#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Ξεκίνησαν να παίρνουν τα σπίτια

Του Άγη Βερούτη
Αυτονόητη ελευθερία των ανθρώπων, κατοχυρωμένη σχεδόν 800 χρόνια από την Magna Carta, αλλά και από το ισχύον Ελληνικό Σύνταγμα, είναι η ελευθερία της ατομικής ιδιοκτησίας.

Αυτό το βασικό και αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα καταστρατηγείται ευθέως και παραβιάζεται αντισυνταγματικά από την κυβέρνηση. Σκοπός και αποτέλεσμα των πάσης φύσεως χαρατσιών και υπερφορολόγησης είναι η δήμευσή της ιδιωτικής ακίνητης ιδιοκτησίας, που έχει ξεκινήσει με σκοπό τη μετατροπή του Δημοσίου Χρέους που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις της διαφθοράς, σε ιδιωτικό χρέος, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουν κανένα από τα προνόμια των κομματικών στρατών κατοχής της Ελλάδας!

Το Σύνταγμα της Ελλάδος γράφει:
"Άρθρο 17 - Προστασία ιδιοκτησίας
1. Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.
2. Κανένας δεν στερείται την ιδιοκτησία του, παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο, όταν και όπως νόμος ορίζει, και πάντοτε αφού προηγηθεί πλήρης αποζημίωση, που να ανταποκρίνεται στην αξία την οποία είχε το απαλλοτριούμενο ..."

Ο,ΤΙ ΠΕΙΣ ΕΣΎ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...

«Έρχεται η Τρόικα και ρωτά: Γιατί έχετε κατώτατο μισθό υψηλότερο κατά 150 ευρώ από την Ισπανία που είναι πλουσιότερη χώρα; Και τότε τι τους απαντάς;»
Παντελής Καψής

Το πρώτο που τους λες Παντελή μου, είναι, «προσκυνώ πολυχρονεμένε μου αφέντη» ή όπως έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν «ό,τι πεις εσύ αφεντικό»

Το δεύτερο που λες είναι, «κοίτα να δεις που δεν το προσέξαμε, καλά που μας το είπατε»

Το τρίτο που λες είναι, «μας πιάσανε κώτσους και θησαυρίζανε στην πλάτη μας οι τσογλαναράδες»

όποιος εύκολα ξεχνάει .. απότομα θυμάται

Ξεχάστηκε κιόλας φαίνεται! Και δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστοι μήνες από τη μέρα που ο  Άντερς Μπρέιβικ δολοφόνησε μαζικά τους συμπατριώτες του. Θα είχε ξεχαστεί, όμως, υπό άλλες συνθήκες;
Ας κάνουμε μια υποθετική – όχι όμως και αβάσιμη – ερώτηση: τί θα είχαν δει τα μάτια μας και τί θα είχαν ακούσει τ’ αυτιά μας, αν στη θέση του νορβηγού φασίστα (και έχοντος απολύτως  σώας τας φρένας) δολοφόνου βρισκόταν ένας ισλαμιστής; Ας θέσουμε και μια άλλη υποθετική – αλλά εξίσου βάσιμη– ερώτηση: τί (δεν) θα είχαμε ακούσει και δει, αν αυτό το φασιστικό παλιοτόμαρο είχε δολοφονήσει, αντί για ντόπιους νορβηγούς, μουσουλμάνους μετανάστες; Ο αναγνώστης/στρια που θέλει να χρησιμοποιεί το μυαλό του/της έχει δώσει ήδη την προφανή απάντηση. …

Στα όρια κοινωνικής έκρηξης λόγω φτώχειας

«Κοινωνικές εκρήξεις θα φέρει η φτώχεια». Την ανησυχία του αυτή, εξέφρασε στο www.koutipandoras.gr ο Νίκος Φακιολάς, Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής ΕΚΚΕ με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας της Στατιστικής Υπηρεσίας όπου φαίνεται πως πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Το όριο της φτώχειας ορίζεται στα 7.178 ευρώ το χρόνο σε ατομικό επίπεδο και 15.073 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Το 20,1% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό 20,1% αντιστοιχεί σε 868.597 νοικοκυριά, με περισσότερα από 2,2 εκατ. μέλη. Όμως οι φτωχοί και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι είναι πολύ περισσότεροι και φθάνουν τα 3,03 εκατ. άτομα αν υπολογιστούν και τα «νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας» όπως αναφέρεται στην έρευνα. Δηλαδή τα μέλη τους εργάστηκαν το πολύ δύο μήνες κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Κουίζ! Τι δουλειά έκανε η Anastassia Michaeli της Άριας φυλής;

