#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Δεν παραδίνομαι, ρε!!Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.

Πήγα διακοπές στη Χαλκιδική. Στη Σάμο. Και στην Κέρκυρα.
Εκδρομές στο Πήλιο. Στα Ζαγόρια. Και στο Καρπενήσι.
Πήγα σε ταβέρνες. Και στα μπουζούκια.
Εστειλα τα παιδιά μου φροντιστήριο. Και στα αγγλικά.
Τάδινα χαρτιλίκι. Τάκανα δώρα Χριστούγεννα. Στα γενέθλια.
Ξόδεψα...το παραδέχομαι...
Αγόρασα εγγλέζικη καπαρντίνα. Ιταλικό παπούτσι.
Εβραϊκά λεμόνια. Πατάτες απ'την Τουρκία. Ψάρι Νορβηγίας.
After save. Κολώνιες. Σαμπουάν. Αρωματικό σαπούνι.
Ξόδεψα...το παραδέχομαι...

Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα - Ένα Ιστορικό ντοκουμέντο - Το Παραπεμπτικό Βούλευμα για τους Εγκληματίες


Δημοσιεύουμε σήμερα και με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ένα ιστορικό ντοκουμέντο, το παραπεμπτικό βούλευμα (αρ. 27 του 1947) για τους εγκληματίες της Σφαγής των Καλαβρύτων σύμφωνα με το οποίο , "παραπέμπονται να δικαστούν στο αρμόδιο ( Ελληνικό ) Στρατοδικείο 16 Αξιωματικοί - διαφόρων βαθμίδων- και Υπαξιωματικοί της Βέρμαχτ « επί φόνοις , εμπρησμοίς και διαρπαγαίς και λεηλασίαις για τα εγκλήματα τους εν Καλαβρύτοις , Μ. Σπηλαίω , Σκεπαστό , Πλανητέρου , Κερπινή και Ρωγούς κατά το από 8 έως 13 Δεκεμβρίου 1943 χρονικό διάστημα…. "
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτριο Κανελλόπουλο Ιστορικό Ερευνητή Επιχείρησις Καλάβρυτα που ευγενώς μας το διέθεσε και αποτελεί μέρος ιστορικής του έρευνας για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων
διαβάστε ολόκληρη την απόφαση: 

ΑΡΙΘΜΟΣ 27/47 Τό κατά τό άρθρον 6 της Συντακτικής Πράξεως 73/1945 Συμβούλιον ,

Οι τέσσερις λέξεις *, του Κ.Καστοριάδη

1. Φαντασία
Ποιο είναι το ίδιον του ανθρώπου; Τι είναι αυτό που μας διαφοροποιεί από τα ζώα; Επαναλαμβάνουν, εδώ και αιώνες, ότι είναι ο ορθός λόγος. Αρκεί όμως να προσέξουμε τη συμπεριφορά των άλλων γύρω μας αλλά και τη δική μας, για να αντιληφθούμε ότι αυτό δεν αληθεύει. Οι ατομικές και οι συλλογικές συμπεριφορές πολύ συχνά είναι παράλογες. Τα ζώα είναι πιο (“λογικά” από εμάς’ δεν σκοντάφτουν, δεν τρώνε δηλητηριώδη μανιτάρια, κάνουν αυτό που πρέπει, για να συντηρηθούν και να αναπαραχθούν. Ποιο είναι το ίδιον του ανθρώπου; Είναι το πάθος και οι επιθυμίες; Ναι, πράγματι. (Τα ζώα από ό,τι μπορούμε να ξέρουμε δεν έχουν πάθη ούτε πραγματικές επιθυμίες τα ζώα έχουν ένστικτα.) Τι όμως συνιστά την ιδιαιτερότητα του πάθους και των επιθυμιών; Είναι ακριβώς το γεγονός ότι το πάθος και οι επιθυμίες -ο έρωτας, η δόξα, το κάλλος, η εξουσία, ο πλούτος- δεν είναι «φυσικά» αλλά φαντασιακά αντικείμενα.

