#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Βαβυλώνα, Ρώμη, Βρυξέλλες (10/12/2011)

Ο τρόπος που συμπεριφέρονται η Μέρκελ, ο Σαρκοζί κι όσοι τους ακολουθούν πιστά στην εγκαθίδρυση της σιδηράς αυτοκρατορίας της Πίστης (της τραπεζικής, φυσικά) στην Ευρώπη δεν είναι απλά καταστροφικός. Είναι και αυτοκαταστροφικός. Χαρακτηρίζεται από έλλειψη μιας στοιχειώδους αίσθησης της Ιστορίας. Παρ’ ότι ο αιώνας στον οποίο γεννήθηκαν και ξεκίνησαν την πολιτική τους καριέρα δίνει τα οδυνηρά παραδείγματα δύο παγκόσμιων πολέμων, με το διάλειμμα ενός ολέθριου κραχ και με παρονομαστή τον ίδιο: το χρέος.

Η Ιστορία προσφέρει, βέβαια, πολύ περισσότερα παραδείγματα ολέθριας ή σωτήριας διαχείρισης του δημόσιου ή ιδιωτικού χρέους. Από μια άποψη, ολόκληρη η Ιστορία της ανθρωπότητας μπορεί να διαβαστεί κι ακριβώς έτσι: σαν μια Ιστορία του χρέους, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας.

Εκτός από κόπο, θέλει και τρόπο

Πριν λίγες μέρες, η βρετανική Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο που προκάλεσε αρκετή αίσθηση για την Ελλάδα, και "έπαιξε" αρκετά στα εδώ μέσα ενημέρωσης (τουλάχιστον στο ίντερνετ που παρακολουθώ).


Στο άρθρο αυτό, η Guardian παρουσίασε τα αποτελέσματα μια έρευνας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δουλεύουν κατά μέσο όρο περισσότερες ώρες από όλους τους άλλους Ευρωπαίους. Αυτό χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι από πολλές πλευρές, ανάμεσα τους και από μέρος της αριστεράς, για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα του στιλ "ορίστε, δουλεύουμε πιο πολύ από όλους, άρα σταματήστε να μας τα πρήζετε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμοί". Ας δούμε τα βασικά σημεία του άρθρου, και μετά θα εξηγήσουμε το που συμφωνούμε και που διαφωνούμε με αυτή την άποψη.

Για τη Γερμανία...ρε γαμώτο!!

Η τελευταία σύνοδος κορυφής της ΕΕ διατυμπανίστηκε ως ιστορική.
Αποδείχτηκε πως ήταν!!

Η  νεοναζί Γερμανία,συνεπικουρούμενη από τις γαλλιδούλες, κατά-
φερε να ξεφτιλίσει πανηγυρικά τις υπόλοιπες χώρες.
Ενα τσούρμο πρωθυπουργών υποτάχτηκαν πλήρως στις γερμανικές
επιδιώξεις και στόχους,οδηγώντας τις χώρες και τους Λαούς τους στα
νέα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
(Οσο μονότονο ή υπερβολικό και να φαντάζει κάτι τέτοιο).
 - Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (Κομισιόν,ευρωκοινοβούλιο κλπ), παραμερί-
στηκαν.
Οι ευρωπαϊκές συνθήκες αμφισβητούνται ευθέως.
Με το αριστοτεχνικό by pass που ακούει στο όνομα "διακρατικές συμ-
φωνίες" οι συνθήκες "ξεπεράστηκαν",απομονώθηκε η Μ.Βρεττανία
και κάμφθηκαν οι στοιχειώδεις αντιστάσεις ορισμένων χωρών που
δεν μετέχουν στην ευρωζώνη.
 - Οι απαιτήσεις της Γερμανίας υλοποιήθηκαν απόλυτα:

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ


    Η Ρωσία σε λίγες εβδομάδες θα δηλώνει «παρούσα» στην πιο εύφλεκτη πλευρά της Μεσογείου, οι πιέσεις της Τουρκίας προς την Κύπρο συνεχίζονται με τρόπο τέτοιο που να προκαλεί την Ελλάδα σε ανάμειξη (ως έτερη εγγυήτρια δύναμη), εταιρία αμερικάνικων συμφερόντων συνεργαζόμενη υπεργολαβικά με την GAZPROM θησαυρίζει με την εκμετάλλευση τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και η Ευρωπαϊκή …..Ένωση ασχολείται με την αναθεώρηση των συνθηκών που τη διέπουν....
    Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η οποιαδήποτε οικονομική πολιτική, ακόμα και αν βρίσκεται σε οριακό στάδιο, επισκιάζεται από την αντίστοιχη ενεργειακή. Τα τελευταία δύο χρόνια με την «τεχνητή» κρίση που επιβλήθηκε στον πιο αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης όλα περιέργως επικεντρώθηκαν στη μείωση του όποιου ελλείμματος με μέτρα που γονατίζουν όλη την κοινωνία.

