#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Βαρέθηκα νάμαι τόοοσο...μαλάκας

Βαρέθηκα ν'ακούω και να βλέπω "ανθρώπους του πνεύματος",
καθηγητάδες,πολιτικούς,δημοσιοκάφρους,αναλυτές,ειδικούς,
παπαγάλους και ρουφιάνους να μου μιλούν για την...Πατρίδα μου

Τις νέες ευκαιρίες.Τις σίγουρες επιτυχίες.
Βαρέθηκα τους αισιόδοξους.Τους τσαρλατάνους.
Τους πατριώτες με το νυστέρι. 
Βαρέθηκα να με σέρνουν απο σωτηρία σε σωτηρία.
Από Λιτότητα σε Λιτότητα.
Από την Εξάρτηση στην Υποταγή.
Από μειώσεις σε περικοπές.
Από χαράτσια σε φόρους.
Από την εφεδρεία στην Απόλυση.
Από τη Φτώχεια στην Εξαθλίωση.
Βαρέθηκα τις φάτσες τους και τα μυαλά τους.

Τράπεζες και τραπεζίτες στην αρχαία Ελλάδα

 Του Πάνου Παναγιώτου*
Στην αρχαία Ελλάδα του 5ου αιώνα π.Χ. το επάγγελμα του τραπεζίτη δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης και συχνά ταυτιζόταν με αυτό του τοκογλύφου. Οι τράπεζες σχετίζονταν με δάνεια και, σύμφωνα με τα πάτρια ήθη, «όπου υπήρχε δάνειο δεν υπήρχε φίλος», μια και όταν «ένας άνθρωπος είναι φίλος δεν δανείζει, αλλά δίνει». Και σε μια τέτοια περίπτωση τόκος ήταν η ευγνωμοσύνη του δανειζομένου προς τον δανειστή του. Ο Πλάτων στους Νόμους του ρητά ζητά να απαγορευτούν τα έντοκα δάνεια.

Ο ελληνικός πολιτισμός δεν ήταν «πλουτοκεντρικός» αλλά ανθρωποκεντρικός. Η ελληνική φιλοσοφία θεωρούσε το χρήμα ως μέσο για την απόκτηση αγαθών αλλά τίποτε περισσότερο. Εφόσον το κέντρο της ελληνικής φιλοσοφίας είναι ο άνθρωπος και καθώς η τοκογλυφία οδηγεί στον εξευτελισμό του ανθρώπου, ήταν λογικό να θεωρείτο ανήθικη.

Η πρακτική χρέωσης τόκων είχε αποκηρυχτεί από πολλούς Έλληνες και ξένους φιλοσόφους και ηγέτες, όπως ο
Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Κικέρων, ο Μουχάμαντ κ.λπ. Ο Κάτων, όταν ρωτήθηκε «τι γνώμη έχεις για τη χρέωση τόκων;», απάντησε: «Τι γνώμη έχεις για τη δολοφονία;».

Κάλεσμα αγωνιστικής κοινής δράσης ενάντια στην ανεργία

 Απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας και της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε φωνή και πρόσωπο τώρα. Να πάψουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις, να συναντηθούμε μεταξύ μας, να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό, να ζητήσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από  την κοινωνία, να συναντηθούμε με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που μάχονται να κρατήσουν τις δουλειές τους και όσα δικαιώματα απέμειναν.

 Ήδη η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε ποσοστό-ρεκόρ, 30% για το 2012 προβλέπει η ΓΣΕΕ, που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000.000 ανέργους, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν πρώτη φορά δουλειά, οι εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας  κλπ. 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ 

“Καλύτερα ένα φρικτό τέλος, παρά μια φρίκη δίχως τέλος!”


Κάθε εποχή φέρνει μαζί της και την πολιτική της ηθική. Η εποχή της παγκοσμιοποίησης και της Νέας τάξης επιβάλλει και τη δική της πολιτική και ηθική. Παραδόξως το κτύπημα του ρολογιού της Ιστορίας της «νέας εποχής» μας μεταφέρει πίσω σε παλαιές εποχές ξεπερνώντας τες μάλιστα στην έκταση και... τη «λεπτότητα» της απανθρωπιάς και κτηνωδίας τους.

Υπήρξε καιρός, όπου οι νόμοι της πολιτικής μηχανής λεπτά επεξεργασμένοι από το Μακιαβέλι, θεωρούνταν σαν το αποκορύφωμα του κυνισμού.

Για το Μακιαβέλι η πάλη για την εξουσία ήταν ένα...θεώρημα σκακιού. Τα ζητήματα της ηθικής δεν υπήρχαν γι’ αυτόν, όπως δεν υπάρχουν για ένα παίκτη σκακιού ή για ένα λογιστή. Το έργο του συνίστατο στο να καθορίζει την πρακτικότερη πολιτική που ταίριαζε να ακολουθήσει κανείς σε μια δοσμένη κατάσταση, και να εξηγεί πώς έπρεπε να εφαρμόζεται, κατά ένα τρόπο ανελέητα κτηνώδη, με βάση εμπειρίες φτιαγμένες μέσα στις πολιτικές χοάνες του κόσμου.

