#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Προσφέρομαι να...θυσιαστώ!!

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Πληροφορήθηκα την απόφασή σου να μη διεκδικήσεις
 (εκτός απροόπτου,υποθέτω!!) την προεδρία του Πασοκ, 
ούτε την πρωθυπουργία της Χώρας.
Δικαίωμα σου. Εμένα δεν μου πέφτει λόγος.
(Και να μου έπεφτε θα πεις...ποιός θα με υπολόγιζε;;!!).
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Το ξέρω...
δεν είσαι σαν κι εκείνον τον...Σημίτη 

Στο Στάλινγκραντ έφυγαν πρώτα τα ποντίκια, στην Αθήνα οι… εκδότες*


(* κάτι ήξεραν και οι δύο...)


«...Επικρατούσε νεκρική σιγή λίγο πριν την γερμανική επίθεση στο Στάλινγκραντ. Ένας από τους σκοπούς φύλαξης της εξωτερικής περιμέτρου, εκεί που έκανε τα ορισμένα βήματα, αισθάνθηκε το έδαφος να... κινείται με τόση δύναμη, ώστε με δυσκολία στάθηκε όρθιος, αφού ένα ποτάμι έμοιαζε να περνά ανάμεσα στα πόδια του, μέσα στην πηχτή ησυχία της νύχτας...»
μου αφηγούνταν, πριν χρόνια, ο Βασίλης Φίλιας.

«Όταν συνήλθε, κοίταξε να δει τι ήταν αυτό το κύμα μέσα στο λασπόχιονο. Και είδε. Και συγκλονίστηκε: ήταν ποντίκια, εκατομμύρια ποντίκια που διαισθανόμενα τον κίνδυνο απομακρύνονταν εν σώματι πλέον, από κάθε τρύπα και γωνιά της πόλης που επρόκειτο σε λίγο να γίνει ολοκαύτωμα...»

Τα «ποντίκια του Στάλινγραντ» φεύγουν τώρα, σαν χείμαρρος από τα πολιτικά μας πράγματα.

ΕΞΩ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΜΠΑΡΑΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Τρίτη 10 Γενάρη

Τη Τρίτη στις 10 Ιανουαρίου έρχεται στην Αθήνα για επίσκεψη ένας ακόμα σφαγέας του παλαιστινιακού λαού, ο υπουργός πολέμου του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ. Θεωρούμε την επίσκεψή Μπάρακ πρόκληση για τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης που τρέφει ο ελληνικός λαός για τον αδελφό παλαιστινιακό λαό.

Η στρατηγική συμμαχία που έχει συμπήξει το ελληνικό κράτος με το κράτος του Ισραήλ βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το κυβερνητικό μαύρο μέτωπο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ συσφίγγει και επεκτείνει την συμμαχία που εγκαινίασε η κυβέρνηση Παπανδρέου σε στρατιωτικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο, μπλέκοντας την Ελλάδα βαθιά στα τυχοδιωκτικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Καθιστά τη χώρα μας συνυπεύθυνη στην καταπίεση, εξόντωση και γενοκτονική πολιτική που υιοθετεί το κράτος του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

FT: ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΝΕΑ LEHMAN BROTHERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
Τη στιγμή που το κυρίαρχο αστικό πολιτικό τόξο και τα ΜΜΕ που το στηρίζουν, διακινούν τρομολαγνικά σενάρια σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, γίνεται όλο και περισσότερο σαφές πως οι όποιες δυσμενείς επιπτώσεις, θα αφορούν την υπόλοιπη ευρωζώνη και όχι την Ελλάδα.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις για την Ελλάδα, πλήν όμως αυτές θα είναι βραχυπρόθεσμες και  απολύτως αντιμετπίσιμες με διάφορους τρόπους (πχ έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων, αποτελεσματική επιβολή διατίμησης σε βασικά αγαθά, άρνηση πληρωμής εξωτερικών ιδιωτικών χρεών σε ευρώ, αλλά σε εθνικό νόμισμα κλπ).

ένα ΑΤΜ δεν κλαίει ποτέ !

