#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Ανεργία μεγαλύτερη δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα…

…τόσους άστεγους μόνο στην κατοχή την δεκαετία του ‘40, τόση φτώχεια ποτέ άλλοτε!!! 
Αλλά σημασία τι έχει;;;
Να είμαστε στο €υρώ!!! 

Οχυρωθείτε στους Καναπέδες!!

Κλειδαμπαρώστε πορτοπαράθυρα...

Προμηθευτείτε κονσέρβες και νερό για...20 χρόνια...
Εφοδιαστείτε με χάπια για πίεση, καρδιά, εγκεφαλικά...
Εκπαιδευτείτε στα σήματα Μορς, νάχετε να επικοινωνείτε
με τον Εξω Κόσμο...

Ολοι στην παναττική Απεργία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΝΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ

 Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΛΑΟΣ σε συμφωνία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, συνεχίζει και οξύνει την βάρβαρη πολιτική ενάντια στον κόσμο της εργασίας.
Κυβέρνηση και τρόικα συνεργάστηκαν συστηματικά και περιέκοψαν δραστικά μισθούς και συντάξεις, υπονόμευσαν την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επέβαλλαν την χωρίς ιστορικό προηγούμενο φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, απαλλάσσοντας για άλλη μια φορά το κεφάλαιο, διαλύουν κομμάτι -κομμάτι τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αφανίζουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, με τις προκλητικές δε απανωτές αυξήσεις η πρόσβαση στο φως, στο νερό, στη μεταφορά, θα είναι προνόμιο ελαχίστων πλέον, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στη πόρτα όλων μας, η απόγνωση των νέων δημιουργεί τις σύγχρονες καραβιές της ξενιτιάς. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», προκειμένου να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ τα αφεντικά τους μένουν πάμπλουτα. Το εργατικό δίκαιο έχει ξεχαρβαλωθεί και οι εργασιακές σχέσεις «ράφτηκαν» και θεσμοθετήθηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και του κεφαλαίου. Η σταθερή, 8άωρη εργασία εξαφανίζεται, η αυθαιρεσία και η τρομοκρατία των εργοδοτών αποθρασύνεται, με ανύπαρκτο έως προκλητικό το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών.

«ΨΗΝΕΤΑΙ» ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΕΕ – ΔΝΤ, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!

ΤΟ PSI+ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!
Η ΑΛΑ ΤΡΟΪΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ «ΑΠΟΚΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Δεν έχει τέλος, όπως φαίνεται το σήριαλ των "κολλημμένων" διαπραγματεύσεων για το PSI+.
Η επόμενη συνάντηση των εμπλεκόμενων μερών (IIF, τρόικα, ελληνική κυβέρνηση), έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή (13/01) και σύμφωνα με έγκυρες πηγές "ψήνεται" σχέδιο χρεοκοπίας της χώρας, υπό την αιγίδα της τρόικας, εντός του ευρώ με μετατροπή της Ελλάδας σε "νεοαποκία" της ΕΕ και της Γερμανίας!
Σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα του πρακτορείου Dow Jones, ο εθελοντικός χαρακτήρας του PSI+ "ξεφτίζει" ενώ συζητείται αναδρομική επανεισαγωγή ρητρών συλλογικής δράσης με κούρεμα έως 60%. Σε ανάλογο μήκος κύματος βρίσκεται και μελέτη της ελβετικής τράπεζας UBS που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή και κάνει λόγο για υποχρεωτικό κούρεμα λίγο πριν ή λίγο μετά την ημερομηνία αποπληρωμής του "μεγάλου" ομολόγου αξίας €14,4 δις που λήγει το Μάρτιο.

