#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο χαλυβουργών 17/12

 Δυνατό και μαζικό παναττικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το σωματείο των εργαζομένων στην ελληνική Χαλυβουργία. Η συγκέντρωση έγινε στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία μέχρι την βουλή, Η σημερινή μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των χαλυβουργών, χιλιάδων αλληλέγγυων έστειλε ένα μήνυμα στους πλουτοκράτες ότι η εργατική τάξη έχει όλες τις δυνατότητες να αντιτάξει ένα μέτωπο αντίστασης στα σχέδια των πλουτοκρατών.
Αναγκαστικά, λοιπόν, το Mega μετά από 48 μέρες ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών «ανακάλυψε» την κινητοποίηση των χαλυβουργών και τους αφιέρωσε 42 (!!!) ολόκληρα δευτερόλεπτα προβάλλοντας τον αγώνα τους!

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε επίσης και αποσπάσματα απ’ την ομιλία του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Γ. Σιφωνιού, από την τηλεόραση του «902»."Ανένταχτοι πολίτες"

 Φράση του συρμού ο τίτλος, και όπως όλες οι φράσεις του συρμού, φράση που κρύβει περισσότερα από όσα αποκαλύπτει. Τι σημαίνει "ανένταχτος πολίτης;" Σημαίνει, επιφανειακά, πολίτης ο οποίος δεν είναι μέλος κάποιου κόμματος. Το προφανές όμως δεν είναι και αναγκαστικά εύληπτο. Οι "πολίτες" των αστικών επαναστάσεων των ΗΠΑ και της Γαλλίας δεν θα διανοούνταν ποτέ να χαρακτηριστούν "ανένταχτοι"· ήταν πολίτες, είχαν κερδίσει το δικαίωμα να λέγονται πολίτες, επειδή έπαψαν να είναι απλώς "υπήκοοι" (sub-iectum). Και έπαψαν να είναι τέτοιοι επειδή εντάχθηκαν σε ένοπλα σώματα, επειδή οργανώθηκαν και πήραν θέση και συμμετείχαν ενεργά σε βίαιες αντιπαραθέσεις: με το Ηνωμένο Βασίλειο και τον βασιλέα του, με τους πιστούς σ' αυτόν (loyalists) που ζούσαν στις ΗΠΑ, με την αριστοκρατία ή το αντίπαλο κομματικό δέος, Γιρονδίνους ή Ιακωβίνους, ανάλογα της θέσης του καθένα, στη Γαλλία. Η ιδέα του "πολίτη" προϋποθέτει την στράτευση --κυριολεκτικά, την ετοιμότητα για λήψη όπλων-- σε ένα συγκεκριμένο στρατόπεδο και με έναν συγκεκριμένο σκοπό. Ο "ανένταχτος" δεν είναι πολίτης, είναι απλώς κάποιος που υπεκφεύγει των καθηκόντων του πολίτη που συνοψίζονται στη φόρμουλα: στρατευμένη μερικότητα. Αυτή τουλάχιστον είναι η ρεπουμπλικανική, όπως λέγεται διεθνώς και για ιστορικούς λόγους, παράδοση του "πολίτη".

Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας ενάντια στην ανεργία, στην εξαθλίωση, στα χαράτσια, στην κοινωνική καταστροφή.


Προγραμματικό Μέτωπο και Αυτοδυναμία για έξοδο από τη κρίση

  Τάκης Φωτόπουλος
 Η νέα συνθήκη για την δημοσιονομική ένωση που θα συμπληρώσει τη νομισματική, όχι μόνο θα αφαιρέσει κάθε ίχνος οικονομικής κυριαρχίας (και συνακόλουθα πολιτικής) αλλά και θα μονιμοποιήσει την (δήθεν πρόσκαιρη λόγω Χρέους) άγρια πτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων που επέβαλαν οι ντόπιες και ξένες ελίτ, καθώς και την μαζική ανεργία και συνακόλουθη Κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Συγχρόνως, το ίδιο το Χρέος, που αποτελεί απλώς τη συνέπεια και όχι την αιτία της κρίσης, χρησιμοποιείται και ως αφορμή για το μαζικό ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου. Κατά συνέπεια, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο άρθρο,[1] αποκλείεται η μόνιμη έξοδος από την κρίση χωρίς όχι μόνο τη μονομερή έξοδο από την ΕΕ και το Ευρώ, αλλά και την αποδέσμευση από την διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς.