Όλος ο πλανήτης “θαύμασε” το θάρρος, τον τσαμπουκά, της πανύψηλης ξανθιάς βουλευτίνας Anastassia Michaeli, της δημοκρατικότερης χώρας του πλανήτη, που...
έριξε στα έδρανα του κοινοβουλίου ένα ποτήρι νερό εναντίον του άραβα συνάδελφου της, για μια διαφωνία της…
Έπρεπε να τιμωρηθεί το Αραβόφωνο σχολείο που τόλμησε να συμμετάσχει σε εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η υπέρμαχος της νέας πατρίδας και θρησκείας της δεν μπορούσε να ανεχτεί απόψεις περί ελευθερίας.
Πρόκειται για την ισραηλινή βουλευτίνα Anastassia Michaeli!

Οι βαθύπλουτοι χρηματοπιστωτές που κυβερνούν τον πλανήτη βλέπουν τους λαούς και τους ανθρώπους σαν μια κατώτερη μορφή ζωής.

Μετά την γεωργική επανάσταση, αλλού νωρίτερα αλλού αργότερα, και την σταδιακή κατάργηση της συλλογικής ιδιοκτησίας που εφάρμοζαν οι ομάδες που απάρτιζαν το αρχέγονο γένος-φυλή-έθνος και την σταδιακή μετατροπή των παροδικών αξιωμάτων της πρωτόγονης δημοκρατίας σε μόνιμα [έγιναν κι άλλα κακά τότε, αλλά μας αρκούν αυτά εδώ -λολ], δημιουργήθηκε μια κάστα, μια τάξη εξουσιαστών που συσσώρευσε αρχικά την πολιτική εξουσία και έπειτα μετέτρεψε σε ιδιωτική ιδιοκτησία τα μέχρι τότε συλλογικά μέσα παραγωγής (χωράφια δηλαδή).
Στο διάβα του χρόνου, και σε πολλούς λαούς της αρχαιότητας (έλληνες, ρωμαίοι, ισραηλίτες, αιγύπτιοι), τα μέλη της τότε νέας αυτής τάξης δικαιολόγησαν την κοινωνική τους πρωτοκαθεδρία και εξουσία αποδίδοντάς την σε θεϊκή καταγωγή. Και έτσι φτάσαμε μέχρι και την κοντινή σε εμάς χρονικά, ελέω θεού βασιλεια.

Φωνή του καιρού

 του Εντουάρντο Γκαλεάνο*
*Ο Εντουάρντο Γκαλεάνο, από την Ουρουγουάη, φιγουράρει ανάμεσα στους πιο γνωστούς σύγχρονους λατινοαμερικάνους συγγραφείς. Κατά καιρούς έχει υπάρξει δημοσιογράφος και ποιητής, αφηγητής και ιστορικός και εδώ υπογράφει τα “σκετσάκια” ενός ξεχασμένου καθημερινού ανθρώπου και μας υπενθυμίζει ότι μια μικρή ιστορία έχει να πει μερικές φορές τόσα όσα μια μεγάλη ανάλυση.
Το κείμενο είναι απόσπασμα από το τελευταίο του έργο που μεταφράστηκε στα Γαλλικά με τίτλο Les Voix du Temps, Lux, Montreal, 2011.
Μεταφράζει από τη Le Monde Diplomatique  του Δεκεμβρίου του 2011 και αποδίδει  η Jaquou Utopie.


Τζίμης Πανούσης, ρουκέτες...

