#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Ιδού το Δώρο του Αη Βασίλη...

...Για το 2012...
...και για όλη σας τη Ζωή!!Ζητείται...Ηρακλής!! 

Στα πρακτικά της Βουλής αποδεικνύεται η γνώση της ύπαρξης πετρελαίου στην Ελλάδα


Το γιατί είναι εδώ το ΔΝΤ, το ποιος το έφερε, και το γιατί το έφερε κάποιοι από εμάς το γνωρίζουμε, ωστόσο καλό είναι να το μάθουν και όσοι δεν το γνωρίζουν. Στα πρακτικά της βουλής, που ακολουθούν και που αφορούν τη συνεδρίαση που έλαβε μέρος στις 6 Απριλίου 1987, είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς το πόσο καλά γνώριζαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις την ύπαρξη του Αιγαιακού Ελληνικού πετρελαίου, αλλά και τι φοβήθηκαν και δεν προχώρησαν στην άντλησή του.
Μπορεί η συνεδρίαση να έγινε το 1987, αλλά είναι σαν να έγινε -κυριολεκτικά- χθες.Όποιος το διαβάσει θα το πάρει στη κυριολεξία για προφητεία. Και όμως, ήταν η γνώση που μέχρι σήμερα επιμελώς έκρυβε το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο από τους πολίτες της χώρας. Μάλιστα, εγκληματικά φερόμενο, το ίδιο κατεστημένο, σήμερα πριμοδοτεί την άλωση της χώρας και την παράδοση κάθε εθνικού και δημόσιου πλούτου στα χέρια τρίτων.
Σε βίντεο, που παρατίθεται στο τέλος του κειμένου, μπορείτε να απολαύσετε τον φερόμενο ως Έλληνα πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, να αρνείται την ύπαρξη πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τον "ακαπέλωτο" αντιπρόεδρο της κυβέρνηξσης, τον "πολλά βαρύ", αλλά μηδενικού πολιτικού έργου, λαλίστατα ψευδόμενο -επί του ιδίου θέματος- κύριο Πάγκαλο...

Ρωσία και Ισραήλ ζητούν άμεση έναρξη γεωτρήσεων νότια της Κρήτης!


 Ρωσία και Ισραήλ, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠΕΚΑ στο defencenet.gr, ζήτησαν επίσημα από την κυβέρνηση Παπαδήμου να ξεκινήσουν ΆΜΕΣΑ γεωτρήσεις στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντοπισμού υδρογονανθράκων, χωρίς να περιμένουν τα χρονοβόρα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ, αφού όπως ισχυρίζονται, "Γνωρίζουν πολύ καλά που υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο». 

«Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετα στοιχεία για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες» δήλωσαν τόσο η Gazprom και η Rosneft, όσο και η ισραηλινή Delek, αφού έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων και θεωρούν ότι από την στιγμή που αναλαμβάνουν αυτές το ρίσκο της γεώτρησης σε σημεία που θα επιλέξουν αυτές, δεν υπάρχει κανένας λόγος από την ελληνική κυβέρνηση να μην δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν άμεσα σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις.

Όποιος σκέπτεται το σήμερα ψηφίζει ευρώ, όποιος σκέπτεται το αύριο ψηφίζει δραχμή


Οι πρόσφατες δυσκολίες της Ελλάδας έφεραν στο προσκήνιο ένα ζήτημα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αδιανόητο: Την πιθανότητα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την έξοδο από το ευρώ.

Πολλοί οικονομολόγοι, αλλά και απλοί Έλληνες που διαμαρτύρονται έντονα, πιστεύουν πως η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν και η καλύτερη λύση για τη χώρα τους.

Αν η Ελλάδα αποφάσιζε να φύγει μονομερώς, τότε θα επανέρχονταν η δραχμή, και η ζήτηση και προσφορά θα αναλάμβαναν τα υπόλοιπα. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση θα έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο η προσφορά.

Όπως λέει ο οικονομολόγος της Commerzbank Peter Dixon, «το νέο νόμισμα θα έχανε αξία, και ο πληθωρισμός θα εκτοξεύονταν στα ύψη».

