#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

« Κι όμως πετρέλαιο υπάρχει αλλά …δεν μας ανήκει πια ! »

 Γράφει η Τελέσιλλα στο ListonPlace

Κι όμως …«πετρέλαιο υπάρχει, οι Έλληνες δεν θα απογοητευθούν».

***Τα παραπάνω λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον «γραφικό » επιστήμονα ή  τρελό δημοσιογράφο που θέλει να ανεβάσει την ακροαματικότητα της εκπομπής του , αλλά στον υφυπουργό περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη  στην εφημερίδα « Καθημερινή »  ο οποίος μάλιστα συνέχισε προσδιορίζοντας και τις περιοχές….


***«το Ιόνιο είναι αποδεδειγμένα καλή περιοχή , ενώ και η Νότια Κρήτη δημιουργεί σοβαρές προσδοκίες …..αν προσθέσουμε και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τις θαλάσσιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, τότε δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι …»
***Να θυμίσω ότι είχε προηγηθεί πριν λίγες μόλις εβδομάδες, μέσα στην βουλή από τον  Γ. Παπανδρέου , μετά την δημόσια αποπομπή του από τις Κάνες, η εξαγγελία  της έναρξης εξορύξεων για πετρέλαια νότια της Κρήτης , την οποία είχε εντάξει μαζί με την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης ,και την επίλυση του Σκοπιανού,  στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η τωρινή κυβέρνηση .

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ

 Άντε να τον φτιάξουμε 50άρη. Διαβασμένος, ψυλλιασμένος υποτίθεται με την πραγματικότητα, τα είχε υπολογίσει κάπως, πήρε ένα δάνειο από την τράπεζα κι αγόρασε ένα διαμέρισμα. Όχι τίποτε ιδιαίτερο, ένα διαμέρισμα σφηνωμένο ανάμεσα στα υπόλοιπα.
Άντε να του βάλουμε στο κάδρο και δύο παιδάκια. Να του ζήσουν. Η γυναίκα του πριν 6 μήνες έκλεισε το γραφείο γιατί δε σταύρωνε πελάτη. Τουτέστιν άνεργη, ανασφάλιστη, με χρέη στο ΤΕΒΕ.
Αυτός μάζευε γύρω στα 1.500 ευρώ το μήνα καθαρά, αλλά με το που άρχισαν τα κόψε από δω, κόψε από κει, δύσκολα φτάνει τώρα τα 1.000 ή «φεύγεις», όπως είχε πει το αφεντικό. Η δόση του δανείου όμως έμεινε η ίδια και τα δύο παιδάκια μεγαλώνουν.
Πέρασε κι από το Σύνταγμα, μούντζωσε, έβρισε, έφαγε και μερικά χημικά, ώσπου μια μέρα κατέβηκε, η πλατεία ήταν άδεια και ξαναγύρισε σπίτι. Από τότε περιμένει το επόμενο κάλεσμα για τον «λαϊκό ξεσηκωμό».

Θα υποταχθώ...

Αμάν πια. Κουράστηκα. Δεν πάει άλλο...

Δεν αντέχω να βλέπω ένα μεγάλο κομμάτι του Λαού να δέ-
χεται έναν υπάλληλο σαν τον δημοφιλέστερο πρωθυπουργό...
Δεν αντέχω να ακούω τον Χρυσοχοίδη να λέει πως κατάφε-
ραν να οδηγήσουν τη Χώρα στην καταστροφή...
Δεν αντέχω το Ραγκούση να ζητάει από την κυβέρνησή του
να αιτιολογήσει τους λόγους που επιβάλλει νέα μέτρα...
Μου είναι αδύνατο να δεχτώ πως...καταστροφείς διεκδικούν
αρχηγία κόμματος...
Πως αυτοί που ισοπέδωσαν Εισοδήματα, Δικαιώματα, Θε-
σμούς...προβάλλουν πάλι σαν σωτήρες...

Eξέγερση των χωρικών στο Wukan της Κίνας


Εξέγερση στοWukan της Κίνας.  Αγρότες που αντιστέκονται σε βίαιες απαλλoτριώσεις των χωραφιών τους έχουν εξεγερθεί και πλέον η περιοχή βρίσκεται υπό πολιορκία τεράστιων στον αριθμό αστυνομικών δυνάμεων. 
Η κατάσταση οξύνθηκε όταν οι τοπικοί μπάτσοι δολοφόνησαν μέσα σε αστυνομικό τμήμα ένας από τους χωρικούς που είχαν πάει για διαπραγματεύσεις.

O Lin Zulian και  ο Yang Semao είναι πλέον καταζητούμενοι.

Ο δήμαρχος του χωριού που αποτελείται από φτωχούς χωρικούς και ψαράδες έδωσε δημοσίως τα όνοματα των Zulian και  Yang Semao  σαν υπαίτιους της πρόσφατης εξέγερσης του Wukan εναντίον της τοπικής κυβέρνησης . Πράττοντας έτσι ο Δήμαρχος του Shanwei, Wu Zili, ορκίστηκε να τους πατάξει αυτούς  και τους συμμάχους τους, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Εσύ...τι θέλεις να γίνεις;;

Εθελοντής στην Εξαθλίωση;;
Συνεργός στην Υποταγή;;
Συνένοχος στο Ξεπούλημα;;
Συμμέτοχος στα Σκάνδαλα;;
Στήριγμα της Ατιμωρησίας;;
Δότης Ζωής και Ψυχής;;

Ουουου!!  Εύκολο!!...

'Ακου...
Βλέπε...
Σιώπαινε...
Κατάπινε...
 
http://politikokoraki.blogspot.com/

Έγκλημα κατά του λαού της Ισλανδίας

 Η Μαρία Δαμανάκη επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, ζητάει να κάνει εμπάργκο η ΕΕ στην Ισλανδία, γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν τα τοκογλυφικά χρέη στους Τραπεζίτες. 
Εδώ μαζί με το μαλακοφασίστα του ΛΑΟΣ  Άδωνι  υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Φτου σας ξεφτίλες !!

"Αδειάζουν" Εκάλη και Πολιτεία από τον τρόμο του 2012! Το ξέσπασμα εμφυλίου που φωτογραφίζουν τα διεθνή ΜΜΕ διώχνει τα φουσκωμένα πορτοφόλια...

  Πανικός στα βόρεια προάστια και ειδικά σε Εκάλη και Πολιτεία. Πολλές «επώνυμες» οικογένειες έχουν εγκαταλείψει ήδη τη χώρα για μόνιμη διαμονή σε χώρες του εξωτερικού!
 Η είδηση βγήκε από τα ακριβά εστιατόρια της περιοχής που είχαν επενδύσει στους φορτωμένους πελάτες και ξαφνικά βλέπουν τις κρατήσεις τους να κάνουν φτερά και οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων να βρίσκονται σε απόγνωση μια και αρκετοί από αυτούς δανείσθηκαν τρελά ποσά για να διαμορφώσουν χώρους υψηλής αισθητικής!
 Η φήμη που κυκλοφορεί θέλει τους φυγάδες να αναθέτουν την πώληση των σπιτιών τους –και μάλιστα κοψοχρονιάς-σε γνωστά μεσιτικά γραφεία της Αθήνας.
 Ο κυριότερος λόγος της εσπευσμένης απόδρασης είναι ο φόβος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα του 2012. 
 Πολλές από αυτές τις οικογένειες εμπλέκονται με τον ένα η τον άλλο τρόπο στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε βάθος δεκαετιών και τρέμουν το ξέσπασμα της βίας! 

''Αριστερή κυβέρνηση'', αντικαπιταλιστικός αγώνας και κοινωνικό ζήτημα στην Κύπρο

Για άλλη μια φορά η «αριστερή» κυβέρνηση Χριστόφια με την πολιτική της απέδειξε στον κυπριακό λαό ότι υπηρετεί πειθήνια τις επιλογές της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης. Μετά το δεύτερο πακέτο περικοπών, που συμφώνησαν η κυβέρνηση και τα κόμματα πριν λίγους μήνες, η κυβέρνηση Χριστόφια προωθεί νέα μέτρα λιτότητας, συμορφώνοντας την πολιτική της στους σκληρούς όρους της ευρωζώνης, της ΕΕ και της κυπριακής αστικής τάξης, που με νύχια και με δόντια πιέζουν να θέσουν την Κύπρο στην ίδια καταστροφική τροχιά με την Ελλάδα. Μέτρα που κτυπούν τον κόσμο της εργασίας αντί το κεφάλαιο και ασφαλώς, όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, αλλά αντίθετα θα την σπρώξουν σε βαθύτερη ύφεση απ’ ότι τώρα, θα φτωχοποιήσουν την εργαζόμενη πλειοψηφία και θα εκτινάξουν κι άλλο την ανεργία, η οποία εκτινάχθηκε ήδη αυτό το μήνα κατά 27,2%, συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2010.

Το κόμμα, το κίνημα, και η κουλτούρα του διαδικτύου

 Μετά από ικανό διάστημα συμμετοχής στο ιστολογείν, και μετά από πολύ μεγαλύτερη εμπειρία με την γενικότερη κουλτούρα του διαδικτύου, την οποία είχα την ευκαιρία να ζήσω από πρώτο χέρι στον πολιτιστικό της πυρήνα --τις ΗΠΑ-- και απ' την αρχή --απ' το 1992-- έχω καταλήξει στο ότι οι κυριότεροι κίνδυνοι για έναν πολιτικά ορμώμενο ιστολόγο είναι οι εξής δύο:

1. Να εγκλωβιστεί στην όποια "χαρισματικότητα" εισπράττει πως έχει ως πένα, θεωρώντας ότι η δουλειά του συνίσταται στο να επιχειρεί πάντοτε να ξεχωρίζει και να προσφέρει ένα καθαρά ατομικό στίγμα σε ό,τι γράφει. Αυτός, δυστυχώς, είναι ο συντομότερος δρόμος προς την δημοσιογραφία, και μάλιστα προς το χειρότερο και πιο αντιδραστικό της είδος, την στήλη άποψης, το editorial, κλπ.

2. Να συγχύσει την αμεσότητα της αντίδρασης που προσφέρει θεωρητικά το μέσο με μια υποτιθέμενη επιδραστικότητα, θεωρώντας ότι διαμορφώνει απόψεις, στάσεις και αντιλήψεις επειδή έχει πολλά ή επιδοκιμαστικά σχόλια, ή πολλούς αναγνώστες, ή μεγάλη απήχηση στο ένα ή το άλλο απ' τα λεγόμενα κοινωνικά μέσα.

Ευρωπαϊκή Ένωση και γεωργία

  Γιώργος Κάργας
Την τελευταία 20ετία ο καπιταλισμός αναπτύχθηκε ραγδαία στην αγροτική παραγωγή με εμφανείς επιπτώσεις στους κοινωνικούς συσχετισμούς σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Οι εξελίξεις αυτές αποτυπώνονται σε έξι βασικές και ευδιάκριτες τάσεις.
Την έντονη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής διαμέσου της αύξησης της άμεσης ιδιοκτησίας και κυρίως της ενοικίασης.
Την ενδυνάμωση της κυριαρχίας του κεφαλαίου στα γεωργικά εφόδια, τα τρόφιμα και την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, π.χ. ιχθυοκαλλιέργειες και οινοποιία.
Την ραγδαία μείωση των μικροαγροτών και την αύξηση της μισθωτής εργασίας στην γεωργία που κυρίως οφείλεται στους μετανάστες, με συνέπεια την εμφάνιση μεγάλης κοινωνικής πόλωσης.
Την ενδυνάμωση της πολυαπασχόλησης των μικροαγροτών και των νέων μορφών παραγωγής π.χ συμβολαιακή γεωργία.
Το κλείσιμο πολλών δημόσιων και συνεταιριστικών οργανισμών, ειδικά εκείνων που σχετίζονταν με την σποροπαραγωγή και τα γεωργικά μηχανήματα, ενώ οι εναπομείναντες που σχετίζονται με την γεωργία λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια π.χ ΕΛΓΑ και ΟΓΑ ή πέρασαν άμεσα στα χέρια του κεφαλαίου.

Δείξτε μας ρε τι περιουσία έχετε αποκτήσει ΟΛΟΙ σας τόσα χρόνια που δεν δουλεύετε και σας μισθοδοτούμε. Δείξτε μας.

Τη δημοκρατία πολύ συχνά την πιάνετε στο στόμα σας, κύριοι και κυρίες του κομματικού πολιτικού συστήματος, αλλά ελάχιστα την τιμάτε. Καθόλου δηλαδή δεν την τιμάτε την δημοκρατία.
Κι όχι μόνο δεν την τιμάτε επειδή μας έχετε αφαιρέσει ως λαό την παραμικρή ΘΕΣΜΙΚΗ δυνατότητα να παίρνουμε μέρος στην εξουσία που εσείς θέλετε να ασκείτε ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ μόνοι σας. Αλλά δεν την τιμάτε την δημοκρατία ακόμα και σε ζητήματα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται λιγώτερο σημαντικά από την ισονομία και την ισοκρατία. Οπως για παράδειγμα την λογοδοσία σας.
Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ να λογοδότησε κάποιος πολιτικός στον λαό με κάποιο τρόπο. Ούτε κάποιος βουλευτής-νομοθέτης. Ούτε κάποιος δικαστικός. (Και η δικαστική εξουσία, πολιτική εξουσία είναι για όσους ξέχασαν τι είναι δημοκρατία, και επιεικώς μεταξεταστέοι).
Και δεν θυμάμαι επίσης να έχει λογοδοτήσει στον λαό και κανένας από όλους εκείνους που διορίζετε διοικητές και προέδρους και παραπροέδρους και συμβούλους σε δεκάδες θέσεις κάθε που αλλάζει η κυβέρνησή σας. Από το ΣΔΟΕ και τις ΔΟΥ μέχρι τα ΙΚΑ τα ΣΥΚΑ και τις γιαλαντζί “ανεξάρτητες” αρχές σας, ο θεός να τις κάνει.
Δεν λογοδότησε ποτέ και κανένας σας στον λαό.

Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε!

50 μέρες απεργία...
50 ημέρες
ενός ηρωικού ταξικού αγώνα
για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά,
σε μια ζωή με αξιοπρέπεια...
50 ημέρες αντίστασης στα άθλια σχέδια
του κεφάλαιου, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας,
τις απολύσεις και την τρομοκρατία...
50 ημέρες στην πύλη του εργοστασίου
αντάμα με το μεγαλειώδες κίνημα ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης
απ’ όλη τη χώρα, απ’ όλο τον κόσμο...
Τιμώντας και θέλοντας να ενισχύσει αυτόν τον αγώνα,
το βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών»
διοργανώνει συζήτηση
την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, στις 7:00 το απόγευμα,
με τη συμμετοχή απεργών χαλυβουργών
και εργαζομένων από χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Πολυεθνικές: Ο Καρκίνος του πλανήτη…


Ο λόγος για τις πολυεθνικές, οι οποίες σε μόλις 6 δεκαετίες έχουν φέρει τον πλανήτη στο χείλος της οικολογικής καταστροφής, και αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να παραιτηθούν από την μάταιη πορεία που τον οδηγούν, συνεχίζουν να προκαλούν με το να παρουσιάζονται ως προστάτες του περιβάλλοντος και ότι δήθεν με την «τεχνολογία» τους θα μας σώσουν.

Οι πολυεθνικές είναι ένα πρόσφατο μόρφωμα στην ανθρώπινη ιστορία και είναι θα λέγαμε οι σύγχρονες αυτοκρατορίες, οι οποίες λειτουργούν κατακτητικά και ολοκληρωτικά, επιδιώκοντας να επιβάλλουν την κυριαρχία τους μέσα από την εκμετάλλευση των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος.

Στο περιβάλλον το οποίο έχουν διαμορφώσει και στο οποίο λειτουργούν έχουν εξασφαλίσει τηναπουσία κάθε κοινωνικού ελέγχου στις δραστηριότητές τους και κατευθύνονται από αντιδραστικές και αυθαίρετες ιδεολογίες με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την φανατική προσήλωση στην εκμετάλλευση και στην εξουσία.

Μεταβιομηχανικές φαντασιώσεις και σύγχρονος καπιταλισμός

 Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009 έφερε στην επιφάνεια χρόνια προβλήματα που συσσωρεύονταν στην οικονομική βάση των ανεπτυγμένων καπιταλισμών του «δυτικού κόσμου». Διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα ανταγωνιστικότητας των οικονομιών τους μέσα σε ένα διεθνές οικονομικό περιβάλλον που το χαρακτήριζε ο οξυμένος ανταγωνισμός τόσο ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες όσο και από χώρες «αναπτυσσόμενες» -Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, και όχι μόνο.
Μέχρι την κρίση του 2008-2009 τα προβλήματα εμφανιζόντουσαν ως «δευτερεύοντα» γιατί, δήθεν, ο καπιταλισμός «έχει αλλάξει». Ζούμε, υποτίθεται, (στις αναπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες) σε «μεταβιομηχανικές κοινωνίες» στις οποίες η βιομηχανική παραγωγή «παρακμάζει» και αυτό είναι «φυσιολογικό». Σύμφωνα με αυτό το ιδεολόγημα, πλέον η «κοινωνία της γνώσης» (η πληροφορική, ο τομέας των υπηρεσιών) έχει τη μεγαλύτερη σημασία και η βιομηχανία «μετακινείται» από τις αναπτυγμένες χώρες στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως Κίνα και Ινδία. Σε συνέντευξή του ο (συχωρεμένος πλέον…) Στιβ Τζομπς έλεγε ότι «εμείς βάζουμε το μυαλό [sic!] και αυτοί [οι Κινέζοι] τους μυς».

ηθικός κρετινισμός....

Ολοένα και πιο επίμονα επιστρέφει, τον τελευταίο καιρό, στα χείλη της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων το οδυνηρό και βασανιστικό ερώτημα:

Γιατί κάποιοι πολιτικοί με περισσή αναίδεια δίνουν, με λόγια και με πράξεις, ρεσιτάλ ηθικού κρετινισμού; Όταν, μάλιστα, κάποιοι, απ’ αυτούς θεωρούνται και ευφυείς απ’ το κοπάδι των οπαδών τους!

Είχα γράψει,
προ μηνός περίπου (26-11-11) σχετικά με την ηθική ηλιθιότητα των πολιτικών, που μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα.

Και κάποιος απ’ τους σχολιαστές (Ιωάννης ελ Ελοχίμ) μου απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι ηλίθιοι. Αντίθετα μάλιστα! «Είναι προδότες, ξεπουλημένοι, κερδοσκόποι, απατεώνες. Απάνθρωποι και μισάνθρωποι»!