Προσβολή είναι να υποτάσσεσαι σε αυτούς που λεηλατούν τη ζωή σου

Ο παραλογισμός της εξουσίας αγγίζειτα όρια της γελοιότητας. Οι άρχοντές μας αμήχανοι απέναντι στις διαμαρτυρίες και τις αποδοκιμασίες του κόσμου, ξεγυμνώνονται αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους δεν διστάζουν να καταργήσουν με κυνισμό κάθε επίφαση δημοκρατίας και ελευθερίας, να αποδείξουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι παρά κούφιες λέξεις που μεταμφιέζουν ένα ολιγαρχικό και απάνθρωπο καθεστώς.
Στην πόλη της Χαλκίδας, στην τελετή του αγιασμού (;) των μολυσμένων μας υδάτων, η παρουσία του προέδρου της ‘‘δημοκρατίας’’ Κάρολου Παπούλια και του υπουργού εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία και διαμαρτυρία από τη μεγάλη πλειοψηφία του παρευρισκόμενου κόσμου.

Όταν το Bloomberg αποκαλύπτει τον έναν από τους δύο πραγματικούς στόχους των πολιτικών λιτότητας

Γράφει ο Παύλος
Σε πολλούς προκαλεί απορία, πως γίνεται να συνεχίζεται η αποτυχημένη, από οικονομική άποψη, πολιτική της λιτότητας. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχει καμμία τέτοια απορία. Στην πραγματικότητα μέσω των πολιτικών λιτότητας εξυπηρετούνται δύο στρατηγικοί στόχοι, που δεν έχουν να κάνουν, παρά σαν προκάλυμμα, με οικονομικούς στόχους. Τον πρώτο τον αποκαλύπτει από μόνο του το γνωστό πρακτορείο Bloomberg και θα τον διαβάσετε στη συνέχεια.
Το δεύτερο στόχο τον λέμε εμείς τώρα: Φέρνοντας τον πληθυσμό σε κατάσταση εξαθλίωσης και απελπισίας, πιστεύουν ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, θα γίνει αποδεκτό τελικά από τους πολίτες σαν λύση ανακούφισης.

ΣΤΥΓΝΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 video
 Αναδημοσιευση απο ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ
Συνεχίζεται και μεγαλώνει η ντροπή των συσσιτίων όσο αγριεύει η κρίση του συστήματος.

Εκατοντάδες άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χρεοκοπημένοι μικρομεσαίοι ΕΒΕ πυκνώνουν τις ουρές, όπου και από όποιον μοιράζετε φαγητό.

Την Πρωτοχρονιά εκατοντάδες προσήλθαν στο γεύμα που διοργάνωσε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο έτσι κι αλλιώς παρέχει περίπου 1.500 μερίδες φαγητού καθημερινά σε άπορους και άστεγους. Ταυτόχρονα ετοίμασε και μοίρασε περίπου 1.050 τσάντες με εφόδια που διανεμήθηκαν σε αντίστοιχες οικογένειες.

ΟΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Δεν υπάρχει έμπνευση.  Πόσο να περιγράψει κανείς το ακίνητο? Πόση φαντασία να επιστρατευτεί για να περιγράψει το τίποτα? Είναι ένα ακίνητο πράγμα, γράφει κανείς  κείμενα για το τι υπάρχει γύρω του, για ενδεχόμενους κινδύνους αν δεν μετακινηθεί τουλάχιστον λίγο πιο εκεί, για το ότι συμβαίνε γύρω από αυτό. Κάποια στιγμή οι περιγραφές , κοιτάζοντας αυτό το λιποθυμισμένο? Κλινικά νεκρό? Κανονικά νεκρό? , πλάσμα  στερεύουν.

Είναι στο μάτι του κυκλώνα, γύρω γκρεμίζονται τα πάντα αλλά αυτό είναι στο μάτι του κυκλώνα. Ακίνητο, αδύναμο να αντιληφθεί το μέγεθος του κυκλώνα, τα θύματα που έχουν αρχίσει και σωριάζονται στις γύρω περιοχές, τη καταστροφή πάνω στη φύση, στους ανθρώπους, στα πάντα. Εχει κατεβάσει διακόπτη.  Το αντιλαμβάνεται σαν το παιχνίδι «στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα κι αγέλαστα» και έχει μείνει σε όποια στάση τον βρήκε το πρώτο σοκ, θεωρώντας πως αν κάνει έστω και μια κίνηση... έχασε!!

