#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΄΄ΠΑΤΡΙΔΕΣ΄΄

Ο Κωστής Παλαμάς στην ποιητική του συλλογή «Πατρίδες» προσφέρει μια στροφή που ταιριάζει «γάντι» τόσο στις τελευταίες στιγμές του Βυζαντίου, όσο στην τουρκοκρατία, τον εθνικό διχασμό, την κατοχή που ο ίδιος βίωσε αλλά δυστυχώς και τις μέρες μας...« Δὲν ἔχεις, Ὄλυμπε, θεούς, μηδὲ λεβέντες ἡ Ὄσσα,
ραγιάδες ἔχεις, μάννα γῆ, σκυφτοὺς γιὰ τὸ χαράτσι,
κούφιοι καὶ ὀκνοὶ καταφρονοῦν τὴ θεία τραχιά σου γλώσσα,
τῶν Εὐρωπαίων περίγελα καὶ τῶν ἀρχαίων παλιάτσοι.
Καὶ δημοκόποι Κλέωνες καὶ λογοκόποι Ζωίλοι,
καὶ Μαμμωνᾶδες βάρβαροι, καὶ χαῦνοι λεβαντίνοι.
λύκοι, ὦ κοπάδια, οἱ πιστικοὶ καὶ ψωριασμένοι οἱ σκύλοι
κι οἱ χαροκόποι ἀδιάντροποι καὶ πόρνη ἡ Ρωμιοσύνη!»[1]
[1] Κωστής Παλαμάς «Δειλοί και σκληροί στίχοι» (1928)
 

Στη θέση της Πατρίδας, ένας σωρός ερείπια. Στη θέση της μνήμης, το άμεσο και το εφήμερο


Αδέρφια (αδερφοί κι αδερφές) της Χιλής
Σας μιλάω εξ ονόματος των γυναικών, των ανδρών, των παιδιών και των γέρων του εθνικο-απελευθερωτικού στρατού των Ζαπατίστας, της τεράστιας πλειοψηφίας των ιθαγενών Μάγιας, που αντιστεκόμαστε στα βουνά του νοτιανατολικού Μεξικού για την ανθρωπότητα, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό.
Ευχαριστούμε τους αδερφούς και τις αδερφές που μας έδωσαν σήμερα την ευκαιρία να φτάσει ο λόγος μας στην επαναστατημένη Χιλή.

Ζητάμε μια θέση στην οργή σας, στον πόνο σας, και πάνω απ’ όλα στην ελπίδα σας, γι’ αυτά τα λόγια.
Δεν πρόκειται να σας μιλήσω για τους μεξικάνους ζαπατίστας, τον αγώνα, τους πόθους μας, τα όνειρα και τους εφιάλτες μας, την αντίστασή μας.
Μετά από όλα αυτά, σε σύγκριση με τους άνδρες και τις γυναίκες, ιδίως όσους γεννήθηκαν σε αυτήν τη γη, που φώτισαν τους ουρανούς της Λατινικής Αμερικής, οι ζαπατίστας συνεχίζουν να είναι ένα φωτάκι, αδύναμο και μακρινό.

Αλληλεγγύη στον Ελληνικό λαό από το Chambéry

του Φοίβου Μαριά

Eπ’αφορμή της 6ης Δεκέμβρη, λυπηρής επαιτίου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η τοπική επιτροπή « ενάντια στο χρέος και για την διενέργεια λογιστικού ελέγχου του χρέους » στο Chambéry (στην περιοχή Σαβοΐας της Γαλλίας) διοργάνωσε μία συμβολική δράση αλληλεγγύης στο ελληνικό λαό.


Τα γεγονότα του δεκέμβρη του 2008 έδειχναν καθαρά ότι η κοινωνική και οικονομική κρίση ήταν « παρούσες » στην Ελλάδα πολύ πριν τα γεγονότα του 2009-2010. Υπ’αυτό το σκεπτικό επιλέχτηκε η 6η Δεκέμβρη ώστε και από αυτό το σημείο της ευρώπης να σταλεί ένα πολλαπλό μύνημα :