Νομικά, η όλη κατάσταση θα θύμιζε ναρκοπέδιο, με τις βασικές οικονομικές συναλλαγές, όπως τα στεγαστικά, να χρειάζονται επαναπροσδιορισμό στην αξία τους. Αλλά αυτό δεν θα ήταν όλο. «Οι συνθήκες ζωής θα πλήττονταν άσχημα. Μπορεί η δραχμή να ακούγεται ελκυστική, αλλά το βραχυπρόθεσμο τίμημα θα ήταν απαγορευτικό».

Οι τράπεζες, που ήδη δέχτηκαν το κούρεμα κατά 50% δεν θα δέχονταν και το χρέος σε δραχμές;

ΤΟ ΧΡΗΜΑ

ΤΟ ΧΡΗΜΑ Ι


http://eparistera.blogspot.com/

Πληρώνουν με πεσέτα, αντί ευρώ, σε ακριτικό χωριό της Ισπανίας!

ΓΕΜΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ!
 Η μικρή Σαλβατέρα ντε Μίνιο, μικρό χωριά στην ισπανική πλευρά των βόρειων συνόρων με τη Γαλικία, αποφάσισε για λίγο να σταματήσει να κάνει τις συναλλαγές του σε ευρώ και να «αναστήσει» το παλιό νόμισμα: Βλέποντας τις πωλήσεις τους να μειώνονται προς όφελος των επιχειρήσεων της κοντινής Πορτογαλίας, οι μαγαζάτορες της της Σαλβατέρα δέχονται πλέον πληρωμές σε πεσέτες -όσες έχουν μείνει στα ισπανικά «σεντούκια».
Οι κάτοικοι (ελπίζουν ότι) θα πάνε τον Ιανουάριο στις τράπεζες και θα ανταλλάξουν τις πεσέτες με ευρώ, καθώς δεν τέθηκε ποτέ χρονικό όριο για την ανταλλαγή πεσέτας και ευρώ.
Η «επιχείρηση πεσέτα» ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο με την προοπτική να διαρκέσει ένα μήνα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο κόσμος κάνει τις αγορές του με το παλιό νόμισμα το οποίο γίνεται δεκτό με την ισοτιμία που ίσχυε όταν η Ισπανία εισήλθε στην ευρωζώνη (166 πεσέτες προς ένα ευρώ).
Όλοι οι καταστηματάρχες χρησιμοποιούν ξανά τα «κομπιουτεράκια» τους για να μετατρέπουν αυτόματα το παλιό νόμισμα σε ευρώ.

Ανάψτε φωτιές Χαλυβουργίας!

