#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΤΗΣ (ΕΝΤΟΣ ΟΝΕ) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΟΥΛΗ
Εισαγωγικά: Η «αριθμητική» της (εντός ΟΝΕ) ελληνικής οικονομίας, από πολλές όψεις, είναι εντυπωσιακά αρνητική. Ορισμένες, από αυτές τις όψεις, αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, όπως: 1) Η δυνατότητα παραγωγής πλεονάσματος ανά εργαζόμενο, σε σχέση με την Γερμανία, η την Ισπανία. 2) Η αρνητική καθαρή αποταμίευση όλη την δεκαετία του ευρώ, που δείχνει άλλωστε, ότι η ελληνική οικονομία δεν είχε κανέναν δυναμισμό, και ότι η φιλολογία περί ισχυρής Ελλάδας -που υιοθέτησε και τμήμα της αριστεράς- ήταν εσφαλμένη. 3) Η συνεπακόλουθη εξωτερική της υπερχρέωση και η δυναμική του δημοσίου χρέους (κύρια εξωτερικού), μιας ουσιαστικά (παραγωγικά και δημοσιονομικά) χρεοκοπημένης χώρας, που είναι ανέφικτο να ανακοπεί. 4) Η μεγάλη της κάμψη και οι χαμηλοί της μισθοί, σε σχέση με το κέντρο. 5) Η πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία της χώρας, η οποία από την εποχή της πολιτικής της σκληρής δραχμής, αλλά και εντός ΟΝΕ, ανατιμάται διαρκώς, και έτσι η Ελλάδα διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια πιο «σκληρό» νόμισμα από τις ΗΠΑ, την Γερμανία κλπ.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ " DOMAR.RU"

Κίνδυνος για τα ιστολόγια μέσω... στατιστικών!
Σε όλα τα blog που έχω τη δυνατότητα να δω τα στατιστικά που δίνει η blogger μου έκανε εντύπωση ότι στους πρώτους επισκέπτες τους φιγουράρει μια ιστοσελίδα με τον τίτλο domar.ru. Μου λύθηκε η απορία διαβάζοντας τα παρακάτω, από το blog Ελληνικό Καφενείο

Τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι συζητήσεις μεταξύ μπλόγκερς, για έναν απρόσκλητο επισκέπτη εν ονόματι domar.ru!
Εμφανίζεται στα στατιστικά ως σελίδα παραπομπής με αξιόλογες επισκέψεις αναλόγως το σύνολο της ημερησίας επισκεψιμότητας έτσι ώστε να τραβήξει την προσοχή του διαχειριστή, και να μπει στον πειρασμό να την επισκεφτεί...
Πληροφορίες θέλουν την μεταφορά σε οθόνη αναμονής που σε λίγα λεπτά υποκλέπτει τους κωδικούς του λογαριασμού της......
Google. Δηλαδή από το... Gmail ως το Youtube! Πρόκειται για referrer spam.
Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι απλά να μην κλικάρεις τέτοιου είδους λινκ από τα στατιστικά του μπλογκ σου μέχρι να τα εντοπίσει και να τα μπλοκάρει τελικά η google.
Αν τυχόν το έχετε κάνει ήδη... αλλάξτε κωδικούς πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς και να κάνετε και ένα καλό καθάρισμα με το antivirus.
Μετά από αυτή την ενέργεια πιθανόν να συνεχιστούν οι επισκέψεις μέσω tinyurl.

ΒΟΛΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19-1-12 το πρωί 9.πμ η παρέμβαση στη ΔΕΗ της Λαικής Συνέλευσης Αγ.Νεκταρίου και της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ".