Tάκης Φωτόπουλος-Η "επανίδρυση" της ΕΕ και το Ελληνικό προτεκτοράτο

Ενώ η νέα Χούντα που μας διόρισε η υπερεθνική ελίτ/Χούντα, ήδη «έπιασε δουλειά» συνεχίζοντας το εγκληματικό έργο της προηγούμενης και θέτοντας τις βάσεις για την ολοκλήρωσή του, με στόχους την Κινεζοποίηση των εργαζομένων, το ξεπούλημα κάθε κοινωνικού πλούτου και τη συνακόλουθη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού —σύμφωνα με τις επιταγές της υπερεθνικής ελίτ/Χούντας μέσω της Τρόικας— τώρα, με το πρόσχημα της «κρίσης της Ευρωζώνης», επιχειρείται η άλωση της οικονομικής και συνακόλουθα της εθνικής κυριαρχίας όλων των χωρών της Ευρωζώνης. Και αυτό γιατί, κατά τη γνώμη μου, η περιβόητη αυτή κρίση σε μεγάλο βαθμό είναι κατευθυνόμενη από την ΕΚΤ, (εκτός από το τμήμα της που οφείλεται στα προβλήματα που δημιουργούν οι εγγενείς τεράστιες αποκλίσεις στην ανταγωνιστικότητα κέντρου και περιφέρειας), ώστε να περάσει το παλαιό σχέδιο των Ευρωπαϊκών ελίτ, και κυρίως της Γερμανικής, για την συμπλήρωση της νομισματικής ένωσης με την δημοσιονομική. Η σημερινή επομένως μετατροπή μας σε προτεκτοράτο της υπερεθνικής ελίτ απλά θα μονιμοποιηθεί με τη σχεδιαζόμενη «επανίδρυση» της ΕΕ.

«Ανεπιθύμητες» οι Goldman Sachs και Morgan Stanley στα πανεπιστήμια

Η Goldman Sachs ακύρωσε επίσκεψη στο Χάρβαρντ και σε άλλα ιδρύματα έπειτα από κινητοποιήσεις φοιτητών του κινήματος Occupy Wall Street

Οι Goldman Sachs Group και Morgan Stanley πρόκειται να τύχουν ψυχρής υποδοχής κατά τις επισκέψεις τους, το προσεχές διάστημα, σε πρώτης τάξεως αμερικανικά πανεπιστήμια, του Χάρβαρντ και του Πρίνστον συμπεριλαμβανομένων, αποτελώντας στόχο φοιτητών που πρόσκεινται στο κίνημα Occupy Wall Street.

  Όπως αναφέρει σημερινή δημοσίευση του Bloomberg - που κυκλοφόρησε με τοπικές παραλλαγές  και σε πολλά fora των Occupy, η Goldman Sachs ακύρωσε επισκέψεις στο Χάρβαρντ και το Μπράουν, την περασμένη εβδομάδα, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε στο Χάρβαρντ, κατά το οποίο φοιτητές-μέλη του Occupy Wall Street εισήλθαν διαμαρτυρόμενοι σε συνεδρία προσλήψεων.
Επίσης,  φοιτητές των πανεπιστημίων Γέιλ, Πρίνστον και το Κορνέλ οργάνωσαν τις τελευταίες ημέρες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά επισκέψεων κλιμακίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Κριτική στο περιεχόμενο των σπουδών
Φοιτητές από κορυφαία στην αξιολόγηση αμερικανικά πανεπιστήμια, επικρίνουν τα ιδρύματά τους που επιμένουν να κατευθύνουν τους αποφοίτους τους περισσότερο προς τη Wall Street και σχεδόν καθόλου σε «κοινωφελέστερες» θέσεις εργασίας, όταν μάλιστα η κατάσταση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού τομέα είναι δεδομένα και οι θέσεις εργασίας εμφανίζονται συρρικνωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ευρωπαϊκή Ένωση-Εθνική και πολιτική κυριαρχία: η επικαιρότητα της λενινιστικής προσέγγισης

Δημήτρης Καλτσώνης

H οικονομική κρίση επιβεβαιώνει, κατά τη γνώμη μου, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη λενινιστική ανάλυση για την ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το παρόν άρθρο θα ασχοληθεί μόνο με την πλευρά της εθνικής - πολιτικής κυριαρχίας[1].
Όπως σημείωνε ο Λένιν, “οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς είτε είναι απραγματοποίητες είτε είναι αντιδραστικές[2]. Δυο βασικούς σκοπούς διέκρινε ότι θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα: ο ένας είναι η αντιμετώπιση από κοινού του επαναστατικού κινήματος και ο άλλος η από κοινού αναζήτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην κατανομή των ζωνών επιρροής.   

Εκμετάλλευση κρατών
 
Ο Μαρξ στο Κεφάλαιο είχε ήδη επισημάνει τη μεταφορά υπερκερδών και υπεραξίας από τις λιγότερο αναπτυγμένες οικονομίες στις περισσότερο ισχυρές[3]. Στην περίοδο της κρατικομονοπωλιακής βαθμίδας του καπιταλισμού παρατηρείται πιο έντονα το φαινόμενο αυτό. Έτσι ο Λένιν υποστήριξε ότι η ιμπεριαλιστική περίοδος του καπιταλισμού χαρακτηρίζεται ακριβώς από την «εκμετάλλευση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού μικρών ή αδύνατων εθνών από μια μικρή χούφτα πλουσιότατα ή ισχυρότατα έθνη»[4], και συγκεκριμένα από λίγες «εθνικοκρατικές ομάδες των χρηματιστών», από «μια χούφτα κράτη - τοκογλύφους»[5]. Σημείωνε επίσης ότι «ιμπεριαλισμός σημαίνει ότι το κεφάλαιο ξεπέρασε τα πλαίσια των εθνικών κρατών, σημαίνει επέκταση και επιδείνωση της εθνικής καταπίεσης πάνω σε νέα ιστορική βάση»[6]. Στο τελευταίο μάλιστα έργο του χρησιμοποιεί και πάλι τον όρο «εκμετάλλευση ορισμένων κρατών από τα άλλα»[7].

