#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Η “Melancholia” μιας διαίρεσης: Λευκωσία

 της Ειρήνης Ηλιοπούλου

Εισαγωγή
Σκηνή 1η
Ένα νιόπαντρο ζευγάρι καταφθάνει στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η γαμήλια δεξίωση. Η Τζουστίν, η ξανθιά νεαρή νύφη, αρχίζει να φέρεται περίεργα, ενώ όλοι τριγύρω ανησυχούν πως θα καταστρέψει το γεγονός. Είναι άρρωστη και αντικανονική· είναι μελαγχολική. Η ψυχολογική της ασθένεια θα μετατρέψει τη γιορτή σε πραγματική αποτυχία καθώς παράλληλα θα καταρρεύσουν οι οικογενειακές σχέσεις, το ζευγάρι θα χωρίσει και ο ορθολογισμός θα δώσει τη θέση του στην τρέλα. Η Τζουστίν είναι το πορτραίτο της καταστροφής, της αρρώστιας, του θανάτου. Είναι ανώμαλη, είναι στην “άλλη πλευρά”.
Σκηνή 2η
Ένας μυστηριώδης πλανήτης κατευθύνεται προς τη Γη προκαλώντας άγχος και φόβο. Ο πλανήτης ονομάζεται <<Μελαγχολία>>. Εντούτοις, οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως η σύγκρουση δεν έχει πολλές πιθανότητες. Θα αποφευχθεί τελικά η συμφορά;

Μείζον Εθνικό θέμα !

Έως που θα φτάσει επιτέλους η ανθελληνική προπαγάνδα των βαρβάρων;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Ε;

 Αναμφίβολα όμως, όπως εμφανώς αποδεικνύεται, η γη είναι στρογγυλή και έχει δύο ημισφαίρια!
Εάν δε, προσεξετε ΠΟΛΥ καλά, θα δείτε πως η Ελλάδα, παρ’ όλο που δεν φαίνεται, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στη θέση της!
 

Eνα διαφορετικό σχολείο στον Φουρφουρά Ρεθύμνου

Αναδημοσίευση από το blog    Σχολιαστής . Nα σημειώσω ότι, με το που διάβασα την ανάρτηση, μου ήρθαν στο νου τα πρότυπα σχολεία του ελευθεριακού Fransisco Ferrer στην Ισπανία, όπου υπολογίζεται ότι σπούδασαν πάνω από 60.000 παιδιά κατά την άνοδο του Ισπανικού αναρχισμού μέχρι και την Κοινωνική Επανάσταση του ’36. 
***
Υπάρχει πάντα στην παιδική μας ηλικία μια στιγμή που ανοίγει μια πόρτα και μπαίνει το μέλλον.
 Όποιος μεγάλωσε στη φυλακή, τη φυλακή θυμάται.                                                                                                         
 Όποιος μεγάλωσε στο παλάτι, το παλάτι θυμάται.    
                                                                                            
Ινδική παροιμία
        Σε κάθε σχολείο ανάμεσα στους δέκα-είκοσι δασκάλους υπάρχει και ένας που ξεχωρίζει. Ένας δάσκαλος που τον θυμόμαστε για χρόνια μετά, μέχρι τα γεράματα μας, με αγάπη και αληθινή συγκίνηση. Ένας δάσκαλος που κατάφερε να τρυπώσει στο άβατο της παιδικής μας ψυχής και έφερε ένα εντελώς νέο φως. Και χάρη σ’ αυτό το «Δεύτε λάβετε φως» - φως μικρού κεριού ή ολόλαμπρου ήλιου δεν έχει σημασία -  μέσα στην κυνικότητα και στην αδιάφορη καθημερινότητα του ενήλικα, που μοιραία όλοι μεταμορφωθήκαμε, διασώζεται και αχνοφέγγει ακόμα ό,τι καλό διαθέτουμε εντός μας.

