#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Πέθανε ο κορυφαίος εν ζωή σοβιετικός επαναστάτης στοχαστής Β. Α. Βαζιούλιν


        Σήμερα, ώρα Μόσχας 18:00, σταμάτησε να κτυπά η καρδιά του κορυφαίου εν ζωή σοβιετικού επαναστάτη στοχαστή, Βίκτορα Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν στις άθλιες συνθήκες του 51ου νοσοκομείου της Μόσχας.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας Βίκτωρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν, θεωρείται διεθνώς κορυφαίος μαρξιστής στοχαστής, με αποφασιστική συνεισφορά στους τομείς της φιλοσοφίας, της λογικής και της μεθοδολογίας των κοινωνικών επιστημών. Με το έργο του προώθησε την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και μεθοδολογίας σε ένα νέο επίπεδο, μέσω της διαλεκτικής άρσης της κεκτημένης μορφής του μαρξισμού.
Είναι ίσως ο μοναδικός μετά το Μαρξ στοχαστής, η γνωριμία με τη δημιουργική δύναμη του οποίου έδινε σαφώς την αίσθηση ότι μέσω του νου του στοχάζεται η ανθρωπότητα.
Μέσα από τη θεωρητική διερεύνηση των διαδικασιών ανάπτυξης της σοβιετικής κοινωνίας και της ανθρωπότητας, παράλληλα με την κριτική επανεξέταση του μαρξισμού καθώς και της σοβιετικής φιλοσοφίας και επιστήμης των δεκαετιών 1950-1960, ο Βίκτωρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν δημιούργησε μια πρωτότυπη κατεύθυνση στην κοινωνική θεωρία, τη διαλεκτική λογική και την μεθοδολογία της επιστήμης. Η εμβέλεια του έργου του ξεπερνά κατά πολύ την εποχή του.

Νότης Μαριάς (στο Κρήτη TV, 14 Οκτωβρίου 2011)

Ξύπνα πολυμαλάκα


(οι καθωσπρέπει και τα νήπια να αποσυρθούν...
το Κοράκι μιλάει,σε επανάληψη,στον εαυτό του!!).
.....................................................

Eίσαι καρφωμένος στην καρέκλα του κουρέα/σφαγέα...
Χρόνια είσαι ο μοναδικός...πελάτης του.
Σε κουρεύει, σε ξουρίζει, σε πετσοκόβει, σε πηδάει 
κι εσύ κοιτιέσαι στον καθρέφτη...
Στραβώθηκες μωρέ;;
Σε σακάτεψε ολάκερο...κι εσύ...χαμπάρι.
Σου ρούφηξε το μεδούλι...κι εσύ κορδώνεσαι.

Ξύπνα ηλίθιε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.Εντάξει είμαστε χώρα αστείων. Επομένως δεν έχει νόημα να συζητάμε σοβαρά πλέον με αυτό το πολιτικό σύστημα, με αυτό το πολιτικό προσωπικό.

Το υπουργείο εργασίας λοιπόν αποφάσισε ότι: Παιδόφιλοι, Πυρομανείς, Κλεπτομανείς, Επιδειξιομανείς, Ηδονοβλεψίες κ.λ.π. θεωρούνται άτομα ανάπηρα με ποσοστά αναπηρίας, που κυμαίνεται ανάλογα, από 20-35%, το οποίο ποσοστό θα λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη από τις υγειονομικές επιτροπές του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και από όλους τους ασφαλιστικούς φορείς του δημοσίου.
Με βάση όμως αυτά τα ποσοστά αναπηρίας τα άτομα που έχουν αναπηρία αυτών των βαθμών, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι  δικαιούνται και κάποια προνόμια, τα οποία φυσικά θα πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης.  
Είπατε τίποτα;                 ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ


Μίσος για τη δημοκρατία

Από το βιβλίο του Jacques Rancière, Μίσος για τη δημοκρατία, μετάφραση : Radical Desire

Φυσικά, το μίσος για τη δημοκρατία δεν είναι τίποτε καινούργιο. Μάλλον είναι εξίσου παλιό με την ίδια τη δημοκρατία, για ένα απλό λόγο:
η ίδια η λέξη δημοκρατία αποτελεί έκφραση μίσους.