Η «αριστερά» στην Πράξη νομιμοποιεί το ευρω-χουντικό πραξικόπημα

Από πολύ παλιά έχουμε αναλύσει ότι η «ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ» σημαίνει ανοικτό πολιτικό πραξικόπημα.

Υπογραμμίζαμε συγκεκριμένα:

«Ένα από τα ψευδώνυμα της δικτατορίας των ισχυρών του χρήματος είναι η «συναίνεση».

Αυτή η μαγική λεξούλα κατέχει σήμερα την αποκλειστικότητα του εξουσιαστικού λόγου.

Όπως έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα μας η «συναίνεση» είναι το ντροπαλό ψευδώνυμο της «έκτακτης ανάγκης».

Συναίνεση σημαίνει, αν θέλουμε να ακριβολογούμε, συμφωνία και επιστράτευση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων πάνω σε ένα κοινό στόχο. Και σήμερα αυτός ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Για να σωθεί και να επιβιώσει η Ελλάδα (δηλαδή, για να είμαστε ακριβολόγοι, για να διασωθούν τα κέρδη των μαφιών του χρήματος και για να επιτευχθεί η ολοκληρωτική λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ «οικουμενική αποδοχή» και «συναίνεση».

Μπροστά σ’ αυτό το «έκτακτο» και «επείγον», η πολιτική και κομματική ανεξαρτησία - γιατί όχι και οι δημοκρατικές ελευθερίες- είναι πολυτέλεια...

Σήμερα είναι τόσο «έκτακτη» και «επείγουσα» η κατάσταση που οι «νταβάδες» (διεθνείς και εγχώριοι) και τα πολύχρωμα ανδρείκελά τους (κυβερνητικά, κομματικά, δημοσιογραφικά) δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα. Ούτε τα ντροπαλά ψευδώνυμα…».

 Διαβάστε, ενδεικτικά τα άρθρα:

Βιταμίνες "ξού" κύριε Βενιζέλο

"Είμαι εξουθενωμένος...όχι απλά καταβεβλημένος"....
δήλωσε  στη χτεσινή του συνέντευξη ο χοντροΠροδότης και
μεγαλοΧασάπης Βενιζέλος.
 
Συγκλονιστική αποκάλυψη!!
Τα χρειάστηκα. Τσιτσιούριασα.
"όχι,ρε πούστη μου" φώναξα.
Σκέψου να καταρρεύσει. Θα αφήσει μισοτελειωμένο έργο.
Ποιός θα σώσει την "Πατρίδα";;
Ποιός θα σώσει τους "εταίρους";;
Ποιός θα σώσει τους τοκογλύφους;; 
  Συνήλθα  γρήγορα...
Κανείς Εφιάλτης  δ ε ν  άφησε μισοτελειωμένη τη δουλειά του
Να καταβαραθρώσει τους συν-Πολίτες του...
Να ξεπουλήσει τη Χώρα του...

Βιταμίνες κύριε Βενιζέλο...
Βιταμίνες "ξού"...
Για σένα και τους συν-Κυβερνήτες σου...
 

http://politikokoraki.blogspot.com/

Όταν ο παιδεραστής έδινε οδηγίες σε αθλητές (video)
Βίντεο από ομιλία του προπονητή που κατηγορείται για παιδεραστία σε μικρούς αθλητές της Μικτής Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Δείτε τι έλεγε για το πώς πρέπει να ενεργούν οι αθλητές

Με το πέρασμα των ημερών ολοένα και περισσότερα στοιχεία για την αρρωστημένη δράση του προπονητή που κατηγορείται για παιδεραστία και ομολόγησε τις πράξεις του έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε βίντεο ομιλίας του προπονητή, που έχει δύο παιδιά, στη Μικτή Κρήτης στις 8 Δεκεμβρίου 2008 αποτυπώνονται οι απόψεις του περί αφοσίωσης και θυσιών των αθλητών.
"Αυτό που σας είπε ο προπονητής ότι θα πρέπει να είστε αγκαλιά με μία μπάλα, ότι θα πρέπει η μπάλα να γίνει μέρος του σώματός σας είναι γεγονός. Απαιτείται αφοσίωση, απαιτούνται θυσίες. Το άθλημα δίνει, αλλά θα πρέπει πρωτίστως να δώσετε και εσείς", σημειώνει σε κάποιο σημείο της ομιλίας του.

Π'τάνες και νταβάδες.


  
 

- Ο κύριος Κωστής Στεφανόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος της ελληνικής
Δημοκρατίας. 
Υπήρξε εγγυητής του Συντάγματος και του πολιτεύματος...

