#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Στον παράδεισο της καπιταλιστικής ανάπτυξης

Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ απο τον Εξάντα για τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Το  Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα (σήμερα απο τις πιο φτωχές χώρες της Λατινικής Αμερικής) από το 1984. Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη (και κυνηγούν σήμερα με διάφορα προγράμματα "σωτηρίας"). Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%! Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό.  Σε αυτήν την επιτυχημένη οικονομικά (σύμφωνα με τίς αστικές θεωρίες) χώρα το 56% του πληθυσμού ζεί κάτω απο το όριο της φτώχειας. Ένα μικρό δείγμα, τηρουμένων των αναλογιών, απο την Ελλάδα και τον Ευρωπαικό Νότο του μέλλοντος................

Υπέροχη Μακροοικονομία.


 

Στοιχηματζήδες

Δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο κουπόνι της τρικομματικής 
Λαίλαπας...

Τα παιχνίδια, προγνωστικά και αποτελέσματα ανακοινώθηκαν
αυτοπροσώπως από τον κ.Papaδήμο, διευθύνοντα σύμβουλο 
της εταιρείας "ΑΡΠΑΓΕΣ Α.Ε.".

Εργατική παραγωγικότητα και κρίση


Βασίλειος Δ. Πετρόπουλος: vasilpetrop@hotmail.com
Ακούγεται πολύ συχνά από οικονομολόγους της δεκάρας ότι η Ελλάδα πχ έχει τεράστια κρίση χρέους γιατί δεν έχει υψηλή ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα. Δεν θα μπω σε διάλογο με τέτοιου είδους «άσχετους» οικονομολόγους, μιας και δεν είμαι οικονομολόγος. Απλά θα σας αποδείξω με επίσημα δημοσιοποιημένα στοιχεία για την σκόπιμη παραπλάνηση σας από τα φερεφώνα με πτυχίο οικονομολόγου- λαμογιών των πάνελ. (Τα στοιχεία που θα σας παραθέσω είναι επίσημα δημοσιοποιημένα και δέχομαι κάθε κριτική).

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Στατιστικής Αρχής του Η. Βασιλείου (http://www.ons.gov.uk/ons/rel/lmac/hours-worked-in-the-labour-market/2011/rpt-hours-worked-in-the-labour-market.html) όπου δημοσιεύθηκε στην Βρετανική εφημερίδα Guardian

17 Γενάρη: Κανένας για δουλειά, όλοι στον δρόμο

Ή ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΟΥΜΕ

17 ΓΕΝΑΡΗ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Η απεργία που κήρυξαν στον ιδιωτικό τομέα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής
 για τις 17 Ιανουαρίου, αποτελεί μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της εργατικής τάξης να αναστρέψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της και να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στην κοινωνία.
Μετά από δύο χρόνια βάρβαρης λιτότητας, απολύσεων, περικοπών, εξουθενωτικής φορολόγησης των εργαζομένων και διάλυσης κάθε δομής κοινωνικής προστασίας, η κυβερνητική μαφία τραπεζιτών και ακροδεξιών σε συνεργασία με το Κεφάλαιο 
επιχειρούν να μετατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις σε Φαρ – Ουέστ, όπου μοναδικός νόμος θα είναι η επιθυμία των αφεντικών.

Ανακοίνωση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου για την κρατική επιδότηση των κομμάτων.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο θεωρεί ότι η έμμεση και άμεση κρατική επιδότηση των κομμάτων, των ιδρυμάτων και των επιχειρήσεών τους αποτελεί στίγμα για μια αληθινή δημοκρατία. Η κρατική επιδότηση των κομμάτων συνιστά κατάλοιπο της απολυταρχίας και υπάρχει μόνο για να εξαρτά τα κόμματα και την δράση τους από την εξουσία, για να εκβιάζονται κάθε φορά που οι κοινωνικές συγκρούσεις κορυφώνονται, ενώ παρέχει στο κράτος την διακριτική ευχέρεια να επεμβαίνει στα εσωτερικά τους όποτε το κρίνει σκόπιμο.

Και τώρα πως θα σώσουμε τον καπιταλισμό; Οι απολογητές του κάτι θα σκεφτούν.