Για τη συνολική άρση των διαχωρισμών της διανόησης

Στα πλαίσια της θεαματικής αφομοίωσης της επαναστατικής σκέψης και δράσης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης οργάνωσε στρογγυλό τραπέζι για να “τιμήσει” τον μεγάλο στοχαστή του 20 αιώνα, Γκυ Ντεμπόρ (με τη διακριτική πάντα παρουσία των ΜΑΤ στο κτήριο). Δημοσιεύουμε εδώ το κείμενο το οποίο αναγνώσαμε και μοιράσαμε στους παριστάμενους, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μας με συντρόφισσες και συντρόφους.
Εκκεντρική Υποτροπή
16/12/2011
Παρέμβαση στο Γαλλικό Ινστιτούτο ενάντια στη θεαματική αφομοίωση
του Γκυ Ντεμπόρ
1
«Οι καταστασιακοί που ίσως φαντάζεστε πως είστε οι κριτές τους, μία μέρα θα σας κρίνουν αυτοί. Σας περιμένουν στην γωνία»
Μωρίς Βυκέρτ – για λογαριασμό της Καταστασιακής Διεθνούς
«Εκεί όπου ο πραγματικός κόσμος μετατρέπεται σε απλές εικόνες, οι απλές εικόνες γίνονται πραγματικά όντα και αποτελεσματικά κίνητρα μιας υπνωτικής συμπεριφοράς… Το Θέαμα είναι το αντίθετο του διαλόγου»

Πηγαινοέρχονται στο Αυτόφωρο, αλλά δεν πληρώνουν οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες

 Οι χειροπέδες «πέφτουν βροχή», αλλά το αποτέλεσμα … μηδενικό
Για τα μάτια του κόσμου φαίνεται ότι πηγαινοέρχονται στο Αυτόφωρο οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες, που συλλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες. Όπως διαπίστωσε το υπουργείο Οικονομικών, από τους 17 φοροφυγάδες που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ για συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, στο ταμείο απέδωσαν μόνο 50.000 ευρώ.
Το πρόβλημα επιτείνεται περαιτέρω, όταν προστεθούν και άλλες 32 συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία για συνολικά χρέη 40 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, οι εισροές εσόδων δεν διαφοροποιούνται αισθητά, καθώς ακόμη και όσοι δήλωσαν πρόθεση ρύθμισης των οφειλών τους μένει να αποδειχθεί ότι θα τηρήσουν τον… λόγο τους. Κανένας άλλωστε από τους 49 συλληφθέντες δεν πέρασε περισσότερο από 48 ώρες στα κρατητήρια.

Επεισόδια μελών της Χρυσής Αυγής στη δίκη των 39 ΟΥΚάδων για τα εμετικά συνθήματα

 Κλίμα τρομοκρατίας επεδίωξαν και τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών-εθνικιστικών οργανώσεων. Γρήγορα οι φραστικές επιθέσεις εξελίχθησαν σε βιαιοπραγίες, αρχικά εναντίον μεταναστών εκτός του δικαστηρίου, αλλά και εις βάρος του δικηγόρου πολιτικής αγωγής, εντός της δικαστικής αίθουσας όπου διεξάγονταν η δίκη των 39 μελών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος. Οι συγκεκριμένοι κάθισαν στο εδώλιο του Ναυτοδικείου στον Πειραιά, καθώς κατηγορούνται για τα ακραία εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν στην παρέλαση της 25ης Μάρτη του 2010 στην Αθήνα, ακολουθούμενοι από τους συμμορίτες της Χρυσής Αυγής.

