#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

PROTECT IP / SOPA Breaks The Internetτης γερακίνας γιος

Γιατί, μπαμπά, μας κυβερνάνε ακόμα;


Διάβασα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τα Νέα εννοώ καλέ) ότι με τον Λουκά Παπαδήμο επετεύχθη ο στόχος: οι κοινωνικές διαμαρτυρίες καταλάγιασαν και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ κοινωνίας-κυβέρνησης αμβλύνθηκαν. Βλέπετε, το μούδιασμα θεωρείται “καταλάγιασμα”.

Για να σου βάλω εγώ ένα αγγούρι βολιώτικο (ξέρεις,από τα νταβραντισμένα) στον κώλο και θα σου πω μετά αν θα’σαι μουδιασμένος για κάνα μήνα.

Δεν είχε όμως και απόλυτο άδικο ο συγγραφέας του κειμένου. Το μαύρο μέτωπο της Συγκυβέρνησης Παπαδήμου πράγματι πέτυχε τον πρώτο και κυρίαρχο σκοπό του: να βάλει την κοινωνία σε mode γενικευμένου σοκ.

Φυσικά, τα θεμέλια της συγκυβέρνησης και της συναίνεσης είναι πιο σαθρά κι από το στοιχειωμένο του Πικερμίου.

Αυτός είναι… υπουργός!

Πήγε να κόψει κίνηση ο διορισμένος από τη Führerin Μέρκελ, του 4ου Ράιχ, ως καγκελάριος της Ελλάδας, ο Ράιχενμπαχ, στο Υπουργείο Πολιτισμού και ο Υπουργός στάθηκε βρε κωθώνια, που όλο γκρινιάζετε, στο ύψος των περιστάσεων. 

Γύρισε και του είπε του βάρβαρου με αριστοκρατική υπερηφάνεια: «Δεν παράγουν οι νόμοι τα αποτελέσματα αλλά οι άνθρωποι»…

Το ΚΚΕ ...είναι αλλεργικό!!!

 Χωρίς σχόλια...

ΣΕΒ: Το ΚΚΕ έχει αλλεργία στον κοινωνικό διάλογο
ένας ...κάλος αλλεργιολόγος >  Δημήτρης Δασκαλόπουλος

Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ εξαπέλυσε ο ΣΕΒ, σχολιάζοντας την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΒΕΕ από μέλη του ΠΑΜΕ, όπου και επρόκειτο να ξεκινήσει ο κοινωνικός διάλογος μεταξύ των κοινωνικών φορέων.
 Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΒ κατηγορεί το ΚΚΕ για «σταλινικές μεθόδους και τακτικές» και κάνει λόγο για «αλλεργία στον κοινωνικό διάλογο».

«Η αλλεργία που καταφανώς προκαλεί στο ΚΚΕ ο κοινωνικός διάλογος –όπως και κάθε μορφή διαλόγου– αποκαλύπτει την εμμονή του σε σταλινικές μεθόδους και τακτικές», αναφέρει χαρακτηριστικά
η ανακοίνωση.

Αφήστε με να βρίσω να εκτονωθώ

Μόνον για σήμερα 
  Έχει αναποδογυρίσει η πραγματικότητα που ζούσαμε ή μήπως ζούσαμε σε μια εικονική πραγματικότητα και έτσι στα ξαφνικά,χάλασε το μόνιτορ και ξεπρόβαλε μπρος στα μάτια μας η αντικειμενική αλήθεια, φρικαλέα, ζοφερή, εφιαλτική.


Που νάβρω χρώματα με όλες τις αποχρώσεις του μαύρου να την ζωγραφίσω για να την δώσω, να την τρίψω στα μούτρα κάποιων που μπορούν ακόμη να γελούν, να χαριεντίζονται και να κάνουν όνειρα μέσα στην απόλυτη αφέλειά τους ή μήπως βλακεία τους .


Να ζωγραφίσω την προχθεσινή εικόνα καταμεσής στο πεζοδρόμιο Καποδιστρίου και Πατησίων.


Ξαπλωμένος ανάσκελα μες την μέση του πεζοδρόμιου, χαμένος, ακίνητος, ρακένδυτος και βρώμικος.

