#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Οι 11 βουλευτές που σήκωσαν τις καταθέσεις τους

Οι βουλευτές ελέγχονται για τυχόν εκροή χρηµάτων στο εξωτερικό, καθώς εµφάνισαν κατά
τον έλεγχο «πόθεν έσχες» µειωµένες καταθέσεις (από 100.000  ως 400.000 ευρώ), χωρίς ωστόσο να δηµοσιοποιήσει τα ονόµατά τους.  Πάντως, ήδη στους «διαδρόµους» της Βουλής κυκλοφορούν κάποια ονόµατα βουλευτών, νυν και πρώην (θυµίζω ότι οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που δηµοσιοποιήθηκαν προ ηµερών αφορούσαν τη χρήση του 2009), οι οποίοι φέρονται ως ελεγκτέοι. Μεταξύ αυτών λέγεται ότι είναι οι ……. νυν Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Θ. Καράογλου , Γ. Βαγιωνάς, Μάγια Τσόκλη, Ελενα Κουντουρά και Τσαµπίκα Ιατρίδη και οι πρώην Γ. Ορφανός, Σπ. Λιβανός και Π. ∆ούκας, αν και για τον τελευταίο λέγεται ότι αιτιολόγησε τη διαφορά που
εντόπισαν οι ορκωτοί ελεγκτές σε αγορά µετοχών. ∆εν γνωρίζουμε αν οι 11 θα πληρώσουν για τις αµαρτίες ολόκληρου του πολιτικού συστήµατος. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι οι φήµες και οι σπερµολογίες δεν µπορούν να υποκαταστήσουν τη διασταυρωµένη και επίσηµη εξήγηση που πρέπει να δώσει με στοιχεία και ονόµατα ο αρµόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής.

www.troktiko.eu

Ελευθερώστε τον Εφραίμ...(το απίστευτο site freegerondaefraim.com στήθηκε σε μια νύχτα)

Ήσουν αμαρτωλός και δεν έκανες καμία καλή πράξη τώρα τα Χριστούγεννα; Πέρασες τις άγιες τούτες μέρες χωρίς την πληρότητα της συγχώρεσης να πλημμυρίσει την ψυχή σου; Σου έχει λείψει η ξεκούραση  και νοσταλγείς την επιστροφή στη φύση και στο θεό; Τώρα, όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα χάρη στον Παναγιώτατο Εφραίμ.

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό και κέρδισε:
- ένα τριήμερο ταξίδι στην υπέροχη μονή Βατοπεδίου
- κομμάτι-φιλέτο στην λίμνη Βιστωνίδα
- συγχώρεση και άφεση αμαρτιών από τον ίδιο τον Εφραίμ (σώθηκες...)
- δείπνο έκπληξη με τον μοναχό Αρσένιο (και ό,τι ήθελε προκύψει...)
- δωρεάν εισιτήρια για συναυλία των παπαροκάδων
- κάρτα μέλους στο ΛΑΟΣ

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις 

είναι να υπογράψεις εδώ freegerondaefraim.com 
 

Πού σαι; Θανάση;

 Με την εξαίρεση κάποιων αναρτήσεων και σχολίων για τον ορυμαγδό αντικομμουνιστικής προπαγάνδας με αφορμή τους πρόσφατους θανάτους Κιμ Ιλ Σογκ και Βάτσλαβ Χάβελ, και αυτή της μαύρης μουγκαμάρας για την απεργία των χαλυβουργών στο λούμπεν κατιναριάτο του "Περνάμε Καλά", δεν έχω στο παρόν ιστολόγιο ασχοληθεί με τα αστικά ΜΜΕ. Ο λόγος είναι απλός: έχω κόψει την κακή συνήθεια να τα διαβάζω.

Όπως όλοι γνωρίζουν όμως, στις γιορτές επιστρέφουν οι κακές συνήθειες, κι έτσι σήμερα είχα την κακή έμπνευση να διαβάσω δύο από τα άρθρα των Νέων, και τα δύο απ' τα οποία είχαν ως στόχο τα ιστολόγια (ναι, έτσι γενικώς), και το κακό που κάνουν στη χώρα.

Πριν προχωρήσω να πω δυο κουβέντες για το πρώτο από αυτά τα δύο κείμενα που διάβασα (παραπάνω δεν άντεξα, είναι σαν να έχεις ήδη ψηλή χοληστερίνη και να τρως καρμπονάρα και μετά τρίγωνο Πανοράματος), να πω άλλες δύο για τα ιστολόγια (έτσι, γενικώς).