Η φαντασία, λοιπόν, είναι το ίδιον του ανθρώπου. Η φαντασία μάς διαφοροποιεί από τα ζώα. Η φαντασία, ακόμη και εάν κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά, δεν αναχαιτίζεται. Υπάρχει πάντα μια εσωτερική ροή από εικόνες, ιδέες, αναμνήσεις, επιθυμίες, αισθήματα. Μια ροή που δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Δεν μπορούμε καν να την ελέγξουμε, τουλάχιστον όχι πάντα.

Για την έξοδο από το ευρώ και την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε.

Από την στιγμή που ο ελληνικός καπιταλισμός μπήκε στην δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα από το χρονικό σημείο που ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ελλάδα, το ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ αναδείχτηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία αντιπαράθεσης, ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος που επιδιώκουν να επεξεργαστούν ριζοσπαστικές κινηματικές και πολιτικές απαντήσεις απέναντι στην κρίση του συστήματος. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία απέκτησε αυτή η αντιπαράθεση, ανάμεσα στις δυνάμεις και τα ρεύματα που θέλουν να συγκροτήσουν μια ξεκάθαρα επαναστατική πολιτική πρόταση, η οποία θα στοχεύει στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.
Η σημασία της συζήτησης είναι μεγάλη. Η ένταξη στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, αποτελεί μια στρατηγική επιλογή των ελλήνων καπιταλιστών. Αποτελεί τον συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός καπιταλισμός εντάσσεται στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική αλυσίδα.

Άγγελος Χάγιος: Αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής τώρα!


 
συνέντευξη στο Στράτο Βουραζέρη

Για την ανάγκη ενός αγωνιστικού μετώπου αντίστασης, ρήξης και ανατροπής της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου μιλά ο Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο Ά. Χάγιος απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος, υπογραμμίζοντας τον αντιδιαχειριστικό και αντικυβερνητικό, αντιΕΕ- αντιιμπεριαλιστικό, αντισυστημικό –αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό του αγώνα.
- Ποιο είναι το βασικό συμπέρασμα από την προχθεσινή σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 
Οι ηγεμονικές δυνάμεις της ΕΕ προωθούν με διαδικασία «φαστ τρακ» την «οικονομική διακυβέρνηση», τη νομοθετική και συνταγματική κατοχύρωση της αέναης λιτότητας. Αυτό γίνεται εν μέσω οξυνόμενων ανταγωνισμών, ποιός θα πληρώσει και ποιό μερίδιο, μεταξύ των καπιταλιστών της ΕΕ αλλά και μεταξύ ΕΕ, ιδιαίτερα της Γερμανίας, με τις ΗΠΑ. Αυτό έχει αντανάκλαση και στον αστικό κόσμο της χώρας. Συμφωνούν, ωστόσο, στο στόχο να περάσουν τη Δανειακή Σύμβαση και τα νέα μνημόνια. Και στο συνολικό πολιτικό τους σχέδιο, στην αντιδραστική ανασυγκρότηση του ελληνικού καπιταλισμού. Με ακόμα πιο βαθιά πρόσδεση στην κλυδωνιζόμενη ευρωζώνη και την ΕΕ. Αλλά και στις γεωπολιτικές και ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και Β. Αφρικής.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

FREE photo hosting by Fih.gr Στέλιος Ελληνιάδης
 
Πριν από τη δικτατορία, η κοινωνία που δεν ησύχαζε, που ονειρευόταν και αγωνιζόταν, βρισκόταν σε μια συνεχή τριβή, αντιπαράθεση και σύγκρουση με τη μαυρίλα του παλατιού και της χωροφυλακής. Στη δικτατορία, μετά το «γύψο» και τους διωγμούς, ήρθε η ανασύνταξη με εμπροσθοφυλακή τη νέα γενιά που προχώρησε στη ρήξη και την έκρηξη της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Στα δέκα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης κατακτήθηκαν δικαιώματα που δεν προϋπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα. Οι Έλληνες του μόχθου είχαν ανοιχτές πληγές από τέσσερις δεκαετίες συμφορών. Δικτατορία του Μεταξά, γερμανοϊταλική κατοχή, εμφύλιος, αμερικανοκρατία, χούντα! Με κουτσουρεμένη ελευθερία έκφρασης, στιγματισμένοι για την πατριωτική τους δράση και αποκλεισμένοι για τα κοινωνικά τους φρονήματα! Με εκατομμύρια μετανάστες στα χυτήρια της Γερμανίας και τα ανθρακωρυχεία του Βελγίου, εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από πείνα και σφαίρες, δεκάδες χιλιάδες εξόριστους στην ανατολική Ευρώπη, χιλιάδες φυλακισμένους στα Μακρονήσια, την Αίγινα, την Κέρκυρα και στου Αβέρωφ, κάτω από την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας στις πόλεις και της χωροφυλακής στην ύπαιθρο οι υπόλοιποι! Αυτή είναι η πραγματικότητα της Ελλάδας και η τύχη των ανθρώπων που ήθελαν μια πατρίδα ανεξάρτητη, δημοκρατική και ευημερούσα.