Θλιβεροί αριστεροί ζητούσαν να βγεί ευρωομόλογο για τη σωτηρία της Ευρώπης, απολογητές του καπιταλισμού να δοθούν περισσότερα χρήματα στον EFSF αλλά μάλλον θέλουν να παραμείνουν μέσα στον Τιτανικό ακούγοντας την ορχήστρα του καταστρώματος.
Ο S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα εννέα χωρών της ευρωζώνης
14 Ιανουαρίου 2012, 09:12
EET SigmaLive/ΚΥΠΕ
Tην πιστοληπτική ικανότητα εννέα κρατών της ευρωζώνης υποβάθμισε σήμερα συνολικώς o οίκος Standard&Poor’s , όπως μεταδίδουν το Γερμανικό πρακτορείο και το Ρόιτερς. Τούτο έγινε, όπως ο οίκος είχε υποσχεθεί, αφού “έκλεισε” η αμερικανική κεφαλαιαγορά. Στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή της ΕΕ τα μεσάνυκτα με έκτακτο ανακοινωθέν της μιλά, αναφερομένη στην κίνηση του S&P, για “παραλογισμό”. Η πιστοληπτική ικανότητα των Γαλλίας-Αυστρίας αξιολογείται πλέον μια βαθμίδα χαμηλότερα, στο ΑΑ+.

ΟΡΣΕ ΤΑ «ΕΡΓΑ» ΣΑΣ!

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Θαυμάστε τα «έργα» των «σωτήρων»:
*
1) Το 27,7% του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται ήδη από το 2009 - σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής - σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.
Δηλαδή: Πριν ακόμα από την εφαρμογή των Μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων, των χαρατσιών και της αλλεπάλληλης φοροληστείας, πάνω από 3 εκατομμύρια Ελληνες - χωρίς να υπολογίζονται οι άστεγοι, όσοι ζουν σε ιδρύματα κλπ. - βρίσκονταν ήδη «πεταμένοι» στον Καιάδα, στον οποίο ήρθαν οι «σωτήρες» να στοιβάξουν και όλους τους υπόλοιπους Ελληνες!
*

2) Το επίσημο ποσοστό της ανεργίας εκτινάχτηκε τον Οκτώβρη του 2011 στο 18,2%, από 13,5% που ήταν τον Οκτώβρη του 2010 και 17,5% το Σεπτέμβρη του 2011. 

Τι να περιμένεις...

Από ΑΥΤΟΥΣ που "κυβερνούν" χάρη σε ένα
 κοινοβουλευτικό πραξικόπημα...
Δεν μπορείς να περιμένεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Μόνο...ΦΑΣΙΣΜΟ/ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ...

ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ.

Ντομάτες από το Βέλγιο, “Βουλγάρικα παντοπωλεία” και αραχτά κεφάλαια.

Σήμερα στην Β. Ελλάδα -κυρίως στις ακριτικές περιοχές πλησίον της Βουλγαρίας- λειτουργούν τα λεγόμενα Βουλγάρικα παντοπωλεία. Ο ιδιοκτήτης τους αγοράζει τα προϊόντα του από την Βουλγαρία που είναι εκτός Ευρωζώνης,  τα μεταφέρει στην Ελλάδα  και τα  πουλά σε τιμές πολύ χαμηλότερες των ελληνικών που φτιάχνονται και εμπορεύονται με τιμές ευρωζώνης plus ελληνική φορομπηχτική πολιτική. 
Η πίεση αυτή  καταλήγει στον αγρότη που αναγκάζεται να συμπιέσει τις τιμές  του ενώ το κράτος του αυξάνει, την φορολογία, τη ΔΕΗ, το πετρέλαιο, τιμωρώντας την εργασία  και την παραγωγή και όχι τα αραχτά (στο τόκο π.χ.) κεφάλαια.
  • Γιατί λοιπόν να μπει στον κόπο παράξει όταν εξ ορισμού θα μπει μέσα;

ΑΛΛΟ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ’’ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΤΟΚΗ ΔΡΑΧΜΗ’’, ΠΟΝΗΡΟΙ… !


Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικό με την επιστροφή της οικονομίας μας στη δραχμή μιας και, για ευνόητους λόγους, σκόπιμα αποκρύπτεται .Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ «ΠΑΛΙΑ» ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΑ (!?) Η διαδικασία αυτή αποτελεί το  υπέρτατο κόλπο των τραπεζιτών, το οποίο δημιουργεί νομοτελειακά και παγκόσμια το λεγόμενο «δημόσιο χρέος» που «δικαιολογεί» επίθεση, κατά βούληση, των γνωστών οίκων. (αρνητική αξιολόγηση – αύξηση των σπρέτς – «καθυστέρηση» δήθεν των κυβερνόντων – αδιέξοδο – ανάγκη μετρητών – προσφυγή σε Ε.Ε. ΔΝΤ με νέα δάνεια – νέα υπερχρέωση – ελεγχόμενη πτώχευση  - ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !)
Φανταστείτε ! Η δραχμή που «κόβαμε» ήταν …αγορασμένη με τόκο από ιδιώτες, δεν την παράγαμε εμείς !

Η χρηματοδεσποτεία των Banksters. H υποτέλεια των εγχώριων πολιτικών επιστατών και τα «αριστερά» υποστηρίγματα ( Ι )


  Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 14.03.10, στο: http://tileplagktoiplanai.blogspot.com/
Μέρος 1ο

Ο καλπάζων συγκλονισμός της ευρωενωσιακής εσωτερικής περιφέρειας (με πρόσφατη εκδήλωση του στην Ελλάδα) ευνοείται από το αμμώδες οικονομικό της έδαφος, το οποίο οφείλεται:
1.Στο τρόπο ένταξης και ενσωμάτωσης της στον άνισο διεθνή καταμερισμό εργασίας και στη διεθνοποιημένη αγορά μέσω της Ε.Ε., της ΟΝΕ κλπ.
2.Στη συνακόλουθη παρασιτική διαμόρφωση του αναπτυξιακού προτύπου που υιοθετήθηκε.
3.Στη δομική κρίση του παγκόσμιου συστήματος που τείνει να μορφοποιηθεί ειδικότερα σε κρίση γενικής υπερχρέωσης.
4.Στη σαρωτική επέλαση των χρηματαγορών και του «πάρτα-όλα» παιχνιδιού της οικουμενικής χρηματιστικής ολιγαρχίας.
5.Στην απόλυτη εξάρτηση και υποτέλεια των εγχώριων πολιτικών και κυβερνητικών ελίτ.
Το πλανητικό χρηματοδεσποτικό σύστημα 
Ζούμε στην εποχή που ο νεκροζώντανος καπιταλισμός γέννησε και διέπεται ολοκληρωτικά από την χρηματοδεσποτική του τελείωση που είναι ταυτόχρονα και η υπέρβασή του. Έχοντας προηγουμένως γίνει η πλανητική σιδερένια γέφυρα για να μετακομίσει η «ουράνια κόλαση» πάνω στο σώμα της Γαίας. Η «κόλαση» εγκαταστάθηκε λοιπόν εδώ και καμιά εξ αποκαλύψεως θρησκευτική μεταφυσική δεν διαθέτει τέτοια «χαρισματική» ισχύ ώστε τούτο να το συγκαλύψει. Στα μέσα της δεκαετίας του 2010 το 14% της ανθρωπότητας σε Β.Αμερική, Δ.Ευρώπη, Ιαπωνία, Αυστραλία και Ν.Ζηλανδία κατέχει το 73% του παγκόσμιου εισοδήματος ενώ για το 86% της ανθρωπότητας απομένει το 27% αυτού του εισοδήματος.