Kαζαμίας 2012 από τη Ροσινάντε


 Μετά την πρωτοφανή επιτυχία που είχαν οι προβλέψεις για τα έτη 2010 και 2011, ο Ροσινάντε σας προσφέρει τον Καζαμία του 2012 για να πιάσετε κάνα σιγουράκι στο στοίχημα να τα κονομήσετε… 
Επιτέλους, μετά από παν-ταξική απαίτηση, τώρα και σε βίντεο:


Ιανουάριος: Η χρονιά αλλάζει μέσα σε γενικό κλίμα εθνικής ευτυχίας που έχει προκληθεί από την πρωθυπουργοποίηση Παπαδήμου. Οι Αγανακτισμένοι καλούν σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο Σύνταγμα. Ενώ στο κάτω μέρος της Πλατείας συζητούν αμεσοδημοκρατικά για τις θερμίδες του κουραμπιέ, στο πάνω μέρος πετούν βεγγαλικά. Ένα από αυτά ωστόσο πέφτει στη Βουλή και την καίει. Παρά τις εκκλήσεις της μικροφωνικής για να διαφυλαχτεί ο ειρηνικός χαρακτήρας του ρεβεγιόν, δημιουργείται ένταση. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις φασιστικές και τυχοδιωκτικές ομάδες που κάνουν ρεβεγιόν ενώ ο κόσμος πεινάει και ειδικά το «Δεν Πληρώνω» και τον Παναιτωλικό. Ο τελευταίος βγάζει κοινή ανακοίνωση με την ΑΚ με τίτλο «Ρεβεγιόν μετά το τέλος της εποχής των ιδεολογιών»

Ορθόδοξη-Καθολική Εκκλησία σημειώσατε Χ: Είναι και οι δύο αφορολόγητες

Αναδημοσίευση από "Ελευθεροτυπία" - ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ότι και στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλοί "πιστοί χριστιανοί" που δίνουν τα λεφτά τους στους απατεώνες της Εκκλησίας, ώστε τάχα "να πιάσουν τόπο". Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία όλου αυτού του πλούτου που συσσωρεύει η Εκκλησία από χίλιες-δυο πηγές, καταλήγει στις τσέπες διάφορων αρχιερέων, με την Εκκλησία να συνεχίζει να κρατά τους λαούς "υπό έλεγχο", διδάσκοντας τους να δεχτούν να βασανίζονται από τους δυνάστες τους τώρα, ώστε τάχα "να ανταμειφθούν σε μια άλλη ζωή"...

Η σκοταδιστική επιρροή της Εκκλησίας στις μάζες πρέπει να χτυπηθεί, και η εκκλησιαστική περιουσία να περάσει υπό λαικό έλεγχο.

Δεν πληρώνει, δεν πληρώνει το Βατικανό

Την κατακραυγή της ιταλικής κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η εξαίρεση της εκκλησιαστικής περιουσίας από τη φορολογία ακινήτων. Ο Τύπος, αλλά και ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στηλιτεύουν την ευνοϊκή μεταχείριση που επιφυλάσσει η Ρώμη για το Βατικανό, παρά την οικονομική κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης».

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Δημήτρη ΚαζάκηΤο βιβλίο «Η ελληνική Πομπηία – Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας» του οικονομολόγου - αναλυτή Δημήτρη Καζάκη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ποντίκι», περιλαμβάνει τα κείμενά του που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2011.

Τα άρθρα του προειδοποιούν εγκαίρως – και, από ένα σημείο και ύστερα, αποτυπώνουν πλήρως – το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδας και τα μεγέθη της καταστροφής, αλλά δεν περιορίζονται εκεί: εκτός από την έγκαιρη και επιτυχή πρόβλεψη των εξελίξεων στη χώρα μας, επεκτείνονται στο περιβάλλον της ευρωζώνης και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δημήτρης Καζάκης ενέταξε με επιμονή την ελληνική κρίση σε αυτό που ελάχιστοι τολμούσαν να διατυπώσουν: στη χρεοκοπία τηςευρωζώνης και του ίδιου του ευρώ.

