#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Παν. Βήχος: Ναρκωτικά S.O.S.

"ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ" ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟΥ
Λίγα λόγια για την αποποινικοποίηση και το σκοταδισμό.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ τον Ιούνη του 1997. Επειδή το θέμα που διαπραγματεύεται είναι πολύ σημαντικό και η κατάσταση από τότε έχει αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο για τους εξαρτημένους απ΄ τα ναρκωτικά φίλους μας, νομίζω ότι αξίζει να το δημοσιεύσω στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ και πάλι.
 διαβάστε όλο το βιβλίο σε PDF στο τέλος του άρθρου
Θέση πρώτη: "Τα βιβλία του Καζαντζάκη πρέπει να καούν στην πυρά".
Θέση δεύτερη: "Να δοθεί η δυνατότητα στον χρήστη κάναβης να καλλιεργεί σπίτι του μια μικρή ποσότητα χασίς για προσωπική του και μόνο χρήση".

Άσε Τη Ζωή Που Κάνεις, Ψάξε Τη Ζωή Που Χάνεις


Ο σημερινός άνθρωπος βιώνει ένα απύθμενο κενό εγκλωβισμένος στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Εργάζεται σκληρά και υποσκάπτει την υγεία του στο όνομα της πλασματικής ζωής και της ατομικής ικανοποίησής του. Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της εισόδου του ανθρώπου στη σύγχρονη τεχνολογικά αστικοβιομηχανική κοινωνία που συνεπάγεται και την αλλοτρίωση του ίδιου. Το ίδιο το άτομο αποδυναμώνεται κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά, διότι απλούστατα αποτελεί μια ασήμαντη υπομονάδα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων ακόμη κι αν αυτές αφορούν άμεσα την τύχη και το μέλλον του. Η απομόνωση είναι το κύριο συναίσθημα του κατοίκου μιας αστικής περιοχής, παρόλο που εκδηλώνεται μαζικά.

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ

Αφιερωμένο στο Τριβλακερίδιον του ΛάΟΣ, τον τελειιόφοιτον ημών Γυμνασίου και σπουδαστήν Σχολής Κουκοδημιότητος (με κιλότες), τον της Ελληνικής Παιδείας εμμονικόν παραχαράκτη, τον κοινωνόν εφ'' άρματος μάχης προ του Πολυτεχνείου, πτωχόν τω πνεύματι, μελετητή κλειστώ βιβλίω, γκαβομάρα άμα, μπιλιάρδα, μοντέλα, μπουρδέλα και αγωγή κοσμία.
"οὐδέ τις ἡμέων ἔγνω μόχθον ἄελπτον· ἐφέσπετο γὰρ μέγα ἔργον πᾶσιν ἐφ' ἡρώεσσι, κακῶν δ' ἀνεφαίνετο πυθμήν·" "Κανείς δικός μας δεν θεωρούσε τον κόπο χωρίς ελπίδα, διότι επακολουθούσε μεγάλο έργο σε κάθε ήρωα, των κακών δε, φαινόταν το τέλος."

Σχολείο γρήγορα. Ούτε Ελληνικά ξέρεις, ούτε Ελληνας είσαι, γερμανοτσολιά.
Προδότη, δωσίλογε!


H Ναόμι Κλάιν και ο Γιόταμ Μάρομ συζητούν για το Occupy Wall Street (*)

