#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Στις δικτατορίες δεν ζητάμε πόθεν έσχες

«Έπεσε» λοιπόν το λεγόμενο «site του ενός εκατομμυρίου ευρώ» από πολίτες που ζητούσαν απεγνωσμένα πληροφορίες για το πόθεν έσχες των πολιτικών. Άνοιξαν οι κρουνοί της λαϊκής οργής ή μήπως γινόμαστε θεατές μιας ακόμη καλοστημένης επιχείρησης προπαγάνδας;
Πριν δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις μια διευκρίνιση: Όσοι πολιτικοί κριθούν ένοχοι για παράνομες οικονομικές συναλλαγές πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ήδη οι πολίτες, τούς γνωρίζουν και έχουν εξασφαλίσει ότι δεν μπορούν να περπατήσουν ούτε δέκα μέτρα στο δρόμο. Αυτό το αίσθημα πρέπει να μετουσιωθεί σε καταδικαστικές αποφάσεις και σκληρή τιμωρία.

Συρία: Τουλάχιστον 33 πολίτες και 14 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις


Τριάντα τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις καταστολής στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο ανέφερε ότι στις συγκρούσεις έχασαν επίσης τη ζωή τους 14 στρατιώτες και αστυνομικοί.
Η οργάνωση είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι σχεδόν εκατό λιποτάκτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από άνδρες του τακτικού στρατού στην επαρχία Ιντλέμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 23 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στην Ιντλέμπ και άλλοι εννιά στη Χομς, εκ των οποίων οι δύο στο προάστιο Τζαμπ Ταντάλι. Άλλος ένας τραυματίστηκε θανάσιμα στην περιοχή του Χαν Σεϊχούν.
Εξάλλου, 14 στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με λιποτάκτες στην επαρχία της Ντεράα. 

«Δεν υπάρχει σάλιο» ούτε να τους φτύσεις

  Τελικά κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν παίζονται. Μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα. Ειδικά αυτοί που σήμερα διεκδικούν την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται όλοι εκ .. παρθενογένεσης.

Χτες η υπουργός Παιδείας παρουσίασε «Μανιφέστο» -όπως το χαρακτήριζε η φυλλάδα του ΔΟΛ- για το «πολιτικό σύστημα», (εννοείται με την ίδια σε πρωταγωνιστικό ρόλο) για να «σωθούμε». Είναι η ίδια που παραδίδει τα Πανεπιστήμια στους ιδιώτες, η «υπουργός της φωτοτυπίας» όπως έχει ονομαστεί, αυτή που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και στερεί από παιδιά της περιφέρειας την πρόσβαση στο σχολείο.

Από κοντά άλλος επίδοξος «σωτήρας» μας, που διεκδικεί επίσης την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο Αντρέας Λοβέρδος που διαπιστώνει κι αυτός ότι «η χώρα καταρρέει». Είναι ο τύπος –μαζί με τον Κουτρουμάνη- που ξεθεμελίωσαν το ασφαλιστικό σύστημα, είναι ο πολιτικάντης που οδηγεί σε μαρασμό την δημόσια υγεία –η φώτο από πρωτοσέλιδα σημερινών εφημερίδων- για να την παραδώσει στα χέρια των καπιταλιστών ιδιωτών εμπόρων υγείας.

Η πρώτη ταινία της «Ελληνοφρένειας» με τίτλο "Από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο"


Πρόκειται για «ένα μνημονιακό DVD για τους χρεωμένους Έλληνες που δεν πρέπει να λείπει από κανένα...δάνειο» διάρκειας 60 λεπτών, με τη συμμετοχή των, Λάκη Λαζόπουλου και Μίρκας Παπακωνσταντίνου.

ΤΡοΧΑίΟ...ΔΕΝ ΝοΜΙζω!!!
 

«Υψηλή πολιτική» με τρύπιο παντελόνι


 Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Με ακροβασίες στο χείλος του γκρεμού συνεχίζονται οι παράλληλες διαπραγματεύσεις για την «ανταλλαγή ομολόγων» PSI από την κυβέρνηση Παπαδήμου, για τη χρηματοδότηση του ΔΝΤ από την ευρωζώνη, για τα κεφάλαια του προσωρινού και του μόνιμου μηχανισμού «στήριξής», για τον ρόλο της ΕΚΤ στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, αλλά και για το αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ή όχι κ.λπ. Ακροβασίες και εκβιασμοί από τη μια πλευρά και ουσιαστική ακυβερνησία από την άλλη.
Όπως σημειώναμε χθες: «Τα ίδια καθάρματα επαναφέρουν τους ίδιους εκβιασμούς με μικρές παραλλαγές. Μόνο που αυτή τη φορά δεν εκβιάζουν τον ανίσχυρο και προδομένο από θέση ισχύος, αλλά από θέση αδυναμίας».
Πράγματι δεν είναι δύσκολο να δει κάποιος ότι η αντιμετώπιση της κρίσης από την ευρωζώνη έχει υπάρξει, μέχρι σήμερα, παιδαριώδης και αδιέξοδη. Με τον ίδιο τρόπο που ένας βαρύτατα ασθενής δεν αναγνωρίζει την ασθένειά του, η ζώνη του ευρώ χώνει συνεχώς το κεφάλι στο έδαφος πιστεύοντας ότι κανένας δεν τη βλέπει.

Κάνουν γαργάρα την Ελβετία…


  Μπορεί προς το παρόν να είναι «φήμη», αλλά η αί­σθηση ότι η παρουσία των ονομάτων Ελλήνων βου­λευτών, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.,φρενάρει τις αποκαλύψεις σχετι­κά με τα ονόματα των Ελλήνων που δια­τηρούν παράνομα καταθέσεις στην Ελ­βετία είναι δυνατόν να αποτελέσει και την ταφόπλακα του (μεταπολιτευτικού) πολιτικού συστήματος όπως το γνωρίζουμε σήμερα.
Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλοςπου τους τελευταίους μήνες έπαιξε (ιδιαίτερα έντονα) σε επικοινωνιακό επίπεδο το θέμα των καταθέσεων στην Ελβετία για να αποκομίσει πολιτικούς πόντους, να έδειξε οργή στις αιτιάσεις, αλλά δεν κατάφερε να κρύψει την αμηχανία του απέναντι στην πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα για το συγκεκρι­μένο θέμα συνοψίζεται σε τρία μέτω­πα. Ας τα δούμε.
Η αποκάλυψη Ζησιάδη

ΑΠΕ : είναι πολλά τα λεφτά

Αναδημοσίευση από athensindymedia , την εφημερίδα Άπατρις που εκδίδεται από συντρόφους-ισες στο Ηράκλειο, μπορείται να τη διαβάσετε σε pdf και από εδώ . Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό μιας και με πρόσχημα την “ανάπτυξη” – όπως πάντα- πάνε να εντάξουν χρήσιμες για την κοινωνία τεχνολογίες , στην ασυδοσία των αγορών και του βιομηχανικού κεφαλαίου.
***
”η ευρεία εφαρμογή των λεγόμενων πράσινων –ή φιλικών προς το περιβάλλον- τεχνολογιών θα αποτελέσει τη νέα τεχνολογική επανάσταση που θα γίνει κινητήρας μιας νέας φάσης οικονομικής ανάπτυξης του καπιταλισμού.”

 Τον τελευταίο καιρό, ειδικά μετά την υπογραφή του μνημονίου στις 28-29 Ιουνίου, όπου το όποιο πλουτοπαραγωγικό δυναμικό της Ελλάδας παραχωρήθηκε προς άγρια και δίχως όρους εκμετάλλευση στους διαφόρους επενδυτές (ψήφιση του νέου επενδυτικού νόμου φάστ τράκ) παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στον τομέα της παραγωγής ενέργειας. …
Αν παρακολουθήσουμε τους σχεδιασμούς των πιο δυναμικών φορέων του κεφαλαίου θα παρατηρήσουμε πως το σημείο αιχμής που τίθεται είναι οι λεγόμενες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλιώς – πράσινη ανάπτυξη.

Κάιρο: χιλιάδες στους δρόμουςΣε εξέλιξη διαδήλωση γυναικών κατά της καταστολής του στρατιωτικού καθεστώτος – Δεκάδες οι τραυματίες, τουλάχιστον 4 οι νεκροί της Τρίτης
 Πορεία 2.000 γυναικών στους δρόμους του κεντρικού Καΐρου, το απόγευμα της Τρίτης, για τα θύματα γένους θηλυκού των προηγούμενων ημερών λόγω της βίας των δυνάμεων καταστολής. Τους συνεπικουρεί ομάδα ανδρών που φωνάζουν «Οι Αιγύπτιες γυναίκες είναι η κόκκινη γραμμή».
Πέμπτη ημέρα συγκρούσεων
Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας συνεχίστηκαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ, που παραμένει αποκλεισμένη.

Εργατικές ταραχές σε πετρελαιοπηγές του ΚαζακστάνΑναδημοσίευση από rioter.info 
Σύμφωνα με τις αρχές (που δε χαρακτηρίζονται πουθενά στον κόσμο για τη δημιουργική φαντασία τους), μια ομάδα ένοπλων μελών συμμοριών (σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα Ashkat Daulbaev), πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών (σύμφωνα με την έγκριτη δημοσιογράφο Tatyana Kuzmina) ή χούλιγκαν (σύμφωνα με την εκδοχή της πρεσβείας του Καζακστάν στις ΗΠΑ) παρείσφρυσαν στον κόσμο που ήθελε να συμμετάσχει ειρηνικά στους εορτασμούς για την ανεξαρτησία της χώρας, επιτιθέμενοι σε αστυνομικούς και πολίτες αδιάκριτα…
Από κείνη τη στιγμή κι έπειτα, ακολουθεί ένα μηντιακό μπλακ-άουτ, με κάθε επίσημο μέσο ενημέρωσης να αποκρύπτει κάθε πληροφορία για την εξέλιξη των γεγονότων. Σύμφωνα με μετέπειτα παραδοχές των αρχών, η αστυνομία επενέβη με πραγματικά πυρά, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον δέκα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, καθώς “οι χούλιγκανς απειλούσαν ανθρώπινες ζωές και τη δημόσια τάξη”. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών σε μπλογκς δε, ο αριθμός των νεκρών πρέπει να ξεπερνά τους 70, ενώ των τραυματιών τους 800, καθώς έχει εξαντληθεί η χωρητικότητα των νοσοκομείων ολόκληρης της περιοχής.

Φέτος,ας δηλητηριάσουμε τον Άι Βασίλη

 Ο Άγιος Βασίλης είναι μια παγκόσμια μορφή.
Προσωπικά τον συμπαθώ πολύ. Θες το ότι είναι μπαμπάτσικος; Θες το ότι έχει τρανταχτό γέλιο; Θες το ότι φοράει και γαμώ τις στολές;
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μια συμπάθεια μου τη βγάζει.
Φέτος όμως λέω να του φερθώ λίγο διαφορετικά.
Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του, αλλά να, είναι η ιδέα του αυτή που θέλω να πατάξω.
Ο Άγιος Βασίλης, βλέπετε, φέρνει δώρα.
Ως εκ τούτου, πολλοί τον περιμένουν ωσάν Σωτήρα, να έρθει να αναπληρώσει τις όποιες τρύπες είχε η χρονιά που πέρασε ή ανυπομονούν να τους καλύψει τα κενά που προδιαγράφονται μπροστά.
Γι’αυτό λοιπόν εγώ φέτος τον Άγιο Βασίλη θα τον δηλητηριάσω.
Γιατί αν κατάλαβα κάτι φέτος,είναι πως δεν πρέπει να περιμένω από κανέναν άγιο βασίλη να μου φέρει αυτά που θέλω.
Φέτος έμαθα να διεκδικώ εγώ, με τη δική μου φωνή, με τις δικές μου πράξεις.
Δε λέω, ήταν δύσκολη χρονιά. Και αυτή που έρχεται πιθανότατα θα είναι ακόμα πιο σκληρή.
Αλλά πολύ γουστάρω που έμαθα επιτέλους να υψώνω ανάστημα.
Και όχι μόνο με βερμπαλισμούς κι ευχές, αλλά εκεί, στο δρόμο.