Το Αγγλικό Δίκαιο...(3 Ιανουαρίου 1850*)

Ο Αγγλικός στόλος υπό τον ναύαρχο Πάρκερ, με αστεία πρόφαση την αποζημίωση κάποιου εβραιοπορτογάλλου αγγλικής υπηκοότητας ονόματι Δαβίδ Πατσίφικο, του οποίου το σπίτι και την οικοσκευή κάποιοι φανατικοί θρησκόληπτοι την Μ. Παρασκευή του 1847 είχαν κάψει, εισέρχεται στο λιμάνι του Πειραιά και απειλεί να αποκλείσει όλα τα ελληνικά παράλια αν δεν ρυθμιστούν τάχιστα οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών. Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε το τελεσίγραφο, οι Άγγλοι απέκλεισαν τον Πειραιά και κατέσχεαν το φορτίο όποιου καραβιού πλησίαζε το λιμάνι.
*από το βιβλίο «Τι έγινε σήμερα; 2.500 χρόνια σε 365 ημέρες»
Σημ. Αυτό το Αγγλικό Δίκαιο ισχύει και σήμερα
 
 http://listonplace.blogspot.com/

Ωδινεν χοίρος και έτεκεν ντολμά!!

Δυόμιση χρόνια τα πράσινα Γουρούνια παλεύουν μαζί...
Ενωσαν τις δυνάμεις και τα όνειρα τους...
Μοιράστηκαν θέσεις και αξιώματα...

Αλληλολιβανίστηκαν προσκυνούντες "εταίρους" 
και τοκογλύφους...
Συμφώνησαν σε ΟΛΑ...
Ψήφισαν τα ΠΑΝΤΑ...

...δεν ανοίγετε τις καταθέσεις για τους πεινασμένους;

Επιτέθηκαν στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου

Φραστική επίθεση δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου κατά την έξοδό της από μαγάζι της πλατείας Μητροπόλεως στη Λιβαδειά.
Συγκεκριμένα, πέντε άτομα επιτέθηκαν στη βουλευτή χαρακτηρίζοντάς την μεταξύ άλλων και ως ανεπιθύμητη.
Η βουλευτής δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής καμία δήλωση για το συμβάν.
Πηγή: www.news247.grΕργατοπατέρες

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ
Μοιράζουν ρόλους στη σφαγή των Συλλογικών Συμβάσεων
Στη ΓΣΕΒΕΕ η σκυτάλη της οργάνωσης του «κοινωνικού διαλόγου»
 Συνθήκες πραγματικής δουλείας ετοιμάζουν για τη νέα γενιά των εργαζομένων η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, με τη συνδρομή των εργατοπατέρων. Πάλη με επιθετικά αιτήματα για να ανατραπεί η πολιτική τουςΤον σφαγιασμό των μισθών του ιδιωτικού τομέα, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, προωθεί με συντονισμένα βήματα η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με την συνδρομή εργοδοτών και εργατοπατέρων.
Χτες, το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΕΒ, πρότεινε να ξεκινήσει ο «κοινωνικός διάλογος» μεταξύ των εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ) στις 18 Γενάρη, προκειμένου, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, να τεθούν επί τάπητος «τα θέματα που τέθηκαν στις συναντήσεις μας με τον κ. Πρωθυπουργό». Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τους εκπρόσωπους των «κοινωνικών εταίρων» την ερχόμενη Τετάρτη στα γραφεία της, γιατί γράφει: «πιστεύουμε ότι έχουμε την υποχρέωση να συναντηθούμε, διαβουλευθούμε, να δώσουμε απαντήσεις».

ROMA: Κλείνουν τα σχολειά τους… για να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα.

Σχήμα οξύμωρο; Όσο κι αν φαίνεται έτσι, ας θυμηθούμε το περίφημο: «Πρώτα ο μαθητής» της Διαμαντοπούλου, που σήμαινε πολύ απλά το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείων, τα σχολεία χωρίς βιβλία, θέρμανση, χαρτί …και έπεται μνημονιακή συνέχεια.
Στην Ελλάδα λειτουργούν αρκετά σχολεία που φιλοξενούν παιδιά των Roma, ενώ δύο απ’ αυτά λειτουργούν στην Καρδίτσα (19ο) και στους Σοφάδες (4ο), με αμιγή σύνθεση μαθητών.
Με το πρόσχημα της κοινωνικοποίησης, αλλά και της καλύτερης παρεχόμενης εκπ/σης, η κυβέρνηση αποφάσισε το σταδιακό(;) κλείσιμο των σχολείων και την ένταξη όλου του δυναμικού μαθητών (800 περίπου) στα … καλά σχολεία. Τη διασπορά τους δηλαδή σ’ όλα τα σχολεία της πόλης της Καρδίτσας και του Δήμου Σοφάδων.
Η δε μεταφορά τους θα γίνεται με έξοδα και ευθύνη ενός προγράμματος της Ε.Ε. που λήγει το 2013. Στο πρόγραμμα αυτό εμπλέκονται, εκτός της ηγεσίας του υπουργείου, πανεπιστημιακοί και διαμεσολαβητές Roma που γνωμοδοτούν αλλά και χειρίζονται την όλη «εκστρατεία» με ιδεολογικό υπόβαθρο το χτύπημα του ρατσισμού, την ενσωμάτωση και την παροχή καλύτερης εκπ/σης.

