#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος, ποιον και πώς;

Παναγιώτης Μαυροειδής
Κανείς δεν αμφισβητεί πλέον πως βρισκόμαστε στη δίνη μιας  καπιταλιστικής κρίσης με βάθος, ποιότητα και διάρκεια που υπερβαίνουν τα όρια ενός συνηθισμένου καθοδικού κύκλου.
Κι οι πιο ανυποψίαστοι συνειδητοποιούν-συχνά με τρόμο-κάτι ακόμη: Η κοινωνική σύγκρουση,  στο φόντο αυτής της κρίσης και των προσπαθειών εξόδου από αυτήν, θα είναι αντίστοιχης ποιότητας και βάθους και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, θα είναι εξαιρετικά βίαιη.
Να αγωνιστούμε λοιπόν. Αντίσταση, ανατροπή αυτής της πορείας. Δεν έχει κάνει και λίγα η κοινωνία. Σε παλιότερες εποχές θα είχαν πέσει όχι μία αλλά δέκα κυβερνήσεις. Υπάρχει όμως ένα πραγματικό τείχος απέναντι στο λαό.
Η συσπείρωση του αστικού κόσμου, με πολιτική έκφραση τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ορθώνεται  απέναντι μας ολοκάθαρα. Η αντικατάσταση του Παπανδρέου έστειλε διπλό μήνυμα: Το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν μπορούσε απέναντι στη λαϊκή οργή. Από την άλλη όμως, αυτή η σπουδή για τόσο γρήγορη επιστράτευση  και έκθεση των εφεδρειών,  αποτελεί ταυτόχρονα και  μέτρο της σφοδρότητας της επίθεσης που ετοιμάζεται. Θα ‘’μοιραστεί παιχνίδι’’ τώρα. Έτσι βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να θέτει το ζήτημα της νέας μείωσης των επικουρικών, τον Σαμαρά να ζητά εδώ και τώρα μείωση εργοδοτικών εισφορών και το ΛΑΟΣ να απαιτεί εκλογές του αγίου …ποτέ και ολιγαρχική κυβέρνηση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ... Ο κ. ''LEHMAN BROTHERS''

 Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
 
Οι «αξίες» που συναπαρτίζουν το συνάφι του παγκόσμιου κατεστημένου, είτε πρόκειται για πολιτικές είτε για τεχνοκρατικές «αξίες», δεν πάνε ποτέ και πουθενά χαμένες!
Αυτό το ύψιστο αξίωμα του διεθνούς καπιταλισμού, πιστοποιήθηκε με τον πιο αυθεντικό - για τη σαπίλα του συστήματος - τρόπο χτες στη Μαδρίτη.
*
Σύμφωνα με την είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των ειδησιογραφικών πρακτορείων, ο κ. Λουίς ντε Γκίντος αποτελεί τον νέο υπουργό Οικονομίας της Ισπανίας.
Την ανακοίνωση του διορισμού του έκανε μάλιστα αυτοπροσώπως ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
*
Ποιος είναι, όμως, ο Λουίς ντε Γκίντος, ο νέος «τιμονιέρης» της οικονομίας της Ισπανίας;
Εδώ βρίσκεται το απίθανο:
Πρόκειται για τον κύριο που είχε διατελέσει πρόεδρος για την Ισπανία και την Πορτογαλία της «Lehman Brothers» !

Η (βρεγμένη) σανίδα

Αν και η κυβέρνηση Παπαδήμου εμφανίστηκε ως η σανίδα από την οποία μπορεί να πιαστεί ο πνιγμένος, γίνεται φανερό ότι – για την ελληνική κοινωνία – δεν υπάρχει σωτηρία. Όχι χωρίς τη δική της συμμετοχή και κινητοποίηση. Άλλωστε η αποστολή της κυβέρνησης δεν ήταν η σωτηρία ούτε της οικονομίας ούτε της κοινωνίας ούτε καν του πολιτικού συστήματος.

Για την αποστολή της ίσως πολλά θα μπορούσαν να πουν αυτοί που την επέβαλαν. Αν ποτέ βγουν μπροστά. Αλλά και αυτοί που σίγουρα κερδίζουν: οι Γερμανογάλλοι και το λοιπό τοκογλυφικό συνονθύλευμα... Διότι αυτοί ωφελούνται από μια κυβέρνηση μαριονέτα, η οποία ανέλαβε – αθόρυβα και κυρίως... συναινετικά – να τελειώσει τη βρόμικη δουλειά και να επιμερίσει το πολιτικό κόστος στους εγχώριους μετόχους της εξουσίας.