Δηλώσαμε κατηγορηματικά  την αντίθεσή μας στο ενσωματωμένο στους λογαριασμούς ρεύματος  χαράτσι ακινήτων και την εναντίωσή μας σε οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος σε σπίτι συμπολίτη μας.
Διατρανώσαμε την απόφασή μας να επανασυνδέουμε το ρεύμα σε κάθε περίπτωση διακοπής λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, αλλά και στις περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας που οδηγούνται συμπολίτες μας από την κυβερνητική πολιτική της εξαθλίωσης και της καταστροφής, της κυβέρνησης του Παπαδήμ(ι)ου, της Ε.Ε και  του ΔΝΤ.
Πήραμε τη διαβεβαίωση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ότι δεν θα προβούν οι ίδιοι σε καμία διακοπή ρεύματος και απομένει να αντιμετωπίσουμε τον εργολάβο ιδιώτη που θα αναλάβει το "ανθυγιεινό και επικίνδυνο" έργο της διακοπής ηλεκτροδότησης.Το ενδιαφέρον του κόσμου, που πήγαινε να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας, ήταν μεγάλο.Συμπληρώθηκαν 30 αιτήσεις προς τη ΔΕΗ πληρωμής λογαριασμών ρεύματος χωρίς το χαράτσι. Επιπλέον είχαμε πολλές ερωτήσεις για το κίνημά μας και του χώρου που συγκαλείται η συνέλευσή μας.   

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»
(Συνέλευση της επιτροπής κάθε: Τετάρτη, 6.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)
 

Το Κουδούνι


Η εξέγερση της μισθωτής μπουρζουαζίας

 του Σλάβοι Ζίζεκ
Πώς έγινε ο Μπιλ Γκέιτς [Bill Gates] ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ; Ο πλούτος του δε σχετίζεται με το κόστος παραγωγής των προϊόντων της Microsoft: δεν είναι αποτέλεσμα παραγωγής λογισμικού σε χαμηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές του ή πιο επιτυχημένης “εκμετάλλευσης” των εργαζομένων του (η Microsoft πληρώνει τους διανοητικά εργαζόμενούς της ένα σχετικά υψηλό μισθό). Αν ήταν έτσι, η Microsoft θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό: οι άνθρωποι θα επέλεγαν ελεύθερα λογισμικά όπως το Linux, που είναι το ίδιο καλό ή και καλύτερο από τα προϊόντα της Microsoft. Εκατομμύρια άνθρωποι αγοράζουν ακόμα το λογισμικό της Microsoft, επειδή η ίδια έχει επιβληθεί σαν ένα σχεδόν καθολικό πρότυπο, πρακτικά μονοπωλώντας το πεδίο, ενσάρκωση αυτού που ο Μαρξ αποκαλούσε “γενική διάνοια” , εννοώντας τη συλλογική γνώση σε όλες τις μορφές, από την επιστήμη ως την πρακτική τεχνογνωσία. O Γκέιτς ιδιωτικοποίησε ουσιαστικά μέρος της γενικής διάνοιας και έγινε πλούσιος από την ιδιοποίηση του μισθώματος που επακολούθησε.

Δεν είναι σενάριο η χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ, είναι ένα ιστορικό γεγονός

 του Νίκου Γεωργαντζά
Παρά το ό,τι το πρώτο μου μεταπτυχιακό ήταν στο πεδίο της χρηματιστικής (MBA in finance), τρία μεταπτυχιακά αργότερα, πάνω σε άλλα επιστημονικά πεδία, δεν νοιώθω αρκετή αυτοπεποίθηση γιά να σχηματίσω μίαν ιδίαν γνώμη επί θεμάτων χρηματιστικής. Έτσι πήγα τριγύρω ζητώντας να αποσπάσω μία έγγυρη γνώμη από ανθρώπους που είναι πολύ πιό ενημερωμένοι από εμένα επαγγελματικά επί της ζοφερής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος.
 
Συνάδελφοί μου καθηγητές, ερευνητές και εμπειρογνώμονες της χρηματιστικής στο πανεπιστήμιο Fordham λοιπόν με πληροφορούν πως η ζοφερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα είναι ταυτόσημη με τον ίδιο τον ορισμό της χρεοκοπίας μέσα στο πεδίο της χρηματιστικής. Άρα, πέρα από την φτηνή προπαγάνδα της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, δεν είναι απλά ένα σενάριο η χρεοκοπία της Ελλάδος εντός του ευρώ, αλλά ένα ιστορικό γεγονός.

