#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Οι γυναίκες των χαλυβουργών δίνουν μαθήματα κουράγιου ...δεν νικά εκείνος που έχει δίκιο, αλλά αυτός που παλεύει γι' αυτό!

Βρίσκονται πίσω από τους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας και ενωμένες προσπαθούν να κρατήσουν όρθια τα ρημαγμένα νοικοκυριά τους

 Αναστασία Μυγδαλιά, Γαρυφαλλιά Μαντά και Μαρία Παπαμάρκου (από αριστερά προς τα δεξιά) είναι ορισμένες από τις γυναίκες των χαλυβουργών που συμπαραστέκονται κάθε μέρα έμπρακτα στους συζύγους τους.
«Εχω την τιμή να είμαι σύζυγος χαλυβουργού. Ενός απεργού που αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του 70 μέρες τώρα, μπροστά στις πύλες του εργοστασίου. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη περηφάνια που οι δικοί μας σύντροφοι επέλεξαν τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας. Επέλεξαν τον αγώνα για να υπερασπιστούν το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτός είναι και ο λόγος που συγκροτήσαμε την Επιτροπή Γυναικών Χαλυβουργών, που στόχο έχει να στηρίξει τον αγώνα τους και να τους δώσει κουράγιο να συνεχίσουν».

Επειδή ο κόσμος θα ξαναβγεί στους δρόμους, ας θυμηθούμε…

Είτε έτσι είτε αλλιώς οι σημερινοί δήμιοι του Ελληνικού λαού πρέπει να  το ξέρουν. Λίγα είναι ακόμα τα ψωμιά τους: Παπαδήμιοι, Γιωργάκηδες, Σαμαράδες και Καρατζαφύρερ αυτή τη φορά δε θα μπορέσουν να καθίσουν άλλο στο σβέρκο 10 εκατ. Ελλήνων. Θα πέσουν. Δεν ξεχνάμε! Το ξέρουν και οι ίδιοι πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η ιστορία. Ξέρουν πως δεν θα καθίσουμε να πεθάνουμε από την πείνα στα κρεβάτια μας αλλά θα τους διώξουμε, όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από τη χώρα. Αυτός ο λαός που με κάθε τρόπο ζήτησε ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ δεν πήγε σπίτι του για να μείνει. Οργανώνεται σιγά σιγά και θα νικήσει. Η σπίθα όπου ν’ άνε θα ανάψει. Τίποτα δεν τελείωσε. ΌΛΑ τώρα αρχίζουν. Ας τρέμουν λοιπόν από τώρα οι δωσίλογοι και οι πραιτοριανοί τους, απ’ την οργή ενός ολόκληρου λαού. Το τέλος τους δεν θα αργήσει…
Βήχος Παναγιώτης

Στη μνήμη της Μαρίας Δημητριάδη που μας «άφησε» στις 7 Γενάρη του 2009Αναδημοσιεύουμε στη μνήμη της ένα πολύ όμορφο κείμενο από τα μουσικά προάστια
Ο Γενάρης της Μαρίας Δημητριάδη
Λένε πως από τη φωνή ενός ανθρώπου μαθαίνεις πολλά. Από την ηχώ της δικής της φωνής, τα μάθαμε όλα. “Κι ανάθεμα στους δυνατούς / που τους μικρούς παιδεύουν“. Είπαν πως έφυγε· αυτή ή εμείς; Στα σίγουρα, θα ‘χει βρει καινούργια παρέα. Ίσως να την υποδέχθηκαν με ποιήματα ο Ρίτσος, ο Χικμέτ και ο Μαγιακόβσκι. Ίσως να την υποδέχθηκαν με ποιήματα ο τουφεκισμένος Πλουμπίδης και η κόκκινη Ρόζα, ο προδομένος Αλιέντε και ο τόσο μόνος Γκεβάρα. Γράψαν κι αυτοί ποιήματα με τα χέρια τους τα κομμένα και τα ματωμένα, κι αυτή τα διάβασε και τα τραγούδησε σαν τα ποιήματα των άλλων, των ποιητών.

