#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Eλλειψη σπόρων σταριού, θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι.


Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες αγρότες η έλλειψη στην αγορά πιστοποιημένων σπόρων σταριού προς σπορά για την καλλιεργητική περίοδο 2011 – 2012.
Πολλοί καλλιεργητές σιταριού υποστηρίζουν ότι όπου και αν απευθύνθηκαν στάρι δεν βρήκαν. Υπήρχαν στην αρχή της περιόδου κάποιες μικροποσότητες οι οποίες όχι μόνο πωλήθηκαν σε ιδιαίτερα ακριβή τιμή,  στα 0,50- 0,55 λεπτά το κιλό, από 0,40 την περσινή χρονιά, αλλά εξαντλήθηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα όσοι έχουν ενταχθεί στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και υποχρεούνται (σε εκτέλεση του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) να χρησιμοποιήσουν πιστοποιημένο σπόρο στο σύνολο της προς σπορά ποσότητας να μην έχουν να σπείρουν.
Τα νέα δεδομένα   αναμένεται από την επόμενη χρονιά να οδηγήσουν    σε μεγάλη αύξηση τις τιμές του ψωμιού   διότι  στο εσωτερικό αυξάνεται σημαντικά το κόστος παραγωγής και η παραγόμενη ποσότητα  και στο εξωτερικό οι μεγάλοι εξαγωγείς σιταριού ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία και Αυστραλία αυξάνουν τις τιμές στο προς εξαγωγή στάρι εξαιτίας της μειωμένης περίπου κατά 20% παραγωγής τους.  
Επίσης, έντονες πιέσεις στις τιμές αναμένεται να ασκήσει το γεγονός ότι πολλές καλλιέργειες έχουν προαγοραστεί μεσυμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, που εκ των πραγμάτων, ως εξέλιξη,  θα δημιουργήσει ένα νέο πεδίο κερδοσκοπίας. 
Συνεπώς, η Ελλάδα είναι απόλυτα  απαραίτητο- υποχρεούται από τις εξελίξεις   να επιτρέψει ο ιδιοπαραγόμενος σπόρος να χρησιμοποιηθεί για σπορά και από άλλους παραγωγούς    καθώς μέχρι σήμερα επιτρέπεται η σπορά του, σε ένα μικρό  ποσοστό,   μόνο στα αγροτεμάχια του παραγωγού που τον παρήγαγε, γεγονός που μείωσε σημαντικά τα εγχώρια αποθέματα ιδιοπαραγόμενου σπόρου.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται
 
Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι η Ηγεσία της Αριστεράς, δηλαδή τόσο του Κ.Κ.Ε. όσο και του ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προσεκλήθη 
 από τον Κο «Πρωθυπουργό» της Ελλάδας και δεδομένου ότι προσεκλήθησαν, προσήλθαν και συζήτησαν μαζί του, άσχετα πως όπως εδήλωσαν διαφώνησαν!!
 
            Αυτή η είδηση με γύρισε πίσω στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και συγκεκριμένα στα 1972-73, αν θυμάμαι καλά, όταν η τότε Στρατιωτική Δικτατορία δηλαδή οι τότε Πραξικοπηματίες εδήλωσαν ότι θα προχωρούσαν σε Πολιτικοποίηση του Καθεστώτος και γι’ αυτό θα άρχιζαν «συνομιλίες» με στελέχη των Πολιτικών Κομμάτων, όπερ και εγένετο.
            Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η τάξη των «συνομιλητών» που είχε γίνει κατάπτυστη από το σύνολο των Δημοκρατικών πολιτών και όλοι προσπαθούσαν να μάθουν, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, ποιοι ήταν «συνομιλητές» με τους Πραξικοπηματίες για να τους καταγγέλλουν, να τους περιγελούν και να τους έχουν φυσικά υπ’ όψιν τους όταν θα ερχόταν η αποκατάσταση της Δημοκρατίας…
            Τα πιο πάνω είναι ένα μάθημα Ιστορίας για τους νέους και μια υπενθύμιση για εμάς τους μεγαλύτερους.
            Σήμερα λοιπόν βλέπουμε και πάλι να επαναλαμβάνεται η Ιστορία με νέους «συνομιλητές» και μάλιστα με την Ηγεσία της Αριστεράς που «συνομιλεί» με έναν «Πρωθυπουργό» που είναι διορισμένος και άρα «Πραξικοπηματικός».

«Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα»

«Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα»Του Νίκου Μπογιόπουλου

Πέρασαν 67 χρόνια από κείνη τη «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει καν δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας ματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή.
Δυο μέρες πριν, είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της ελληνικής πλουτοκρατίας για το μονομερή αφοπλισμό του ΕΛΑΣ.
Η ειρηνική διαδήλωση της Αθήνας ενάντια στα σχέδια της αντίδρασης, το συλλαλητήριο με αίτημα την ομαλότητα και την κατοχύρωση των λαϊκών ελευθεριών, μέσω άμεσης διεξαγωγής δημοψηφίσματος και προετοιμασίας διενέργειας ελεύθερων εκλογών, πνίγεται στο αίμα: 24 νεκροί, 160 τραυματίες.

Οι Εγγλέζοι με 60.000 στρατό και, σε συνεργασία με τους δοσίλογους της Κατοχής, ο Τσόρτσιλ μαζί με τους χωροφύλακες και με το ανδρείκελό του, τον Γεώργιο Παπανδρέου, στρέφουν τα τανκς εναντίον του λαού.
Την επόμενη μέρα, στις 4 Δεκέμβρη, χιλιάδες λαού ψάλλουν στο Σύνταγμα το «Πένθιμο Εμβατήριο» συνοδεύοντας τους νεκρούς τους. Το πανό ξεδιπλώνεται:

Γκίκας Χαρδούβελης: Εκλεκτά έργα και λαμπρές ημέρες

 
  Π. Μαυροειδής

O  Γκίκας  Χαρδούβελης, καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι  ο νέος  επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου!
Στο επιστημονικό και επαγγελματικό βιογραφικό του,  που παρουσίασαν τα πρόθυμα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, περισσεύουν τα πτυχία, οι διακρίσεις, τα φωτοστέφανα.
Εμείς από όλα αυτά θα ξεχωρίζαμε τρία πράγματα.
Πρώτον , τι έκανε μέχρι χθες ο αγαπητός κ. καθηγητής; Πως έβγαζε το ψωμί του;  Από το 2005 έως τον Νοέμβριο του 2011 διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Έρευνας του Ομίλου EUROBANK EFG!  
 Έξοχα. 
Θα σώσει το λαό, ένας ακόμη καλοταϊσμένος γραφειοκράτης του τραπεζικού συστήματος.
Δεν είναι παράξενο: 

ΣΦΥΡΙΖΕΙ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ

Σημειώσεις για την θεωρητικοποίηση μιας θανατοπολιτικής οικονομίας

1. Γνωρίζουμε, τόσο από αφηγήσεις επιζώντων όσο και από τα έργα ιστορικών, ότι ο ρυθμός θανάτωσης κρατουμένων στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν αντιστρόφως ανάλογος με αυτόν της έντασης των παραγωγικών αναγκών των εργοστασίων, και συνεπώς, των καταναλωτικών αναγκών της γερμανικής οικονομίας: με άλλα λόγια, για όσο διάστημα οι ανάγκες για παραγωγική εργασία ήταν ιδιαίτερα ψηλές, οι κρατούμενοι είχαν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης διότι τρέφονταν κάπως καλύτερα, εκτίθεντο λίγο δυσκολότερα σε θανατηφόρες συνθήκες, και εκτελούνταν λιγότερο συχνά. 

2. Στο "Για την υπεράσπιση της κοινωνίας", ο Φουκώ γράφει ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε την μετατροπή της βιοπολιτικής σε θανατοπολιτική χωρίς την έννοια της φυλετικής διαφοράς, που επιτρέπει την κατασκευή της έννοιας της "υγείας" της συλλογικότητας ενός έθνους με όρους που καθιστούν μια άλλη πληθυσμιακή ομάδα επιβλαβή για αυτή την υγεία και άρα θανατώσιμη, εξαλείψιμη.