Τι θα Γίνει εάν (μπορέσουμε να) Ζήσουμε Χωρίς Χρήμα;

Αναδημοσίευση από την Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών
φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα
Ο Κύριος μας βάζει το εξής δίλημμα:  ή θα υποταχτείτε, θα υπακούσετε και θα σας τα πάρουμε σχεδόν όλα ή δεν θα υποταχτείτε, θα εξεγερθείτε, θα επαναστατήσετε και θα σας τα πάρουμε όλα. Οφείλετε να επιλέξετε μεταξύ ένδειας, φτώχειας, λιτότητας, εξαθλίωσης και θανάτου.
Το δίλημμα διατυπώνεται καθαρά και ξάστερα. Ο Προβόπουλος και ο Παπαδήμος είναι σαφέστατοι: έάν δεν δεχτείτε να χάσετε πολλά, θα τα χάσετε όλα. Θα γυρίσουμε στη δεκαετία του ’50 και του ’60. Εάν φύγουμε από το εβρό, μέχρι να τυπωθεί το νέο νόμισμα, δυο τρεις μήνες, μπορεί και περισσότερο, θα υπάρξει αντιπραγματισμός, δεν θα υπάρχει χρήμα, θα ανταλάσσουμε ανταλλακτικά με φασολάκια, μαθήματα με τυρί, ηλεκτρικό με πίπες. Τι δράμα!  Πίσω από αυτούς στοιχίζονται όλα τα τσιράκια, όλοι οι λακέδες, όλοι οι ρουφιάνοι του Κυρίου, και πολιτικοί, δεξιοί κι αριστεροί, και  δημοσιογράφοι, και όλοι οι φαιδροί διανοούμενοι,  φονιάδες της ελεύθερης σκέψης, φιλόσοφοι μ’ αρχίδια σαν τον Ράμφο και  τον Γιανναρά, ας πούμε.

Ο Μόσιαλος αναγγέλλει ότι δεν μας ανήκουν τα σπίτια μας !

 αλητεία.... (ΒΙΝΤΕΟ)
Αυτό το υστερικό απόβρασμα, εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμιου.
Εκπροσωπεί το μαύρο μπλόγκ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΘ 2011.

Ότι οι Έλληνες έχουν ποσοστό ιδιοκατοίκησης που ΔΕΝ δικαιούνται!!!!!!!!!!!!!!!

Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης των Ελλήνων... Ω! Φιλλέληνα Μόσιαλε.. είναι ίδιο εδώ και 40 χρόνια.

Το χρέος που εσείς φάγατε -εσείς τα λαμόγια και οι κολλητοί σας- δεν έχει χτίσει τα δικά μας σπίτια.

Άρθρο Πειρατών για τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας και την ελεύθερη ανταλλαγή αρχείων

απο τους Ηλιόσπορους
Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ σημαντικοί καθώς θα κρίνουν την ελεύθερη πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω του διαδικτύου.
Ήδη το λόμπι της πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) κατάφερε πρόσφατα να επεκτείνει το χρονικό διάστημα ισχύος τη πνευματικής ιδιοκτησίας από 50 σε 70 έτη, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθούν στην ΕΕ δύο πολύ επικίνδυνες νομοθεσίες, η οδηγία για την πνευματική ιδιοκτησία IPRED, καθώς και η συμφωνία ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ποινικοποίηση της ελεύθερης ανταλλαγής αρχείων,καθώς και τον περιορισμό βασικών διαδικτυακών ελευθεριών που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε αυτονόητες.

Ο ευρωβουλευτής των Πειρατών
Christian Engström, καταθέτει παρακάτω τις απόψεις του για την ελεύθερη διακίνηση μουσικών αρχείων με αφορμή την οδηγία IPRED (Intellectual Property Rights Directive), που δίνει το δικαίωμα στους κατόχους του copyright να απαιτήσουν από τους διακομιστές (ISP) τα στοιχεία των πελατών τους που μοιράζουν παράνομα αρχεία.