Μισθοί και δάνεια: Η αντιστροφή


Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος
Το μότο γνωστό και πολυφορεμένο. Κάθε φορά που πρόκειται να εκταμιευτεί κάποια από τις δόσεις του δανείου της τρόικας τα ίδια και τα ίδια παίρνουν το δρόμο του εκφοβισμού. Καθώς η νομιμοποίηση του συστήματος εξουσίας έχει τρωθεί ισχυρά η πειθώ έχει αντικατασταθεί από τον εκφοβισμό. Ένα σκηνικό ψεύδους και φόβου έχει στηθεί. Ψεύδος γύρω από το μέγεθος και τις δαπάνες του δημοσίου, γύρω από τον αριθμό και το ποσοστό επί του πληθυσμού των δημοσίων υπαλλήλων, γύρω από το εργατικό κόστος, γύρω από το κοινωνικό κράτος γύρω από όλα. Όλα όσα ισχυρίζονται και προπαγανδίζουν είναι ψεύδη. ΟΛΑ. 

Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!

Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα με τους ξένους δανειστές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους - πέρα από το όνειδος που λέγεται "αγγλικό δίκαιο" - την ΄δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων! 

Αυτό θα γίνει με την μεταφορά της κυριότητας των ελληνικών ενεργειακών κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας! Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τυπικά δεν έχουν εντοπιστεί με ακρίβεια, αλλά θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη μέσα στη νέο Μνημόνιο που θα υπογραφεί!

Η πηγή από την οποία δόθηκε η πληροφορία είναι 100% έγκυρη και μάλιαστα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος  θα θέσει από μόνο του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον ενεργειακό πλούτο της χώρας ως διαπραγματευτικό "χαρτί".

«O Στόλος της Ελευθερίας» έκανε πολύ περισσότερα απ' ό,τι 10.000 πύραυλοι

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
Λίγους μήνες πριν, ο αποκλεισμός της Γάζας από το Iσραήλ δεν κυριαρχούσε στην παγκόσμια επικαιρότητα. Tώρα, η ισραηλινή κυβέρνηση πιέζεται πολιτικά να «χαλαρώσει» τον αποκλεισμό, αλλά όχι και να τον τερματίσει. Tα υλικά ανοικοδόμησης δεν επιτρέπεται να εισέλθουν, οι εξαγωγές από την Γάζα μπολοκάρονται, ενώ οι εισαγωγές για τις βιοτεχνίες της δεν επιτρέπονται. Aλλά, ακόμα και τα μέτρα χαλάρωσης του αποκλεισμού που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, όπως η αντικατάσταση της λίστας των επιτρεπόμενων ειδών με λίστα απαγορευμένων, είναι αιτήματα που, πριν από τον «Στόλο της Eλευθερίας» για την Γάζα, η ισραηλινή κυβέρνηση απέρριπτε χωρίς συζήτηση.

Ανοιχτή επιστολή προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών


Ανοιχτή επιστολή προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στέλνουν τα μέλη της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Εδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:
"Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 επισκέπτεται την Αθήνα ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί πρόκληση στα αισθήματα που τρέφει ο Ελληνικός λαός για τον αδελφό Παλαιστινιακό λαό. Γιατί ο Εχούντ Μπάρακ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες πολέμου. Βαρύνεται με πολλαπλά εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Τελευταίο απ’ αυτά τα εγκλήματα είναι η εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας τον Ιανουάριο του 2009, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Συμπαγές Μολύβι», την οποία ο Μπάρακ καθοδήγησε με την ιδιότητα του υπουργού Πολέμου του Ισραήλ.

Eπιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο καρκίνος είναι ανθρώπινο δημιούργημα

O καρκίνος είναι μία σύγχρονη ασθένεια κατασκευασμένη από τον άνθρωπο και η οποία προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η μόλυνση και η διατροφή, σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Mάντσεστερ.
H μελέτη λειψάνων και γραπτών έργων από την αρχαία Aίγυπτο, την αρχαία Eλλάδα και άλλες προγενέστερες περιόδους, η οποία διεξάχθηκε στο Kέντρο KNH - Bιοϊοατρικής Aιγυπτολογίας του Mάντσεστερ, περιλαμβάνει την πρώτη ιστολογική διάγνωση καρκίνου σε μία αιγυπτιακή μούμια.
Tο εύρημα μίας και μοναδικής περίπτωσης της ασθένειας, μετά από έρευνες σε εκατοντάδες αιγυπτιακές μούμιες, με ελάχιστες αναφορές στον καρκίνο σε γραπτές πηγές, αποδεικνύει ότι ο καρκίνος ήταν εξαιρετικά σπάνιος στην αρχαιότητα. Tο ποσοστό της ασθένειας έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την Bιομηχανική Eπανάσταση, με έμφαση στα ποσοστά παιδικού καρκίνου - γεγονός που αποδεικνύει ότι η εμφάνιση της νόσου δεν οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια.