Στην πυρά, κουφάλες

 
Λόλεψαν πλήρως τα καθάρματα...Χέστηκαν...
Πλησιάζει η Ωρα της Τιμωρίας και κιότεψαν...

Ενας-ένας πασχίζει να "πάρει αποστάσεις" από τα έργα και τις ημέρες της
διακυβέρνησής τους.
Ελπίζουν σε Ατιμωρησία...Ψάχνουν για Ελεος...
Για τη Βαρβαρότητα που εν ψυχρώ μας επέβαλαν.
Για τα Μνημόνια που ομόφωνα ψήφισαν.
Πάτε καλά,ρε κουφάλες;; Μας δουλεύετε;;
Σας δείχναμε τα Λάθη σας...κι εσείς επιμένατε.
Σας υποδεικνύαμε τα Αδιέξοδα της πολιτικής σας...κι εσείς μας στρι-
μώχνατε στο Μονόδρομο της Καταστροφής.
Σας παρακαλέσαμε...
Σας εκλιπαρήσαμε...
Σας ικετέψαμε...
Μας ταπεινώσατε...
Μας ξεφτιλίσατε...
Μας λοιδωρήσατε...
Μας απειλήσατε...
Μας τρομοκρατήσατε...
Μας δείρατε...
Μας πνίξατε...
Μας σφάξατε...
Μας ξεπουλήσατε...
Και τώρα φοβάστε;;
Ψάχνετε για σωτηρία;; Για Αλλοθι;;
Γαμιόλες - τσουλάρες - νεοφιλελεύθεροι...
Στην Πυρά!! 
 
 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


 ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» γεννήθηκε από τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής και αποτελεί ένα πολιτικό κίνημα ανυπακοής και αντίστασης. Αποτελεί σάρκα από τη σάρκα όλων των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων και μάχεται εδώ και δύο χρόνια, προασπιζόμενο τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών. Θεμελιώδης πολιτική θέση και άξονας δράσης του κινήματός μας αποτελεί η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Διεκδικούμε, αγωνιστικά, δωρεάν παιδεία, υγεία, δρόμους, δημόσιους χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νερό, ηλεκτρικό, όλα τα φυσικά αγαθά (π.χ. παραλίες, δάση, αέρας), και κάθε άλλο αγαθό κοινωνικού χαρακτήρα για κάθε άνθρωπο, Έλληνα ή μετανάστη.

Για να επιβιώσουμε...


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
Στην Εξαθλίωση.
Την Υποταγή.
Την Εξάρτηση.
Το Ξεπούλημα.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ
Για τη Ζωή μας.
Το Μέλλον.
Τη Δημοκρατία.
Την Ανεξαρτησία.
 

Μην ταΐζετε τα θηρία!

Προτιμάμε προϊόντα από μικρούς παραγωγούς
του τόπου μας και όχι τα επώνυμα...
Το δάσος καίγεται για τα καλά… Όμως είναι πανεύκολο να σωθούν πολλά δέντρα, που θα δώσουν καρπούς και σπόρους…
Προτού μείνουμε όλοι με τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια στα χέρια, προτού πάρουμε όλοι θέση στις ουρές των συσσιτίων, μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε τα απλούστατα, τα αυτονόητα και πάντως ευεργετικά. Μπορούμε, τουλάχιστον όσοι δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να κάνουμε αυτά που ξεχνούν ή παραβλέπουν οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα να καταστρεφόμαστε οικονομικά και να εξασθενούν βασικοί μηχανισμοί άμυνάς μας. Και να ’ταν μόνον αυτά; Εμείς οι ίδιοι, με τη στάση μας, ενδυναμώνουμε τους ήδη πανίσχυρους υπονομευτές της πατρίδας μας κι επικροτούμε τη λεηλασία μας.

Η αλληλεγγύη απλώνεται και σε δωρεάν μαθήματα!

 Οι καθηγητές, μέλη του ΣΕΦΚ (Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών), στη Νέα Σμύρνη, σε συνεργασία με την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, διοργανώνουν δωρεάν μαθήματα για παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων ή γονιών με χαμηλό εισόδημα. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 10 Ιανουαρίου. Πληροφορίες: 210 7756993, 6977 652768  10π.μ. – 1μ.μ.

Η αφίσα της πρωτοβουλίας:

ΠΗΓΗ:  http://ergatikilesxi.wordpress.com/

Η αφίσα της ΠΑΣΚΕ και ο καθωσπρεπισμός της Αριστεράς


Όταν η ΠΑΣΚΕ βγαίνει ανοιχτά και επίσημα και ξεμπροστιάζει τον Πάγκαλο ως φασίστα και κοπρίτη και βάζει «ΟΥΣΤ!» στην αφίσα της, ένα οποιοδήποτε κόμμα της αριστεράς γιατί δεν χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!) μέσα από τις εφημερίδες της, τα έντυπα και τον επίσημο λόγο της μέσα από τους εκπροσώπους της στην τηλεόραση και Βουλή;

Από το μιτάτο* στην πολυκατοικία !!! [: Η κορυφαία Μεταπολιτευτική ανάλυση...]

Τους επόμενους μήνες το άνοιγμα μιας περιόδου κοινωνικής αναταραχής και γενίκευσης της σύγκρουσης με τους «από πάνω» αποτελεί πρώτα απ’ όλα μια διαδικασία αυτοκάθαρσης από το άγος των τελευταίων δεκαετιών, συνειδητοποίησης της ευθύνης, ωρίμανσης των μεγάλων αποφάσεων.
 
«…Τώρα κάνεις μαύρη πλάκα κι όλο τρως απ' την κουτάλα,
τώρα μάγγωσε η φάκα και σε κλείσανε στη γυάλα.»
(Δήμος Μούτσης-Σωτηρία Μπέλου « η νταλίκα»)

Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση κι αφού πρώτα αμνήστευσαν τους εαυτούς τους βγάζουν τώρα δεκάρικους «δια την σωτηρίαν της πατρίδος». Και ποιοι να τους ακροαστούν; Η κοινωνία που διαδηλώνει φωνάζοντας «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» όταν αυτή η ίδια σταβλιζόταν για όλη τη μεταπολίτευση στα κομματικά παραμάγαζα;

ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ.Τύμπανα πολέμου στη γειτονιά μας

Λιάνα Μυστακίδου
Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με την Μεσόγειο να κινδυνεύει από μεγάλη ανάφλεξη.Μετά την Τουρκία και η Ρωσία βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα. Η  ρωσική στρατιωτική Βάση 102 που βρίσκεται στην Αρμενία βρίσκεται σε θέση μάχης.
Οι οικογένειες των στρατιωτικών απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Όλες οι Βάσεις στην Νότια Οσσετία και  την Αμπχαζία βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα  και  πλοία του Στόλου με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο  Κουζνέτσοφ αναχώρησαν από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό το λιμάνι της Ταρσού στη Συρία.

Στρατιωτικές πηγές της Μόσχας πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί ξαφνικά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, για αυτό το λόγο τέθηκαν σε πολεμική ετοιμότητα.