Οι άποροι και οι άστεγοι, που πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς,  λόγω της σκληρής λιτότητας που πλήττει τους πολίτες, 
ετέθησαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, 

Λ. Παπαδήμου με το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
και παρακάτω άλλη είδηση μας πληροφορεί:

Κοντά σε αστέγους τους απόρους από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, 
βρέθηκε το μεσημέρι της πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός 

Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος επισκέφθηκε τοκλειστό γήπεδο του Ρουφ, 

όπου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αλληλεγγύης που διοργανώνει 

ο δήμος Αθηναίων, παραχωρήθηκε γεύμα. 
..........
Ο πρωθυπουργός δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής» που είχε την ευκαιρία να γιορτάσει 
την πρωτοχρονιά «με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη». 

Ο Παπαδήμιος. Απέταξε τον λαϊκισμό της δοτής υπουργού εργασίας του δοτού πρωθυπουργού της Ιταλίας. Όχι, τα δάκρυα δεν ταιριάζουν σε ένα ΑΤΜ. Στάθηκε στο ύψος του και στις απαιτήσεις των καιρών. Να κλαίνε έχουν καθήκον οι πολιτικοί. Και το ΑΤΜ δεν είναι πολιτικός. Είναι τραπεζίτης και έχει τον πρώτο λόγο για τις τύχες τούτης της χώρας. Ως εκ τούτου διαθέτει την ηρεμία ενός ΑΤΜ, εκφωνεί κλεμμένες λέξεις, εμπνέει σιγουριά για τις καταθέσεις παντός έχοντος. Και αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής σαν αντικρύζει τα θύματά του. 

Πάλι το ίδιο παραμύθι...δε θα μας δωσουν την επόμενη δόση

Άρχισαν πάλι με το ίδιο παραμύθι... "Τρενάρει" τις επόμενες δόσεις η Κομισιόν.Πάλι ξεκίνησε το ίδιο παραμύθι από τους αρμόδιους, τους αναρμόδιους και τα "παπαγαλάκια τους". Πάλι θέλουν να σπείρουν τη φοβία και την ανασφάλεια στους πολίτες, με την απειλή ότι δεν θα μας δώσουν την επόμενη δόση, για να προχωρήσουν και σε άλλα αιμοσταγή μέτρα στην πλάτη τους. Στο "χορό" φυσικά μπαίνουν και τα "παπαγαλάκια " τους, με την αναπαραγωγή της ίδιας καραμέλας.

Η απελπιστική κατάσταση που υφίσταται για την Ελληνική οικογένεια δεν έχει τέλος, και είναι ηλίου φαεινότερο πως θα έρθουν ακόμη πιο δύσκολες ημέρες. Τα προσωρινά μέτρα ανακούφισης που παίρνει η εντολοδόχος κυβέρνηση (παράταση τελών κυκλοφορίας, δήθεν σκέψεις για μείωση του ΦΠΑ, μακροχρόνιοι διακονισμοί χρεών στις ΔΟΥ με πολύ μικρές δόσεις, κ.α.), είναι σίγουρα "στάχτη στα μάτια" των πολιτών.

M for MALAKAS

  http://antipetroula.blogspot.com/

Πτώχευσαν τη χώρα και κουβεντιάζουν για την επόμενη μέρα τους...

Φωτομοντάζ "Το Γρέκι"

Όλο και πιο πολλοί αυτοί που περισσεύουμε
Το αστικό σύστημα καταρρέει με αφόρητη δυσοσμία

Τα όσα παρακολουθούμε τις δυο τελευταίες μέρες σε ένα συμπέρασμα μας οδηγούν. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και τώρα παρακολουθούμε τις τελευταίες σπασμωδικές αντιδράσεις του. Το δράμα για τον ελληνικό εργαζόμενο λαό είναι ότι η διάδοχη κατάσταση –ελλείψει λαϊκών αντιστάσεων και εργατικού κινήματος- μας οδηγεί σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που θα οδηγήσει το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας πλουτοκρατών.
Και πριν πάμε στην φαρσοκωμοδία της αντιπαράθεσης ΓΑΠ-ΔΟΛ να παρουσιάσουμε δυο δηλώσεις στελεχών της μνημονιακής κυβέρνησης για να δούμε απ’ την μια μεριά πόσο ασελγούν και εκβιάζουν τον ελληνικό λαό για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα –κατάργηση βασικού μισθού, κόψιμο 13 και 14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα, παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων κλπ-  και απ’ την άλλη πώς οι κυβερνητική υπάλληλοι της τρόικας, φτύνουν κατάμουτρα και υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Οξεία πρεμούρα για την παραμονή στο ευρώ