H αλληλεγγύη είναι το όπλο μας... (Τρίκαλα)

Σήμερα που συμπληρώνονται 2,5 μήνες σκληρής απεργίας στην «Ελληνική Χαλυβουργία»
Σήμερα που ο καπιταλισμός αποπειράται να επαναθεμελιωθεί πάνω στα ερείπια των κοινωνικών κατακτήσεων και των εργατικών δικαιωμάτων.
Σήμερα που η τρίδυμη κυβέρνηση Δεξιάς – Ακροδεξιάς – Νεοδεξιάς σχεδιάζει την επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα σε όλους τους χώρους δουλειάς, με τις...
 επιχειρησιακές συμβάσεις, τις απολύσεις, τις «ευελιξίες», την τρομοκρατία.
Σήμερα που τα αφεντικά νομίζουν ότι ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουν με το «βάρος της μεταπολίτευσης», και –επισείοντας το φόβητρο της ανεργίας– να εξασφαλίσουν μισθούς Βουλγαρίας, εργασιακό πλαίσιο Κίνας και κέρδη Εμιράτων.
Σήμερα που οι βαρόνοι των media, αυτοί που μπαινοβγαίνουν μόνον από τις πίσω πόρτες των μεγάρων, αυτοί που ως προχθές ούρλιαζαν πως μόνον οι προνομιούχοι υπάλληλοι του Δημοσίου απεργούν, τώρα δε λένε λέξη για τον αγώνα των βιομηχανικών προλετάριων, επί 75 μέρες.

Κολλεκτίβα ΦΥΣΙ-ΚΑ (ΦΥΣΙολογικά ΚΑθαριστικά)


Κολεκτίβα γιατί….
Επιλέξαμε να γυρίσουμε την πλάτη στη μιζέρια της εποχής που υπερτονίζει τη σημασία της οικονομικής κρίσης, του ανταγωνισμού και της εργασιακής (και όχι μόνο) ανασφάλειας.
Μέσα σε έναν κόσμο που είναι εύκολο να βλέπει κανείς παντού αδιέξοδα, εμείς διαλέξαμε να στραφούμε και να δούμε η μία την άλλη. Ήρθαμε κοντά γιατί οι κοινές μας ανάγκες, αξίες και επιθυμίες δεν μας επιτρέπουν να περιμένουμε να έρθει η λύση στα προβλήματα μας από κάποιους άλλους πέρα από εμάς τις ίδιες.
Κάναμε ένα βήμα από την θεωρία στην πράξη δημιουργώντας μια κολεκτίβα παραγωγής οικιακών καθαριστικών, στην οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά με βάση την αρχή της ομοφωνίας και όλες οι εργασίες μοιράζονται κυκλικά. Μεταξύ μας δεν υπάρχει κανενός είδους ιεραρχία και δεν ασκείται καμία εξουσία από το ένα μέλος προς το άλλο ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά (δηλαδή, δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο κλπ). Επιλέγουμε να εργαστούμε με όρους ισοτιμίας και αμοιβαιότητας, να μοιραζόμαστε τον χρόνο, τα έσοδα, τα έξοδα, τον κόπο,την ενέργεια, τη δημιουργικότητα και την σκέψη μας. Σκοπός μας είναι η επιβίωση και όχι ο πλουτισμός.