Η ελεύθερη ανταλλαγή μουσικών αρχείων δεν ζημιώνει τους καλλιτέχνες αλλά τις πολυεθνικές, καθώς είναι ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό με σημαντικά οφέλη για την κοινωνία.
Ηλιόσποροι

Η νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας μετατρέπει τα νέα παιδιά σε εγκληματίες
Η σημερινή νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησιαςείναι εκτός ισορροπίας και σε δυσαρμονία με την εποχή. Έχει μετατρέψει το σύνολο της νέας γενιάς σε εγκληματίες στα μάτια του νόμου, σε μια μάταιη προσπάθεια να σταματήσει την τεχνολογική ανάπτυξη. Ωστόσο, η ανταλλαγή αρχείων συνεχίζει να αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Ούτε η προπαγάνδα, ούτε οι τακτικές φόβου, ούτε η σκληρότερη νομοθεσία είναι σε θέση να σταματήσουν αυτή την εξέλιξη.

Διαλύουν την τράπεζα διατήρησης της βιοποικιλότητας

Η κυβέρνηση διαλύει την τράπεζα διατήρησης της βιοποικιλότητας
Αποστολή της τράπεζας γενετικού υλικού ήταν
η διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας.

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Στον αέρα το DNA της ελληνικής φύσης.

Τινάζεται στον αέρα δουλειά 30 ετών, τονίζουν οικολογικές ομάδες.


Στο σφυρί βγαίνει πολύτιμο γενετικό υλικό αφού η κυβέρνηση διαλύει την τράπεζα διατήρησης της βιοποικιλότητας με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνουν οικολογικές ομάδες που θεωρούν λάθος τις συγχωνεύσεις οργανισμών χωρίς κριτήρια.

...Προνομιούχοι


Καταγγελία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Χανίων για την τραπούκικη επίθεση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Χανίων

Το μεσημέρι της Δευτέρας 16/1 μέλη της ΕΑΑΚ και της Ανταρσύα Χανίων δέχθηκαν τραμπούκικη επίθεση από μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο ΤΕΙ Χανίων. Σε μία προγραμματισμένη εμφάνιση της ΕΑΑΚ στο ΤΕΙ Χανίων τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ επιτεθήκαν απρόκλητα και ... χτυπήσαν φοιτητές, μέλη της ΕΑΑΚ με ξεκάθαρο πολιτικό σκοπό.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε πολλά παράδειγματα κυρίως στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις δρουν επιθετικά και απαξιωτικά στις δυνάμεις των ΕΑΑΚ, της Ανταρσύα και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Η απαράδεκτη στάση του ΚΚΕ στα Γιάννενα, στην απεργία της 19-20ης Οκτώβρη (που δημιούργησαν αλυσίδες στην πλατεία και δεν αφήναν κανέναν να περάσει, με βρισιές και τραμπουκισμούς ενάντια στις δυνάμεις της Ανταρσύα και όχι μόνο), η στάση τους στις απεργίες των εργαζομένων στο Περιστέρι που με τραμπούκικο τρόπο θέλουν να απομονώσουν τις δυνάμεις της Ανταρσύα που στηρίζει τον αγώνα, οι αμέτρητες ψεύτικες καταγγελίες του ΚΚΕ στο ριζοσπάστη για τη δήθεν απεργοσπαστική στάση της Ανταρσύα στον ηρωϊκό αγώνα των Χαλυβουργών (που από την 1η μέρα η Ανταρσύα στάθηκε στο πλευρό τους ολόψυχα) είναι μερικές μόνο σκηνές από τα τείχη που προσπαθεί να υψώσει η ηγεσία του ΚΚΕ στις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Ελεύθερη μετάφραση από  ΕΔΩ

18/1/12

Το περασμένο Ιούνιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε διάφορες μελέτες για την Ελλάδα. Μια από αυτές που έγινε από την  Anne Sibert, λέει ρητά ότι η «Ελλάδα είναι αφερέγγυα»  . Και όχι μόνο. Η οικονομολόγος εξηγεί ότι «παρά την επιμονή των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων πολιτικών που λένε το αντίθετο» η Αθήνα θα χρεοκοπήσει πριν το 2013  Και όμως δεν εισακούστηκε. Τώρα που είμαστε πιο κοντά παρά ποτέ στη χρεοκοπία, δημοσιεύουμε αυτή τη μελέτη που διατύπωσε τα γεγονότα πολλούς μήνες πριν.