ΝΔ - να Παραχωρηθει η ΑΚΡΟΠΟΛΗ για τo Χρεος των ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΩΝ....Ναι ! Αυτός είναι πατριωτισμός !

Αναδημοσιευση απο Faros

Moνο εξοργιστικό ;


Το άκρωον άωτον της ξεφτίλας, ξέρετε ποιο είναι ;
Η απάντηση μάλλον πρέπει να είναι αρνητική !
Μάλλον, έχουμε να δούμε και να ακούσουμε, ακόμα, πολλά !
Ο παρακάτω “κύριος” …

Γεράσιμος Γιακουμάτος, βουλευτής

… είναι πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας !
Και, από ό,τι φαίνεται, και … θρήσκος !!!

Τι έκανε και τον … “περιέλαβα” ;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr ( http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231145024),
ο παραπάνω “κύριος βουλευτής” και μάλλον εν δυνάμει (ξανά, μανά) υπουργός, φέρεται να δήλωσε ότι – για το … καλό μας - πρέπει:
Να παραχωρηθεί για εκμετάλλευση (και προφανώς για ανομολόγητα κέρδη) σε ιδιώτες με τη μορφή ενοικίου:
Η … Ακρόπολη !
Ναι, ναι, η Ακρόπολη !!!

Το … θεό τους δεν έχουν μερικοί …
Και τη … μάνα τους θα πουλήσουν (ή θα … νοικιάσουν) για το χρήμα !
Βρε … δεν πάτε … για να μην σας στείλουμε ;
 
Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από: http://redflyplanet.blogspot.com/

Και ο φυγόστρατος βουλευτής ΛΑΟΣ Αιβαλιώτης υπέρ της αύξησης θητείας!

Με πλαστά χαρτιά γλύτωσε τη θητεία ο κ. Αιβαλιώτης;

Καθώς ο χρόνος της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου τελειώνει και οι εκλογές πλησιάζουν, τα αστικά κόμματα έβγαλαν τα μαχαίρια ή καλύτερα «βγάζουν τα άπλυτα στη φόρα» ο ένας του άλλου. Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΔΙΚΤΥΟ 21 που κρύβεται από πίσω, οι σύμβουλοι δηλαδή του Αντώνη Σαμαρά έχουν αναλάβει τη βρώμικη δουλειά, τον πόλεμο φθοράς έναντι του ακροδεξιού ΛΑΟΣ! Μια από τις τελευταίες κινήσεις της εκ λόγω αηδιαστικής ακροδεξιάς εφημερίδας, με το εθνικιστικό, αντιδραστικό και αντεργατικό περιεχόμενο, που με τίποτε δε μπορεί να συγκαλύψει ο φθηνός λαϊκισμός, ήταν η επαναφορά της Φυγοστρατίας του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΛΑΟΣ, Κώστα Αιβαλιώτη!

Aριστερά της ανατροπής ή της εκλογικής αναμονής;


Γιάννης Ελαφρός
Oλοι καταλαβαίνουμε ότι η χρονιά που ξεκίνησε θα είναι μια αποφασιστική χρονιά. H ιερή συμμαχία κεφαλαίου – EE – ΔNT με όργανο την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου κλιμακώνει την επίθεση, θέλει να τα πάρει όλα, υποβιβάζοντας τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία σε μια υποταγμένη μάζα σύγχρονων σκλάβων, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελευθερίες, χωρίς ελπίδα.


Δεν μπορεί να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, στο βαθμό που βρει ελεύθερο το πεδίο, όχι μόνο θα ολοκληρώσει το αντιδραστικό έργο της Δανειακής Σύμβασης (που δένει χειροπόδαρα το λαό για δεκαετίες), όχι μόνο θα ξεπετάξει ότι υπόλοιπο μέτρων έχει μείνει (βλέπε το πολυνομοσχέδιο που περνά μέσα σε δυο μέρες από τη Bουλή!), αλλά θα σαρώσει κυριολεκτικά κάθε ελπίδα για το μέλλον.


