#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


(Απόφαση του 2ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς)
Ο γενάρχης της ιδεολογίας μας Κάρολος Μαρξ έλεγε: «Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τα πράγματα, τότε θα ήταν παράνομες". Οι μπολσεβίκοι ξεκαθάριζαν με τις αποφάσεις των συνεδρίων τους ότι: «Ο αστικός κοινοβουλευτισμός δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα “δημοκρατικό” κάλυμμα της δικτατορίας της αστικής τάξης». Κι αργότερα, ο συνεχιστήςς του Μπολσεβικισμού και συναρχηγός της Ρώσικης Επανάστασης, Λέων Τρότσκυ, έλεγε κι αυτός με τη σειρά του: «Απ’ τον κοινοβουλευτικό δρόμο, ποτέ και πουθενά το προλεταριάτο δεν κατέκτησε την εξουσία κι ούτε καν πλησίασε πιο κοντά της».
 
Τι βλέπουν οι εργαζόμενοι να γίνεται με το λεγόμενο αστικό κοινοβούλιο;
 
Βλέπουν κάθε φορά που «ξεφτίζει» ο παλιός πρωθυπουργός να ανεβάζουν «δημοκρατικά» ένα νέο Κόμμα κι ένα νέο πρωθυπουργό που επιβάλεται και πάλι απ’ την ίδια συγκεντροποιημένη μεγαλοαστική τάξη, μέσω του πλήρως ελεγχόμενου Τύπου και της τηλεόρασης. Βλέπουν ολόκληρες ομάδες βουλευτών να νομοθετούν στα ίσα υπέρ συγκεκριμένων μεγαλοκαπιταλιστών. Βλέπουν τους ίδιους τους αστούς πολιτικούς να παραδέχονται ότι οι επιχειρηματίες συχνάζουν στους διαδρόμους της Βουλής για να επιβάλουν νομοσχέδια που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους ή να δίνουν μίζες εκατομμυρίων ευρώ στα αστικά αυτά κόμματα. (Βλ. Ζίμενς κλπ).

Περί ενότητας

Βλέποντας την προσπάθεια αναρρίχησης φαύλων στοιχείων μέσα στο πολύμορφο σαθρό περιβάλλον της κρίσης, μου έρχονται στο μυαλό οι παρακάτω σκέψεις.
Όχι μόνο για τους Κουίσλινγκς του καιρού μας, αλλά και για τους λογής καιροσκόπους.

Σκέψεις προς αναζήτηση ενότητας.

Άραγε οι ανά θρησκεία παράδεισοι χωρίζονται με συρματόπλεγμα;
Η κόλαση φαντάζει κοινή, ένα καζάνι χωρίς σύνορα και παραμελημένη, μα τόσο ενωμένη.

Οι πολλές καλές προθέσεις όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οδηγούν στην καταστροφή και στο μηδέν.
Η πλαστικότητα του ηθικού κινδυνεύει από την ευλυγισία των ανήθικων στοιχείων που με θράσος προωθούν το συμφέρον τους.

ΔΥΝΑΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ

28/12/2011 ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ (59η Μέρα Απεργίας)


Ευχαριστώ πάρα πολύ τον πολύ πρόσφατο φίλο και σύντροφο, που με έφερε σε επαφή με τους Χαλυβουργούς και ειδικότερα με το μέλος του Σωματείου Νάσο Παυλάκη, με τον οποίον έγινε και η παραπάνω συζήτηση.Τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Ο φίλος δεν επιθυμεί να αναφερθεί το όνομά του. Η βοήθειά του ήταν ανεκτίμητη, αφού έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου των ερωτήσεων που τέθηκαν. Ευχαριστώ τους χαλυβουργούς για την φιλοξενία τους. Τη Συνέντευξη πήρε το μέλος του Πολιτικού Καφενείου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ»

2012: Χωρίς πολλά λόγια…


Μήνυση κατά της Τουρκίας για τους εμπρησμούς από τον δήμο Ζαχάρως

Μήνυση κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή της Ζαχάρως, αποφάσισε να υποβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Λαμπρόπουλος στο ΙΟΝΙΟΝ FM.