Έτσι, πέραν του χρονικού της ελληνικής κρίσης, της «ελληνικής Πομπηίας», ο αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει ότι κάποια«κεφάλαια» διατρέχουν το σύνολο των κειμένων του: 

Το «ευρω-μπορντέλο», η... τσατσά και το μαντρόσκυλο


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Η συνταγή στην οποία κατέληξε η σύνοδος κορυφής ήταν η αναμενόμενη. Όπως την περιγράφαμε τόσο καιρό και όπως την ανέμεναν οι περισσότεροι τις τελευταίες μέρες: η Γερμανία παρέμεινε πιστή στη δημοσιονομική «ορθοδοξία» χαράζοντας και επιβάλλοντας στην Ευρώπη μια Κόλαση ισόβιας λιτότητας. Η οικονομική και πολιτική κατάκτηση της Γηραιάς Ηπείρου θα προηγηθεί κάθε «λύσης» στην κρίση χρέους.

Άλλωστε η ευρωζώνη δεν έχει λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Τα λεφτά που θα εγγυηθούν τα χρέη είναι πολλά – και δεν είναι διαθέσιμα. Η φράου Άνγκελα, λοιπόν, έχοντας υποτάξει πλήρως τον «μικρούλη» Σαρκοζί, προσφέροντάς του ένα κοκαλάκι προστασίας των τραπεζών του από μελλοντικά «κουρέματα», επέβαλε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μηδενικών ελλειμμάτων με αυτόματες ποινές για τους «παραβάτες», οι οποίες θα εξειδικευθούν μέχρι τον Μάρτιο. Οι ποινές αυτές θα επιβάλλονται χωρίς καθυστέρηση, εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά μια αυξημένη πλειοψηφία.

Και τι έγινε αν η ύφεση εξ αιτίας της λιτότητας σε εμποδίζει να πιάσεις τους στόχους; Και τι έγινε αν ήδη έχεις ξεσκίσει τον λαό σου αλλά αδυνατείς να τα βγάλεις πέρα; Η «παράβαση» θα τιμωρείται αυτομάτως.

«Ενσωματωμένη» η πτώχευση

Παράλληλα επισπεύδεται κατά έναν χρόνο (Ιούλιο του 2012) ο μόνιμος μηχανισμός «στήριξης», ESM, ο οποίος για ένα διάστημα θα λειτουργεί παράλληλα με τον σημερινό προσωρινό μηχανισμό (EFSF).

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ & ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

 Κατά δεκάδες ξεβράζονται φάλαινες - ζιφιοί στην Κέρκυρα
Τα τελευταία 24ωρα (7,8,9/12/2011) στις δυτικές ακτές της Κέρκυρας εκβράζονται νεκρές ή εξοκείλουν σε προθανάτια κατάσταση και σε μεγάλους αριθμούς, φάλαινες ζιφιοί. Εχουν ήδη επιβεβαιωθεί περίπου 10 περιστατικά και ερευνόνται ακόμα 40 αναφορές ψαράδων και στεριανών πολιτών.

Ο ζιφιός δεν ζει σε κοπάδια αλλά είναι μοναχικό ζώο (σπάνια απαντάται σε ζευγάρια και σπανιώτερα σε οικογένειες 3-4 μελών). Αυτό το δεδομένο αφ ενός αποκλείει ως αιτία κάποια μεταδοτική ασθένεια (δεν θα είχαμε ταυτόχρονη εκδήλωσή της) ή δηλητηρίαση από τοξικούς παράγοντες (αραιός πληθυσμός)  και αφ ετέρου μας κάνει να αναρωτιόμαστε για τους λόγους που προκάλεσαν όχι μόνο το θάνατο αλλά και την υπερσυγκέντρωση αυτή του πληθυσμού που φαίνεται να προηγήθηκε.

Ο ζιφιός δεν έχει φυσικούς εχθρούς παρά μόνο τον άνθρωπο. Και μάλιστα μια συγκεκριμένη και όχι συνηθισμένη ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτή είναι η χρήση σόναρ (ηχοβολιστικά) που χρησιμοποιούνται από πολεμικά πλοία (δηλαδή για εντοπισμό μεγάλων και συμπαγών στόχων, κυρίς υποβρυχίων) και όχι από εκείνα που χρησιμοποιούν οι ψαράδες για εντοπισμό κοπαδιών ψαριών. Εξ άλλου ανάλογα περιστατικά -αλλά με σαφώς μικρότερες επιπτώσεις- έχουν σημειωθεί στο παρελθόν (’80 & ’90) μετά από ασκήσεις πολεμικών ναυτικών.

“Ellada, agapi mou”: Φιλελληνικό άρθρο στη Γαλλική Εφημερίδα “Le Monde”


Σε άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα “Le Monde” με τίτλο “Ellada, agapi mou”, ο Etienne Roland, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon, καυτηριάζει την εικόνα που δίνεται για την Ελλάδα από τα ξένα ΜΜΕ και όχι μόνο.

O καθηγητής εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχεται η Eλλάδα, την οποία χαρακτηρίζει κοιτίδα του πολιτισμού.

“Αισθάνομαι βαθιά ταπεινωμένος, όταν μία εφημερίδα τολμά να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα είναι μία” χώρα ίσως λιγότερο “ευρωπαϊκή” απ’ ό,τι φαίνεται”, σημειώνει και προσθέτει:

“Νιώθω ταπεινωμένος, όταν οι Γάλλοι συμπατριώτες μου κάνουν αυτό το κακό στην ιστορία και παρουσιάζουν το μύθο του Έλληνα ψεύτη και πονηρού”.

Το όραμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης

ΙΝΔΙΑ: Το 42% «ζει» με λιγότερο από 1 δολάριο τη μέρα

Τον τίτλο μίας εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων καπιταλιστικών οικονομιών διεκδικεί η Ινδία, ενώ ο λαός της χώρας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Σύμφωνα με στοιχεία (πολλά απο αυτά στρογγυλεμένα) που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός για την οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD) γίνεται σαφές ότι διευρύνονται οι ταξικές ανισότητες στην χώρα ιδιαίτερα την τελευταία 20ετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 12% του πληθυσμού που έχει τις υψηλότερες αποδοχές κερδίζει 12 φορές περισσότερα από τους κατώτερα αμοιβόμενους μισθωτούς με σταθερή δουλειά. Σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι περιστασιακά αμοιβόμενοι, ή οι άνεργοι, ενώ η χώρα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας παγκοσμίως.

Για την ΕΕ

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΕΕ δεν είναι το «απάνεμο λιμάνι» που περιέγραφαν οι αστοί πολιτικοί στον ελληνικό λαό. ούτε έχει καμία σχέση με τα φληναφήματα περί της λέσχης των «ισότιμων εταίρων», της αγάπης και της συναλληλίας μεταξύ «φίλων».Αντίθετα, μέσα στην ΕΕ εκείνο που ευδοκιμεί νομοτελειακά είναι η ανισομετρία και οι αντιθέσεις.

Στην ΕΕ «παρά τη διαπλοκή των κεφαλαίων, παρά την ενιαία στρατηγική απέναντι στην εργατική τάξη, παραμένει το έθνος - κράτος ως όργανο που εξασφαλίζει την οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων, που εξυπηρετεί τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου σε ανταγωνισμό με αντίστοιχες διαδικασίες σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Οπως στη φάση της διευρυμένης αναπαραγωγής έτσι και στη φάση της ύφεσης, υφίσταται καπιταλιστική ανισομετρία. Παραμένουν οι ανισομετρίες (...).

Πρωτοφανής παραπληροφόρηση του FOX News

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει απο χτές η είδηση οτι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News του Murdoch, μετέδωσε πλάνα απο επεισόδια στην Αθήνα, ενώ η δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ για τους διαδηλωτές στη Ρωσία. Με φόντο τα φλεγόμενα οδοφράγματα στους δρόμους της Ελληνικής πρωτεύουσας και τις συγκρούσεις απέξω απο τη Βουλή, το ρεπορτάζ έκανε λόγο για πολίτες που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μόσχας προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια  στις αμφιλεγόμενες εκλογικές διαδικασίες οι οποίες θέλουν το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν να κερδίζει σχεδόν το 50%.H ανακρίβεια προφανώς δεν έγκειται στις διαμαρτυρίες αυτές καθ’ αυτές, όσο στο θέαμα που θέλησε να παρουσιάσει το ρεπορτάζ.
Η αστυνομία μάλιστα προέβη σε 300 συλλήψεις κατα τη διάρκεια των κινητοποιήσεων όπου έλαβαν μέρος τη Δευτέρα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη με κάλεσμα στο διαδίκτυο. Παράλληλα κυκλοφόρησε η είδηση οτι προτάθηκε η κατάργηση ανωνυμίας των bloggers, εφόσον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρούνται “εν δυνάμει απειλή για τα θεμέλια της κοινωνίας“. Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κατηγόρησε τη Χίλαρυ Κλίντον ως υποκινητή των διαδηλώσεων  και το Σάββατο προγραμματίζεται εκ νέου κινητοποίηση όπου αναμένεται να είναι ημαζικότερη των τελευταίων 10 ετών. 
Ακολουθεί το επίμαχο βίντεο.Στρατηγός Dempsey: "Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη λόγω ευρώ"!

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις γα μετατροπή της ευρωζώνης ή και της Ε.Ε. σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης ανάλογο με αυτό του Β'Π.Π. ή στην καλύτερη περίπτωση δημιουργία ενός σκηνικού ου θα χαρακτηρίζεται από εσωτερική βία και συνοριακές συγκρούσεις, πορχώρησε ο ανώτατος στρατιωτικος ηγέτης των ΗΠΑ, ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Martin Dempsey.

Η ζοφερή πρόβλεψη για αυτά που πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή, αφού δεν βγαίνουν από το στόμα κάποιου τυχαίου, αλλά από τον ηγέτη της ισχυρότερης πολεμικής μηχανής παγκοσμίως, ο οποίος έχει στην διάθεσή του, εκτός των άλλων και τεράστια επιτελεία ειδικών αναλυτών...

Απλήρωτοι εργαζόμενοι – Μια φονική επιδημία που εξαπλώνεται συνέχεια

Το φαινόμενο εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, ενδεχομένως και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, εξαπλώνεται. Αυτή η αναστολή μισθοδοσίας, όπως και η ανεργία, που επίσης εξαπλώνεται, οδηγούν σε αδιέξοδα και σε διάλυση ζωών. Επίσης, οδηγεί και σε διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους, αφού μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε αυτό, είναι επίμονα απλήρωτο. Δείτε κάποιες περιπτώσεις:
1.  Απλήρωτες 8.500 καθαρίστριες σχολείων
Απλήρωτες εδώ και περίπου τέσσερις μήνες παραμένουν οι 120 συμβασιούχοι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων του Δήμου Πειραιά αλλά και οι περίπου 8.500 σ’ όλη την Ελλάδα, καθώς το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί να στείλει στις σχολικές επιτροπές τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και των υπολοίπων δήμων της χώρας, τα χρήματα που αντιστοιχούν στη μισθοδοσία τους.


Η καθυστέρηση αυτή, που έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενες σε απόγνωση, οφείλεται στο γεγονός ότι το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), που ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, δεν στέλνει τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές των δήμων με τις οποίες οι καθαρίστριες έχουν υπογράψει τη σύμβασή τους.

Απόπειρα για την Επιβολή Παγκόσμιας Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο & οι Κοινωνικές Αντιστάσεις


Σε κάθε ένα από τα δύο νομοθετικά σώματα (κογκρέσο/ γερουσία) των ΗΠΑ έχουν σχεδόν ταυτόχρονα εισαχθεί προς ψήφιση δύο διαφορετικά νομοσχέδια, που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τα ψηφιακά μας δικαιώματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν τελικά οποιοδήποτε από τα νομοσχέδια αυτά ψηφιστεί, θα συσταθεί με βάση αυτό ένας πανίσχυρος μηχανισμός διαδικτυακής λογοκρισίας, οι επιπτώσεις του οποίου θα επεκταθούν πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ και θα αλλάξουν για πάντα το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε. Η εισαγωγή των νομοσχεδίων προς ψήφιση έχει ξεσηκώσει θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην Αμερικάνικη κοινωνία, ενώνοντας ένα ευρώ μέτωπο κινημάτων, φορέων και οργανώσεων καθώς εταιρειών – κολοσσών.

SOPA / PIPA ή μάλλον «Σώπα(σε)»
Το SOPA (Stop Online Piracy Act), το πρώτο και πιο επικίνδυνο από τα δύο νομοσχέδια, το οποίο εισήχθη στις 26 Οκτωβρίου από μία μικτή επιτροπή Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών βουλευτών και αναμένεται να ψηφιστεί στις 15 Δεκέμβρη, προβλέπει την εγκαθίδρυση μίας μαύρης λίστας ιστοσελίδων, η πρόσβαση στις οποίες θα αποκόπτεται για οποιονδήποτε παραμένει στις ΗΠΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ: Στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο δεν υπάρχει πλέον κάποιος να κόψει το ρεύμα!


Σημαντική απόφαση-σταθμός, υπόδειγμα και πρόταση προς όλες τις πρωτοβουλίες, κινήσεις, σωματεία, δημοτικές κινήσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι αποτέλεσμα παρέμβασης πίεσης προς το Σύνδεσμο από το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου του οποίου ο πρόεδρος Μάκης Θεοφιλάτος αποτελεί ενεργό μέλος του κινήματος ενάντια στα χαράτσια.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο σύλλογος Ε.Δ.Ε. Μεσολογγίου –Ναυπάκτου , έχοντας υπ΄όψιν την επιβολή Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) μέσω της Δ.Ε.Η. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παραπάνω εισφορά η οποία πλήττει άμεσα τα λαϊκά εισοδήματα, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς που είναι αντίθετοι στην εισφορά και δεν θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κατακερματίζει τους συμπολίτες μας

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΞΗΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ          ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Από την κίνηση "Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια"

“Μόνο το εθνικό χρήμα κάνει εφικτές τις μεταρρυθμίσεις”


Το 1861 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν ζήτησε από τις μεγάλες τράπεζες της Νέας Υόρκης και της Ευρώπης δάνεια για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του πολέμου αλλά και για να προβεί σε μεγάλες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Η απάντηση των τραπεζών ήταν πως τα δάνεια μπορούσαν να δοθούν με επιτόκια μεταξύ 24% και 36%. Θεωρώντας τα επιτόκια αυτά απαγορευτικά αλλά και μην έχοντας τη δυνατότητα να πληρώσει τις υποχρεώσεις του κράτους ο Πρόεδρος Λίνκολν είδε τη χώρα να του να φτάνει ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Το κράτος δε μπορούσε να εκδώσει δικό του νόμισμα για να πληρώσει τις ανάγκες του καθώς η αρμοδιότητα της έκδοσης χρήματος είχε δοθεί στους τραπεζίτες. Η διαπίστωση ότι οι τραπεζίτες ελέγχοντας το χρήμα έλεγχαν την ίδια τη μοίρα του κράτους έκανε τον Λίνκολν να θελήσει να επανακτήσει τον έλεγχο της παραγωγής και έκδοσης του χρήματος. Για το λόγο αυτό προχώρησε στη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας που προετοίμαζε την έκδοση εθνικού νομίσματος με την “υποστήριξη του λαού”.

ΘΑΥΜΑ - ΘΑΥΜΑ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ....ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!

Τη διαπίστωση ότι «η χώρα είναι στα όρια» σε ό,τι αφορά το κοινωνικό κράτος έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποιώντας ότι το 2012 «δεν υπάρχουν περιθώρια να βρούμε χρήματα από συμμαζέματα και εξορθολογισμό και θα απειληθούν ευθέως οι υποδομές του κοινωνικού κράτους».
«Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι στα όρια. Εάν δεν αξιοποιήσει όλους τους μήνες του 2012, ούτως ώστε να αρθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια της ανάπτυξης, εάν δεν αναθερμανθεί η ελληνική οικονομία και δεν υπάρξει περίσσευμα από αυτή την αναπτυξιακή εξέλιξη, δεν υπάρχουν χρήματα για την υγεία, για τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες που το κράτος παρέχει, ενώ από το τέλος του 2012 απειλούνται και οι βασικές υποδομές του ελληνικού κοινωνικού κράτους» είπε ο υπουργός ομολογώντας έτσι την αποτυχία και των δύο κυβερνήσεων στις οποίες μετέχει τα δύο τελευταία χρόνια.
 
Ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας, ο Α. Λοβέρδος είπε ότι «το πρόγραμμα εξυγίανσης για το 2011 κλείνει καλά» και ανέφερε ότι το 2013 δεν είναι πολύ μακριά. Επίσης μίλησε για την ανάγκη τα κόμματα, ειδικά όσα συμμετέχουν στην κυβέρνηση, να δώσουν από τώρα έμφαση στους τομέα της Υγείας, ο οποίος, ανέφερε, «δεν αποτελεί ένα απλό δημοσιονομικό μέγεθος».
 
Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο και τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί ως τώρα, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη διαδικασία, ανέφερε ότι στον τομέα της Υγείας «την έχουμε φέρει σε ένα βαθμό εις πέρας» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Ρέππας το παλεύει».    
 