Δεν μπορεί επίσης να υπάρχει αμφιβολία ότι οι επόμενοι μήνες θα σημαδευτούν από μια απότομη αύξηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, οδηγώντας τον κόσμο της δουλειάς σε μια πραγματική πτώχευση, που μόνο σε περιόδους πολέμων έχει ξανασυμβεί. H αγανάκτηση και η οργή θα γιγαντωθούν, μπορούν να στραφούν σε αγωνιστική και αριστερή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με ελπιδοφόρα σημάδια τους επίμονους μαχητικούς αγώνες, που έχουν ξεσπάσει σε εργοστάσια και χώρους του ιδιωτικού τομέα, όπως η Xαλυβουργία και ο Άλτερ. Παραμονεύει όμως και ο κίνδυνος της απογοήτευσης, της απελπισίας, του ενδοεργατικού εμφύλιου, του ρατσισμού, του εθνικισμού και του νεοφασισμού.

Μας κήρυξαν τον πόλεμο, μας εκτελούν εν ψυχρώ κι εμείς… σωπαίνουμε;


Έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση. Σαν πολίτες έχουμε στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, η οποία έχει αναλάβει ένα μοναδικό έργο. Την πώληση των πάντων, την πλήρη αποδυνάμωση και την πλήρη απώλεια αυτοσυντήρησης της πατρίδας μας. Το ξεπούλημα και οι υποθήκες, αυτό ακριβώς σημαίνουν. Η εργολαβία του Λουκά Παπαδήμου, ενός ανθρώπου του τραπεζικού συστήματος, που έχει μηδενικές αναστολές για τα αποτελέσματα των συμφωνιών που ανέλαβε να υλοποιήσει.
Έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, η οποία συνεχίζει να εκβιάζει ασύστολα τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να μειώσει ή και να εξαφανίσει τις αντιδράσεις εκείνες που θα καταστρέψουν τους σχεδιασμούς των οικονομικών τρομοκρατών μας. Δυστυχώς, η μέριμνα του παρόντος πολιτικού συστήματος, είναι προσανατολισμένη στην διάσωση των πρωταγωνιστών της παράδοσης της χώρας στην εξαθλίωση και στην μετατροπή της πατρίδας μας σε ένα τεράστιο χώρο καταναγκαστικών έργων.

Οι «παπαδήμιοι» των τοκογλύφων: Το να ζεις είναι πολυτέλεια…

 
Αναδημοσίευση από: http://www.resalto
 «…Ο Άνταμ Σμιθ χρειάζεται απαραιτήτως τον Μουσολίνι…
…Σε περιόδους κρίσης οι φιλελεύθεροι δεν μεταβάλλονται σε συντηρητικούς και οι συντηρητικοί σε φασίστες;»

Εντουάρντο Γκαλεάνο («Μνήμες φωτιάς»).

Αυτά τα έγραψε ο Γκαλεάνο το 1986. Σήμερα οι πάντες (σοσιαλίζοντες, αριστερίζοντες, φιλελεύθεροι, συντηρητικοί και CIA) μεταβάλλονται απευθείας σε φασίστες…

Το σημερινό καθεστώς της Νέας Τάξης (της πλανητικής χρηματιστηριακής εξουσίας) «χρειάζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ τον Μουσολίνι»…

Έθνος Ενοικιαστών! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)


Και τώρα τι κάνουμε; Τίποτε. Έχουμε παγώσει όλοι και παρακολουθούμε όλα να γκρεμίζονται τριγύρω μας. 

Ισοπεδωμένα όνειρα, πρώην υψηλοί στόχοι και το κεραμίδι που είχαμε βάλει πάνω από το κεφάλι μας έχει αρχίσει την κάθοδο και αργά ή γρήγορα θα μας συνθλίψει. 

Δεν υπάρχουν οικονομικές αναλύσεις, ούτε πολιτικές διεξόδου. Πάνε αυτές οι μέρες. Έφυγαν ανεπιστρεπτί.