N.K: Ένα από τα πιο μυστηριώδη πράγματα σχετικά με τη στιγμή που εκδηλώθηκε αυτό το κίνημα είναι «γιατί τώρα;». Οι άνθρωποι έχουν αντιπαλέψει τα μέτρα λιτότητας και τις τράπεζες αυτά τα τελευταία χρόνια, έχοντας ως βασική ανάλυση το «δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση σας». Αλλά τουλάχιστον στις ΗΠΑ, η ανάλυση αυτή δεν φαινόταν να έχει συνεπάρει μαζικά ακροατήρια. Υπήρχαν πορείες, υπήρχαν πολιτικά σχέδια και διαμαρτυρίες, αλλά αυτά σε μεγάλο βαθμό αγνοήθηκαν. Πραγματικά δεν υπήρχε τίποτα σε μαζική κλίμακα που να έπληξε έστω ένα νεύρο του συστήματος. Και τώρα, ξαφνικά, μια ομάδα ανθρώπων σε ένα πάρκο ξεκίνησε κάτι το εξαιρετικό. Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό, έχοντας συμμετάσχει από την αρχή στο Occupy Wall Street (OWS), αλλά και σε προηγούμενες διαδηλώσεις ενάντια στην λιτότητα;
Γ.M: Η πρώτη απάντηση είναι ότι δεν έχω ιδέα ̶ κανείς δεν έχει. Ωστόσο, μπορώ να κάνω κάποιες υποθέσεις. Νομίζω ότι υπάρχουν μερικά πράγματα στα οποία πρέπει να δώσουμε προσοχή όταν βλέπουμε στιγμές σαν αυτές. Είναι οι κοινωνικές συνθήκες, η ανεργία, η φτώχεια, ο αποκλεισμός, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Αντίσταση, ανυπακοή στην ακροδεξιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ…


Οι Μανωλάδες γίνονται ΕΟΖ

της Όλγας Καρυώτη
 
Ή όταν νομιμοποιείται το σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας
 
Μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Στέφαν Καπφέρερ, σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ήρθε στην επιφάνεια η προσπάθεια προώθησης τέτοιων εγχειρημάτων που καταβάλλεται εδώ και αρκετό καιρό από διάφορους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, οργανώσεις, διοικητικές αρχές όπως οι Περιφέρειες (με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση της Πελοποννήσου), εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, όπως της Μακεδονίας και της Θράκης κ.ά., και φυσικά το think tank Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης, του οποίου η μελέτη για την υλοποίηση ΕΟΖ στη Θράκη έχει συμπεριληφθεί στον φάκελο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα σταλεί για έγκριση στις Βρυξέλλες στις αρχές του 2012. Λέγεται επίσης ότι μετά τη Θράκη θα ακολουθήσουν η Ήπειρος, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία και η Αττική. Στις ΕΟΖ της Ελλάδας, οι επιχειρήσεις θα απολαμβάνουν μείωση φορολογικών συντελεστών τουλάχιστον κατά 10%.

Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

από την σελίδα της Ομάδας στο facebook

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε, ότι για την προμήθεια αστέγων με τα κατάλληλα εφόδια για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και την ανακούφισή τους, χρειαζόμαστε τα παρακάτω είδη:
Ζεστά μπουφάν, φανέλες, εσώρουχα (σώβρακα), κάλτσες, πουλόβερ, γάντια, κασκόλ, σκουφιά, κουβέρτες, υπνόσακοι, στρωματάκια. Δεν χρειαζόμαστε γυναικεία ρούχα και παπούτσια. Δεν είναι κατάλληλα για τους αστέγους, μπορείτε να τα δώσετε σε στέκια κακοποιημένων γυναικών ή στέκια μεταναστών.
Χρειαζόμαστε επίσης άτομα για την οργάνωση της συλλογής, αποθήκευσης και διανομής.
Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνούν είτε μέσω της ομάδας είτε στο τηλέφωνο 6932 751662.
Λόγω της έντονης κακοκαιρίας, σας παρακαλούμε να κινητοποιηθείτε άμεσα, γιατί ο χρόνος πιέζει για κάποιους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
————–
Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)
http://wp.me/pPn6Y-clb
 

Κάνει ψόφο σήμερα αλλά..


