#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Τεκμήριο και οι δόσεις δανείου για πρώτη κατοικία (Έχουν πάρει τα πάνω τους οι γ@μι@ληδες!)

Εκτός από τα 1200άρια αυτοκίνητα που αποτελούν πλέον τεκμήριο διαβίωσης εις την Μπανανίαν , έχουμε και αναδρομική τιμωρία όσων ιθαγενών τόλμησαν κάποτε και πήραν δάνειο πρώτης κατοικίας!!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

"Φορολογούμενοι που έχουν αποκτήσει πρώτη κατοικία με στεγαστικό δάνειο. Θα πρέπει το εισόδημά τους να δικαιολογεί την ετήσια καταβολή των δόσεων αποπληρωμής. Σε περίπτωση που τα εισοδήματα του φορολογούμενου δεν καλύπτουν τις δαπάνες για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, τότε οι δαπάνες αυτές θα λαμβάνονται υπόψη, για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματός του.

Παράδειγμα ένας έγγαμος μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ.
Το 2005 έλαβε στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ για την απόκτηση πρώτης κατοικίας εμβαδού 120 τ.μ. στο Χαλάνδρι. Για την εξυπηρέτηση του δανείου ο φορολογούμενος πληρώνει το χρόνο 8.000 ευρώ. Επίσης ο φορολογούμενος αυτός έχει στην κατοχή του, ένα ακόμη σπίτι (μονοκατοικία) 90 τ.μ. στο χωριό, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.600 κ.εκ. και μία βάρκα τριών μέτρων μηχανοκίνητη. Το συνολικό ποσό των τεκμηρίων που τον βαρύνουν φθάνει στα 26.040 ευρώ και είναι υψηλότερο από το δηλούμενο εισόδημα. Αν δεν μπορέσει να καλύψει τα τεκμήρια θα πληρώσει επιπλέον φόρο 272,80 ευρώ. "


πηγη
  http://mesastigourna.blogspot.com/

Γράμμα στον Άι Βασίλη

Του Πέτρου Αργυρίου *

Καλέ μου Άι Βασίλη.
Εσύ που μια φορά το χρόνο πετάς πάνω από τα σπίτια των ανθρώπων και δεν γκρεμοτσακίζεσαι από την αυξανόμενη δυστυχία του κάθε ερχόμενου χρόνου. Στιγερό μάτι στον ουρανό. Μάτι γερακιού. Μεγάλε αδερφέ


Εσύ που έχεις δώρα για όλους εκτός από αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται: τους συντριπτικά περισσότερους δηλαδή. Ελιτιστή.

Εσύ που είσαι ο καλός μπαμπούλας και μαθαίνεις στα παιδιά του κόσμου την υποταγή και τον κομφορμισμό… Συστημικέ τρομοκράτη.

Εσύ που μαθαίνεις από νωρίς στα παιδιά την έννοια του τσάμπα χωρίς να τους πεις για τα «λεπτά γράμματα» στο τέλος της επιχειρηματικής συμφωνίας. Εκμαυλιστή και απατεώνα.

2011 Ντροπές μας βαραίνουν

Ας μη γελιόμαστε.

Σκύψαμε το κεφάλι. Οι περισσότεροι από μας. 
Αλλος γιατί εξακολουθεί να ελπίζει στα θαύματα.
Αλλος γιατί διαθέτει απείρου μεγέθους "όριο ανοχής". 
Αλλος γιατί κουράστηκε κι άλλος γιατί φοβάται...

Φεῦγε πολέμιον και τύραννον δανειστήν!

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΗΘΙΚΑ-ΠΕΡΙ
ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Η ΠΕΡΙ ΔΝΤ!!

 
Φεῦγε πολέμιον και τύραννον δανειστήν, οὐ γῆν
αἰτοῦντα καὶ ὕδωρ ὡς ὁ Μῆδος, ἀλλὰ τῆς ἐλευθερίας
ἁπτόμενον καὶ προσγράφοντα τὴν ἐπιτιμίαν.

 
Κοίτα να ξεφύγεις από τον εχθρικό και τυραννικό Δα-
νειστή, ο οποίος δεν ζητάει «γήν και ύδωρ», όπως οι
Μήδοι, αλλά βάζει χέρι στην Ελευθερία σου και προση-
μειώνει τα Πολιτικά και Περιουσιακά σου Δικαιώματα!

 

.....

-Πειτε μας δυο λεξεις για την οικονομικη σας κατασταση....
 

