#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Το χαμόγελο στο τέρμα του δρόμου


Λίγες χαζές σκέψεις για.. "Το χαμόγελο στο τέρμα του δρόμου":

Ψάχνοντας σε μια παλιά βιβλιοθήκη, ξέθαψα έναν κιτρινισμένο χάρτη της βόρειας Ευρώπης.
Τα σύνορα των χωρών ήταν κάπως διαφορετικά από τα σημερινά αλλά εκείνο που τραβούσε το βλέμμα ήταν η ακόμα παχουλή και με έντονη εκτύπωση μαύρη σβάστικα στο κέντρο του, που κάλυπτε τα όνειρα των βαρβάρων.
Όνειρα που παρά τις παροτρύνσεις των “φιλοσόφων“ πολιτικών με το τέλος του Β’ Π.Π. για την αποφυγή επανάληψης του λάθους αυτού, εις το εξής, η αλήθεια ακούστηκε από το στόμα ενός ταγματάρχη της γκεστάπο που συλληφθείς στο ισοπεδωμένο Βερολίνο επροφήτευσε..
“Μη χαίρεστε.. δεν νικήσατε. Θα επανέλθουμε ως κυρίαρχη φυλή που είμαστε. Με τα δικά σας χρήματα θα ξαναχτιστεί η Γερμανία και θα είναι σύντομα πάλι ηγέτιδα δύναμη. Και μια μέρα θα σας κατακτήσουμε αν όχι με τα όπλα, με τα ίδια σας τα χρήματα. Διότι είναι γραφτό οι Άριοι να επικρατούν.“

Τον Μάρτιο τα... σπουδαία

Toυ Δημήτρη Μυ
Τον περασμένο Σεπτέμβρη αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης σε «εμπιστευτική» συζήτηση έλεγε ότι σύμφωνα με σενάριο εργασίας που υπάρχει στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, το νέο της νόμισμα θα ισούται με περισσότερα από 1500 ευρώ. Τότε, οι εν λόγω πληροφορίες εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν από το «Π» ως σκόπιμη κινδυνολογία, για να ενισχυθεί ο φόβος και η υποταγή της  ελληνικής κοινωνίας σε μια πολιτική παραμονής της χώρας στο ευρώ, με κάθε κόστος.
Τις περασμένες μέρες ωστόσο, αυτή η αναλογία «δραχμής» - ευρώ εμφανίστηκε στη δημοσιότητα και μάλιστα, όχι από ελληνικά μέσα.

Από ποια φωτισμένα μυαλά ξεπηδούν και πού εδράζονται οι… θεωρίες της σκληρής λιτότητας.

 Της Αλίκης Βεγίρη
Αναρωτήθηκα, πολλές φορές τον τελευταίο καιρό από πού, από ποια κεφάλια ξεπήδησαν οι πολιτικές λιτότητες που μάς ταλανίζουν. Δεν μπορεί αυτοί που τις ενστερνίζονται με τόσο πάθος και τις εφαρμόζουν με τόση συνέπεια, από κάπου θα αντλούν τη βεβαιότητα για την ικανότητά τους να προκαλούν την πολυπόθητη ανάπτυξη. Κι αυτό το κάπου, φαντάζομαι, ότι θα πρέπει να είναι μια κάποια περισπούδαστη, μια πολύ καλά τεκμηριωμένη θεωρία. Άνθρωποι που μονοπωλούν τον ορθολογισμό, που εξανίστανται μπροστά στους ειδικούς και υποκλίνονται μπροστά στην ορθοφροσύνη και την αντικειμενικότητα των επιστημόνων, δεν μπορεί, από κάποια στέρεη θεωρητική βάση θα πρέπει να αντλούν τα επιχειρήματά τους.

Δοξάστε την ακροδεξιά κλίκα της τρόϊκας!

Λ. Παπαδήμος: «Επιβεβαιώθηκε η πλήρης στήριξη στην κυβέρνηση»
Χάρρυ Κλυνν

ΜΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ

Πλήρης η «εκπροσώπηση» του ελληνικού κατεστημένου στον κόσμο του εγκλήματος.
Το ΣΔΟΕ και η εφορία, οι τράπεζες μέσω στελεχών τους, η αστυνομία, η δημοσιογραφία, ο κόσμος του ποδοσφαίρου – ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος.
Κι’ από κοντά τα καθημερινά πια κρούσματα εντοπισμού παράνομων λεσχών, όπου ανθούν, μαζί με τον τζόγο, όλα τα μπουμπούκια του κακού.

