#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΦΘΑΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ...


  Όπου και θα κριθεί νόμιμο... ώστε να μαζέψουν παράνομα τα φράγκα του κοσμάκι...

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα συζητηθεί την Παρασκευή μέρος των προσφυγών (ο συνολικός αριθμός τους είναι μεγάλος) κατά της απόφασης του υπουργού Οικονομικών η οποία επιβάλει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων. Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, η σύμβουλος Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, θα αναπτύξει τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων κατά του ειδικού τέλους, χωρίς ωστόσο να λάβει θέση επί των ισχυρισμών τους.

Κράξιμο σε Μαγκούφη, Πλεύρη, Αντώναρο

Μπροστά σε έντονες αντιδράσεις σημαντικής μερίδας της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου βρέθηκε κλιμάκιο βουλευτών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου που βρέθηκε την Τετάρτη στη γερμανική πρωτεύουσα.Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους κ. Μαγκούφη,Εμινίδη, Φραγκίδη, Αντώναρο και Πλεύρη, οι οποίοι με πρωτοβουλία τους συναντήθηκαν με την ελληνική ομογένεια.
Μεταξύ των παρευρισκομένων, μια ομάδα νεαρών οι οποίοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους βουλευτές, οι οποίοι τους έδωσαν το λόγο για να μην ανάψουν τα πνεύματα. Οι νεαροί, εξέφρασαν τις απόψεις τους και στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ η εκδήλωση- συζήτηση συνεχίστηκε, χωρίς την παρουσία «ροπαλοφόρων μπράβων με όπλα» όπως ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ομάδας «Real Democracy Now!»

Η ομάδα «Real Democracy Now!» εξέδωσε μετά την επίσκεψη την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν καταλύσει πραξικοπηματικά τη δημοκρατία, υποστηρίζει ομάδα σπουδαστών και ακαδημαϊκών στη γερμανική πρωτεύουσας
Σήμερα, 30 Νοέμβρη 2011, επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Βερολίνου επιτροπή βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας και συνενοχής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με εκπροσώπους τους Μαγκούφη, Αντώναρο και Πλεύρη αντίστοιχα.
Ενσαρκώνοντας την πραξικοπηματική κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την επιβολή «τεχνοκρατών» στη διακυβέρνηση σε συνεργασία με ακροδεξιά-ναζιστικά στοιχεία, η εν λόγω συμμορία δε δίστασε να επιστρατεύσει την τρομοκρατία της ακόμα και στο Βερολίνο: ροπαλοφόροι μπράβοι με όπλα είχαν καταφθάσει στο κτήριο της κοινότητας, για να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική σύναξη.
Η πρακτική αυτή εξόργισε τους παριστάμενους, που απαίτησαν και πέτυχαν την απομάκρυνση της απαραίτητης πλέον, λόγω κατακραυγής του κόσμου, τρομοκρατικής συνοδείας.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων του μνημονίου εντυπωσίασαν με το κλίμα αγαστής συνεργασίας που επέδειξαν. Ανάμεσά τους κι ένας ναζιστής. Όχι ως παραφωνία, αλλά ως επιστέγασμα και γλαφυρή ενσάρκωση μιας πολιτικής που συνθλίβει την αξιοπρέπεια, τις προοπτικές και τις ζωές μας.
Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής εκτροπής και της χούντας των αγορών δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα το θλιβερό τους μονόλογο για τις «επαφές» τους με τη γερμανική κυβέρνηση(δηλαδή το βάθεμα της εκποίησης του ελληνικού πλούτου και της εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας): συνάντησαν την έντονη αποδοκιμασία και την έκρηξη οργής της πλειονότητας των παρισταμένων. Έλληνες-μόνιμοι κάτοικοι του Βερολίνου, νέοι και νέες που πρόσφατα έχουν εξωθηθεί στη μετανάστευση, άνεργοι, εργαζόμενοι/ες κάθε ηλικίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές στους εκπροσώπους του κόμματος του μνημονίου, πως δεν εκπροσωπούν κανέναν μας. Πως δεν ίχνος νομιμοποίησης, πως είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη και πως οι ημέρες της ασυδοσίας του είναι μετρημένες.
Ούτε Βερολίνο – ούτε πουθενά!
Η πραξικοπηματική συγκυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της!»


