τρόικας που εκπροσωπεί την υπερεθνική ελίτ (δηλαδή την οικονομική, πολιτική και τεχνοκρατική/μιντιακή ελίτ που άτυπα διαχειρίζεται την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση), και τη στιγμή που η φτώχεια και η ανεργία καθολικεύονται, τα συσσίτια γενικεύονται, οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται ενώ οι άστεγοι πεθαίνουν στους δρόμους, τι κάνει η Αριστερά μας στην οποία συγκεντρώνονται όλων τα μάτια, αφού όλα τα υπόλοιπα κόμματα, άμεσα η έμμεσα, αποτελούν τμήμα της κοινοβουλευτικής Χούντας; Και εννοώ, βέβαια, το τμήμα της Αριστεράς που ασχολείται με την σημερινή καταστροφή και το κρίσιμο θέμα της παραμονής μας στην ΕΕ (και όχι απλά στο Ευρώ, όπως παραπλανητικά κάποιοι υποστηρίζουν) σημαντικό τμήμα της οποίας (από τους Οικολόγους-Πράσινους μέχρι διάφορες «ελευθεριακές» οργανώσεις και γκρουπούσκουλα), είτε στηρίζουν άμεσα την ΕΕ --η οποία αποτελεί τον άμεσο εκφραστή της υπερεθνικής ελίτ στη χώρα μας μέσω της Τρόικας,-- είτε δεν ...ασχολούνται καν με το θέμα. Και αυτό, γιατί έχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν (όπως την αλλαγή των φαντασιακών για να καταργηθούν οι ιεραρχίες!) είτε, εναλλακτικά, ασχολούνται με τη δημιουργία νησίδων αυτο-οργάνωσης κ.λπ., σαν να είμαστε στη δεκαετία του 1960 και 1970, τη στιγμή που όλα καταρρέουν γύρω μας και η απόπειρα ανατροπής, για να έχει νόημα, είτε είναι συνολική, είτε είναι αποσπασματική και επομένως όχι μόνο ασήμαντη αλλά και αποπροσανατολιστική, λειτουργώντας εκτονωτικά.

Η αναγκαία ‘’πρόταση εξουσίας’’ της αριστεράς και η γελοιογραφία της

 Παναγιώτης Μαυροειδής
To δίλημμα το έθεσε ο Παπαδήμ(ι)ος στη Βουλή και από εκεί θα ξεκινήσουμε: ''Τι προτιμάτε; ανοιχτές επιχειρήσεις με χαμηλότερες αποδοχές ή κλειστές επιχειρήσεις;'' Μεταφράζουμε: ''τι προτιμάτε; κινέζικα μεροκάματα ή ανεργία;''. Πριν βιαστεί κάποιος να δηλώσεις αγανακτισμένος με τον ψυχρό τραπεζίτη, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το δίλημμα αυτό το θέτει η ίδια η ΕΕ, στο πλαίσιο του ''Συμφώνου για το ευρώ'' και την ''νέα οικονομική διακυβέρνηση''. Σαφώς τίθεται θέμα καθορισμού των μισθών με παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα ως προς τους βασικούς ανταγωνιστές της ΕΕ, δηλαδή τις αναπτυσσόμενες χώρες τύπου Κίνας. Δεν αρκεί να πούμε ότι το δίλημμα είναι κυνικό, ωμό και εκβιαστικό. Είναι ακόμη χειρότερα, καθώς είναι και ψεύτικο. Δεν υπάρχει δίλημμα. Στο νέο τοπίο της μετα-μνημονιακής ερήμου στην Ελλάδα, θα έχουμε και εφιαλτικά επίπεδα ανεργίας και κινέζικα μεροκάματα.

10 νεκροί μισθοφόροι του ΝΑΤΟ νεκροί στο Αφγανιστάν μέσα σε δυο μέρες

Βαρύ το τίμημα της κατοχής για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Ένας λαός που έχει τραβήξει τα πάνδεινα, που καθημερινά πληροφορούμαστε για της βιαιότητες των κατοχικών στρατευμάτων, πολεμά το δυτικό κατακτητή, εκφράζει με κάθε μέσο την οργή του, ενίοτε εκδικείται και παίρνει μεταφορικά και κυριολεκτικά «το αίμα του πίσω»!

Οι σπείρες

Από τον "Ριζοσπάστη"

Ορισμένοι έσπευσαν ήδη να προβάλουν την εξάρθρωση του κυκλώματος των τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη, σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για διάφορα αμαρτήματα. Ετσι μιλούν για «επαγγελματισμό» της Πολιτείας και άρα των κυβερνητικών υπηρεσιών, για θετικά αποτελέσματα που έρχονται όταν λειτουργούν οι κανόνες και άλλα παρόμοια. Παραμύθια της Χαλιμάς. Παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα. Γιατί τα αυτονόητα αποδεικνύουν ότι σπείρες σαν και αυτή των συγκεκριμένων τοκογλύφων - και άλλων που κατά καιρούς απασχολούν και βγαίνουν στην επιφάνεια - δεν είναι αποτέλεσμα της λειψής λειτουργίας του κράτους, αλλά ίσα ίσα απότοκο των κινήτρων και των αξιών λειτουργίας του συστήματος.

Φαίνονται σε μας μακρινές αυτές οι εικόνες; (Βίντεο)

  Μας φαίνονται μακρινές οι συγκλονιστικές εικόνες από το Μαρόκο που κάνουν τον γύρω του κόσμου; Εκεί πέντε άντρες, άνεργοι επιστήμονες, λούστηκαν με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκαν μπροστά στον κόσμο, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τους οδήγησε η απόγνωση αφού η ανεργία και σ' αυτή την χώρα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις πλήττοντας εκτός των άλλων και άτομα με πανεπιστημιακή μόρφωση. 
Οι καθημερινές καθιστικές διαμαρτυρίες των ανέργων δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, αφού η κυβέρνηση της χώρας αδιαφορεί στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, οδηγώντας κόσμο σε απεγνωσμένες αντιδράσεις. 

Το μετέωρο βήμα του εργατικού συνδικαλισμού

  Δύο είναι τα κρισιμότερα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς από την επανεμφάνιση των εργατικών αγώνων όπως εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα, με σημαντικότερο, φυσικά, το παράδειγμα των εργατών της Χαλυβουργικής στον Ασπρόπυργο.
 
Το πρώτο είναι πως μετά από μια αρκετά μεγάλη περίοδο έκφρασης στο δρόμο μιας αριστερής, αστικής και ενσωματώσημης, κριτικής στα "κακώς κείμενα" του συστήματος, όπως αυτή κυριάρχησε στο "κίνημα των πλατειών", φαίνεται πως με αργά αλλά υπαρκτά βήματα καταλαμβάνουν το προσκήνιο οι εργατικοί, ταξικοί αγώνες.

Στον επόμενο τόνο η ανεργία θα είναι…Λόγω “φόρτου εργασίας”

 Λόγω “φόρτου εργασίας” χτές Παρασκευή, δεν αναρτήθηκαν τα κείμενα από το http://politikokoraki.blogspot.com/
Τα δημοσιεύω σήμερα!
To “πολιτικό κoρακι” είναι μια από τις αξιόλογες πένες του διαδικτύου...