Από το Μαρικάκι
Τα’ χει χαμένα η εγχώρια επιχειρηματική και χρηματοπιστωτική ελίτ; Δεν είναι δυνατόν διαφορετικά να μας απειλεί ότι αν φύγουμε από το ευρώ γυρίζουμε 25 χρόνια πίσω! Δηλαδή στα 1987! Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών  και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανοςείπε σε πρόσφατη εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ότι «είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνονταςτο επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω»  και προσδιόρισε το ... πισωγύρισμα σε 20 με 25 χρόνια πίσω. Πραγματικά, θεωρεί ότι η «πτώση» του βιοτικού επιπέδου στα δεδομένα του 1987 είναι φόβητρο όταν σήμερα εν έτει 2012 - στα δέκατα γενέθλια του ευρώ - οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της χρόνιας ανεργίας , της φτώχειας και της πείνας;
Ωστόσο δεν είναι ο μόνος που επιχείρησε να κινδυνολογήσει με την έξοδο της χώρας από το ευρώ το οποίο κανείς σήμερα δεν μπορεί να αποκλείσει ότι σε λίγο μπορεί να είναι γεγονός. Ακόμη και ο ίδιος σημείωσε ότι «το επόμενο τρίμηνο παίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ», είναι δηλαδή πιθανή εξέλιξη στο ορατό μέλλον, έστω κι αν τεχνικά δεν μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ανοιχτή επιστολή Χαλυβουργών,για την πανAττική απεργία στις 17 Γενάρη 2012

Ανοιχτή επιστολή για την παναττική απεργία στις 17 Γενάρη 2012
των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία που εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση 4-1-2012

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,
Σου απευθύνουμε θερμό ταξικό χαιρετισμό. Το 2012 μπορεί να γίνει η «δική μας χρονιά», της εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό, είναι η ώρα της οργάνωσης και της δράσης.

Friedrich Engels : Για το κύρος

Ένα άρθρο του ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΈΝΓΚΕΛΣ με τον τίτλο: «ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΟΣ». Με τη λέξη κύρος, οι μεταφραστές αποδίδουν τη λέξη Autoritat. Επειδή όμως δεν εξαντλείται έτσι όλη η έννοια της λέξης αυτής, σημειώνουν ότι σημαίνει και: επιβολή, αυθεντία, αρχή, δικαιοδοσία κλπ. Το κείμενο γράφτηκε από τον Φ. Ένγκελς το Γενάρη – Φλεβάρη του 1873. Δημοσιεύτηκε σε ιταλική γλώσσα στο “Aimanacco Requbblicano per l’ anno 1874”. Το άρθρο αυτό περιλαμβάνεται στα διαλεχτά έργα των Μάρξ – Ένγκελς και Λένιν, που επιμελήθηκε το Ινστιτούτο Μάρξ-Ένγκελς-Λένιν (Κρατικός Εκδοτικός Οίκος για πολιτική φιλολογία, Μόσχα 1948). Τα υλικά αυτών των έργων φυλάγονται στο Ινστιτούτο Μάρξ-Ένγκελς-Λένιν της Μόσχας.

Αν δεν ακούτε τον ήχο του ελικοπτέρου, υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβετε να επιβιβαστείτε...

O κος Λουκάς Παπαδήμος δεν διαθέτει καμία νέα συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κος Λουκάς Παπαδήμος εκβιάζει τους συμπολίτες του, όπως ακριβώς έκαναν οι κ.κ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος.

Ο ένας εκβιασμός ακολουθούσε τον άλλο-αυτή ήταν η συνταγή της εξουσίας τα δύο τελευταία χρόνια.

Το μόνο νέο που κουβαλάει μαζί του ο Παπαδήμος είναι εκβιασμοί, εκβιασμοί, εκβιασμοί.

Αυτή είναι η συνταγή του Παπαδήμου.

Μόνο που τόσο η κοινωνία όσο και οι επαγγελματίες έχουν άποψη για τους εκβιαστές.