Ανακοίνωση Εργαζομένων Χαλυβουργίας Ελλάδος, 27/12/11

Ανάψτε φωτιές Χαλυβουργίας. Στηρίξτε το διπλανό σας. Μαζί ενώστε τις φωνές σας για να βγει η μεγάλη φωνή της νίκης. Μην αργείτε άλλο. Ο Καιρός γαρ εγγύς πλέον.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας εργατικής αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει από τις 31-10-2011, όταν ξεκίνησαν οι αναίτιες και τρομοκρατικές απολύσεις από την Εταιρεία ιδιοκτησίας κυρίου Νικ. Μάνεση και έχουν φτάσει ήδη τον αριθμό 50+1, προκειμένου να μας πιέσει για να δεχτούμε μείωση αποδοχών 40% κατά μέσο όρο με 5ήμερο, 5ωρο ή εκ περιτροπής εργασία, με υπογραφή τροποποίησης μισθού της συλλογικής Συμβάσεως.
Ο Αγώνας μας, που είναι αμείωτος έως και σήμερα δεν μας έχει καταβάλει καθόλου, νοιώθουμε ακμαίοι, έχουμε ενότητα, είμαστε ένα όλοι μαζί.
Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει, εκτός από την εργατική τάξη φυσικά, γιατί είναι τόσο ενωμένοι οι Συνάδελφοι που παλεύουν για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ ώστε να μην περάσει αυτή η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων, που ο ΣΕΒ και οι λοιποί φίλοι τους επιθυμούν διακαώς. Και πώς να το νοιώσουν βέβαια εάν δεν έρθουν στις «Πύλες της Φωτιάς». Να δουν με τα μάτια τους και να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους το τι σημαίνει να εργάζεσαι στη φωτιά και το σίδερο, να έχεις ατυχήματα, πολλά από τα οποία σε πιέζουν να μην τα δηλώσεις ως εργατικά γιατί θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για την εταιρεία αλλά και για σένα..
Νικήσαμε το φόβο, της σιωπής το κράτημα, της τρομοκρατίας το δίλημμα και βγαίνουμε νικητές στην πάλη και στον Αγώνα που ξεκινήσαμε μόνοι αλλά αμέσως γίναμε αμέτρητοι. Ενώσαμε δυνάμεις ψυχής και γίναμε πιο σκληροί κι από το ατσάλι που φτιάχνουμε, το νιώθουν άλλωστε όσοι μας επισκέπτονται, αλλά σας θέλουμε όλους να κάνετε το ίδιο.
Βγάλετε από μέσα σας τη φωτιά της ψυχής σας. Μιλήστε παντού για το πανεργατικό ξεσηκωμό, μη διστάζετε καθόλου. Εσείς έχετε το δίκιο, άλλοι πρέπει να φοβούνται και φοβούνται. Παντού ανάψτε φωτιές Χαλυβουργίας. Στηρίξτε το διπλανό σας. Μαζί ενώστε τις φωνές σας για να βγει η μεγάλη φωνή της νίκης. Μην αργείτε άλλο. Ο καιρός γαρ εγγύς πλέον. 

Alexandra Kollontai: Επιθυμούν οι διεθνιστές το σχίσμα ;

Πηγή :Αρχείο Μαρξιστών/Traverso Rossa

Από τότε που πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη του Τσίμερβαλντ των σοσιαλιστών με διεθνή προσανατολισμό, οι σοσιαλιστές με πατριωτικό προσανατολισμό προσπαθούν να υποστηρίξουν ότι οι επαναστάτες διεθνιστές δεν θέλουν τίποτα άλλο από το να καταστρέψουν το έργο των σοσιαλιστών των τελευταίων 50 χρόνων, επιθυμούν να προκαλέσουν σχίσμα στο εργατικό κίνημα.

Το γεγονός ότι οι ηγέτες των κομμάτων των εμπόλεμων χωρών αφού διακήρυξαν «ειρήνη» με τις ταξικές κυβερνήσεις τους και ενέκριναν τον πόλεμο, αποδοκιμάζουν τους στόχους της Συνδιάσκεψης του Τσίμερβαλντ είναι αρκετά κατανοητό και λογικό. Φαίνεται όμως ότι το δηλητήριο του εθνικισμού και του οπορτουνισμού έχει διαφθείρει ακόμα και τους ηγέτες των ουδέτερων χωρών. Τα στελέχη των σοσιαλιστικών κομμάτων στη Δανία, Ελβετία και Ολλανδία όχι μόνο αποδοκιμάζουν τη Συνδιάσκεψη του Τσίμερβαλντ αλλά τονίζουν ότι το κόμμα τους ποτέ δεν «διανοήθηκε» να στείλει επίσημους εκπροσώπους σε μια συνδιάσκεψη που πιστεύει στην αναγκαιότητα μιας δυνατής ταξικά συνειδητής διεθνούς, που απορρίπτει την πολιτική της «ειρήνης» και καταδικάζει τη συμμαχία με την καπιταλιστική κυβέρνηση που επιδιώκει ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Των ΘΕΜΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΑΓΑΡΑ*