Όσο για κείνα τα χρόνια που τα βάλαμε ενέχυρο σε μία χώρα, που από πείσμα πιστέψαμε, δεν αγοράζονται πλέον ούτε για μία τρύπια δεκάρα.

Εχω μια...φαγούρα

Θα συνευρεθούν;; Θα διαζευχθούν;;
Ο Γιωργάκης και οι Μνηστήρες...

Το "όλον" Πασοκ και και το "κοινωνικόν"...
Η σφραγίδα και τα δαχτυλίδια...
Οι Μνημονιακοί-group A και οι Μνημονιακοί-group B...
Ο Πάρης και η Μιχαλού...
 "Κάναμε λάθη στα προφανή", δήλωσε ο Κουκουλόπουλος.
"Καταστρέψαμε τη χώρα", προηγήθηκε ο Χρυσοχοϊδης. 
"Προφανή" βάφτιζαν τα αυτονόητα. Το Μονόδρομο.
Την ευτυχία/ευκαιρία του Μνημόνιου.

«Να πουλήσουμε Όλυμπο, Ακρόπολη, Γυάρο, Μακρόνησο, νησιά…»!

Ο κ. Απόστολος Βακάκης ή αλλιώς «κύριος Jumbo», αυτός που απολύει και σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές, αυτός που για χάρη του ο εισαγγελέας του Α. Πάγου ζήτησε τη σύλληψη κάθε απεργού και συνδικαλιστή που διαδηλώνει μπροστά στην επιχείρηση… μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» της 8/1/2012 δεν παρέλειψε να βγάλει με θράσος το μίσος που έχει για τους εργαζόμενους, τον τόπο και τον ελληνικό λαό με επιχείρημα την… ευημερία του! Να μερικά «μαργαριτάρια» από αυτά που «σώζουν» τη χώρα και τους εργαζόμενους:
 
-«Αντί να μειώσω τους μισθούς 20% τους είπα να δουλέψουν παραπάνω 20%»!
 
Πονηρός ο βλάχος αφού και αυτό είναι μείωση. Δηλαδή ποιος θα καρπωθεί το παραπάνω 20%;;; Αλλά σιγά που δεν μείωσε τους μισθούς, σιγά που δεν γέμισε με μερική απασχόληση…

Το πλιάτσικο ξεκίνησε

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαρρήκτες μπήκαν τα ξημερώματα στην Εθνική Πινακοθήκη και έκλεψαν έναν πίνακα του Πικάσο και έναν του Μόντριαν. Μπορεί η κλοπή να παρουσιάζεται σαν πράξη κοινών διαρρηκτών αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. 

Κυρίες και κύριοι, η διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη δεν είναι μια απλή κλοπή• το πλιάτσικο –ενόψει της επίσημης πτώχευσης της χώρας- έχει ξεκινήσει.

Λίγο πριν η Ελλάδα βαρέσει και επίσημα κανόνι –και οι Έλληνες μπουκάρουν μαζικά και αρχίσουν το πλιάτσικο στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα-, κάποιοι προνοητικοί έχουν αρχίσει ήδη να αφαιρούν έργα Τέχνης από τα μουσεία, για να τα πουλήσουν.

Ενώ εσείς θα βολεύεστε με τα μακαρόνια και τις μαρμελάδες από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, κάποιοι άλλοι ξεκίνησαν από τα έργα Τέχνης που κοστίζουν μια περιουσία.

Το πλιάτσικο ξεκίνησε – όχι πως είχε σταματήσει και ποτέ. Δεν θα μείνει ούτε Καρυάτιδα. Δεν θα μείνει ούτε κίονας.

(Εγώ θέλω να κάνω πλιάτσικο στην καταπληκτική μαρινιέρα που φοράει ο Πικάσο στη φωτογραφία. Και τα κρουασάν στο τραπέζι μου αρέσουν.)
 

Οι Αλήθειες

 Όθων Ιακωβίδης
Η γνώση της Αλήθειας, είναι, πάντοτε, ο μόνος σίγουρος τρόπος να οδηγηθεί η σκέψη στις σωστές αποφάσεις.
Μπροστά σε μεγάλους κινδύνους, όπως η σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κράτος και η κοινωνία μας, οι σωστές αποφάσεις είναι το μόνο ζητούμενο της σωτηρίας μας.