Keppler 22 B (17/12/2011)

Με επισκέφθηκαν στο γραφείο ο Νίκος και η Ελένη. Φίλοι αναγνώστες. Άνθρωποι νέοι, δημιουργικοί και ανήσυχοι. Κάναμε μια ευχάριστη κουβέντα, όσο ευχάριστη μπορεί να είναι μια κουβέντα για τα γνωστά: η κρίση, ποιος ή τι την προκάλεσε, πώς θα βγούμε απ’ τον λάκκο με τα σκατά που ’χουμε χωθεί. Υπήρχε μια ψύχραιμη απελπισία στην εξέλιξη της συζήτησης, διαπιστώναμε πως η διέξοδος μπορεί μεν να περιγραφεί σε αδρές γραμμές, αλλά, όταν τίθενται το ερώτημα «ποιος και με ποιους» θα τη δώσει, φτάνουμε σε ένα νέο αδιέξοδο. Έφτασε κι η κουβέντα και στον θεμελιώδη ανορθολογισμό του «συστήματος» – όπως κι αν το αποκαλέσουμε αυτό που περιγράφεται ως σύστημα, καπιταλισμό, ελεύθερη αγορά, εμπορευματικό πολιτισμό ή παγκόσμια δικτατορία των πιστωτών: γιατί επιχειρεί να λύσει την κρίση με εργαλεία και μέσα που την επιτείνουν; Πώς είναι δυνατό να κάνουν ανάπτυξη με πολιτικές ύφεσης; Και πού, σε ποιον προσδοκά να πουλήσει τα προϊόντα του κάθε επιχειρηματίας όταν αφαιρεί από τους κατά τεκμήριο πελάτες τους τα μέσα για να τα αγοράσουν, μειώνοντας την απασχόληση και το εισόδημα των υπαλλήλων του;

2η Πανελλαδική του Συνάντηση του ΜΑΑ


 Αγαπητοί φίλοι / φίλες
Το Σάββατο 17 (11π.μ) και την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής διοργανώνει τη 2η Πανελλαδική του Συνάντηση. (ΑΣΟΕΕ, αίθουσα Αντωνιάδη).Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, το Σάββατο το απόγευμα 6 μ.μ. θα γίνει μια ανοιχτή εκδήλωση στην οποία καλούνται συλλογικότητες και αγωνιστές από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το εκπαιδευτικό κίνημα, τα τοπικά κινήματα, από κινήσεις πολιτικού και οικολογικού χαρακτήρα, από τις πλατείες και τις Λαϊκές Συνελεύσεις, από τα κινήματα “Δεν πληρώνω”, από το χώρο της τέχνης και της διανόησης, από πανεπιστημιακές σχολές, από αριστερούς χώρους και οργανώσεις. Το κριτήριο δεν είναι το ότι πρόσκεινται στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, αλλά ο διάλογος. 

13-12-2011- ΤΡΑΓΚΑΣ

Σκυλοκαβγάδες...

 
'Αρχισαν τα γαβγίσματα...
Δείχνουν τα δόντια τους...Προειδοποιούν/απειλούν.
Το πρασινοσκυλολόϊ ετοιμάζεται να αλληλοκατασπαραχθεί.
Υποψήφιοι πρόεδροι, υποψήφιοι πρωθυπουργοί, μόνοι και με τους
οικείους λαγούς...φκιάχνουν κλίμα...
...ποιός είναι ο καταλληλότερος...ο πιο πρόθυμος...ο αγαπη-
μένος των "αγορών", τραπεζών, "εταίρων", κεφαλαιοκρα-
τών και καναλαρχών...
...ποιός θα προσφέρει περισσότερα...ποιός θα σφάξει γρηγο-
ρότερα και αποτελεσματικότερα...
...ποιός ΔΕΝ έχει ευθύνες...ποιός έχει τις λιγότερες

Ο πόλεμος στο Ιράκ... «τελείωσε».