Το ΝΑΤΟ διατηρεί πυρηνικές κεφαλές στην Τουρκία


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan, οι ΗΠΑ διατηρούν στη ναυτική βάση του Incirlik 70 πυρηνικές βόμβες τύπου B-61-12. 
Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που προκύπτουν από έκθεση του Robert S. Norris και του Hans M. Kristensen και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα “Atomic Scientists Bulletin" και οι οποίες αποκαλύπτουν την απογραφή πυρηνικών όπλων του Αμερικανικού στρατού που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αριθμός των πυρηνικών κεφαλών έχει μειωθεί κατά 20 αφού μέχρι το 2001 που έγινε η τελευταία απογραφή ήταν 90.

Άρχισαν οι τελευταίες εβδομάδες του Ευρώ;

Τώρα το κοινό έχει μια σαφή εικόνα της κατάστασης του ευρώ - δηλαδή την αξιολόγηση των χρηματοπιστωτικών αγορών, που λέει περισσότερα απο τα διάφορα κυβερνητικά σχόλια και τα άρθρα του εταιρικού τύπου

του John Lanta
Μετάφραση απο τα γερμανικά: Εμμανουήλ Σαρίδης


Το παγκόσμιο κοινό ξαφνιάστηκε απότομα με το δίκοπο μήνυμα, ότι μια τράπεζα σώθηκε, τελείως στα κρυφά, απο κατάρρευση [1]. Με μια συντονισμένη ενέργεια, μεγάλες κεντρικές τράπεζες πλημμυρίσαν τις αγορές με χρήματα - κάτι που τα χρηματιστήρια αντάμευσαν με κάποια μη προγραμματισμένα άλματα προς τα πάνω στις τιμές των μετοχών. Υπό "κανονικές συνθήκες" θα συγχαίραμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για το επιτυχημένο πραξικόπημα και η ζωή θα συνεχίζονταν με τον συνήθη ρυθμό της. Οι ώρες όμως δεν είναι για τέτοια πράγματα: Οι ΗΠΑ αναμοχλεύουν με μυστικές επιχειρήσεις χώρες που είναι πλούσιες σε φυσικούς πόρους, τις μπερδεύουν σε ένοπλες συγκρούσεις και μετα σκηνοθετούν το λεγόμενο Regime Change, την αλλαγή του καθεστώτος, για να δημιουργήσουν όλο και περισσότερους νέους χρήστες για τους ποταμούς δολλαρίων που έχουν συσσωρεύσει στα ντουλάπια τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά. Στην Ευρώπη δημιουργήθηκε, έξω από κάθε λογική, ένα νόμισμα, που δεν είχε καμία σταθερή πολιτική βάση και εκ των υστέρων μοιάζει σαν μια επιχείρηση, με το νόμισμα αυτό σαν ένα πολιτικό και οικονομικό όχημα για την απαλλοτρίωση του πλούτου της.

ΒΑΡΚΙΖΑ, ΤΕΛΟΣ!
Τι τους κάνει να ελπίζουν στη σιωπή μας;

από σύμπραξη αντιεξουσιαστών/στριων “Δεκέμβρης 2011″, Ιωαννινα
η 6η Δεκέμβρη έρχεται
Ήρθε λοιπόν η ώρα; Θα γίνει ξανά εξέγερση; Θα τρομάξουμε τον Παπαδήμο και την τρόικα; Θα γίνουν εκλογές για να “μιλήσει ο λαός”; Θα ξεκινήσει νέος “εθνικο-απελευθερωτικός αγών”; Αν η 6η Δεκέμβρη ήταν μνημόσυνο θα κλαίγαμε, αν ήταν επέτειος, θα γελάγαμε. Τίποτα από τα δύο! Επειδή δεν μας αρέσουν οι προφητείες, ούτε για κάτι από τα παραπάνω, αλλά ούτε για τα αντίθετα, προτιμούμε να έχουμε τα πόδια μας στη γη και να βλέπουμε τη συγκεκριμένη μέρα απλά σαν άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία για να μιλήσουμε και να πράξουμε ανταγωνιστικά προς τις υπάρχουσες σχέσεις κυριαρχίας.