Διαφωνείς με το νέο Μεσαίωνα; Είσαι τρομοκράτης

Η Κίνα δεν είναι "πρότυπο" μόνο για τους χαμηλούς μισθούς των εργατών, αλλά και για την καταστολή, τη λογοκρισία, και διάφορα άλλα τέτοια "απαραίτητα" μέτρα προκειμένου οι εργάτες όχι μόνο να είναι φτωχοί, αλλά να παραμείνουν έτσι και στο μέλλον.

Έτσι, παρατηρούμε στη Δύση αντίστοιχες κινήσεις των καθεστώτων, ειδικά όσων χάνουν πλέον την νομιμοποίηση-συναίνεση που έως τώρα είχαν. 
Και όσο περισσότερο νοιώθει η άρχουσα τάξη ότι κινδυνεύει, τόσο περισσότερο θα το ρίχνει στην ωμή καταστολή, αντί να προσπαθεί -ματαίως- να μας πείσει ότι πρέπει να ρημαχθούμε "για το καλό μας".
Στην Ελλάδα, δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με τη σύλληψη ενός "blogger", που κάλυπτε δημοσιογραφικά την πορεία για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Να λοιπόν που υπάρχουν ΙΚΑΝΟΙ πολίτες, με εθνοσωτήριες προτάσεις...

  ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ (νόμου;) ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,από τον κο Τζανή Ευάγγελο , Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας.
"Να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα"
ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ...
Όλοι οι εκπαιδευτικοί να γίνουν ωρομίσθιοι.
ΛΑΜΠΡΑ !
ΕΠΑΥΞΑΝΩ... ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΣΗΣ...
1.Η ωριαία αντιμισθία να καθοριστεί (με υπουργική απόφαση) στα 6,30 ευρώ καθαρά (όσο η μετανάστις καθαρίστρια-ας μην ήμαστε και ρατσιστές).Έτσι, ο νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός με πλήρες ωράριο θα λαμβάνει 529,2 ευρώ μηνιαίως.Άρα θα κερδίσει το κράτος καμια εκατοστή ευρώ το κεφάλι από το σπάταλο νεομισθολογικό μηνιαίο φιλοδώρημα του εκαιδευτικού.
2.ΝΑ ΜΗ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ...Το μέτρο της ωριαίας αντιμισθίας να επεκταθεί και στους εκπαιδευτικούς (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ) που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (και στα κάθε είδους γραφεία).Έτσι,λαμβάνοντας υπόψη την (καθολικά αποδεκτή παλαιότερα) ρήση πρώην υπουργού παιδείας ότι "μια εκαιδευτική ώρα εργασίας ισοδυναμεί με τρεις ώρες εργασίας" , να καθοριστεί (με υπουργική απόφαση) ως ωριαία αντιμισθία των διοικητικών εκπαιδευτικών , το ποσόν των 2,10 ευρώ την ώρα (6,30 δια 3 = 2,10)... Ήτοι 294 ευρώ το μήνα (αφού 5 ημέρες τη εβδομάδα Χ 7 (λέμε τώρα...) ώρες = 35 ώρες κλπ κλπ)
CONCLUSION
Ο εμφύλιος είναι κοντά... (χωρίς περαιτέρω αναλύσεις περί βασιλικότερων του βασιλέως και κατεχόντων την απόλυτη γνώση...)


LINKS

Περίεργη πρόταση για μετατροπή όλων των εκπαιδευτικών σε ωρομίσθιους

ΣύνδεσμοςΠρόταση «βόμβα» του Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ευάγγελο Τζάνη: "Να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλία"


Καθηγητής- εμπρηστής ομολόγησε 30 επιθέσεις

Ηθελε να ενοχοποιήσει τους αντιεξουσιαστές όπως είπε στην Αστυνομία


Τριάντα αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, σε αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και αλσύλλια, είχε προκαλέσει ο 55χρονος καθηγητής Λυκείου που συνελήφθη στους Αμπελόκηπους, γιατί όπως είπε στους αστυνομικούς «μισώ τους αντιεξουσιαστές και ήθελα να τους ενοχοποιήσω»! Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 55χρονος εκπαιδευτικός συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης επ’ αυτοφώρω στους Αμπελοκήπους, τη στιγμή που είχε ενεργοποιήσει έναν ακόμη αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή δίπλα σε άλλα οχήματα. Μάλιστα όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς τους απείλησε με ένα ψεύτικο πιστόλι.
Κατά την έρευνα που ακολούθησε επιβεβαιώθηκαν οι 21 από τους 30 εμπρησμούς που ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε διαπράξει το τελευταίο τρίμηνο. Ο καθηγητής τοποθετούσε τους εμπρηστικούς του μηχανισμούς σε οχήματα, κάδους απορριμμάτων, αλσύλλια και άλλα σημεία στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι, στη Φιλοθέη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.