«Ο Δήμος Ζαχάρως είναι ο πιο κατεστραμμένος δήμος του αιώνα από τις πυρκαγιές»
 είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

«Μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, εμείς έχουμε και θεσμική, αλλά και ηθική υποχρέωση να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μην ξεχνάτε είπε, πως είχαμε τόσους νεκρούς».
Πρόκειται για μία κίνηση η οποία είναι ελάχιστη που μπορεί να υπάρξει σε σχέση με την διεκδίκηση από τους δήμους των περιοχών που έχουν πληγεί από την δράση των πρακτόρων της ΜΙΤ.

Μιράντα Ξαφά - Πρωινή Ενημέρωση ΕΡΤ - 01/06/2011ακούστε τι λέει η κ. Ξαφά
. να πεθάνουν οι ελληνόφωνες με 500 ευρό για να σωθούν τα μνημόνια. αυτί η κυρία μας εκπροσωπούσε στο ΔΝΤ αυτή ήταν η σύμβουλος του μητσοτακαρου. ουστ ρε ! 
 

Η Ξαφά είναι δεξιά στη φωτό. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δηλαδή...

Σταύρος Φραγκόπουλος

Η νέα γενιά των 500 ευρώ

Ξαναγυρίζουν την Ελλάδα μισό αιώνα πίσω η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ και οι κατοχικές δυνάμεις της ΕΕ και του ΔΝΤ που ασκούν την εξουσία στη χώρα μας. Στις δεκαετίες του ’60, του 70 και νωρίτερα, τότε που οι νέοι που δούλευαν δεν έπαιρναν ποτέ μισθό ίσο με τους μεγάλους που έκαναν την ίδια δουλειά. Οι «προωθητικές μεταρρυθμίσεις» του 21ου αιώνα που προωθεί αυτό το σκυλολόι, εκεί μας οδηγούν πάλι.

Μόλις το 80% του κατώτατου μισθού –δηλαδή 600 ευρώ μικτά, γύρω στα … 500 καθαρά- θα αμείβονται οι νέοι από 18 μέχρι 25 ετών για διάστημα μέχρι 24 μήνες, βάσει νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Βαρέθηκαν δηλαδή να μας ακούν σχεδόν μια δεκαετία τώρα να διαμαρτυρόμαστε για τη «γενιά των 700 ευρώ» και προώθησαν την … Αλλαγή για να μας υποχρεώσουν να μιλάμε για τη «γενιά των 500 ευρώ»!

Με το καλό να μας...μπει !!

Ρε καρντάση...πας καλά και μ΄έστειλες SMS..."αίσιον και
ευτυχές το 2012";; 
Μήπως λάθεψες και ήθελες να πεις...1912;; 

2012

φασίστες κουφάλες  έρχονται κρεμάλες

gregor der grieche

Ας ειναι το 2012 χρονια Ανατροπων Φιλιας και Αλληλεγγυης!


    Καλη χρονια
 

Καλή Χρονιά Χωρίς Αφεντικά


Δημοσιεύτηκε από: ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 
Οι «Εκδόσεις των Συναδέλφων» είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από συναδέλφους που εργάζονται στο χώρο του βιβλίου. Αποτελεί μια προσπάθεια για την προώθηση ενός διαφορετικού πολιτισμού και μιας άλλης σχέσης με το βιβλίο, που για εμάς είναι επιπλέον το αντικείμενο της εργασίας μας.

Ως εργαζόμενοι σε αυτόν το χώρο και πιστεύοντας πως η γνώση είναι δύναμη στον αγώνα για μια κοινωνία διαφορετική από αυτήν όπου ζούμε, για μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν λόγο για το τι παράγουν και πώς το παράγουν, ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε μια αυτοδιαχειριζόμενη, συνεταιριστική και μη κερδοσκοπική επιχείρηση, όπου όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται συλλογικά, χωρίς διευθύνοντες και διευθυνόμενους και χωρίς μισθολογικές διαφορές για όσους προοπτικά απασχοληθούν.