Τουλάχιστο ο Μόντι έδωσε εντολή στην οικονομική αστυνομία να συλλάβουν τους Ιταλούς που φοροδιαφεύγουν, την ώρα των διακοπών τους, έξω από τα πολυτελή χιονοδρομικά κέντρα.

Αντίθετα στην Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο έλαβε χώρα το σκάνδαλο πώλησης των 4 Airbus της πρώην Ο.Α, με λεφτά της Proton Bank.

Πολλούς εκβιασμούς ανέχθηκαν οι πολίτες τα τελευταία χρόνια.

Η υπομονή τους τελείωσε-αυτό αγνοεί ο Παπαδήμος.

Με απλά λόγια, σώθηκε το λάδι στο καντήλι των πολιτικών εκβιαστών του λαού.

Αν ο ίδιος ο Παπαδήμος δεν ακούει στο βάθος τον ήχο του ελικοπτέρου καλά θα κάνουν να τον ακούσουν οι συνεργάτες του στο Μαξίμου.

Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουν να επιβιβασθούν.

Φτάνουν πια οι άθλιοι εκβιασμοί σας…
kourdistoportokali

Μέχρι τώρα ο πολίτης δεν έφταιγε. Από εδώ και πέρα όμως είναι συνυπεύθυνος...

Μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες μπορούν να θεωρηθούν καλόπιστοι και να δικαιολογηθούν. Η προπαγάνδα του καθεστώτος τους είχε ενδεχομένως πείσει, ότι έχουμε μια καλή και στέρεη δημοκρατία, με γερούς και υγιείς δημοκρατικούς θεσμούς (ΠτΔ, Κυβέρνηση, Βουλή, Δικαιοσύνη κ.λ.π.). Η καταναλωτική ευδαιμονία, ενδεχομένως και πάλι, έκανε πολλούς να κλείνουν τα μάτια σε κάποια φαινόμενα που δεν τους άρεσαν, αλλά και τα...
αυτιά, σε φωνές που τους ξεβόλευαν από την μακαριότητα του μεταπολιτευτικού μοντέλου.

ΕΡΕΙΠΙΑ…δεν τους ενδιαφέρει η χώρα, με σταθερά βήματα τη διαλύουν !!!


Μείωση, σε σχέση με πέρυσι, κατά 40% στην πώληση πετρελαίου θέρμανσης το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου. Μάλιστα! Ένα ποσοστό αυτής της πτώσης οφείλεται σαφώς στη στροφή που έκαναν οι πολίτες στο υγραέριο ή τα ξύλα.

Τι γίνεται, όμως, με το υπόλοιπο ποσοστό; Εκείνο το ποσοστό που δεν είχε χρήματα να αγοράσει πετρέλαιο ή αγόρασε λιγότερο απ’ όσο είχε ανάγκη, θεωρείται προφανώς «συγκινητική θυσία των Ελλήνων» ή «απαραίτητη επίπτωση στην προσπάθεια για τη σωτηρία της οικονομίας» και φυσικά όχι της χώρας.

Η χώρα είναι οι άνθρωποι και αυτούς δεν προσπαθεί να τους σώσει κανείς. Καλή η προσπάθεια των καθεστωτικών πολιτικών, του ΣΚΑΪ και του MEGA, να κάνουν την προπαγάνδα τους παίζοντας πρόστυχα με τις λέξεις «πατρίδα» και «χώρα», αλλά δεν πιάνει πια.

To κουράγιο! Που απουσιάζει στην “πολιτισμένη” δύση…


Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης: Η δικαίωση

Η επίσημη ανάκληση της ιογενούς ερμηνείας του Συνδρόμου Χρόνιας Κόπωσης: Μια ακόμη μεγάλη δικαίωση για τον Πέτρο Αργυρίου και το περιοδικό Hellenic Nexus.

To 2011 είχε και αυτό, όπως και κάθε άλλη χρονιά, τις στιγμές του της εξαιρετικά κακής και «επίσημης» επιστήμης.