απο το alfavita
 //ΠαραλληλοΓράφος//

Εθνικιστική Ρελάνς Καρατζαφέρη με το ζήτημα της Μακεδονίας

Ο γνωστός κωλοτούμπας Καρατζαφέρης, με το ακροδεξιό κόμμα του ΛΑΟΣ, πολιτική πατσαβούρα για ψεκάστε τα κοινωνικά κινήματα με ακραία καταστολή, σκουπίστε εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές ελευθερίες και τελειώσατε την κοινωνία με τα Μνημόνια της Ε.Ε.. του ΔΝΤ, των Ελλήνων καπιταλιστών και των τοκογλύφων, επιχειρεί να επανακάμψει! Η μαύρη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ διαλύει την κοινωνία και οδηγεί στην απόγνωση τον κόσμο της εργασίας, αλλά πλέον το πολιτικό κόστος τεμαχίζει το ΠΑΣΟΚ και γκρεμίζει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ. Όσο και αν ο Θεοδωράκης, ο Πρετεντέρης και τα άλλα παιδιά του Mega μοχθούν να φτιάξουν το προσωπείο του ΛΑΟΣ και να τους νομιμοποιήσουν στη μέση συνείδηση, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι κυνηγούν τους ακροδεξιούς πολιτευτές όπου βρεθούν και όπου σταθούν!   

Η υπόθεση με τους ακροδεξιούς υποψήφιους αξιωματικούς στην Σχολή Ευελπίδων αποκάλυψε το μίσος, την αντίδραση και τη βαρβαρότητα της «εθνικόφρονας παράταξης», ενώ ο Παπουτσής «πήρε την μπουκιά από το στόμα» του Μπουμπούκου, εξυπηρετώντας αυτός το αίτημα των εφοπλιστών για Ένοπλους Μπράβους στα πλοία τους. Παράλληλα, άλλα κομματικά μορφώματα της Λαϊκής Δεξιάς εισπράττουν την αγανάκτηση που προκαλεί η ακραία ταξική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποία το ΛΑΟΣ συγκυβερνά.

«Ακου λοιπόν: σα δε μπορείς πια να παλέψεις, φταις δε φταις θα πεθάνεις»

Προδημοσίευση από το τεύχος 20 (Δεκέμβρης 2011) της αναρχοσυνδικαλιστικής εφημερίδας «Ροσινάντε»

Από τις 11 του περασμένου Νοέμβρη, με διαδικασίες που ελάχιστα απέχουν από αυτές ενός κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης έχει τεθεί ένας τραπεζίτης. Στην ίδια αυτή κυβέρνηση συνωθούνται εκπρόσωποι του ελληνικού φασισμού στις διάφορες εκδοχές του.  Την κυβέρνησή την στηρίζουν, θέλοντας και μη κατά μία έννοια, όλα τα σημαντικά αστικά κόμματα. Πιο συνεπείς υποστηρικτές της ωστόσο είναι δίχως αμφιβολία ο φασιστικός της βραχίονας -ο οποίος και εξασφάλισε και την υπόσταση της κυβέρνησης παίζοντας τον ρόλο της πρόθυμης μαϊμούς όταν το πολιτικό σύστημα επιχείρησε να παραδώσει τη σκυτάλη όχι απευθείας στις τράπεζες αλλά στον εαυτό του- και ένα (όχι και τόσο) νεότευκτο «κόμμα της επιχειρηματικής τάξης», που αποτελείται από αυταρχικούς νεοφιλελεύθερους –αυτούς που ανέτρεψαν από τα δεξιά την προηγούμενη κυβέρνηση…..