Προχτές, ο Ομπάμα κήρυξε το... τέλος του πολέμου στο Ιράκ. 
Βέβαια, ο πόλεμος δεν τέλειωσε.
Είναι όμως μια καλή αφορμή το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου, για να γίνει ένας «απολογισμός» των όσων έχουν συμβεί μέσα σε αυτά τα χρόνια από την έναρξη της εισβολής και κατοχής του Ιράκ, τον Μάρτη του 2003.
Σε αυτά χρόνια της «εξαγωγής δημοκρατίας», της ασύλληπτης καταστροφής, του ολοκαυτώματος, της συνενοχής και υποκρισίας της ΕΕ,
της τρομοκρατίας και της υπαγωγής της ανθρωπότητας στο καθεστώς μιας βαρβαρότητας που ξεπερνά σε κτηνωδία όλα τα εγκλήματα που γνώρισε μέχρι σήμερα ο πλανήτης,
στα χρόνια που μεσολάβησαν και που μοιάζουν να αποτελούν τη συνέχεια της χιτλερικής θηριωδίας με τη σκυτάλη να έχει περάσει από τα Ες - Ες στους πεζοναύτες του Μπους, της Χίλαρι και του Ομπάμα:

Η κρατική αναλγησία, στα καλύτερά της, (για τα… χειρότερά μας)…

 Βλέπω μιά φωτογραφία σ’ ένα πόστ στο φέϊσ-μπουκ, με το παρακάτω σχόλιο από κάτω: (Μεταφέρω κόπι-πέϊστ)
(Η φωτογραφία αφαιρέθηκε, για την προστασία του προσώπου -ένα αγγελούδι 3-4 ετών-, μ’ ενα σωληνάκι που κατέληγε στο μαγουλάκι του, που χρησιμευέι για την παροχή της τροφής του, όπως περιγράφει η πηγή που το ανέσυρα.)

Η Φωτογραφία της ημέρας…


Αύξηση των κονδυλίων για όπλα και ΝΑΤΟ

ΟΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Για μια ακόμη φορά η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με την στήριξη της Μπακογιάννη, του Λιάνη, της Αποστολάκη και της Παπαδημητρίου,  αποκάλυψε την χυδαία και βάναυση για τον κόσμο της εργασίας, ταξικότητα της πολιτικής του αστικού καθεστώτος εξουσίας. Στον προϋπολογισμό του 2012, που συναντάς μόνο χαράτσια και άγριες περικοπές των κοινωνικών δαπανών, αυξάνονται με προκλητικό τρόπο τα κονδύλια για πληρωμές νέων και παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 66.7% που καταλήγουν στις ξένες πολεμικές βιομηχανίες, στο Σάφα, τον Κόκκαλη, το Μυτιληναίο, το Χούμπαυλη και τα άλλα παιδιά της διαπλοκής. Επίσης, το 2012 αυξάνουν κατά 22.5% τα κονδύλια που πληρώνει ο λαός μας για το ΝΑΤΟ!!! Τα ποσά ξεπερνούν τα 1.1 δις ευρώ.

Λεφτά υπάρχουν δηλαδή: για το ΝΑΤΟ και για ΟΠΛΑ...

Για τις φτωχές ετοιμόγεννες που πετούν από τα Δημόσια Μαιευτήρια, για βιβλία και πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία,  για μισθούς και συντάξεις, ΟΧΙ.