Η ιστορία των φόρων (4 video)

Απο την  "Μηχανή του Χρόνου",  με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, ΝΕΤ.
Γνωρίζατε ότι στην αρχαία Αθήνα η άμεση φορολογία θεωρούταν ατιμωτική και τυραννική;
Ότι στον χρυσό αιώνα του Περικλή φορολογούνταν μόνο οι πλούσιοι και πλήρωναν εκείνοι το εισιτήριο των πιο φτωχών για θέατρο και διασκεδάσεις;
Ξέρατε ότι όσοι καταχρόνταν δημόσιο χρήμα τιμωρούνταν με δήμευση της περιουσίας τους;
Γνωρίζατε ότι το πρώτο haircut, κούρεμα χρεών δηλαδή, έγινε πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια από τον περίφημο νομοθέτη Σόλωνα;
Γνωρίζατε ότι ο φόρος αλληλεγγύης έχει τις ρίζες του στη βυζαντινή φορολογία και ότι τον πλήρωναν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες;
Ότι στο μεσαιωνικό Βυζάντιο φορολογούσαν τα πάντα, από τον καπνό που έβγαινε από τις καμινάδες μέχρι τον αέρα που ανέπνεαν οι υπήκοοι;

SOPA και πάρε μου μια PIPA


ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ Θ’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Σήμερα σε πολλές σελίδες στο διαδίκτυο, θα παρατηρήσετε πως έχουν προσθέσει ένα banner (σαν κι αυτό που βλέπετε πάνω δεξιά) είτε έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, προβάλλοντας μόνο μια μαύρη οθόνη. Αφορμή γι’ αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας, είναι η κατάθεση των νομοσχεδίων Stop Online Piracy Act (SOPA) και Protect IP Act (PIPA), που έχουν κατατεθεί στο αμερικάνικο Κογκρέσο και στην Γερουσία.

Οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες

Πότε θα μάθουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που λαδώνονταν από τη Siemens; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll του ΔΝΤ, ώστε να προωθούν τις μνημονιακές θέσεις; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll πολιτικών, πολυεθνικών, πρεσβειών και άλλων;

Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, αυτή η συζήτηση έχει σταματήσει. Αν και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής είχε δηλώσει δημόσια πως η Siemens δεν είχε στο μισθολόγιό της μόνο πολιτικούς αλλά και δημοσιογράφους, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα.
Σήμερα, πολλοί δημοσιογράφοι χάνουν τις δουλειές τους και υπάρχει επίκληση της αλληλεγγύης. Ναι, αλληλεγγύη, αλλά σε ποιους; Στα παπαγαλάκια της Siemens, του ΔΝΤ και της Ντόρας; Ε, όχι! Ας μάθουμε πρώτα ποιοι ήταν στο payroll –ήταν εκατοντάδες-, ώστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υπόλοιπους.

"Της κοινωνίας η διαφορά φέρνει στον κόσμο μεγάλη συμφορά".


 Αφιέρωμα στη διπλή επέτειο του Βασίλη Τσιτσάνη 
"H αριστοκρατία των Τρικάλων με κορόιδευε, γιατί ήμουν κακοντυμένος και έπαιζα μπουζούκι. Πολλές φορές με προσβάλανε και με κάνανε να ντρέπομαι πολύ. Εγώ όμως τους εκδικήθηκα με τις μετέπειτα επιτυχίες μου. Όλοι αυτοί που με κοροϊδεύανε τότε, έρχονταν στα κέντρα που δούλευα και πετάγανε τα πλούτη τους στα πόδια μου για ένα τραγούδι...".

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα από γονείς Ηπειρώτες. Τσαρουχάς ο πατέρας του, είχε ένα μαντολίνο με το οποίο έπαιζε σχεδόν αποκλειστικά κλέφτικα τραγούδια της πατρίδας του. Αυτά ήταν τα πρώτα ακούσματα του μικρού Βασίλη μαζί με τις βυζαντινές ψαλμωδίες που άκουγε στην εκκλησία. Στα 11 χρόνια του χάνει τον πατέρα του και μόνον τότε πέφτει στα χέρια του το μαντολίνο - το οποίο στο μεταξύ έχει μετατραπεί από κάποιον ντόπιο οργανοποιό σε μπουζούκι. Στα γυμνασιακά του χρόνια στα Τρίκαλα μαθαίνει παράλληλα βιολί, συμμετέχοντας με αυτό σε τοπικές εκδηλώσεις. Το μπουζούκι όμως, αν και χωρίς κοινωνική καταξίωση στη μικρή τοπική κοινωνία, τραβάει περισσότερο το ενδιαφέρον του. Τα πρώτα του τραγούδια τα γράφει σε ηλικία 15 χρονών. Στα τέλη του 1936 φεύγει από τα Τρίκαλα για την Αθήνα με σκοπό να σπουδάσει νομικά…

Εγώ η 19χρονη στυγερή και φοβερή εγκληματίας.....