Η θεωρία του αδύναμου κρίκου

Τον οποίο ο πι-πι και μερικοί ακόμα επιμένουν να τον λένε αδύνατο, το οποίο είναι χοντρό λάθος, αλλά δίνει ανάγλυφα τη διαλεκτική αντίθεση μεταξύ των δύο πόλων, χοντρού κι αδύνατου. Όπου υπάρχει πολύ φαΐ, μαζί με τις κοιλιές και τους τραπεζικούς λογαριασμούς φουσκώνουν και τα μυαλά. Και φτιάχνουν συνειδήσεις χοντρόπετσες και βολεμένες, που μάζεψαν πολύ ιδεολογικό λίπος και σαπίζουν στην ακινησία. Ενώ εκεί που λείπουν τα προς το ζην, η κατάσταση γίνεται έκρυθμη κι ο κρίκος αδυνατίζει.
Εκτός κι αν ο όρος παραπέμπει στην επανάσταση του αδύνατου και την ουτοπία, που αντιπαραθέτει ιδεαλιστικά τις καλύτερες των προθέσεων απέναντι στην ιδεολογία του εφικτού και του μικρότερου κακού.

ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΜΗ ΦΕΥΓΕΤΕ...

Ελληνόπουλα,
μη 
φεύγετε στα ξένα για να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε ξένες χώρες. 
Mείνετε στον τόπο σας,γιατι σας χρειάζεται η πατρίδα.
 
Tο σάπιο καθεστώς σύντομα θα καταρρεύσει .
 
H πατρίδα θα χρειαστεί μυαλά που θα ανορθώσουνε την ποδοπατημένη περηφάνια της.

Στη μεγάλη ύφεση που θ ακολουθήσει μέχρι την αναγέννηση μας, σας χρειαζόμαστε
 
Κανένας σας δεν περισσεύει

Marios Zabikos

Δυο δόντια σάπια...

                  Ο Τραπεζιτης ...και ο Φρονιμιτης
                                    πρεπει να τα βγαλω, βρωμανε.
 

όχι δεν θα καταστραφεί, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος το 2012

Αναδημοσίευση από το blog της Ομάδας Ελευθεριακών Κομμουνιστών
Oλοένα και περισσότεροι εργάτες θα καταλάβουν όποιες επιχειρήσεις έχουν κάποια χρήσιμη παραγωγή και θα τις δουλεύουν προς όφελος της κοινωνίας, ενώ μεγάλες μάζες ανθρώπων θα μετακινηθούν στην ύπαιθρο προκειμένου να μπορούν να ζήσουν κι αυτοί και να υπάρχει παραγωγή για όλους.
Δίκτυα παραγωγών και καταναλωτών προσπαθούν μέσα στο 2012 να ενοποιηθούν και να κάνουν πιο λειτουργική τη διανομή των αγαθών και φοιτητές των πανεπιστημίων εργάζονται σκληρά για μια πιο ορθολογική την παραγωγή.
Τεράστια η αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες των «δημοκρατιών» ενώ ένα μέρος του στρατού ανοίγει τις αποθήκες για να εξοπλιστεί ο λαός και οι νέες πολιτοφυλακές.

Όταν οι Έλληνες πολεμούσαν εναντίον του Κόκκινου Στρατού

23.500 Έλληνες αποβιβάζονταν σαν σήμερα ,το 1919 στην Οδησσό,για να πολεμήσουν εναντίον του Κόκκινου Στρατού στην Ουκρανία. Μια απόφαση του Ελευθέριου Βενιζέλου που αποδείχτηκε πέρα για πέρα λανθασμένη.
 
Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει και οι Σύμμαχοι ήθελαν να καταστείλουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων πιστεύοντας ότι το “ποτάμι μπορούσε να γυρίσει πίσω”. Οι Γάλλοι ζήτησαν από την Ελληνική κυβέρνηση να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και ο Βενιζέλος,πιστεύοντας ότι η παρουσία μας σ΄ αυτό τον πόλεμο θα είχε θετικά αποτελέσματα για όσα επεδίωκε σε Ανατολική Θράκη και Μικρά Ασία συμφώνησε,να στείλει το Α' Σώμα Στρατού υπό τη διοίκηση του υποστράτηγου Κωνσταντίνου Νίδερ, που μόλις είχε ολοκληρώσει την αποστολή αποκατάστασης της ελληνικής κυριαρχίας στην Ανατολική Μακεδονία. Η μεταφορά των ελληνικών δυνάμεων (2η και 13η Μεραρχία) άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 1919.