Από τον "άσωτο υιό"http://aswtosgios.blogspot.com/2012/01/blog-post_16.html

ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ολοι εχουμε μια κουβερτα περισευουμενη και μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΥΑΔΑ
στα τηλέφωνα 210 - 52.46.515 και 210 - 52.39.465.
επίσης στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Εχελιδών 69, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για όλο το 24ωρο,
ώστε όσοι δεν έχουν στέγη να προμηθεύονται κουβέρτες, παπλώματα και υπνόσακους, προκειμένου να περάσουν το βράδυ εκεί. Επίσης κέντρο σίτισης Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους... (κοινοποιήστε το)

επειδη αυτη η ιστορια με το bloggin' δεν ειναι μονο
αχαχουχα, σαγαπω μαγαπας , κανε μου λιγακι μμμ,
κανε μου ενα σχολιο να σου κανω και εγω ενα
αλλα ειναι και ανθρωπια
και ειναι πολυ ευκολο να σαι "συνανθρωπος" ,
το πιο δυσκολο ειναι να γινεις ανθρωπος ομως,
κι επειδη αυτες τις μερες θα κανει ψοφο εξω
ενω εσυ θα καθεσαι διπλα στο καλοριφερ σου
μπορεις να κανει κατι απλο & χρησιμο


anarhogatoulis.blogspot.com

Αυτό το ξέρετε ;;;

Την ώρα που ξεζουμίζουν το ελληνικό λαό και ξεπουλούν το σύμπαν, πληρώνουν τη CGSH (Δικηγορική εταιρεία) με 6.000.000 συν 1.500.000 ανά μήνα για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου (το Μεσοπρόθεσμο ντε, αυτό που απέτυχε!!!) και τη Lazard (χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, που ασχολείται κατά βάση με πτωχεύσεις κρατών και… άλλα περίεργα) με 25.000.000!!
Τι καλά που πληρώνονται οι νεκροθάφτες!!!
Όλα τα παραπάνω με απόφαση υφυπουργού στις 31 Οκτώβρη, που μάλιστα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 2 Νοεμβρίου, που δεν υπήρχε καν κυβέρνηση, αφού δεν είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Φανταστείτε τι θα δούμε από δω και πέρα.

Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε ακόμα;


Κατάπληκτη η διεθνής κοινότητα αναρωτιέται, γιατί οι έλληνες, αυτός ο περήφανος και αδούλωτος λαός, δεν έχουν ξεσηκωθεί ακόμα;

Τι άλλο περιμένουν να τους συμβεί;

Επιστήμονες σχίζουν τα πτυχία τους και πολιτικοί παρατηρητές την διορατικότητα τους, ενώ διάσημοι κοινωνιοβιολόγοι εγκύπτουν στα μικροσκόπια τους μπας και ανακαλύψουν στο DNA αυτού του λαού κάποιον γραμμένο μαζοχισμό, οπότε έτσι και αλλιώς κάθε ελπίδα για εξέγερση είναι μάταιη..

Εγκλημα εσχάτης προδοσίας

Τις προάλλες ακούσαμε τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Κ. Χρυσόγονο να μας λέει ότι αν τελικά η Ελλάδα δεχθεί να υπαχθεί η δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτώβρη, στο Βρετανικό δίκαιο, –ένα δίκαιο που είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των δανειστών τότε πέρα απ’ ότι οι δανειστές-τοκογλύφοι του ελληνικού κράτους μπορεί να κατασχέσουν όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει φτάνοντας στο σημείο  «να βγάλουν σε πλειστηριασμό ακόμα και των οπλισμό των πολεμικών δυνάμεων μας Η θέση της Ελλάδας δεν καθιστάτε απλώς δυσχερής αλλά παντελώς αδύναμη», όπως είπε ο επιστήμονας.
Είναι αυτό που είπε ο Σόιμπλε, ωμά και κυνικά:

Ετοιμάζουν παρέλαση με ...προσκλήσεις (!!!) την 25η Μαρτίου για να αποφύγουν αντιδράσεις!

Έχει …χαθεί η μπάλα στη κυβέρνηση! Η χώρα καταρρέει και αυτό που τους απασχολεί είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και οι αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν από το κόσμο! Τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου φαίνεται ότι …πόνεσαν πολύ και τώρα η κυβέρνηση Παπαδήμου …παίρνει τα μέτρα της!!!