Κι’ από κοντά οι συρράξεις μεταξύ ναρκομανών στο κέντρο της Αθήνας, οι ληστείες, οι επιθέσεις, η εκπόρνευση για δέκα ευρώ.

Από κοντά και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, που δεν ενοχλείται από την κατάργηση πρώτα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και μετά της γενικής γραμματείας, πλην όμως ενοχλείται από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και… ξεφουσκώνει τα λάστιχά τους, όπως ανακοίνωσε επισήμως μέσα στο δημοτικό συμβούλιο!

ΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΠΕΙΝΑ;

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΣΥΜΠΟΝΙΑ» ΣΑΣ! 
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ (ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η νέα διοίκηση του, συνεπείς υποστηρικτές του ιδιωτικού ψευτοεθελοντισμού και της κάλπικης ευαισθησίας που έρχεται σαν «δίχτυ» να εγκλωβίσει την φτώχεια που παράγεται από την αντιλαϊκή λαίλαπα, ζήτησαν από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταγράψουν τους μαθητές που αδυνατούν να σιτιστούν κανονικά ώστε να φροντίσει –με πιθανή συμμετοχή «χορηγών»- για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ (και ο ρόλος της εφημερίδας “Καθημερινή”)

Μια ιστορική ευκαιρία για να μπει η Ελλάδα (και η Ευρώπη) στον δρόμο της πραγματικής σωτηρίας και όχι της καταστροφής της, που οι πράκτορες και απατεώνες παρουσιάζουν ως σωτηρία, εμφανίζεται τώρα.


Αν είχαμε ελληνική κυβέρνηση ή αν εμφανισθούν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη να την αξιοποιήσουν, μπορεί να ανατρέψουν όλη την κατάσταση, ανακόπτοντας την επίθεση του Χρήματος κατά των ευρωπαϊκών λαών και περνώντας στην αντεπίθεση. 
Επί 18 μήνες συζητούσαμε ως λαός μια απίστευτη σαχλαμάρα, όχι τυχαία ασφαλώς, αλλά στα πλαίσια ενός προγράμματος που αποσκοπεί στη δική μας καταστροφή και στην, δι’ ημών, κατεδάφιση όλων των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων των ευρωπαϊκών λαών, μετά τη νίκη τους επί του Χίτλερ to 1945. Συζητούσαμε στα σοβαρά τι κακό έχουν κάνει οι ‘Eλληνες δημόσιοι υπάλληλοι και το υπερτροφικό κράτος της Ελλάδας. Σήμερα, η μισή Ευρώπη απειλείται από τις αγορές, η ΕΕ αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της ιστορίας της και ο κόσμος μια οικονομική κρίση ανάλογη, ή χειρότερη του 1929. Προφανώς, οποιαδήποτε ελληνική ιδιότητα ήταν αδύνατο να προκαλέσει τέτοια φαινόμενα. Αν εμείς oι ίδιοι φταίγαμε για το μνημόνιο, τότε τι έγινε και μπήκαν οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλλοι, ποια είναι η δύναμη που απειλεί Γαλλία και Ιταλία;

Στόχος η «κινεζοποίηση»

Τι λατρεία κι αυτή των καπιταλιστών! Λατρεία για τους εργαζόμενους! Μέλι στάζει το στόμα τους. Από τον Δασκαλόπουλο των βιομηχάνων μέχρι τον Ασημακόπουλο των γεσεβέδων. Α, όλα κι όλα, αυτοί σέβονται την υπογραφή τους στην ΕΓΣΣΕ, αυτοί δεν θέλουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και πάει λέγοντας. «Οι συνδικαλιστές γνωρίζουν ότι έχουμε κοινά συμφέροντα», έλεγε την περασμένη Δευτέρα ο Δασκαλόπουλος, ξέροντας σε ποιους απευθύνεται. Στα πουλημένα τομάρια της ΓΣΕΕ, που περίμεναν με τα ντοσιέ υπό μάλης να ξεκινήσουν τον «κοινωνικό διάλογο». «Περιμένουμε τη ΓΣΕΕ στο τραπέζι του διαλόγου» –συνέχισε ο Δασκαλόπουλος– «για να αποδείξουμε ότι μπορούμε μόνοι μας, αντί να περιμένουμε παθητικά να μας επιβληθούν απ' έξω αποφάσεις». Το είχε πει και ο Κουτρουμάνης πριν λίγο καιρό, με ύφος… Ντον Κορλεόνε («θα του κάνω μια προσφορά που δε θα μπορεί να την αρνηθεί»): «Το καλύτερο για όλους είναι να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό ζήτημα»!