Ούτε γάτα ούτε ζημιά

Με ταχύτητα...Κεντέρη η ελληνική δικαιοσύνη "έκλεισε" την 
"υπόθεση" παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων.
Η υπόθεση άνοιξε και έκλεισε σε ελάχιστες ώρες.
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς..."παραιτήθηκαν"...συναντή-
θηκαν με τους προϊσταμένους τους..."απολογήθηκαν"...κατέ-
θεσαν σχετικό υπόμνημα...ο προϊστάμενος τους το μελέτησε 
και ...έθεσε την υπόθεση στο αρχείο!!
Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Aπόσπασμα από μια ομιλία του δημοσιογράφου John Swinton

( Chief Editorial Writer της εφημερίδας THE NEW YORK TIMES), που την απηύθυνε προς τους συναδέλφους του, στη Λέσχη του Τύπου της Νέας Υόρκης :
 
«
Το επάγγελμα των δημοσιογράφων είναι να καταστρέφουν την αλήθεια, να ψεύδονται ασυστόλως, να διαστρεβλώνουν, να δυσφημούν, να πέφτουν δουλοπρεπώς στα πόδια του μαμμωνά και να πουλάνε την πατρίδα τους και το γένος τους για τον επιούσιο. Το ξέρετε  και το ξέρω τι είδους βλακεία είναι αυτή να κάνουμε πρόποση για ένα ανεξάρτητο τύπο. Είμαστε τα εργαλεία και οι δουλοπάροικοι πλουσίων ανδρών που βρίσκονται στα παρασκήνια. Είμαστε οι μαριονέτες που αυτοί τραβούν τους σπάγκους και χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι ικανότητές μας και οι ζωές μας είναι όλα περιουσιακά στοιχεία άλλων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες 
 (intellectualprostitutes)».

Η Πέτρα του Χρόνου. Αποχαιρετώντας το 2011

του Νικόλα Σεβαστάκη

1.Η σκληρότητα των καιρών ή, για να μη μιλάμε ως μετεωρολόγοι, συγκεκριμένες πράξεις και αποφάσεις, έχουν βάλει σε δεινή δοκιμασία τις αντοχές των ανθρώπων. Πόσων η ζωή δεν τραυματίστηκε από τις ριπές των μέτρων και τις ζοφερές προειδοποιήσεις για όσα θα επακολουθήσουν την άλλη εβδομάδα, τον ερχόμενο μήνα, την προσεχή πενταετία, το επόμενο μέλλον; Και, στο έλεος των περιβόητων «διευκρινιστικών εγκυκλίων», ευτέλεια και γελοιότητα, ηχηρές αποτυχίες και δογματικές εμμονές έγιναν ένα και το αυτό.
 Αλλά καμιά πέτρινη επιφάνεια δεν υπάρχει χωρίς ρωγμές και μικρά, έστω, περάσματα του αέρα. Πρόσφατος φρέσκος αέρας: οι εργάτες της Χαλυβουργίας και ο υπέροχος αγώνας αντοχής τους, τα δείγματα της καθημερινής αλληλεγγύης που αρχίζουν να φτιάχνουν αληθινούς θεσμούς όπως τα κοινωνικά ιατρεία.

Μέγας Καζαμίας του 2012

Νίκος Κουνενής 
 
Ιανουάριος
Σε πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, ο χερ Χορστ Ράιχενμπαχ χαιρετίζει τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού και υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες, προκειμένου η χώρα να βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της υγιούς απορρύθμισης της οικονομίας της. Η ομιλία του σκιώδους πρωθυπουργού της Ελλάδας κλείνει με την εμβληματική προτροπή: «Εμπρός πληβείος Έλληνος, αποντείξτε γκια μια ακόμη φορά, πως ξέρετε να πεταίνεται σαν πραγκματικοί ήρωος!»
Οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης επισκέπτονται τις Βρυξέλλες, με αμφίεση Γκασπάρ, Μελχιόρ και Μπαλτάσαρ.  Στη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ, οι τρεις άνδρες παραδίδουν συμβολικά χιλιάδες τίτλους ιδιοκτησίας κρατικών επιχειρήσεων, ακινήτων, γαιών και υδάτων. Τα χρηματιστήρια χαιρετίζουν το γεγονός με κάθετες απογειώσεις των δεικτών τους. Τα σπρεντς του ελληνικού χρέους καταποντίζονται από τις 17.236,8 στις 16.955,3 μονάδες.
Τη φιλοδοξία του να καθαρίσει την πρωτεύουσα από τους εξαθλιωμένους άστεγους που υποβαθμίζουν το ιστορικό της κέντρο ανακοινώνει ο Δήμαρχος Ευκατάστατων και Απαστραπτόντων Αθηναίων κύριος Γιώργος Καμίνης.   