Η αρπαγή και ''κατοχή'' των σπόρων από τις πολυεθνικές

«Κάθε πρόοδος δεν είναι μόνο πρόοδος στην τέχνη της καταλήστευσης του εργάτη αλλά ταυτόχρονα και στην τέχνη της καταλήστευσης του εδάφους, κάθε πρόοδος στην αύξηση της ευφορίας του είναι ταυτόχρονα πρόοδος στην καταστροφή των διαρκών πηγών της ευφορίας του. Γι’ αυτό η καπιταλιστική παραγωγή αναπτύσσει την τεχνική και τον συνδυασμό της κοινωνικής διαδικασίας παραγωγής μόνο υπονομεύοντας ταυτόχρονα τις πηγές κάθε πλούτου: τη γη και τον εργάτη» (Κ. Μαρξ). 
Στην περίοδο της κρίσης, είναι προφανές ότι ανεβαίνει η αντιπαράθεση ανάμεσα στα διάφορα ιδεολογικο-πολιτικά ρεύματα και όσον αφορά τις αιτίες της αλλά και τους δρόμους και τρόπους ξεπεράσματός της. Ειδικά στην αγροτική παραγωγή ξεχωρίζουν ορισμένα βασικά ζητήματα με κεντρικό το θέμα της τεχνολογίας.

Το έθνος, η δημοκρατία και η αντικαπιταλιστική πάλη

Μπάμπης Συριιόπουλος
Σε αυτή την καπιταλιστική κρίση το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό απαντά με δύο διαφορετικούς τρόπους. Καταρχήν εξαπολύει έναν συντριπτικό κοινωνικό πόλεμο ενάντια στη μισθωτή εργασία και στα μεσαία στρώματα.
 
Ταυτόχρονα όμως, και σε στενή σύνδεση μ’ αυτή την πλευρά έχουμε την κλιμάκωση του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού σ’ όλα τα επίπεδα – ανάμεσα σε διαφορετικές μερίδες του κεφαλαίου στην κάθε χώρα, ανάμεσα στα αστικά κράτη, ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ειδικά στην ΕΕ υπάρχει ένταση των ανισομετριών και αναπτύσσεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ένας «οικονομικός εθνικισμός», μ’ άλλα λόγια επικρατεί πια η λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Οι επαναστάσεις δεν ξεφυτρώνουν από το πουθενά,οι επαναστάσεις χρειάζονται προϋποθέσεις για να "ευδοκιμήσουν"

Ένα άρθρο από τη φίλη Black Bedlam 
(Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011) πάντα επίκαιρο
Οι επαναστάσεις είναι οι παντοδύναμοι κινητήρες της κοινωνικής προόδου.
Αυτό έχει αποδείξει η πείρα  της ταξικής πάλης και των επαναστάσεων και όπως ακριβώς τις χαρακτήριζε  ο Μαρξ:

"Οι επαναστάσεις είναι η ατμομηχανές της ιστορίας"

Ναι αλλά οι επαναστάσεις δεν ξεφυτρώνουν από το πουθενά, οι επαναστάσεις χρειάζονται προϋποθέσεις για να "ευδοκιμήσουν"

Και η πρώτη προϋπόθεση,να είναι ώριμες οι αντικειμενικές συνθήκες.

Τα χαρακτηριστικά της Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τα αποτελέσματά της σε βάρος των λαών και των εργαζομένων, εμφανίζονται με τέτοια ένταση που αν πούμε ότι το σύστημα πλέον έχει περιέλθει  σε βαθιά σήψη κανείς δεν θα μπορέσει να ισχυριστεί ότι υπερβάλουμε.