Ελλάδα απροετοίμαστη μπροστά στο «αδιανόητο»

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Ένας – όχι και τόσο απροσδόκητος! – 
πανικός φαίνεται να έχει καταλάβει τους περί κρίσεως (και περί... «Ημέρας της Κρίσεως»)«προφήτες» τις τελευταίες μέρες του χρόνου. Το 2012, σαν επηρεασμένοι από τις προφητείες των Μάγιας για τη συντέλεια του κόσμου, το βλέπουν σαν τη χρονιά καταστροφής του ευρώ, της παγκόσμιας οικονομίας και του ανθρώπινου είδους. Πόσο άδικο έχουν οι «καταστροφολόγοι»; Δεν υπάρχει απάντηση. Καθένας από αυτούς είναι μια ξεχωριστή περίπτωση.

Και ισχύει 
πάντα η διαπίστωση των «ψύχραιμων»: «Όποιος προβλέψει πρώτος και ακριβέστερα την καταστροφή είναι ο μάγκας του αιώνα. Αλλιώς κανείς δεν θα θυμάται τι έλεγε. Όσο για τους αισιόδοξους, πάντα έχουν χρόνο να επανορθώσουν». Υπ' αυτήν την έννοια μπορούμε να διαβάζουμε με άνεση όλων των ειδών τις προφητείες. «Θετικές» και «αρνητικές».

"Μνημόνιο 2" για εκμηδένιση της χώρας


Του Λάμπρου Καλαρρύτη- "Επίκαιρα"
Στόχος του δεν είναι να βγάλει την ελληνική οικονομία από την κρίση, αλλά να την βυθίσει περισσότερο στην ύφεση.
* Λιγότερα χρήματα για τον κόσμο
* Λιγότερα δικαιώματα
* Λιγότερη εθνική κυριαρχία
* Λιγότερη Δημοκρατία 
Το «Μνημόνιο 2», το οποίο θα συνοδεύσει τη νέα δανειακή σύμβαση και αποτελεί προϋπόθεση για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI), είναι ένα οικονομικό πρόγραμμα πρωτοφανούς σκληρότητας, το οποίο ξεπερνά σε ένταση και εύρος μέτρων το πρώτο Μνημόνιο.

Για μια ελλαδα χωρίς κατοίκους

-μπορεί να σου κάναμε τη σύνταξη και το μισθό φιλοδώρημα 
-μπορεί να πληρώνεις νοίκι στο σπίτι σου (αν έχεις)
-μπορεί να σου κόβουμε το ρεύμα αν δεν έχεις να πληρώνεις τα χαράτσια 
-μπορεί να μην έχεις περίθαλψη στα νοσοκομεία 
 -μπορεί να μη μπορείς ν αγοράσεις τα φάρμακα σου τοις μετρητοίς
 -μπορεί το εφ άπαξ σου να  μην  το πάρεις στη μέλλουσα ζωή 
-μπορεί να δίνεις τα παιδιά σου για υιοθεσία για να επιβιώσουν
-μπορεί να φεύγεις ξανά μετανάστης στα ξένα 
-μπορεί να έβαλες λουκέτο στο μαγαζί σου και να ψοφολογάς της πείνας
όμως σε γλυτώσαμε από την επιστροφή στην δραχμή και την σίγουρη πτώχευση
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

για μια Ελλά
δα χωρίς κατοίκους
Marios Zabikos

Εφοριακοί: αν φορολογούσαν το Κεφάλαιο με 12% θα είχαμε 120 δις ευρώ!

Χρόνια τώρα ακούγονται πολλά κατά των εφοριακών και των εφοριών που κατηγορούνται ως εστίες διαφθοράς στο ελληνικό κράτος. Αν και οι γενικεύσεις κάνουν πάντα κακό, πολλές από τις κατηγορίες είναι ορθές και κάποιος πρέπει να τους μαζέψει τους εφοριακούς. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν το έκανε το ΠΑΣΟΚ διότι οι περισσότεροι εφοριακοί ήταν βγαλμένοι από τα σπλάχνα του.
Αυτό είναι άλλο θέμα κι άλλο οι καταγγελίες που έκαναν χθες οι εφοριακοί, επειδή χρήζουν τόσο δικαστικής όσο και πολιτικής έρευνας.
Οι εφοριακοί εξαπέλυσαν βολές κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης λέγοντας ότι τα μέτρα που ελήφθησαν δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και τα φορολογικά έσοδα θα μειωθούν το 2012. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ Χαράλαμπος Νικολακόπουλος για την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων δεν ευθύνεται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση αλλά η ύφεση και τα «λουκέτα».