Η ελεύθερη καπιταλιστική ληστεία στην πράξη


Αυτή η «ελευθερία» τιμών και εμπορίου είναι η… «τέλεια ελευθερία»! Θυμάμαι το 1992, με τι ζέση κάποιοι μικρομεσαίοι και εργαζόμενοι, οπαδοί του δικομματισμού και της ΕΕ, το φώναζαν, υποστηρίζοντας πως όταν εφαρμοστούν, όλα θα είναι πιο φθηνά γιατί ο έλεγχος και οι καταναγκαστικές τιμές του κράτους που δεν αφήνει τον επιχειρηματία να κάνει τα «δικά του» στον «ανταγωνισμό» για να… προσφέρει φθηνά στον καταναλωτή! Υμνούσαν τον ανταγωνισμό σαν να τους έφερνε τα δώρα του Αϊ Βασίλη!

Δεν υπάρχει χειρότερη κατηγορία για την άρχουσα τάξη από αυτή του "δωσιλογισμού"!


πόσο απλά κι αληθινά μπορεί να τα λέει αυτός ο λαός που στα παζάρια του κόσμου οι ίδιοι οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί του τον αποκαλούν λαμόγιο...


Γελα ρε λιγακι...

Σε ένα ζευγάρι αναρχικών, η κοπέλα μένει έγκυος. Το μαθαίνει η ασφάλεια και γίνεται πανικός. Όλοι φοβούνται ότι θα πολλαπλασιαστούν οι αναρχικοί και θα καταλύσουν το κράτος! Έτσι αρχίζουν οι συσκέψεις σε υπουργεία: 1X2 (ΠΡΟ/ΠΟ), Αμύνης, Εσωτερικών κλπ για να αντιμετωπιστεί το μέγα πρόβλημα. Σε μια από τις συσκέψεις σηκώνεται ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και λέει με στόμφο:

Κρίση και ανεργία για τους Έλληνες, προνόμια για τους προύχοντες…

 Αποκαλυπτικά στοιχεία από τα επίσημα έγγραφα του προϋπολογισμού και τις υπουργικές αποφάσεις-σκάνδαλο

  Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη
andrikakis@patris.gr

- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχιζε να εισπράττει μισθό και έξοδα παράστασης 373.000 ευρώ και το 2011

- Οι βουλευτές, με τα διάφορα επιδόματα (ακόμη και οικογενειακό!) κόστισαν το 2011 από 150.000 ευρώ ο καθένας!

- Το κόστος του κράτους αυξάνεται, από τα 109 δισ. το 2010 σε 169 δισ. το 2012

- Πολλαπλασιάζονται οι φόροι, το χαράτσι της ΔΕΗ, ο φόρος «αλληλεγγύης», ενώ απαλλάσσονται ή μειώνονται οι φόροι σε μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλες ακίνητες ιδιοκτησίες, ιδιοκτήτες σκαφών, αεροσκαφών, πισίνων!

- Με προκλητική απόφαση εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα οι… εφοπλιστές!Τελικά, αυτή τη σφοδρή κρίση και κατ’ επέκταση την πολιτική της βαρβαρότητας, δεν την υφίστανται όλοι.

Είμαι τρομοκράτης….

απο το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
την μετάφραση έκανε ο Νικόλας Καλλίας
Το παρακάτω κείμενο το «δανειστήκαμε» από την «fondation pierre besnard» και γράφτηκε με αφορμή τις πρόσφατες διαδηλώσεις στη plaza del mayo του Μπουένος Άιρες, ενάντια στον νέο «αντιτρομοκρατικό» νόμο που ψήφισε η Βουλή της Αργεντινής κάτω από την απαίτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, και που στην ουσία ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες , …επειδή η «καταστολή της τρομοκρατίας» χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την περιστολή των δικαιωμάτων και αλλού είπαμε να το μοιραστούμε…
-------
Όλοι οι σύντροφοι-συντρόφισες μου είναι «τρομοκράτες»
-Σχετικά με τον νέο, παρόμοιο με άλλες χώρες, αντιτρομοκρατικό νόμο στην Αργεντινή, για να έχουμε και εμείς την ίδια μαχητική διαμαρτυρία…
Είμαι τρομοκράτης, και είμαι ο άνεργος που κλείνει το δρόμο διεκδικώντας εργασία, αξιοπρέπεια και κοινωνική αλλαγή.
Είμαι τρομοκράτης, και είμαι η αγρότισσα που αντιστέκεται στις μπουλντόζες και που παλεύει για το δικαίωμα στη γη.
Είμαι τρομοκράτης, και είμαι η γυναίκα που διαμαρτύρεται έξω από τον Καθεδρικό Ναό, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ασφαλή και δωρεάν έκτρωση σε δημόσιο νοσοκομείο.
Είμαι τρομοκράτης, και είμαι η εκπαιδευτικός που «πιέζει και εκβιάζει» τη κυβέρνηση, κάνοντας χρήση του δικαιώματος στην απεργία, στη προσπάθεια της να βγάλει τον μήνα.