Η μυρωδιά της κρεμάλας


Μετά το κολασμένο δίμηνο Σεπτέμβρη/Οκτώβρη που μας υποσχέθηκε
και υλοποίησε ο χοντροΠροδότης Βενιζέλος, υπό την πατριωτική καθο-
δήγηση του Γιωργάκη, ακολουθεί ένα ακόμα κολασμένο τρίμηνο...αυτό
που μας υπόσχεται το νέο εφιαλτικό δίδυμο υπό τον δοτό Papaδήμο...

Η πρώτη δυάδα μας απειλούσε με συντεταγμένη χρεωκοπία.
Η δεύτερη με άτακτη!!


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑhttp://listonplace.blogspot.com/

"Οικονομικός δολοφόνος" η κυβέρνηση Παπαδήμου

 Κοινωνική αντεπανάσταση για το βύθισμα των εργαζομένων σε μια κατάσταση σύγχρονης δουλείας, με εξευτελιστικούς μισθούς και ποδοπατημένη αξιοπρέπεια, προωθεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ. Έχοντας πετσοκόψει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, με τα αφεντικά να έχουν κηρύξει στάση πληρωμών ...μισθών στον ιδιωτικό, έρχεται τώρα η κυβέρνηση τραπεζιτών - κεφαλαίου και προωθεί μεγάλη μείωση του «εργατικού κόστους», δηλαδή τσεκούρωμα των μισθών, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ελάφρυνση εργοδοτικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Λαϊκή Οργή. Αποδοκιμασίες πολιτικώνhttp://konserbokoyti.blogspot.com/

ΜΜΕ και η ιντερνετική ζούγκλα

'Άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου που προοριζόταν για δημοσίευση στην σημερινή Ελευθεροτυπία αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας της (οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει, όπως και σε άλλα ΜΜΕ που χτυπιούνται τα εργατικά δικαιώματα, σε απεργιακές κινητοποιήσεις). Ευχαριστούμε το συγγραφέα για την αποστολή.
  http://wwwpraxisred.blogspot.com/
Ενώ η κοινοβουλευτική Χούντα της ντόπιας τρόικας προχωρά ακάθεκτη στην κατεδάφιση και των υπόλοιπων λαϊκών κατακτήσεων, καθώς και στην παραχώρηση και του τελευταίου ίχνους εθνικής κυριαρχίας στην υπερεθνική ελίτ, η «Αριστερά» μας, αντί να προχωρήσει στην άμεση σύμπηξη ενός προγραμματικού Μετώπου, όπως αυτό που περιέγραψα στο τελευταίο άρθρο μου,[1] για την έξοδο από την καταστροφική κρίση που μας επέβαλαν οι ελίτ μέσα από την άμεση έξοδο από ΕΕ, την μη αναγνώριση Χρέους και Μνημονίων, την κοινωνικοποίηση Τραπεζών κ.λπ. και την δημιουργία των προϋποθέσεων για αποδέσμευση από τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, ασχολείται με το πως θα αυξήσει τα ποσοστά της στις επόμενες εκλογές! Και αυτό, στην καλύτερη εκδοχή, επειδή δήθεν τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να γίνει μέχρι να καταληφθεί (σε τρία τέρμινα!) η λαϊκή εξουσία.

«Η ελληνική τραγωδία θα μπορούσε να μετατραπεί σε μελόδραμα με ευτυχές τέλος»

Την ίδια ώρα, στο γερμανικό τύπο συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η Ostsee-Zeitung παρατηρεί σήμερα ότι η Ελλάδα θα «έκανε χάρη στον εαυτό της εάν εγκατέλειπε την ευρωζώνη». 
Η εφημερίδα παραδέχεται στο σχόλιο της ότι στην αρχή θα σημειώνονταν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά όπως τονίζει «μόνο μια νομισματικά κυρίαρχη χώρα θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της, να τους βάλει το πιστόλι στο στήθος και να απαιτήσει μια ριζική απομείωση του χρέους». 
Η Ostsee-Zeitung επικαλείται το παράδειγμα της Αργεντινής που πριν από 10 χρόνια χρεοκόπησε, ωστόσο, στο μεταξύ η οικονομία αναπτύσσεται ραγδαία και ο προϋπολογισμός της παρουσιάζει πλεονάσματα. «Άλλωστε η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Παραμένει μέλος της ΕΕ και θα συνεχίσει να έχει αξιώσεις για επενδύσεις που δεν θα καταλήγουν σε τραπεζικά χρηματοκιβώτια αλλά θα διοχετευθούν στην ανασυγκρότηση. 
Η ελληνική τραγωδία θα μπορούσε να μετατραπεί σε μελόδραμα με ευτυχές τέλος», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.
Σταμάτης Ασημένιος, dpa, Reuters
Υπεύθ. Σύνταξης:Μαρία Ρηγούτσου
  http://www.dw