Golden Πατριώτες

Αρχιgolden ο δοτός Papaδήμος.
Εγκατέλειψε άρον-άρον τη βόλεψή του, τις τράπεζες του και τους
κήπους του...όταν του ανατέθηκε το υπουργείο Ελλάδας 
από τους διεθνείς Κυβερνήτες...

Συγκεκριμένη εντολή

Φυσικό αέριο και εξωτερική πολιτική-Ισραήλ, αραβικός κόσμος, γεωπολιτική και ''εθνικό συμφέρον''

 Βαγγέλης Πισσίας*
Η μεγάλη κρίση διέλυσε το όνειρο μετατρέποντάς το σε χίμαιρα. Απέδειξε πως το αντιπαραγωγικό μοντέλο οικονομικής μεγέθυνσης –και όχι ανάπτυξης–­­ των τελευταίων δεκαετιών δεν έφερε την ευτυχία, αντίθετα ξεθεμελίωσε την όποια προϋπάρχουσα οικονομική βάση και κοινωνική δομή, εδραιώνοντας ταυτόχρονα νέα ήθη και πρότυπα, αεριτζίδικες δραστηριότητες και επίπλαστες συμπεριφορές. Η «πραγματική οικονομία» ηττήθηκε από έναν ιδιότυπο εγχώριο καζινο-καπιταλισμό και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Συνάμα, η εκσυγχρονιστική επαγγελία αποτελεί το ιδεολογικό περίβλημα μιας νέας κοινωνικής διαστρωμάτωσης και της συνακόλουθης με αυτήν υποκριτικής και ανήθικης νοοτροπίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό αντιλαμβάνεται την οικονομική κρίση και την κρίση στις διεθνείς σχέσεις με τον ίδιο τρόπο.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΕΙΛΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

..ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ!
ΕΥΡΩΖΩΝΗ: "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - "ΚΟΛΑΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!
Απειλές και εκβιασμούς κατά της Ελλάδας εκτόξευσε για άλλη μια φορά η Ανγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Η συνάντηση αφορούσε τις διαδικασίες υπογραφής του διακυβερνητικού συμφώνου δημοσιονομικού ολοκληρωτισμού (βλ. παρακάτω).
Η απειλή έχει ως εξής: είτε θα επισπευθούν οι μεταρρυθμίσεις του πρώτου μνημονιακού πακέτου αλλιώς δεν θα προχωρήσουμε στο δεύτερο!
Ουσιαστικά, οι δηλώσεις Μέρκελ προαναγγέλουν πως κατά την επόμενη επίσκεψη της τρόικας (16/01), θα αναγγελθούν και θα προωθηθούν όλα τα μνημονιακά μέτρα που απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα (επικουρικές συντάξεις, μισθοί ιδιωτικού τομέα, εργασιακές σχέσεις ειδικά μισθολόγια δημοσίου κλπ).

EΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ: Αυθαίρετη και αστεία κινδυνολογία

του Λ. Βατικιώτη
Με μια άγαρμπη επιχείρηση καλλιέργειας φόβου έκανε ποδαρικό ο νέος χρόνος. «Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω» είπε ο Β. Ράπανος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, κατά την κοπή της πίτας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καθημερινή που παρομοίασε την επιστροφή στην δραχμή με έναν όρο από την αθλητική δημοσιογραφία: «αληθινή κόλαση»! Αυτό το ενδεχόμενο «θα ισοδυναμούσε στην πρώτη κρίσιμη φάση με επάνοδο στη δεκαετία του 50», ήταν τα λόγια του.
Κατ’ αρχάς, τόσο ο Β. Ράπανος όσο και ο Γ. Προβόπουλος μόνο για να απολογηθούν έπρεπε να διαθέτουν σήμερα δικαίωμα δημόσιου λόγου. Γιατί και οι δύο, από την δεκαετία του ’80 κιόλας, έχουν εργαστεί σε νευραλγικές και πολύ υψηλής ευθύνης θέσεις του τραπεζικού τομέα και του κράτους με αποτέλεσμα να φέρουν ευθύνη για το καθεστώς άτυπης χρεοκοπίας στο οποίο ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Γαμώ τα ρομπότ μας έχουν κάνει! Σε μια τροχαία παράβαση και στις διαδηλώτριες δείχνουν…