Με έγγραφό της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, δύο μήνες πριν από τη παρέλαση (!) καθορίζονται πόσα και ποια άτομα θα βρεθούν στη παρέλαση!Οκτακόσια άτομα με ονομαστικές (!!!) προσκλήσεις θα κάθονται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων!

Κορνήλιος Καστοριάδης – Το περιεχόμενο του σοσιαλισμού

Τα κεφάλαια με τίτλο Το περιεχόμενο του σοσιαλισμού Ι και ΙΙ κυκλοφόρησαν σε βιβλίο την περίοδο της δικτατορίας από τις εκδόδεις «Πράξη» σε μετάφραση Μαρίνας Αλεξίου, ψευδώνυμο ομάδας μεταφραστών’ η Ουγγρική επανάσταση, με τίτλο Ουγγρική Επανάσταση 1956, πρωτοκυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ύψιλον/βιβλία, σε μετάφραση Μανόλη Λαμπρίδη τον Ιανουάριο 1979, και ο Κοινωνικός μετασχηματισμός και κοινωνική δημιουργία μεταφρασμένο από την Μαρία Παπαντωνίου-Φραγκούλη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Εποπτεία, αρ. 46. Όλα τα υπόλοιπα κείμενα δημοσιεύονται για πρώτη φορά εδώ σε μετάφραση Γιάννη. Δ. Ιωαννίδη.
Η Ελληνική έκδοση του παρακάτω βιβλίου έχει εξαντληθεί.
διαβάστε όλο το βιβλίο

Τζιμάκος περί Λουκά και χούντας (Βίντεο)

  Η ραδιοφωνική παρουσία του Τζιμάκου Πανούση όπως κι αυτή της «Ελληνοφρένειας» είναι δυο εκπομπές που ξεχωρίζουν. Το βιντεάκι που φτιάξαμε είναι από την σημερινή εκπομπή του πρώτου. Ασχετα με τις ενστάσεις που μπορεί να έχει κανείς για το «κόλλημα» που έχει ο Τζιμάκος με τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς, ειδικά με το ΚΚΕ, δεν μπορεί να του παραγνωρίσει το καυστικό χιούμορ του, το ταλέντο που έχει στην λογοπλασία.
Ετσι και σήμερα ακούμε τον Πανούση να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, χούντα, να εξαπολύει τα πυρά του σε όλο το πολιτικό προσωπικό.

Κόλαση το όνομα του Κόσμου μας...

Ναι. Είναι Αλήθεια.
Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.
Ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους. 
ΕΜΕΙΣ κι ΑΥΤΟΙ.

Η απατηλή κόκκινη γραμμή


Τρόμος πάνω από την πόλη. 

Ανεργία, φτώχεια, πείνα, απελπισία, κατάθλιψη... 

Με γιαούρτια και προγκαρίσματα κάποιοι προσπαθούν να ξορκίσουν, θαρρείς, τα μεσαιωνικά δαιμόνια των σύγχρονων καιρών. Στις συνάξεις ημιπαράλυτοι από την αγωνία μικροαστοί της πρόσφατης ευδαιμονικής εικοσαετίας, αναζητούν χύδην και κυρίως βιαστικά μια αόρατη τιμωρό χούντα, απρόθυμοι οι ίδιοι να δικάσουν, και συνάμα μια εξίσου αόρατη τάξη που θα επιβληθεί ωσάν εξ ουρανού. Ωρες ώρες έχεις την εντύπωση, αν ακούς κι αν βλέπεις κάτω από το επιφανειακό σπάραγμα των διπλανών σου, πως μια μεγάλη, κρίσιμη μάζα κουράστηκε να ασχημαίνει η ζωή της περισσότερο από το να διακυβεύεται αυτή καθαυτή.

Το βρακί σε μάρανε!!

 Ασυνείδητος Φορολογούμενος!!