Σημαδεύοντας τη ζωή μας
Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, πως εκείνη την ημέρα, στα τέλη του 2008, εκτός του ότι δολοφονήθηκε ένας 15χρονος, ξέσπασε μια κοινωνική εξέγερση. Τα συσσωρευμένα αίτια ήταν (και είναι) πολλά. Πήγαζαν όμως – από που αλλού;- από την εκμετάλλευση. Τον πυρήνα του συστήματος αυτού. Αρχικά αρθρώθηκε σαν βίαιη κραυγή από διαφορετικά υποκείμενα και σε πολλές γλώσσες.

Με ευρώ χάνουμε, με... δολάριο κερδίζουν


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Η δεύτερη ανάγνωση των νομοσχεδίων στη Βουλή είναι μια περιττή διαδικασία, χάσιμο χρόνου που δεν διευκολύνει τις ταχύτατες νομοθετικές διαδικασίες που πρέπει να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση Παπαδήμου. Έτσι η κυβερνητική επιτροπή θα «προτείνει» να καταργηθεί αυτή η διαδικασία. Και οι βουλευτές; Ποιος τους υπολογίζει! Έτσι κι αλλιώς μήπως διάβαζαν τι ψήφιζαν; Ούτε καν το μνημόνιο, όπως λένε κάποιοι από αυτούς. Ή μήπως έφερναν αντιρρήσεις;
Αφού λοιπόν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν τα πάντα, έστω και με πόνο ψυχής, για τη σωτηρία της πατρίδας, τώρα θα κολλήσουμε, που έχουμε 250 στη χειρότερη; Και η Βουλή; Ποια Βουλή! Και τι τον νοιάζει η Βουλή τον Παπαδήμο; Μήπως εξελέγη από την κάλπη; Ή μήπως μάθαμε ποιος τον έφερε στην Αθήνα για να γίνει πρωθυπουργός; Διότι αυτό κανείς μέχρι σήμερα δεν το παραδέχτηκε.

Περί "δογματισμού"

Πηγή: Lenin Reloaded

Αρχική δημοσίευση: Red Phoenix: Newspaper of the American Party of Labor
Δημοσίευση στα ελληνικά: Trolobolsh

Είναι σύνηθες στον χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτικής και της θρησκείας, να ακούμε τη λέξη "δογματισμός" να χρησιμοποιείται υποτιμητικά. Πολλοί άνθρωποι την έχουν ακούσει, χρησιμοποιήσει ή έχουν αποκαλεστεί "δογματικοί" από πολλούς που εκσφενδονίζουν απερίσκεπτα τον όρο, για τον έναν ή τον άλλο λόγο.

Η λέξη "δογματισμός" έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, γιατί με αυτό που έχουμε να κάνουμε εδώ δεν είναι ο "δογματισμός" με μια συγκεκριμένη έννοια (η οποία μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι η αποδοχή κάποιων αρχών πέρα από στοιχεία και αντίλογους), αλλά ο "δογματισμός" με μια αφηρημένη έννοια η οποία στερείται υλιστικής ανάλυσης. Η εφαρμογή του όρου με τέτοιο τρόπο μπορεί να χρησιμεύσει μόνο στη σύγχυση και την αποδυνάμωση των πεδίων των πρακτικών στα οποία εφαρμόζεται.

ΟΧΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
ΟΧΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
 Όλοι και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο
της 3ης Δεκέμβρη στην Ομόνοια 2μμ

H συγκυβέρνηση Πασοκ-ΝΔ-Λάος παρέδωσε στην άκρα δεξιά θέσεις υπουργών. Απειλώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας, ξυπνά μνήμες που φέρνουν ρίγη και οργή. Χωρίς να έχουν εκλεγεί μας κυβερνούν, για πρώτη φορά μετά τη χούντα, νοσταλγοί του Μεταξά και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής, ομοϊδεάτες των σφαγέων της Κοκκινιάς και της Καισαριανής, θαυμαστές των απάνθρωπων θυτών στα ολοκαυτώματα των Καλαβρύτων, του Κομμένου, του Χορτιάτη, της Καντάνου και του Δίστομου, υμνητές των «νέων Παρθενώνων» και της χούντας. Στους...