Τα ανδρείκελα των τοκογλύφων σε παράνοια κτηνωδίας

Μας πελεκίζουν ανελέητα, ακούραστα, αχόρταγα και με τον ηδονισμό του πωρωμένου δολοφόνου…

Οι κτηνάνθρωποι της συγκυβέρνησης πάνε τώρα να στραγγίξουν και τις τελευταίες ρανίδες του αίματος του ελληνικού λαού για να ταΐσουν τους βρικόλακες της τοκογλυφικής απληστίας…

Η εικόνα της «φρίκης δίχως τέλος»: Από τη μια τα «παιδιά του κατώτερου Θεού» (ο λαός) λεηλατούνται κτηνωδώς, δολοφονούνται χωρίς έλεος, αφανίζονται κυριολεκτικά και από την άλλη εξακοντίζονται σε δυσθεόρατα ύψη τα κέρδη των μαφιόζων (τα «παιδιά του ανώτερου Θεού») της καιφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας, ιδιαίτερα των τραπεζών και των τοκογλύφων…

Αυτή είναι η μακάβρια εικόνα της ΤΑΞΙΚΗΣ φρίκης και του αχαλίνωτου και φρενοβλαβούς ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ εναντίον του ελληνικού λαού: Του μαλθουσιανού ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ στις πιο άγριες και αποτρόπαιες μορφές του

Πανόραμα: Πώς να ληστέψετε μια χώρα

Θα μπορούσε κανείς να φυλλομετρήσει τις υποθέσεις τις οποίες ερευνούσαν οι παραιτηθέντες οικονομικοί εισαγγελείς και να μην έχει ανάγκη να διαβάσει άλλες ανασκοπήσεις της χρονιάς ή των τελευταίων ετών. Από τις σελίδες των δικογραφιών παρελαύνουν όλες οι “πατέντες” με τις οποίες το εν Ελλάδι σύστημα προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του εν μέσω κρίσης: Να σώσουν οι πλούσιοι τα λεφτά και τα τομάρια τους και να την πληρώσουν οι φτωχοί και ο δημόσιος κορβανάς.
Υποθέσεις για όλα τα γούστα: Πώς να σώσετε τους μεγαλοφοροφυγάδες. Πώς να νομιμοποιήσετε τους Κοσκωτάδες και να καλύψετε αναδρομικά όλες τις λαδιές. Πώς να βγάλετε λεφτά ποντάροντας ενάντια στη χώρα που κυβερνάτε. Και, κυρίως, πώς να πειράξετε προς τα πάνω το έλλειμμα για να μπει σε κίνηση ο πολυπλόκαμος μηχανισμός καταλήστευσης του ιδρώτα των εργαζομένων.

Το ζουμί του 2011...


Σε...κορακίστικη εκδοχή!!

Αλλαγή χρόνου με τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας!


Και κάποιοι ήλπιζαν ότι η “δικαιοσύνη” δεν είναι για τα μπάζα…

Αἰδώς Ἀργεῖοι
 

«Πείνα στην Αθήνα» κι όμως η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου οδηγεί πλατειά λαϊκά στρώματα από την ανέχεια στην εξαθλίωση

Την στιγμή που όντως έχει πέσει «πείνα στην Αθήνα» και «μακραίνουν οι λίστες της ντροπής», απελπισμένων ανθρώπων που ψάχνουν ένα πιάτο φαϊ –όπως γράφει το ρεπορτάζ του σημερινού «Ριζοσπάστη» που παραθέτουμε παρακάτω- οι εξωφρενικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος έρχονται να δώσουν άλλο ένα χαστούκι στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων που τώρα πια μαζικά τμήματα του λαού παιρνούν καθημερινά από την ανέχεια στην εξαθλίωση. Και όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε είναι εντελώς προσχηματικοί οι λόγοι που επικαλείται η διοίκηση της ΔΕΗ για να επιβάλλει αυτές τις αυξήσεις αφού μόνο πέρυσι τα κέρδη της επιχείρησης ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Νίκος Πουλαντζάς - Φασισμός και Δικτατορία Ολόκληρο το βιβλίο σε μορφή pdf