Αγροτική παραγωγή: Ζητούμενο οι εξαγωγές ή η διατροφή του λαού;

Γιώργος Κάργας
Σε πολλές καπιταλιστικές χώρες μπορεί κάποιος να βρει ημερομηνίες εορτής για την κατάκτηση της λεγόμενης διατροφικής επάρκειάς τους. Ακόμα και η χώρα μας έχει τέτοια ημερομηνία, η οποία ταυτίζεται με την ημέρα δημιουργίας βελτιωμένων ποικιλιών  σίτου από τον γεωπόνο Ι. Παπαδάκη. Σημειωτέον ότι μετά την ανακάλυψή τους, μετανάστευσε στην Αργεντινή, αποδεικνύοντας ότι μπορεί τροφές να υπάρχουν, αλλά οι εργαζόμενοι δεν  μπορούν να τις έχουν.
 Ο Λένιν στο έργο του «το αγροτικό ζήτημα και οι κριτικοί του Μαρξ» απαντούσε στην άποψη του Μπουλγκάκοφ «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε συνθήκες υπερπληθυσμού πρέπει να θεωρηθεί ότι ορισμένο μέρος της φτώχειας οφείλεται στην απόλυτη φτώχεια, στην φτώχεια της παραγωγής» ως εξής:

Βάζω το σχοινί...Βάζεις το σαπούνι;;

Να μοιραστούμε τα έξοδα προτείνω!!...

Η κρίση φθείρει

του Άλεξ Καλλίνικος
Ο κόσμος εισέρχεται στο 2012 όντας ακόμα στο έλεος της οικονομικής κρίσης, που με αυξανόμενη κοινή παραδοχή, είναι χωρίς προηγούμενο από τη δεκαετία του 1930. Τα βασικά του περιγράμματα έχουν αλλάξει από τότε που τα οριοθετήσαμε στο τελευταίο μας τεύχος. Από τη μία πλευρά, οι τράπεζες κι οι καταναλωτές στο μεγαλύτερο μέρος των δύο κύριων ζωνών του αναπτυγμένου καπιταλισμού (τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι ακόμα φορτωμένοι με το χρέος που έχει συσσωρευθεί κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής έκρηξης των μέσων της δεκαετίας του ’00 και (στην περίπτωση των τραπεζών) με πολλές απ’ τις ζημιές που υπέστησαν όταν αυτή η έκρηξη κατέρρευσε το 2007-8. Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικές ελίτ των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν παραλύσει από τις εσωτερικές τους διαιρέσεις, οι οποίες προέρχονται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο από την αύξηση του δημοσίου χρέους παραγόμενου από την κρίση και από τις επιχειρήσεις διάσωσης των τραπεζώνκαι τα φορολογικά κίνητραπου σημάδεψαν την αρχική απάντηση των κυβερνήσεων στο μεγάλο οικονομικό επεισόδιο το φθινόπωρο του 2008. Οι κεντρικές τράπεζες έχουν αφεθεί, ανεπαρκώς, να συμπληρώσουν το κενό πολιτικής.