Καθώς Έλληνες μπλόγκερ επιτίθενται στην κυβέρνηση, τα ονόματά τους καταζητούνται

FREE photo hosting by Fih.gr Του Άντι Νταμπίλης για τους Southeast European Times στην Αθήνα
 
Μια χώρα η οποία ταλανίζεται από οικονομική κρίση, απεργίες, διαδηλώσεις και ταραχές αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μπλογκ, ωστόσο υπάρχει σε εξέλιξη κίνηση για υπονόμευσή τους, σύμφωνα με επικριτές. Η μπλόγκερ Θεοδώρα Οικονομίδη αναφέρει πως δεν είναι βέβαιη για το αν υπάρχει σχέση μεταξύ του μπλογκ της, The Irate Greek, το οποίο καταφέρεται οδυνηρά εναντίον της κυβέρνησης, και τα τερτίπια του υπολογιστή της, ή εάν η αστυνομία που εμφανίστηκε ξαφνικά στη γωνία του σπιτιού της κάνει απλά περιπολία. ”Δεν πιστεύω πως έχω πέσει θύμα χάκερ, ακόμα”, ανέφερε στους SETimes. Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να αποκαλύψει τα στοιχεία της πριν από μερικούς μήνες, η Οικονομίδη ήταν μια από την αυξανόμενη “λεγεώνα” ανώνυμων Ελλήνων μπλόγκερ που κατακρίνουν καθημερινά την κυβέρνηση για την οικονομική κρίση, τα μέτρα λιτότητας και την αστυνομική βαρβαρότητα εναντίον διαδηλωτών, όπως πιστεύουν. Ήταν τόσο συνεχές που τον Αύγουστο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανέφερε πως η Ελλάδα θα καταστήσει πιο αυστηρούς τους νόμους της για το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ, και συνέταξε νέο νόμο ο οποίος διευκολύνει τον εντοπισμό ανώνυμων μπλόγκερ, τους οποίους χαρακτήρισε ως άτομα τα οποία έχουν την τάση για βίαιες ενέργειες εναντίον πολιτικών, οι οποίοι έχουν διασυρθεί σε τέτοιο βαθμό που φοβούνται το ενδεχόμενο επίθεσης.

Άμεση Δικαίωση Τώρα...


Περισσότερα στο http://antipetroula.blogspot.com/

Το πρώτο δελτίο τύπου των Αnonymous για την Ελλάδα είναι γεγονός! Στο μικροσκόπιο Βορίδης, Παπανδρέου


opgreece [Αποκλειστικό] #OpGreece: Το πρώτο δελτίο τύπου των Αnonymous για την Ελλάδα είναι γεγονός!Αναδημοσίευση απο: secnews
Το πρώτο δελτίο τύπου των Anonymous για το Operation Greece (#OpGreece) είναι γεγονός. Σε μια εκτενή τους δήλωση, όπως μας έχουν συνηθίσει, οι Anonymous αναλύουν την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα καθώς και το πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Αναφέρουν ονόματα πολιτικών, ενώ προσφέρουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, γνωστοποιώντας στο ευρύ κοινό εντός και εκτός Ελλάδος στοιχεία που αποδείκνυουν τους ισχυρισμούς τους. Το δελτίο τύπου των Anonymous – #OpGreece-  κοινοποίηθηκε στο SecNews μέσω Twitter.
Το πρώτο δελτίο τύπου των Anonymous #OpGreece είναι αναρτημένο στο Pastebin [δείτε αναλυτικά εδώ]  ενώ ακολουθεί μετάφραση <…>
απο την συντακτική ομάδα του SecNews :

¨Δεν¨- ήξεραν , δεν ρώταγαν ; ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ¨ΛΕΝΙΝ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ...¨

Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ ( επιμέλεια - εισαγωγικό σχόλιο ) .
Που την έκανε ¨σημαία του¨ ο κατακαημένος ¨προοδευτικός κόσμος¨ και σχεδόν όλη η ¨Αριστερά¨  σαν ένα ¨ουδέτερο όραμα ¨ ;

¨Δεν¨-  ήξεραν , δεν ρώταγαν , ώστε να μην ¨ξαφνιάζονται¨ σήμερα  για την εξέλιξη της ¨Ευρώπης των Λαών ¨ και γα την σημερινή οικονομική κρίση; 
class="Apple-style-span" style="font-size: x-small;"  
Διαβάστε , έτσι  ¨για την ιστορία ¨.  Και φυσικά παραθέτοντας δεν θα πει πως συμφωνούμε με την όποια πολιτική πρωτοβουλία του Λένιν. Εκτιμούμε όμως πως το θεωρητικό του έργο στην ανάλυση του ιμπεριαλισμού την περίοδο του καπιταλισμού ή μάλλον σαν ¨νομοτελειακή εξέλιξη και  κατάληξη του καπιταλισμού¨ , ανήκει στα έργα που επιβεβαιώθηκαν και επιβεβαιώνεται καθημερνά. Ένα γεγονός που το προσπέρασαν και προσπερνούν- ακόμα- πολύ Αριστεροί , είτε ¨ρεφορμιστές¨ , είτε πολύ... ¨ταξικοί αριστεροί ¨. 

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αντιγράψουμε τα αποσπάσματα αυτά από δημοσίευση στον ¨Ριζοσπάστη¨  και μάλιστα με την επιμέλεια του Ν. Μπογιόπουλου , ο οποίος έγινε ¨μπεστ -σέλερ ¨ με το βιβλίο στο οποίο  ¨μέμφεται¨ τον ¨ηλίθιο λαό ¨ που δεν καταλαβαίνει πως ¨είναι ο καπιταλισμός ¨ η αιτία της κρίσης , ΑΛΛΑ δεν λέει τίποτα για τους ηλίθιους που δεν καταλαβαίνουν πως είναι ΚΑΙ ο ¨υπαρκτός - ανύπαρκτος σοσιαλισμός ¨  που έσβησε - περιόρισε σοβαρά την Ελπίδα των λαών και των εργαζομένων για μια σοβαρή εναλλακτική λύση απέναντι στον καπιταλισμό με αποτέλεσμα να οδεύουμε σήμερα προς την Βαρβαρότητα.

Ανάληψη ευθύνης για ξυλοδαρμό βουλευτήImage scaled down
Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του Μπατσόκ Σ. Κουβέλη να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το αυτοκίνητο του.
 Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να του επιτεθούμε.
Τον γροθοκοπήσαμε και τον ληστέψαμε, όπως άλλωστε γινεται και και από την μεριά των πολιτικών.
Στην τσάντα που του κατασχέσαμε υπήρχαν : ένα laptop, έγγραφα του Μπατσόκ, πανάκριβα στυλό, πιστωτικές με υπόλοιπο 90.000 ευρώ (!!!) και η βουλευτική του ταυτότητα.
Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός οτι η τσάντα ήταν γεμάτη προφυλακτικά, τι μπορεί να τα χρειαζόταν ο σκατόγερος;;;

Η πράξη αυτή ήταν μια αντίδραση στην καθημερινή βία που δεχόμαστε.
Λευτεριά στους συντρόφους μας.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ.
Βία στη βία της εξουσίας.