Η Αλήθεια υπάρχει πάντοτε και παντού, αφού είναι η αιτία ύπαρξης του κάθε τι. Πολλές φορές, όμως, για διάφορους λόγους, βρίσκεται κρυμμένη.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να κρύβει κάποιος την Αλήθεια, είναι η αντικατάστασή της από ένα ψέμα. (Όλοι μας το κάνουμε).

η γερμανική αριστερά

‘’XΡΥΣΗ’’ εφεδρεία ενάντια στον αγώνα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ


Παναγιώτης Μαυροειδής

Με ανακοίνωση του το φασιστικό μόρφωμα της ‘’Χρυσής Αυγής’’, επιτίθεται με σφοδρότητα στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. Μιλούν κινδυνολογικά, για ‘’νέα PIRELLI’’, επισείοντας τον κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο. Είναι καλά γνωστό, πως οι ακροδεξιοί και πολύ περισσότερο οι φασίστες είναι ενάντια στις εργατικές απεργίες και στα συνδικάτα, πράγμα που αποδεικνύει και την ψεύτικη φύση του ενδιαφέροντός τους για τους ‘’έλληνες εργάτες’’. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο ωστόσο να αναγκάζεται η οργάνωση αυτή να πάρει δημόσια ειδική θέση για μια απεργία.
 
Δεν είμαστε όμως και σε συνηθισμένη περίοδο. Όταν στις 11/11/11 στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου,σύρθηκαν εξευτελιζόμενοι ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης, ενώ υπήρχε ήδη δηλωμένη μνημονιακή κοινοβουλευτική ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία, πολλοί είχαν εκπλαγεί. Μα γιατί τους επιστρατεύουν άρον-άρον εκθέτοντας τους; Δεν ήταν μόνο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε μόνο του να γονατίσει την αγωνιζόμενη κοινωνία. Ήταν και είναι η ανάγκη μιας μεγάλης αστικής συστράτευσης χωρίς ρωγμές, για την επιτυχή έκβαση μιας συντριπτικής επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Τρεις άστεγοι νεκροί από το κρύο! Να ηχήσουν τα τύμπανα!

 Βήχος Παναγιώτης
Εκεί φτάσαμε! Να πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο στα παγκάκια όπου κοιμούνται τα βράδια αφού δεν έχουν πια σπίτι για να μείνουν. 
Χθες το βράδυ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε το πτώμα του άτυχου άνδρα και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία - νεκροτομή και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. 
Η αιτία ήταν ανατριχιαστική. 
 Ο 62χρονος άστεγος πέθανε από το κρύο! Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στην αστυνομία ότι η φιγούρα του άτυχου άνδρα ήταν γνωστή, συνήθως ζητούσε τσιγάρα από περαστικούς, έπαιρνε φαγητό από διάφορα συσσίτια και δεν είχε μόνιμη στέγη... 
Πριν λίγο μία άλλη είδηση μας έκανε να ανατριχιάσουμε: Άστεγος μετανάστης που ζητιάνευε καθημερινά στο Πεδίο του Άρεως ξεψύχησε μόλις επί της Μαυροματαίων…  
Είναι το δεύτερο θύμα λόγω των καιρικών συνθηκών που χάνει τη ζωή του στην Αθήνα αφού μόλις εχτές νεκρός βρέθηκε ένας άστεγος στο Θησείο»!

Η "επανάσταση μέσα στο μυαλό"

Η αριστερή κουλτούρα της δεκαετίας του 1960 κληροδότησε στις επόμενες γενιές ένα σοβαρό μεταφραστικό λάθος. 

Το λάθος αυτό συνίσταται στην ιδέα της "επανάστασης μέσα στο μυαλό."