Athens, Christmas 2011: θα χυθεί αίμα…

 Τις φωτογραφίες τις τράβηξα τις προηγούμενες τρεις-τέσσερις μέρες, τυχαία, σουλατσάροντας στους δρόμους της Αθήνας.
Στους δρόμους η κατάθλιψη περισσεύει. Άνθρωποι σκυθρωποί, αγχωμένοι, άνεργοι, άστεγοι, ζητιάνοι. Εγκλωβισμένοι μετανάστες, σε μια χώρα που δουλειά δεν μπορεί να τους προσφέρει αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, τους κρατά φυλακισμένους στο εσωτερικό της όπου ο ρατσισμός (κρατικός και παρακρατικός) καλά κρατεί.
Αλλά και οι Έλληνες εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι μετανάστες αισθάνονται. Μετανάστες και ιθαγενείς εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε ένα διεθνές πείραμα. Τη μετατροπή όλων των εργαζομένων μιας ανεπτυγμένης καπιταλιστικά χώρας σε προλετάριους τριτοκοσμικής χώρας. Η Ελλάδα δείχνει, απλά, το μέλλον και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας αρκεί για να τα δεις όλα. Να αισθανθείς το φόβο ότι ο επόμενος άστεγος μπορεί να είσαι εσύ, ο γείτονάς σου, κάποιος δίπλα σου. Να αισθανθείς το φόβο αλλά και το θυμό. Θυμό που ψάχνει τρόπους έκφρασης. Ο συνδυασμός μιας αδίστακτης άρχουσας τάξης που ζητά ολοένα και περισσότερα και ενός κόσμου της εργασίας που κινδυνεύει να χάσει ((ή ήδη έχει χάσει) τα πάντα οδηγεί σ’ ένα μόνο συμπέρασμα: θα χυθεί αίμα. Έτσι και αλλιώς, ήδη χύνεται αίμα -μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας το επιβεβαιώνει.
Αλλά…
…θα έχω αρκετές ευκαιρίες να καταγράψω φωτογραφικά τους ανθρώπους της Αθήνας. Εδώ και μερικές μέρες ανήκω στην πλειοψηφία:
Είμαι άνεργος.

Ασυλλόγιστα παιχνίδια, περίσσευμα πολιτικής εμπάθειας ή προανάκρουσμα αρνητικών εξελίξεων στον αγώνα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ;  Μαρία Περιστεροπούλου,
καθηγήτρια στο 3Ο Γυμνάσιο Ελευσίνας

Ας ξεκινήσουμε  με τις ‘’ειδήσεις’’, για να ακολουθήσουν τα σχόλια…
Το Σάββατο 10/12/11 ο Ριζοσπάστης δημοσιεύει μία είδηση που σίγουρα σκορπίζει ανησυχία στους αναγνώστες του και πολύ περισσότερο στους απεργούς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΊΑΣ:
‘’Αξιοσημείωτο είναι ότι η τοπική ΕΛΜΕ, στην οποία πλειοψηφία είναι οι «Παρεμβάσεις» και ενώ στη σύσκεψη που συμμετείχε συμφώνησε για απεργία, αποφάσισε τελικά τρίωρη στάση εργασίας!’’. (Ριζοσπάστης, Σάββατο 10/12/11)
Η ‘’είδηση’’ για την υπονόμευση του αγώνα των χαλυβουργών από τους καθηγητές και έμμεσα από την αντικαπιταλιστική αριστερά, συμπεριλαμβάνεται σε ρεπορτάζ για την απεργοσπαστικής δράση της ΠΑΣΚΕ στο Θριάσιο.
Κάθε λογικός άνθρωπος, οδηγείται σε δύο συμπεράσματα.
Πρώτο, ότι το σωματείο των καθηγητών, σπάζει την 24ωρη απεργία, κάνοντας μια συμβολική 3ωρη στάση εργασίας.
Δεύτερο, η τραγική αυτή απόφαση  επιβλήθηκε (και δεν μπόρεσε να ατικρουστεί), διότι στο σωματείο των καθηγητών, ‘’πλειοψηφία είναι οι «Παρεμβάσεις»’’

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: Εξαπλώνεται η πείνα!

Νέες εκκλήσεις από σχολεία προς το Δημοτικό Βρεφοκομείο να τους στέλνει μερίδες
 
Αυξάνονται τα αιτήματα που απευθύνουν σε κάθε αρμόδιο τα σχολεία της Αθήνας προκειμένου να τους χορηγηθούν μερίδες φαγητού για να ταΐσουν υποσιτισμένους μαθητές. H πείνα καλπάζει στις λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας. Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας (ΔΒΑ, ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων, έχει την ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς του, έχει μαγειρεία απ' όπου στέλνει φαγητό στα νήπια) έφτασαν και νέα αιτήματα να στέλνει άλλες 40 - 50 μερίδες φαγητού, αυτή τη φορά για δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, στα Ανω και Κάτω Πατήσια και την Γκράβα. Θυμίζουμε ότι ήδη στέλνει φαγητό σε δημοτικά και νηπιαγωγεία σε Κολωνό, Μεταξουργείο, Ακαδημία Πλάτωνα, Βοτανικό, Λόφο Στρέφη και Θησείο. Γειτονιές της Αθήνας όπου η λαϊκή οικογένεια υποφέρει, συνθλίβεται, πεινάει, στέλνει στο σχολείο τα παιδιά της νηστικά.