Νέο μαζικό πογκρόμ των μεταναστών το 2012

Από τα τέλη του 2006, άνοιξε στο αρμόδιο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ ένας νέος γύρος συζητήσεων, προκειμένου να γίνει κατά πολύ αυστηρότερο το σύστημα καταπολέμησης της λεγόμενης λαθρομετανάστευσης στην ΕΕ.

Με την πτώση των χωρών του παλινορθωμένου καπιταλισμού (σε Κεντρική Ευρώπη, Βαλκάνια, Ρωσία) ξαναφούντωσε το μεταναστευτικό ρεύμα προς τις χώρες της ΕΕ. Φυσικά, δεν ήταν μόνο αυτή η αιτία που γέννησε αυτό το ρεύμα. Ηταν και είναι ακόμη οι επεμβάσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στις διάφορες περιοχές του λεγόμενου τρίτου κόσμου, που ανάγκαζαν και αναγκάζουν τους λαούς αυτών των χωρών να εγκαταλείπουν τις χώρες τους προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο πείνας μερικών δεκάδων ευρώ δουλεύοντας «παράνομα».

Θα αυτοκτονήσουμε ή θα τους κάνουμε να φτύσουν αίμα για να μας σκοτώσουν;

Ένας άνεργος δεν έχει κατώτατο, 13ο ή 14ο μισθό.
Ένας άστεγος δεν έχει σπίτι.
Ένας νεκρός δεν έχει ζωή.
 Θα αυτοκτονήσουμε ή θα τους κάνουμε να φτύσουν αίμα για να μας σκοτώσουν;

Ακόμη ένας άστεγος νεκρός. Πέθανε το βράδυ από το κρύο. Δεν ήταν από τις κόκκινες γραμμές του Παπαδήμου-δήμιου. Δεν ήταν η ζωή του η ανταγωνιστικότητα που προπαγανδίζει ο απρόσωπος-εκπρόσωπος Καψής. Πέθανε από το κρύο που είναι φυσικό φαινόμενο. Αυτό που τον οδήγησε στο θάνατο ήταν η ανέχεια, η φτώχεια, η εξαθλίωση.
Αυτά όμως δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Δεν είναι χιόνι, δεν είναι καταιγίδα, δεν είναι κεραυνός.
Είναι πολιτική. Είναι αποφάσεις διεστραμμένων μυαλών που θεωρούν τους ανθρώπους υποχείρια, μέσα για να ευημερούν τα νομίσματα και μικρές ολιγαρχίες. Από τις ένοχες, υπόλογες πολιτικές τους έρχονται η φτώχεια, η ανέχεια και η εξαθλίωση και όχι από φυσικά αίτια.

Η εργατική τάξη έχει ιστορικές ευθύνες;

Η εργατική τάξη έχει ιστορικές ευθύνες. 
Κάθε βήμα συμβιβασμού και υποταγής είναι βήμα προς την εξαθλίωση. Τώρα πρέπει να υπερνικήσει το φόβο και την τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς. Είναι ώρα ταξικής αφύπνισης, ενότητας και αντεπίθεσης. Οι εργάτες, οι μισθωτοί σκλάβοι, παράγουν τον πλούτο, δεν είναι "μισθολογικό κόστος", όπως θέλουν να τους πείσουν οι εκμεταλλευτές τους, τα κόμματα και οι συνδικαλιστές που υπηρετούν τον καπιταλισμό.Για να κερδίσουμε στον ταξικό πόλεμο, όλοι στη μάχη, συμπόρευση με το ΚΚΕ, οργάνωση και δράση με το ΠΑΜΕ. Για τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους που τον παράγουν. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερής διαγραφή του χρέους»
εδώ  Ριζοσπάστης  9/1    "Για να κερδίσουμε τον πόλεμο"

Αυτά λέει το ΚΚΕ και οι ερωτήσεις............         

Ποιες είναι οι ευθύνες τις εργατικής τάξης;
Πως προσδιορίζεται ο συμβιβασμός και η υποταγή;

H oυσία βρίσκεται στο πώς  ο καθένας ερμηνεύει την έννοια της ευθύνης, την έννοια του συμβιβασμού και της υποταγής.
Και σου λέει: