#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

"Η ΚΑΤΑΡΑ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ :

Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Ας κοιτάξουμε την ιστορία.

Μετά από κάθε μεγάλη καταπίεση κάποιου λαού  είχαμε μεγάλη λαϊκή εξέγερση. Ακόμα και αν η εξέγερση ήταν επιτυχημένη, μετά από λίγο χρονικό διάστημα αποδεικνυόταν ότι αυτή η επιτυχία ήταν πολύ προσωρινή και ότι επανερχόταν η απογοήτευση στο χώρο των απλών εξεγερμένων.

Οι εξουσιαζόμενοι είχαν «προδοθεί»  από τους «ηγέτες» τους οι οποίοι κατά την διάρκεια της εξέγερσης ήταν μεν πρωτοπόροι εξουσιασμένοι αλλά μετά τη νίκη της εξέγερσης μετατρέπονταν σε ολιγαρχικούς εξουσιαστές (ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ-ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ; )
Πάλι λοιπόν η απογοήτευση αλλά μετά από λίγα χρόνια η ελπίδα ξαναγεννιόταν σε μια νέα εξέγερση η οποία κατέληγε και αυτή στο ίδιο αποτέλεσμα (Δες πχ Οκτωβριανή επανάσταση).

Αποδεικνυόταν ότι πάντα η πορεία της εξέγερσης ήταν απ την αρχή καμπύλη και όχι ευθεία. Έτσι η συνέχεια της καμπύλης σχημάτιζε νομοτελειακά κύκλο και οδηγούσε στο ίδιο σημείο εκκίνησης. Ποιο ήταν το σημείο εκκίνησης; Κάποιοι (νέοι) ηγεμόνες στην θέση των παλιών ήταν αυτοί που αποφάσιζαν για τους κανόνες της ζωής του λαού, για την ζωή του λαού, εξ ονόματος μεν του λαού αλλά επί της ουσίας ενάντιά του.

Για να γίνει όμως μια εξέγερση χρειαζόταν πάντα μια συλλογικότητα για να προγραμματιστεί καλύτερα η εξέγερση και για να είναι πιο αποτελεσματική.
Ποια όμως ήταν η δομή και η λειτουργία αυτών των συλλογικοτήτων που άφηνε διάπλατα τη δυνατότητα σε κάποιους άλλους να αφαιρούν τη δύναμη από το λαό να αποφασίζει ο ίδιος για την κοινωνική του ζωή;

ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ένας “φιλήσυχος” μακελάρης...


 Tον έβλεπα να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του Μαξίμου, κατευθείαν από τα λασπόνερα του Alter όπου ξεροστάλιαζε χρόνια ολόκληρα , ως Μόνα Λίζα της εργατικής τάξης, κάνοντας πολύωρες λιτανείες στον λαϊκισμό του Αυτιά, αφού είχε ολοκληρώσει τη σκοπιά του στον Πάστορα του είδους, Γιώργο Παπαδάκη.
Ο υπουργός Εργασίας Κουτρουμάνης, πρώην συνδικαλιστής, σύντροφος του απολεσθέντος προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου, του Πρωτόπαπα και λοιπών πρώην εργατοπατέρων της ίδιας συνομοταξίας, είχε ραντεβού με τον πρώην τραπεζίτη Παπαδήμο για να κουβεντιάσουν το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων, λίγες ώρες πριν το τσουνάμι της χυδαιότητας και του χλευασμού προς τους πολίτες-για το πόθεν έσχες των 300 ο χαρακτηρισμός-αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ο πασόκος Κουτρουμάνης, φιγούρα
φιλήσυχου –μ’ όλες τις αμαρτίες που εμπεριέχει ο...χαρακτηρισμός  –ανθρώπου της διπλανής πόρτας πήγε ανερυθρίαστα να συζητήσει το πετσόκομμα των επικουρικών κι ενώ έχει προηγηθεί το γνωστό μακελειό στις συντάξεις.

Αντί να ξυπνήσει νωρίς το πρωί και αφού σταθεί με τη ριγέ πυτζάμα του μπροστά στον καθρέφτη να πει στο είδωλό του...

Ραγδαία αύξηση της μετανάστευσης προς τη Γερμανία

 Κατά 84% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες
Από τη Ναυτεμπορική

Αλματώδη αύξηση της μετανάστευσης στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2011, ειδικά από χώρες της Ε.Ε. που πλήττονται από την οικονομική κρίση όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας. Κατά 84% αυξήθηκαν οι μετανάστες από την Ελλάδα.

Περίπου 435.000 άνθρωποι προερχόμενοι από το εξωτερικό εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2011 - αριθμός αυξημένος κατά 19% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Χούντα με τα ούλα της η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου

Από την αρχή του 2012 θα εφαρμοστούν ήδη ψηφισμένα σκληρά αντεργατικά νέα μέτρα
FREE photo hosting by Fih.gr Γιώργος Ελαφρός
 H δικαιοσύνη της ανάπηρης, αστικής μεταπολίτευσης του 1974 είχε κρίνει ότι το αδίκημα των συνταγματαρχών της χούντας ήταν «στιγμιαίο»! Αλλά η κατάλυση των πολιτικών ελευθεριών και ο βιασμός των κοινωνικών δικαιωμάτων δεν είναι ποτέ στιγμιαίος. Εμείς έχουμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι οι συνέπειες και της τωρινής χούντας των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, θα είναι πολύχρονες, εξαιρετικά βαριές και με ιδιαίτερη ποιότητα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Ακόμα κι αν επρόκειται για μια «προσωρινή κυβέρνηση», η «ενόχληση θα είναι μόνιμη». Να όμως, που έχουν ξαμολυθεί οι δοτοί υπουργοί, με επικεφαλής τον ίδιο τον Παπαδήμ(ι)ο, συνεπικουρούμενοι από την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ για να πετύχουν μακρόχρονη παράταση του βίου της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Δηλαδή μιλάμε για κοινοβουλευτική χούντα με τα ούλα της!
Όλοι αυτοί που απαιτούν τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και την τυπική ή ουσιαστική άρση της μονιμότητας, τώρα απαιτούν (για τη σωτηρία της πατρίδος, βεβαίως) να στρογγυλοκαθίσουν μέχρι νεωτέρας στις καρέκλες των υπουργείων, μακριά από την έκφραση της λαϊκής θέλησης και της κοινωνικής οργής.

Οι Ισλανδοί ψαραδες και οι εργάτες στην Ελληνική Χαλυβουργία

 «Εμείς, που κατοικούμε στην Ισλανδία, θέλουμε να δημιουργήσουμε
μια δίκαιη κοινωνία, όπου όλοι είναι ίσοι.
Η διαφορετική καταγωγή μας, μας κάνει πιο πλούσιους ως σύνολο
και μαζί έχουμε την ευθύνη για την κληρονομιά στις επόμενες γενιές,
τη γη και την ιστορία, τη φύση, τη γλώσσα και τον πολιτισμό»

Έτσι θα ξεκινά το καινούργιο Σύνταγμα της μικρής νησιωτικής αυτής χώρας που ήταν στα
πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ το 2008 όταν χρεοκόπησε.Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή:
Η επενδυτική φούσκα Icesave συμπαρέσυρε την οικονομία της χώρας στην χρεοκοπία, οι Ισλανδοί βγήκαν στους δρόμους αναγκάζοντας την κυβέρνηση σε παραίτηση, κάποιοι οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη -συμπεριλαμβανομένου και του τότε πρωθυπουργού με την κατηγορία της αμέλειας- ενώ η χώρα τελικά αρνήθηκε να πληρώσει όλα τα χρέη των κερδοσκόπων και τις «τοξικές επενδύσεις» τους.
Η απόφαση των Ισλανδών να μην πληρώσουν όλα τα χρέη των τραπεζών αποδείχθηκε σωτήρια για την χώρα, όπως παραδέχονται ακόμα και οι FinancialTimes.
Η Ισλανδία έθεσε την αρχή της ικανότητας πληρωμής ως νοµική βάση για την εξυπηρέτηση του χρέους, και όπως εξηγεί ο Ρούσσος Βρανάς, είναι κάτι που ισοδυναμεί µε εξέγερση των δούλων.

Kρεμάλες έξω από γραφεία πολιτικών...

ΚΑΖΑΚΗΣ - ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΕΠΑΜ) 20/12/2011

"Ειδικές οικονομικές ζώνες": το νέο ανέκδοτο...Γράφει ο Nicolas Tz.
Οι βόμβες σκάνε η μία μετά την άλλη. Και μας τις σερβίρουν στο πιάτο με ειδική κάλυψη για να μην τις πάρουμε χαμπάρι την στιγμή που σκεφτόμαστε πως θα την βγάλουμε αυτόν και τον επόμενο μήνα.

Τι θέλει να μας πει ο ποιητής με τον όρο ειδικές οικονομικές ζώνες;
 Θέλει να πει ότι σε όποια περιφέρεια υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την εκμετάλευση κάποιου ειδικού χαρακτηριστικού που υπάρχει στην περιοχή απο την επιχειρηματικότητα εκεί θα γίνουν κάποιες φορολογικές διευκολύνσεις και θα σπάσει η γραφειοκρατεία ώστε να υπάρχει κίνητρο. Επίσης ακούσαμε ότι οι διευκολύνσεις αυτές θα γίνουν για να προσελκύσουμε νέους επενδυτές από το εξωτερικό(βλέπε Γερμανία,Γαλία κλπ).

"Μια χαρούμενη οικογένεια".

Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση: Επιστροφή στις σπηλιές ή μονόδρομος για την επιβίωση του λαού;

 Φλώρα Παπαδέδε
Στη σύγκρουση που διεξάγεται σήμερα στην ελληνική κοινωνία για το αν θα διατηρηθεί ή θα ανατραπεί το καθεστώς οικονομικής και πολιτικής κατοχής, η θέση απέναντι στο ευρώ και την ΕΕ αποτελεί κρίσιμη διαχωριστική γραμμή.
Όχι μόνο γιατί το θέτουν με αυτό τον τρόπο οι τράπεζες, η κυβέρνησή τους κι η ίδια η ΕΕ. Αλλά και γιατί η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ- με απόφαση του ελληνικού λαού- είναι σήμερα ο όρος για την επιβίωσή του. Αποτελεί μονόδρομο για να σωθεί η χώρα και να μπορέσει να δοθεί οποιαδήποτε φιλολαϊκή διέξοδος, πόσο μάλλον αντικαπιταλιστική.
Η μετατροπή της χώρας σε τριτοκοσμική αποικία τύπου Ταϊλάνδης, αναγγέλλεται πανηγυρικά πρώτα απ’ όλα από την ελληνική αστική τάξη, που αναγορεύει σε «βαριά βιομηχανία» τον τουρισμό, σε αναπτυξιακή προοπτική τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και κάθε δημόσιας υποδομής, την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του ίδιου του κράτους.