Επιτάχυνση στη λάσπη ή άλμα μπροστά;

Παναγιώτης Μαυροειδής

Oι μέρες της βεβαιότητας για το ευρώ έχουν παρέλθει οριστικά, ανεξάρτητα από την ταχύτητα, την  τροπή ή την κατεύθυνση που θα πάρουν οι εξελίξεις γύρω από την ‘’ελληνική χρεωκοπία’’ ή τις θνησιγενείς επιχειρήσεις διάσωσης της παραπαίουσας ευρωζώνης.
Δεν μιλάμε μόνο για την αλαζονική βεβαιότητα της ελληνικής αστικής τάξης και της ευρωπαϊκής κεφαλαιοκρατίας. Αλλά και για τη σχετική σιγουριά ευρύτατων τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού, που σφυρηλατήθηκε στην  δεκαετία του ευρώ.  ‘’Οι αποδόσεις στο παρελθόν δεν προεξοφλούν και αυριανά κέρδη’’, έλεγε περίπου  μια ντροπαλή υποσημείωση με μικρά γράμματα στη διαφήμιση των ελληνικών αμοιβαίων κεφαλαίων της χρυσής πορείας του χρηματιστηρίου πριν τη μεγάλη κλοπή. Ακόμη και αυτό είχε ξεχαστεί και ήρθε μια βίαιη προσγείωση να τινάξει στον αέρα τα όνειρα και τις αυταπάτες του ανοδικού κύκλου του ευρώ.
Η ανάγκη της εξόδου από την ευρωζώνη και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τεθεί πλέον καθαρά.

Διατροφική κρίση, κοινωνία, βιοποικιλότητα, Περιβάλλον


Του Γιάννη Τόλιου*
Εισαγωγή
Το νέο μεγάλο κύμα ανατιμήσεων στα τρόφιμα το 2010-11ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις το προηγούμενο «κύμα» του 2007-08 [1]και οδηγεί σε νέες εξεγέρσεις πεινασμένων κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες και στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τωνλαϊκών στρωμάτων στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες. Όλα δείχνουν ότι η «διατροφική κρίση» με την ένταση, το βάθος και τη διάρκεια που παρουσιάζει, πέρα από τους έκτακτους και συγκυριακούς παράγοντες, έχει και μονιμότερες αιτίες που συνδέονται με τη γενικότερη οικονομική κρίση και την άκρατη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία τραπεζών και πολυεθνικών εταιριών,δείχνοντας τα όρια του σημερινού συστήματος και του κυρίαρχου μοντέλου παραγωγής τροφίμων.

Το μυστικό του Ευ ζην

Αν κοιτάξουμε πίσω θα διαπιστώσουμε πως στην αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι ζούσαν σχεδόν όσο ζουν και οι άνθρωποι του 21 αιώνα, χωρίς χημικές παρεμβάσεις και φαρμακευτικές αγωγές.
Αυτό δείχνει την μεγάλη πλάνη των φαρμακευτικών, ιατρικών, διατροφολογικών κι ερευνητικών συλλόγων με τα φρικτά πειράματα στα ζώα, που πιστεύουν πως σώζουν κι επιμηκύνουν την ανθρώπινη ζωή κι ότι η μέση ηλικία που απεβίωναν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι και ποιητές, παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες των βίων τους, ήταν μεγαλύτερη ίσως κι απ’ τη σημερινή λόγω της α-κρεοφαγίας, παρά την έλλειψη θέρμανσης, κλιματισμού, κι άλλων τεχνολογικών ευκολιών, κι ακόμη, παρά την έλλειψη των «θαυματουργών», όπως πιστεύουμε σήμερα, φαρμάκων!

Χάρρυ Κλυνν: Μόλις οι εισαγγελείς άρχιζαν να πλησιάζουν τα CDS, τους έστειλαν…


Μόλις οι οικονομικοί εισαγγελείς άρχισαν να πλησιάζουν τα CDS, τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, τον Γεωγίου (καταγγελίες για παραποίηση των στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ) τις καταγγελίες Κουσελά για ύπαρξη λίστα φοροφυγάδων, τον Σπινέλη (ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και οι καταγγελίες για τις παράνομες «εκπτώσεις» (4-4-2) που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο) τον Καπελέρη κλπ… κλπ…ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ…

Ιστορίες για κορόϊδα...

Ο άγιος businessman Εφραίμ προφυλακίστηκε, κατηγο-
ρούμενος για τρία κακουργήματα...

Εξήντα έξη (66) παπαδοκαλόγεροι και εξήντα εννιά (69) ακρο-
δεξιοί άναψαν κεριά, τραγούδησαν, χόρεψαν, τσίριξαν, μοίρα-
σαν κατάρες, διαμαρτυρόμενοι για τον πρώην "ιδιοκτήτη" της
Βιστωνίδας.
  Ο αρκουδιάρης ρωσοκυπατζής Πούτιν, κολλητάρι από παλιά
του ηγούμενου με τις offshore εταιρείες, διαμαρτυρήθηκε...
διότι, λέει, ο άγιος συνεταίρος Εφραίμ είχε "δεδηλωμένη ετοιμό-
τητα να συνεργαστεί με τις Αρχές" και...διότι συνελήφθη...Χρι-
στούγεννα!!

