#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Πόσο η οικονομική κρίση θα επηρεάσει την ποιότητα και την λειτουργία του Εκπαιδευτικού συστήματος

Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στην ποιότητα και τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις πτυχές και τις βαθμίδες του, πήραν σάρκα και οστά με την ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων και τις επιπτώσεις τους τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε θεσμούς και εκπαιδευτικές δομές.
  • Οι περικοπές στους μισθούς, οι καταργήσεις των δώρων και των επιδομάτων, το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, τα νέα όρια στο αφορολόγητο καθώς επίσης και οι έκτακτες εισφορές και τα διάφορα χαράτσια έφεραν σε δεινή οικονομική θέση όλους τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους νέους, απαξιωτική για το ρόλο και το έργο που καλούνται να επιτελέσουν.

Πρόκληση από τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα

Γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας για την χρηματοδότηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων επικαλούμενοι στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης. Σύμφωνα μ’ αυτά  την τελευταία δεκαετία, το πολιτικό μας σύστημα (κόμματα και Βουλή) στοίχισε στους Ελληνες φορολογούμενους 3 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Μόνο για τις επιχορηγήσεις των ελληνικών κομμάτων, ο κάθε Ελληνας πολίτης πληρώνει 10 ευρώ την ίδια στιγμή που ο πολίτης της Γερμανίας πληρώνει για τα κόμματά του μόλις 80 λεπτά, και στην Γαλλία 1,17 ευρώ!

από τον αδέσποτοΕυχαριστώ τον αδέσποτο φίλο μου που μου έστειλε το παραπάνω τραγούδι...

Χρυσογάϊδαροι και ψοφάλογα

Δύο μήνες κλείνει η "κυβέρνηση" Δεξιάς-ΝεοΔεξιάς-ΑκροΔεξιάς.
Κανείς απολογισμός δεν χωράει. Ματαιότης...

Δύο μήνες στο πόστο του ο "υφυπουργός", εραστής-κατά δήλω-
σή του- των αγροτικών "εκμεταλλεύσεων" Α.Ροντούλης και η 
μοναδική φορά που ακούστηκε το ονοματάκι του και ανεδύθη
στην επιφάνεια η εθνικοπατριωτική του παιδεία, ήταν όταν 
ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο...να μην συγχωνευτούν οι 
ΔΟΥ Αγιάς και Τυρνάβου!!...

Για την ενότητα της Αριστεράς

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται γύρω μας όλο και πιο έντονα κραυγές που ζητούν την ενότητα. Άνθρωποι όλων των χρωμάτων και όλων των αποχρώσεων ξαφνικά ανακαλύπτουν ξαφνικά τη μαγεία αυτών των λέξεων. Το σύνθημα της μόδας είναι η ενότητα της αριστεράς.

Μόνο που κατά κύριο λόγο αυτοί που τις εκστομίζουν δεν ανήκουν στην αριστερά: Ας ενωθεί επιτέλους η αριστερά κραυγάζει ο μικροαστός που έχασε το μαγαζί του, που αγανακτούσε όμως κάθε φορά που η αριστερά έκλεινε τους δρόμους. Ας ενωθεί επιτέλους η αριστερά κραυγάζει και το στέλεχος που του πετσόκοψαν τον μισθό, που φρόντιζε σε κάθε απεργία όμως να καταγράφει ονόματα. Ας ενωθεί επιτέλους η αριστερά φωνάζει και η νοικοκυρά, που σιχτήριζε κάθε φορά που μια στάση ματαίωνε την αγαπημένη της εκπομπή, που έψαχνε μετά μανίας τον πλούσιο γαμπρό για να καλοπαντρέψει την κόρη, μη τύχει και ξεπέσει.

Ιράκ - Αφγανιστάν: εικόνες του πολέμου...  ...Με αφορμή την πρόσφατη "αποχώρηση" των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, παρουσιάζεται το πρώτο βίντεο δημιουργίας του aksioprepeiakantoxh.com. Περιλαμβάνει εικόνες από την εμπόλεμη καθημερινότητα στις χώρες του Αφγανιστάν και του Ιράκ μετά την στρατιωτική εισβολή των Η.Π.Α και του ΝΑΤΟ εδώ και μια δεκαετία.