Φυσικά, ούτε λόγος να γίνετε για αποχώρηση των ελληνικών μισθοφορικών στρατευμάτων από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

“Θα πληρώσετε τα οικονομικά μέτρα με αίμα”

Δέκα φάκελοι, δέκα σφαίρες, δέκα παραλήπτες. Όλοι πολιτικοί, “στόχοι” 
για το Κίνημα Ένοπλων Προλετάριων που υπογράφει τις επιστολές.
Συναγερμός σήμανε στην Ιταλία καθώς στα ταχυδρομεία, πριν αποσταλούν εντοπίστηκαν 10 γράμματα με παραλήπτες τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, την υπουργό Εργασίας Έλσα Φορνέρο, όπως και τις κυριότερες εφημερίδες της χώρας.
Οι σφαίρες είχαν τοποθετηθεί μέσα σε φακέλους που περιείχαν και ανάληψη ευθύνης της οργάνωσης Κίνημα Ένοπλων Προλετάριων (Μοvimento Armati Proletari). 

“Θα την πληρώσετε όλοι, θα σας πλήξουμε και θα είναι ένας πόλεμος μέχρι τελικής πτώσης. Πρόκειται να πληρώσετε τα οικονομικά μέτρα με αίμα”, γράφει η προκήρυξη.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι το τελευταίο αυτό γεγονός αυξάνει ακόμη περισσότερο την κοινωνική ένταση, μετά την έκρηξη πακέτου που είχε παραδοθεί σε διευθυντή της υπηρεσίας για την συλλογή των φόρων Equitalia και τον εντοπισμό, χθες, νέου εκρηκτικού πακέτου, σε άλλα γραφεία της ίδιας εταιρίας.
Την ευθύνη για την αποστολή των πακέτων ανέλαβε η άτυπη αναρχική ομοσπονδία Fai.

http://antipetroula.blogspot.com/

638 απόπειρες δολοφονίας για τον Fidel Alejandro Castro Ruz


      Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, ο 85χρονος Φιντέλ Κάστρο (1926), ο οποίος αποσύρθηκε από την εξουσία το 2006 για λόγους υγείας, μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το άτομο εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας: 638 φορές συνολικά από το 1959, όταν ανέτρεψε τον δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα.«Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ο άνθρωπος που έχει γίνει τις περισσότερες φορές στόχος δολοφονίας, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες και τα αρχεία της αμερικανικής CIA, η οποία διέταξε τις περισσότερες από αυτές», αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.cubadebate.cu.

Η κρίση τρέφει τις πολεμικές βιομηχανίες

 Του Δημήτρη Μυ
Κάποιες (χοντρές) δουλειές δεν τις επηρεάζει η κρίση. Κατά παράδοξο-- αλλά καθόλου ανεξήγητο- τρόπο, η ζήτηση κάποιων προιόντων μεγαλώνει ανάλογα με το μέγεθος της κρίσης. Έτσι όσο μεγαλύτερη είναι η οικονομική δυσπραγία και όσο εντονότερες οι πολιτικές τριβές που αυτή προκαλεί, τόσο πολλαπλασιάζεται η παραγωγή και το εμπόριο των όπλων. Βλέπετε οι άνθρωποι είναι...προνοητικοί και είναι πάντοτε έτοιμοι να λύσουν τις διαφορές τους με το... δοκιμασμένο τρόπο. Τον πόλεμο...

Παρά την κρίση -- μάλλον εξ αιτίας της κρίσης-- οι πωλήσεις όπλων στον κόσμο συνεχίζουν να αυξάνονται σταθερά από έτος σε έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία των μεγαλύτερων εξαγωγέων-- τα οποία βρήκαμε στην ρωσική pravda.ru-- η Γερμανία εμφανίζεται να έχει την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση (60%) σε εξαγωγές πολεμικού υλικού. Αυτή η γερμανική επιτυχία –αν και σε απόλυτους αριθμούς υπολείπεται κατά πολύ των «κορυφαίων» (ΗΗΠΑ_ Ρωσία)--είναι μάλλον αναμενόμενη και έχει να κάνει με την άρση των αναστολών του Βερολίνου και τη διεκδίκηση ρόλου στις παγκόσμιες υποθέσεις. Όλοι γνωρίζουν-- και οι Γερμανοί καλύτερα απ όλους-- ότι χωρίς πολεμική βιομηχανία δεν υπάρχει πρωταγωνιστικός ρόλος στην παγκόσμια σκακιέρα.