Προχτές την Κυριακή, επιχείρησε δημόσια παρέμβαση στα πολιτικά
μας πράγματα. Δικαίωμα του.
Ζήτησε τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης Papaδήμου και από τα
πολιτικά κόμματα να πάψουν να ζητούν εκλογές.
Αυτές είναι,κατά τον κ.Στεφανόπουλο, οι βασικές προϋποθέσεις εξόδου
της Χώρας από την κρίση.
  Πάντα πατριώτης ήταν ο πρώην. Πατριώτης και νταβατζής.

Ο Γιόσκα Φίσερ και οι «χρυσοί Πράσινοι»

του Ολιβιέ Σιράν
Οι πρόσφατες εκλογικές επιτυχίες των Γερμανών Πρασίνων και οι εξαιρετικές δημοσκοπικές επιδόσεις τους πυροδότησαν συζητήσεις σχετικά με μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιόσκα Φίσερ στις βουλευτικές εκλογές του 2013. Αγαπημένο παιδί του γερμανικού Τύπου, για καιρό αναγορευμένος ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός άνδρας της χώρας, ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών επί εποχής Σρέντερ θα ήταν ο πιο κατάλληλος διάδοχος της Άνγκελας Μέρκελ από την πλευρά της Αριστεράς. Παρότι ο ενδιαφερόμενος ορκίζεται ότι αποκλείει κάθε επιστροφή στην πολιτική, οι αρνήσεις του ενισχύουν τον ενθουσιασμό των δημοσιογράφων για τον «γηραιό σοφό», λάτρη του καλού φαγητού και του καλού κρασιού. Οι εφημερίδες της Δεξιάς δεν υπολείπονται σε κολακευτικά λόγια. Σε ένα κύριο άρθρο με τον τίτλο, «Μπορούν οι Πράσινοι να προτείνουν και καγκελάριο;» η εφημερίδα Ντι Βελτ, συντηρητική ναυαρχίδα του ομίλου Σπρίνγκερ, εξυμνεί τα «σχεδόν βιβλικά χαρίσματα που επέδειξε ως ηγέτης ο Γιόσκα Φίσερ». Και καταλήγει με έναν υπαινιγμό: «Δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς τον Φίσερ. Αλλά αυτός δεν θέλει. Ή μήπως θέλει;»1.

Στην ουρά για λίγο γάλα και γιαούρτι στην Θεσ/νίκηΠανικός για λίγο γάλα, τυρί ή γιαούρτι στην πλατεία αρχαίας αγοράς στην Θεσσαλονίκη όπου πολίτες κάνουν ουρές για να πάρουν λίγα από τα δωρεάν προϊόντα που μοιράζουν οι κτηνοτρόφοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές που τα πουλάνε.

 

Σαν σήμερα έγινε το στυγερό ναζιστικό έγκλημα στα Καλάβρυτα

Απόφαση του Π.Γ. του ΚΚΕ για την αιματηρή τρομοκρατία των γερμανοράλληδων (Δεκέμβρης 1943)

 
 Σαν σήμερα, στις 13 Δεκέμβρη του 1943, διεπράχθη μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες κατά αμάχων στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Tο στυγερό ναζιστικό έγκλημα στα Καλάβρυτα. Οι γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις μετά της τεράστιες απώλειες που είχε ένα επίλεκτο γερμανικό τάγμα σε μάχη που έδωσε με τους αντάρτες του ΕΛΑΣ στην Κερπινή, τον Οκτώβριο του 1943, προχώρησαν σε ομαδική εκτέλεση κατοίκων στην κοινότητα Ρόγων και λίγες μέρες αργότερα κατέστρεψαν εντελώς την πόλη των Καλαβρύτων προχωρώντας σε μαζική εκτέλεση όλου του ανδρικού πληθυσμού της πόλης.

Για να δώσουμε το κλίμα της εποχής δημοσιεύουμε την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ -21 Δεκέμβρη 1943.


 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΡΑΛΛΗΔΩΝ (21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1943)
Τους τελευταίους μήνες οι γερμανοί επιδρομείς εκτραχηλίζονται σε πρωτάκουστες θηριωδίες και βαρβαρότητες. Στους εμπρησμούς και εξανδραποδισμούς τις υπαίθρου προσθέτουν εκατόμβες σφαγών στις πόλεις.