Ο "Φασισμός και δικτατορία" του Νίκου Πουλαντζά, είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα, αν όχι το σπουδαιότερο, που γράφτηκαν για την άνοδο του φασισµού στην Ιταλία και τη Γερµανία κατά τον Μεσοπόλεµο, την εµπέδωσή τους στην εξουσία και την άσκησή της από το ναζιστικό (Γερµανία) και το φασιστικό (Ιταλία) κόµµα. Πιο συγκεκριµένα, ο Πουλαντζάς προσπάθησε να δώσει απάντηση στο ερώτηµα της τεράστιας κοινωνικής -αστικής και λαϊκής- βάσης του φασισµού. Ήτοι, ανέδειξε τη διαδικασία και το αποτέλεσµα του εκφασισµού των αντίστοιχων χωρών. Αυτός ο εκφασισµός ερµηνεύει τη συµπαράταξη φασισµού και κοινωνικού σώµατος στους σκοπούς και τα µέσα. Χωρίς αυτή την οµοιογενοποίηση που επέφερε ο εκφασισµός, ούτε η Γερµανία ούτε η Ιταλία θα µπορούσαν να έχουν την τεράστια δύναµη που είχαν συγκεντρώσει στις παραµονές του πολέµου. Κι ούτε θα µπορούσαν να τον διεξαγάγουν µε τον τρόπο που τον διεξήγαγαν, η µεν Ιταλία ώσπου κατέρρευσε στρατιωτικά (Ιούλιος-Σεπτέµβριος 1943), η δε Γερµανία ώσπου συντρίφτηκε ολοσχερώς στρατιωτικά τον Μάη του 1945 κάτω από τα συνδυασµένα πλήγµατα, από Ανατολή και Δύση, των συµµαχικών στρατιών αλλά και των δυνάµεων της Αντίστασης των κατεχόµενων ευρωπαϊκών χωρών. 
Κύριος Συγγραφέας: Νίκος Πουλαντζάς. 1936-1979
Εκδότης: ΘΕΜΕΛΙΟ
Ημερομηνία Έκδοσης: 5/2006
Δείτε επίσης: Νίκος Πουλαντζάς, ντοκυμαντέρ, ΕΤ2 1989 Του Νίκου Χουρδάκη και Κώστα Χριστοφιλόπουλου. Μιλάνε οι: Ρινέττα Καρλάφτη Αννι Λεκλέρ Κων/νος Τσουκαλάς Γιώργος Στεφανίδης Άγγελος Ελεφάντης Μάκης Καβουριάρης Γιάννης Σμαραγδής Χριστίνα Μπυσί Γκλίξμαν
By//http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2011/12/pdf.html

Φασισμός και Δικτατορία-Ν.Πουλαντζάς

Η ιαματικότητα της έλλειψης

«Το μαύρο μ’ έχει προσαρτήσει, Μια κραυγή, δίχως λόγο, επεκτείνει την ύπαρξη, μια κραυγή στον αέρα μεγαλώνει το ύψος μου» Ν. Καρούζος («Λευκοπλάστης για μικρές και μεγάλες αντινομίες» 1971).
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΚΚΙΝΑΚΟΥ,
ψυχίατρου, διευθυντή Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων.
Στην εποχή του Δ.Ν.Τ., του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Στην εποχή των επιτροπών, των εμπειρογνωμόνων, των γκαουλάιντερ. Στην εποχή των αμέτοχων πολιτικών μας, των νιπτότων τας χείρας των. Στην εποχή των αγορών, του ληστρικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, των ομολόγων, του πλαστικού χρήματος. Στην εποχή της κακής ευδαιμονίας, της απερισκεψίας, της χλιδής για τους ελάχιστους και της φτώχειας για τους πολλούς. Στην εποχή μας που οι μειοψηφίες εξοστρακίζονται στο περιθώριο και «παράγονται» περιττοί άνθρωποι. Στην εποχή όπου το κοινωνικό κράτος αποδομείται και οι πολίτες αλλοτριώνονται και παθητικοποιούνται. Στην εποχή της αύξησης της εγκληματικότητας και των «εξαρτήσεων». Στην εποχή της συρρίκνωσης κάθε έννοιας δικαιώματος, τί τύχη μας περιμένει και τι μπορούμε να κάνουμε;

ΗΠΑ: Κυκλοφορείς με μετρητά; Μάλλον είσαι τρομοκράτης!