Η μεγάλη ληστεία των ταμείων


ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Εξαθλιώνουν τους συνταξιούχους με τρίτη μείωση

Στην εξαθλίωση καταδικάζει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους με νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων από την 1/1/2012 μεσοσταθμικά κατά 15%, αλλά και των εφάπαξ. Επόμενος στόχος είναι η υπαγωγή των επικουρικών συντάξεων σε καθεστώς ανάλογο με των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, χωρίς να καθορίζεται το ύψος των επικουρικών, και χωρίς την εγγύηση του κράτους. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν αποκλείει νέες παρεμβάσεις και στις κύριες συντάξεις, αφού συνδέει άμεσα την απόδοση αυτών από την εξέλιξη της κρίσης, το ύψος της ανεργίας και τα έσοδα των Ταμείων. Οι νέες μειώσεις ανακοινώθηκαν χτες από τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, ο οποίος παρουσίασε ορισμένα στοιχεία από τις νέες αναλογιστικές μελέτες για τα Ταμεία, μετά την ψήφιση των αντιασφαλιστικών νόμων, και που σύμφωνα με τον υπουργό η κυβέρνηση πήρε τα εύσημα από τον τελευταίο έλεγχο που διενήργησε στο Ασφαλιστικό το κλιμάκιο του Γιούρογκρουπ.

Θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας και την αιχμαλωσία των Ελλήνων; ΟΧΙ!

του  Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη *
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις, αφενός «μάντρωσαν» τους κουΐσλινγκ των διεθνών κερδοσκόπων στην συγκυβέρνηση αφαιρώντας τους και το τελευταίο ψήγμα νομιμότητας, αφετέρου ανάστησαν ξανά το νόημα του ΟΧΙ μέσα από τις παλλαϊκές αντιδράσεις σε όλες τις παρελάσεις ανά την χώρα.
Το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου κατά ενός ολόκληρου λαού -πειραματόζωου των «αγορών» και των «αόρατων» αφεντικών που κρύβονται από πίσω τους-, που άρχισε την άνοιξη του 2010, έρχεται να ολοκληρωθεί τώρα με το πραξικόπημα της κυβέρνησης «εθνικής συνεννόησης» και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Για πρώτη φορά ένα ανεξάρτητο, όσο κι αν ήταν αυτό, κράτος αποδέχεται χωρίς πολεμική αναμέτρηση να παραχωρήσει όλο τον πλούτο του και τα έσοδά του στους ορκισμένους εχθρούς του, οι οποίοι του παρουσιάζονται με την προβιά του «φίλου» και «σωτήρα».
Το πόσο βαθειά υπόλογοι απέναντι στις σημερινές και τις επόμενες γενιές Ελλήνων είναι για την αντεθνική και ψυχοπαρανοϊκή, συγχρόνως, συμπεριφορά τους όλοι οι «πρόθυμοι» το εξέφρασε ένας από τους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές, την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης. Συνειδητοποιώντας την κατάντια του γι’ αυτό που ψήφιζε, είπε: «Θα κουβεντιάζουν τα γομάρια με τα γομάρια… θάμαστε μια χαρούμενη παρέα και θα βαδίζουμε όλοι μαζί προς το Γουδί» (Αργύρης Λαφαζάνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ).

Μισό κιλό Ελευθερία,παρακαλώΚαι...ένα τέταρτο Δημοκρατία.
Και... 100 gr Αξιοπρέπεια.
Τί χρωστάω;;
Μιά Πατρίδα...Τη Ζωή σου...και το Παιδί σου.


http://politikokoraki.blogspot.com/