κειμενο της Δ. Ρ-Σ σχετικα με τη διωξη της για την αναγραφη συνθηματος, στο Μεσολογγι

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ


Στην χρονική περίοδο 2010-2011 όπου ήταν το πρώτο έτος μου σπουδών στο Μεσολόγγι είχα παρατηρήσει πως δεν υπήρχαν ούτε συνθήματα ούτε τίποτα.. Τον επόμενο χρόνο όταν ξαναπήγα για να συνεχίσω τις σπουδές μου παρατήρησα με μεγάλη μου έκπληξη πως το Μεσολόγγι ήταν γεμάτο συνθήματα...

Τα «επαναστατικά» παιχνίδια των «νταβάδων» και των ιπποκόμων τους…

 Του Θύμιου Παπανικολάου
 Είναι κοινοτυπία να πούμε, σήμερα, ότι τα ΜΜΕ αποτελούν τις μήτρες της προπαγάνδας του καθεστώτος. Τα ΜΜΕ είναι και τα πολιτικά εργαλεία της άμεσης και δικτατορικής παρέμβασης της οικονομικής εξουσίας και των παρακρατικών της διαπλοκών…
 
Αν παρακολουθήσει κανείς, προσεκτικά και συστηματικά, αυτές τις πολιτικές παρεμβάσεις των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των καναλιών (τελετουργίες πολιτικού θεάματος) μπορεί να διακρίνει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ το τι παίζεται και ποια είναι τα πολιτικά σχεδιαγράμματα και οι στόχοι των οικονομικών ελίτ της εξουσίας…

Στην Ελλάδα αυτή η εικόνα των ΜΜΕ και ιδιαίτερα αυτή της χυδαίας και κυνικής τηλεοπτικής «παραφροσύνης», καθίσταται πιο ευδιάκριτη και ευανάγνωστη…

Παραιτούνται όλοι οι γιατροί στο Ρέθυμνο!

Την ώρα που τα νοσοκομεία της περιφέρειας αναστενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, ο υπουργός Υγείας περί άλλων τυρβάζει. Χαρακτηριστική η περίπτωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου όπου οι γιατροί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ετοιμάζουν μαζικά τις παραιτήσεις τους. 
 
Χωρίς εφημερίες στις περισσότερες ειδικότητες έχει μείνει το νοσοκομείο Ρεθύμνου εδώ και καιρό καθώς το υπουργείο Υγείας θεωρεί πως πρόκειται για νοσοκομείο Β κατηγορίας που δε χρειάζεται να διαθέτει πια όλες τις ειδικότητες. 
 
Πλέον όμως με την έλλειψη προσωπικού μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και όσοι νοσηλεύονται είναι στα χέρια μόνο των νοσηλευτών και των …συγγενών. 

Ελα! Δεν το πιστευω....

Στέλεχος του ΛΑΟΣ, φέρεται ως επικεφαλής της μαφίας των τοκογλύφων

Όλοι εναντίον ... SOPA

Αναδημοσίευση από: ΕΟΣ
Tην Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, θα γίνει ένα γίνει ένα συμβολικό μπλακ-άουτ στο διαδίκτυο από εκατομμύρια σελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αίτια γι’ αυτό ο περιβόητος νόμος SOPA.