«Χάσαμε τούτη τη φορά. Μα όχι για πάντα. Μάθαμε πολλά πράγματα. Αύριο το κίνημά μας θα γιγαντωθεί και πάλι πιο σοφό και πιο πειθαρχημένο»
(Από το: «Το σιδερένιο τακούνι»)
Αποτελεί κοινή ομολογία πως έχουμε ήδη περάσει στη μετα- ΠΑΣΟΚ εποχή, έστω κι αν το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μελλοντικά σχήματα συγκυβέρνησης είναι σχεδόν σίγουρο και ανοιχτό. Το βέβαιο είναι πως οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως φαίνεται και της Ν.Δ., έχουν περάσει, τουλάχιστο προς ώρας, ανεπιστρεπτί.
Την ίδια στιγμή, μία χωρίς προηγούμενο κοινωνική αναστάτωση συνταράζει συθέμελα το πολιτικό- οικονομικό εποικοδόμημα της χώρας, καθώς δεν υπάρχει επαγγελματικός κλάδος του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που να μην έχει βγει στο δρόμο, ενώ οι πρόσφατες πανεργατικές απεργίες και οι κινητοποιήσεις των πολιτών στο Σύνταγμα και την 28η Οκτωβρίου, κυριολεκτικά συντάραξαν το πανελλήνιο- κι όχι μόνο. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς το σκηνικό του εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και μαχαιρωμάτων μεταξύ των δελφίνων για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως και την αποχώρηση ορισμένων στελεχών του, φαίνεται πως η κρίση έχει διαπεράσει πλήρως την μεγάλη κυβερνητική παράταξη.

Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου...Ένα (1) ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 δυο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου.
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν. 
Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την... περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του. Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε.
Άλλωστε μην γελιόμαστε η άρνηση-διαμαρτυρία αυτή είναι και ένας τρόπος ανυπακοής., δήλωσαν στο newspressagrinio οι δύο εκπαιδευτικοί που χθες  Τετάρτη 28-12-2011 κατέθεσαν στο παρακαταθηκών και δανείων του Αγρινίου το ποσό του ενός (1) ευρώ.  
Ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος και Γεν. Γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας έδωσε συνέντευξη στον ΑΧΕΛΩΟ TV και θα μεταδοθεί σήμερα Πέμπτη, όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνου της τοπικής τηλεόρασης, στα δελτία ειδήσεων του καναλιού, όπου μεταξύ άλλων είπε: "ότι η κίνηση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και είναι μια πρώιμη ανυπακοή σε έναν εισπρακτικό μηχανισμό που η πλειοψηφία των πολιτών τον έχει αποδεχτεί διότι οι θεσμικές άμυνές της είναι ανύπαρκτες και της έχει επιβληθεί η προσωπική ευθύνη έναντι της κρατικής κυριαρχίας των αστικών δομών. Δεν είναι μια ακτιβίστικη δράση αλλά μια σοβαρή πολιτική πράξη με κοινωνικό και νομικό υπόβαθρο. Κάτι που στην Κέρκυρα γίνεται με συλλογικό τρόπου και πρωτοβουλία του τ. βουλευτή Γιώργο Καλούδη και νυν περιφερειακού συμβούλου Ιονίων νήσων. Το σοβαρό των επιχειρημάτων μας φαίνεται από το γεγονός ότι το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων με αφορμή την παρέμβαση της Κέρκυρας έχει υποβάλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμάτευση περί των αιτιάσεων και στο τι ισχύει τελικά. Άρα η ρωγμή και στην είσπραξη του υπέρογκου χαρατσιού των τελών κυκλοφορίας είναι γεγονός και ένα νέο κοινωνικό μέτωπο κατά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων ξεκινάει"... 
Δείτε την αιτιολογική αίτηση - δήλωση που κατατέθηκε για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012.........

Επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη συμμορία

Η ακραία φιλελεύθερη κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ, αφού εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να υποκλέψει την ψήφο του, κατέστησε θεσμούς και νόμους, απλά κουρελόχαρτα. Με γνώμονα μιαν απολυταρχική αντίληψη για την άσκηση εξουσίας, μιας εξουσίας που εκχωρείται στους εξουσιαστές «ελέω θεού» (ελέω τραπεζιτών), έβαλε τη χώρα στο οικονομικό Νταχάου των ληστών με τα κολάρα, με σκοπό την βιοοικονομική εξόντωση της κοινωνίας. Η πολιτική του μνημονίου δεν είναι απλά μια οικονομική πολιτική, αλλά μια στοχευμένη βιοπολιτική πολιτισμικής και κοινωνικής αναμόρφωσης. Η επιτυχία της έγκειται στο ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη καταστροφή, η οποία σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη ηθική περιέχεται στο πρόγραμμα «δημιουργικής καταστροφής». Αυτό ακριβώς, η συνειδητή επιδίωξη αυτής της καταστροφής, συνιστά και το εγκληματικό περιεχόμενο των πράξεων των υπευθύνων. Δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια από αμέλεια, αλλά για έγκλημα εκ προμελέτης.
Ήδη η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση, που για τα δεδομένα της εποχής, είναι χειρότερη από εκείνη της γερμανικής κατοχής. Οι δολοφόνοι με τα στυλό και τη τήβεννο της εξουσίας, επιχαίρουν, διότι το όποιο δίκαιο, δεν προβλέπει ποινικό κολασμό για όσους οδηγούν στην εξόντωση τους λαούς μέσω οικονομικών εκβιασμών και στέρησης των αναγκαίων αγαθών προς επιβίωση. Και επιπλέον, γνωρίζουν ότι η μόνη «τιμωρία» τους, θα είναι να αποκλειστούν από την πολιτική εξουσία κατά τις επερχόμενες εκλογές. Αυτή η απίθανη αντίληψη περί «τιμωρίας», όπου ο «δολοφόνος» περνά αμέριμνος τις μέρες του στα διάσπαρτα εξοχικά που διαθέτει ανά τη χώρα ή την Εσπερία, συνιστά το λεγόμενο «πολιτικό κόστος». Και πράγματι, είναι κόστος να στερείσαι την απολυταρχική εξουσία και το χρήμα της διαπλοκής!

Στη Βουλή η μήνυση για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο !!!

 "Μου ξανάρχονται ένα-ένα, χρόνια δοξασμένα" (που έγραφε κάποτε κι ο μεγάλος Κουγιουμτζής)

Ναι, δεν είναι ψέμα!
Όντως έχουν μηνυθεί οι ψηφίσαντες το Μνημόνιο με την κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας και μάλιστα η μήνυση αυτή ήταν τόσο σωστά διατυπωμένη που όσο κι αν προσπάθησαν οι εξουσιαστές να τη θάψουν, αυτή κατάφερε σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την κατάθεσή της και έφτασε στη Βουλή!!!
Ανώνυμοι Πολιτικοί


Φόρο εώς 32% θα έχουν όσοι έχουν καταθέσεις στην Ελβετία και αρνούνται να δώσουν τα ονόματά τους στην εφορία όπως αναφέρει το Βήμα. Όσοι όμως παραδεχτούν ότι έχουν καταθέσεις θα πρέπει να αποδείξουν και το πόθεν έσχες αυτών. Οπότε το λογικότερο είναι να μην μιλήσει κανένας και να καθαρίσει με ένα μικρό μπαξίσι. Τα χρήματα που θα εισπραχθούν από το εγχείρημα αυτό θα τα αποκομίσουν οι σημερινοί Έλληνες πολιτικοί (πχ ο Καρατζαφέρης που είχε και την ιδέα και δεν έχει προλάβει να κάνει χοντρές ρεμούλες αφού είναι νέος στη διακυβέρνηση της χώρας) οι οποίοι θα τα καταθέτουν κι αυτοί με τη σειρά τους στους δικούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία. Πρόκειται δηλαδή για αναδιανομή χρημάτων μεταξύ των πολιτικών που θεωρούν τον εαυτό τους ριγμένο κι όχι για εισπρακτικό μηχανισμό που σκοπό έχει να ελαφρύνει το φορολογικό βάρος από το μέσο φορολογούμενο ο οποίος θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τα χαράτσια και τους φόρους που του επιβάλλονται και θα βλέπει τις ημέρες που περνάει με το μισθό του να μειώνονται μήνα με το μήνα.           

Δεκτή έκανε το Πρωτοδικείο προσφυγή κατά του τέλους ακίνητης περιουσίας

Προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα από το γραφείο 38χρονου δικηγόρου...  
ο οποίος αρνείται να πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας, εξέδωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
   
Ο δικηγόρος προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας να "παγώσει" η διακοπή ρεύματος για μη καταβολή του τέλους.
   