Να μετατρέψουμε τον εφεδρικό στρατό εργασίας σε ενεργό στρατό της επανάστασης

(Εισήγηση στη συνδικαλιστική σύσκεψη του ΕΕΚ το φλεβάρη 2010)
Το πιο σημαντικό καθήκον της επόμενης περιόδου είναι να μπορέσουμε να κερδίσουμε την αποφασιστική επιρροή πάνω στο μεγαλύτερο τμήμα της εργατικής τάξης και να εμπλέξουμε τους πιο ενεργούς εργάτες στη πάλη για τα άμεσα και ζωτικά τους συμφέροντα.
Σε αντίθεση με τους αστούς πολιτικούς, το ρεφορμισμό και τον αναρχοσυνδικαλισμό, για τους κομμουνιστές δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών καθηκόντων της εργατικής τάξης.
Η σημερινή οικονομική κρίση του ενός εκατομμυρίου ανέργων, των χιλιάδων με προσωρινή ή μερική απασχόληση και χιλιάδων νεόπτωχων, προσφέρει ένα ευνοϊκό πεδίο παγίωσης των δεσμών του επαναστατικού κινήματος με πλατιά λαϊκά στρώματα. Αυτό συνεπάγεται μια συστηματική στροφή στα ζητήματα που απασχολούν την εργατική τάξη, ιδιαίτερα όσων αφορούν την επιδείνωση των όρων ζωής, εμπλεκόμενοι ενεργητικά στους αγώνες που διεξάγονται.
Το γεγονός ότι σημαντικοί απεργιακοί αγώνες δεν ξεσπούν αυθόρμητα αλλά με την καθοδήγηση των συνδικάτων δείχνει τον εξαιρετικό λόγο για τον οποίο γίνεται η συνδικαλιστική σύσκεψη.

Καταγγελία του Δικτύου Περιεκτικής Δημοκρατίας

Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον της ΠΔ και η αντίδραση στη συντεταγμένη λάσπη

Τις τελευταίες μέρες ενορχηστρώθηκε μια βρώμικη ιντερνετική επίθεση (στο Αθηναϊκό Ιντυμίντια (ο διάλογος στο Ιντιμίντια λόγω της πληθώρας λογοκριμένων παρεμβάσεων έχει μεταφερθεί στο σάιτ μας ολόκληρος) και στο μπλογκ "Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα" εδώ και εδώ), κατά του δικτύου ΠΔ και του Τάκη Φωτοπούλου προσωπικά, πρωτόγνωρη και για την ένταση και τη δυσωδία της, ακόμα και για τα Ελληνικά ιντερνετικά μέτρα.

Βρώμικη, γιατί κατά κανόνα διεξάγεται από ανώνυμους κουκουλοφόρους που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία, η οποία ιστορικά προστάτευε τους επαναστάτες από την εξουσία και τους καταδιωκτικούς μηχανισμούς της, και σήμερα υποτίθεται προστατεύει τα δήθεν εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης από τους ίδιους μηχανισμούς εξουσίας για τις αποκαλύψεις που κάνουν, τις κινητοποιήσεις που ανακοινώνουν όταν τα ΜΜΕ σιωπούν κ.λπ.

Η γνώση είναι δύναμη

«Δεν υπάρχει πιο βαριά προσβολή για τους εργάτες από την παρατήρηση ότι οι θεωρητικές διαμάχες είναι μόνο για τους ακαδημαϊκούς. Πριν από πολύ καιρό ο Λασάλ είχε πει: Μόνο όταν η επιστήμη και οι εργάτες, αυτά τα αντίθετα άκρα της κοινωνίας θα βρεθούν ενωμένα, μόνο τότε θα τσακίσουν με τα ατσάλινα μπράτσα τους κάθε εμπόδιο για τον πολιτισμό. Όλη η δύναμη του σύγχρονου εργατικού κινήματος στηρίζεται στη θεωρητική γνώση. Αυτή η γνώση είναι διπλά σημαντική για τους εργάτες στην προκειμένη περίπτωση γιατί αυτό που παίζεται είναι ακριβώς η δική τους τύχη και επιρροή. Το δικό τους πετσί παίζεται στην αγορά.» (Ρόζα Λούξεμπουργκ, 18 Απρίλη 1899, εισαγωγή στο «Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση»).