Τα αρχικά SOPA (Stop Online Piracy Act) αντιστοιχούν σε ένα νομοσχέδιο το οποίο συζητείται στις ΗΠΑ από τον Οκτώβρη και αν θα περάσει θα αλλάξει το Internet όπως το γνωρίζαμε. Το πρόβλημα με αυτό το νομοσχέδιο είναι ότι δεν άφορα μόνο την Αμερική άλλα όλο τον κόσμο. Αν εγκριθεί, θα έχουν το δικαίωμα να κλείσουν οποιοδήποτε site. Για παράδειγμα, αν ανεβάσετε ένα video στο Youtube όπου απλά τραγουδάτε ένα τραγούδι, τρώτε 5 χρόνια φυλακή γιατί δεν έχετε το copyright.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου οποιοσδήποτε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορεί με μία απλή εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώνει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας να διακόπτουν εντελώς την πρόσβαση σε ιστοσελίδες, που υποστηρίζεται ότι εμπλέκονται με παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και καταχωρητές ονομάτων χώρου, παρόχους φιλοξενίας και άλλων υπηρεσιών προς αυτές να διακόπτουν κάθε συνεργασία.

Στις Ηγεσίες της Αριστεράς

Ο Νεοφιλελευθερισμός έχει εξαπολύσει μία πρωτοφανούς έκτασης
και αγριότητας επίθεση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο...

Εξαθλιώνει Ανθρώπους και Υποτάσσει Χώρες.
Προστατεύει/προωθεί συμφέροντα τοκογλύφων,
πλουτοκρατών και πολιτικών.
Ισοπεδώνει Θεσμούς, Εθνικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
Αξιοποιεί τους Πρόθυμους.

Μετά τις υποβαθμίσεις, οι διολισθήσεις

Σε μεγάλο βαθμό, οι δύο πιο δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών ήταν αναμενόμενες: η υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας ήταν προεξοφλημένη, όπως εξάλλου και η κατάρρευση των συνομιλιών για το ελληνικό PSI.
Όμως, και τα δύο αυτά έχουν πολύ μεγάλη σημασία γιατί δείχνουν τους μηχανισμούς που βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα. Η ευρωζώνη έχει διολισθήσει σε ένα σπιράλ υποβαθμίσεων, μείωσης της οικονομικής παραγωγής, αύξησης του χρέους και νέων υποβαθμίσεων. Η ύφεση μόλις άρχισε. Η Ελλάδα πλέον είναι πολύ πιθανόν να κηρύξει χρεοστάσιο στις περισσότερες υποχρεώσεις της και θα μπορούσε ακόμη και να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Όταν γίνει αυτό, τα φώτα θα πέσουν αμέσως στην Πορτογαλία και ο επόμενος κύκλος μόλυνσης των υποβαθμίσεων θα αρχίσει.
Το ανεπαρκές ταμείο διασώσεων της Ευρώπης, το European Financial Stability Facility, επίσης υποβαθμίστηκε, καθώς έχει επιβαρυνθεί τις αξιολογήσεις των μελών της. Έτσι, όπως είναι δομημένο το EFSF, αυτόματα τα περιθώρια χρηματοδότησης από αυτό μειώνονται.

Ιστορία και κριτική του καπιταλισμού

του Moishe Postone
  Ι.
Ο εκτεταμένος μετασχηματισμός του κόσμου τις τελευταίες δεκαετίες καταδεικνύει με δραματικό τρόπο ότι η σύγχρονη κριτική θεωρία οφείλει να ασχοληθεί πρωτίστως με τα ζητήματα της χρονικότητας, της ιστορικής δυναμικής και των μεγάλων δομικών αλλαγών, προκειμένου να βρίσκεται σε αντιστοιχία με την κοινωνική πραγματικότητα[i]. Η μαρξική κατηγορία του κεφαλαίου μπορεί, κατά την άποψή μου, να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στη θεμελίωση μιας τέτοιας θεωρίας για τον σύγχρονο κόσμο, υπό την προϋπόθεση να επανεξεταστεί προκειμένου να διαχωριστεί τόσο από τις διάφορες αναγνώσεις στις οποίες την υποβάλλουν οι παραδοσιακές μαρξιστικές ερμηνείες, όσο και από τις αντίστοιχες πρόσφατες προσεγγίσεις των κοινωνικών επιστημών.

