#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ

Διατί να...αποθάνωμεν άλλωστε!!

Αφού υπάρχει η κυβέρνηση των 3 κομμάτων/αστέρων ...
και των 255 βουλευτών/μάγων, που φροντίζουν
με τα συνεχή "δώρα" τους για τους Ανεργους, 
τους Νεόφτωχους, τους Αστεγους, τους Αδύναμους...

Αφού υπάρχει ένα τσούρμο "σοσιαλιστών" Γουρουνιών, που
για ΟΛΟΥΣ τους παραπάνω...έστησαν δίχτυ ασφαλείας με...
ευχές και επιστολές...
Αφού υπάρχει ο ΑΝΤ1 και ο κ. Γ.Παπαδάκης που φροντίζουν
να μας εξασφαλίζουν,μέρες που είναι, μερικές όρνιθες,γαλό-
πουλα και αρνάκια για το εορταστικό μας τραπέζι...
Αφού υπάρχει ο ίδιος "ευαισθητοποιημένος" τ/ο σταθμός και
μας "χρηματοδοτεί" με 500 ευρώ, αρκεί να τηλεφωνήσουμε 
σε κάποιο τηλεφωνικό του κέντρο...
Αφού υπάρχει η Εκκλησία, μερικοί Δήμοι, σύλλλογοι και άλ-
λοι φορείς...αφού υπάρχουν οι γείτονες και οι φίλοι της κοι-
νωνικής Αλληλεγγύης... 

Δεν θα αποθάνωμεν!!

Και τότε...τι το χρειαζόμαστε το κράτος;;!!
Και βέβαια το χρειαζόμαστε!!...
Κάποιος πρέπει να συντάσσει τη Λίστα Θανάτου...
Τις κοινωνικές ομάδες που συμπεριλαμβάνονται...
Τη σειρά προτεραιότητας...Τη μέθοδο...Τη διαδικασία.
Κάποιος πρέπει να έχει την επιμέλεια/ευθύνη εφαρμογής
της Λίστας.
Να οργανώσει τους απαραίτητους μηχανισμούς
 Προπαγάνδας και Καταστολής...
...μη σκοτωθούμε και μεταξύ μας!!
 
 

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑΝΤΑΜανούλα θα φύγω


Χιλιάδες είναι οι Έλληνες που αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό –ή βρίσκονται ήδη εκεί-, για μια καλύτερη ζωή μακριά από την Ελλάδα. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για την Ελλάδα, αφού όσο λιγότεροι Έλληνες υπάρχουν στην Ελλάδα τόσο το καλύτερο γι’ αυτήν.

Τα άρθρα των εφημερίδων γράφουν πως οι Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν φεύγουν οι Έλληνες – τους διώχνει η Ελλάδα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Άλλο «φεύγω για να γνωρίσω τον κόσμο και να αποκτήσω εμπειρίες» κι άλλο «φεύγω γιατί δεν έχω ζωή εδώ και σε λίγο θα βρομάει το χνώτο μου από την πείνα και δεν θα ‘χω βρακί ν’ αλλάξω».
Το πρόβλημα είναι πως φεύγουν αυτοί που μπορούν να αλλάξουν τη χώρα και μένουν όλα τα λαμόγια που την ξέσκισαν αλλά αυτό είναι το μεγαλείο της Ελλάδας.

Η απόγνωσή σας για δουλειά με αρρωσταίνει: Γράμμα από έναν δισεκατομμυριούχοΑγαπητοί Άνθρωποι
Είναι μία από μοντέρνες τραγωδίες της εποχής μας, η απόγνωση καθενός να ανήκει σε μια ομάδα μισθωτών δούλων, με αρρωσταίνει. Αλήθεια με αηδιάζει, να βλέπω κάποιον από σας  να ικετεύει για μια δουλειά, να ικετεύει για υποδούλωση στις εταιρείες, να ικετεύει να είναι στην ομάδα μου. Δεν θα έπρεπε η απόγνωσή σας να είναι για την επανάσταση αντί για ποταπές ευκαιρίες;
Δεν θα έπρεπε η ενέργειά σας να συγκεντρωθεί στην επανάσταση εναντίων των δισεκατομμυριούχων φίλων μου και εμένα; Δεν θα έπρεπε η ψυχή σας να είναι αφοσιωμένη στην αντίσταση αντί στην προσπάθεια να εγκλωβίζετε τους εαυτούς σας σε θαλάμους εταιρικής δουλείας;


Είστε άρρωστοι! Εσύ, μισθωτέ δούλε, είσαι ο άρρωστος, όχι εγώ, είσαι ο άρρωστος γιατί έχεις τυφλωθεί τόσο που χάσει το δρόμο σου. Έχεις γίνει τόσο δουλικός και τόσο απογνωσμένος για πρόσληψη που έχεις ξεχάσει τις πραγματικές αξίες της ζωής. Έχεις τυφλωθεί τόσο από τις υλιστικές σου ανάγκες, που μια δουλειά είναι η σωτηρία σου, φυσικά στην σαδιστική εταιρεία μου.

ΓΙΝΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ!!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ;

 "Γίναμε λοιπόν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα! Αυτό δεν ήθελαν; Τόσα χρόνια μας πιπιλάνε το μυαλό για τις ελληνικές "ανορθογραφίες": την (υποτιθέμενη) τεμπελιά, την οικογενειακή αλληλεγγύη, τη φιλοξενία, την προστασία της εργασίας, τα σωματεία ...; Ε λοιπόν, όταν κάνεις ότι μπορείς για να εξαφανιστούν όλα αυτά, μαζί τους εξαφανίζονται οι ζωντανές γειτονιές, τα γεμάτα καφενεία, τα .... παιδιά που παίζουν στους δρόμους, τα μαγαζιά της γειτονιάς, τα θερινά σινεμά, η δυνατότητα να γυρνάς μόνος στο σπίτι ότι ώρα θες χωρίς να φοβάσαι. Μπράβο σας, καλά τα καταφέρατε! Μας κάνατε επιτέλους Ευρώπη!"
(το διάβασα γραμμένο κάπου στο διαδίκτυο)

Οι κλέφτες μπήκαν στο μαντρί και…άρμεξαν τα πρόβατα!

 Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένα συμβάν που εκ πρώτης όψεως προκαλεί άφθονο γέλιο, όμως με μια δεύτερη ανάλυση όσο και αν φανεί υπερβολικό φέρνει στην επιφάνεια καταστάσεις που θα μπορούσαν να συγκριθούν μόνο με αντίστοιχες από την εποχή της Κατοχής.
 Όλα συνέβησαν προ ημερών σε χωριό κοντά στη Βόνιτσα, όταν ένας κτηνοτρόφος αντίκρισε παραβιασμένη την πόρτα που οδηγούσε στο μαντρί με τα πρόβατά του.
Αμέσως το μυαλό του πήγε στο κακό νομίζοντας ότι επρόκειτο για ζωοκλοπή, κάτι που τελικά δεν ίσχυε καθώς διαπίστωσε ότι δεν έλειπε κανένα πρόβατο.
Στη συνέχεια όμως, αυτό που αντιλήφθηκε ότι είχε συμβεί δεν το χωρούσε με τίποτα ο ανθρώπινος νους. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, στο μαντρί όντως είχαν μπει άτομα, τα οποία «έκλεψαν» το γάλα από τα ζώα.
Συγκεκριμένα, άρμεξαν όλα τα πρόβατα, ενώ όπως αποδείχθηκε η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που άφησαν μια καρδάρα με γάλα ως «δώρο» στον έκπληκτο κτηνοτρόφο.
 Αναμφισβήτητα είναι ένα πρωτοφανές περιστατικό, αν και κάτι μας λέει πως από εδώ και στο εξής στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων δε θα πρέπει να σαστίζουμε…
agrinionews
 
Σε λίγο... σε λίγο... Θα φάμε καλά!

Καβάλα Ώρα Μηδέν!

«Έπρεπε να μας σταματήσουν όσο ήμασταν μικροί, όταν μεγαλώσαμε ήταν πια αργά» Α. Χίτλερ – Ο αγών μου
Όταν επιτέθηκαν στους αντι-εξουσιαστές αδιαφόρησες, γιατί δεν ήσουν αντι-εξουσιαστής. Όταν χτύπησαν τους αριστερούς, δεν είπες τίποτα, γιατί δεν ήσουν αριστερός. Όταν χτύπησαν τους απεργούς και τους «αγανακτισμένους», δε φώναξες, γιατί κοίταζες μόνο την δουλειά σου… και όταν χτύπησαν εσένα, γιατί πλέον ήσουν φτωχός και φώναζες για το ψωμί και την αξιοπρέπειά σου, δεν είχε μείνει κανείς να σε στηρίξει…
Όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, καταλαβαίνουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε μπει σε μία τροχιά δυσμενών εξελίξεων για όλους μας. Αρχικά με την υποδούλωση της χώρας στον οργανισμό των διεθνών τοκογλύφων (ΔΝΤ), η οποία συνοδεύτηκε από έναν, δίχως προηγούμενο, οικονομικό πόλεμο απέναντι σε όλους μας. Κάθε μέρα βλέπουμε βασικά αγαθά να γίνονται όλο και πιο ακριβά (ρεύμα, τρόφιμα,) την ανεργία να αυξάνεται, τους μισθούς να μειώνονται και μικρά καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες είναι που αποφασίσαμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να απαιτήσουμε ένα αύριο που δεν θα είναι εφιαλτικό αλλά θα ζούμε με αξιοπρέπεια.

Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου

 Έχει ο θεός... (όχι πάντα) -
Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει ο ηγούμενος Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο. Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.
Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

 parakato.gr
 

Το θαύμα της αυλής

Σκέψεις χωρίς θεατρική γνώση

του Θάνου Ανδρίτσου
 Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε μου άρεσαν τα έργα της μεταπολεμικής εποχής,. Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτά «η Αυλή των Θαυμάτων» του Καμπανέλλη, που ανεβαίνει τις μέρες αυτές στο Εθνικό και είδα εχθές. Κατανοητά αλλά και με βάθος πράγματα, ότι πρέπει για έναν μέτριο φίλο της τέχνης σαν και του λόγου μου. Και βέβαια φτώχεια, διάλυση, ανημποριά αλλά και περηφάνια, αλληλεγγύη και «θα τα περάσουμε και αυτά». Συγκίνηση και πικρία ή οργή για τις φτωχογειτονιές της Αθήνας, ή με παρόμοιο τρόπο των διπλανών Ιταλών την ίδια περίοδο, σε ασπρόμαυρο φόντο και με κακό ήχο.
Τώρα όλοι λένε ότι είναι πιο επίκαιρα. Και είναι αλήθεια. Μόνο που εμένα δε μου αρέσουν πια. Με καταπλακώνουν, με βαραίνουν. Είναι πάντα ωραίο, αν είσαι και αριστερός, αν είσαι και λιγάκι μελό, να συγκινείσαι με τη φτώχεια και τη μετανάστευση και να κάνεις σύνθετους παραλληλισμούς και να λες ωραία λόγια και να τσουγκρίζεις το ποτήρι σου τραγουδώντας στη σκάλα του Μιλάνου. Τώρα, όμως τι λες, που λέει και ο ποιητής; Τώρα, που οι παραλληλισμοί δε χρειάζονται ρητορική δεξιότητα; Τώρα δε μου αρέσουν.

Γενική απεργία στο Βέλγιο

 Να σημειώσω ότι οι ομοιότητες με την εδώ κατάσταση δεν είναι καθόλου μα καθόλου συμπτωματικές. Η επίθεση στην εργασία και την εργατική τάξη γίνεται παντού με τα ίδια επιχειρήματα. Ας το προσέξουμε λίγο αυτό.
***
Εχθές ήταν μέρα γενικής απεργίας στο Βέλγιο για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.
Η δημόσιοι υπάλληλοι στο Βέλγιο αντιμετωπίζουν παρόμοιες επιθέσεις στις συντάξεις με αυτές που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βρετανία.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο οργάνωσαν μια τεράστια γενική απεργία. Δεν έκλεισαν μόνο σχολεία,νοσοκομεία και τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά γονάτισαν και οι εθνικές υποδομές μεταφορών: λεωφορεία, τρένα, τραμ και λιμάνια, παντού υπήρξαν σοβαρά προβλήματα διακοπών.

Ανταλλακτική οικονομία

ΈΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, η προϊστορία παίρνει την εκδίκησή της από την Ιστορία. Και μάλιστα -πώς να το φανταστεί κανείς;- μέσω των Χριστουγέννων. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μετά τις γιορτές, η εμπορευματική οικονομία θα κάνει τον απολογισμό της στις χώρες της ύφεσης, των μνημονίων και της λιτότητας. Και θα βρει το ταμείο μείον. Πολύ μείον. Και θα πέσει κλάμα, μεταφορικό και κυριολεκτικό. Διότι αυτή τη φορά η οικονομία του δώρου δεν θα έχει κάνει το θαύμα της. Αυτή η επιβίωση της προϊοστορίας, το δώρο, βασικός τρόπος συναλλαγής των ανθρώπων πριν εδραιωθεί η ανταλλαγή σε είδος ή σε χρήμα, παίρνει την εκδίκησή της από την εμπορευματική οικονομία διά της απουσίας της.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ. Υπάρχουν κλάδοι που κάνουν ακόμη και το 50% του ετήσιου τζίρου τους την περίοδο των γιορτών. Ακόμη και θεσμοί του λεγόμενου κοινωνικού κράτους που θεσπίστηκαν με υπόρρητο προορισμό να τονώσουν τον ετήσιο οικονομικό κύκλο, όπως ο 13ος μισθός, τα δώρα φιλοφρόνησης μεταξύ συναλλασσομένων ή από εργοδότες προς υπαλλήλους φέτος θα λάμψουν διά της απουσίας τους.