ΠΗΓΗ     enet.gr
 

Για τον Ολικό Αρνητή Στράτευσης Γεράσιμο Κορωναίο


Στις 13 Δεκέμβρη έχει προσδιοριστεί το στρατοδικείο του Γεράσιμου Κορωναίου ύστερα από σχετική δίωξή του από στρατιωτικό εισαγγελέα των Ιωαννίνων με αφορμή την άρνηση του Γ.Κ. να καταταγεί στον ελληνικό στρατό ως ολικός αρνητής στράτευσης. Για την υπόθεση του Γ.Κ., ολικοί αρνητές στράτευσης από Γιάννινα κι Αθήνα αλλά και πλήθος αλληλέγγυων από άλλες πόλεις, καλούν σε εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης στα Γιάννινα και στην Πάτρα, κορύφωση των οποίων αποτελεί η συγκέντρωση στο στρατοδικείο Ιωαννίνων την Τρίτη 13 Δεκέμβρη.
Για το αντιμιλιταριστικό διήμερο αλληλεγγύης στα Γιάννινα, το “ξυπόλητο τάγμα” (Γιάννενα) και η πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης προχώρησαν στην έκδοση αφίσας με τίτλο: «Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή Στράτευσης Γεράσιμο Κορωναίο»
Απέναντι στα στρατοδικεία ενός συστήματος που θωρακίζεται, λεηλατεί και εκφοβίζει…
Όσο περισσότερο θεμελιώνεται το κράτος έκτακτης ανάγκης, τόσο ο στρατός θα αποτελεί τον εγγυητή ενός νέου ολοκληρωτισμού. Τα εθνικά ιδεώδη και οι κάθε είδους πατριωτισμοί διαχέονται εκ νέου, ώστε να ριχτεί στάχτη στα μάτια μπροστά στην όξυνση των κοινωνικών/ταξικών ανισοτήτων. Ο στρατός και η αστυνομία, φρουροί της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, το μόνο που έχουν να συνεισφέρουν είναι καταστολή και φόβο στους «από κάτω».

Chris Harman- Αξία, Εργασία, Χρήμα

Μια υποδειγματική-κατά τη γνώμη μας- εισαγωγή του Chris Harman σε ορισμένες απο τις  βασικές έννοιες (αξία, εργασία, χρήμα) της Μαρξιστικής κριτικής της πολιτικής οικονομίας. Απο το βιβλίο του "Καπιταλισμός Ζόμπι", εκδόσεις Μαρξιστικό βιβλιοπωλείο σελ 29-38.


Οι έννοιες που διαμόρφωσε ο Μαρξ


Ένας κόσμος εμπορευμάτων


Το προφανέστερο χαρακτηριστικό του οικονομικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε είναι ότι έχει ως επίκεντρό του την αγοραπωλησία αγαθών κάθε είδους. Είμαστε αναγκασμένοι να πληρώσουμε για τη διατροφή, την κατοικία, την ένδυση και την ενέργεια που χρειάζεται για να φωτίσουμε και να ζεστάνουμε τα σπίτια μας, για τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούμε για τις μετακινήσεις μας και γενικά για οτιδήποτε χρειαζόμαστε προκειμένου να κρατηθούμε ζωντανοί εμείς και οι οικογένειές μας. Όμως, για να μπορέσουμε να αγοράσουμε πρέπει να πουλήσουμε· έστω και αν το μόνο που μπορούμε να πουλήσουμε είναι η ικανότητά μας να εργαστούμε για κάποιους άλλους. Η ίδια μας η ζωή εξαρτάται από την κίνηση των εμπορευμάτων και αυτή είναι η αιτία που ο Μαρξ ξεκινά το Κεφάλαιο με την ακόλουθη πρόταση: Ο πλούτος των κοινωνιών στις οποίες έχει επικρατήσει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, εμφανίζεται ως μια γιγάντια συσσώρευση εμπορευμάτων.

Κρεμάστε εγκαίρως τα κομμούνια!!

Από την ώρα που ο ακροδεξιός σχηματισμός "τρούπωσε" στο κυβερ-
νητικό σχήμα ανέλαβε και μέρος της "βρώμικης δουλειάς", σε παράλ-
ληλη δράση με άλλα κυβερνητικά στελέχη (Πάγκαλος κλπ)...

Ο στόχος εμφανής: η Αριστερά (όπως και να εκφράζεται αυτή).
Η μέθοδος γνωστή: χυδαίες επιθέσεις,κινδυνολογία,απειλές κλπ.
 - Σήμερα ο κύριος Καρατζαφύρερ έδωσε ρέστα στο κανάλι του.
Για όλα φταίει η "κομμουνιστική αντίληψη"...έγραψε!!
Για τα υψηλόμισθα ρετιρέ επίσης φταίει ο..."κομμουνιστικοποιημένος 
συνδικαλισμός"...ξαναέγραψε!!
Αθλια κομμούνια...
Κυβερνάτε 37 χρόνια  !!
Διαποτίσατε  θεσμούς με τις αντιλήψεις σας!!
Διαμοιραστήκατε bonus και οφφίτσια!!
Κονομήσατε μίζες!!
Στήσατε Siemens, Βατοπέδια,Χρηματιστήριο και ομόλογα!!
Τακιμιάσατε με βιομήχανους,εφοπλιστές,καναλάρχες!!
Μεθοδεύσατε τα Ίμια!!
Πετσοκόψατε μισθούς και συντάξεις!!
Ισοπεδώσατε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!!
Ξεπουλάτε δημόσιες επιχειρήσεις και ελληνική Γη!!
Γεμίσατε την Ελλάδα άνεργους και εξαθλιωμένους!!
  Αθλια κομμούνια... 