Oι συστημικοί κουκουλοφόροι έδρασαν πάλι

Το Αθηναϊκό Ιντιμίντια, από τη στιγμή που ιδρύθηκε, όπως κατήγγειλε από τότε ο Τάκης Φωτόπουλος, παρά τις συμπτωματικές χρησιμότητες στο κίνημα, (βλ.  Δεκέμβρης του ’08), ήταν ένα όργανο για να περνά η συστημική προπαγάνδα της ρεφορμιστικής «Αριστεράς» μαζί με αυτή κάποιων λάιφ-στάιλ «αναρχικών», που στην πραγματικότητα συνέπλεαν απόλυτα με τους πρώτους, στην παρουσίαση της συστημικής προπαγάνδας με «προοδευτικό» μανδύα  [ «Ιντιμίντια: Μύθοι και πραγματικότητα», ΠΡΙΝ (Κυριακή 2 Ιουνίου 2002), «Το Αθηναϊκό Ιντιμίντια και η ρεφορμιστική Αριστερά», ΠΡΙΝ (Κυριακή 16 Ιουνίου 2002), «Ιντιμίντια: Άντρα ρεφορμισμού και ανώνυμης λασπολογίας» Κυριακάτικος Ριζοσπάστης (28/07/2002)]).
Η μεθόδευση γι’ αυτό δεν έγινε μόνο μέσα από τη δημιουργία «κλίκας» γύρω από το μέσο, που υποστήριζε τις θέσεις τους και έβριζε κάθε αντιφρονούντα, αλλά, το κυριότερο, μέσα απο τον άθλιο ρόλο της ΣΟ που διαχειρίζεται το μέσο, η οποία, σε κατάφωρη παραβίαση ακόμη και των κανόνων δεοντολογίας της, έκρυβε, μαζικά, τα σχόλια πραγματικά αντιτιθέμενων στη γραμμή τους, ενώ άφηνε κάθε λασπολογικό σχόλιο, ακόμη και εναντίον επωνύμων, από κάθε χαφιέ που κρυβόταν κάτω απο τη κουκούλα της ανωνυμίας [βλ. και Ανακοίνωση: «Λασπολογική Επίθεση του AthensIndymedia κατά της Περιεκτικής Δημοκρατίας» (9 Γενάρη 2009)]. Η ανωνυμία βέβαια είχε υποτίθεται εισαχθεί για άλλο λόγο: για να προστατεύσει δήθεν αυτούς που αποκαλύπταν βρωμιές της εξουσίας από τη μήνιν της.

Η πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Χριστόφια

Είτε συνειδητή είτε ασυνείδητη, είτε λόγω άποψης είτε λόγω αδυναμίας και δειλίας, είτε δικαιολογούμενη ως στρατηγική είτε ως τακτική κίνηση λόγω της νεοφιλελεύθερης περιρρέουσας, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Χριστόφια είναι πλέον ανοιχτά και καθαρά δεξιόστροφη και πλήττει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Σαφέστατα οι ανάγκες διαχείρισης του καπιταλισμού ειδικά στην περίοδο την οποία ανάλαβε την εκτελεστική εξουσία το ΑΚΕΛ έθεταν από την αρχή όρια και περιοριστικά πλαίσια στο τι θα μπορούσε να γίνει σε σχέση με την διακηρυγμένη θέση της “δίκαιης κοινωνίας” ή έστω μιας δικαιότερης κατανομής του συλλογικά και συνολικά παραγόμενου πλούτου της χώρας. Αυτή η κριτική δεν βασίζεται σε παιδιάστικες ιδέες περί ΑΚΕΛικής προδοσίας της προλεταριακής επανάστασης ή σε ανεδαφικές θέσεις περί της άρνησης για μια κυπριακή μετάβαση στο σοσιαλισμό. Κανένας σοβαρός αριστερός δεν περίμενε μεταμορφώσεις. Όμως μπορούσαν να γίνουν πολλά και δεν έγιναν – και το κυβερνών ΑΚΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες.