Στο τελευταίο τεύχος του Scientific American, δημοσιεύτηκε η λίστα με τις πέντε κορυφαίες ανακλήσεις θεωριών από το χώρο της συμβατικής και αναγνωρισμένης, της «επίσημης» δηλαδή επιστήμης.
Στη θέση νο1 βρέθηκε η θεωρία της ιογενούς αιτίασης του Συνδρόμου Χρόνιας Κόπωσης και της σχετικής μελέτης που «απομόνωσε» ένα ρετροϊό στην πλειοψηφία δείγματος ασθενών με Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης.

Ό,τι φάνε, ό,τι πιούνε, και ό,τι μπορέσουμε να γλυτώσουμε

 Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης
Είναι παραπάνω από ολοφάνερη η προσπάθεια όλων των παραγόντων που στηρίζουν, εκφράζουν ή χαράζουν την εφαρμογή της πολιτικής της τρόικας στη χώρα μας, να κυλήσει η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις εκ μέρους των πολιτών και συγχρόνως όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Ήδη έχει αρχίσει να πέφτει το «χαρτί» της δόσης των 89 δις ευρώ του Μαρτίου, ως «μπλόφα» εκβιασμού και εκφοβισμού, ενώ παράλληλα η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών έχει ως σκοπό την ηθική κατάπτωσή τους σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούν ούτε στους δρόμους να βγουν για την τιμή των όπλων.
Η εμπέδωση, εκ μέρους των πολιτών, ότι τα χαράτσια δεν πάνε για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις αλλά για να χορτάσουν τους τοκογλύφους δανειστές, σε συνδυασμό με το ότι το μπλοκ της κυβερνητικής τρόικας συγκεντρώνει περίπου το 30% του εκλογικού σώματος στις φανερές δημοσκοπήσεις, έχει σημάνει συναγερμό στους σχεδιαστές της πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας.

ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ «ΜΝΗΜΟΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ!

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα,
πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα
(για την ακρίβεια: 3.030.900 άτομα)
βιώνουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού!
Μιλάμε για το 27,7% του πληθυσμού της χώρας!

Το γεγονός θα ήταν... «ευτυχές» αν η πραγματική εικόνα δεν ήταν ακόμα χειρότερη. Χειρότερη ακόμα κι από αυτή που περιγράφεται στην έρευνα - ακτινογραφία της βαρβαρότητας

Και τούτο διότι:

Το μνημόνιο πέτυχε!Το 30% του πληθυσμού ζει στη φτώχεια…

Το έδωσαν και κατάλαβε προχθές το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου και τα πανηγύρια, για τα αποτελέσματα της έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχή για τη φτώχεια στην Ελλάδα, κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το «Άντε γαμήσου εργατιά» του Πανούση ακούστηκε άπειρες φορές, η σαμπάνια έρευε άφθονη και το χαβιάρι ήταν κατάμαυρο. Όταν ο μεγαλύτερος έλληνας όλων των εποχών, ο Λουκάς Παπαδήμος, εμφανίστηκε στο πλατύσκαλο όλοι οι παραβρισκόμενοι ξέσπασαν αρχικά σε χειροκροτήματα και στη συνέχεια σε συνθήματα, με τους διοικητικές της Τράπεζας της Ελλάδος και της Εθνικής, κυρίους/κυρίους Προβόπουλο και Ράπανο, να δίνουν τον τόνο φωνάζοντας ρυθμικά: «Αγαπούλα, πούλα, αγαπούλα πούλα».  Σε πελάγη ευτυχία έπλεε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής που χόρεψε μαζί με τον αδελφό του Μανώλη το «Είμαστε οι πρωταθλητές» των Κουίν.
Γιατί πράγματι το μνημόνιο έφερε την Ελλάδα στη θέση της πρωταθλήτριας, όσον αφορά το πληθυσμό που ζει μέσα στη φτώχεια, μεταξύ των χωρών της παλιάς Ευρωπαϊκής Ένωσης… Άλλωστε, εκεί δεν είναι το θέμα, στη φτωχοποίηση του πληθυσμού;

Τα Παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης

"Ο κόσμος μας έχει γυρίσει ανάποδα", λέει η καθηγήτρια του Πάντειου Φωτεινή Τσαλίκογλου.
Το ποσοστό των φτωχών παιδιών που ζουν στην Ελλάδα είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη αγγίζοντας, σύµφωνα µάλιστα µε στοιχεία, το 24% του πληθυσµού. Ποσοστό που µεταφράζεται σε 400.000 παιδιά.