Προσήγαγαν εθελοντές που μοίραζαν φαγητό σε άστεγους !


Σύμφωνα με την καταγγελία που μας έγινε, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, λίγο πριν τις 18.00, τα όργανα «Προστασίας του Πολίτη» (???) προσήγαγαν για εξακρίβωση στα Εξάρχεια εθελοντές που μοίραζαν φαγητό στους άστεγους !!!
Τους πήγαν στο ΑΤ Καλλιδρομίου. Όταν τα «όργανα» ρωτήθηκαν για τα αίτια της προσαγωγής απάντησαν «έτσι για να δείξουμε ότι κάνουμε δουλειά», δεν γνωρίζω αν ειρωνεύονταν!!!!
Ένας από τους εθελοντές αφέθηκε ελεύθερος !!!
Το σημαντικό είναι ότι η προσαγωγή ήταν στοχευμένη αφού ανάμεσα στα άτομα που μάζεψαν ήταν ο Κώστας από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» που μαγειρεύει κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας!!!  
Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τώρα απαγορεύεται και η αλληλεγγύη προς τους άστεγους….καλά πάει η δημοκρατία μας!!!!!
 

Τί άλλο έχεις να φοβηθείς ;

  Συντάχθηκε από τον/την Γ.Ψαρουδάκης /epam.chaniacrete.eu
Κομματόσκυλα: Ανθρώπινη ποικιλία-ειδος που φυεται-ευδοκιμεί κυριως στη νοτια Ευρώπη και ιδιαιτερα σ΄αυτην την παράξενη πρώην χώρα, που ονόμασαν Ελλάδα.
Συναντάται σε πολλές παραλλαγές:

1. Οι Τακτοποιημενοι: Εχουν φαει, εχουν μαζεψει, εχουν αποθηκευσει, και τωρα παρακολουθουν - με ενδιαφερον, δε λεω - τους ανεργους να ουρλιαζουν και τους αστεγους να πεθαινουν, δινοντας τον οβολον τους, οχι σ΄αυτους, αλλα σε καποιους εντεταλμενους υπηρετες δικους τους,, (πολιτικους, δημοσιογραφους), για να προλειαινουν το εδαφος και να κατευναζουν την Οργη.
2. Οι Ολιγον Ξεβολεμενοι: Δεν προλαβαν να μπουν στο "μεγαλο φαγοποτι" και τωρα εχουν χασει καποια απο τα κεκτημενα τους, ομως καιροφυλακτουν, γιατι ξερουν οτι ερποντας, γλυφοντας, καρφωνοντας, τα σκουληκια παντα επιβιωνουν.

Πώς μπορεί κανείς ακόμα να θέτει αιτήματα όταν κανένα αίτημα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί

κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό SIC
Μετάφραση blaumachen
Σχετικά με τους απέλπιδες αγώνες στη Γαλλία
Εισαγωγή
Sullair Europe, Sodimatex, Siemens… Η πρακτική των προλετάριων να κρατούν ομήρους τα αφεντικά τους ή να απειλούν ότι θα ανατινάξουν τα εργοστάσιά τους επανεμφανίστηκαν το 2009, μετά από ένα σύντομο κύμα στις αρχές του αιώνα, και έχει από τότε γίνει κάτι σαν μόδα. Μπορούμε μέχρι στιγμής να μετρήσουμε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις από την αρχή του 2010.
Αυτό που συνέβη στη Siemens είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό του πλαισίου μέσα στο οποίο αναδύονται τέτοιες πρακτικές αγώνα.

Ο «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΝΤΕΦΕΤΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