Γλέζος: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα ένα τρισ. Ευρώ

 Σε μποϊκοτάζ κατά των γερμανικών προϊόντων κάλεσε όλους τους Ελληνες ο Μανώλης Γλέζος, προκειμένου να στείλουμε στους Γερμανούς το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. «Η Ελλάδα ολόκληρη είναι ένα ολοκαύτωμα της ναζιστικής Γερμανίας» υποστήριξε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων επαναφέροντας ακόμα μια φορά το φλέγον ζήτημα. Ο κ. Γλέζος προωθεί, από κοινού με μια ομάδα αντιστασιακών, τη συγκεκριμένη κίνηση απαιτώντας, από το 1995, την αποζημίωση του ελληνισμού για τα εγκλήματα που υπέστη από τη ναζιστική Γερμανία.

«Χάσαμε στον πόλεμο των ναζί το 13,5% του τότε ελληνικού πληθυσμού, κατά την περίοδο 1940-1944. Με βάση τις διεθνείς συνθήκες, ανθρώπινες απώλειες
άνω του 10% του πληθυσμού ορίζονται ως ολοκαύτωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γλέζος και εξήγησε αναλυτικά πώς διαμορφώνεται το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, βάσει επίσημων στοιχείων και καταγραφών της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της απόφασης της Διασυμμαχικής Επιτροπής στο Παρίσι το 1945 αναφορικά με τις μεταπολεμικές επανορθώσεις.

«Η διασυμμαχική του Παρισίου αποφάνθηκε ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 7 δισ. δολάρια. Βάσει της αναγωγής που έκανε η Εθνική Τράπεζα, τα χρήματα αυτά ισοδυναμούν σήμερα με 162 δισ. ευρώ δίχως τους τόκους. Με επιτόκιο 3% το ποσό θα ανερχόταν στο 1 τρισ. ευρώ. Γιατί λοιπόν πρέπει εμείς να οφείλουμε στη Γερμανία και όχι αυτή σε εμάς;» υποστήριξε ο αγωνιστής, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι το πάθος του ιδεολόγου δεν έχει ηλικία.

Τα στάνταρντ της σαβούρας: 34 τόνοι ληγμένα σε εργοστάσιο του Χαΐτογλου

 «Το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου εξασφαλίζει την παραγωγή σε επίπεδα σταθερά και με υψηλά στάνταρντ ποιότητας, τα οποία ανταποκρίνονται στα απαιτούμενα διεθνή στάνταρντ που έχουν τεθεί από την ΕΕ με τα Διεθνή Στάνταρντ Τροφίμων (IFS) και την Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου  (HACCP)».

Ποια εταιρία καμαρώνει για την υπέρτατη ποιότητα των προϊόντων της, που την εξασφαλίζει με ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο; Η εταιρία Bolero των αδελφών Χαΐτογλου, στην αυτοπαρουσίαση που κάνει στην ιστοσελίδα της, στην Αγγλική παρακαλώ, λόγω του εξαγωγικού της χαρακτήρα (βλέπε http://bolero.com.gr/promo.php?menu=1). Η εταιρία που πιάστηκε να έχει στις αποθήκες της, έτοιμες να τις μετατρέψει σε τελικά προϊόντα (σοκολάτες, λουκούμια, κουλουράκια, πουράκια, μπισκοτοειδή), 34 τόνους ληγμένων πρώτων υλών. Ληγμένων ακόμη και από το 2006! Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να ρωτήσουμε: η απίστευτη βρομιά και σαβούρα που βρέθηκε μέσα στο χώρο παραγωγής γιατί δεν είχε πεταχτεί; Μήπως την ξαναχρησιμοποιούσαν στα χαρμάνια που έφτιαχναν;

Greek/German statistics ή...