Anselm Jappe-Περί αποανάπτυξης


Ο λόγος περί «αποανάπτυξης»[1] είναι μία από τις σπάνιες σχετικά νέες θεωρητικές προτάσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Το τμήμα του κοινού που είναι σήμερα δεκτικό στο λόγο περί «αποανάπτυξης» είναι ακόμη αρκετά περιορισμένο. Ωστόσο, είναι αναμφίβολα αναπτυσσόμενο. Αυτό οφείλεται σε μια συνειδητοποίηση μπροστά στην ολοφάνερη πραγματικότητα ότι η ανάπτυξη του καπιταλισμού μάς οδηγεί σε μια οικολογική καταστροφή, και δεν θα λύσουν το πρόβλημα λίγα παραπάνω φίλτρα ή λίγο λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα. Διαχέεται μια δυσπιστία απέναντι στην ίδια την ιδέα ότι μια διαρκής οικονομική μεγέθυνση είναι πάντοτε επιθυμητή. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η δυσαρέσκεια σε σχέση με μια κριτική στον καπιταλισμό η οποία ουσιαστικά τον κατηγορεί για την άδικη κατανομή των προϊόντων του ή μόνο για τις «καταχρήσεις» του, όπως οι πόλεμοι και οι παραβιάσεις των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τι συμβαίνει με τους Έλληνες;

Σε συζητήσεις παντού, γίνεται λόγος για την υπομονή των Ελλήνων.
“Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε;”, “γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε;”, είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις. Δεν βλέπεις κάτι που να μαρτυρά προεπαναστατική\εξεγερτική κατάσταση. Ακόμη και όσοι μας έχουν τοποθετήσει στην θέση του πειραματόζωου, αδυνατούν να δώσουν κάποια εξήγηση.

“Που θα πάει θα ξυπνήσει το ελληνικό DNA”, λένε οι “πατριώτες”.
”Μας ψεκάζουν για να είμαστε κοτόπουλα”, λένε οι συνωμοσιολόγοι.
Το σίγουρο είναι ότι ο Έλληνας έχει στα γονίδια την κλάψα και την ευθυνοφοβία. Εύκολα μπορεί να βρει δικαιολογίες και υπαίτιους για την κατάντια του, μην θέλοντας να πάρει την τύχη στα χέρια του. Η ψυχολογία αυτού του λαού είναι τσακισμένη, παρακολουθώντας τον έναν εκβιασμό μετά τον άλλον, το σήριαλ “Η σωτηρία της Ελλάδας” να έχει πιο πολλά επεισόδια και από το “Τόλμη & Γοητεία”.

Κάψανε Το Άπαρτο Κάστρο στην Κερατεα!

Χτες βράδυ, μία παρά, κρυφά, μες το κρύο, όπως πάντα, κατέστρεψαν ολοσχερώς το κτίσμα των κατοίκων της Κερατέας, στο γνωστό μπλόκο ΒΙΟΠΑ της Λαυρίου.
 Σκυλιά, πιστεύετε στα αλήθεια πως έτσι θα λυγίσετε αυτούς που σας έβαλαν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι 
και με την ουρά στα σκέλια,  σας έκαναν να φύγετε από την γη τους ???

Προσκυνημένοι, πιστεύετε στα αλήθεια, πως θα κάνετε και εμάς σαν τα σιχαμένα μούτρα σας, δειλά και φοβισμένα ανθρωπάκια ?

ΔΕΝ πείρατε ακόμα το μάθημα σας ???

δέστε λοιπόν, πόσο γρήγορα,

ΤΟ ΑΠΑΡΤΟ θα ξαναγίνει, ΑΠΑΡΤΟ !!


Tράπεζες Ζόμπι

Γιατί οι τράπεζες ζόμπι μισούν τις διαγραφές προβληματικών δανείων 

Υπάρχει μια απλή εξήγηση γιατί οι τράπεζες ζόμπι αρνούνται με τέτοια επιμονή να διαγράψουν προβληματικά ενεργητικά και να βγουν στις αγορές ζητώντας νέα κεφάλαια. Δεν θέλουν να έχουν την τύχη της UniCredit.

Ο Ιανουάριος ήταν μήνας εφιάλτης για τους μετόχους της ιταλικής τράπεζας. Από την περασμένη βδομάδα που η UniCredit ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου ύψους 7,5 δις ευρώ με μεγάλη έκπτωση στην τιμή κλεισίματος της 3ης Ιανουαρίου, η μετοχή της έχασε σχεδόν 40% και βρέθηκε στο 2.56 ευρώ. Η αγορά τιμώρησε την ιταλική τράπεζα που στραγγαλίζεται από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Και ήταν η διαφάνεια για την αληθινή κατάσταση των οικονομικών της που έπληξε έτσι βάναυσα την UniCredit.