Άγνωστοι αναρχικοί.


 http://athens.indymedia.org
 

Η αποτυχία του πολιτικού συστήματος οδηγεί στο Γουδί

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος


Οι στάχτες από την τραγωδία της μαρτυρικής Κύπρου μας το 1974, εγκαθίδρυσαν στην Ελλάδα την δημοκρατία.
Οι πρωταίτιοι της δικτατορίας και ο υπεύθυνος της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, δικτάτορας Ιωαννίδης «πέρασαν» τις πύλες του Κορυδαλλού, καταδικασθέντες από την νεογέννητη δημοκρατία μας.
Πρώτος Πρωθυπουργός της νεοσύστατης Δημοκρατίας μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που επί των ημερών του «χτυπάει» την Κύπρο ο Αττίλας 2, στις 14 Αυγούστου 1974 και χάνεται το 38% της Μεγαλονήσου, χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά. Μένει απαθής και αφήνει αβοήθητη την Κύπρο στις ορέξεις των αιμοσταγών γειτόνων μας. Αυτός ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, μετά την δικτατορία των Συνταγματαρχών, λέει το ιστορικά, πλέον, κατακριτέο, «η Κύπρος κείται μακράν». Επιπρόσθετα, καταγράφεται ως «επίτευγμα» της Δημοκρατίας μας και του Κωνσταντίνου Καραμανλή η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1952 που επεξεργάσθηκε η Ε΄ Αναθεωρητική βουλή, τον Ιούνιο του 1975, όταν και ορίσθηκε ως πολίτευμα της Ελλάδος, η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Φαινόμενα ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα της «τρόικας και Σία»!

Πόσο απέχει το κρεβάτι μας από το παγκάκι; Πόσο απέχει το δείπνο μας από το συσσίτιο; Πόσο τελικά απέχει η τακτοποιημένη μας ζωή από τον δρόμο;

Η κρίση ελαχιστοποίησε τις αποστάσεις. Αυτό που φάνταζε τόσο μακρινό πριν από τρία χρόνια, είναι πλέον η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Και αυτήν τη φορά, δεν έρχονται από μακριά, δεν έχουν άλλο χρώμα από εμάς, ούτε είναι περιθωριακοί, ψυχικά ασθενείς ή εθισμένοι σε ουσίες.

Είναι άνθρωποι συνηθισμένοι, όπως όλοι μας... Μπορεί να πήγαμε στα ίδια σχολεία, να βγαίναμε στα ίδια μαγαζιά, να είχαμε κοινές παρέες. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Ο κάθε ένας!


Ο κοινωνικός ιστός αποσαθρώνεται, το κράτος πρόνοιας πνέει τα λοίσθια και καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για την ανάσχεση της φτώχειας.

Οι αριθμοί των ατόμων που χρειάζονται βοήθεια αυξάνονται ιλιγγιωδώς.

Το Πεντάγωνο ‘’ανησυχεί’’ για κίνδυνο εξέγερσης στην Ευρώπη, εξ αιτίας της κρίσης του ευρώ!

Παναγιώτης Μαυροειδής

Την επόμενη κιόλας της διήμερης συνόδου της ΕΕ όπου ο Γαλλο-Γερμανικός άξονας έριχνε στο καναβάτσο την Μεγάλη Βρετανία, σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο στο BBC γινόταν μια παραπομπή: ‘’Κρίση του ευρώ:  ο αμερικανός στρατηγός Martin Dempsey, ανησυχεί για εξέγερση’’!
Σε τι συνίσταται αυτή η ανησυχία; Ο στρατηγός, μιλώντας σε συνάντηση ενός think–tank που ονομάζεται ''Ατλαντικό Συμβούλιο'' και με θέμα ‘’η ευρωζώνη σε μεγάλο  κίνδυνο’’,  υπενθυμίζει πως στην Ευρώπη υπάρχουν 80.000 στρατιώτες και 12.000 πολιτικό προσωπικό του αμερικανικού στρατού.
Επισημαίνεται ο κίνδυνος να ‘’εκτεθεί’’ αυτό το δυναμικό σε μια πιθανή εξέγερση λόγω της κρίσης του ευρώ ή/και της διάσπασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκφράζεται επίσης η ανησυχία μήπως οι ευρωπαίοι εταίροι δεν αναλάβουν τις συμφωνημένες υποχρεώσεις για την ανάπτυξη του νέου μαχητικού F-35.
Οι μέρες της αθωότητας έχουν περάσει πλέον.