Χιλιάδες στρατιώτες και άμαχος πληθυσμός έπεσαν και πέφτουν νεκροί, ενώ πολλοί περισσότεροι τραυματίζονται ισοβίως, στο επαίσχυντο όνομα των «
ειρηνευτικών πολέμων για τον εκδημοκρατισμό των κοινωνιών». Αφορμή, το φάντασμα της "τρομοκρατίας", αιτία πάντα, το πετρέλαιο, τα ναρκωτικά, το χρήμα. Προωθείστε το αν πιστεύετε ότι αξίζει...

  http://antipetroula.blogspot.com/

ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΕΥΣΤΟΙ


Η εποχή είναι άδικη. Ψάχνεις για άγκυρες. Για μια σταθερά που να θυμίζει τον παλιό κόσμο, ναι αυτόν που κράζαμε. Αν και δεν είμαι σίγουρος, κατά πόσο η γνώση ότι ο παλιός κόσμος μας οδήγησε εδώ, θα μας κάνει σοφότερους ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Οι ακραίες συνθήκες, γεννούν ακραίες συμπεριφορές. Η εγκληματικότητα αυξάνεται. Σου λένε φταίνε οι μετανάστες. 
Αυξάνονται οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια, οι άνθρωποι που πεινάνε. Δεν στο λένε ευθέως, αλλά υπονοούν ότι πάντα υπήρχαν. Αυξάνονται οι άνεργοι, οι άστεγοι, όλοι αποκτούν ένα στερητικό α- ως χαρακτηριστικό. Βλέπω πολλά νεύρα στους γύρω. Τα πιο επιθετικά ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια, όταν η επιβίωση έρχεται στο προσκήνιο. Παρατηρείται ο παραλογισμός του τραμπούκου, η αγένεια, τα ξεσπάσματα και η κατάθλιψη.

Ο δικός μου καναπές

Είναι μπάσταρδος κοκκινάκιας...

Ανοίγει.Γίνεται κρεββάτι.
Τροχήλατος.
Τα καλοκαίρια τον έχω στο βορινό δωμάτιο.
Τους χειμώνες τον σέρνω ανατολικά.
Φτηνός.Πρακτικός.Ανθεκτικός.Αφράτος.
Απέναντί του σταθερά μιά 22άρα TV.
Ξέρεις...Ειδήσεις,τούρκικα,Ελένη,Κωστόπουλος,λίγο μπανιστήρι.
Mega,ANT1,SKY,MTV (!!),CNN κλπ.

Μ-Λ ΚΚΕ: Αριστερά ή φιλανθρωπία;

Το τελευταίο διάστημα και μ' αφορμή την απότομη, ραγδαία όσο και δραματική φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του λαού μας πλήθυναν σαν την άμμο της θαλάσσης τα «φιλάνθρωπα αισθήματα». Κυρίες και κύριοι του λεγόμενου καλού κόσμου, μη κυβερνητικές οργανώσεις που έσκασαν από τις επιδοτήσεις, τμήματα του ντόπιου κεφαλαίου που αποφεύγουν τις εισφορές στο ΙΚΑ, φασίστες του ΛΑOΣ, η «γαιοκτήμων» εκκλησία, δήμαρχοι που θέλουν ψήφους, ακόμα και το κράτος προτείνουν «φιλανθρωπία». Το συγκρότημα Αλαφούζου (ΣΚΑΪ κ.λπ.), αφού πέταξε στο δρόμο τους εργαζόμενους κι έφερε τα ΜΑΤ, εγκαινίασε εκστρατεία υπέρ των φτωχών. Κάθε επιχειρηματικός - καπιταλιστικός όμιλος που σέβεται τον εαυτό του ξεχειλίζει από πίκρα για τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, ιδιαίτερα λόγω των εορτών κι έχει να προτείνει κάποιες σκέψεις για τους φτωχούς και τους νεόφτωχους.

Δεν είναι κρίση εταιρική και χρηματιστηριακή αυτό που ζούμε. Είναι πόλεμος!

Γράφει η Λιάνα Κανέλλη

Τι κοινωνικοί εταίροι μωρέ;
Αυτές οι γιορτές που κύλησαν μέσα σε μια αδιόρατη ψυχικά λάσπη, ένα επίστρωμα συγκρατημένης μελαγχολίας στην καλύτερη περίπτωση, αφήνοντας τη γεύση που έχει όχι απλώς το πολυδιαφημισμένο και ανακριβές «τέλος εποχής» αλλά το πραγματικό τέλος των ψευδαισθήσεων, κάτι από τη γλυκόπικρη γεύση του τελευταίου τσιγάρου που παραχωρείται ως ανθρώπινο δικαίωμα στους μελλοθάνατους, είχαν και μια εξίσου αδιόρατη δημιουργικότητα. Μας προετοίμασαν καλά, καθώς περίσσεψε λίγος...