…την τήρηση «νόμων» και «Συντάγματος»;
 
Τηρείται ο νόμος και το Σύνταγμα όταν εκχωρείται εθνική ανεξαρτησία;
Τηρείται ο νόμος και το Σύνταγμα όταν...
δέρνουν διαδηλωτές, γέροντες, ανάπηρους, απεργούς, μαθητές, ανέργους;
Τηρείται ο νόμος και το Σύνταγμα με τους υδατοσυλλέκτες τους, τα αυθαίρετα τους και τους μισθούς πείνας, συντάξεις θανάτου, διορισμούς συζύγων υπουργών στο δημόσιο….
Δηλαδή αν δεν ήταν ένας πρώην υπουργός θα τον πυροβολούσαν σαν τον Αλέξη;
Ή μήπως θα του έριχναν μια κρότου λάμψης να μείνει ανάπηρος όπως ο δημοσιογράφος …που αναμένουμε την περιβόητη ΕΔΕ και την αδέκαστη «δικαιοσύνη»;
Πως οι γκεμπελιστές στρέφουν την κοινωνία όπου τους γουστάρει είναι το ζητούμενο κι όχι η συμπεριφορά του κάθε Κουλούρη!

???


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΜΑΣΤΕ; (Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΗ )

Eισαι εμπορος ναρκωτικων. Στη γειτονια σου, καταφερνεις να διορισεις διευθυντη στο Λυκειο, τον πρωην σου υπαλληλο. Το Λυκειο και η γειτονια υποβαθμιζονται ολοενα και περισσοτερο απο τη κριση,  κι εσυ προσπαθεις να σωσεις ο,τι σωζεται: τα ναρκωτικα κυκλοφορουν ελευθερα μες στο σχολιο,
ολη η γειτονια βλεπει τα παιδια της να πεθαινουν απο τη πρεζα,
και η αντιδραση τους ειναι να αρχισουν τη πρεζα ακομα και οι γονεις.
Οι οποιοι, βλεπουν τα παιδια τους να πεθαινουν,
 και περιμενουν τον Θεο, τον Σουπερμαν, τον V, τον Ζορο
 και ολους τους μασκοφορους εκδικητες των κομιξ
-οι οποιοι, κατα ενα περιεργο λογο, ακομα να δραπετευσουν απο το χαρτι κι απο τη πενα-
για να τους σωσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι ειναι οι πραγματικοι ενοχοι στην Ιστορια;
α) Ο εμπορος ναρκωτικων;
β) Το τσιρακι του, ο Διευθυντης στο Σχολειο, που εκτελει πιστα τις εντολες του αφεντικου του, διχως να εκρυψε ποτε απο κανεναν οτι ηταν παλια υπαλληλος του;
γ) Ο γεροξεκουτης βλαχοδημαρχος της κοινοτητας που τσεπωνει εκατονταδες χιλιαδες ευρω τον χρονο για να γινεται λιωμα στις γιορτες που τον προσκαλουν;
δ) Η οι γονεις των παιδιων που σκουζουν σα ποντικια και μενουν απραγοι μπροστα στον επερχομενο θανατο των παιδιων τους;

Έλληνες ... το νου σας!

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χρειάζεται τα λεφτά σας για να συνεχίσει το πατριωτικό έργο της!
  • Τα ΜΑΤ χρειάζονται τα λεφτά σας γιατί τους τελείωσαν τα χημικά!
  • Η ΕΡΤ χρειάζεται τα λεφτά σας για να συνεχίσει την αμερόληπτη ενημέρωση!
  • Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν τον φτωχικό μισθό τους για να μπορούν να ψηφίζουν υπέροχα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
  • Τα ΚΟΜΜΑΤΑ πρέπει να συνεχίσουν παίρνουν τις επιδοτήσεις τους γιατί τα σημαιάκια κοστίζουν!

Στρατηγική επιλογή του ευρωπαϊκού κεφάλαιου το χτύπημα της αγροτικής παραγωγής


Οι τροϊκανοί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να «κινεζοποιήσουν» την Ελλάδα και την εργαζόμενη ελληνική κοινωνία, τη βύθισαν σε βαθιά καπιταλιστική ύφεση που θα διαρκέσει για αρκετό καιρό ακόμη. Από τις αρχές ακόμη του 2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα παπαγαλάκια όλων των κατηγοριών ισχυρίζονταν ότι η καπιταλιστική οικονομία στην Ελλάδα θα βγει από τη βαθιά ύφεση χάρη στις προόδους που θα κάνει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια στον εξαγωγικό τομέα γενικά και στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων ειδικά. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται, ότι ήδη από τις αρχές του 2011 άρχισε να παρατηρείται αυτή η στροφή στον εξαγωγικό τομέα. Εμφανίζουν στοιχεία με μεγάλα ποσοστά αύξησης στις εξαγωγές όλων των προϊόντων γενικά και όχι μόνο των αγροτικών, στηριζόμενοι σε μια αλχημία του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά, που με εγκύκλιό του το Δεκέμβρη του 2010 συμπεριέλαβε τα καύσιμα των αεροπλάνων και των καραβιών που κάνουν δρομολόγια στην Ελλάδα και στην ΕΕ στην κατηγορία των προϊόντων που εξάγονται.

Πόσο ωραίο είναι ένα παιδί 1ης Δημοτικού να φωνάζει μέσα στη τάξη....ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Όταν πηρα σημερα τα παιδια μου από το Σχολειο , τα ρώτησα πως περασαν.
Μου λεει ο μικρος…

Ζήσης Παπαδημητρίου (Mega Σαββατοκύριακο 7-1-2012)
http://www.politikokafeneio.com/

"Οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα" και άλλες μπούρδες...

  Για το ζήτημα της πατρίδας
 
 "Οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα" ακούμε συχνά να εκστομίζουν οι αναρχικοί και διάφορες αριστερές γκρούπες που είναι πάντα πρώτοι στο να φωνασκούν συνθήματα που όσο πιο ακραία ακούγονται, τόσο μεγαλύτερη ευχαρίστηση τους προκαλούν.
Μα άμα οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα γεννάται το ερώτημα ποιοι έχουν. Γιατί η άρνηση της πατρίδας εμπεριέχει και μια κατάφαση. Αφού δεν έχω εγώ έχει κάποιος άλλος, αφού ακόμα και με την άρνηση αποδέχεσαι την ύπαρξη του όρου. Και αφού λοιπόν δεν έχουν πατρίδα οι προλετάριοι, τότε έχουν πατρίδα οι αστοί, μαζί όμως με την ιδιοκτησία του όρου έρχεται και η κατοχή αυτού που αντιπροσωπεύει, του πλούτου δηλαδή που παράγεται και συσσωρεύεται σε έναν συγκεκριμένο τόπο.
Οι προλετάριοι δεν καλούνται σύμφωνα με αυτήν την άποψη να επανοικειοποιηθούν τον πλούτο τους, που τους αφαιρείται, αλλά να αρπάξουν τον πλούτο των αστών, να τον σπαταλήσουν ή να τον καταστρέψουν, σε καμία περίπτωση όμως να τον βάλουν σε κίνηση για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο “υπαρκτός σοσιαλισμός” ή ο “υπαρκτός κομμουνισμός” κατέρρευσε με την διάλυση του Ανατολικού Μπλόκ;