Η ΝΕΑ Ε.Ε. ΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΑΙΩΝΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ !

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η Ε.Ε. ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ, ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ''ΜΠΟΤΑ'' ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΝΑ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΕΙ!

Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε.!
Με διαίρεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο ιμπεριαλιστικούς πόλους -Βρετανία και γερμανογαλλικό άξονα (Γερμανία με ''κανίς'' τη Γαλλία)-, ένα ρευστό σκηνικό με αβέβαιες συνέπειες για την επόμενη ημέρα, και μία Συνθήκη εντός Συνθήκης με σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία και υπερεξουσίες στην Κομισιόν που έρχεται να επισφραγίσει την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, εκείνων που αποφασίζουν με οδηγό Παρίσι και Βερολίνο και εκείνων που εκτελούν, έληξε η δραματική Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών.
Η διαμόρφωση δημοσιονομικής φυλακής προς διάσωση του ευρωνομίσματος που φέρει την υπογραφή της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί, μετατρέπει την ΕΕ σε ανοικτή, σχεδόν, δικτατορία του ευρώ,  με τον Ντέιβιντ Κάμερον να ρισκάρει την πολιτική απομόνωση της Βρετανίας με το βέτο που προέβαλε στην αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία.

Χαλαραί πληροφορίαι...


 - Οι αξιαγάπητοι του υπουργείου Οικονομικών και οι μαύροι παπα-
γάλοι τους άρχισαν τις διαρροές...
Ετοιμαστείτε και για νέες περικοπές σε συντάξεις!!

Και για νέα μέτρα...να καλύψουμε τα "κενά" του 2011 (έλλειμμα
στο 10μηνο 10,6%!!-όσο και πέρυσι!!) και για ακόμα νεώτερα 
εν όψει της νέας δανειακής...
 - Ξεχάστε τις μειώσεις στα διόδια...
Οχι πως τόχαμε δέσει,αλλά ο Μάκης (Βορίδης) ήταν σαφής...
Δεν παίζουμε με τα μεγάλα συμφέροντα...και κυρίως...

Μας έχουν ΜΑΤιάσει - και δεν είναι αστείο, υπάρχει κόσμος που χύνει το αίμα του

Ο blogger που είχε συλληφθεί στην πορεία για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου αποφυλακίστηκε, μαζί με μερικούς ακόμα ανήλικους συλληφθέντες (παρεμπιπτόντως, επειδή το άκουσα και αυτό, τι ακριβώς περιμένει ο κόσμος από τους νέους; Να κάτσουν άπραγοι όταν τους καταδικάζουν ως "χαμένη γενιά" στην εξόντωση/εξαθλίωση; ).
Την ίδια ώρα βέβαια, το κράτος συνεχείζει, και δεν είναι μόνο η καταστολή των πορείων, αλλά και ξυλοδαρμοί συνδικαλιστών από ΠΑΣΟΚους παρακαλώ ("σήκω Αντρέα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής"), και πολλά ακόμα.
Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει και λογαριασμός αλληλεγγύης που έχει ανοίξει για να καλυφθούν τα δικαστικά παράβολα των συλληφθέντων (εδώ).

Μητέρα 15χρονου συλληφθέντα στις 6/12: «Το παιδί μου φτύνει αίμα τρεις ημέρες μετά»

Τις προηγούμενες μέρες πληθαίνουν τα περιστατικά τραμπούκικων επιθέσεων και σχεδιασμένων στοχοποιήσεων από εργοδότες, εταιρείες και κρατικούς-κυβερνητικούς «συνδικαλιστές». Πρωταγωνιστές στις επιθέσεις στελέχη της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι απ΄ ότι φαίνεται έχουν πάρει «ιδιαίτερα μαθήματα» από τα στελέχη του ακροδεξιού ΛΑΟΣ με τα οποία είναι «συνεταίροι» στην κυβέρνηση σωτηρίας του κεφαλαίου.

Εσύ σύντροφε έκανες τέτοια συμφωνία;...


πηγή