Εθνική ανεξαρτησία ή Ευρώ;

Δημήτρης Ματσικούδης
Αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα! Και δεν βγαίνουν να μας το πούνε καθαρά. Τουναντίον διαγκωνίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον τραπεζίτη δοτό πρωθυπουργό και τους θεσμικούς και μη παρατρεχάμενους τους, να μας πείσουν ότι η ζωή "εν δραχμή" θα είναι Κόλαση.
Ο ένας μετά τον άλλο πολιτικοί, πολιτικάντηδες, ακαδημαϊκοί που δηλώνουν αποστροφή για τους πολιτικούς με τους οποίους πριν λίγο, σε αγαστή σύμπνοια ανασκολόπιζαν την παιδεία, δημοσιογράφοι, αγράμματα παιδιά τους, βγαίνουν να δώσουν το "παρών" στο διασυρμό της δραχμής και να τρομοκρατήσουν ένα ήδη… τρομοκρατημένο Λαό.

ΠΕΡΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΤΡΑΓΚΑ ΚΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

Φωνες σα του Πανου Καμμενου η του Γιωργου Τραγκα, εκφραζουν ενα αρκετα μεγαλο κομματι της βασης της Νεας Δημοκρατιας και οχι μονο,
προφανως και το ποσοστο αυτο δε μπορει να υπολογιστει ουτε με δημοσκοπηση, αλλα εγω πιστευω οτι μπορει και να αγγιζει ενα 10% επι του συνολικου πληθυσμου. Αυτο εξηγει και γιατι η Νεα Δημοκρατια ειναι καθηλωμενη στο 20% κατι. Προκειται για ψηφοφορους που, βλεποντας τη "μνημονιακη στροφη" του κομματος τους
-οι ιδιοι τη χαρακτηριζουν δωσιλογικη-
στεκουν μετεωροι απεναντι στις πολιτικες εξελιξεις, περιμενοντας εναν δεξιο ηγετη, ισως ακομα και τον ιδιο τον Καμμενο, να βγει μπροστα.
Το τι λενε πανω κατω αυτες οι φωνες, ειναι γνωστο,
εν περιληψει, θεωρουν οτι η χωρα ξεπουληθηκε στους Γερμανογαλλους και στη Διεθνη Τοκογλυφια,
οτι οι Τσολακογλου κανουν κουμαντο, και οτι μας περιμενουν τα χειροτερα.
(Να σημειωθει εδω και η κατηγορια απεναντι στο οικογενειακο περιβαλλον του ΓΑΠ για παιχνιδι με τα cds, και κερδη που αντλησε το ΓΑΠοσογο απο το ξεπουλημα της χωρας).
"Η Ελλαδα δεχεται επιθεση απο τη Γκολντμαν Σαξ, με σκοπο τη μετατροπη της σε προτεκτορατο"

Χίλιοι κερκυραίοι έδωσαν 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας!

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά… χίλιοι περίπου Κερκυραίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν το σήμα κυκλοφορίας των ΙΧ τους και να πληρώσουν τα τέλη, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού.

• Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου “Επτανησιακή Αναγέννηση” Γιώργος Καλούδης, ο οποίος είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Επτανήσιους να καταθέσουν μόλις 1 ευρώ έκαστος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αντίδραση για τη μη επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους στους χρήστες του (κάκιστου) οδικού δικτύου.

Στρατιωτικά αμερικανικά νοσοκομεία στη Γεωργία για το νέο πόλεμο

Καθημερινά προσθέτονται και άλλες ψηφίδες στο ιμπεριαλιστικό παζλ που ΗΠΑ και Ε.Ε. συγκροτούν στον Περσικό Κόλπο. Τις απειλές διαδέχονται οι πολεμικές προετοιμασίες που επεκτείνονται από το Ισραήλ μέχρι τη Σούδα, από τα Στενά του Ορμούζ μέχρι τη Γεωργία.Αν η Κρήτη και η Κύπρος αποτελούν ιμπεριαλιστικά επιθετικά ορμητήρια, η Γεωργία φαίνεται να αναλαμβάνει   κέντρο νοσοκομειακής υποστήριξης της νέας σταυροφορίας της Δύσης.

Αποκαλυπτικά τα όσα περιγράφει ο Elizbar Javelidze μέλος του κόμματος «Γενική Συνέλευση» στη γεωργιανή  εφημερίδα Kviris Kronika σχετικά με την κατασκευή δεκάδων νοσοκομείων και εγκαταστάσεων υποστήριξης ενόψει των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράν, αποκάλυψε μέλος της αντιπολίτευσης στη χώρα:

Μανώλης Γλέζος: Προσπαθούν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό...(VIDEO)

Στα δικαστήρια ήταν χθες το πρωί ο Μανώλης Γλέζος, σαν μάρτυρας υπεράσπισης των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, που αντιστάθηκαν στην επιβολή των χαρατσιών. 