Roza Parks

Ρόζα Παρκς: Η γυναίκα- σύμβολο στον αγώνα κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ
Ήταν 1 Δεκεμβρίου του 1955 όταν η Aφροαμερικανίδα Ρόζα Παρκς αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σ’ έναν λευκό άντρα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Αυτή η πρωτοφανής κίνηση για την εποχή, έμελλε να σημαδέψει τον αγώνα των μαύρων για ίσα δικαιώματα στις ΗΠΑ.

Η 42χρονη μοδίστρα από το Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα έπειτα από μία μέρα στη δουλειά, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο στο κέντρο της πόλης και κάθισε στην πρώτη σειρά των θέσεων που προορίζονταν για τους «μαύρους» πολίτες.

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

του Ε. Balibar 
μετάφραση: Τάκης Καναβάρος

Το κείμενο που ακολουθεί, με τίτλο «Έρευνες πάνω στον εθνικισμό και το ρατσισμό», είναι το σύνολο των εισηγήσεων του Ε. BALIBAR κατά τη διάρκεια ενός κύκλου 20 σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκε στην Ecole Pratique des Hautes Etudes en Sciences Sociales (έτος 1987-88). Το κείμενο αποτελείται από 13 κεφάλαια, τα οποία συγκεντρώνουν, με τη μορφή κάποιων θέσεων υποθέσεων, τις βασικές ιδέες γύρω από τις οποίες οργανώθηκε η συζήτηση κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων. Με αυτή την έννοια, το κείμενο δεν αποτελεί συμπύκνωση θέσεων ή συστηματοποίηση ερευνών γύρω από τη σχέση ρατσισμού εθνικισμού, αλλά περιγράφει, με τη μορφή προτάσεων για συζήτηση, τις διαστάσεις αυτού του σημαντικού πολιτικού και ιδεολογικού ζητήματος.

1. Δομή και συγκυρία

Ο ρατσισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο του οποίου οι μορφές έκφρασης, οι φορείς, τα αντικείμενα (ή θύματα) και τα αποτελέσματα εξαρτώνται και καθορίζονται από την εκάστοτε ιστορική συγκυρία.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ?

Είναι δυνατόν να παρακολουθούμε φλυαρόντας τους συνανθρώπους μας να στήνονται στις ουρές για ένα πιάτο ψωμί?
Στην Ελλάδα?
Να διαβάζουμε για παιδάκια που λιποθυμάνε στα σχολεία. Στην Ελλάδα?
Για γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους στη πρόνοια γιατί δεν έχοιυν να τα ταίσουν. Στην Ελλάδα?

Υπάρχει κανένας μωρέ που να έχει τα λογικά του σ΄αυτό εδώ το μπουρδέλο που έχει χτιστεί γύρω μας? Στην Ελλάδα που όπου σπείρεις θα φυτρώσει κάτι. Που και στα πιο δύσκολα χρόνια τα κελάρια στα χωριά και της πιο φτωχής οικογένειας είχαν το λάδι, το κρασί, το μέλι, το ψωμί, το γάλα τα τυριά τους?

Στην Ελλάδα που ακόμα και τώρα να πας στο χωριό μου εκεί ψηλά στην Αρκαδία τα κάστανα σέρνονται κάτω αμάζευτα και τα καρύδια, που κάθε δυο βήματα έχει πηγές με νερό, κι όπου πιάσεις μια τσάπα θα φτιάξεις μποστάνι με ότι γουστάρεις. Που όλο το χώμα ήταν γεμάτο από πατάτες ικανές να θρέψουν όχι οικογένεια αλλά ολόκληρο λόχο?

NAI στην Αυτοάμυνα!