Ειμαστε οι πλουσιοτεροι της Ευρωπης....


Ο μόνος καλός τοκογλύφος είναι ο κρεμασμένος


Με το «κομβοσχοίνι» και το... θείο έλεος

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι κατά το βιογραφικό του «οικονομολόγος - αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».Ετσι εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, εμφανίζεται ανά την Ελλάδα σε διάφορες εκδηλώσεις για να «σώσει» το λαό από την κρίση.

Δεν μπορούσε λοιπόν να λείπει, ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, από το πάνελ ημερίδας που οργάνωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών», (εκκλησιαστική εστία), με θέμα την κρίση, και να αναπτύξει ανάμεσα σε διαφόρους ιερωμένους, «Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες», που ανέπτυξαν θέματα όπως «Η εν Χριστώ πνευματική ζωή ως βασική προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσεως», ή «Ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός: το κινδυνευόμενο και το προκείμενο», τη δική του άποψη για την «υπέρβαση της κρίσης», όπως ήταν το θέμα του στην ημερίδα. Που κατέληξε και σε «πορίσματα - συμπεράσματα» τύπου: «(...) στην αντιμετώπιση της κρίσεως και στις προτάσεις για υπέρβασή της θεωρούνται σημαντικά (...) η αφύπνιση, η καταπάτηση του φόβου και η ανάκτηση γενναίου ρωμαίικου φρονήματος (...) η μετά δακρύων μετάνοια ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνει ιερά εξομολόγηση (...) και αδιάλειπτη προσευχή - επίκληση του ονόματος του Χριστού με το κομβοσχοίνι για να ελκύσουμε το θείο έλεος. Από κανένα στόμα κι από καμιά καρδιά να μη λείψει το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με"»...
Ο Δ. Καζάκης αφού είπε ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, έδωσε ως διέξοδο τη στάση πληρωμών στους δανειστές την έξοδο από την ΕΕ που θα κάνουν «νέοι μπουρλοτιέρηδες Παπαφλέσσες» γιατί «το καθήκον μας είναι βαθιά απελευθερωτικό».
Οχι απελευθερωτικό από την εκμετάλλευση, αλλά από την «κατοχή της τρόικας».
Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα!
Φυσικά αυτή η διέξοδος θα είναι σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.
Αυτός είναι ο Δ. Καζάκης. Που δηλώνει επίσης ότι έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση κάποιου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (Ε.ΠΑ.Μ.) και που αρθρογραφεί συχνά - πυκνά ενάντια στο ΚΚΕ, άρθρα που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο blog που διατηρεί.
Ριζοσπάστης 

 Σημ.axinosp:Σας πόνεσε η ενότητα του Λαού και λέτε μαλακίες γομάρια του Περισού !!
Σε λίγο καιρό θα ψάχνετε λαγούμια να κρυφτείτε από τους ψηφοφόρους σας που προδώσατε αμαχητί στην χούντα του Παπαδήμου και των Τοκογλύφων !!
Δείτε στα βίντεο τι πραγματικά είπε ο Καζάκης και που εσεις του φορτώσατε με το άρθρο σαςΟ Δημ. Καζάκης στο Λουτράκι

ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ / ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η εποχή της οικονομικής τρομοκρατίας όπως ήταν φυσικό έχει γεννήσει καινούργια φρούτα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. 
Το πιο γνωστό που αλίμονο όποιος το έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια είναι οι υπαλληλίσκοι τραμπούκοι των εισπρακτικών εταιρειών. 
Νεαρά αγόρια και κορίτσια που έναντι πινακίου φακής εκπαιδεύονται στο πως να φοβίζουν, να εκβιάζουν, να απειλούν όποιον γράφει το χαρτάκι τους.
Δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός ο κάποιος και γιατί έχει βρεθεί στη λίστα τους.
Υπάρχει μια συγκεκριμένη εντολή. 
Χρωστάει. 
Πρέπει να πληρώσει κι αν το καταφέρεις θα πάρεις το κατιτίς σου.