Βουλγαρία: Απεργία στα μεγαλύτερα ανθρακωρυχεία

Απεργία αόριστης διάρκειας αρχίζουν από σήμερα το βράδυ οι ανθρακωρύχοι στα τρία μεγαλύτερα ορυχεία της Βουλγαρίας "Μαρίτσα Ίζτοκ", τα οποία τροφοδοτούν με καύσιμα το μεγαλύτερο θερμοηλεκτρικό συγκρότημα κοντά στην πόλη Στάρα Ζαγορά στα ανατολικά της χώρας.

Οι ανθρακωρύχοι ζητούν από τη διοίκηση να εκπληρώσει τη δέσμευση για αύξηση των αποδοχών τους ανάλογα με την αύξηση της παραγωγής άνθρακα κατά πέντε εκατομμύρια τόνους πέρσι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σε εκτέλεση της σχετικής συμφωνίας που έχει υπογράψει με τα συνδικάτα τον περασμένο Ιούλιο.

Δυο λόγια για ευαίσθητους Φονιάδες

Πληγώθηκε η "ευαισθησία" κι ο "ανθρωπισμός" των Φονιάδων που κυβερνούν τον κόσμο και τους πολέμους, επειδή κάποιοι στρατιώτες ούρησαν πάνω στα σώματα των σκοτωμένων.

Δεν τους έστειλαν να ουρούν πάνω στα σώματα των σκοτωμένων. Γι’ αυτό, όπως μας λένε οι ίδιοι οι κυβερνήτες του πολέμου και όπως προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ τους παγκοσμίως, πληγώθηκε η ευαισθησία κι ο ανθρωπισμός των μεγάλων αυτών Φονιάδων.

Θα ήθελαν μάλλον να σκοτώνουν οι στρατιώτες τους με… χειρουργική λεπτότητα κι αβρότητα αγγέλων, κι ύστερα να θάβουν τα θύματά τους με σεβασμό, αντί να τους κόβουν τα κεφάλια, να παίρνουν ως αναμνηστικά διάφορα μέλη των θυμάτων και να προβαίνουν σε διάφορες άλλες πολιτισμένες πράξεις.

Στο μυαλό του μπάτσου...


(άντρακλας...)

Καημένε μπατσούλη. Αν πας να σκεφτείς λίγο παραπάνω από το "ΟΥΓΚ" θα βραχυκυκλώσεις. Αντί λοιπόν να κάνεις το δύσκολο να σκεφτείς, άρα ίσως και να αμφισβητήσεις, απλώς υπακούς εντολές. 
Είναι καλλίτερα να σκέφτεται άλλος για σένα. Εσύ απλώς εκτελείς διαταγές. Ότι διαταγές να' ναι.
Και αισθάνεσαι και υπερήφανος τρομάρα σου. 

Πώς και γιατί θα εξαφανιστεί η αριστερά


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Προκαλεί εντύπωση στα «γειτονιές» της αριστεράς η περίεργη σιγή που επικρατεί στο κοινωνικό σώμα, εκεί όπου πριν από μερικούς μήνες επικρατούσαν οργισμένες κραυγές που έκαναν το κομματικό σύστημα να τρέμει από φόβο. Και μπορεί μεν το κομματικό σύστημα, στον απόηχο αυτών των κραυγών, να ζει μέρες αποσύνθεσης με καταλύτη την εξάτμιση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα τίποτε αξιοσημείωτο δεν συμβαίνει στο κοινωνικό ή στο πολιτικό πεδίο ικανό να ανακόψει την πορεία της χώρας προς μια βέβαιη κοινωνική καταστροφή. Με το ένα ή το άλλο σενάριο, με την τυφλή υποταγή στους πιστωτές ή την οριστική εγκατάλειψή της στην άτακτη χρεωκοπία.
ΟΙ ΦΟΒΟΙ του δεύτερου κακού σεναρίου εξακολουθούν να λειτουργούν παραλυτικά, αλλά και για το πρώτο κακό σενάριο έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη ότι ενδεχόμενη επιτυχία του (αν συμφωνηθεί το PSI, αν ενεργοποιηθεί το νέο δάνειο) τίποτε καλό δεν προκύπτει για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, για τα δημόσια αγαθά, τον κοινωνικό πλούτο που θα περάσει στους πιστωτές και τα γεράκια των αγορών «μπιρ παρά».