Στην πολιτική, η επέκταση (την οποία πρόβλεψε ο Μαρξ) της παγκόσμιας αγοράς τροποποιεί το υπερβατολογικό (τον κόσμο, την ενεργή σκηνή) της χειραφετικής δράσης, και ίσως μόνο σήμερα συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις μιας κομμουνιστικής Διεθνούς που να μην είναι κρατική ή γραφειοκρατική. Ήδη, σε κάθε περίπτωση, συνεχείς πολιτικές εμπειρίες που φέρουν τον απολογισμό της πολιτικής ιστορίας του περασμένου αιώνα και είναι ριζωμένες στην εργατική και λαϊκή πραγματικότητα δείχνουν δύο πράγματα: κατ' αρχάς, είναι δυνατόν να ξετυλιχτεί μια πολιτική που να παραμένει σε απόσταση από το Κράτος, που δεν έχει ούτε την εξουσία ως διακύβευμα ούτε τον κοινοβουλευτισμό ως πλαίσιο, έπειτα αυτή η πολιτική να προτείνει μορφές οργάνωσης απομακρυσμένες σε μεγάλο βαθμό από το μοντέλο του κόμματος που κυριάρχησε σε όλο τον 20ο αιώνα.
Α. Badiou - από το βιβλίο “Δεύτερο μανιφέστο για τη φιλοσοφία”

Εχει καθιερωθεί να χρησιμοποιείται από την δική μας αριστερά ο όρος “υπαρκτός σοσιαλισμός” για τα καθεστώτα της πρώην ΕΣΔΔ και των άλλων του Ανατολικού Μπλόκ. Η δικαιολογία είναι ότι σε αυτές τις χώρες είχε ξεκινήσει η διαδικασία μετάβασης από τον καπιταλισμό προς τον κομμουνισμό η οποία ουδέποτε ολοκληρώθηκε. Αυτό το μεταβατικό στάδιο της εργατικής εξουσίας ονομάζεται “σοσιαλισμός”. Εξ ου και η ονομασία “υπαρκτός σοσιαλισμός”

Χρόνης Μίσσιος: Δεν άλλαξα το σύστημα, αλλά δεν θα με αλλάξει ούτε αυτό

Συνέντευξη του Χρόνη Μίσσιου στον Θοδωρή Αντωνόπουλο για το περιοδικό "Υποβρύχιο"  

 Εμφύλιος, φυλακές, βασανιστήρια, αγώνες, διώξεις, εξορίες... Μια ζωή σαν παραμύθι, κι όμως, εντελώς πραγματική, αποτυπωμένη σε κάθε ρυτίδα του προσώπου αυτού του λεβεντάνθρωπου. Σήμερα, στα ογδόντα τόσα χρόνια του, ο συγγραφέας τού «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» και του «Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;» παραμένει μαχητής («Δεν άλλαξα το σύστημα, αλλά ούτε εκείνο θα με αλλάξει»), εξακολουθεί να γράφει, αν και αναρωτιέται πού να τοποθετήσει τους ήρωές του «αφού θα κινδυνεύουν διαρκώς με σύλληψη, ξύλο ή απέλαση!», και μένει σε ένα νοικοκυρεμένο αγρόκτημα στο Μικροχώρι Καπανδριτίου απ’ όπου δίνει, λέει, «την ύστατη μάχη της ζωής του». Δεν κατεβαίνει Αθήνα, δεν έχει καν Internet –κι όμως, στη σελίδα που του έφτιαξαν στο facebook «μετρά» πολυάριθμους «φίλους»!– και μοιράζεται τις μέρες του με τη Ρηνιώ, τα βιβλία, τα δέντρα και τα δυο σκυλιά του: η καλύτερη πατρίδα για έναν αληθινό «σύντροφο».

Λουκάς Παπαδήμος: Ο γενίτσαρος που σφαγιάζει τους Έλληνες και λεηλατεί την Ελλάδα

Λουκάς Παπαδήμος: Ο γενίτσαρος που σφαγιάζει τους Έλληνες και λεηλατεί την Ελλάδα.
Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;


Δε χρειάστηκε να περάσει παρά ελάχιστος καιρός από τη στιγμή που ο εντολοδόχος της Δικτατορίας των χρηματαγορών χρίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας, για να πέσουν οι μάσκες.

Ο γενίτσαρος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προχωρά με γοργούς ρυθμούς, στη διάλυση της ελληνικής οικογένειας, σπρώχνοντας τους Έλληνες στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Ως καλός εντολοδόχος μέσα σε λίγο καιρό, οι εντολές του έγιναν πράξη και η κρατική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον γεγονός.