Τζίμης Πανούσης 22-12

ΠΑΤΡΑ: Μάτωσαν στο ξύλο τον Απόστολο Κατσιφάρα

  Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στοindymedia:
Σήμερα Δευτέρα 19/12, 12 το μεσημέρι, στην Πάτρα, σε γνωστή καφετέρια της Αγίου Νικολάου εντοπίσαμε τονΑπόστολο Κατσιφάρα (για όσους δεν γνωρίζουν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης και υπεύθυνος σωφρονιστικών ιδρυμάτων με το Πασοκ και από τα πιο γνωστά πασοκόσκυλα της Πάτρας.) Ετερόκλητο πλήθος συγκεντρώθηκε στην καφετέρια και του ζητούσε να αποχωρήσει αλλά αυτός μας αγνόησε επιδεικτικά. Ακολούθησαν γιουχαρίσματα και μπινελίκια κυρίως από ηλικιωμένους ενώ μια μεσηλίκη του φώναξε«Κατσιφάρα λαμόγιο θα μπεις και συ μέσα»
Αυτός συνεχίζοντας την προκλητικά απαξιωτική στάση του όχι μόνο αδιαφόρησε για το σχόλιο αλλάχαμογέλασε ειρωνικά και είπε κάτι με νόημα στο κομματόσκυλο που καθόταν δίπλα. Τότε η οργή του κόσμου ξεχείλισε και ένας από εμάς εκσφενδόνισε προς το μέρος του ένα γιαούρτι«ΠΡΩΤΟ» (ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλα) λερώνοντας τον στο πρόσωπο. Ο κύριος Κατσιφάρας όμως ακόμα και τότε διατήρησε την «αξιοπρέπεια» του και ταυτόχρονα τέσσερις φουσκωτοί ντυμένοι με κυριλέ κοστούμια (γνωστοί μπράβοι του υπόκοσμου της Πάτρας) και hands free μπήκαν στην καφετέρια από πλαινή είσοδο προκειμένου να φυγαδεύσουν το αφεντικό τους. Μάλλον για αυτό το Πασοκόσκυλο μας προκαλούσε τόσο αφού είχε καβάτζα τα σκυλιά του και δεν ανησυχούσε.

Κάτω ἡ ῾Ενωμένη Εὐρώπη, τού ᾿Ηλία Πετρόπουλου

 Tο παρακάτω κείμενο του συγγραφέα Ηλία Πετρόπουλου γράφτηκε στο Παρίσι στις 9-12-1988 και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη συλλογή του: «Ἡ Μυθολογία τοῦ Βρεολίνου» Κυκλοφόρησε  το 1991 από τις εκδόσεις «Νεφέλη». Ακολουθεί το πρωτότυπο (πολυτονικό) κείμενο που παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.
Τόν Άβγουστο τοῦ 1989 ὁ δημοσιογράφος Πολυδεύκυς Παπαδόπουλος παρουσίασε στήν ἐφημερίδα Τά Νέα μιαν ἔρευνα (σε συνέχειες), ὅπου ἁρκετοί ἐπιστήμονες, λογοτέχνες καί καλλιτέχνες απάντησαν στό ἐρώτημα:
Μέ δεδομένη πλέον τή μεγαλύτερη κοινωνικοπολιτική σύγκλιση τῶν χωρῶν τῆς Εὐρωπαϊκής Κοινότητας το 92, ἀλλά καί γενικότερα τῆς Εὐρώπης, κατά τή γνώμη σας ποιός ρόλος ἑπιφυλάσεται στό ἑξής γιά τό ἑλληνικό πολιτισμικό-πολιτιστικό μοντέλο; Ποιά εἶναι ἡ ἀνάπτυξη, ἤ, ἡ κρίση τοῦ ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ, τά μεγαλύτερα πλεονεκτήματα, ἤ μειονεκτήματα, στή νέα του συνάντηση μέ τήν Εὐρώπη;
Σχεδόν ὅλοι οἱ ἀπαντήσαντες μίλησαν θετικά (ἤ με ἐνθουσιασμό) γιά τήν ἀναμενόμενη ἔνταξη τῆς Ἑλλάδας στήν Ἑνωμένη Εὐρώπη. Ὅσο γιά μένα, ἔστειλα τήν παρακάτω ἀρνητικήν ἀπάντηση:

Κλείνουν το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)

Σε ποια χέρια θα καταλήξουν τα πολύτιμα αρχεία; (μελέτες για ορυκτό πλούτο Ελλάδας=πετρέλαια, χρυσός, μεταλλεύματα, ορυκτά κλπ) -
9 εισαγωγικά videos

Θέλουν να περικόψουν τις δημόσιες δαπάνες και βρήκαν ως λύση να καταργήσουν τη δημόσια έρευνα και όχι να καταργηθούν χλιδές, πελατειακοί σύμβουλοι & αλόγιστα νοικιασμένα ιδιωτικά κτίρια (ενώ παραμένει ανεκμετάλλευτη η περιουσία του κράτους), που κοστίζουν κάτι εκατομμύρια το μήνα στο ελληνικό δημόσιο. Σ΄εμάς όλους, δηλαδή.
Ο Μάνος Κακλαμάνος και ο Δημήτρης Καζάκης συνάντησαν  στο ΙΓΜΕ τους διακεκριμένους επιστήμονες οι οποίοι αποκαλύπτουν τα πάντα για το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου.
 

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

Γουρούνια για σφάξιμο

 Τα πράσινα Γουρούνια ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις
περιφέρειες τους...

Να γιορτάσουν με τους δικούς τους. Να φάνε τα χοιρινά
και να πιούν τα μαύρα κρασιά. Να γλεντήσουν.
Να ηρεμήσουν. Να ξαποστάσουν. Να ανανεωθούν.
Κάποια από αυτά, λίγο πριν εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα,
"θυμήθηκαν" τους...Αδύναμους, τους Απορους, τους Αρρω-
στους...
την δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια...το αίμα που χύνει.
Στα πλαίσια,λοιπόν,μιάς αναλαμπής των "κοινωνικών τους
ευαισθησιών"μιά ομάδα από 12 πράσινα Γουρούνια έστειλε
επιστολή,παρακαλώ,στον υπάλληλο Papaδήμο με την οποία
προτρέπουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύνταξη/
υιοθέτηση/εφαρμογή ενός "Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δρά-
σης" υπέρ Αδυνάμων,Απόρων κλπ!!

Κύριε Ταγματάρχη, η ΕΡΤ χρειάζεται αλήθειες, όχι λοχαγούς

Κύριε Ταγματάρχη,
Εδώ και μήνες είστε Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ. Της Δημόσιας Τηλεόρασης δηλαδή και όχι της “κρατικής”, όπως θέλουν να την αποκαλούν κάποιοι. Μιας τηλεόρασης που με το δυναμικό της, μπορεί σήμερα, τον καιρό της κρίσης, να παίξει σημαντικό ρόλο ενημέρωσης. Αυτό είναι για κάθε Έλληνα πολίτη το ζητούμενο και όχι για μια ακόμη φορά η ανακάλυψη “συνταγών” ακριβών και ευφάνταστων προγραμμάτων που είχαν ανακαλύψει προκάτοχοί σας που σήμερα απολογούνται στον εισαγγελέα.
Στις 20 Σεπτεμβρίου (ακριβώς πριν 3 μήνες), το Δ.Σ της ΕΡΤ ενέκρινε τον νέο κύκλο επεισοδίων για “Το Κουτί της Πανδώρας”. Οι λόγοι νομίζω είναι αυτονόητοι για κάθε Έλληνα. Μια εκπομπή έγκυρη, μεγάλης τηλεθέασης, ειδικού βάρους και φτηνότερη έως και 10.000 ευρώ από άλλες ομοειδείς.
Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως η πρώτη εκπομπή του νεόυ κύκλου θα έπαιζε σήμερα στις 23:00, με θέμα “Οι χρεοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε” και αφορούσε τους οφειλέτες του Δημοσίου που είχαν μια χλιδάτη ζωή ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια στο Δημόσιο.

Το Χέρι της "σωτηρίας"

Σε επισκέφτηκε...
Μπήκε στο σπίτι σου...
Απειλεί τα κεραμίδια σου...τη δουλειά σου...
Χαϊδολογάει τα παιδιά σου...
Πνίγει τις Ζωές σας.

Κόψτο πριν είναι πολύ αργά.