Στην αρχαία Ελλάδα, η “δημοκρατία” χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως μέσο προσβολής από αυτούς που είδαν στην ακατανόμαστη διακυβέρνηση του πλήθους την καταστροφή κάθε έννομης τάξης. Παρέμεινε συνώνυμη του εκτρώματος για οποιονδήποτε θεωρούσε ότι η εξουσία περιερχόταν δικαιωματικά σε αυτούς των οποίων η καταγωγή προόριζε για την εξουσία ή των οποίων οι ικανότητες εξόπλιζαν για εξουσία. Και σήμερα παραμένει τέτοια για όσους θεωρούν τις αποκαλύψεις του θείου νόμου μοναδικά νόμιμα θεμέλια πάνω στα οποία μπορούν να χτιστούν οι ανθρώπινες κοινότητες. Η βία αυτού του μίσους βρίσκεται αναμφίβολα στην σύγχρονη ημερήσια διάταξη. Δεν είναι όμως το θέμα αυτού του βιβλίου για ένα απλό λόγο: Δεν έχω τίποτε κοινό με αυτούς που εξαπλώνουν τούτο το μίσος και συνεπώς δεν έχω τίποτε να συζητήσω μαζί τους.

Aριστερά της ανατροπής ή της εκλογικής αναμονής;

Oλοι καταλαβαίνουμε ότι η χρονιά που ξεκίνησε θα είναι μια αποφασιστική χρονιά. H ιερή συμμαχία κεφαλαίου – EE – ΔNT με όργανο την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου κλιμακώνει την επίθεση, θέλει να τα πάρει όλα, υποβιβάζοντας τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία σε μια υποταγμένη μάζα σύγχρονων σκλάβων, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελευθερίες, χωρίς ελπίδα.
 
Δεν μπορεί να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, στο βαθμό που βρει ελεύθερο το πεδίο, όχι μόνο θα ολοκληρώσει το αντιδραστικό έργο της Δανειακής Σύμβασης (που δένει χειροπόδαρα το λαό για δεκαετίες), όχι μόνο θα ξεπετάξει ότι υπόλοιπο μέτρων έχει μείνει (βλέπε το πολυνομοσχέδιο που περνά μέσα σε δυο μέρες από τη Bουλή!), αλλά θα σαρώσει κυριολεκτικά κάθε ελπίδα για το μέλλον.

Μας κήρυξαν τον πόλεμο, μας εκτελούν εν ψυχρώ κι εμείς… σωπαίνουμε;

Έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση. Σαν πολίτες έχουμε στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, η οποία έχει αναλάβει ένα μοναδικό έργο. Την πώληση των πάντων, την πλήρη αποδυνάμωση και την πλήρη απώλεια αυτοσυντήρησης της πατρίδας μας. Το ξεπούλημα και οι υποθήκες, αυτό ακριβώς σημαίνουν. Η εργολαβία του Λουκά Παπαδήμου, ενός ανθρώπου του τραπεζικού συστήματος, που έχει μηδενικές αναστολές για τα αποτελέσματα των συμφωνιών που ανέλαβε να υλοποιήσει.

‘’XΡΥΣΗ’’ εφεδρεία ενάντια στον αγώνα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Με ανακοίνωση του το φασιστικό μόρφωμα της ‘’Χρυσής Αυγής’’, επιτίθεται με σφοδρότητα στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. Μιλούν κινδυνολογικά, για ‘’νέα PIRELLI’’, επισείοντας τον κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο. Είναι καλά γνωστό, πως οι ακροδεξιοί και πολύ περισσότερο οι φασίστες είναι ενάντια στις εργατικές απεργίες και στα συνδικάτα, πράγμα που αποδεικνύει και την ψεύτικη φύση του ενδιαφέροντός τους για τους ‘’έλληνες εργάτες’’. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο ωστόσο να αναγκάζεται η οργάνωση αυτή να πάρει δημόσια ειδική θέση για μια απεργία.
Δεν είμαστε όμως και σε συνηθισμένη περίοδο. Όταν στις 11/11/11 στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου,σύρθηκαν εξευτελιζόμενοι ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης, ενώ υπήρχε ήδη δηλωμένη μνημονιακή κοινοβουλευτική ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία, πολλοί είχαν εκπλαγεί. Μα γιατί τους επιστρατεύουν άρον-άρον εκθέτοντας τους; Δεν ήταν μόνο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε μόνο του να γονατίσει την αγωνιζόμενη κοινωνία. Ήταν και είναι η ανάγκη μιας μεγάλης αστικής συστράτευσης χωρίς ρωγμές, για την επιτυχή έκβαση μιας συντριπτικής επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Γιατί η Αριστερά δεν αποδομεί τον Παπαδήμο; Αλήθεια, γιατί;;;