Οι έξυπνοι και τα κορόϊδα

Καμιά πενηνταριά νοματαίοι μπουζουριάστηκαν στη Σαλονίκη,
κατηγορούμενοι για εκβιασμούς, τοκογλυφία, ξέπλυμα μαύρου
χρήματος και ποιός ξέρει τι άλλο...
Μεγαλοεπιχείρηση είχε στηθεί. Εταιρεία με τα όλα της.
Οργανόγραμμα, τομείς δράσης, ιδιωτική "ασφάλεια" (μπράβοι).
Μεταξύ τους και μερικοί που, κάποια κωλοκάναλα ονομάτισαν
"πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας"...
Δεν εννοώ να καταλάβω γιατί κάποιος, ιδιοκτήτης μαγαζιών 
της νύχτας, είναι υπεράνω υποψίας;;
Επειδή "κατέβηκε" υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης 
με το Λάος;;!!

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012> Το Εφιαλτικό Σενάριο


Δευτέρα 26  Μαρτίου 2012. Ώρα 12.45.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επιβιβάζεται στο Boeing 767 της πτήσης ΟΑ 8411 από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Νέα Υόρκη.  
Το οργισμένο ξέσπασμα του ελληνικού λαού στη διάρκεια της εθνικής επετείου, οι άγριες συμπλοκές με τα ΜΑΤ, οι λεηλασίες των τραπεζών που παραμένουν κλειστές, οι πάνω από 300 βαριά τραυματίες που  νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας δίνουν μόνο μια μικρή γεύση του ξεσπάσματος της βίας στην οποία έχει παραδοθεί η Ελλάδα.
Οι ξένοι ανταποκριτές μεταδίδουν σπαρακτικά ρεπορτάζ και εικόνες σοκ καθώς η βία των οργισμένων πολιτών έχει ξεσπάσει σαν τυφώνας και σαρώνει κρατικά κτίρια με το ελληνικό κοινοβούλιο να δέχεται τις ανελέητες  επιθέσεις  πλήθους αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι στη κυριολεξία το κομματιάζουν. 

H Ουγγαρία των σοβιέτ και το επαναστατικό κύμα του 1919

  Απο: http://wwwpraxisred.blogspot.com/
Σχόλιο Praxis: Ένα ενδιαφέρον χρονικό της Ουγγρικής επανάστασης των Σοβιετ (1919). Παρόλο που η ερμηνεία στο τέλος θα μπορούσε ενδεχομένως να εγείρει ερωτήματα (η αποτυχία της επανάστασης αποδίδεται απλά στο ότι δεν υπήρχε ηγεσία μπολσεβίκικου τύπου) είναι άλλο ένα χρήσιμο παράδειγμα για τον αντιδραστικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας σε επαναστατικές συνθήκες. Μάλιστα στην Ουγγαρία αυτό το εγχείρημα (που οδήγησε σε στρατιωτική δικτατορία του Χόρτυ) πραγματοποιήθηκε μέσα απο τα "Σοβιέτ χωρίς κομμουνιστές" και της "συνδικαλιστικής κυβέρνησης χωρίς πολιτικές προτιμήσεις".

Στα τέλη του 1918 το τέλος του α΄ ιμπεριαλιστικού πολέμου έβρισκε τη γη της ανατολικής Ευρώπης σε μια κατάσταση χάους. Η κατάρρευση των τριών αυτοκρατοριών (Γερμανία, Αυστρία, Ρωσία) άφησε ένα τεράστιο κενό που προσπαθούσαν να καλύψουν οι πόθοι των διάφορων εθνών που έβλεπαν ορατό το ενδεχόμενο να αποκτήσουν το δικό τους κράτος και σε συνεργασία με τους νικητές της Αντάτ μοίραζαν τα σύνορα. Οι λαοί της περιοχής, φλογισμένοι από το παράδειγμα των μπολσεβίκων στη Ρωσία έθεταν το αίτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης σε σύγκρουση με τα καταρρέοντα καθεστώτα, τους νικητές της Αντάτ και τις εθνικιστικές αστικές τάξεις της περιοχής.

Εάν ο πόλεμος ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο και η Ρωσία και η Κίνα επέμβουν...???

  Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ –επί διοίκησης Roland Reagan και πρώην σύμβουλος του αμερικανικού Πενταγώνου-  Paul Craig Roberts ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στις ΗΠΑ για τις οικονομικές και πολιτικές του αναλύσεις σε ένα άρθρο του «φωτιά» κατηγορεί μια σειρά χωρών της ΕΕ –μεταξύ αυτών και την Ελλάδα-  ότι έχει χάσει την τιμή της προσδοκώντας σε πακτωλό εκατομμυρίων δολαρίων προωθώντας ένα πόλεμο με το Ιράν! 
Πιο συγκεκριμένα ο αμερικανός πρώην πολιτικός και νυν πολιτικός αναλυτής σε άρθρο του στην ηλεκτρονική σελίδα του ινστιτούτου «Global Research» έκανε την αναφορά αυτή στη χώρα μας με την ευκαιρία άρθρου για τους κινδύνους που μπορεί να προέλθουν από ένα ολομέτωπο πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ο οποίος μπορεί να γίνει η αιτία για τον αφανισμό της ζωής στον πλανήτη μας!

ΕΡΤ: «Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο...»

 από  ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ – ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Είχαμε δηλώσει σε παλιότερη τοποθέτησή μας ότι δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει χάμω. Ότι καμία κίνηση που θα είχε σκοπό να διασπάσει και να φοβίσει τους συναδέλφους μας δεν θα μένει αναπάντητη. Ούτε λοιπόν αυτή τη φορά θα σωπάσουμε απέναντι σε αυτούς που νομίζουν ότι αποτελούν τον «κορμό» στην ΕΡΤ και την κατάπτυστη δημόσια επιστολή τους, την οποία δεν άργησαν λεπτό να διαφημίσουν στο ηλεκτρονικό Βήμα, στον Σκάϊ και στην ηλεκτρονική Καθημερινή, την ημέρα μάλιστα της ΑΠΟΛΥΣΗΣ πάνω από 170 συναδέλφων μας συμβασιούχων – μια επιστολή που δεν δίστασαν να την προβάλουν ως τερματισμό των κινητοποιήσεων στη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Η πτώση της Δύσης: Η φυγή προς τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο…

Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από τους τακτικούς στρατούς.

"Αν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός τους, πρώτα μέσω πληθωρισμού, στη συνέχεια μέσου αποπληθωρισμού, οι τράπεζες και οι εταιρείες θα στερήσουν τον λαό από κάθε περιουσία μέχρι να ξυπνήσουν τα παιδιά τους άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους είχαν κατέκτησει"
Thomas Jefferson, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Μετά την κατάρρευση της σοβιετικής αυτοκρατορίας, που χαρακτηρίστηκε σαν το «Τέλος της Ιστορίας» από τον Φουκουγιάμα, η «Pax Americana» φαινόταν ότι θα διαρκέσει χίλια χρόνια.

Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έλλειψη πρώτων υλών και που το 90% των σπάνιων γαιών βρίσκεται στην Κίνα, η οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ και της Ευρώπης τους οδήγησε να μην ασχοληθούν πια με «αρχές», αλλά να παίρνουν τους πόρους που χρειάζονται με τη βία από τις πιο αδύναμες χώρες, όπως είναι η περίπτωση του Καντάφι που σταυρώθηκε από τη Δύση και να συνεχίζουν να αποσταθεροποιούν τα πάντα με το πρόσχημα μιας μεταμφιεσμένης δημοκρατίας που δεν ξεγελά πλέον κανέναν

Βίλχελμ Ράιχ : Η Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού. Ολόκληρο το βιβλίο.

Η «Μαζική ψυχολογία του φασισμού» του Ράιχ εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1933, εποχή που ο Χίτλερ πήρε την εξουσία, και το βιβλίο δε διαδόθηκε πλατιά: έγινε ανάγνωσμα των εκπατρισμένων και έτσι δεν άσκησε μεγάλη επίδραση. Κριτική του φασισμού (όχι μόνο του γερμανικού, αλλά της φασιστικής δομής γενικά) δε νοείται χωρίς τον Ράιχ. Το κλινικά και κοινωνιολογικά διαμορφωμένο βλέμμα του Ράιχ διέκρινε τη θεμελιακή συσχέτιση ανάμεσα στην αυταρχική καταπίεση των ορμών και τη φασιστική ιδεολογία. Ανάλυσε τις εξωτερικεύσεις, τη φρασεολογία, τα ηθικά σχήματα και τις ενέργειες του «χιτλερισμού» και ανακάλυψε σ’ αυτά τη μετατόπιση του σεξουαλικού φόβου σε ένα μυστικισμό που διαστρέφει την ικανότητα του ανθρώπου για ελευθερία σε έναν παράλογο μηχανισμό χρόνιας εξάρτησης.