Δημοσιεύουμε κείμενο για μια σειρά έργα γύρω από την πολιτική οικονομία, την κρίση και την Μαρξιστική κριτική. Είναι αυτονόητο πως η δική μας οπτική δεν διεκδικεί καμία "αντικειμενικότητα" απαλλαγμένη από την ανάγκη για την θεωρία σαν ερμηνεία του κόσμου και την ερμηνεία του κόσμου σαν όρο για την αλλαγή και την ανατροπή του ούτε πολύ περισσότερο κάποια πληρότητα. Ούτε βέβαια έχει απαραίτητα σαν συνέπεια την ταύτιση με την μία η άλλη οπτική η τις πολιτικές τοποθετήσεις των συγγραφέων. Τα παρακάτω κείμενα είναι απλά  κείμενα  που, εμάς τουλάχιστον, μας βοήθησαν και μας βοηθούν να "δούμε τον κόσμο με ανθρώπινα μάτια" όπως θα έλεγε και ο γέρο-Μαρξ. 

Σαμίρ Αμίν: Μακρά περίοδος ριζοσπαστικοποίησης

Οι εικόνες της άγριας καταστολής των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο έκαναν τον γύρο του κόσμου αυτή την εβδομάδα. Οι δυνάμεις ασφαλείας στην προσπάθειά του να εκκενώσουν το διοικητικό κέντρο του Καϊρου από τους διαδηλωτές χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά και χιλιάδες δακρυγόνα. Η καταστολή είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών εκατοντάδων. Ανάμεσα στις άγριες εικόνες που αυτή τη φορά εξαπλώθηκαν γρήγορα στο διαδίκτυο και έφτασαν σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι εικόνες του ξυλοδαρμός μιας γυναίκας που διαδήλωνε και που σύρθηκε στον δρόμο από στρατιώτες που της έσκισαν τα ρούχα . Ενώ η βία ξέφευγε από τον έλεγχο των διοικούντων, έφερε αποτελέσματα που δεν μπορούσε πια να διαχειριστεί το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.
Για πρώτη φορά από την έναρξη της αιγυπτιακής επανάστασης, χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν στο κέντρο του Καϊρου. Ο λόγος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε μια κοινωνία που μετά την πτώση ενός δικτάτορα στις πρώτες βουλευτικές εκλογές ανέδειξε σε πρώτη δύναμη ισλαμικά κόμματα, αρθρώθηκε από την πλειοψηφούσα “μειονότητα” της Αιγύπτου.

Μέτρα σφαγιασμού των λαϊκών στρωμάτων από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (Βίντεο)

Το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου συνεχίζει ακάθεκτο το έργο του σφαγιασμού κάθε εργασιακού δικαιώματος που έχει απομείνει, οδηγώντας στην εξαθλίωση τεράστιες μάζες του πληθυσμού για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας κλίκας πλουτοκρατών. Αύριο το μεσημέρι, στις 12, ο Γ. Παπανδρέου συναντάται με τον δοτό πρωθυπουργό Λουκά Παπανδρέου με κύριο αντικείμενο την παράταση της κυβερνητικής θητείας για να προλάβει να ολοκληρωθεί η καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων που έχει αναλάβει να υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση «μιας χρήσης» που δεν έχει πρόβλημα να επωμιστεί το λεγόμενο «πολιτικό κόστος». Αυτή είναι μια εξέλιξη στην οποία με τον ένα ή άλλο τρόπο –παρά τις επί μέρους τους διαφοροποιήσεις συμφωνούν και η Ν.Δ και ο ΛΑΟΣ.

Τι περιμένει τα λαϊκά στρώματα του ελληνικού λαού το επόμενο διάστημα το βλέπουμε στο ρεπορτάζ που παραθέτουμε σε βίντεο, από την τηλεόραση του «902».
 ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Απεργία Χαλυβουργών: Σαν ατσάλινο τοίχος


Κανένας άλλος αγώνας διαρκείας στην εποχή του Μνημονίου δεν έχει καταφέρει να συγκινήσει, να γεννήσει ελπίδα, να εμπνεύσει τόση αλληλεγγύη αλλά και να συμπυκνώσει τις εκπληκτικές δυνατότητες και αντιθέσεις της εργατικής τάξης, όπως αυτός στη Χαλυβουργία. Ο αγώνας αυτός, που συνεχίζεται για 57η μέρα, είναι ήδη ένας αγώνας κερδισμένος σε πολλά επίπεδα. Δύο μήνες απεργίας κόντρα σε ανυπέρβλητες δυσκολίες και με καθολική συμμετοχή αποτελούν νίκη έτσι και αλλιώς.