Δεν υπάρχει τίποτε κακό σ' αυτή καθαυτή την ιδέα, εφόσον πρώτα έχει επιτευχθεί με συλλογικό τρόπο η επανάσταση έξω απ' το μυαλό, στην αντικειμενική πραγματικότητα:  "επανάσταση μέσα στο μυαλό" ήταν αυτό που ζήτησε ο Λένιν στα τελευταία του κείμενα όταν έκανε λόγο για την ανάγκη ραγδαίας ανάπτυξης της "κουλτούρας" και "παιδείας" των σοσιαλιστών, την οποία και έκρινε αυστηρότατα, ως εντελώς ανεπαρκή για τα πραγματικά καθήκοντα του σοσιαλισμού. Ήταν επίσης αυτό που ζήτησε ο Μάο, με την Πολιτισμική Επανάσταση. Με την λεπτομέρεια όμως ότι είχαν πρώτα ξοδέψει δεκαετίες της ζωής τους εργαζόμενοι ασταμάτητα --και με τελική επιτυχία!-- για την επανάσταση έξω απ' το μυαλό.

Θέλεις σύγκρουση μωρό μου;

Πόσα χρόνια ακόμη θα βλέπω το ίδιο ρεπορτάζ σε διακαναλικές διασκευές; Μεσήλικες στη λαϊκή να απευθύνονται οργισμένοι στις κάμερες λέγοντας πως «θα μπούμε στη Βουλή», υπάλληλοι γραφείων που συνωμοτούν την ώρα του καφέ κάτω από τη μύτη του προϊστάμενου, μιλώντας για την απεργία που θα ήθελαν να κάνουν αλλά δεν μπορούν λόγω δανείων και πιστωτικών καρτών, χιλιάδες διαδηλωτών να στρέφουν τις ανοιχτές παλάμες στο κοινοβούλιο ελπίζοντας σε «μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή» και άλλοι, εργάτες οργισμένοι, να την περιφρουρούν γιατί αυτοί μόνο ξέρουν να διαμαρτύρονται όπως πρέπει.

Εμπρός

Σε λίγο καιρό τα πάντα θα αποδειχθούν πλάνη κι αειθαλή ψέματα στο μπερδεμένο θυμικό των υπηκόων Ελληναράδων, όσα βιώνουμε είναι τόσο καλά φιλτραρισμένα κι παρουσιάζονται με φειδώ κι αποφασιστικότητα, τα κανάλια ουρλιάζουν για να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει στην κατακερματισμένη πολιτική κι διπλωματική σκακιέρα, υποκριτική κι αλητεία περιδιαβαίνουν τους διαδρόμους υπουργείων κι διαδρόμων της Βουλής για το επόμενο δυνατό χαστούκι της σήψης.

ΣαΤυΡόΠρΟκΕς 1/2012

σΑτΥρΟπΡόΚοΣ
Μονοήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο Ηγούμενος Εφρέμ και μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ελικόπτερο στο Πόρτο Λάγος για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων, τη μέρα των Φώτων. Ο Ηγούμενος αντί για τίμιο σταυρό έριξε στο νερό τίμιο ευρώ για την ανεύρεση του οποίου βούτηξαν Έλληνες, Ρώσοι και Δυτικοευρωπαίοι πιστοί. Τελικά το τίμιο ευρώ βρήκε πρώτος ένας μοναχός (χωρίς παρέα δηλαδή) της μονής (ή μπορεί και της διπλής) Βατοπεδίου ο οποίος πριν μονάσει, πρωταγωνιστούσε ως ναυαγοσώστης στη γνωστή σειρά Baywatch δίπλα στη γνωστή Pamela Anterson. Μετά την τελετή του αγιασμού ο Εφρέμ δέχτηκε πρόταση να αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου με σκοπό να εξοικονομηθεί χρόνος και να «οικονομηθεί» χρήμα.

Προσοχη στη γκανιοτα συντροφοι....

Οχι αλλο πασο ρεεεεεεε....
Το πασο δεν ταιριαζει στην αριστερα.

Σταματηστε να μοιαζετε με τον χαρτοπαικτη που μετα απο συνεχoμενες χασουρες επιτελους πιανει ενα καλο φυλο και αρχιζει να μαζευει καποια κερδη.Καποια κερδη απο ολα αυτα που του εχουν παρει χρονια τωρα τα μεγαλα λαμογια σε χαμενες και στημενες παρτιδες.