Οι φιλόλογοι λένε ότι ένα λάθος κόμμα μπορεί να χαλάσει τη σύνταξή σου. Πόσο δίκιο έχουν!Ανοίγουν οι φυλακές-Ελεύθεροι χιλιάδες κρατούμενοι


Τροπολογία με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών, ετοιμάζει 

το υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκτός φυλακών όσοι δεν είναι επικίνδυνοι και οι ανήλικοι. Ποιοι εξαιρούνται...
Στη δραστική αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας προχωρά το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ενώ η χωρητικότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων αντιστοιχεί σε 9.700 άτομα, σήμερα κρατούνται περίπου 12.000 φυλακισμένοι.

Έτσι ο δρόμος της ελευθερίας ανοίγει για εκατοντάδες φυλακισμένους, με σχετική τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Σύμφωνα με "Το Βήμα", με την εν λόγω τροπολογία ανοίγει παράθυρο για την αποφυλάκιση κρατουμένων με ποινή ακόμη και ως 10χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της κάθειρξης.

Απολύονται, επίσης μόνο με διάταξη εισαγγελέα ανήλικοι κρατούμενοι, οι οποίοι εκτίουν ποινή περιορισμού κατά τη δημοσίευση του νόμου.

Από τις ευεργετικές διατάξεις εξαιρούνται οι υποθέσεις τρομοκρατίας, φοροδιαφυγής, καταχραστές Δημοσίου και άλλες, που ρυθμίζονται με ειδικούς νόμους.

Πάνω από 12.000 κρατούμενοι

Πάντως τον «Αχρείαστο»... μόνος θα τον πληρώσεις

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Όχι άλλες αυξήσεις φόρων, όχι άλλες μειώσεις μισθών. Αυτό υποσχέθηκε αποσπερού ο τεχνοκράτης μας. Ο ντελικανής μας. Εκεί, στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ανάμεσα σε κάτι «Ευχαριστώ τις ΗΠΑ», τα οποία, άγνωστο γιατί, μας παρέσυραν σε σκέψεις αποκλίνουσες. Κάτι σαν δημοσιονομικά Ίμια ένα πράμα. Με τον Πάγκαλο να λέει «μαζί τη φάγαμε» – τη σημαία. Και δεν κόβονται οι μισθοί, λέει ο Έλλην Γκαλμπρέιθ (και βάλε), επειδή η κατάσταση στην οικονομία επιδεινώνεται! Συ-γκλο-νι-στι-κός!

Μη σας πιάνει, λοιπόν, πανικός. Χαβαλέ κάνουν το ΔΝΤ, το cold ass είδωλο της Πετρούλας, η λοιπή τρόικα και όλοι αυτοί οι χιουμορίστες. Τύφλα να ‘χει ο Χάρρυ Κλυνν στα νιάτα του. Πλάκα θέλανε να σπάσουν με την κοροϊδάρα τον Βενιζέλο, που τους πήρε σοβαρά και θέλει να την κάνει – «λος πούλος», που λένε και στην Αργεντινή των Βαλκανίων – για να μην καταστραφεί η λαμπρή και γεμάτη ευοίωνες προοπτικές πολιτική του καριέρα.

Δεκαεννιά παιδιά αγνοούνται

Συνελήφθη χτες από αστυνομικούς ένας 55χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται ότι παρίστανε τον πατέρα 19 παιδιών και είχε φτιάξει πλαστά έγγραφα, για να παίρνει τα επιδόματα από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ.
Ο συνταξιούχος αστυνομικός είπε στον εισαγγελέα πως έχει 19 μπάσταρδα με διαφορετικές γυναίκες και ζήτησε προθεσμία για να τα καλέσει στην εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου «Πάμε πακέτο» και να τους ανακοινώσει πως είναι πατέρας τους.
Ο εισαγγελέας αρνήθηκε να δώσει προθεσμία στον συνταξιούχο αστυνομικό επειδή πιστεύει πως, αν τα παιδιά μάθουν πως ο πατέρας τους είναι μπάτσος, μπορεί να αυτοκτονήσουν.
Στη συνέχεια, ο συνταξιούχος αστυνομικός παραδέχτηκε πως δεν έχει 19 παιδιά και πως είχε φτιάξει πλαστά έγγραφα για να παίρνει τα επιδόματα, και είπε στον εισαγγελέα: «Δεν έκανα κάνα έγκλημα, κύριε εισαγγελέα. Έγγραφα πλαστογράφησα. Δηλαδή, θα ήταν καλύτερα να πουλάω ηρωίνη, να κάνω σωματεμπορία και να πουλάω προστασία, όπως κάνουν οι άλλοι συνάδελφοί μου;».