Στις 25 Δεκεμβρίου 2011, η Αυγή (  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=659977), σε σχόλιο της και με τίτλο «Για μία από τις πολλές συντάξεις του», αναφέρεται στον Παπαδήμο, γράφοντας :
«Ψάχνοντας διάφορα στο Διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μια ερώτηση του Γιάννη Βαρουφάκη προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Συγκεκριμένα:
 “Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα. Πώς; Παραιτούμενος από τη θέση του καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα μου, σε κατάσταση αναστολής για πάνω από δέκα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε έναν νέο επιστήμονα για να διδάσκει τους φοιτητές μας. Μπορεί να χάσει ένα ευτελές μέρος της σύνταξής του, όμως με αυτή την κίνηση θα καθιστούσε πειστικότερες τις προτροπές του προς τους υπόλοιπους.”

O μύθος και το παραμύθι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

 Άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη που δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Unfollow
Τα θαύματα λένε διαρκούν τρεις μέρες. Το θαύμα Λαυρεντιάδη διαρκεί 20 χρόνια.
Το θαύμα του γιου ενός μικρού επιχειρηματία στο Αιγάλεω που κατάφερε να κυριαρχήσει πάνω στα κύματα της ελληνικής πραγματικότητας, πατώντας πάντα σε περίεργες συμπτώσεις. Ξένοι κολοσσοί που ήταν έτοιμοι να τον χρηματοδοτήσουν, ακόμη και να εξαπατηθούν προκειμένου να ανδρωθεί και να φανεί αξιόπιστος, εκδοτικά συγκροτήματα που εφημερίδες είχαν αλλά δεν έβγαζαν μιλιά για όσα περίεργα συνέβαιναν και πολιτικοί που του χάριζαν πέρα από χαμόγελα και ευνοικές ρυθμίσεις.
Από τα θαύματα δεν λείπει η Εκκλησία.Τον έχρισε με μεγαλεπίβολους τίτλους και πρόσφερε ανοιχτόχερα την αγάπη της με ανταλλάγματα που μοιάζουν περισσότερο με μυστικά εξομολόγησης παρά με δωρεές. Όπως ομολογεί ο ίδιος, άλλωστε, δε θα έκανε ό,τι έκανε αν δεν υπήρχε το Βατοπαίδι. Είναι άγνωστο αν το εννοεί με την θρησκευτική έννοια ή με την σκανδαλώδη οικονομική. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πάλεψε για να δημιουργήσει την εικόνα ενός αυτοδημιούργητου σύγχρονου Ωνάση αλλά εδώ και καιρό βρίσκεται αντιμέτωπος με το προφίλ ενός Κοσκωτά. Ίσως και με τη μοίρα του.

3.000.000 Έλληνες σε κατάσταση φτώχειας

  Δεν περιλαμβάνονται άστεγοι, άτομα που ζουν σε ιδρύματα,  μετανάστες, Ρομά.
 Πως γίνεται να μεταφέρεις ψυχρά τους αριθμούς και τις πληροφορίες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, όταν ξέρεις ότι πίσω από κάθε αριθμό από το 1 μέχρι το 3.000.000 κρύβεται και ένα δράμα. Στην πραγματικότητα φοβάμαι ή ελπίζω ότι αυτό το μεγάλο βάρος το οποίο συσσωρεύεται σε κάθε τέτοια ανάρτηση, θα προκαλέσει μια τοπική κατάρρευση της ύλης και του χρόνου και τότε θα δημιουργηθεί μια μαύρη οπή που θα μας καταπιεί όλους. Και ίσως, καλά θα κάνει…
Να λοιπόν οι βαριές και σκοτεινές πληροφορίες:

Ζώντας σε αυτοκίνητα, σκηνές και φτηνά μοτέλ.

Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για την κρυφή Αμερική

"Hard Times Generation"

Ο αριθμός των παιδιών σε συνθήκες φτώχειας στην Αμερική φτάνει στο 25 τοις εκατό. Ένας στους τέσσερις.
Από το CBS News / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Περισσότερα από 16 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική ζουν σήμερα σε συνθήκες φτώχειας και για πολλά από αυτά, ένα κανονικό σπίτι είναι κάτι το ανύπαρκτο. Μερικές πνιγμένες στα χρέη οικογένειες μένουν με συγγενείς. Άλλες πηγαίνουν σε μοτέλ ή καταφύγια αστέγων. Αλλά, όπως αναφέρει ο Scott Pelley, μερικές φορές οι επιλογές εξαντλούνται, αφήνοντας μια ακόμη πιο απελπιστική επιλογή: να ζουν στα αυτοκίνητά τους. Η εκπομπή ‘60 Minutes(60 λεπτά) επιστρέφει στη Φλόριντα, που είναι η πατρίδα του ενός τρίτου των άστεγων οικογενειών της Αμερικής, για να μάθει τι είναι η ζωή για τους μικρούς επιζώντες αυτής της επιδημίας.

Η «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΤΟΥ ΕΥΡΩ!

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ «ΔΡΑΧΜΗΣ»!
ΕΛΠΙΔΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
Η αθλιότητα ξεπέρασε κάθε όριο. Οι άνθρωποι και οι πολιτικοί κύκλοι που βύθισαν κυριολεκτικά τη χώρα στην άβυσσο και τώρα την έχουν μετατρέψει σε κακιάς ώρας αποικία, και λεηλατούν χωρίς αιδώ και όριο τον ελληνικό λαό, φτάνουν στο σημείο να τρομοκρατούν με τα πανάθλια έργα τους.
Αυτήν την απίστευτη τρομοκρατία που έχουν ήδη εξαπολύσει οι κυρίαρχοι κύκλοι για την υποτιθέμενη "κόλαση" μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ δεν την είχαμε γνωρίσει ούτε στα πιο "μαύρα χρόνια" της μετεμφυλιακής περιόδου και θυμίζει μόνο τον αντικομμουνιστικό οχετό που προετοίμασε την τραγωδία του εμφυλίου πολέμου. 

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Τέχνη εν Κινήσει 
Στις 12 Οκτώβρη 2011 η εργοδοσία της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» ανακοίνωσε στους εργαζόμενους μείωση προσωπικού. Έκαναν προτάσεις για πεντάωρη και πενθήμερη εργασία με 40% μείωση αποδοχών ή απολύσεις 180 εργαζομένων σε σύνολο 378. Τι θα σήμαινε η αποδοχή των προτάσεων; Ότι ένας ειδικευμένος μεταλλουργός που κινδυνεύει καθημερινά μέσα στο λιωμένο σίδερο και αμείβεται με το αστρονομικό ποσό των περίπου 1.000 €, στην Ελλάδα του 2012 θα δούλευε για 550 € το μήνα. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» είναι η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και της Ν.Δ., είναι η πρώτη εταιρεία που προσπαθεί να κάνει πράξη τους νόμους του μνημονίου. Η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» δεν είναι μόνη. Είναι ο «λαγός» του Σ.Ε.Β..Οι εργαζόμενοι στη γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να απορρίψουν όλες τις προτάσεις της εργοδοσίας. Μέσα σε δύο μέρες απολύθηκαν 34 εργαζόμενοι (και άλλοι 14 εργαζόμενοι στη συνέχεια). Η απεργία ξεκίνησε και αυτή τη στιγμή ξεπερνάει τους δύο μήνες βρίσκοντας τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΙΑ


Στη φωτιά για 596 ευρώ
ασφΑΛΗΤΗΣ του "προέδρου" χτύπησε ηλικιωμένο επειδή τον τραβούσε με το κινητό του!

Το χέρι που βλέπετε υψωμένο, στο απόσπασμα από το βίντεο - ντοκουμέντο, ανήκει σε έναν από τους άνδρες Ασφαλείας του "προέδρου" της δημοκρατίας,  Παπούλια. Δείτε το βίντεο...
Ο εν λόγω αστυνομικός, μαζί με τον άλλο, μουσάτο συνάδελφό του, στράφηκαν κατά της ομάδας των πολιτών που...
βλέπετε, στη Χαλκίδα, όταν εκείνοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Κάρολο Παπούλια, κατά τη στιγμή της άφιξής του στο λιμάνι της πόλης, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή Αγιασμού των υδάτων, κατά τη διάρκεια εορτασμού των Θεοφανείων.

8 Γενάρη 1959… 53 χρόνια από τη νικηφόρα Κουβανέζικη Επανάσταση!8 Γενάρη 1959… η είσοδος των Επαναστατών στην Αβάνα! 53 χρόνια εμπάργκο από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, 53 χρόνια Εθνικής Ανεξαρτησίας, 53 χρόνια ενός απροσκύνητου, περήφανου Λαού!