Το κίνημα των ανέργων στην Αργεντινή

Του James Petras*
Το παρακάτω κείμενο του Petras έχει διπλή σημασία καθώς από τη μια μεριά συνδέεται με το αφιέρωμα για τα δέκα χρόνια του Αργεντινάζο και από την άλλη με την τρομακτική επικαιρότητα που έχει αποκτήσει το θέμα της ανεργίας τώρα στη χώρα μας.

Εισαγωγή
       Τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια η Λατινική Αμερική έχει  έχει γίνει μάρτυρας τριών  κυμάτων επικαλυπτόμενων και αλληλένδετων κοινωνικών κινημάτων . Το πρώτο κύμα, εμφανίστηκε περίπου στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, και αποτελούταν σε μεγάλο βαθμό από αυτό που ονομάζουμε «νέα κοινωνικά κινήματα».  Αυτά περιλαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, οικολογία, φεμινισμό, και εθνικά κινήματα, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ ). Η ηγεσία τους ήταν κυρίως χαμηλά στρώματα μεσοαστών εργαζομένων, ενώ οι πολιτικές- στρατηγικές τους  είχαν ως στόχο τη πρόκληση των πολιτικών και στρατιωτικών καθεστώτων της εποχής.

Aπαλλοτρίωση σε super-market στο Περιστέρι


Σήμερα Δευτέρα 19/12/2011 πραγματοποιήθηκε από συντρόφους και συντρόφισσες απαλλοτρίωση σε super-market της αλυσίδας Carrefour στο Περιστέρι. Είδη πρώτης ανάγκης μοιράστηκαν σε κόσμο της παρακείμενης λαϊκής αγοράς και κατά τη διάρκεια μοιραζόταν το παρακάτω κείμενο.

 Οι καιροί που ζούμε, μ’ όλη την όξυνση της αφαίμαξης και της λεηλασίας που εμπεριέχουν, είναι πιο ξεκάθαροι από ποτέ. Τ’ αφεντικά με τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς, με τα MME και τους στρατιωτικούς-αστυνομικούς μηχανισμούς κάνουν τα πάντα για να ασφαλίσουν τα πλούτη τους και τα προνόμιά τους, για να διαιωνίσουν την ηγεμονία τους μέσα από τη βαθύτερη καταπίεση και εκμετάλλευση των “από κάτω” του καπιταλιστικού κόσμου. …

Οι πολιτικές της ζωής και του θανάτου στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Η νέα σταυροφορία του Λοβέρδου

 Πριν από καμιά ογδονταριά χρόνια ο Γκράμσι διαπίστωνε ότι στις δυτικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες η κυριαρχία της άρχουσας τάξης δεν οργανώνεται με την καταστολή, αλλά μέσα από ένα ολόκληρο πλέγμα μηχανισμών θεσμών και λειτουργιών, με το οποίο εξασφαλίζεται η ιδεολογική και πολιτική συναίνεση των κυριαρχούμενων. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μετατοπίζονται σε δεύτερο πλάνο, σε μια διακριτική παρουσία, πάντοτε όμως σε πλήρη ετοιμότητα να παρέμβουν, εάν αποτύχουν οι “ήπιοι” μηχανισμοί του αστικού κράτους να παίξουν το ρόλο τους.
Ο Γκράμσι έκανε αυτές τις πολύ σημαντικές διαπιστώσεις μέσα στη φυλακή. Στην Ιταλία η αστική δημοκρατία είχε αποτύχει να διαμορφώνει και να αναπαράγει τη συναίνεση των υποτελών τάξεων στην κυριαρχία της αστικής τάξης. Οι φασίστες ανέλαβαν τότε τη διαχείριση του αστικού κράτους, για να ξαναφέρουν σε πρώτο επίπεδο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ως το βασικό και ορατό εργαλείο με το οποίο εξασφαλίζεται η εξουσία των καπιταλιστών. Ο Γκράμσι ήταν ένα από τα πιο γνωστά θύματα αυτής της πολιτικής.