Russia Today (Katerina Azarova) / μετΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Έχετε φακό; Ή πληρώνετε με μετρητά, αντί με πιστωτική κάρτα; Και έτσι κάνετε τα ψώνια σας για την εβδομάδα; Τότε αυτή η συμεπροφορά σας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI, θα μπορούσε να σας κάνει «τρομοκράτη».
Πρόσφατα, προβλήθηκε στο Internet ένα βίντεο του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS), το οποίο λέει στους ανθρώπους χωρίς πολλά - πολλά, ότι «το να πληρώνεις με μετρητά είναι ύποπτο και περίεργο». Με μια δυναμική, αλλά και ήρεμη φωνή, ο αφηγητής λέει στους θεατές ότι, "εάν κάποιος εμφανίζεται με νευρικότητα ή άγχος, ή επιμένει να πληρώσει με μετρητά, επικοινωνήστε με το προσωπικό ασφαλείας. Αυτή είναι μία ύποπτη συμπεριφορά».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΨΝΑ: Χριστουγεννιάτικο Θαύμα, ψηφίζεις κόκκινο και βγαίνει μαύρο

ΑΡΣΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΣ….

Μπορεί ΠΑΜΕ και ΑΡΣΥ να κατέλαβαν την πλειοψηφία του σωματείου του δεύτερου μεγαλύτερου νοσοκομείου της Αθήνας αλλά η “ταξικότητα” της πολιτικής του ΠΑΜΕ για αναλογικό προεδρείο, απορρίπτωντας την πρόταση της ΑΡΣΥ να πεταχτούν στην άκρη οι μνημονιακές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, ξανάφεραν στο προεδρείο του νοσοκομειακού σωματείου του ΨΝΑ τους πρασινογαλάζιους εργατοπατέρες, με τον ίδιο ΠΑΣΚΙΤΗ πρόεδρο, γραμματέα ΠΑΜΙΤΗ και ταμία ΔΑΚΙΤΗ
Το ΠΑΜΕ προώθησε την πιο “ταξική” πρόταση του αναλογικού προεδρείου, δηλαδή την συνεργασία με τις παρατάξεις των κομμάτων του μνημονίου… . Στη διαδικασία της ψηφοφορίας έριξε άκυρο (!) με αποτέλεσμα η πρόταση των πρασινομπλέ για επίσης αναλογικό προεδρείο υπερψηφίστηκε!!

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

Παρουσιάζουμε μεταφρασμένο στα ελληνικά ένα κείμενο των συντρόφων της Διεθνιστικής Κομμουνιστικής Τάσης (Internationalist Communist Tendency), στο οποίο εκτίθενται με απλή και περιεκτική μορφή οι απόψεις τους για τον χαρακτήρα των συνδικάτων στη σύγχρονη εποχή και τη στάση των κομμουνιστών απέναντί τους. Η μετάφραση δημοσιεύεται επίσης στην ιστοσελίδα της οργάνωσης http://www.leftcom.org/el

Τα συνδικάτα ως «ιμάντες μεταβίβασης»

Η κομμουνιστική συνείδηση είναι μια αντανάκλαση της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης. Αυτή, ωστόσο, δεν προκύπτει άμεσα από αυτή την πάλη, αλλά στηρίζεται στις σκέψεις μιας μειοψηφίας της τάξης πάνω στα διδάγματα αυτής της πάλης. Αυτό δημιουργεί μια επαναστατική οργάνωση ή ένα επαναστατικό κόμμα που εκφράζει τον μακροπρόθεσμο στόχο της εργατικής τάξης υπό τη μορφή ενός κομμουνιστικού προγράμματος. Αυτό πρέπει να γίνει αντικείμενο πάλης μέσα στο εσωτερικό της ευρύτερης εργατικής τάξης και των αγώνων της. Μια μεγάλη συνεισφορά σε αυτή τη θεωρία πραγματοποιήθηκε με τα κείμενα του Λένιν και την πείρα της μπολσεβίκικης δράσης μέσα στην εργατική τάξη.

Η θρησκεία ως μορφή κοινωνικής συνείδησης.