Από τους δήμους η διαχείριση της μιζέριας


Οι κυβερνώντες ρίχνουν το «μπαλάκι» της κοινωνικής πρόνοιας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
  Η κρίση έχει επιφέρει ισχυρά ρήγματα και στη λειτουργία των κοινωνικών δομών. Οι φόροι, τα χαράτσια και η γενικευμένη ύφεση έχουν οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια.  
Οι άστεγοι και οι άποροι έχουν πλημμυρίσει τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κοινωνική αλληλεγγύη εμφανίζεται περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ. Στο πλαίσιο μια τέτοιας πραγματικότητας η κοινωνική πρόνοια είναι αναγκαία. Τι συμβαίνει όμως στην πράξη; Η πολιτεία αποστασιοποιείται και επιστρέφει σε δομές και σε συντηρητικά συστήματα των αρχών του 19ου αιώνα. Το κράτος αναδιπλώνεται και προχωρεί στον περιορισμό της κοινωνικής πρόνοιας. Αυτό που επικράτησε μέσα από την πολιτική της νέας Δεξιάς ήταν η λογική της αυτοβοήθειας, καθώς οι αυξημένες κοινωνικές δαπάνες θα είχαν ως αποτέλεσμα και την αύξηση των φόρων!

"Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο"

"Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Μπορείς να τον μαχαιρώσεις στην κοιλιά, να του αρπάξεις το ψωμί απ'το στόμα, να μην θεραπεύσεις την αρρώστια του, να τον χώσεις μέσα σε μια τρώγλη, να τον εξοντώσεις βάζοντάς τον να δουλεύει μέχρι θανάτου, να τον οδηγήσεις στην αυτοκτονία, να τον συρεις στον πόλεμο. Μερικοί απ'αυτούς απαγορεύονται στο κράτος μας." Μπρέχτ 

Ο Παπαδήμος μίλησε! Και είπε με τον πιο ψυχρό και ξεκάθαρο τρόπο όλα αυτα που πιστεύει κι εκπροσωπεί. Απείλησε και τρομοκράτησε το λαό ότι αν δεν κάνει όσα απαιτήσει η τρόικα και η κυβέρνηση θα χρεοκοπήσουμε άτακτα και θα γυρίσουμε δεκαετίες πίσω! Κι ύστερα όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο μίλησε για σωτηρία. Για εθνική σωτηρία.

"H κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας" είπε...Μας τα' παν κι άλλοι .
Για ποιά χώρα μιλούσε όμως; Για ποιό έθνος και ποιά πατρίδα; Την πατρίδα των Δασκαλόπουλων, Λαυρεντιάδηδων, Βγενόπουλων, Βαρδινογιάννηδων, Λάτσηδων κλπ. ή τη δική μας;

Tι επέτρεψε τον εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων

του Δημήτρη Μαυρίδη
Η μουσουλμανική μειονότητα στην ελληνική Θράκη συγκροτείται από τουρκογενή στοιχεία, απογόνους των Τουρκομάνων εποίκων που εγκαταστάθηκαν στη Θράκη τον 15ο αιώνα, τουρκοφανείς πρόσφυγες του Ρωσοτουρκικού Πολέμου του 1877-1878 από τα Βαλκάνια, γηγενείς σλαβόφωνους Πομάκους που εξισλαμίσθηκαν τον 16ο αιώνα και Τσιγγάνους Ρομά, που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην ελληνική Θράκη τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Οι Πομάκοι και οι Ρομά αποτελούν στόχους της τουρκικής πολιτικής, η οποία επιδιώκει τον εκτουρκισμό τους, παρά το γεγονός ότι, εκτός από τη θρησκεία, οι μειονοτικές αυτές ομάδες δεν έχουν καμία σχέση με την Τουρκία.