Άλλωστε, μόλις πρόσφατα οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία πέτυχαν τις πρώτες τους νίκες σε επίπεδο άμεσου οικονομικού αγώνα, αναγκάζοντας την εργοδοσία να αποσύρει τους σχεδιασμούς για εργασία εκ περιτροπής με ταυτόχρονες μειώσεις μισθών, καθώς και να ανακαλέσει 15 από τις 50 απολύσεις. Ο αγώνας αυτός επίσης έδειξε ότι είναι δυνατό η ανατρεπτική τάση της εργατικής τάξης να υπερισχύσει πάνω στην τάση υποταγής πάνω στη δυσκολία του συσχετισμού δύναμης. Να ανοίξει δρόμο για τα εργατικά συμφέροντα με τον εργατικό πολιτισμό της αλληλεγγύης, των ταξικών συλλογικών συμφερόντων, της δημοκρατίας της συνέλευσης, ενάντια στη λογική ότι έχουμε κοινά συμφέροντα με τους κεφαλαιοκράτες, σε επίπεδο επιχείρησης, κλάδου, χώρας ή ευρύτερα.

Η απεργία στη Χαλυβουργία πρέπει να κερδίσει και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας και νίκης σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι απαραίτητο, εδώ και τώρα, χωρίς να χάσουμε ημέρα, να μετατρέψουμε τις γιορτές σε μεγάλη γιορτή της αλληλεγγύης των εργαζομένων, με στήριξη υλική και πολιτική στη Χαλυβουργία και σε κάθε αγώνα που συνεχίζεται.


Το κείμενο είναι από την εφημερίδα "Πριν" και το βίντεο από την τηλεόραση του "902"
 
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Περισσότερο από το 50% του κουβανικού προϋπολογισμού για Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια...

Περισσότερα από 800 εκατομμύρια πέσος θα διοχετευθούν σε βοηθήματα για πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012 που ενέκρινε η Εθνική Εθνοσυνέλευση της Κούβας και παρά τους ισχύοντες οικονομικούς περιορισμούς.
Η υπουργός Οικονομικών Λίνα Πεδράσα εξήγησε ότι αυτά τα χρήματα θα βοηθήσουν στην...
κατασκευή και επισκευή κατοικιών, στα πλαίσια του στόχου βελτίωσης των οικιστικών υποδομών του νησιού.
Επιπλέον η υπουργός σημείωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα στηρίξει δραστηριότητες σχετικές με την Εκπαίδευση, την Υγεία και άλλες κοινωνικές ανάγκες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 52% του συνόλου του προϋπολογισμού, στα πλαίσια της πολιτικής της χώρας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.
Ιδιαίτερη μέριμνα έχει προβλεφθεί για τη στήριξη αναπήρων, ανίκανων προς εργασία, γερόντων και ατόμων σε φάση αλλαγής επαγγέλματος. Τα σχετικά προγράμματα θα επιδοτηθούν με 400 εκατομμύρια πέσος.
Ο προϋπολογισμός του 2011 ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες με έλλειμμα 3,8%, επαληθεύοντας την πρόβλεψη της προηγούμενης χρονιάς. 

«ΓΚΑΣΤΑΡΜΠΑΪΤΕΡ» ΤΟΥ 2011-12 Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Για μια ακόμα φορά, οι Έλληνες και η νεολαία της χώρας βαδίζει στο δρόμο της ξενιτιάς! Μετά από τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα του 20ου αιώνα προς το εξωτερικό (ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Αυστραλία, κτλ.), τα ζωντανότερα κύτταρα του εργατικού δυναμικού της χώρας ετοιμάζουν εκ νέου βαλίτσες.
Μόνο που αυτή τη φορά, το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών που ωθούνται στη μετανάστευση δεν είναι χειρωνάκτες (όπως οι γκασταρμπάιτερ Έλληνες της δεκαετίας του ’60), αλλά εξειδικευμένο προσωπικό, με υψηλή ακαδημαϊκή και επιστημονική κατάρτιση, ξένες γλώσσες και άλλους τίτλους σπουδών. Και αν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, η Ελλάδα ήταν διαλυμένη από τον πόλεμο, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, τώρα είναι οι απάνθρωπες πολιτικές λιτότητας που ωθούν τους εργαζόμενους στην έξοδο από τη χώρα!

Εδώ πάει το χρυσάφι των Ελλήνων


Φως στο άγνωστο κύκλωμα πίσω από τα ενεχυροδανειστήρια

Οι τοκογλύφοι πουλούν χρήμα και οι Γερμανοί περιμένουν...

Σε ξένες εταιρείες, κυρίως γερμανικές, καταλήγει μεγάλο μέρος του χρυσού από τα κοσμήματα που πουλούν σε ενεχυροδανειστήρια οι Ηρακλειώτες για να καλύψουν επείγουσες οικονομικές υποχρεώσεις τους. Εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών επισκέπτονται ενεχυροδανειστήρια του Ηρακλείου και αγοράζουν το χρυσό σε τιμές κάτω από τις τρέχουσες.

Την ίδια ώρα, η αγορά βουίζει ότι πίσω από κάποια ενεχυροδανειστήρια που άνοιξαν πρόσφατα βρίσκονται τοκογλύφοι, οι οποίοι πουλούν μετρητά στους ενεχυροδανειστές έναντι αδρής αμοιβής.
 

Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα

Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών κήρυξε μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα, ενώ η Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης καλεί όλους τους Έλληνες να πάρουν μέρος σε αυτή την εθνική εκστρατεία, ώστε να υποχρεωθεί η Γερμανία να καταβάλει τα οφειλόμενα στην Ελλάδα και τους Έλληνες.
Υπάρχει η εντύπωση πως οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί και οργανωμένοι στο μποϊκοτάζ προϊόντων.
Δεν είναι αλήθεια. Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο μποϊκοτάζ προϊόντων την τελευταία τριακονταετία έχει γίνει στην Ελλάδα.
Είναι το μποϊκοτάζ που έκαναν οι Έλληνες στα ελληνικά προϊόντα.
Αν καταφέρουμε να μποϊκοτάρουμε τα γερμανικά προϊόντα όπως μποϊκοτάραμε τόσα χρόνια τα ελληνικά προϊόντα, θα πετύχουμε τον στόχο μας.
 

Ευχές στους συντρόφους φυλακισμένους

«Το σκότος και η φυλακή είναι μεγάλο λακιρντί», λέει ένα παλιό ρεμπέτικο άσμα.

Γι’ αυτό, μέρες που είναι, θέλουμε να δώσουμε τις θερμότερες ευχές μας σε όσους/ες επέλεξαν να αντισταθούν και να αμφισβητήσουν ένοπλα την καπιταλιστική βαρβαρότητα και σήμερα βρίσκονται κρατούμενοι στα κάτεργα του αστικού κράτους.

Εμείς, οι συντελεστές του μπλοκ, δεν αποδεχόμαστε την ένοπλη ατομική τρομοκρατία. Θεωρούμε όμως συντρόφους μας και μέρος του επαναστατικού κινήματος όσους/ες βρέθηκαν σε ομάδες που πάλεψαν ένοπλα την δικτατορία των μονοπωλίων που βιώνουμε. 

 

Η ανάκαμψη, η φιλάνθρωπος κυρία, και ο Μήτσος

  Αν μεγεθύνετε την εικόνα θα δείτε τον Καλλικρατικό δήμαρχο της Νίκαιας κ.Ιωακειμίδη που χειροκροτεί, τον Παπά που δεν ξέρω ποιος είναι, την φιλόπτωχο και φιλάνθρωπο  κ.  Βαρδινογιάννη και τον ..."αντιμνημονιακό" βουλευτή της κυβέρνησης του Μαύρου μετώπου κ. Νεράντζη.

Ο Αη Βασίλης λέει,  έχει χάσει τον δρόμο.
Τις σωσίβιες λέμβους τις έχουν καβατζάρει τα λαμόγια που ήξεραν πως να γλύφουν και να υπηρετούν τον πλοιοκτήτη, οι μουσικοί του Τιτανικού έχουν χάσει και αυτοί τις παρτιτούρες και, ο Μήτσος μ΄έχει πρήξει.

Η πόλη ντύθηκε τα κουρέλια της μπας και την λυπηθούν.
Σκονισμένη και αραχνιασμένη, χωρίς την χρυσόσκονη που έριχναν πάνω στις  κιτς τουαλέτες της.

Σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα, καθισμένη με τα φτωχά της κουρέλια σε μια γωνιά,ανάβει το ένα σπίρτο πίσω από το άλλο και φαντασιώνεται την Ανάκαμψη που θα έρθει.

Καταλάβετε την παραγωγή

  το Occupy Oakland καταλαμβάνει το λιμάνι

Του RICHARD WOLFF*
Καθώς το κίνημα «Occupy» αναπτύσσεται, επιδιώκει λύσεις για τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, τα εκθέτει και αντιτίθεται σε αυτά. Για πολλούς, το ίδιο το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα είναι το βασικό πρόβλημα. Θέλουν αλλαγή προς ένα άλλο σύστημα, αλλά όχι προς την παραδοσιακή σοσιαλιστική εναλλακτική λύση (π.χ., ΕΣΣΔ ή Κίνα). Το σύστημα αυτό φαίνεται επίσης να χρειάζεται βασικές αλλαγές.
Η κοινή λύση που προτείνουν αυτοί οι ακτιβιστές είναι να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις της παραγωγής και στα δύο συστήματα από το μηδέν. Κάθε επιχείρηση πρέπει να εκδημοκρατιστεί. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν τις επιχειρήσεις τους, από τη λειτουργία τους έως τη διοίκησή τους. Αυτό θα καταργήσει το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα (εργοδότης-εργαζόμενοι), όπως οι ιστορικοί προκάτοχοί μας κατάργησαν τα παράλληλα εκμεταλλευτικά συστήματα της δουλείας (κύριος-σκλάβος) και της φεουδαρχίας (άρχοντας-δουλοπάροικος).

Χρωστούγεννα σε σπηλιές του Φιλοπάππου για δεκάδες ανέργους


Κρυμμένοι μέσα στις σπηλιές του λόφου Φιλοπάππου, μέσα στο κρύο και τη βροχή, θα περάσουν τις γιορτές δεκάδες άστεγοι της Αθήνας. 

Σύμφωνα με δύο εκθέσεις του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων, τις οποίες φέρνει σήμερα στο φως η Real News, υπάρχουν πλέον στρατιές από αστέγους, οι οποίοι ήταν έμποροι και επιχειρηματίες που έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους.


Οι εκθέσεις μαρτυρούν ότι ανάμεσα στους «Άθλιους» της Αθήνας υπάρχουν ακόμη και ολόκληρες οικογένειες. Οι άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο σε 52 σημεία σε όλη την Αθήνα. Οι περισσότεροι είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κοραή, στο εμπορικό τρίγωνο, ακόμη και στο Κολωνάκι.

Οι περισσότεροι από τους νέο-άστεγους της Αθήνας είναι άνθρωποι που, λόγω οφειλών προς την Εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας. Αυτό τους αποκλείει από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τους αναγκάζει να ζουν υπό καθεστώς πλήρους εξαθλίωσης.

 

Ο μισθοφόρος κάποτε θα φύγει

Ο κ.Papaδήμος είναι...υπάλληλος. Περαστικός. Μισθοφόρος... 

Τυπικά 'Ελλην. 'Οχι της διασποράς.
Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε...
'Ενας κηπουρός να πούμε, να θυμίζει την κάποτε βασιλευό-
μενη "δημοκρατία" μας.
Θα μπορούσε νάναι κάποιος αδερφός του Γιωργάκη...
Ο μπατζανάκης  του Σαμαρά...ο υιός  Καρατζαφύρερ.
Ο κ.Papaδήμος υπέγραψε συμβόλαιο.
Με τα Αφεντικά. Με τρία κόμματα. Με τους Ξένους.

"Χρειάζεται κόπος για να μάθεις τα νέα, δεν αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού"...


   «Ένα σύστημα για να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων και να νομιμοποιήσει τον τρόπο επιβολής του χρειάζεται να έχει φερέφωνα που να αναπαράγουν την διάλεκτό του και να περνούν υποδόρια τους όρους του. Τα φερέφωνα αυτά (ή αλλιώς παπαγαλάκια) μιλούν ως "αυθεντίες" και χειραγωγούν τις μάζες με το να κρίνουν συμπεριφορές.»

Το βίντεο και τις παραπάνω γραμμές τα βρίσκουμε στο strangejournal.wordpress.com. Ακολουθεί μία σειρά από ενδεικτικά αποσπάσματα κειμένων, μέσα από τα οποία πρέπει σταδιακά να συνειδητοποιοούμε όλο και περισσότερο, το ρόλο των απανταχού κυρίαρχων "Μέσων Μαζικής Ενημέρωσγης", καθώς και τους ανθρώπους και τα συμφέροντα που εκφράζονται μέσα από αυτά.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ ΚΑΙ Τ' ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Το ευρωπαϊκό παραμύθι, το δυτικό παραμύθι, το ελεήμον κοινωνικό κράτος, που αποτέλειωσε αγώνες και δικαιώματα δεκαετιών ως καπιταλιστικό άλλοθι, έλαβε τέλος. Οδυνηρό και δυσβάσταχτο για τους λαούς του κόσμου τούτου τέλος.
Μπήκαν στις πόλεις των ανθρώπων οι οχτροί, οι ίδιοι κι απαράλλαχτοι οχτροί, που αυγάτισαν τα κέρδη τους πουλώντας παιδικές ιστορίες τύψεων με υπόβαθρο καλβινιστικής ηθικής (ο Σκρουτζ μόλις λίγο πριν πεθάνει πάμπλουτος πετάει λίγο φαΐ κι ένα νόμισμα στη φτωχολογιά...) και ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Με αφόρητο κυνισμό, μόλις στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, απαιτούν «να ζουν οι λαοί με όσα και όπως μπορούν». Δηλαδή με τα περισσευάμενα από την καθημερινή, τη θεσμοθετημένη ληστεία του μόχθου και των ιδεών τους. Το κεφάλαιο ντύνει, στολίζει και νοικοκυρεύει τα παραμύθια του με λαμπρές και άρτια συσκευασμένες περιστασιακές ιδεολογικές φόρμες, χολιγουντιανές ταινίες, υπερπαραγωγές μιας εξοντωτικής εμμονής στα τραύματα κερδών της αστικής τάξης.