Παναττική συγκέντρωση και πορεία ανέργων 15/12

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Απέναντι στους συνεχείς αγώνες λαού και εργαζόμενων εδώ και δύο χρόνια, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ προχώρησαν σε επίσημη συγκυβέρνηση. Κάτω από τις πιέσεις της Τρόικα και των Βρυξελλών και σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Παρά τις αντιπαραθέσεις και τις διαφορές τους, όλοι αυτοί συμφώνησαν στην παραπέρα αφαίμαξη του λαού, την οικονομική ισοπέδωση της χώρας και το ξεπούλημα όλου του πλούτου της.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου (γνωστού τραπεζίτη και ΕΟΚάνθρωπου) συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική που εφάρμοζε μέχρι τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Τα μέτρα που ως τώρα έχουν ψηφιστεί εφαρμόζονται με γοργούς ρυθμούς και περνάν συνεχώς νέα, με δραματικά αποτελέσματα για τον κόσμο. Οι στρατιές των ανέργων συνεχίζουν να αυξάνονται (στο  ένα εκατομμύριο η επίσημη ανεργία) και ταυτόχρονα προχωράνε οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Καταργούν παροχές υγείας, στερούν ιατροφαρμακευτικό υλικό και προσωπικό από τα νοσοκομεία, στα σχολεία οι μαθητές εξακολουθούν να μην έχουν βιβλία ενώ ανακοινώνονται κι άλλες συγχωνεύσεις. Οι μισθοί μειώνονται. Τα μικρομάγαζα εξακολουθούν να κλείνουν. Τα εισοδήματα του λαού μειώνονται συνεχώς,  σε βαθμό που να απειλείται και η επιβίωση για πολλούς ανθρώπους.

Ο ΦΟΒΟΣ!


ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!

Όσο βαθαίνει η κρίση, ο φόβος μοιάζει να γίνεται το κυρίαρχο συναίσθημα μέσα στους πολίτες!
Ο Φόβος για το σήμερα και το αύριο, τον εαυτό μας, τους δικούς μας, τα παιδιά μας, την κοινωνία μας.
 Ο Φόβος μέσα στην κρίση έχει καταστεί το «υπερόπλο» της εξουσίας προκειμένου να επιβάλλει μέτρα απίστευτης μνημονιακής λεηλασίας και να τα δικαιολογεί με το σκεπτικό ότι αν δεν εφαρμοστούν, τότε έρχεται, περίπου, η συντέλεια του κόσμου!
Γιατί αυτό μας λένε για να μας τρομοκρατήσουν.
Αν δεν δεχτείτε, μας λέει εκβιαστικά το μπλοκ της εξουσίας, την τρόικα και τα μνημόνια, τότε σας περιμένουν η «κόλαση» της πτώχευσης και της εξόδου από το ευρώ !
Επομένως σκύψτε και υπομείνετε, αν δεν πρέπει να μας πείτε και ευχαριστώ!
Πράγματι, αν απαλλαγούμε από τα μνημόνια, θα σταματήσει και η τροϊκανή χρηματοδότηση.
Γιατί η τρόικα θα σταματήσει να δίνει δάνεια (δόσεις), χωρίς τους μνημονιακούς όρους, ενώ είναι αστείο να μιλάμε για «καλά» και «κακά» μνημόνια, αφού, έτσι κι αλλιώς, θα βλάπτουν θανάσιμα τον τόπο.

Μετά τον Φράγκο, ο Τούρκος…


του Γιώργου Καραμπελιά
από τη Ρήξη που κυκλοφορεί (τ.78)
Αυτός ο τόπος, εδώ και εννιακόσια χρόνια τουλάχιστον, βιώνει την ίδια μοίρα, βλέπει το ίδιο σενάριο να εκτυλίσσεται.
Ο Τούρκος μας υποχρεώνει σε υποταγή στον Φράγκο, ο Φράγκος μας εξαθλιώνει οικονομικά, μας υποτάσσει πνευματικά και πολιτιστικά και έρχεται στη συνέχεια και πάλι ο Τούρκος να ολοκληρώσει τον ίδιο θανάσιμο και καταθλιπτικό κύκλο. Το 1071 οι Τούρκοι θα εισβάλουν στη Μικρά 
Ασία και με τη μάχη του Ματζικέρτ θα αποσπάσουν το μεγαλύτερο μέρος της από το βυζαντινό κράτος –και η καταστροφή θα ολοκληρωθεί με τη μάχη του Μυριοκεφάλου το 1176. 
Την ίδια χρονολογία, το 1071, οι Νορμανδοί θα καταλάβουν τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία, και το 1081 το Βυζάντιο θα παραχωρήσει στη Βενετία, και σύντομα και στις υπόλοιπες ιταλικές πόλεις, εμπορικά προνόμια που μέσα σε εκατό χρόνια μετέβαλαν το Βυζάντιο σε ιταλική ημιαποικία. Όταν το 1182 θα ξεσηκωθούν οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης και θα φθάσουν μέχρι και σε σφαγές των Φράγκων, οι Βενετσιάνοι θα οργανώσουν την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, το 1204, και τον διαμελισμό της Αυτοκρατορίας σε όλα τα φραγκικά «έθνη», Γάλλους, Γερμανούς, Ιταλούς, Εγγλέζους, Βέλγους κ.λπ..
Έτσι το Βυζάντιο θα αποδυναμωθεί θανάσιμα και παρά την ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης το 1261, δεν θα μπορέσει ποτέ να ξαναπάρει τα πάνω του. 
Οι Τούρκοι θα καταλάβουν τη Μικρά Ασία και το 1354 θα περάσουν στην Ευρώπη. 
Οι Βαλκάνιοι, Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι θα βγάζουν τα μάτια τους μεταξύ τους και οι Δυτικοί θα αφυπνιστούν πολύ αργά για να μπορούν να αντιδράσουν έναντι της Τουρκίας. 
Έ τσι οι Οθωμανοί θα καταλάβουν τη Βαλκανική επί πέντε αιώνες.

«Η Ελλάδα και το Τέταρτο Ράιχ»

Το περιοδικό Άρδην και η εφημερίδα Ρήξη οργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η Ελλάδα και το Τέταρτο Ράιχ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ.

Ομιλητές θα είναι οι:

Γιώργος Καραμπελιάς, οικονομολόγος

Σταύρος Λυγερός, εφ. «Καθημερινή»

Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανεξάρτητος βουλευτής

Βαγγέλης Τσεκούρας, δικηγόρος

και Σταύρος Χριστακόπουλος, εφ. «Ποντίκι»

Ευχαριστούμε τον τραπεζίτη – πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο...

...τους τραμπούκους των ΜΑΤ που ήρθαν από την Θεσσαλονίκη και όλους τους συνεργάτες τους 

Παρασκευή 9 Δεκέμβρη: Στο κάλεσμα για ειρηνική πορεία ενάντια στην φτώχεια και τον φασισμό ανταποκρίνονται περίπου 200-250 πολίτες, ανάμεσα τους και πολλοί μαθητές και νέοι. Η πορεία σε φυσιολογικές συνθήκες θα έκανε τον καθιερωμένο γύρo του κέντρου, θα εξέφραζε το λόγo της και θα τερμάτιζε. Αντί αυτού είδαμε την πόλη να έχει καταληφθεί από ένα στρατό ένστολων τραμπούκων μεταφερόμενων από άλλες πόλεις… Με το που κατέβηκε η πορεία στον δρόμο, έδειξαν τις προθέσεις τους, που ήταν να κυκλώσουν την πορεία και με αυτό τον τρόπο να προκαλέσουν τρομοκρατία στους διαδηλωτές. Προς αποφυγή αυτής της κατάστασης, η πορεία έστριψε προς τον παραλιακό δρόμο και συνέχισε προς την Κουντουριώτου. Εκεί οι ένστολοι τραμπούκοι άρχισαν να πιέζουν την περιφρούρηση της πορείας, πίεση που έγινε ακόμη πιο έντονη έξω από το Α.Τ. όπου και επιτέθηκαν. Ακολούθησαν σκηνές άπειρου κάλλους με τους τραμπούκους να χτυπάν ακόμη και ανήλικες κοπέλες και με ασφαλίτες, που βρισκόντουσαν στον Κήπο, να φωνάζουν «Έρχεται η χούντα ρε μουνιά», ενώ πολύ πιο πριν στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας να απευθύνονται προς την περιφρούρηση της πορείας και να λένε ότι θα πέσει ξύλο μετά μουσικής…

ΒΟΛΟΣ- ΒΕΚ: Σε επίσχεση εργασίας από σήμεραΟκτώ εργαζόμενοι της εταιρείας ΒΕΚ (συμφερόντων ΛΕΜΟΝΙΑ) βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταθέσουν την επίσχεση εργασίας καθώς η εταιρεία μεταλλικών κατασκευών τους οφείλει δυο μήνες μισθούς, ενώ σε λίγες ημέρες πρέπει να καταβάλλει και το δώρο Χριστουγέννων.
Στην αδελφή εταιρεία ΜΕΚ οι εργαζόμενοι έχουν να πληριωθούν 1 μήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τους οφείλεται το επίδομα αδείας του καλοκαιριού.
Λίγες ημέρες πριν οι εργαζόμενοι και των δυο εταιρειών είχαν βρεθεί από κοινού σε απεργιακές κινητοποίησεις ενώ όλοι έχουν υποστεί δραματική επιδείνωση του ετήσιου εισοδήματός τους αφού όλη τη χρονιά βρέθηκαν σε διαθεσιμότητες και εκ περιτροπής εργασία.
Η βιομηχανική ζώνη βουλιάζει: Όχι αργά και σταθερά αλλά γρήγορα και με επιτάχυνση.

Ανακοίνωση

  Ανακοίνωση Τύπου 

Η Κομματική Οργάνωση  Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την σημερινή αστυνομική επέμβαση εκκένωσης του κατειλημμένου, από άστεγους ανέργους και μετανάστες, κτιρίου στην  Φράγκων, που παλιότερα στέγαζε το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και για χρόνια ήταν εγκαταλειμμένο. 
Η  αστυνομία, κάνοντας μια πρωτοφανή κινητοποίηση κατάφερε  επιτυχώς ! να προσαγάγει  στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας αρκετούς από τους απεγνωσμένους και αβοήθητους άστεγους μεταξύ αυτών και ένα οκτάχρονο κορίτσι, αποδείχνοντας για μια ακόμη φορά πως η κρατική καταστολή δουλεύει καλά απέναντι στους ανίσχυρους. 