Πολιτική για κλάματα από γελοίους πολιτικούς

Όταν ένα έθνος εκτιμάει κάτι περισσότερο από την ελευθερία, θα χάσει την ελευθερία του. Και η ειρωνεία: αν αυτό το κάτι είναι οι ανέσεις ή το χρήμα, θα τα χάσει κι αυτά.
(Σ. Μωμ)

Από τα «λεφτά υπάρχουν» προεκλογικό σύνθημα του πιο άχρηστου και δημαγωγού για τους Έλληνες στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας αλλά πιο χρήσιμου πρωθυπουργού για τους τραπεζίτες και τους σχεδιαστές της υποταγής των λαών, των κρατών και την υφαρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πόρων κάθε χώρας από μια όχι τόσο κρυφή πλέον ελίτ των λίγων, φτάσαμε στο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

77η μέρα απεργίας Χαλυβουργών-Ολοι στην Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη (Βίντεο)

 Στην 77η μέρα βρίσκεται σήμερα ο ηρωικός αγώνας που κάνουν οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε το σχετικό ρεπορτάζ από την τηλεόραση του «902», ενώ κομβική σημασία για των αγώνα των Χαρυβουργών έχει η επιτυχία της απεργίας την Τρίτη, 17 Γενάρη.

Η σχετική προκήρυξη των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Όλοι στην Παναττική Απεργία της 17 Ιανουαρίου 2012
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πρωτοβάθμιων Σωματείων Σταδίου και Σανταρόζα, στις 11 πμ.
 
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΛΑΟΣ σε συμφωνία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, συνεχίζει και οξύνει την βάρβαρη πολιτική ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Κυβέρνηση και τρόικα συνεργάστηκαν συστηματικά και περιέκοψαν δραστικά μισθούς και συντάξεις, υπονόμευσαν την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επέβαλλαν την χωρίς ιστορικό προηγούμενο φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, απαλλάσσοντας για άλλη μια φορά το κεφάλαιο, διαλύουν κομμάτι -κομμάτι τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αφανίζουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, με τις προκλητικές δε απανωτές αυξήσεις η πρόσβαση στο φως, στο νερό, στη μεταφορά, θα είναι προνόμιο ελαχίστων πλέον, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στη πόρτα όλων μας, η απόγνωση των νέων δημιουργεί τις σύγχρονες καραβιές της ξενιτιάς.

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος στο Κρήτη TV (13 Ιαν 2012)

Nάμαστε έτοιμοι. Kάθε ώρα είναι η δικιά μας ώρα.

Pίχνουνε αλάτι οι γριές μανάδες στη φωτιά, ρίχνουνε χώμα στα μαλλιά τους ξερρίζωσαν τ' αμπέλια της Mονοβασιάς μη και γλυκάνει μαύρη ρώγα των εχτρών το στόμα, βάλαν σ' ένα σακκούλι των παππούδων τους τα κόκκαλα μαζί με τα μαχαιροπήρουνα και τριγυρνάνε έξω απ' τα τείχη της πατρίδας τους ψάχνοντας τόπο να ριζώσουνε στη νύχτα...
Ρωμιοσύνη - Ρίτσος Γιάννης

 

Τους Έλληνες εκβιάζουν, όχι τους κερδοσκόπους

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση (PSI) του ελληνικού χρέους σταμάτησαν απότομα την περασμένη εβδομάδα, με το ερώτημα αν θα ξαναρχίσουν αυτήν που αρχίζει σήμερα. Και με ποιους όρους θα αρχίσουν. Και αν οι νέοι όροι θα φέρουν μια «επιλεκτική» ή «συντεταγμένη» χρεοκοπία. Διότι μόνο ως πρόσχημα μπορεί να εκληφθεί η προσέγγιση ότι ασκείται πίεση προς τους κερδοσκόπους των... χεζ φαντς (hedge funds). Η πραγματική πίεση προς τους Έλληνες ασκείται.