 πηγή
 

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ


HomelessΠριν λίγες ημέρες υπήρχαν έντονες αντιδράσεις, μετά από την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να ξηλώσει παγκάκια -τα οποία χρησιμοποιούν ως κρεβάτια άστεγοι- με το πρόσχημα της ανάπλασης της πλατείας Κλαυθμώνος.

Διαβάστε την εξήγηση που έδωσε ο Δήμος, μέσω της επίσημης ανακοίνωσης.

Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την πλατεία Κλαυθμώνος, τα παγκάκια και τους αστέγους, υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπλασης της πλατείας, η οποία στην κυριολεξία αποτελούσε απαγορευμένη ζώνη.

Η πλατεία – ‘υγειονομική βόμβα’, σύμφωνα με κάποια παλαιότερα δημοσιεύματα, άρχισε να ξαναποκτά ζωή, να αποδίδεται ο δημόσιος χώρος στους δημότες, ενώ και το κυλικείο ξαναλειτούργησε πριν από μία εβδομάδα. 

Μη φορτώνετε στα παιδιά σας, χρεη μιας ζωής

  Αντιταχτήτε στις περικοπέςΛούτσιο Μάγκρι. Ένας θάνατος

του Νικόλα Σεβαστάκη

Ο Λούτσιο Μάγκρι, ιδρυτική φυσιογνωμία της αριστερής εφημερίδας Il Manifesto, και σημαντικός άνθρωπος του δημοκρατικού κομμουνισμού, πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στην Ελβετία. Και πάνω στο πτώμα του τα γνωστά κοράκια άρχισαν να κρώζουν: πέθανε ο «ουτοπιστής» γιατί –λένε- δεν άντεξε να βλέπει τον κόσμο να μην ακολουθεί την «ουτοπία του». Το έγραψε η Repubblica και το αναπαράγουν τα δικά μας αγράμματα μήντια.
Έτσι ξεμπερδεύουν με την Ιστορία αυτοί που άφησαν τους Μάγκρι για τους Μόντι. Έτσι επιλέγουν να συνεχίσουν το δρόμο τους οι δημοκράτες χωρίς δημοκρατία, οι αριστεροί χωρίς Αριστερά, οι τάχα Ευρωπαίοι χωρίς Ευρώπη ή με την Ευρώπη-τέρας της Μέρκελ, του Σαρκοζύ και των «τεχνοκρατών».
Ο Μάγκρι δεν πήγε με το ρεύμα. Υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το δικαίωμα της αμφιβολίας χωρίς να ανανήψει, χωρίς να πετροβολήσει τη στράτευσή του, χωρίς να αναγνωρίσει την αυτού μεγαλειότητα τον καπιταλισμό ως αξεπέραστο ορίζοντα της ιστορικής ανθρωπότητας και της προόδου. Η «ουτοπία» του ήταν απλώς η ηθική και πολιτική του αξιοπρέπεια, η εμμονή του στους πολλούς λόγους που υπάρχουν για να εξεγειρόμαστε.

Μήνυμα των απεργών της “Ελληνικής Χαλυβουργίας” στον εργαζόμενο λαό


ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς την εργατική τάξη, Τον εργαζόμενο λαό.

Συνάδελφοι

Διαδώστε το μύνημά μας: Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν!

Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας.

Σωματεία, άνεργοι, φτωχός λαός, φοιτητές, μαθητές, μας δίνετε υλική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα!Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε.Σπάσαμε την σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος  Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού.Αν τα μέτρα περάσουν στην χαλυβουργία, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια.Μην ακούτε τα ψέμματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί, για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.

Ζωή και σοσιαλισμός ή καπιταλισμός και θάνατος;

"Βαριά σκιά πολέμου απλώνεται πάνω από την Ευρώπη''

«Ανατριχιαστικές δηλώσεις του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών
- Πρωτοσέλιδα – σοκ από μέσα ενημέρωσης με τεράστια επιρροή
- Financial Times : Έρχεται κατακλυσμιαίο γεγονός, Μεγάλο Κραχ και Πόλεμος;.....
- Der Spiegel : Η Ευρωπαϊκή ήπειρος βυθίζεται στην Άβυσσο – Ο φόβος εξαπλώνεται
- Ένα δισεκατομμύριο οι πεινασμένοι – Κάθε δευτερόλεπτο και ένας νεκρός

Ο καναπές μου...η ζωή μου.