To εργαστήρι του Άι-Βασίλη στα εργοστάσια της σκλαβιάς στην Κίνα

Οι υγειονομικοί όροι στις εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών στην Κίνα είναι τρομακτικοί και αυτό δεν περιορίζεται στον τομέα των παιχνιδιών, αλλά σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής. Τα παιχνίδια που αγοράζουμε δεν είναι φθηνά, αλλά είναι σίγουρα φτηνά για την παραγωγή τους στην Κίνα. Αυτό αφήνει ένα τεράστιο κενό, ακριβά παιχνίδια που παράγονται φτηνά, έτσι, μαντέψτε ποιος ωφελείται;

Το χειρότερο σχετικά με αυτό το θέμα είναι ότι οι εταιρείες που παραγγέλνουν αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν επίγνωση των συνθηκών των εργοστασίων. Ή μάλλον, υποθέτουν ότι όλα είναι καλά και δεν μπαίνουν στον κόπο να το ψάξουν μέχρι να βρεθούν εκτεθειμένες.


Οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις εταιρίες υποχρεώνονται να εργάζονται υπερωρίες αλλιώς δεν θα παίρνουν τον μηνιαίο μισθό τους. Τέτοια περίπτωση, είναι μιας γυναίκας που δήλωσε ότι εργάζεται 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς διάλειμμα και από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Κατά τη διάρκεια των ημερών αιχμής, όπου οι συμβάσεις κατασκευών πλημμυρίζουν το εργοστάσιο, αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι το πρωί. Φανταστείτε ότι δουλεύουν από τις 6 το πρωί, μέχρι περίπου τις 3 ή 4 το άλλο πρωί και στη συνέχεια θα αρχίσουν δουλειά στις 6 το πρωί και πάλι.

Ο πρόεδρος της FED ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ παραδέχεται ότι απλά τυπώνουν χρήμα από το πουθενά και το δίνουν στις τράπεζες

Όπως γράφτηκε επανειλημμένως σε τούντο μπλοκ οι τράπεζες κατουσίαν εκδίδουν χρήμα από το τίποτα, δηλαδή που δεν αντιστοιχεί σε κάτι χειροπιαστό
όπως ήταν πριν το 1971 όπου για να εκδώσεις χρήμα θα έπρέπε να έχεις τον απαραίτητο χρυσό
διαβάζουμε από την βικιπαιδια
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CE%BD_%CE%9C%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%93%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%82
Σύμφωνα με το σύστημα Μπρέττον Γουντς κάθε χώρα που συμμετείχε αναλάμβανε την υποχρέωση να ασκήσει τέτοια νομισματική πολιτική που να διατηρεί την συναλλαγματική της ισοτιμία σταθερή σε μια καθορισμένη τιμή, με μέγιστη απόκλιση ένα τοις εκατό, σε σχέση με τον χρυσό”
Οι ΗΠΑ με πρόεδρο τον Νίξον το 1971 εγκατέλειψαν αυτή την βασική αρχή και πλέον μπορούσαν να εκδίδουν χρήμα από το πουθενά
από αέρα κουπανιστό
αυτό το πράγμα κάνει η FED η λεγόμενη “ομοσπονδιακή” τράπεζα των ΗΠΑ η οποία στην πραγματικότητα είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ενεργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα από το κράτος των ηπα το οποίο δεν ασκεί κανένα έλεγχο πάνω της
επί της ουσίας η FED κάνει το εξής
δημιουργεί χρήμα κυριολεκτικά από το πουθενά το οποίο στην συνέχεια… δανείζει στο κράτος των ΗΠΑ … με τόκο!!