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 20 Ιανουαρίου. 

 Το κίνημα σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στα χαράτσια. έχει απλωθεί και τα δικαστήρια το ένα μετά το άλλο δικαιώνουν όσους αντιστέκονται στο αντισυνταγματικό μέτρο.
 Χθες και το Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου δικαίωσε πολίτες που προσέφυγαν κατά της ΔΕΗ και απαγόρεψαν από την εταιρεία τη διακοπή ρεύματος. Οι πολίτες, κάτοικοι Ωρωπού ήταν πολίτες με χαμηλά εισοδήματα ή άνεργοι.
 Σε όλη την Ελλάδα η άρνηση καταβολής στο χαράτσι είναι πρωτοφανής. Παρ όλες τις "πληροφορίες" που προσπαθούν να σπείρουν, μέσα από τα φιλομνημονιακά μέσα, ότι "οι περισσότεροι πληρώνουν", η αλήθεια είναι μία.

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ


Υπάρχουν τουλάχιστον 10 λόγοι που μας προτρέπουν σε παλλαϊκή εξέγερση. Οφείλουμε να εξεγερθούμε ή θα αναγκαστούμε να εξεγερθούμε γιατί:

1. Έχει συντελεστεί Συνταγματική Εκτροπή. Η Κυβέρνηση που κυβερνά αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται από το σύνταγμα. Πρόκειται για σαφές συνταγματικό πραξικόπημα. Εξεγειρόμαστε σε κεκαλυμμένο πραξικόπημα.

2. Υφιστάμεθα Ξένη Κατοχή. Με θράσος ξένο κράτος έχει διορίσει επίσημο ανθύπατο, σε κάθε ζωτική υπηρεσία υπάρχουν τοποτηρητές. Παράλληλα έχει, κατά τρόπο αντισυνταγματικό υπογραφεί δανειακή συνθήκη, με παραχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας από αναρμόδιο όργανο. Αντιστεκόμαστε στην ξένη κατοχή.

Viva Mafia!

Του Σταύρου Χριστακόπουλου 
Τίποτε δεν φαίνεται να σταματά τη νέα επέλαση τους μισθούς και τις συντάξεις. Άλλη μια οριζόντια επιδρομή, χωρίς διακρίσεις, που δεν θα είναι η τελευταία. Τώρα, μετά τον δημόσιο, σειρά έχει ο ιδιωτικός τομέας. Ύστερα θα ξαναπάμε στον δημόσιο για απολύσεις. Ύστερα πάλι στον ιδιωτικό για μειώσεις – εκεί οι απολύσεις θα επέλθουν ως αποτέλεσμα της ύφεσης, η οποία οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη μείωση των μισθών...
Ως εκ τούτου και κατάργηση του κατώτατου μισθού θα έχουμε και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού θα έχουμε (για όσους ακόμη λαμβάνουν αυτούς τους μισθούς και για όσους έχουν ακόμη μισθό) και μισθολογικό πάγωμα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα έχουμε – ανεξαρτήτως του ποιοι σήμερα παριστάνουν τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αντάρτες.

Η αποτυχία της αριστεράς


"Οι γέροι πεθαίνουν και οι νέοι δεν μπορούν να γεννηθούν: στην μεσοβασιλεία, θα εκδηλωθεί μια τεράστια ποικιλία από νοσηρά συμπτώματα". Αυτή η φράση από ταΓράμματα από την φυλακή του Ιταλού κομμουνιστή Antonio Gramsci, ήταν από τις αγαπημένες των Μαρξιστών φοιτητών, όταν πήγαινα στο πανεπιστήμιο στην δεκαετία του 1980. Τότε, μου φαινόταν σαν δυσοίωνη ανοησία. Σήμερα όμως, στην εποχή της ιδεολογικής σύγχισης, η παρατήρηση του Gramsci μου φαίνεται ότι δεν στερείται λογικής. 
Οι «καθιερωμένες» βεβαιότητες για τον αδιάκοπο καλπασμό των αγορών, καταρρέουν. Όμως καμία νέα θεωρία δεν έχει καθιερώσει "ιδεολογική ηγεμονία", για να χρησιμοποιήσω και πάλι τον Gramsci. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ιδέες που κερδίζουν έδαφος. Οι τέσσερις πιο δυνατές τάσεις που αναδεικνύονται κατά την άποψη μου, εντοπίζονται ως εξής: αριστερός λαϊκισμός, σοσιαλδημοκρατικός Κεϋνσιανισμός, φιλελεύθερος Χαγιεκιανισμός και αντικαπιταλιστικός σοσιαλισμός.