Είναι μπάσταρδος κοκκινάκιας...

Ανοίγει.Γίνεται κρεββάτι.
Τροχήλατος.
Τα καλοκαίρια τον έχω στο βορινό δωμάτιο.
Τους χειμώνες τον σέρνω ανατολικά.
Φτηνός.Πρακτικός.Ανθεκτικός.Αφράτος.
Απέναντί του σταθερά μιά 22άρα TV.
Ξέρεις...Ειδήσεις,τούρκικα,Ελένη,Κωστόπουλος,λίγο μπανιστήρι.
Mega,ANT1,SKY,MTV (!!),CNN κλπ.
Δεν μπορείς να αντιληφτείς τη στενή σχέση που αναπτύσσει ένας
καναπές και μια τηλεόραση...Κώλος και βρακί.
   Ενα δωμάτιο.Ολος ο κόσμος.Στα πόδια σου.
Αράζεις...πατάς το κοντρόλ και απολαμβάνεις...

Το Έθνος μας απειλείται...

 
Της Τζένης Κ.

«Το έθνος μας απειλείται». Από εν δυνάμει κινηματίες στο στράτευμα. Από τρομοκράτες... Νιώστε φόβο, αφήστε να ευδοκιμήσουν παλιά και νέα ταμπού, κοιτάξτε τον απέναντι με μισό μάτι, αμφισβητήστε τις προθέσεις του και ξεχάστε την πείνα. Αυτή που περιρρέει. Κι αυτή που έρχεται.

Αφήστε τους φτωχοδασκάλους να μαζέψουν από τα τσιμέντα του '80 τα παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία. Να βγάλουν από την τσέπη τους μισό ευρώ, να πάρουν κουλούρι, να γίνουν η εγχώρια Action Aid για το λευκό παιδί του διπλανού, χωρίς διαφήμιση...

Ελληνική Χαλυβουργί​α - Φωτιά και Σίδερο

 Στις 17 Οκτωβρίου η εργοδοσία ήταν ξεκάθαρη: 5ωρο και 40% μείωση των αποδοχών. Η απάντηση των εργατών δύο μέρες μετά, με μία γενική συνέλευση 280 παρόντων, ήταν τελεσίδικη: αν προχωρήσεις, θα μας βρεις στους δρόμους. Στις 31 Οκτωβρίου και πέντε λεπτά πριν τις τρεις το μεσημέρι, η πρώτη απόλυση θυροκολλήθηκε έξω από το σπίτι ενός εργάτη, ενώ ως το βράδυ της ίδιας μέρας είχαν απολυθεί άλλοι 18.

Μέσα σε μία ώρα από την πρώτη απόλυση, οι εργάτες είχαν κατεβάσει τον γενικό του εργοστασίου, ξεκινώντας μια απεργία που 26 μέρες μετά, έχει ακουστεί σε όλο τον κόσμο.

Η εργοδοσία επικαλείται στοιχεία που δεν έχει δει κανείς, παρόλες τις πιέσεις. Κι αξίζει να σημειωθεί ότι τα μόνα στοιχεία που έχουν  οι εργάτες,  είναι η ίδια τους η δουλειά: αύξηση της παραγωγής από 196.000 τόνους πέρυσι, σε 266.000 τόνους φέτος.