 Μίκα Στάθη (ΑΚΕΠ)
Η «σωτηρία της πατρίδας» (raison d’ etat) -που την ταυτίζουν με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και τη συνοδεύουν με μέτρα δήθεν «εκτάκτου ανάγκης»- προβάλλεται ως μοναδικό και έσχατο επιχείρημα από τα καθεστωτικά πολιτικά κόμματα. Το «όχι», η άρνηση, η «ανταρσία», «η σωτηρία του λαού» προβάλλεται ποικιλότροπα και ιδιωματικά από τις κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις του ριζοσπαστικού πολιτικού χώρου. Εδώ, το πολιτικό διακύβευμα των αντικειμένων λόγων -από τη μια «πατρίδα», από την άλλη «λαός»- ηθικοποιεί δύο αντιθετικές, απόλυτες βουλήσεις. Εδώ, οι ad hominem πολεμικές απομακρύνονται εμφανώς από τη διαλεκτική και επιστημονική ανάλυση των αντικειμενικών και υποκειμενικών συνθηκών της ταξικής ελληνικής κοινωνίας, και οδηγούν σε μια «λακανικού» τύπου ψυχολογικοποίηση (που επιτρέπει να επιρρίψει κανείς το περιεχόμενο ενός μηνύματος στο πρόσωπο αυτού που το έγραψε ή το διέδωσε, να το αποδώσει σε προσωπικά κίνητρα, να το αναγάγει αποκλειστικά και μόνο στην υποκειμενικότητα), μια «λακανικού» τύπου διχαστική άρνηση. 

Αν είσαι μαλάκας και φασίστας γράφεις τέτοια

Η πολυπολιτισμικότητα δολοφονεί και ληστεύει ανήμπορους ηλικιωμένους!
 Μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Επιτάλιο Ηλείας. 

Είχε χτυπηθεί από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν το βράδυ του Σαββάτου, ενώ όπως όλα δείχνουν, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία. 
Ό,τι είχε συμβεί και στο Ηράκλειο της Κρήτης προ περίπου δέκα ημερών. Και όμως, αυτό δεν ήταν το μόνο κρούσμα... 

Χαλυβουργία Ελλάδος: Διαρκές έγκλημα

Η εκσυγχρονιστική ελίτ επέτρεπε στην εργοδοσία να πραγματοποιεί ανεπαρκείς επενδύσεις, ακόμα και σε κρίσιμο εξοπλισμό, να τις αποσβαίνει σε χρόνο ρεκόρ και να αγνοεί τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των εργαζομένων για βελτίωση της ασφάλειας και της υγιεινής στους χώρους εργασίας
Η απεργία στην Χαλυβουργία Ελλάδος αποτελεί την πρωτοπορία της αντίστασης των εργαζομένων στη συνεχιζόμενη νεοφιλελεύθερη επίθεση κατά της εργασίας, εμπεριέχοντας ευρύτερους συμβολισμούς για το εργατικό κίνημα. Τα διακυβεύματα αυτής της σύγκρουσης επεκτείνονται πολύ πιο μακριά από τα μισθολογικά αιτήματα των εργαζομένων. Η εργοδοσία δίνει τη μάχη για την επιβίωση ενός βιομηχανικού μοντέλου που εδραιώθηκε κατά την περίοδο του “εκσυγχρονισμού”, συνδυάζοντας τη βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπική προσέγγιση της παραγωγής με την άντληση υπερκερδών από την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και τη συμπίεση των αμοιβών.

Ομορφος κόσμος ηθικός ... αστικά πλασμένος (Βίντεο)

Δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις εγκληματικές συμμορίες τοκογλυφίας τις Θεσσαλονίκης. Αυτό που είχαμε σαν δεδομένο είναι αυτό που ακούσαμε να μας λέει ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Νίκος Διαλυνάς ότι οι φερόμενοι σαν επικεφαλείς αυτών των συμμοριών είχαν « στενούς δεσμούς με κέντρα εξουσίας και σίγουρα είχαν πολιτικές πλάτες». Από διαίσθηση επίσης πιστεύουμε ότι δεν αποκλείεται να έχει βάση το σενάριο που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε και επικεντρώνεται στην αιτία που προκάλεσε να βγει στον αφρό αυτή η ιστορία.

Λίγη “ακυβερνησία” ακόμη και θα γεμίσουν οι φυλακές!


Θανάσης Μαυρίδης
Θα είχαν συλληφθεί οι μαφιόζοι της Θεσσαλονίκης αν είχαμε μία ισχυρή και ακλόνητη κυβέρνηση; Στην εγκληματική οργάνωση ανήκαν ευυπόληπτοι κύριοι. Κορυφαίο στέλεχος του τοπικού ΣΔΟΕ και κομματάρχης υπουργού, ένας δημοσιογράφος, αστυνομικοί, τραπεζίτες και λοιποί. Μόνο οι παπάδες των ενοριών της συμπρωτεύουσας έλειπαν από την σχετική λίστα. Ακόμη αναρωτιέστε; Όχι! Η απάντηση είναι όχι. Μία ισχυρή κυβέρνηση θα είχε αποτρέψει αυτό το στριπτίζ!