 του Δημήτρη Πατέλη
Στις μέρες μας όλο και πιο έντονα προβάλλει στο προσκήνιο η θρησκεία. Γίνεται λόγος για «θρησκευτική αναγέννηση» για θρησκευτική μόδα, για επάνοδο της πίστης, για «δίψα για Θεό» κλπ. Τα ΜΜΕ προβάλλουν τη θρησκευτικότητα ως θέαμα, εντεταλμένοι ιδεολόγοι «προβλέπουν» πολέμους πολιτισμών, τους οποίους ανάγουν σε θρησκευτικούς πολέμους, ενώ οι θρησκευτικοί ταγοί μας προτρέπουν επικά σε κινήσεις «πίσω ολοταχώς»[1]…Eίναι όντως η θρησκεία εκείνη η αιώνια διαχρονική αξία από την οποία πρέπει να αγκιστρωθούμε για να αποκτήσουμε ταυτότητα και υπαρξιακό νόημα; Ποια είναι η θέση και ο ρόλος της θρησκείας στο κοινωνικό γίγνεσθαι; Mπορεί άραγε η θρησκεία να θεωρηθεί θεμελιώδες κεκτημένο του σύγχρονου πολιτισμού, καθοριστικής σημασίας για τη δυναμική της ανάπτυξής του; Τα ερωτήματα αυτά χρειάζονται επιστημονική προσέγγιση και εδώ η συμβολή των κεκτημένων της επιστήμης είναι αποφασιστική.

ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ

του Περικλή Παυλίδη,  Δρα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ

Το παράδειγμα του χριστιανισμού


 Σκοπός του άρθρου μας δεν είναι η διερεύνηση της θρησκείας ή του χριστιανισμού   εν γένει, αλλά η εξέταση του τελευταίου ως τυπικού παραδείγματος θρησκευτικού   ιδεώ δους. Με τη λέξη ιδεώδες εννοούμε: α) την αντίληψη του ανθρώπου (ομάδας   ανθρώπων) περί τελειότητας και β) τον ύψιστο σκοπό της ανθρώπινης ζωής. Υπό το   πρίσμα των δύο αυτών πτυχών θα πραγματευτούμε το εν λόγω θέμα.
  Θα θέλαμε αμέσως να παρατηρήσουμε ότι πρόκειται να γίνει λόγος περί ενός   ιδιόμορφου ιδανικού το οποίο, λόγω ακριβώς του θρησκευτικού του χαρακτήρα, διαφέρει σημαντικά από τα άλλα κοινωνικά ιδεώδη. Στην προκειμένη περίπτωση, ο κύριος σκοπός δεν συνίσταται στην τελειοποίηση της ανθρώπινης κοινωνίας, αλλά στην προσέγγιση της τελειότητας κάποιου υποτιθέμενου υπερφυσικού-επουράνιου κόσμου, μπροστά στον οποίο η οποιαδήποτε επίγεια πραγματικότητα εκλαμβάνεται ως αιώνια ατελής. Εξαιτίας της διακηρυσσόμενης πίστης στο απόλυτο (το θεεό), το χριστιανικό ιδεώδες ενσαρκώνει την οριακή διάστα ση εκείνης της πτυχής κάθε ιδανικού η οποία έγκειται στην αναζήτηση ενός τέλειου κόσμου.

Γέμισε με ΜΑΤ το κέντρο της Αθήνας, για... προληπτικούς λόγους

Το καθεστώς της μνημονιακής κυβέρνησης, της κυβέρνησης των υποταγμένων υπαλλήλων των "δάνειων δυνάμεων", των μισάνθρωπων στραγγαλιστών της Ελλάδας, τρέμει στην ιδέα πιθανής και για οποιονδήποτε λόγο συγκέντρωσης των πολιτών...
. Φοβούνται οι αχυράνθρωποι την σοβαρή πιθανότητα να ενωθούν οι Έλληνες απέναντί τους και να τους αποκαθηλώσουν εν ριπή οφθαλμού.
Έτσι, αποφάσισαν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα αποτροπής και από σήμερα (30.12.2011) αστυνομοκρατείται το κέντρο της πρωτεύουσας με ΜΑΤ και κλούβες να έχουν «στρατοπεδεύσει» στην Ακαδημίας και σε όλους σχεδόν τους παράδρομους που την τέμνουν
ΜΑΤ σε πλήρη εξάρτηση και ετοιμότητα βρίσκονται σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Αυτό συμβαίνει, επειδή οι λαθρο-κυβερνώντες δεν φοβούνται κάποιο επεισόδιο που μπορεί να συμβεί από τους γνωστούς - αγνώστους (άλλωστε αυτοί είναι το παρακράτος που στηρίζει τις κατοχικές δυνάμεις και τους εκφραστές τους) αλλά, η ύπαρξη των ΜΑΤ αποτελεί προληπτικό μέτρο για την αλλαγή του χρόνου!