Θα απαντήσει κανένας για το αντισυνταγματικό χαράτσι;

Μετά την τοποθέτηση (μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖα κου Χουντή) του επιτρόπου της κομισιόν για θέματα ενέργειας, ότι, η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο, αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τον υπουργό οικονομικών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ;

Να ΜΗΝ προφυλακιστεί ο Εφραίμ ζητά επίσημα το ΛΑΟΣ

Οι ακροδεξιοί "εθνοσωτήρες" έχουν ξεσαλώσει, και στο tsantiri.gr
αλιεύσαμε την εξής είδηση, με το ΛΑΟΣ να ζητά να αφήσουν ελεύθερο τον Εφραίμ, τον πιστό αυτό "χριστιανό και πατριώτη" που μας κάνει "εθνικά υπερήφανους":


Aπό το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Ηγούμενος ΕΦΡΑΙΜ τίμησε την Ελλάδα στη Ρωσία περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα ανεξαρτήτως ιδιότητας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση του Προέδρου ΠΟΥΤΙΝ λέει πολλά. Γι΄άλλη μια φορά το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού, το ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ στη δίνη της Διεθνούς απαξίωσης τη χώρα. Είναι η στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται όλους τους Έλληνες ενωμένους, δυνατούς και διαθέσιμους για τη σωτηρία της Πατρίδος.

Κοντά-κοντά οι κρεμάλες για τους αρχισυνωμότες ΓΑΠ - Παπακωνσταντίνου...

Γράφει ο Χαρρυ Κλυνν
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο…
Ένα-ένα θα σκάνε τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του Ελληνικού λαού ο μυαλοτσιμενταρισμένος ο οποίος εν λευκώ εξουσιοδότησε τον τριγωνικέφαλο Κοζανίτη βαψομαλλιά, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, να ξεπουλάει την Ελλάδα.

Η Βόμβα από την Κομισιόν σχετικά με το «φουσκωμένο έλλειμμα του 2009» είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, Αλγκίρντας Σεμέτα αποκάλυψε ότι δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής, η συμπερίληψη...

Ο συναγωνιστής Δ. Καζάκης, το «μέτωπο του όχι» και η ανάγκη για ένα «νέο μέτωπο αλληλεγγύης και ανατροπής»Tου Βαγγέλη Αντωνίου

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και πολλοί από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, διαμορφώνουν ένα πλατύ και πολυσυλλεκτικό ακροατήριο για τις απόψεις, τις θέσεις και εντέλει την πολιτική κίνηση του Δημήτρη Καζάκη, όπως αυτή μορφοποιείται τόσο μέσα από το ΕΠΑΜ όσο και μέσα από τις πολιτικές του πρωτοβουλίες για το «μέτωπο του όχι».
Το αναμφισβήτητο αυτό γεγονός καθιστά αναγκαία την πιο προσεκτική και αναλυτική προσέγγισή μας, από τη σκοπιά της ριζοσπαστικής αριστεράς, στο «φαινόμενο» Καζάκη.
Ο υπογράφων το παρόν κείμενο, με την ιδιότητά του ως μέλους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, είχε πρόσφατα (16/11/11) απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις οργανώσεις, κινήσεις και ανένταχτους της Αριστεράς στην Εύβοια για το ξεκίνημα ενός διαλόγου που θα κατέτεινε στην κοινή μετωπική δράση της Αριστεράς στην περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό προσκαλέσαμε και το ΕΠΑΜ Λειβαδιάς (καθότι δεν υπάρχει ακόμη ΕΠΑΜ στη Χαλκίδα) και οι εκεί συναγωνιστές είχαν την καλοσύνη να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους το πλήρες κείμενο με τους προβληματισμούς και την πρόσκλησή μας. Τα σχόλια που έχουν προστεθεί, μέχρι τώρα τουλάχιστον, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στην πλειοψηφία τους αφορούν κριτικές παρατηρήσεις για το χώρο του Μ.Α.Α., χαρακτηρίζοντάς μας ως απολειφάδι του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και ευρωλιγούρηδες, ενώ διχάζονται ως προς την ανάγκη να συνυπάρχει ή όχι στο «μέτωπο» ο «Αλαβάνος».