"Δηλαδή αν μας πούνε να κατεβάσουμε τα βρακιά μας θα τα κατεβάσουμε;"

Στην ταινία ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, μέρος της οποίας είναι αυτό το κομμάτι, αναφέρωμαι για τον ρόλο που παίζουν τα άλλα κόμματα.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.Θα ήταν αφελές να ισχυριστεί κανείς οτι φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ για οτι συμβαίνει στην χώρα μας.Αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα εκείνο που μεθοδευμένα,απο την πρώτη στιγμή, έσκαβε τα θεμέλια για να ξεπουλήσει την χώρα.
Η ταινία αυτή κυνηγήθηκε τότε, μέχρι που την εξαφάνισαν. Χαίρομαι που μπορεί και προβάλλεται σήμερα στο διαδίκτυο.

Θ Μαραγκός
GOLDMAN SACHS η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο

video  
Το 2008 μετά από το ξέσπασμα της κρίσης, η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε με πρόταση του υπουργού Οικονομικών Τζ. Πόλσον να χρηματοδοτήσει αρχικώς τις αμερικανικές Τράπεζες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Lehman Brothers, Τράπεζα που σε μεγάλο βαθμό ήταν υπεύθυνη για την κρίση. Μετά από την κατάρρευσή της, ο Πόλσον χρηματοδότησε με ειδική ρύθμιση τις Τράπεζες, ανάμεσα στις οποίες και την Goldman Sachs βασικό ανταγωνιστή της Lehman Brothers.

Ο Πόλσον βέβαια, υπήρξε στο παρελθόν επικεφαλής της Goldman Sachs, της Τράπεζας που, όπως φαίνεται, κυβερνά τον κόσμο. Στελέχη της γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, επικεφαλής οικονομικών οργανισμών. Μια οικονομική μυστική σέχτα κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας, ανεβάζοντας οικονομίες και κυβερνήσεις. Τα στελέχη της, ιεραπόστολοι του χρήματος, προφήτες των αγορών δουλεύουν στην τράπεζα 10 χρόνια και μετά προωθούνται σε κυβερνήσεις δημιουργώντας ένα δίκτυο ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής.

Κάλεσαν εθνοφύλακες...!!!


  αλήθεια, ψέμα - ποιος ξέρει... Το σύστημα θα χρησιμοποιήσει όλες του τις δυνάμεις!

Από αναγνώστη

Κάλεσαν 20 πολίτες ως “εθνοφύλακες” σε στρατοπεδο της ******* Καβάλας, τους όπλισαν με G3, για φύλαξη τραπεζών / super markets / φούρνων και...
λοιπών εμπορικών καταστημάτων.
Πολύ κακό νέο…

Σημείωση: Μάτια και αυτιά ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση εντός και εκτός. Οι Εθνοφύλακες άλλωστε δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσουν όπλο εναντίον Ελλήνων που διαμαρτύρονται.

Γ. Σιφωνιός: Στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

 Τη Συνέντευξη πήρε ο Γιώργος Λαουτάρης
Τις 77 μέρες κλείνει η ηρωϊκή απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδος. Ο πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου Γ. Σιφωνιός. δηλώνει στο ΠΡΙΝ βέβαιος πως η απειλή του βιομήχανου για λουκέτο δε θα πραγματοποιηθεί και πως η έκβαση της μάχης θα κρίνει πολλά για όλη την εργατική τάξη.
Το δίλημμα που θέτει η εργοδοσία της Χαλυβουργίας Ελλάδος και το οποίο αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι είναι «μείωση μισθών ή απολύσεις». Πώς απαντάτε;

Δύο νεκροί σε αστυνομικούς ελέγχους φαίνεται να πυροδοτούν ταραχές στις εργατικές περιοχές της Γαλλίας.