Από την ώρα που ο Γιωργάκης πάτησε το ποδάρι του στην
εξουσία παλεύουμε να σωθούμε...

Να αποκαταστήσουμε την "εθνική μας αξιοπρέπεια"... 
Να λευτερώσουμε επαγγέλματα και "εθνικές δυνάμεις"...
Να "πιάσουμε" στόχους...

Ο μέχρι σήμερα απολογισμός δεν είναι καθόλου...ενθαρρυντικός!!
Η "σωτηρία" πηδάει τρίμηνο στο τρίμηνο...
Η αξιοπρέπεια υποβαθμίζεται πακέτο-πακέτο, κυβέρνηση-κυβέρνηση
και υπουργό-υπουργό...
Οι "εθνικές" δυνάμεις πανικόβλητες από τον θερμό Οκτώβρη και εν
όψει των νέων πακέτων σωτηρίας/Βαρβαρότητας, κατάφεραν να συ-
γκοληθούν προσωρινά...
Οι στόχοι;;...Αυτοί...αερίζονται γερμανικά!!
   Οι πάντα "έντιμοι" εταίροι μας, εκτός από τον καθορισμό της πολι-
τικής, έχουν αναλάβει και την "επεξεργασία" των στατιστικών στοιχείων.
'Ηταν μιά καλή ευκαιρία να απαλλαγούν από τα greek statistics!!
  'Ομως...

Τα παιδιά της πλάκας


Αρχίζω και αισθάνομαι...τύψεις!!
Με την κυβέρνηση,τα μέλη της και τα κόμματά της.

Ναι!! Εγώ που τους έχω αποκαλέσει Προδότες, Εφιάλτες, Δοσίλο-
γους, Σκύλους και τα τοιαύτα...αρχίζω να φρενάρω!!
Ακούω τον κ.Papaδήμο να λέει πως "δεν θα επιβληθούν νέα μέ-
τρα"(εφ'όσον δεν απαιτηθούν!!) και...μαζεύομαι. 
Ακούω την Αννούλα να λέει πως "πολλά είναι τα εισπρακτικά 
μέτρακαι...ξαναμαζεύομαι.
Τον κ.Βενιζέλο να λέει πως "από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι
τον Ιούνιο του '11 είχε...(φιλολαϊκές) προτάσεις (που δεν ακού-
στηκαν!!)και...ξεραίνομαι.
Ακούω,επίσης,τον κ.Καρατζαφέρη να λέει πως "δεν θα ψηφί-
σουμε νέα εισπρακτικά/φορολογικά μέτρα".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ένα πλήθος βουλευτών της τρίχρωμης
κυβέρνησης.
Φυσικά δεν απουσιάζει και ο κ.Σαμαράς και οι επιτελείς του, που 
δεν χάνουν ευκαιρία να μας επαναλαμβάνουν τα ίδια.
Χτες, όμως, ήρθε η...χαριστική βολή!! 
Μου την έδωσε ο αόρατος υπουργός κ.Χρυσοχοίδης, ο οποίος 
δήλωσε πως σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα λαμβάνο-
νταν τα μέτρα που πάρθηκαν στην Ελλάδα...θα είχε γίνει...
επανάσταση/Εξέγερση!!

«Europe vs Facebook» : Ένας 24χρονος φοιτητής εναντίον ενός διαδικτυακού κολοσσού

Σπαρταριστή η συνέντευξη...

ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Να αποδειξουμε πως δεν εχει δικιο, χρειαζεται 

Εκπόρνευση των παιδιών μας για να επιζήσουν, κάπως έτσι οραματίζονται το μέλλον μας. Ενας οίκος ανοχής όπου οι νταβατζήδες, οι τσατσάδες διατάζουν και οι εκδιδόμενοι πολίτες τα κάνουν όλα για να επιβιώσουν. Μοιάζει φυσιολογικό και λογικό σε ανθρώπους που έχουν πλήρη ασυμβατότητα με τη λέξη αξιοπρέπεια. Το πρόβλημα είναι πως εμείς πρέπει να αποδείξουμε πως αυτά τα λεγόμενα είναι μια θρασύτατη βρισιά κι ένα "λέρωμα" που πρέπει να ξεπλύνουμε με κάθε τρόπο. Θα το κάνουμε?