 Την αστυνομία προσκάλεσε  η καθολική  "Μονή Βικεντίου Αδελφών Ελέους Αγ. Παύλου" που είναι και ιδιοκτήτρια του κτιρίου, μη δείχνοντας κανένα έλεος… ακόμη και παραμονή Χριστουγέννων. 
Η κατάληψη «Επιβίωση» γέννημα της φτώχειας που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση και οι πολιτικές των κυβερνήσεων των εντολοδόχων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτέλεσε μια από τις πολλές προσπάθειες αυτό-οργάνωσης του λαού της Θεσσαλονίκης, τον τελευταίο καιρό.

Αυτές οι συλλογικές προσπάθειες δεν πρόκειται να λυγίσουν  και να υποχωρήσουν απέναντι στην κρατική και αστυνομική καταστολή. 
Θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν έτσι ώστε ο οργανωμένος λαός και η εργατική τάξη  να σηκώσουν  περήφανα το κεφάλι τους  , να αντισταθούν  και να ανατρέψουν  την βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της πείνας. 

ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ)

Θεσσαλονίκη 13 του Δεκέμβρη 2011

antigeitonies antigeitonies@yahoo.gr

Η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπάει τη Τρίτη 13/12 στο Θριάσιο στη γενική απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας

ελληνικη χαλυβουργια απεργια 12Τα μάτια των απεργών στο Θριάσιο είναι στραμμένα στα αδέρφια τους στον Βόλο.

Τώρα είναι η ώρα, ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια


Η απεργία των χαλυβουργών δεν είναι μια απεργία όπως όλες οι άλλες. Καθώς η καπιταλιστική κρίση σπρώχνει στην άβυσσο της ύφεσης και στη γενικευμένη ανεργία, κάθε εργάτης γνωρίζει ότι κάθε βήμα πίσω, κάθε υποχώρηση, ισοδυναμεί με θάνατο.

Την στιγμή που κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ χτυπάει τα εργατικά εισοδήματα και δικαίωματα κατ΄ επιταγή του παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου και των Μερκοζί, ο Μάνεσης και τ΄αφεντικά του ΚΑΝΑΚΗ, της ΒΙΟΣΩΛ, της ΚΟΝΤΙ της ΜΕΚ, της ΒΕΚ και τα διεθνή αφεντικά της ΚΟΝΤΙ, για να σώσουν το τομάρι τους, μόνο ένα τρόπο γνωρίζουν: τις απολύσεις και το κλείσιμο των εργοστασίων. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζονται δυο πράγματα: Πρώτον να διαιρέσουν την εργατική τάξη, κι αφού λυγίσουν κλαρί-κλαρί τη θέλησή της, να κόψουν από τη ρίζα τη ζωή της. Δεύτερον να αφαιρέσουν κάθε θέληση για αγώνα, με ηγεσίες που αφού καλόμαθαν να συζητάνε με κάθε αφεντικό και εργοδότη το «καλό» του εργοστασίου, λένε ότι σήμερα είναι αδύνατον να κινήσουμε.

Αριστερά: Φήμες, πρακτορολογία και το αλάθητο που ο μέσος αριστερός αναγνωρίζει στον ηγέτη του

σκίτσο του ANKYR για την αριστερά

Ένα σχόλιο για την αριστερά: Το ότι είναι διασπασμένη το ξέρουμε, όπως ξέρουμε και τη γνωστή ρήση του Λένιν ότι "είμαστε διασπασμένοι επειδή είμαστε αδύναμοι".

Για να υπάρξει ένωση της αριστεράς, χρειάζεται "δυνατή κόλλα", αλλιώς η συνένωση θα είναι πρόσκαιρη και δε θα αντέξει. Γι' αυτό και εγώ δεν είμαι και "φανατικός" της ενότητας, όπως κάποιοι που οραματίζονται μια "ενιαία αριστερά", στην οποία θα συμμετέχουν από επαναστάτες μέχρι "ευρωπαιστές" που τάσσονται υπέρ της ΕΕ και θέλουν να εφαρμόσουν...κευνσιανισμό όταν οι καπιταλιστές έχουν φτάσει στο σημείο να εφαρμόζουν εμπράκτως μισθούς 1$/μέρα.. Αυτή η αριστερά δε μπορεί ποτέ να γίνει ενιαία, και γι' αυτό εγώ ναι μεν οραματίζομαι μια ένωση όχι γενικώς και αορίστως της αριστεράς, αλλά της αριστεράς που πραγματικά θέλει την ανατροπή του καπιταλισμού. Τέτοιοι υπάρχουν σε πολλούς χώρους, έστω και διάσπαρτοι.