Όπως ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το τέλος είναι "αντισυνταγματικό", ενώ τόνισε ότι η κοινοτική οδηγία για την παροχή ενέργειας δεν περιέχει διατάξεις που να συνδέουν το δικαίωμα αυτό με τις φορολογικές υποχρεώσεις.
   
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα ακολουθήσει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 27 Ιανουαρίου και μέχρι τότε ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος αποφεύγει τον κίνδυνο να μείνει το γραφείο του χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
   
Ήδη τον τελευταίο μήνα το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή υπέρ ιδιοκτήτη πτηνοτροφικής μονάδας που αρνούνταν να καταβάλει το ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ. Στην εν λόγω περίπτωση το δικαστήριο απαγόρευσε στην Επιχείρηση να κόψει το ρεύμα, επειδή η πτηνοτροφική μονάδα υπάγεται στις εξαιρέσεις του νόμου, οπότε κακώς είχε ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη της να καταβάλει το τέλος. Και σ' αυτήν την περίπτωση εκκρεμεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ του τουρκικού κράτους και των Κούρδων


Σοκ προκάλεσαν στο τουρκικό αστικό κατεστημένο οι δηλώσεις  στην  Κουρδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Rudaw της Λειλά Ζανά, που είναι βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος «Ειρήνης και Δημοκρατίας»: «ναι είναι αλήθεια πως στην αρχή ζητήσαμε την αυτονομία μας. Όμως στην Τουρκία oı Kούρδοι πιστεύουν πως η αυτονομία δεν είναι πια αρκετή. Ως Κούρδοι ζητούμε τα δικαιώματα ενός έθνους, ενός λαού». Επικαλέστηκε το παράδειγμα του Κεμπέκ, που έκανε δυο φορές δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του και προτείνει δημοψήφισμα στην Τουρκία, τονίζοντας «ότι αποτέλεσμα βγει, όπως αυτονομία, ομοσπονδία ή ακόμη και ανεξαρτησία θα μπορεί να εφαρμοστεί». Η Ζανά μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Κλεπτοκρατίας και συγκάλυψης γωνία...


 Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Όταν ο Γ. Παπανδρέου εξευτέλιζε την Ελλάδα διεθνώς μιλώντας για μια χώρα διεφθαρμένη μέχρι το κόκαλο, κάνοντας ακόμη και Ευρωπαίους αξιωματούχους όπως ο Γιούνκερ να βγουν από τα ρούχα τους για την πρωτοφανή – ακόμη και... στα μάτια τους – αθλιότητα, όταν ο («Μαζί τα φάγαμε») Πάγκαλος αναδεικνυόταν σε αρχιστράτηγο κατά της διαφθοράς, ποιος θα περίμενε ότι, μέσα σε λίγο μόλις καιρό, το«σύστημα ΠΑΣΟΚ» θα οδηγούσε στο περιθώριο κάθε έρευνα περί διαφθοράς;
Η χθεσινή παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων (και εισαγγελέων Εφετών!) Σπύρου Μουζακίτη καιΓρηγόρη Πεπόνη, με καταγγελίες για παρεμβάσεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων στη δουλειά τους (αρνούνται, κατά δήλωσή τους, να είναι «εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση»), έρχεται μετά την αποχώρηση μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κυρίως της ΖωήςΓεωργαντά, με καταγγελίες για παραποίηση στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ ως προς το έλλειμμα του 2009 προκειμένου να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα λιτότητας.

Είχε ακόμη προηγηθεί των χθεσινών εξελίξεων η καρατόμηση, επί των ημερών του Ευάγγελου Βενιζέλουστο ΥΠΟΙΚ, του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής – και οι καταγγελίες της επικεφαλής τουΣτέλλας Μπαλφούσια – ύστερα από τις δραματικές προειδοποιήσεις του Γραφείου για «εκτός ελέγχου δυναμική του χρέους» και για υπέρβαση όλων των προβλέψεων όσον αφορά το έλλειμμα. Προβλέψεις οι οποίες εκ των υστέρων δικαιώνονται, παρά τον θόρυβο που τότε ξεσηκώθηκε...