Η ώρα της αλήθειας

του Βασίλη ΒΙλιάρδου
Εάν για οποιαδήποτε αιτία δεν πληρωθεί η δόση των 89 δις €, η Ελλάδα θα αναγκασθεί να δηλώσει στάση πληρωμών – ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης ή άτακτη χρεοκοπία, με την προσπάθεια απέλασης της από το κοινό νόμισμα;
«Η Δημοκρατία πάντοτε απειλείται. Η Δημοκρατία δεν είναι θεόσταλτη, ούτε πέφτει απλά από τον ουρανό. Για να την εξασφαλίσει μία κοινωνία, πρέπει να αγωνίζεται συνεχώς. Κάθε καινούργια γενιά πρέπει να αποφασίζει, ξανά και ξανά, υπέρ της προστασίας της Δημοκρατίας» (S.Larsson).
«Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της» (Simone de Beauvoir).

Ποιοι οι διεφθαρμένοι

 Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ
 1. Οποιος στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο αυτό το αποτρόπαιο πολιτικό σύστημα τώρα που έχει περάσει την κατάσταση του θανάσιμου σπασμού είναι διεφθαρμένος.

2. Είναι διεφθαρμένος όποιος άλλα βλέπει, άλλα λέει και άλλα κάνει για ίδιον όφελος.

3. Διεφθαρμένος είναι όποιος προσπαθεί να πείσει τους μισθωτούς ότι φταίνε «και αυτοί» για την οικονομική κρίση. Για το μόνο που φταίνε είναι πως ακόμα και τώρα εμπιστεύονται τους θύτες τους.

«Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ». ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Ως πότε θα ζούμε αυτόν τον παραλογισμό, επιτέλους; Μας έχουν κάνει πρόβατα, μας έχουν κουρέψει με την ψιλή, πήραν το μαλλί μας να κάνουν πουλόβερ και τώρα ετοιμάζονται να μας οδηγήσουν κανονικά στο σφαγείο για να πάρουν το κρέας μας.

Οι κροκόδειλοι του ΔΝΤ, οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι, οι προϊσταμένες αρχές του νεοφιλελευθερισμού στυλ Ξαφά, είναι με τα σαγόνια ανοιχτά και ζητάνε αίμα και κρέας.

Εμείς, την ίδια ώρα, αγνοώντας τον άμεσο κίνδυνο κάνουμε μέγιστο θέμα το αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το γιατί δεν αποχωρεί και το πώς θα αντιδράσουν οι δελφίνοι.

Το 2012 ας φερθούμε επιτέλους ως Έλληνες

Ολίγιστοι Φραγκολεβαντίνοι πολιτικοί υπαγορεύουν σε σπιθαμιαίους εγχώριους ομολόγους τους πως να καταστρέψουν την Ελλάδα.
Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες παριστάνουν τους εκδότες και επιβάλουν τους λογιστές/τραπεζίτες τους ως πρωθυπουργούς.
Χαλιναγωγημένοι μεγαλοδημοσιογράφοι ισοπεδώνουν τα πάντα, ενδιαφερόμενοι μόνο για το ύψος του προσωπικού του λογαριασμού στην τράπεζα.
Αποτυχημένοι «επαναστάτες» ως διαχειριστές του συστήματος.
Δήθεν «αριστεροί» ως βολεμένοι απολογητές της καθεστηκυίας τάξης.
Ανεγκέφαλοι διανοούμενοι, … αδέξιοι δεξιοί, ατάλαντοι καλλιτέχνες, άφωνοι τραγουδιστές..

Οταν ο κ.Παπουλιας βουταγε....


Για τον σταυρο οι βουτιες...

Η διευκρινιση απαραιτητη γιατι υπαρχουν και καποιοι κακοπροαιρετοι που ξεχνανε την ακεραιοτητα του κ.Παπουλια και των αλλων "βουτηχταδων" του ΠΑΣΟΚ και το μυαλο τους παει αλλου....