Εκτενές αφιέρωμα του Γκάρντιαν για την εγκατάλειψη παιδιών στην Ελλάδα

Με τίτλο “η οικονομική κρίση στην Ελλάδα γίνεται τραγική για τα παιδιά, που εγκαταλείπονται από τις οικογένειές τους” ο βρετανικός Γκάρντιαν κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τις οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα μας και που οδηγούν γονείς να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους, λόγω φτώχειας.
Με επίκεντρο την υπόθεση μιας οικογένειας στην Πάτρα ενός 42χρονου και μιας 37χρονης, που πρόσφατα έδωσαν τα τέσσερα παιδιά τους σε κέντρο φιλοξενίας παιδιών, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι αυξάνεται ολοένα ο αριθμός των Ελλήνων, που αδυνατούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και χωρίς βοήθεια από το κράτος, αναγκάζονται να τα αφήσουν σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία.
Παράλληλα, το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του αντιδημάρχου Πατρών Θεοχάρη Μασσάρα που τονίζει ότι φέτος τουλάχιστον 1,200 οικογένειες στην πόλη απευθύνθηκαν στον Δήμο για οικονομική και όχι μόνο βοήθεια.
Στα παιδικά χωριά SOS τουλάχιστον 500 οικογένειες ζήτησαν φέτος να αφήσουν τα παιδιά τους, αναφέρει το ρεπορτάζ, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εγκατάλειψης βρεφών σε κλινικές ή ιδρύματα.
“Σε ένα έθνος, περήφανο όπως η Ελλάδα, όπου η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη, ιστορίες σαν αυτές σοκάρουν” αναφέρει χαρακτηριστικά ο βρετανικός Γκάρντιαν.

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που πρέπει να δει όλη η Ελλάδα

σημερα ειναι ενας συναδελφος , αυριο ενας φιλος , αργοτερα ενας συγγενης .
μπορει να εισαι και εσυ ……ειναι πολυ πιο ευκολο να γινει απο οτι νομιζεις….
ξυπνα ελληνα , ξεσηκωσου και πολεμησε για αυτους , για τους αστεγους για τους πεινασμενους για τους ανεργους, για τα δακρυσμενα ματακια των παιδιων……και για σενα ελληνα τελικα,  γιατι ερχονται πετρινα χρονια και το γκριζο
πεπλο δυστυχιας και ανεχειας αρχιζει και απλωνεται επικινδυνα πανω απο την λαβωμενη και λεηλατημενη μανα ελλαδα …


http://konserbokoyti.blogspot.com/

Σφαγείο το 2011, Καιάδας το 2012

 Γ. Δελαστίκ
 Βαρύς, πολύς βαρύς είναι για τους Έλληνες και τους περισσότερους Ευρωπαίους ο απολογισμός της χρονιάς που τελειώνει. 
Φρικτό έτος το 2011, σίγουρα το χειρότερο που έζησε η χώρα μας τα τελευταία εξήντα χρόνια, μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου και του Εμφυλίου Πολέμου.
Βίαιη η πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.  
Πολιτικά και οικονομικά υποτελής στους ξένους και πάλι η Ελλάδα, χειρότερα ίσως ακόμη και από τα επαίσχυντα χρόνια της αμερικανοκρατίας της δεκαετίας του 1950 και του 1960, που κατέληξαν στην αμερικανόδουλη χούντα της 21 ης Απριλίου 1967.

Τώρα είμαστε υπόδουλοι και πάλι στους Γερμανούς. 
Όπως πριν από εβδομήντα χρόνια. Αυτός ο χειμώνας του 2011 προς 2012, τηρουμένων των αναλογιών της εποχής, θυμίζει ιστορικά το χειμώνα του 1941 προς 1942 της ναζιστικής Κατοχής. 
Οι Γερμανοί έχουν κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη, έχουν καταβάλει όλους τους λαούς. Φως δεν φαίνεται από πουθενά. Η αντίσταση των υπόδουλων πληθυσμών δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί, η αντεπίθεση δεν έχει αρχίσει, ο Χίτλερ μιλάει για Ράιχ που θα κρατήσει χίλια χρόνια...

Να ο φασισμός να η βαρβαρότητα (2 Βίντεο)

Σε ένα ακόμα φρικιαστικό έγκλημα προχώρησε σήμερα το στρατιωτικοφασιστικό –με κοινοβουλευτικό μανδύα- το καθεστώς της Αγκυρας.

Το κείμενο και οι συγκλονιστικές φωτογραφίες είναι από το μπλοκ των Τούρκων και Κούρδων Πολιτικών προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα, ενώ τα δυο βίντεο που παραθέτουμε το ένα είναι από το δελτίο ειδήσεων του «902» και το άλλο το βρήκαμε στην ιστοσελίδα της ημερήσιας Τούρκικης εφημερίδας Evrensel.