Η περιφερειακή αστυνομική αρχή  έχει  βάλει την  περιοχή σε ρυθμούς πολέμου , κυρίως λόγω του  ελικοπτέρου  που σαρώνει  την πόλη με τον προβολέα του όλη τη νύχτα”                       
Κάτοικος του Clermont-Ferrand
-Δύο νεκροί σε αστυνομικούς ελέγχους φαίνεται να πυροδοτούν ταραχές στις εργατικές περιοχές της Γαλλίας.

- Ο Wissam El Yamni, ένας 30χρονός οδηγός φορτηγού, συνελήφθη σε ένα κτήμα στο Clermont-Ferrand στην κεντρική Γαλλία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επειδή σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των μπάτσων πετούσε πέτρες σε ένα περιπολικό. Μετά από κυνηγητό και τον απαραίτητο ξυλοδαρμό, ο El Yamni συνελήφθει και ενώ οδηγούνταν στα κρατητήρια διαπιστώθηκε ότι ο άνθρωπός είναι σε κώμα, λόγω καρδιακών επιπλοκών. Σύμφωνα με τους συγγενείς του ο  Wissam El Yamni, πατέρας δύο παιδιών, ενός βρέθους και ενός αγοριού τριών ετών, δεν είχε προβλήματα με την υγεία του. Ο El Yamni εν τέλει πέθανε τη Δευτέρα (09/01). Αν και οι μπάτσοι ισχυρίζονται ότι ο θάνατος του οφείλεται στην κατανάλωση κοκαίνης, ο  νεκρός  είχε κατάγματα σε χέρια και πόδια και τραύματα στο λαιμό.

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στον διάλογο-απάτη ΓΣΕΕ-Βιομηχάνων (Βίντεο)

 Ο άθλιος ρόλος της ξεπουλημένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ έχει καταντήσει τόσο ολοφάνερος πια που αποτελεί αντικείμενο χλευασμού ακόμα και από τα αστικά ΜΜΕ. Η γελοιογραφία που δημοσιεύουμε είναι από το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί και στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτό που λέμε «μια φωτογραφία χίλιες λέξεις».

Οι ηγέτες της ΓΣΕΕ, με προεξέχοντα τον πρόεδρο της Παναγόπουλο, έχουν καταντήσει ένα δεκανίκι της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου που σφαγιάζει μισθούς, συντάξεις, εργατικά δικαιώματα για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των δανειστών- τοκογλύφων του ελληνικού κράτους.

Μ’ αυτό το σκεπτικό μόνο θετικά σχόλια έχουμε να κάνουμε για τα μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, που μπουκάρισαν χτες και χάλασαν έστω και προσωρινά τον διάλογο - απάτη μεταξύ ΓΣΕΕ-βιομηχάνων.
Το βίντεο που παραθέτουμε το έχουμε απαλλοτριώσει από το κανάλι του ΠΑΜΕ (το συντομεύσαμε) και το κείμενο που το συνοδεύει γράφει:

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΩΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ

του Περικλή Παυλίδη

 (Δημοσιεύτηκε στο: Κ.Βουδούρης (επ.), Παιδεία: Η εκπαίδευση στην εποχή της οικουμενικότητας, εκδ.Ιωνία, Αθήνα 2008, σσ.238-253.)
 Η παιδεία ως σκοπός του βίου

Στην εποχή μας γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης διάχυσης της γνώσης σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Κατακλυσμιαίες αλλαγές εντός της επιστήμης, της τεχνολογίας και της εργασίας  τοποθετούν την απόκτηση γνώσεων  στο επίκεντρο των σύγχρονων  ενδιαφερόντων, επιδιώξεων και δραστηριοτήτων,  δημιουργούν την αίσθηση ότι οδηγούμαστε στην περιβόητη   «κοινωνία της γνώσης». Πανταχόθεν προβάλλεται η θεωρία του «ανθρώπινου κεφαλαίου»,  σύμφωνα με την οποία   ο άνθρωπος, με τη μόρφωση  και τις  ικανότητές  του, αποτελεί  αποφασιστικό παράγοντα οικονομικής επιτυχίας και, συνεπώς, η  επένδυση στην εκπαίδευσή του, στη δια βίου μαθησιακή  προσπάθεια είναι εξόχως σημαντική για την  οικονομική και κοινωνική πρόοδο.