Πέρα από τις κεντρικές ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες όμως, υπάρχουν και άλλα εμπόδια, όπως η ίδια η πραγματικότητα δείχνει:

Η φρίκη του καπιταλισμού στις ΗΠΑ

Μάνα σκοτώνει τα παιδιά της και αυτοκτονεί γιατί της αρνήθηκαν κουπόνια δωρεάν φαγητού…

Η είδηση έχει δυο όψεις και αποκαλύπτει πολλά και διάφορα για την κατάσταση που επικρατεί στην πλουσιότερη κατά τα άλλα καπιταλιστική οικονομία του κόσμου…
Η Rachelle Grimmer ήταν μια μάνα με δυο παιδιά που τον τελευταίο καιρό ζούσε μαζί τους σε κάποιο πάρκο του Τέξας σε τροχόσπιτο.
Η οικονομική της κατάσταση ήταν άθλια και δεν είχε καν τα απαιτούμενα για να θρέψει στοιχειωδώς τα παιδιά της.
Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες που παρέχουν δωρεάν κουπόνια για φαγητό.
Εδώ ας σημειωθεί ότι μόνο για το 2011 πάνω από 46 εκατομμύρια Αμερικάνοι εξασφαλίζουν την τροφή τους με τέτοιο τρόπο!
Μιλάμε για ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων που βρίσκεται στο όριο της έσχατης εξαθλίωσης και που αδυνατεί να τραφεί αν δεν εξασφαλίσει τέτοιου είδους κουπόνια.

Η πείνα έρχεται – Ελλείψεις τροφίμων το 2012

Για εικόνες Αργεντινής, όπου τα σούπερ μάρκετ δεν είχαν τρόφιμα στα ράφια, προειδοποιούν ανοιχτά πλέον η αγορά και η βιομηχανία ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει αλλά απλώς συνεχίσει να βιώνει τον ιδιότυπο εμπορικό αποκλεισμό της.

Το άτυπο εμπάργκο στο οποίο υποβάλλονται ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και της δυσκολίας εισαγωγής πρώτων υλών, οδηγεί σε αδιέξοδες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.
«Το πρόβλημα των ελλείψεων στα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες είναι αυτονόητο και υπαρκτό και θα γίνει ακόμα πιο εμφανές μέσα στους πρώτους μήνες της άνοιξης», τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανικών Επώνυμων Προϊόντων και γνωστός βιομήχανος τροφίμων κ. Νίκος Καραγεωργίου.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως «το στέρεμα της ρευστότητας οδήγησε εδώ και καιρό σε μια προβληματική κατάσταση ως προς τις πληρωμές των εμβασμάτων έναντι φορτωτικών. Κακά τα ψέματα, η κατάσταση της οικονομίας μας και η ανασφάλεια που επικρατεί οδηγούν τις ξένες επιχειρήσεις να πιέζουν. Οι πολυεθνικές εταιρείες ασφάλισης εμπορευμάτων έχουν πνίξει την αγορά».

ΠΗΓΗ: protothema.gr
Τσαντίρι

Η κυβέρνηση

Ποιός χρειάζεται το ευρώ και την ΕΕ;

Παναγιώτης Μαυροειδής
Όλα δείχνουν ότι οι εποχές της βεβαιότητας για την ευρωζώνη ανήκουν στο παρελθόν. Ο πανικός πλανάται στα κεφάλια των αστών, των πολιτικών ηγετών και γραφειοκρατών. Αλλά και η ανησυχία στη σκέψη του κόσμου, περισσεύει.
Ωστόσο και η Αριστερά, δεν αποδείχνεται ιδιαίτερα υποψιασμένη μπροστά σε αυτή την κρίση θανάτου της μεγαλύτερης και πιο ώριμης περιφερειακής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης του κόσμου, με τις τόσες φιλοδοξίες. Ειδικά η λεγόμενη ‘’ευρωπαϊκή Αριστερά’’ νοιώθει να αφαιρείται το χαλί κάτω από τα πόδια τους, καθώς ο προοδευτικός μετασχηματισμός της νεοφιλελεύθερης ΕΕ σε κοιτίδα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αποτέλεσε και αποτελεί στρατηγική αφετηρία της. Το θεωρητικό σχήμα είναι γνωστό: Η διεθνοποίηση του καπιταλισμού είναι μια διαδικασία συγκεκριμένου βέλους, σχεδόν αδιατάρακτη και αντικειμενικά προοδευτική. Υποτίθεται πως θα σάρωνε τον εθνικισμό και τον αυταρχισμό, που σχεδόν αξιωματικά συνδέονταν με την ‘’καθυστέρηση’’ και την επιβίωση συντηρητικών λογικών στους πολιτικούς θεσμούς αλλά και στην κοινωνική ψυχολογία. Η ενωμένη Ευρώπη, αναγκαστικά σε πρώτη φάση καπιταλιστική, θα σάρωνε τις δικτατορικές τάσεις και θα χώνευε τους βαλκάνιους και άλλους σωβινισμούς στο μεγάλο κοσμοπολίτικο καζάνι της. Τι πιο φιλόξενο πεδίο για τη δράση της Αριστεράς που οραματικά ζητά την κατάργηση των συνόρων ….