Έτσι ακριβώς: προς τους Έλληνες. Ούτε καν προς την κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία άλλωστε δεν έχει ούτε «κόκκινες» (διαπραγματευτικές) γραμμές ούτε τη διάθεση να ασκήσει κάποιου είδους άμυνα προς τις διαθέσεις των δανειστών. Το ομολογεί η ίδια και δεν χρειάζονται περαιτέρω επιχειρήματα προς τούτο.

Ρόζα Λούξεμπουργκ: «Η τάξη βασιλεύει στο Βερολίνο»

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί το τελευταίο γραπτό της Ρόζα, μετά την ήττα των Σπαρτακιστών στο Βερολίνο και λίγο πριν από τη δολοφονία της από τις επίλεκτες ομάδες που χρησιμοποίησε η “σοσιαλδημοκρατική” κυβέρνηση. Το μεταφράσαμε, γνωρίζοντας ότι παρότι έχουν γίνει ξανά μεταφράσεις, δεν μπορεί να βρεθεί ηλεκτρονικά κάποια στο διαδίκτυο στα ελληνικά. Η μετάφραση έγινε από το αγγλικό κείμενο στο  www.marxist.org 

«H τάξη βασιλεύει στη Βαρσοβία!»  διακήρυξε ο υπουργός Σεμπαστιανί  στην παρισινή Βουλή των Αντιπροσώπων το 1831, όταν μετά την έφοδο τους στο προάστιο της Πράγκα, οι επιτιθέμενοι στρατιώτες εισέβαλλαν στην πολωνική πρωτεύουσα για να αρχίσουν τη σφαγή των επαναστατών.
«Η τάξη βασιλεύει στο Βερολίνο!»  Έτσι διακυρήττει θριαμβευτικά ο αστικός τύπος, έτσι δηλώνουν ο Έμπερτ και ο Νόσκε, και οι αξιωματικοί του “νικηφόρου στρατού”, τους οποίους ο μικροαστικός όχλος στο Βερολίνο χειροκροτά κουνώντας χαρτομάντηλα και φωνάζοντας «Ουρά!». Η δόξα και η τιμή των γερμανικών όπλων έχουν δικαιωθεί από την αρχή της παγκόσμιας ιστορίας. Αυτοί που κατατροπώθηκαν στην Φλάνδρα και στην Αργκόν επανόρθωσαν τη φήμη τους με μια λαμπρή νίκη – πάνω από 300 Σπαρτακιστές στο κτήριο της Φόρβερτς (Vorwarts).Οι μέρες που οι ένδοξοι γερμανοί στρατιώτες εισέβαλλαν στο Βέλγιο, και οι μέρες του στρατηγού Φον Έμιχ, του κατακτητή της Λιέγης, ωχριούν μπροστά στα κατορθώματα των Ράινχαρτ και σία στους δρόμους του Βερολίνου.

Η λιτότητα δολοφονεί

Δυο νεκροί άστεγοι Υποκρισία από κυβέρνηση, Εκκλησία και δήμο Αθηναίων

Γιώργος Μιχαηλίδης -Εφημερίδα "Πριν"  

 
Θα ακουγόταν αστείο σε οποιονδήποτε ανά την υφήλιο αλλά ξαφνικά το κρύο έγινε πρόβλημα ζωής και θανάτου στην Ελλάδα. Ανθρωποι πεθαίνουν απ' το κρύο στην Αθήνα και τα Χανιά, δυο απ' τις πιο θερμές περιοχές της χώρας και μάλιστα δίχως η θερμοκρασία να πέσει υπό το μηδέν.
Στιγμιότυπο πρώτο. Νεκρός από πνευμονία βρέθηκε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012, σε παγκάκι της πλατείας δημοτικής αγοράς των Χανίων, 62χρονος άστεγος.
Στιγμιότυπο δεύτερο. Νεκρός από το κρύο βρέθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2012, σε παγκάκι του κέντρου της Αθήνας 66χρονος άστεγος.