Η εκπόρνευση ενός λαού έχει τα στάδιά της. Γίνεται σιγά σιγά, ύπουλα στην αρχή και πιο ξεκάθαρα μετά. Μια κουβέντα που πετάχτηκε τυχαία σε μια τηλεοπτική εκπομπή δεν είναι αθώα και αβάσιμη. Ο άνθρωπος που τη ξεστόμισε όπως και όλοι οι άλλοι που εδώ και δυο χρόνια ασελγούν επάνω μας χωρίς καμιά ενοχή έχουν δημιουργήσει την εντύπωση πως είμαστε εν δυνάμει πόρνες.

Ε.Ε: Το μακρύ μελόδραμα εξελίσσεται σε τραγωδία

Η Σύνοδος Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας είναι μάλλον μία ακόμη πράξη στο μακρύ μελόδραμα, το οποίο ακόμη μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία, υποστήριξαν οι Financial Times με πολύ εύστοχο τρόπο. Και η εξέλιξη των πραγμάτων δικαιώνει όσους μίλησαν για μια απογοητευτική Σύνοδο.

Η Σύνοδος Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας είναι μάλλον μία ακόμη πράξη στο μακρύ μελόδραμα, το οποίο ακόμη μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία, υποστήριξαν οι Financial Times με πολύ εύστοχο τρόπο. Και η εξέλιξη των πραγμάτων δικαιώνει όσους μίλησαν για μια απογοητευτική Σύνοδο.

Οι ευρωπαίοι τα έκαναν για μια ακόμη φορά θάλασσα και αντί να καθησυχάσουν τις αγορές, με τις άστοχες κινήσεις τους ενίσχυσαν τις ανησυχίες για το μέλλον της Ευρωζώνης. Το αποτέλεσμα ήταν τα χρηματιστήρια αλλά και το ευρώ να βρεθούν για πολλοστή φορά στο στόχαστρο των πωλητών.

Ο όχλος του θεάματος

Ο ίλιγγος και ο πυρετός των αναμετρήσεων κυριαρχούν όσο ποτέ στον σημερινό εμπορευματοποιημένο αθλητισμό: αμεσότητα στην απόλαυση που προσφέρει μια πολλαπλώς ενισχυμένη εικόνα. Αυτή η απόλαυση γενικεύεται και πείθει. Πλημμυρίζει τις οθόνες, κινητοποιεί τα πλήθη, προσελκύει το χρήμα. Όμως δεν θα μπορούσε να υπάρχει από μόνη της. Προϋποθέτει ένα πλαίσιο, ένα περιβάλλον ή μια κατάσταση. Αυτό άλλωστε συνιστά και όλη την πρωτοτυπία του αθλητισμού: πρέπει να παράγεται κάτι μαζικό για να κατευθύνει την ευχαρίστηση, να ιεραρχεί τα γεγονότα και τη διέγερση που προκαλούν, να κατασκευάζει και να διαιωνίζει συστήματα.

Ο αθλητισμός, το παιχνίδι, και η εργασία

Στην πραγματικότητα ο αθλητισμός καθ’ αυτός ελάχιστη σχέση έχει με τα σημερινά τηλεθεάματα των γηπέδων και των χρυσοπληρωμένων συμβολαίων. Όντας και αυτός ένα παιχνίδι, δεν αποσκοπεί μόνο στη διασκέδαση και την ψυχική ή σωματική διέγερση, αλλά συμβάλει στη διαμόρφωση συγκεκριμένων καταστάσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, μιας και αποτελεί κύρια έκφραση αυτο-κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.