Και τοτε τι κανει; Επειδη τους εχει φοβηθει το ματι του, καθεται στα λιγοστα κερδη που για πρωτη φορα βλεπει μπροστα του και αρχιζει τα πασο.

Ακομα κι οταν βλεπει τους χαρτοκλεφτες να κανουν παρτυ δεν μιλα, δεν χαλαει την παρτιδα μια και αυτος εχει καποια κερδη. Τουλαχιστον ετσι νομιζει.

Τι κι αν χρονια τωρα παρακαλουσε να του "γυρισει", και τοτε να δειτε τι εχει να γινει δηλωνε σε οσους τον αμφισβητουσαν.

Τι κι αν οι απ εξω του φωναζουν οτι τωρα ειναι η ωρα να παιξει τα ρεστα του;

Τι κι αν οι απ εξω του φωναζουν οτι ο σκοπος του παιχνιδιου δεν ειναι να κερδισεις λιγα απο τα χαμενα αλλα να τα κερδισεις ΟΛΑ!!! Ολα οσα σου κλεψανε σε στημενες παρτιδες και αλλα τοσα!

Αυτος εκει... με το ενα χερι να πεταει τα χαρτια του στο τραπεζι μαζι με ενα μεγαλοπρεπεστατο πασο και με το αλλο χερι να χαιδευει τα λιγοστα κερδη που εχει μπροστα του μη γνωριζοντας οτι στο τελος η γκανιοτα κερδιζει και τον πιο συντηρητικο παιχτη.

Γι αυτο ρε συντροφοι, ακουστε και μια φορα τους απ εξω και... ΠΑΙΞΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΣΑΣ!!!

Και προσοχη...στην γκανιοτα!

Το χαμηλότερο ποσοστό παιδικής θνησιμότητας στην Αμερική κατέχει η Κούβα


GranmaΝικόλαος Μόττας

Άλλη μιά απόδειξη ότι το κράτος πρόνοιας και το εθνικό σύστημα υγείας λειτουργούν σωστά στην σοσιαλιστική Κούβα είναι το γεγονός ότι η χώρα κατέχει - μαζί με τον Καναδά - το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας. Πιο συγκεκριμένα, σχετική έκθεση της UNICEF γιά την παιδική θνησιμότητα αναφέρει ότι το 99.4% των παιδιών που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Κούβα φτάνουν στην ηλικία των πέντε χρόνων. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η παιδική θνησιμότητα στο νησί ανέρχεται σε 4.9% που αποτελεί από τα χαμηλότερα ποσοστά σε όλη την αμερικανική ήπειρο.
Όπως αναφέρει σε κεντρικό άρθρο της η εφημερίδα Granma, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η βρεφική - παιδική θνησιμότητα έχει περιοριστεί στα 5 περιστατικά ανα 1.000 γεννήσεις, κάτι που αποδίδεται στην πολύ καλή λειτουργία των ιατρικών υπηρεσιών του εθνικού συστήματος υγείας.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟ​ΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 επισκέπτεται την Αθήνα ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί πρόκληση στα αισθήματα που τρέφει ο Ελληνικός λαός για τον αδελφό Παλαιστινιακό λαό. Γιατί ο Εχούντ Μπάρακ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες πολέμου. Βαρύνεται με πολλαπλά εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Τελευταίο απ’ αυτά τα εγκλήματα είναι η εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας τον Ιανουάριο του 2009, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Συμπαγές Μολύβι», την οποία ο Μπάρακ καθοδήγησε με την ιδιότητα του υπουργού Πολέμου του Ισραήλ.

Πέραν των παραπάνω ιδιοτήτων, ο Εχούντ Μπάρακ θα έπρεπε να έχει ήδη ανοιχτούς λογαριασμούς με την Ελληνική Δικαιοσύνη. Διότι είναι αυτός που με την ιδιότητα του υπουργού Πολέμου διέταξε την επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στον Στόλο της Ελευθερίας, στις 31 Μαΐου του 2010. Μια επίθεση παράνομη, η οποία έγινε σε διεθνή ύδατα και συνοδεύτηκε από πράξεις απίστευτης βαρβαρότητας.