Η φτώχεια δεν γιατρεύεται με αστική φιλανθρωπία, αλλά μόνο με ανατροπή


Σαρώνει η φτώχεια και η εξαθλίωση σε όλη την Ελλάδα, φαινόμενο που γίνεται πιο αισθητό τις γιορτές. Απολυμένοι και μακροχρόνια άνεργοι ή νέοι που δεν βρήκαν δουλειά. Εργαζόμενοι σε πάρα πολλές επιχειρήσεις απλήρωτοι για μήνες, σε μερικές περιπτώσεις χωρίς ακόμα και το δώρο. Εργαζόμενοι με πετσοκομμένους μισθούς, αλλά και συνταξιούχοι που είδαν τον αγώνα μιας ζωής να λεηλατείται από το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.

Δεν πρόκειται βέβαια για κτύπημα της μοίρας, αλλλά για συνειδητή πολιτική και ταξική επιλογή, κλοπής και αφαίμαξης των εργαζομένων - παραραγωγών του πλούτου.

«Τσίρκο» ο Παπαδήμος

Του Γιώργου Δελαστίκ
 Σούργελο έχει γίνει η κυβέρνηση Παπαδήμου! Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να την παίρνει στα σοβαρά και να τη σέβεται, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Αυτό δεν νοιάζει καθόλου τους κύκλους που επέβαλαν ως πρωθυπουργό τον τραπεζίτη της ΕΚΤ. Τους νοιάζει όμως ότι ο Παπαδήμος δεν έφερε τα λεφτά των δανείων από τη Μέρκελ, ούτε κατάφερε να πείσει τους ιδιώτες τραπεζίτες να χάσουν τα μισά λεφτά που έχουν επενδύσει σε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Τους νοιάζει επίσης το γεγονός ότι λόγω αυτής της αρχικής αποτυχίας του, οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου γράφουν πλέον δημοσίως στα παλιά τους τα παπούτσια τον πρωθυπουργό.
Το ΠΑΣΟΚ βλέπει ότι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ δεν ανακόπτει τη διαρκή πτώση του, η οποία το έχει οδηγήσει στις σφυγμομετρήσεις σε ποσοστά εφάμιλλα εκείνων που είχε πάρει προ… σαρακονταετίας, το 1974! Η ΝΔ ανακαλύπτει ότι η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ πάγωσε τους οπαδούς της και εξάλειψε εντελώς κάθε ανοδική τάση, έστω και βασανιστικά αργή, που παρουσίαζε, εκμηδενίζοντας έτσι κάθε ελπίδα της για αυτοδυναμία. Σοκ έχει υποστεί και το ΛΑΟΣ, το οποίο έχει χάσει ήδη περίπου το ένα τέταρτο της υποστήριξης που εμφάνιζε δημοσκοπικά.

Να σταματήσει η Αριστερά να είναι συνώνυμη με την ήττα!

  Παναγιώτης Σωτήρης
Συσσίτια στους δρόμους, γονείς που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους, αφίσες για ενεχυροδανειστήρια παντού, όχι δεν «ζούμε το όνειρό μας στην Ελλάδα», όπως έλεγε και η αφίσα του Υπουργείου Τουρισμού αλλά έναν πραγματικό εφιάλτη.
Την ίδια ώρα, με μια πρωτοφανή διαφημιστική εκστρατεία, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα αποτελέσει το δρόμο της σωτηρίας, ενώ σημαίνει βασιλική οδό για την καταστροφή: Συνταγματοποίηση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, δηλαδή υποχρεωτικές αυτόματες μειώσεις κοινωνικών δαπανών, με αυτόματες κυρώσεις για τους παραβάτες, υποχρεωτική μείωση 5% των ελλειμμάτων κάθε χρόνο, ουσιαστικά ένα μνημόνιο κάθε χρονιά, υποχρεωτική προέγκριση κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων και προϋπολογισμών από τη γραφειοκρατία της Ευρωζώνης και τη Γερμανική Κεντρική Τράπεζα. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι μέρα τη μέρα η ΕΕ γίνεται ό,τι πιο αντιδραστικό γνωρίσαμε στην γηραιά ήπειρο από τον καιρό του ναζισμού
Κι όμως δεν πρόκειται να ξεπεραστεί η κρίση τόσο εύκολα. Όπως έγραψε κι ο Gideon Rachman στους Financial Times, η σύνοδος μπορεί να μείνει στην ιστορία ως απλή υποσημείωση! Θα δούμε ακόμη μεγαλύτερες «επιθέσεις των αγορών», νέους κύκλους μέτρων, νέες έκτακτες νομοθεσίες σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς τέλος.