Το να είσαι παιδί και να µεγαλώνεις σήµερα µοιάζει µε µια επικίνδυνη αποστολή µε άγνωστη έκβαση.
Η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επισημαίνει:

Κορακοπαπαριές!!Πρωθυπουργό τεχνοκράτη θέλατε;; Εθνικοπατριώτη;;
Λιτό και μετρημένο;; 
Τίποτα απ΄αυτά δεν είναι.
Απλός εκπρόσωπος τύπου τρόϊκας και πλουτοκρατίας είναι!!
 
ΟΛΑ τα θέλουν!! Εφ΄άπαξ ή σε δόσεις δεν έχει σημασία.
Κατάσχεσαν τους μισούς μισθούς.
Σειρά παίρνουν 13-14ος. Τριετίες. Επιδόματα.
Σιγά το πράμα!!
Μέχρι να φτάσουμε τη...Ρουμανία έχουμε...λίπος!! 

Υπέρ Papaδήμου τάχτηκαν Στεφανόπουλος και Παπούλιας.
Ο Σαρτζετάκης πού είναι;; Τον λέγαμε γραφικό!!

Κάτοικοι μιας ολόκληρης γαλλικής πόλης θέλουν να γίνουν Έλληνες Θέλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων, ζητώντας την ελληνική υπηκοότητα

Mε τον τίτλο "Είμαστε όλοι Έλληνες" η εφημερίδα "Ουέστ Φράνς'' δημοσιεύει ρεπορτάζ για την κινητοποίηση κατοίκων της Νάντης που θέλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων, ζητώντας την ελληνική υπηκοότητα. Η "έκκληση της Νάντης" εκφράζεται μέσω του ιστολογίου http://jesuisgrec.blogspot.com/ με το οποίο προωθείται μία αίτηση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας, ως συμβολική ένδειξη της αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Το σχετικό κείμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα παραμείνει για ακόμη ένα μήνα, για τη συλλογή υπογραφών, έχει ως τίτλο "Eίμαι και εγώ Έλληνας".
"Υπό το βάρος του υπέρογκου χρέους της, η Ελλάδα είναι δακτυλοδειχτούμενη και της επιβάλλεται μία άνευ προηγουμένου λιτότητα. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε μία τέτοια ταπείνωση απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος κατηγορήθηκε για όλα τα δεινά και θεωρήθηκε συλλογικά ως υπαίτιος" λέει ο Λυκ Ντουγιάρ, καθηγητής από τη Νάντη που υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία προέρχεται από την Ελλάδα.

Εσύ, μόνος σου μπορείς να δραπετεύσεις από το Μάτριξ

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Πάνω από έναν χρόνο, οι Έλληνες, αγανακτισμένοι και οργισμένοι, αγωνίζονται και διαδηλώνουν σε όλη την χώρα ενάντια στο καθεστώς κατοχής των δωσιλόγων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Η κατάπτυστη πρώτη μεταπολεμική κατοχική κυβέρνηση της τρόϊκας, με αποτρόπαιες και εγκληματικές μεθόδους, προσπάθησε να καταπνίξει ή να προβοκάρει και να εκφυλίσει τις δράσεις Αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στις καταστροφικές επιλογές της.
Μέσα από μια σειρά καλοσχεδιασμένων ενεργειών, φανερών και υπόγειων, κατάφερε να εκκενώσει τελικά την πλατεία-σύμβολο μπροστά από το παραδομένο στους ξένους επικυρίαρχους Κοινοβούλιο για να συνεχίσει ανενόχλητα το έργο της προς την εκτέλεση της θανατικής ποινής των Ελλήνων, την οποία συνομολόγησε με τους διεθνείς τοκογλύφους.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ


ας κρεμαστεί επί τέλους ένα πανό στην ακρόπολη στα αγγλικά, ώστε να μάθουν οι λαοί της Ευρώπης για το χρέος της Γερμανίας απέναντι μας, που ουδέποτε μας αποπλήρωσαν.
οι λαοί της Ευρώπης δεν το γνωρίζουνε
ας το μάθουνε επιτελούς ώστε άλλους να αποκαλούνε λαμόγια και όχι τον ελληνικό λαό.

Marios Zabikos